نظر روانشناسان در مورد عشق

نظر روانشناسان در مورد عشق
نظر روانشناسان در مورد عشق

عشق از دیدگاه روانشناسی انواع گوناگونی دارد. برخی از این عشق ها پایدار و برخی گذار هستند. در این مطلب انواع عشق را برای شما شرح خواهیم داد.با اینکه کمتر از ده سال از زندگی مشترک من و شوهرم میگذرد، اما زندگی و رابطه ما بیشتر شبیه زوجی است که سالهای بسیاری از ازدواجشان میگذرد. با وجود اینکه ما از بسیاری جهات تفاهم داریم و از همراهی با یکدیگر لذت میبریم، اما اهل زمزمه ها یا رفتارهای عاشقانه نیستیم! این نقل قول از خانمی است که به گفته خودش، زندگی خوبی با همسرش دارد.ممکن است این رابطه در نظر عده ای سنگین و فاقد ظرافت باشد، اما به نظر بسیاری از کارشناسان علوم اجتماعی: این زوج از آن دسته افرادی هستند که از عشق به دوستی رسیده اند.عشق برای زوجهای مختلف میتواند بسیار متفاوت باشد. عده ای حتی با گذشت چند دهه از زندگی مشترکشان هنوز هم نسبت به یکدیگر احساساتی سرشار از اشتیاق دارند و عده ای پس از گذشت ۲۰ سال هنوز تمام جزئیات آشنایی و ازدواجشان را با وسواس کامل به یاد می آورند.

بیشتر بدانید : 19 حقیقت باور نکردنی درباره رابطه جنسی و عشق

در واقع، بنا به گفته متخصصین، در کل شش حالت مختلف برای “عاشق بودن” وجود دارد و شیوه عشق ورزی هر شخص میتواند در دوران یک رابطه تغییر کند.دکتر سوزان هندریک (Susan Hendrick) روانشناس، همراه با همسر و دستیار تحقیقاتی خود دکتر کلاید هندریک (Clyde Hendrick) به مدت ۲۵ سال است که بر روابط اجتماعی افراد تحقیق میکنند. به گفته ایشان، با دانستن شیوه عشق ورزی میتوان رابطه را ارزیابی نمود و انتظارات واقع بینانه تری نسبت به عشق و رشد آن به دست آورد.با دانستن اینکه شما به چه شیوه ای عشق میورزید، میتوانید رابطه سالمتر و شادمانه تری با همسر خود به وجود آورید. پس ببینید که چگونه عاشقی هستید!

این افراد عاشق “عاشق بودن” هستند. آنها به سادگی به روی زیبا با جذابیتهای ظاهری دیگر دل میبندند و سپس با از بین رفتن یا تغییر کردن این ظواهر، مایوس میشوند.به خاطر داشته باشید که عشق واقعی نباید با کم شدن موی سر معشوق رو به نقصان بگذارد و احساسات عاشقانه نباید با پختگی رابطه، کمرنگ شود.اگر چنین عاشقی هستید، برای زنده نگهداشتن عشق خود بهتر است قرار ملاقاتهای عاشقانه و دو نفری بگذارید، برای تعطیلات آخر هفته برنامه ای ترتیب دهید و تعطیلات را با یکدیگر سپری کنید و نگذارید که عشق رومانتیک شما دچار روزمرگی شود.

این افراد ملاکهایی برای عاشق شدن دارند که برایشان بسیار مهم است و قصد تغییر دادن آن را هم ندارند. آنها حتی در رابطه زناشویی نیز همسر خود را تحت فشار شدیدی قرار میدهند تا مطابق با استانداردهای ایشان عمل کند.اگر شما عاشق فهرست مشخصات خودساخته و از دسته افراد متوقع هستید، برای حفظ رابطه باید این فهرست را دور بیاندازید. به عقیده کارشناسان وفادار ماندن به این لیست بایدها و نبایدها، به رابطه ای فرسایشی و یا تنهایی منجر میشود.آنچه بسیار اهمیت دارد رفاقت، عشق و توانایی بخشش است نه چیزهایی که برای تحت تاثیر قرار دادن “دیگران” مهم باشد.

نظر روانشناسان در مورد عشق

اینعاشق، عاشقی است که میخواهد تمام اوقات خود را با معشوقش بگذراند و حتی پس از گذشت سالها، مدام نگران رابطه و زندگی زناشویی خود است. داشتن چنین همسری میتواند طاقت فرسا بوده و یا به خاطر اوج و فرودهای شخصیتی، موجب ناراحتی روحی طرف مقابل شود.اگر این حالات به نظرتان آشنا می آید، برای حفظ همسر و زندگی مشترک باید دست از نگرانی برداشته و زمانی برای تنفس به معشوق خود بدهید. به یاد داشته باشید که حتی شیرین ترین ها هم میتوانند به مرز “بیش از حد” برسند و دیگر شیرین به نظر نیایند. اگر احساس نا امنی در شما بسیار شدید است، بدون معطلی با یک متخصص مشورت کنید و رابطه خود را بهبود بخشید.

عده ای مستعد ورود در رابطه ای هستند که در آن بیش از آنچه به دست می آورند، از خود مایه میگذارند. گاهی احساس میکنند که این رابطه به کلی یک طرفه شده است. یک نفر با از خود گذشتگی مدام در تلاش جلب رضایت و برآورده ساختن نیازهای دیگری است و هیچ زمانی برای مراقبت از “خود” کنار نگذاشته است.اگر چنین عاشقی هستید، باید بدانید که خارج از چهارچوب عشقی که دارید نیز چیزهایی برای لذت بردن هست و سوای عشق تان، دوستان و اقوامی وجود دارند. باید زمانی را به انجام فعالیتهای مورد علاقه خودتان و معاشرت با افرادی که دوست دارید اختصاص دهید و بد نیست که گاهی این معاشرتها و فعالیتها، بدون حضور همسرتان باشد. به این ترتیب با ارزش نهادن به خود، رابطه عاشقانه شما نیز تقویت میشود.

این دسته، عاشق دوران ناز و عشوه و به دست آوردن دل معشوق هستند. برای آنها تعقیب و گریز ابتدای یک رابطه بسیار جذاب تر است. آنها از یک رابطه طولانی مدت به سرعت خسته میشوند و دوباره به فکر “شیطنت” می افتند.مراقب باشید، اگر چنین دل بازیگری دارید، وسوسه را از زندگی خود دور کنید و به جای اینکه در جایی خارج از رابطه فعلی خود به دنبال هیجان باشید، بکوشید که آنرا در همین رابطه ایجاد کنید. ببینید که برای ورود به یک رابطه جدید، چه قابلیتهای تازه ای از خود به نمایش میگذارید، مثلا ناگهان هوس چرخ و فلک سواری میکنید؟ ، پس آنها را در زندگی مشترک خود پیاده کنید.

اگر در رابطه ای شدیدا رفاقت آمیز هستید که از آن لذت میبرید، ممکن است کم کم سر و کله عشق درآن پیدا شود. چنین روابطی ممکن است بسیار کند پیشروی کنند، اما بسیار مستحکم هستند. اما نکته دراینجاست که نباید فراموش کنید، رفاقت در زندگی مشترک همه چیز نیست و باید جرقه هایی از احساسات و تمایلات آن را زیباتر و هیجان انگیزتر کند.

بیشتر بدانید : در هنگام بوسیدن همسرتان چه اتفاقاتی در بدن و مغز شما می افتد؟

بیشتر بدانید : مراحل واکنش جنسی، در طول مدت رابطه جنسی چه اتفاقی در بدن زنان و مردان رخ می دهد؟

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:  hidoctor.ir

.باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس مجاز می باشد

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)


نظر روانشناسان در مورد عشق

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: ?What is the main nature of love

براي مشاوره در زمينه ماهیت اصلی عشق چیست ؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

چگونه از شکست عشقی عبور کنیم؟

درباره انواع عشق چه می دانید؟

عشق و هوس را چگونه از هم تشخیص دهیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

نظر روانشناسان در مورد عشق

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)


نظر روانشناسان در مورد عشق

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: ?What is the main nature of love

براي مشاوره در زمينه ماهیت اصلی عشق چیست ؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

چگونه از شکست عشقی عبور کنیم؟

درباره انواع عشق چه می دانید؟

عشق و هوس را چگونه از هم تشخیص دهیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

نظر روانشناسان در مورد عشق

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)


نظر روانشناسان در مورد عشق

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: ?What is the main nature of love

براي مشاوره در زمينه ماهیت اصلی عشق چیست ؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

چگونه از شکست عشقی عبور کنیم؟

درباره انواع عشق چه می دانید؟

عشق و هوس را چگونه از هم تشخیص دهیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

نظر روانشناسان در مورد عشق

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)


نظر روانشناسان در مورد عشق

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: ?What is the main nature of love

براي مشاوره در زمينه ماهیت اصلی عشق چیست ؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

چگونه از شکست عشقی عبور کنیم؟

درباره انواع عشق چه می دانید؟

عشق و هوس را چگونه از هم تشخیص دهیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

نظر روانشناسان در مورد عشق

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور


استرنبرگ نوعی نظریه درباره عشق ارائه داده است که مبنای آن روان سنجی است. بر اساس این نظریه عشق را می توان با توجه به طیف وسیعی از عاطفه ها، اندیشه ها و انگیزش هایی متفاوت با هم شناخت. وی در اواخر دهه 1988 نظریه تازه ای برای عشق ارائه کرد که مبنای آن مثلث بود : نظریه «سه وجهی عشق». بر اساس این نظریه عشق را می توان در چهارچوب سه مؤلفه شناخت: صمیمیت (INTIMACY)، شور-شهوت (PASSION) و تعهد (COMMITMENT).

در گونه های مختلف عشق این مؤلفه ها به صورت های مختلفی با هم ترکیب می شوند. برای مثال ویژگی عشق رمانتیک صمیمیت به علاوه شهوت است، ویژگی عشق پوچ تعهد است، و عشق کامل یا تمام عیار آمیزه ای از همه ی این مؤلفه های سه گانه است.

استرنبرگ بعد ها با انتقاد از نظریه سه وجهی عشق، دیدگاه عشق به مثابه قصه را تعریف کرد. این دیدگاه بر این فرض مبتنی است که ما آدمیان گرایش داریم عاشق کسانی شویم که قصه هایشان با قصه ما یکی است یا مشابه است، نقش این افراد در قصه ها مکمل نقش خود ماست و بدین ترتیب این افراد از جنبه هایی مثل خود ما هستند، اما از جنبه های دیگری بالقوه از ما متفاوت اند. اگر از سر اتفاق عاشق کسی شویم که قصه ای کاملا متفاوت داشته باشد، آن وقت است که هم رابطه و هم عشقی که زیر ساخت این رابطه است، وضعیتی متزلزل پیدا می کند.


نظر روانشناسان در مورد عشق

مازلو به عنوان یکی از نظریه پردازان انسان گرا، عشق را به دو قسمت تقسیم می کند، یک نوع عشق که خودخواهانه، تسخیری و حریص است و به دنبال نیاز های برآورده نشده فرد است، یعنی فرد دیگران را به این دلیل دوست دارد که نیاز هایش را ارضا کند، مازلو این عشق را عشق کمبود می نامد.

نوع دیگر عشق، عشق وجودی است، عشق بالغ و فروتن که باز و خودمختار و متکی به خویش است و آزادانه ارزانی می شود. میل به سخاوت و تمایل به بخشش و خشنود کردن دیگری در این نوع عشق دیده می شود.


از نظر یانگ به عنوان روان شناس معتقد به رویکرد شناختی، عشق نوعی فرآیند جذابیت طرح واره ای است. بیشتر اوقات افراد جذب ارتباط با کسی می شوند که طرح واره مرکزی شان را فعال کند (جذابیت طرح وتره ای) و به این دلیل او را جذاب ترین فرد می دانند. همچنین برانگیخته شدن طرح واره ها باعث ایجاد جذابیت جنسی در روابط عاشقانه می شود. بنابراین زیاد جای تعجب نیست که افراد عاشق با انتخاب افراد خاص و سبک های مقابله ای ویژه به تداوم طرح واره ناسازگار خود دامن می زنند. افرادی که طرح واره های ناسازگار اولیه بیشتری دارند در گذر از مراحل زندگی ( مثل روابط عاشقانه و ازدواج) با مشکلات بیشتری رو به رو می شوند. یکی از این مشکلات بر هم خوردن روابط، توسط یکی از طرفین است که منجر به شکست عاطفی می شود، باید در نظر داشت که سوگ و فقدان ناشی از شکست عاطفی ما را به هسته ی خودمان بر می گرداند.


یکی از نظریه های با نفوذ در خصوص روابط صمیمی (Intimate relationships) و عاشقانه، نظریه دلبستگی (Attachment theory) است. بالبی معتقد است که ماهیت رابطه صمیمی اول (مادر-نوزاد)، ماهیت روابط صمیمی یک فرد را در سرتاسر زندگی تعیین می کند. به طور کلی دلبستگی را می توان جو هیجانی حاکم بر روابط کودک با مراقبش تعریف کرد. این که کودک مراقب خود را که معمولا مادر اوست، چگونه می جوید و به او می چسبد، موید وجود دلبستگی میان آنهاست.

نظریه دلبستگی بر این باور است که دلبستگی پیوندی جهان شمول است و در تمام انسان ها وجود دارد. بالبی معتقد است که یک شخص برای رشد سالم نیاز به پیوند عاطفی دارد و احساس امنیت در کودک پایه ای برای سلامت روانی وی می باشد.

به نظر بالبی رابطه ناایمن موجب بی اعتمادی، حساس بودن و نارضایتی هیجانی در روابط عاشقانه می شود. اهمیت سبک های دلبستگی و تاثیر آن در دوران بزرگسالی در تعاملات بین فردی، امروزه به عنوان یکی از اصلی ترین و گسترده ترین موضوعات پژوهشی تبدیل گشته است.

در بزرگسالی نیز سه سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا مشخص شده است. طرفداران این نظریه معتقدند به احتمال زیاد سبک دلبستگی کودک تا بزرگسالی ادامه دارد و در روابط بزرگسالی فرد منعکس می گردد. روابط دلبستگی نقش بسیار مهمی در احساس امنیت ما دارند. برای کودکان این رابطه ابتدا با والدین برقرار می شود، در بزرگسالی دلبستگی با جنس مخالف برقرار می گردد. بنابراین سبک دلبستگی، روابط عاطفی و عاشقانه را تحت تاثیر قرار می دهد.

بالبی معتقد است که گره های هیجانی متقابل که به نزدیکی مادر و کودک منجر می شود، نخستین تجلیات دلبستگی محسوب می شوند. دلبستگی نگهدارنده نزدیکی متقابل بین دو فرد در تمام مراحل زندگی است. هیجان نقطه مرکزی دلبستگی است و کیفیت روابط مادر – کودک در دوران کودکی در تحول الگوهای عملی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و روابط نزدیک و صمیمانه در بزرگسالی نیز تحت تاثیر همین الگوهای عملی قرار می گیرد. بنابراین افراد مختلفی که سبک های دلبستگی متفاوتی دارند تجارب مختلفی را در روابط عاشقانه تجربه می کنند.

به طور کلی همانطور که دلبستگی ایمن برای نوزادان و کودکان حائز اهمیت است و منجر به اجتماعی شدن و سازگاری (Compatibility) خوب در نوجوانی می شود، در بزرگسالی نیز بین دلبستگی ایمن و روابط با دیگران ارتباط وجود دارد. این موضوع را می توان با جنبه هایی از تعامل در رابطه در نظر گرفت، از جمله: رضایت از رابطه، مراقبت کردن از همدیگر و الگوهای تعارضی و ارتباطی.


یالوم که یک روان درمانگر وجودی است، معتقد است عشق نوعی از خود بی خودی وسواس گونه (Obsession) و ذهنیتی افسون شده است که تمامی زندگی فرد را در تصرف خود در می آورد. معمولا تجربه ی چنین حالتی باشکوه است. به عقیده ی او انسان بیشتر دلباخته ی اشتیاق(Enthusiasm) خویش است تا آنچه اشتیاقش را برانگیخته است. ولی در مواقعی شیدایی و از خود بی خودی، بیش از آنکه لذت بیافریند، پریشانی می آورد. عاشق، صورتی خیالی و شاعرانه به معشوق می دهد، ذهنش درگیر وسوسه ی او می شود، اما اگر عشق تنها یک ویژگی حقیقی داشته باشد، این است که هرگز نمی ماند، ناپایداری بخشی از ماهیت شیدایی عشق است. از نظر یالوم وسواس عشق، اغلب به نوعی توجه فرد را از افکار دردناک تر دیگر دور می کند.

از نظر یالوم تجربه ی تنهایی اگزیستانسیال، مانند هر نوع ملال، وضعیت ذهنی بسیار ناخوشایندی پدید می آورد و به مدت طولانی برای فرد قابل تحمل نیست. از نظر وی هیچ رابطه ای قادر به از میان بردن تنهایی نیست. هر یک از ما در هستی تنهاییم. ولی می توانیم در تنهایی یکدیگر شریک شویم همان طور که عشق درد تنهایی را جبران می کند. بوبر می گوید: یک رابطه ی خوب و صمیمی، بر دیواره های سربه فلک کشیده ی تنهایی آدمی رخنه می کند، بر قانون بی چون و چرای آن فائق می شود و بر فراز مغاک وحشت انگیز عالم، از وجود خود به وجود دیگری پل می زند.

رابطه در بهترین شرایط، افرادی را شامل می شود که به شیوه ای عاری از نیاز با هم ارتباط دارند. عشق بالغانه یا رشد یافته علاوه بر بخشیدن، سایر اجزای اساسی را نیز داراست: توجه، پاسخ گویی، احترام و درک. دوست داشتن یعنی توجه فعال به زندگی و رشد دیگری. فرد باید پاسخ گوی نیازهای دیگری (چه جسمانی، چه روانی) باشد. فرد باید به یگانگی و منحصر به فرد بودن آن دیگری احترام بگذارد، او را همان طور که هست ببیند و به وی کمک کند تا رشد کند و راه خویش را بیابد، آن هم فقط به خاطر خودش، نه با هدف خدمت به او.

از نظر یالوم عشق نوعی منش است. خیلی پیش می آید که به اشتباه، پیوند انحصاری با یک انسان را دلیل شدت و اصالت عشق فرض می کنیم. ولی چنین عشقی به اصطلاح فروم، عشق نمادین یا خودپرستی بیش از اندازه است و در فقدان توجه و علاقه ی دیگران، محکوم به فروپاشی در درون خویش است. در عوض عشق عاری از نیاز، شیوه ی فرد برای ارتباط با دنیاست.

افرادی که از تنهایی(Loneliness) وحشت دارند معمولا می کوشند این وحشت را از طریق یک شیوه ی بین فردی تسکین دهند. آنها نیازمند حضور دیگرانند تا هستی خود را به اثبات برسانند؛ آرزو دارند توسط دیگران بلعیده شوند یا آنکه می خواهند دیگران را ببلعند تا درماندگی ناشی از تنهایی شان را فرو بنشانند، اینها در پی روابط جنسی متعدد که کاریکاتور یک رابطه ی اصیل است، هستند.

خلاصه اینکه، فردی که در حال غرق شدن در اضطراب تنهایی است، مایوسانه به هر رابطه ای چنگ می زند. این دست انداختن به سوی هر رابطه، چیزی نیست که او بخواهد بلکه از سر ناچاری چنین می کند؛ و رابطه ی حاصل از چنین شرایطی برای ادامه ی بقاست نه برای دستیابی به رشد و تکامل. طنز تلخ ماجرا اینجاست، آنان که مایوسانه نیازمند آرامش و لذت حاصل از یک رابطه ی اصیلند، درست همان هایی هستند که کمتر از هرکسی قادر به برقراری چنین ارتباطی هستند.


در نظر فروید، عشق اساسا پدیده ای جنسی است. هنگامی که انسان به تجربه دریافت که عشق جنسی بالاترین خرسندی ها را ایجاد می کند و در نتیجه خرسندی جنسی مظهر همه ی کامروایی ها شد، به ناچار به دنبال این رفت که در مدار جنسی خوشی های بیشتری دست وپا کند و شهوت های جنسی را هسته ی مرکزی زندگیش قرار دهد. در نظر فروید تجربه ی عشق برادرانه حاصل میل جنسی است، منتهی در آن غریزه ی جنسی که جوششی که با هدف های منع شده همراه اند، تبدیل شده است. عشق با هدف منع شده در اصل عشق شهوانی بوده است، و هنوز هم در نفس ناهشیار انسان همینطور است.

فروید مسأله آمیختگی و یگانگی (احساس وحدت) را، که جوهر تجربه ی عرفانی و ریشه ی عمیق ترین احساس وصل با شخص دیگر یا با هم نوعان است، عارضه ای روانی می داند که شخص را به سیل قهقرایی، به سوی حالت خودفریفتگی بی پایان اولیه سوق می دهد.

فروید عشق را پدیده ای غیرعقلانی می داند. در نظر فروید عشق غیر عقلانی و عشق به معنی تظاهری از شخصیت انسان بالغ، تفاوتی ندارند. وی در رساله ای راجع به عشق انتقالی می گوید که عشق انتقالی از نظر اصولی فرقی با پدیده ی عادی عشق ندارد. گرفتار عشق شدن همیشه آدمی را به مرز نابهنجاری می کشاند، همواره با کوری در برابر واقعیت همراه است؛ وسواس (obsession) است، و در زمره ی عشق های زمان کودکی است که به جوانی یا بزرگسالی انتقال یافته است. عشق به عنوان یک پدیده ی عقلانی و منطقی، به عنوان عالی ترین موفقیت برای رسیدن به بلوغ، هیچ گاه مورد تحقیق فروید قرار نگرفت، زیرا در نظر او چنین عشقی وجود خارجی نداشت.

از دیدگاه فروید توانایی برقراری روابط ارضا کننده ی متقابل، تا حدودی به الگو های درون فکنی شده ی ناشی از تعاملات اولیه با والدین یا سایر افراد مهم مربوط است. این توانایی نیز یکی از عملکردهای بنیادی ایگو است، چرا که رابطه ی رضایت بخش بستگی به توانایی ادغام جنبه های مثبت و منفی دیگران و خود و حفظ یک احساس درونی از دیگران حتی در غیاب آن ها دارد.

فروید خاطر نشان کرد که انتخاب ابژه ی محبوب در بزرگسالی، روابط عاشقانه و ماهیت تمامی روابط ابژه ای دیگر، عمدتا به ماهیت و کیفیت روابط کودک در سال های اول زندگی بستگی دارد. فروید در توصیف مراحل لیبیدوی (libido) رشد روانی جنسی، مکررا به اهمیت روابط کودک با والدین و سایر اشخاص مهم در محیط زندگی اشاره کرد.

در دیدگاه فروید عشق به معنای رابطه ای ناخودآگاه نسبت به غیر است. فروید آن را گاه لیبیدو و گاه انتخاب مطلوب و یا رانش (اروس) می خواند.

با ارجاع به اصطلاح لیبیدو که فروید آن را در رابطه با اروس قرار می دهد، ساحت رانشی آن را مشخص می کند. در این صورت عشق مقوله ای دفع شده و حاوی قدرتی ناآگاه است. با ارجاع به معنای اخص آن در روان شناسی عشق که غایت آن تعیین این امر است که چگونه فرد به «انتخاب مطلوب عشق خود» نائل می آید. یعنی چگونه تخیلات او با مطلوب عشق وی از طریق عقده ی ادیپ هماهنگی می یابد. این نوع برداشت موجب تمایز میان دو «جریان» مختلف در زندگی لیبیدویی می شود، جریان «شهوی» و جریان «مهر و محبت». این دو جریان در لفظ عشق به صورت نامتمایزی وجود دارند، یعنی هم به «محرکات جنسی» اشاره دارند و هم به «محرکات دوستانه و توام با مهر و محبت». تفکر فروید به نحو قاطعی مفهوم عشق را تغییر داده است و محتوای ناآگاهش را به خوبی نشان داده است، محتوایی که در تقاطع میان رانش، آرزومندی و تعارضات نفسانی قرار گرفته است. هم از این رو است که عشق ادیپی با ریشه گرفتن در قانون زنا با محارم اساس عواطف آدمی را معین می سازد.

نظریه های روابط شی به جای سایق های غریزی، بیشتر روی روابط میان فردی با اشیای انتقالی تاکید می کنند. از دیدگاه کلاین، در این فرایند، ابژه از دست رفته در ایگوی فرد سوگوار، همراه با دیگر ابژه های عشقی درونی دوران کودکی تثبیت می گردد. تاکید کلاین بر گسیختن گره های هیجانی از ابژه از دست رفته نبود، بلکه او بر حفظ و بازسازی روابط درونی ابژه در شخصیت فرد تاکید می کند.


از نظر فروم علت این که می گویند در عالم عشق هیچ نکته ی آموختنی وجود ندارد، این است که مردم گمان می کنند که مشکل عشق، مشکل معشوق (lover) است، نه مشکا استعداد. مردمدوست داشتن را ساده می انگارند و برآنند که مسأله تنها پیدا کردن یک معشوق مناسب، یا محبوب دیگران بودن است، که به آسانی میسر نیست.

در عهد ویکتوریا، همانند بسیاری از فرهنگ های باستانی، عشق یک احساس بی پیرایه و شخصی نبود که احتمالا در آینده به ازدواج منجر شود. بر عکس، ازدواج بر حسب رسوم متداول زمان انجام می گرفت؛ یعنی به وسیله ی خانواده ی طرفین، یا به وسیله ی دلال ها.

گاه نیز ازدواج، بدون دخالت واسطه ها، مطلقا بر اساس ملاحظات اجتماعی صورت می گرفت و عشق می بایست بعد از ازدواج به وجود آید. از چند نسل گذشته، مفهوم عشق رمانتیک (romantic love) در دنیای غرب عمومیت یافت. مردم به طور روز افزون به دنبال عشق رمانتیک می گردند، یعنی میخواهند شخصا عشق خود را بیابند و آن را به ازدواج منتهی کنند. این مفهوم تازه آزادی در عشق، مشوق را در قبال کنش عشق، اهمیت بسیار بخشیده است.

اشتباه دیگر که باعث می شود گمان کنیم عشق نیازی به آموختن ندارد، از اینجا سرچشمه می گیرد که احساس اولیه ی عاشق شدن را با حالت دائمی عاشق بودن یا در عشق ماندن، اشتباه می کنیم. اگر دو نفر که همواره نسبت به هم بیگانه بوده اند، چنان که همه ی ما هستیم، مانع را از میان خود بردارند و احساس نزدیکی و یگانگی کنند، این لحظه ی یگانگی یکی از شادی بخش ترین و هیجان انگیز ترین تجارب زندگیشان می شود؛ و به خصوص وقتی سحرآمیز تر و معجزه آساتر می نماید، که آن دو نفر قبلا همیشه محدود و تنها و بی عشق بوده باشند.

این معجزه ی دلدادگی ناگهانی، اگر با جاذبه ی جنسی همراه باشد، غالبا به آسانی حاصل می شود. اما این نوع عشق به اقتضای ماهیت خود هرگز پایدار نمی ماند. عاشق و معشوق با هم خوب آشنا می شوند، دلبستگی آنان اندک اندک حالت معجزه آسای نخستین را از دست می دهد، و سرانجام اختلاف ها و سرخوردگی ها و ملالت های دو جانبه ته مانده های هیجان های نخستین را می کشد. اما در ابتدا هیچکدام از این پایان کار با خبر نیستند. در حقیقت، آن ها شدت این شیفتگی احمقانه و این دیوانه ی یک دیگر بودن را دلیلی بر شدت علاقه شان می پندارند، در صورتی که این فقط درجه ی آن تنهایی گذشته ی ایشان را نشان می دهد.

فروم در نظریه عشق برای انواع عشق تمایز قائل می شود، که عبارتند از:


1. عشق برادرانه

نظر روانشناسان در مورد عشق


2. عشق مادرانه


3.عشق جنسی


4. عشق به خود


5. عشق به خدا

از نظر وی عشق فعال بودن است، نه فعل پذیری؛ پایداری است نه اسارت. به طور کلی خصیصه ی فعال عشق را می توان چنین بیان کرد که عشق در درجه ی اول نثار کردن است نه گرفتن. گذشته از عنصر نثار کردن، خصیصه ی فعال عشق متضمن عناصر اساسی دیگری است که همه در جلوه های گوناگون عشق مشترک اند. که عبارتند از: دلسوزی، احساس مسئولیت، احترام و دانایی.

از نظر فروم عشق در وهله ی نخست بستگی به یک شخص خاص نیست، بلکه بیشتر نوعی رویه و جهت گیری منش آدمی است که او را به تمامی جهان، نه به یک معشوق خاص، می پیوندند. اگر انسان فقط یکی را دوست بدارد و نسبت به دیگران بی اعتنا باشد، پیوند او عشق نیست، بلکه یک نوع وابستگی یا خودخواهی گسترش یافته است.

عشق یک استعداد درونی است. با وجود این که اکثر مردم فکر می کنند علت عشق وجود معشوق است، نه استعداد درونی. در حقیقت آنان فکر می کنند که چون هیچکس دیگری را جز معشوق دوست ندارند، این خود دلیلی بر شدت عشقشان است. این همان اشتباهی است که قبلا به آن اشاره شد. چون مردم نمی توانند درک کنند که عشق نوعی فعالیت و نوعی توانایی روح است، خیال می کنند تنها چیز لازم پیدا کردن یک معشوق مناسب است و از آن پس همه چیز به خودی خود ادامه خواهد یافت.


فرانکل معنویت (spirituality) را از ویژگی های انسان می داند و معتقد است که وجدان و عشق از رهگذر معنویت مایه می گیرند. به عبارت دیگر، او یکی از راه های معنا بخشیدن به زندگی را درک و دریافتن فرد دیگری از راه عشق می داند که موجب می شود انسان از خود فراتر رود. و به این طریق درد و رنج خود را فراموش کند. او معتقد است که عشق تنها شیوه ای است که با آن می توان به اعماق وجود انسانی دیگر دست یافت. هیچ کس توان آن را ندارد که جز از راه عشق به جوهر وجود انسانی دیگر، آگاهی کامل یابد. جنبه روحانی عشق است که ما را یاری می دهد تا صفات اصلی و ویژگی های واقعی محبوب را ببینیم و حتی چیزی را که بالقوه در اوست و باید شکوفا گردد، درک کنیم.

فرانکل عشق را بر اساس ماهیت درونی انسان به سه مرتبه تقسیم می کند:


1. عشق جنسی


2. عشق روانی


3. عشق روحانی

در این مرحله، عاشق در بیرونی ترین لایه وجودی معشوق، یعنی لایه جسمانی و غریزی او، نفوذ می کند و فقط در بند جسم و غریزه است. در آدمی سه لایه جسمانی، روانی و روحانی وجود دارد. در این حالت هم سه نگرش احتمالی موجود است. ابتدایی ترین نگرش، معطوف به خارجی ترین لایه (جسمانی) است. این لایه، نگرش جنسی است. اتفاق می افتد که ظاهر جسمانی شخص دیگر از نظر جنسی تحریک کننده باشد و این تحریک کنندگی، سائق جنسی را در شخصی که از نظر جنسی مستعد است، به کار اندازد و مستقیما بر موجودیت جسمانی او اثر گذارد. در این صورت شخص در حالت هیجان جسمانی است.

در این مرحله، عشق ورزی عاشق از مرحله جسمی عبور می کند و در روان معشوق نفوذ می کند. فرانکل در این مورد چنین می گوید: یک گام بالاتر از عشق جنسی، نگره های شهوی نسبت به یار است. اگر ما موجودیت جسمانی یار را به عنوان بیرونی ترین لایه او نصور کنیم، می توان گفت که عشق ورزی در این مرحله در لایه عمیقی تر بعدی نفوذ می کند و وارد ساختار روانی یار می شود.

این نوع عشق مشابه همان چیزی است که عامه مردم آن را خاطر خواهی می نامند و ما خاطر خواه ویژگی های روانی یار شده ایم. در این مرحله از عشق، دیگر شخص در حالت هیجان جسمانی صرف نیست، بلکه هیجان روانی اش تحریک شده است. پس نگره شهوانی، نگره به خاطر خواهی معطوف به وجود روانی است اما این نوع عشق هم تا عمق وجود یار نفوذ نمی کند. نفوذ در عمق وجود یار با عشق روحانی است.

در این مرحله از عشق، عشق ورزی از لایه های جسمانی و روانی معشوق می گذرد و در روح او نفوذ می کند؛ به گونه ای که عاشق صفات معشوق را پیدا کرده، خود را فراموش می کند. فرانکل می گوید: عشق روحانی، تنها شیوه ای است که با آن می توان به اعماق وجود انسانی دیگر دست بافت و هیچ کس توان آن را ندارد که جز از راه عشق به جوهر وجودی انسانی دیگر راه یابد.

وی نکات جالبی در مورد عشق روحانی مطرح می کند که عبارت اند از:

1. معشوق باید یکتا و یگانه باشد؛ عشق تجربه ی یار است با تمام وحدانیت و تفردش


2. معشوق قابل جایگزینی نیست

3. وقتی عاشق به درونی ترین لایه های معشوق نفوذ کرد، صفات معشوق را دارا می شود

4. در این نوع عشق، عاشق به جسم معشوق توجهی ندارد؛ زیرا این عشق از جسم معشوق فراتر می رود و معنای ژرف خود را در هستی معنوی شخصی و در درون او می یابد. فرانکل معتقد است که در درون انسان ضمیر ناخود آگاه روحانی و درون آن ضمیر ناخود آگاه متعالی وجود دارد و انسان از این طریق می تواند با تعالی ارتباط بر قرار کند. حال اگر انسان با این لایه درونی انسانی دیگر ارتباط برقرار کند، از معشوق فراتر می رود و اگر فرد خدا شناس باشد، عشقش به عشق الهی تغییر می کند.


5. عشق حقیقی و روحانی پایدار است

6. عاشق، هستی معنوی معشوق را می بیند، او معشوق را بر اساس ماهیت واقعی اش زیبا می بیند و اصلا زشتی را درک نمی کند.


از نظر فایرستون (firestone) بحث بر سر تفکیک عشق سالم (healthy love) و ویرانگر (destroyer) است، نه عشق و عدم عشق. فایرستون برای عشق سالم شرایط خاصی قائل است که عبارتند از:


عشق میان دو انسان هم تراز، آن ها را سرشار و پر بار می کند. روابط عاشقانه باید متقارن باشد، یعنی مرد و زن هر دو باید یک دیگر را به نحوی مشابه یا یکسان دوست داشته باشند. اما پیش شرط تحقق این رابطه ی متقارن، نوع دیگری از روابط دوسویه است. مرد و زن هردو باید خودشان باشند و خود و دیگری را موجوداتی مستقل و قائم به خود بدانند، خود و دیگری را واجد ارزش انسانی برابر و بی قید و شرط بدانند. عشق حاصل نمی شود مگر آن که فرد برای خود احترام قائل باشد، و شانمحبوب خود را به مثابه انسانی آزاد و برابر حرمت بنهد.

عاشق از لحاظ روحی به سوی دیگری کاملا گشوده می شود. در این وضعیت فرد به لحاظ عاطفی کاملا آسیب پذیر می شود. آسیب پذیری یعنی اینکه ما در می یابیم به شخص دیگری نیاز و تمایل داریم. همچنین بدان معناست که ما طرف مقابل را به سبب ارزش منحصر به فردی که برای ما دارد مثل خودمان دوست داریم و قدرش را می دانیم. بنابراین عشق هم خودخواهانه است و هم غیر خودخواهانه، و این وجه عشق ناشی از آن است که ما به آسیب پذیری خود وقوف می یابیم. در عشق سالم، وابستگی به دیگری نه فقط اشکالی ندارد، بلکه ضروری است.

زیبایی و کمال محبوب چه بسا در پس انواع نقاب های تدافعی از چشم دیگران پنهان باشد، اما بر چشم عاشق آشکار می شود. فایرستون تاکید می کند که آسیب پذیری ناشی از عشق به عاشقان این امکان را می دهد که بهترین خود را بر دیگری آشکار کنند، به آن ها مجال می دهد که دست به نوعی ایده آل سازی بزنند. ایده آل سازی به معنای مبالغه در صفات محبوب نیست، بیشتر به این معناست که طرفین یک دیگر را همان طور که واقعا هستند قدر می نهند. عشق به معشوق این امکان را می دهد که پاره ای از ویژگی هایش را که خود از وجودشان بی خبر بوده، و عاشق آن ها را در وی کشف و آشکار کرده، ببیند و به رسمیت بشناسد. عشق می تواند مجالی برای رشد و تکامل مثبت شخصیت افراد نیز فراهم کند.

عشق میان دو انسان هم تراز، ان ها را سرشار و پر بار می کند، هر یک از آن ها خود را از طریق دیگری تکامل می بخشد؛ فرد می تواند به جای آن که تنها باشد، و در سلول تفرد خود و صرفا با باور ها و تجربه های خویش محبوس بماند، در وجود دیگری مشارکت کند، و پنجره ای روبه سوی جهانی دیگر بگشاید. این گشودگی می تواند احساس شادی و خوشبختی عاشق و معشوق را برای ما توضیح دهد: عاشقان، هر چند موقتا، از زیر بار تنهایی ای که دیگران به دوش می کشند، رها می شوند.


   instagram facebook telegram rss

© تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به حقوق نیوز می باشد. هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.


مقایسه رویکردهای فروید و ویتگنشتاین | PDF فروید و ویتگنشتاین، مقایسه ای روش شناختیDownloads-icon


دیدگاه فروید به دین | PDF بررسی و نقد رویکرد فروید به دینDownloads-icon


Downloads-icon


مقایسه رویکردهای فروید و ویتگنشتاین | PDF فروید و ویتگنشتاین، مقایسه ای روش…
Downloads-icon

ذهن موفق » روابط عاطفی » عشق چیست

عشق حیرت انگیزترین و درعین حال دردناک ترین هیجانی است که ممکن است تجربه کنیم. هم می تواند زیباترین لحظات را برای ما به ارمغان بیاورد و هم می تواند در روان ما آتشی سوزان شعله‌ور سازد. غیر ممکن است که یک روانشناس و مشاور در فرایند کار حرفه ای خود، هر چند وقت یکبار با فردی مبتلا به ناکامی عشقی برخورد نکند.از طرفی مفهوم عشق برای خیلی از افراد ناآشناست و دوست دارند بدانند عشق چیست ؟

در این مقاله ابتدا به توضیحی در مورد عشق می پردازیم و سپس عشق را در ادبیات فارسی بررسی می کنیم و آن گاه عشق را از منظر روانشناسان بزرگ توضیح می دهیم.

در نگنجد عشق در گفت و شنید               عشق، دریایی ست قعرش ناپدید     مولوی

عشق، برای سالیان متمادی یکی از موضوعات مورد علاقه فلاسفه، شاعران، نویسندگان و دانشمندان بوده است و مردم و گروه های مختلف غالبا در تعریف آن با هم اختلاف نظر داشتند.

نظر روانشناسان در مورد عشق

معنی کلمه عشق برای هر شخص متفاوت است چون او نگاهی متفاوت به عشق و چیزی که عاشقش است دارد.

بهتر است برای بیان بهتر تعریف عشق به لغتنامه دهخدا مراجعه کنیم، در لغت نامه دهخدا درباره معنی عشق آمده است:

عشق مانند شاخه های درختی است که دور عاشق می پیچد و او را خشک می کند.

این تعبیر از معنی کلمه عشق شاید برای همه نوع عشق صادق نباشد اما چیزی که ما از تعریف عشق در ادبیات و زبان فارسی به یاد داریم بسیار شبیه به چیزی است که دهخدا می گوید.

مطالعه بیشتر: مشاوره قبل از ازدواج

برای درک بهتر شدت و عمق درد و شیرینی عشق به اشعار زیر توجه کنید:

چه دانستم که این سودا مرا زین سان کند مجنون     دلم را دوزخی سازد دو چشمم را کند جیحون  چه دانستم که سیلابی مرا ناگاه برباید                                   چو کشتی ام دراندازد میان قلزم پرخون

 

تا با غم عشق تو مرا کار افتاد           بیچاره دلم در غم بسیار افتاد

بسیار فتاده بود، هم در غم عشق        اما نه چنین زار که این بار افتاد

هر روز دلم در غم تو زارتر است       و ز من، دل بی رحم تو بیزارتر است

بگذاشتی ام،غم تو نگذاشت مرا            حقا که غمت از تو وفادارتر است  مولانا

 

هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق          ثبت است بر جریره عالم دوام ما      حافظ

گر برود جان ما در طلب وصل دوست            حیف نباشد که دوست دوست تر از جان ماست    سعدی

 

نخستین بار که عشق به سراغم آمد ادعای مالکیت جهان را کردم و همه چیز و همه کس را متعلق به خود دانستم. امروز که تهی از خودخواهی ها و تصاحب ها، نگاهی عاشقانه به زندگی دارم، از هرچه هست تنها مالک تنهایی خویشم و فروتنانه غیاب حضورم را اعالم می کنم. این است نظام عشق؛ هیچ کس نبودن! • ایران درودی

در قسمت زیر عشق را از نگاه روانشناسان بررسی می کنیم.

مطالعه بیشتر: فرق عشق و دوست داشتن

از نظر یانگ عشق نوعی فرآیند جذابیت طرح واره ای است. بیشتر اوقات افراد جذب ارتباط با کسی می شوند که طرح واره مرکزی شان را فعال کندو به این دلیل او را جذاب ترین فرد می دانند. همچنین برانگیخته شدن طرح واره ها باعث ایجاد جذابیت جنسی در روابط عاشقانه می شود. بنابراین زیاد جای تعجب نیست که افراد عاشق با انتخاب افراد خاص و سبک های مقابله ای ویژه به تداوم طرح واره ناسازگار خود دامن می زنند.

مثلا شما فردی وابسته هستید و جذب شخص کنترل گر می شوید. هر چند اذیت می شوید ولی گویی چنان جذبش شده اید که نمی توانید دل بکنید.

شما از کودکی مورد توجه والدین قرار نگرفته اید ولی عاشق کسی می شوید که او هم سرد و بی توجه است.

 

یالوم که یک روان درمانگر وجودی است، معتقد است عشق نوعی از خود بی خودی وسواس گونه  و ذهنیتی افسون شده است که تمامی زندگی فرد را در تصرف خود در می آورد. معمولا تجربه چنین حالتی باشکوه است. به عقیده ی او انسان بیشتر دلباخته ی اشتیاق خویش است تا آنچه اشتیاقش را برانگیخته است. ولی در مواقعی شیدایی و از خود بی خودی، بیش از آنکه لذت بیافریند، پریشانی می آورد. عاشق، صورتی خیالی و شاعرانه به معشوق می دهد، ذهنش درگیر وسوسه ی او می شود، اما اگر عشق تنها یک ویژگی حقیقی داشته باشد، این است که هرگز نمی ماند، ناپایداری بخشی از ماهیت شیدایی عشق است.

 

فرانکل معنویت را از ویژگی های انسان می داند و معتقد است که وجدان و عشق از رهگذر معنویت مایه می گیرند. به عبارت دیگر، او یکی از راه‌های معنا بخشیدن به زندگی را درک و دریافتن فرد دیگری از راه عشق می داند که موجب می شود انسان از خود فراتر رود. و به این طریق درد و رنج خود را فراموش کند. او معتقد است که عشق تنها شیوه ای است که با آن می توان به اعماق وجود انسانی دیگر دست یافت. هیچ کس توان آن را ندارد که جز از راه عشق به جوهر وجود انسانی دیگر، آگاهی کامل یابد. جنبه روحانی عشق است که ما را یاری می دهد تا صفات اصلی و ویژگی های واقعی محبوب را ببینیم  و حتی چیزی را که بالقوه در اوست و باید شکوفا گردد، درک کنیم.

هندریکس می گوید برای اینکه بتوانیم به دیگران عشق بورزیم ابتدا باید این موضع گیری را کنار بگذاریم که: “راه درست، راه من است”. باید بتوانیم منطق حاکم بر ذهن مخاطب خود را درک کنیم، در قالب او جای بگیریم و احساسات او را تجربه کنیم. عشق واقعی از زمانی آغاز می شود که انسان به دور از نیاز و توقعات خود، متفاوت بودن دیگران را بفهمد و به آن احترام بگذارد.

و عشق پایدار، چنین عشقی است؛ حتی اگر ویژگی های همراه و همسر ما همواره منطبق با میل و یا در جهت رفع نیازهای ما نباشد.

مطالعه بیشتر: فرق عشق و وابستگی

از دیدگاه مازلو بعد از تأمین و برآورده شدن نیازهای فیزیولوژیک و امنیت، احتیاج به عشق و تعلق در افراد احساس و برانگیخته می‌شود. از نظر آبراهام مازلو عشق را می‎‌توان به دو نوع عشق وجودی و عشق کمبود تقسیم‌بندی کرد: در عشق وجودی که عشقی بالغ و متواضع است تمایل به سخاوت و بخشش و راضی کردن دیگری به چشم می‌خورد. در عشق کمبود که عشقی خودخواهانه و حریص است فرد، دیگران را برای برطرف کردن نیازهایش دوست دارد.

 

جان لی سبک‌های عشق را به رنگ تشبیه می‌کند. از نظر وی همان‌طور که ۳ رنگ اصلی در طبیعت وجود دارد،۳ سبک اصلی هم برای عشق وجود دارد و عشق‌های ثانوی (فرعی) از ترکیب سبک‌های عشق اصلی (اولی) شکل می‌گیرند. سه سبک اصلی (اولی) عشق ۱٫ عشق پرشور در این عشق جذابیت جسمی و عاطفی زیادی وجود دارد و می‌توان گفت عشق به یک فرد ایده‌آل است. ۲٫ عشق نمایشی از این نوع عشق به عنوان یک بازی یاد شده است . ۳٫ عشق دوستانه که عشقی است که مبتنی بر دوستی شکل گرفته است. سه سبک فرعی(ثانوی) عشق ۱٫ عشق منطقی (واقع‌گرایانه): این عشق از ترکیب عشق نمایشی و دوستانه حاصل می‌شود. در این نوع عشق افراد براساس ملاک‌هایی که برای یک ازدواج خوب نیاز دارند معشوق خود را انتخاب می‌کنند. ۲٫ عشق وابسته وسواسی: ترکیب عشق پرشور و عشق نمایشی می‌باشد که در آن وسواس، انحصار و رفتارهای پرشور به چشم می خورد. این عشاق اغلب اعتماد به نفس پایینی داشته و به روابط خود اهمیت زیادی می‌دهند به طوری که حتی بعد از طی سال‌ها همچنان نگران زندگی زناشویی خود بوده و می توان آن را معادل عشق‌های آتشین دوران جوانی دانست. ۳٫ عشق ایثارگرانه (فداکارانه): از عشق پرشور و دوستانه به وجود می‌آید که به صورت بشردوستانه و شدید است. عاشقان ایثارگر معمولاً گرایش‌های معنوی دارند. این عشاق، معشوق خود را مانند قدیس می‌بینند و آرزوی خدمت به او را دارند.

نظر روانشناسان در مورد عشق

طبق دیدگاه اریک فروم، عشق ترکیب ۴ پارامتر توجه، احترام، معرفت و مسئولیت می‌باشد؛ که در این بین عاشقی در ابتدا از توجه به فرد مقابل شکل می‌گیرد. اریک فروم معتقد است هر علاقه و کشش به شخص مقابل معنای عشق ورزیدن نداشته؛ بلکه ممکن است این احساسات به دلیل تنهایی و نیاز جنسی بروز کند.

این نظریه برای تعریف عشق سه مؤلفه صمیمیت، تعهد و کشش جنسی یا هیجان در نظر می‌گیرد که این سه پارامتر مثلث عشق را تشکیل می‌دهند. طبق عقیده رابرت استرنبرگ چنانچه تعادل این سه مؤلفه به هم بریزید تعریف جدیدی از عشق شکل گرفته که با تعریف عشق کامل متفاوت است. از ترکیب سه فاکتور صمیمیت، تعهد و کشش و میزان هر کدام از اینها ۸ نوع عشق تعریف می‌شود. ۱٫ در فقدان عشق تعهد کم، صمیمیت کم و هیجان کم دیده می‌شود . ۲٫ عشق شهوانی و از روی هوس با میزان تعهد کم، صمیمیت کم و هیجان زیاد شکل می‌گیرد. ۳٫ عشق دوستانه ناشی از تعهد کم، صمیمیت زیاد و هیجان کم می‌باشد. ۴٫ عشق خیال‌انگیز (رمانتیک) از تعهد کم، صمیمیت زیاد، هیجان زیاد به وجود می‌آید. ۵٫ عشق پوچ در نتیجه تعهد زیاد، صمیمیت کم و میزان هیجان کم می‌باشد. ۶٫ عشق ابلهانه از تعهد زیاد، میزان صمیمیت کم و هیجان زیاد نشأت می‌گیرد. ۷٫ عشق مشفقانه ( مشارکتی ) از میزان تعهد زیاد، صمیمیت زیاد و هیجان کم شکل می‌گیرد. ۸٫ و عشق کامل (عشق شش دانگ) که با تعهد زیاد، صمیمیت زیاد، هیجان زیاد شکل گرفته و این همان عشقی است که در زندگی‌های موفق دیده می‌شود. هر ۳ عامل صمیمیت، تعهد و هیجان قابلیت سنجیدن ارتقا و ارزیابی داشته و می‌توان در جهت بهبود و تقویت آن اقدام کرده و در نتیجه زندگی رضایت‌بخش‌تری داشت.

مطالعه بیشتر: مشاوره ی بعد از ازدواج

فروید عشق را یک مرحله از امور جنسی معرفی کرده بود ولی در پایان عمر و پس از کسب اطلاعات کافی اعلام داشت که اطلاعات ما درمورد عشق ناچیز است . فروید در کتاب تمدن و ملالتهای آن می نویسد: سهل انگاری زبان دراستفاده از کلمه ی عشق از نظر تکوینی توجیه پذیر است. عشق به رابطه ی میان زن و مرد که بر اساس نیاز جنسی شان خانواده تشکیل داده اند اطلاق می شود. اما به احساسات مثبت بین والدین و فرزندان و خواهران و برادران در خانواده نیز گفته می شود.هر چند ما این روابط را باید به عنوان «عشقی که از به هدف رسیدن آن جلوگیری شده است » یا به عنوان مهربانی توصیف می کنیم عشقی که از به هدف رسیدن آن جلوگیری شده است در اصل همان عشق کاملا حسی بوده است و در ضمیر ناهشیار انسان هنوز وجود دارد.هم عشق کاملا ً حسی و هم عشقی که از به هدف رسیدن آن جلوگیری شده است، هر دو از خانواده فراتر می روند و با کسانی که قبلا ً غریبه بوده اند، روابط جدید به وجود می آورد. عشق جنسی به ساختن بستگی های جدید حانوادگی منجر می شود، عشقی که از به هدف رسیدن آن جلوگیری شده است به دوستی تبدیل می شود و اهمیت فرهنگی پیدا می کند، زیرا از بعضی از محدودیتهای عشق جنسی معاف ، مانند منحصر بودن معاف است. یکی از مسائلی که در عشق با آن مواجه هستیم. کشمکش بین عشق و نفرت است. فروید در این رابطه در یکی از آثار خود می نویسد: اگر عشق از ارضاء محروم گردد، به سادگی می تواند در بخشی از خود به صورت نفرت معکوس شود. و شاعران به ما می گویند که در طوفانی ترین مراحل عشق این دو احساس متضاد تا مدتی همچون رقبایی ثابت قدم پهلو به پهلوی دیگر بقا می یابند. ولی همزیستی مزمن عشق و نفرت، آن هم وقتی که هر دو معطوف به یک نفر هستند و هر دو به شدیدترین درجه هستند، ما را متعجب نمی کند. باید متوقع بودیم که این عشق پرشور مدتها قبل نفرت یاد شده را مغلوب کرده یا در کام آن فرو رفته باشد و در حقیقت نیز این بقای اضداد تحت شرایط روانی خاص و با تشریک مساعی وضعیت امور در ناخودآگاه

مطالعه بیشتر: تست هوش هیجانی

 

در کنار سوال عشق چیست، باید به عشق در نگاه اول هم بپردازیم. این عشق اتفاقی است که ممکن است برای خیلی از افراد ایجاد شود و در داستان ها و قصه ها زیاد در مورد عشق در نگاه اول خوانده و شنیده ایم. دو آدم غریبه وقتی برای اولین بار همیدیگر را می بینند، یک دل نه صد دل عاشق هم می شوند انگار که سالهاست دنبال هم هستند، انگار سالهاست عشق بین آنها وجود داشته است.

عشق در یک نگاه (یا همان نگاه اول) یعنی شما دلباخته و عاشق فردی تنها با یک نگاه می شوید و تمام و کمال شیفته او خواهید شد.

اما یادتان باشد عاشق شدن در یک نگاه تنها مخصوص زن و مرد نیست، در واقع این اتفاق الزاما بین انسان ها نمی افتد، یعنی شاید کسی در یک نگاه عاشق یک اتومبیل شود یا در یک نگاه از حیوانی خوشش بیاید و بخواهد سرپرستی او را قبول کند.

دو غریبه یکدیگر را در یک اتاق شلوغ می بینند.

یک جاذبه فوری، یک جرقه الکتریکی رخ می دهد و ناگهان همتا و شریک خود را می یابند و هرگز گذشته را به یاد نمی آورند.

در دنیایی که روابط عاشقانه اغلب نیاز به کارهای زیادی دارد و با ناامیدی، پس زده شدن و عدم قاطعیت همراه هستند، عاشق شدن در نگاه اول بسیار جذابیت دارد.

 

توضیح عشق در نگاه اول از نظر روانشناسی اول اصلا آسان نیست!

چنین نگاهی چگونه می تواند به ما نشان دهد که می خواهیم باقیمانده عمرمان را در آغوش غریبه ای که برای اولین بار او را دیده ایم بگذرانیم؟

روانشناسی دیدگاه مشخصی درباره این نوع عشق دارد. روانشناسی می گوید:

گاهی فردی را می بینید که واقعا این طور است، اما این ارزیابی براساس چیزی جز دنیای فیزیکی یا جاذبه های رفتاری نیست. به همین خاطر عشق در نگاه اول از نظر روانشناسی یک اتفاق است، اتفاقی که اگر ادامه داشته باشد شاید زرق و برق خود را به مرور از دست بدهد و دیگر جذابت های سابق را نداشته باشد.

یادتان باشد افرادی که اعتیاد به عاشق شدن دارند بیشتر در معرض تجربه عشق در یک نگاه قرار دارند تا افراد دیگر!

در واقع افراد تجربه عشق در نگاه اول را در همان لحظه ای که با کسی مواجه می شوند، گزارش می کنند.

یک استدلال قانع کننده این است که افراد خاطره ای جهت داده شده دارند و اساسا توهم فورا عاشق کسی شدن را به وجود می آورند، که توضیح مناسبی برای تمام موارد عشق در نگاه اول نیست.

مطالعه بیشتر: زوج درمانی گاتمن

در ادامه به جالب ترین نکات علمی در مورد عشق چیست و چگونه در یک نگاه ایجاد می شود، می پردازیم که می تواند جالب باشد.

 

در این مطالعه، افراد غریبه با دیدن جذابیت فیزیکی وجاذبه های جنسی دیگران، بیشتر در معرض عشق در نگاه اول قرار می گیرند.

درحقیقت، در مقیاسی که محققان استفاده کرده اند، در این نوع عشق یک میزان بالاتر از جذابیت وجود داشت.

روانشناسان مطمئن نیستند که چرا این اتفاق می افتد، اما این مسئله نیازمند تحقیقات بیشتری است.

برای مثال، مردان عشق در نگاه اول را با شرکای بالقوه متعددی گزارش می دهند، اما این که آیا این مسئله به رابطه ختم می شود، سوال دیگری است.

تجربه عشق اولیه یک فرد می تواند به شکل گیری خاطره فردی کمک کند و او را به سوی این باور سوق دهد که او هم در نگاه اول عاشق شده است.

 

ویژگی هایی که برای بازتاب عشق شناخته می شوند، در اولین لحظاتی که افراد می گویند در نگاه اول عاشق شده اند، قوی نیستند.

دست کم، این احساسات به درجه ای که افراد اعتقاد دارند، در روابط ایجاد شده تجربه نمی شوند.

با این حال تجربه عشق در نگاه اول، نسبت به اولین ملاقات هایی که عشق در اولین نگاه در آن ها وجود ندارد، ظاهرا پذیرایی این احساسات است.

عشق در اولین نگاه در واقع توسط افراد تجربه می شود، اما این “عشق” یا “شور” خیلی زیادی نیست، بلکه در عوض، کشش و جاذبه قوی است که باعث می شود فردی احتمال ایجاد یک رابطه را به وجود آورد، حتی عشق در نگاه اول می تواند چندین بار اتفاق بیفتد.

شاید مواردی که با شکست مواجه می شوند یا هرگز به رابطه تبدیل نمی شوند، به فراموشی سپرده شوند اما وقتی که عشق در نگاه اول رابطه ای پایدار ایجاد می کند، داستان بسیار عالی است.

مطالعه بیشتر: زوج درمانی راه حل محور

من فرزاد میراحمدی هستم مشاور و نویسنده 8 جلد کتاب روانشناسی. مدیر موسسه ذهن موفق و مدیر انتشارات ذهن موفق هستم. من به شما کمک می کنم در روابط عاطفی خود مسائل مهمی را یاد بگیرید و بتوانید رابطه خود را بهسازی کنید. در زمینه مسائل ذهنی و ذهن آگاهی و تکنیک های خودسازی و خودشناسی فعالیت زیادی دارم. خوشحال می شوم بتوانم کمکی به شما بکنم.

446

farzadmirahmadii

بهمن ۱۲

farzadmirahmadii

بهمن ۱۱

farzadmirahmadii

بهمن ۱۰

farzadmirahmadii

بهمن ۵

farzadmirahmadii

بهمن ۳

farzadmirahmadii

دی ۲۸

farzadmirahmadii

دی ۲۷

farzadmirahmadii

دی ۲۶

farzadmirahmadii

دی ۲۲

راه های تماس

در چه زمینه ای نیاز به کمک دارید

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

عشق چیست؟ خیلی دنبالش بودم این مقاله خیلی کمکم کرد. بازم بنویسید

ممنونم از شما بله در سایت ذهن موفق در این زمینه مطالب دیگری هم هست

تمام مقالات سایت شما عالی هستند. من تست آرکتایپ زنان را انجام دادم و دوست داشتم نتیجه تست را ببینم کجا باید تفسیرشو بگیرم

سلام ممنون از شما. تست آرکتایپ زنان در سایت ذهن موفق هست انجام بدید و در پایان روی دکمه تحلیل رایگا ن بزنید تا براتون تحلیل کنیم

ممنون که تست ها را رایگان در سایتتون گذاشتید. مخصوصا تست آرکتایپ که حتی تحلیلش هم رایگان بود

سپاااس از شما

عالی بود ممنون

مطلب خوبی بود. ممنونم

سپااااااس

عالی

عشق چیست ؟ علاقه عاقلانه

تازه فهمیدم عشق چیست و فهمیدم عاشق نبودم وابسته بودم

کتاب عشق عاقلانه ی استاد فرزاد میراحمدی را مطالعه کردم خیلی عالی بود ان شاا… موفق باشید

ذهن موفق تو فوق العاده ای

الان ازدواج سخت شده. من توصیه نمیکمم

بله مشکلات اقتصادی باعث میشه عشق نابود بشه اما در کل مفهوم این مقاله در مورد عشق چیست است.

عشق و عاشقی دروغه. چقدر بهش محبت کردم چقدر هز میگفت عاشقتم ولی آخرش رفت

بعد از ازدواج عشق از بین میره ؟خیلی از آدما را دیدم که عاشق و معشوق بود قبل از ازدواج اما بعدش طلاق گرفتن

چجوری بفهمیم که طرف مقابل واقعا عاشقه یا فقط یه نمایشه؟

چجور بفهمیم ک طرف منو برا خودم میخاد

زیبا بود عشق در یک نگاه

سپااس

همون طور که دنیا در نوسان هست مسیر عشق هم از این نوسان مستثنی نیست این اتفاق میشه گفت میتونه در هر دوره و زندگی اتفاق بیوفته حتی ما بچه هایی رو می بینیم که مدعی میشن حالا بزارید بگم چیزی که تایین کننده و رقم زننده این داستان و مسیره شمایید، اگر آماده نباشید و شناخت کافی نداشته باشین عشقتون ناپخته است و فرجامش معلوم نمیشه اگر عاقل و منطقی باشید ممکنه منطقتون غالب بشه و عشق رنگش کم بشه و به تناسب هر فرد با تعریف و کیفیت های مختلف میشه در نظر گرفت و به طرف مقابل هم به همین شکل بستگی داره و تاثیر گذار هست پس می بینید که عشق در قالب و جسم و روح و ذهن ما که مثل فیلتر عمل میکنه رد میشه و شکل منحصر به فردش رو میگیره و میشه عشق زندگی من و شما و باز به تبع رفتار و سبک ما این عشق دست خوش تغییر میشه پس برای بالا بردن کیفیت عشق باید نحوه برخورد خودمون با عشق رو بسنجیم

دیدگاه

نام

Δ

مجموعه ذهن موفق پارسیان از سال 1391 فعالیت خود را در زمینه های شخصیت شناسی، ذهن آگاهی، روابط عاطفی و… فعالیت خود را آغاز نموده است.و تا به امروز موفق به برگزاری هزاران دوره و سمینار شده است. امید است با همراهی شما عزیزان این مسیر پرانرژی تر ادامه یابد.

روانشناسی عشق در واقع علم شناخت عوامل و فرآیندهایی است که باعث می‌شود افراد یک عشق واقعی را تجربه کنند و از قرار گرفتن در مسیری که به عشقی پوچ می‌انجامد خودداری کنند. این علم با بررسی همه جوانب به افراد کمک می‌کند تا دست به انتخاب‌هایی بزنند که به بیشترین میزان سازگاری و دلبستگی میان افراد منجر ‌شود که در نتیجه می‌تواند به ازدواجی موفق نیز بیانجامد. در این راه افراد مدام درجست‌وجوی این هستند که چگونه می‌توانند دیگران را به خود جذب کنند و به دنبال ایجاد ویژگی‌هایی درخود هستند تا از نظر جنس مخالف جذاب باشد و آن‌ها را در یک مسیر عاشقانه قرار دهد اما نمی‌دانند که چه عواملی دقیقا می‌تواند آن‌ها را به مقصودشان برساند. اگر این موضوع برای شما نیز صادق است در ادامه این مطلب به ارائه نکاتی درباره آن خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید. همچنین میتوانید از یک مشاوره روابط عاطفی در این زمینه کمک بگیرید.

طبق تحقیقات محققان حوزۀ روانشناسی اجتماعی بر روی روابط بین دو جنس، 5 ویژگی که باعث عاشق شدن فرد می‌شود، شناسایی شد. این ویژگی‌ها به شرح زیر می‌باشند.

زیبایی یکی از عواملی است که خیلی از افراد به خصوص زنان برای جذب مردان به آن اهمیت می‌دهند. درست است که زیبایی ظاهر شما در جلب نظر مردان بی تاثیر نیست، اما جالب است که بدانید عوامل تاثیر گذارتری هم وجود دارد.

نظر روانشناسان در مورد عشق

برای مثال پژوهش‌هایی که در زمینه جذابیت‌های زنان برای مردان انجام شده نشان می‌دهد که مردان به زنان باهوش بیشتر از زنان زیبا جذب می‌شوند. در واقع زن‌های باهوش و تحصیل کرده به دلیل عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتری که از حضور در اجتماع کسب می‌کنند برای مردان جذابیت بیشتری دارند. در نتیجه اگر زیبایی شما در کنار هوش و تحصیلات قرار بگیرد مطمئنا تاثیرات بیشتری خواهد داد.

برای اطلاع از عوامل جذابیت در جنس مخالف کلیک کنید.

اینکه در حالات چهرۀ خود بیشتر چه احساسی را منعکس می‌کنید، در جذب جنس مخالف تاثیر بسیاری دارد. در پژوهشی در سال 2011 به بیش از 1000 نفر عکس‌هایی از جنس مخالف نشان دادند و نظرشان را دربارۀ میزان جذابیت این افراد پرسیدند. نتایج از دیدگاه روانشناسی عشق نشان داد؛ مردها بالاترین امتیاز را به زنان شاد و کمترین امتیاز را به زنانی که مغرور به‌ نظر می‌رسیدند، دادند. درمقابل مردان مغرور برای زن‌ها جذاب‌تر بودند و مردان شاد کمترین امتیاز را گرفتند. اما هر دو جنس به کسانی که در چهره خود حالت خجالت زده‌ای داشتند نمره بیشتری دادند.

با این حال توجه داشته باشید که اگر با فردی قصد ازدواج دارید حالات چهره یکی از عوامل تاثیرگذار در تصمیم گیری شما هستند. به این مثال توجه داشته باشید. تصور کنید همسر شما از لحاظ چهره‌ای بسیار جذاب بوده و بهتر از او دیگر نیست! این عامل چقدر می‌تواند در زندگی دو نفره نقش داشته باشد؟ اگر اخلاق او به گونه‌ای باشد که نتوانید با آن سازش پیدا کنید بیانات چهره هیچگاه به کمک شما نخواهد آمد و شما یک عشق اشتباه را تجربه خواهید کرد.

برای شناخت بیشتر در زمینه عشق اشتباه و عشق واقعی کلیک کنید.

جالب است بدانید، داشتن حرکات بدنی و زبان بدن مثل تکان دادن دست‌ها نیز در توجه افراد تاثیرگذار می‌باشد. برای مثال در پژوهشی مشخص شد که زن‌ها و مردها تمایل بیشتری به دیدار مجدد کسانی داشتند که دست‌هایشان را تکان می‌دادند! در واقع داشتن حرکات خودانگیزی نظیر تکان دادن دست و بدن و به طور کلی ارتباطات غیرکلامی احساس صمیمیت بیشتری را به افراد منتقل می‌کند.

برای شناخت بیشتر در زمینه ارتباطات غیرکلامی کلیک کنید.

در اکثر فیلم‌ها، رمان‌ها و داستان‌های عاشقانه این طور القا می‌شود که هرچه تفاوت‌ها بیشتر باشد، زن و مرد بیشتر به یکدیگر جذب می‌شوند. اما باید بدانید که این تصور، تصور عامیانۀ غلطی است. تجربۀ احساسات مشابه و داشتن جهان بینی‌های نزدیک به یکدیگر بیشتر منجر به شروع رابطه عاشقانه می‌شود. زیرا افراد در این صورت احساس صمیمت و نزدیکی بیشتری به یکدیگر خواهند داشت.

برای آگاهی بیشتر در زمینه شروع رابطه عاشقانه کلیک کنید.

برای آن که بتوانید طرف مقابل تان را به خود جلب کنید، بهتر است در مراحل اولیه آشنایی در گفتن نظر خود خیلی عجله به خرج ندهید. زمانی که مردان و زنان نمی‌توانند راحت نظر جنس مخالفشان را درباره خود بدانند، بیشتر جذب او می‌شوند. برای درک این موضوع در پژوهشی، به زنان عکس سه مرد را که از طریق فیس بوک با آن‌ها آشنایی داشتند، نشان دادند. سپس به زنان درباره نظر این مردان در رابطه با آن‌ها اطلاعاتی داده شد. در آخر مشخص شد که زنان به مردانی که نظراتشان با ابهام بیشتر همراه بود، علاقه نشان دادند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراحل رابطه عاطفی کلیک کنید.

درست است که توجه به ملاک های رایج که در عاشق شدن افراد تاثیر می‌گذارند می‌تواند برای شما مفید باشد اما این‌ها نباید باعث نادیده گرفتن تفاوت‌های فردی شود. عامل اصلی که باعث برقراری پیوند عمیق بین افراد می‌شود به دست آوردن شناخت عمیق از یکدیگر است. در واقع بدون به دست آوردن شناخت درست از فرد مورد نظرتان و توجه به نیازها و علایق شخصی او، حتی اگر عشقی هم شکل بگیرد، نمی‌تواند دوام زیادی داشته باشد.

برای رسیدن به شناخت بیشتر نسبت به یکدیگر، جلوگیری از صرف وقت و وابستگی کاذب، تنها کافی است که رابطه خود را با استفاده از کمک های تخصصی یک روانشناس در جلسات مشاوره ازدواج بررسی کنید. حتی پیش از آن که وارد رابطه ای شوید نیز می‌توانید از مشاوره ازدواج استفاده کنید چرا که روانشناس به شما کمک می‌کند تا به جای کسب تجربه‌های منفی و شکست عشقی، با آگاهی و شناخت نسبت به معیارهای خود وارد یک رابطه بشوید.

معمولا در این دوران افراد در سنین نوجوانی قرار داشته و بخاطر تجربه هیجانات زیاد، عشق اول خود را فراموش نمی‌کنند. همچنین معمولا روابط در این دوران به صورت یک طرفه بوده و فرد عاشق پس از ناکامی در رسیدن به معشوق خود با آسیب‌های جدی مواجه می‌شود. در کنار این مسئله معمولا این شکست‌ها با درمان همراه نیستند و آثار آن تا آخر عمر با فرد باقی می‌ماند. برای اطلاع بیشتر در زمینه عشق اول زندگی کلیک کنید.

در واقع مجموعه‌ای از عوامل می‌تواند در این امر نقش داشته باشند. شما باید در کنار نحوه صحبت کردن و بیان خود به زبان بدن و ظاهر خود نیز توجه داشته باشید. با خواندن مقاله بهترین شیوه ابراز عشق شما می‌توانید در این امر موفق تر ظاهر شوید. برای دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.

ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

روابط ، یکی از جنبه های مهم زندگی می باشد . این روابط می تواند در برخی موارد به شدت مثبت بوده و در برخی موارد دیگر پر از اختلاف و حتی رابطه نداشتن باشد که احساس عمیق تنهایی را ایجاد خواهد کرد . جذابیت و عشق و صمیمیت از فاکتور های ماهیت روابط در روانشناسی می باشد که در ادامه به بحث شکل گیری روابط که بهترین روانشناس ازدواج آن را توصیف می کند می پردازیم .

جذابیت :

چه مواردی باعث می شود که مجذوب دیگران شویم و انگیزه گذراندن وقت بیشتر با آن ها را ایجاد می کند ؟

آشنایی و شباهت :روانشناسان اجتماعی به این نتیجه رسیده اند که آشنایی شرط لازم برای تشکیل رابطه است و دوستان و عشاق ، کسانی هستند که مدتی با هم نشست و برخاست کرده اند و با هم بزرگ شده اند و به یک مدرسه رفته اند یا همکار بوده اند و یا در وقایع اجتماعی مشابهی حضور داشته اند . 

چه چیزی باعث می شود که بعد از مدتی نشست و برخاست با کسی دوست شویم و یا عاشق شویم ؟

نظر روانشناسان در مورد عشق

ضرب المثل کبوتر با کبوتر باز با باز می تواند این را نشان دهد که ما با آدم های شبیه خودمان معاشرت می کنیم . دوستان ما و کسانی که عاشق ما هستند بیشتر احتمال دارد شبیه خودمان باشد .ارزش ها ، نگرش ها ، طرز لباس پوشیدن ، شخصیت ، هوش ، سبک زندگی و جذابیت جسمی از مواردی هستند که در صورت شباهت احتمال جذب شدن بیشتر خواهد بود . اما خب در برخی موارد نیز می توان دید که متضاد ها جذب یکدیگر می شوند برای مثال فرد کاملا درونگرا با فردی کاملا برون گرا وارد رابطه می شود و یا فردی پولدار با فردی بی پول اما آن چه که به میزان زیادی قابل مشاهده است جذب شدن افراد به آدم های شبیه خودشان می باشد . 

از دلایلی که جذب آدم های شبیه خودمان می شویم مربوط به اعتبار عام می باشد وقتی نگرش و رفتار ما شبیه یکدیگر باشد ، نگرش و رفتار ما را تایید خواهد کرد و به عبارتی آن را اعتبار خواهد بخشید و همچنین ما بیشتر تمایل داریم با کسانی در ارتباط باشیم که نگرش و ارزش های مشابه با ما داشته و بتوان آن را پیش بینی کرد.  بر اساس مطالعات انجام شده در مشاوره پیش از ازدواج، این شباهت نقش مهمی در ازدواج های موفق دارد .

جذابیت جسمی :

جذابیت جسمی چقدر در رابطه رمانتیک اهمیت دارد ؟

بر اساس آن چه در اطراف خود می بینیم به این نتیجه می رسیم که جذابیت جسمی ، مهم ترین عامل ایجاد حفظ در رابطه است اما روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که زن ها صفت هایی مثل صداقت ، با ملاحظه بودن ، مهربان بودن ، داشتن فهم و درک را مهم ترین می دانند و این در حالی است که مردان به قانع بودن ، خوش قیافه بودن و دست پخت خوب داشتن را مهعم تلقی می کنند . معیار زیبایی بین فرهنگ های مختلف متفاوت است . و روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که ما به دنبال کسانی هستیم که خصوصیات جسمی و اجتماعی شبیه به یکدیگر داشته باشیم و به عبارتی ترجیح می دهیم با کسانی باشیم که از نظر جذابیت هم سطح یکدیگر باشیم .

عشق :

بر اساس مطالعات روانشناسی سه نوع عشق وجود دارد که عبارت است از عشق رمانتیک ، عشق محبت آمیز و عشق تمام عیار که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم .

عشق رمانتیک :

در این نوع عشق کشش جنسی و دلباختگی به میزان بالایی دیده می شود و این عشق رمانتیک است که بر بخش نخست رابطه سایه می افکند . در این نوع عشق ترکیبی از هیجانات مثل ترس ، میل جنسی ، خوشی و حسادت دیده می شود و برخی از آن ها باعث رنج و پریشانی خواهد شد . 

عشق محبت آمیز :

این عشق زمانی اتفاق می افتد که یک نفر با دیگری احساس نزدیکی کرده و محبت عمیق و دلسوزانه ای نسبت به او پیدا می کند . اعتقاد بر این است که با گذشت زمان که عمرش می گذرد و پخته تر می شود محبت زیاد می شود .

عشق تمام عیار :

قوی ترین و کامل ترین نوع عشق است و استرنبرگ روانشناس مشهور آن را مانند مثلثی معرفی می کند که تعهد ، صمیمت و شهوت سه ضلع آن هستند . شهوت که به عنوان کشش جسمی و جنسی معرفی می شود و صمیمیت هم گرمی و نزدیکی و شراکت می باشد و تعهد ارزیابی ما از رابطه و ادامه دادن رابطه علی رغم تمام مشکلات است . برای داشتن رابطه ای ایده آل و مناسب باید رابطه طرفین هر سه بعد شهوت ، صمیمیت و تعهد را داشته باشد و در این صورت است که عشق تمام عیار است .

هدف از معرفی عشق از دیدگاه روانشناسی برای تعیین نوع رابطه خود و انتخاب درست برای داشتن ازدواج موفق می باشد از آن جایی که تعداد افرادی که با مشکلات فراوان به مرکز خانواده درمانی مراجعه می کنند و از سبک رابطه خود و سبک ارتباطی خود آگاهی ندارند ، اشنایی با مواردی که گفته شد می تواند در داشتن رابطه ای مناسب کمک کند . مشاوره ازدواج انتخاب نو برای زوجینی که در ارتباط خود با مشکل مواجه شده اند و یا خاستار حل مشکلات به وجود آمده در رابطه خود به شیوه ای درست و منطقی هستند و حتی برای انتخاب درست و تصمیم صحیح در داشتن ازدواج موفق و پایدار بسیار سودمند خواهد بود .

ایران، تهران، پاسداران، خیابان دولت، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پلاک29، واحد6، طبقه سوم – ساعت کاری: 9صبح تا 10شب

با غذاساز 5 کاره راحت تر آشپزی کن

پارچ و لیوان مادام کوکو ◀ 5 پارچه

تحقیقات ثابت کرده است که شما می‌توانید عشق را کنترل کنید

 

نظر روانشناسان در مورد عشق

آیا فکر می‌کنیدعشق قابل کنترل نیست؟آیا فکر می‌کنید اگر کسی از همان ابتدای آشنایی عاشقتان نشود، دیگر شانسی ندارید؟آیا فکر می‌کنید امکان این وجود ندارد که بتوانید کسی را دیوانه‌وار عاشق خودتان بکنید؟اگر پاسختان به این سوال‌ها مثبت بوده است، احتمالا به قضا و قدر و سرنوشت هم اعتقاد دارید. اشکالی ندارد، خیلی‌ها اینطورند! اکثر مردم تصور می‌کنند که عشق چیزی غیرقابل‌تغییر است و کنترلی روی آن ندارند.اما تحقیقات مختلفی که طی این سالها انجام گرفته ثابت کرده است که شما می‌توانید عشق را کنترل کنید. و همه اینها توسط قدرت مغز انجام می‌گیرد. فقط باید یاد بگیرید چطور از ذهنتان استفاده کنید.عشق هیچ فرقی با سایر احساسات روانشناسی که به صورت روزانه تجربه می‌کنید ندارد:– ترس– استرس– حسادت– ترحم به خود– اضطراباین احساسات قابل کنترل هستند و عشق هم جزو احساسات روانشناختی دسته‌بندی می‌شود و قابل کنترل است. کنترل عشق بعنوان یک احساس به همان اندازه کنترل ترس، هیجان و از این قبیل آسان است. مشکل اعتقادات ما است. در طول سالها باور کرده‌ایم که عشق چیزی است که اتفاق می‌افتد و همه چیز به سرنوشت بستگی دارد.اما واقعیت متفاوت با این است. با استفاده از روانشناسی عشق می‌توانید کاری کنید کسی که می‌خواهید عاشقتان شود و چشمش جای دیگری را نبیند. البته هیچ تضمینی نیست و نمی‌گوییم این روش ۱۰۰٪ موثر است اما نتیجه کارتان با این روش کاملاً متفاوت خواهد شد. اگر بتوانید شانس اینکه فرد موردنظرتان عاشقتان شود را سه برابر کنید، چرا آن را امتحان نکنید؟۱. چطور عاشق می‌شویم و روانشناسی پشت آنقبل از اینکه وارد این داستان شوید که چطور کسی را دیوانه‌وار عاشق خودتان کنید، باید نگاهی به جنبه روانشناختی آن بیندازید و نخیر، هیچ معجون جادویی برای آن وجود ندارد.بدون اینکه بدانید، هر آدمی که می‌شناسید در فهرستی پشت ذهنتان ذخیره شده است. لیستی از معیارها هم در این لیست هست، معیارهایی که قبل از عاشق شدنتان باید در آن فرد وجود داشته باشد. روانشناسان به این نقشه عشق می‌گویند.اگر فردی یکی یا چند مورد از این معیارها را نداشته باشد، به طور اتوماتیک‌وار ویژگی تبدیل شدن به عشق زندگی شما را از دست می‌دهند و احتمالاً فقط دوست شما باقی می‌مانند. به همین خاطر است که فقط عاشق یک نفر می‌شوید و بقیه برایتان دوست باقی می‌مانند.

 

البته لیست هر شخص متفاوت و خاص است. مواردی که روی این لیست نوشته به خودِ شما بستگی دارد:

– ارزش‌ها– اعتقادات– تجربیات قبلی– پیشینه– روابط قبلیبه همین دلیل است که دوستتان ممکن است عاشق مردی شود که به نظر شما خیلی معمولی است. آن مرد با نقشه عشق دوست شما مطابقت دارد نه نقشه شما. اینکه افراد را ارزیابی کنید تا ببینید کسی با لیست شما جور است یا نه به صورت خودآگاه انجام نمی‌گیرد، این اتفاق به صورت ناخودآگاه می‌افتد، بدون اینکه حتی به آن فکر کنید. ذهن همه کارها را خودش به تنهایی انجام می‌دهد. درست همانطور که به قلبتان می‌گوید بتپد، درحالیکه به صورت خودآگاه از آن اطلاع ندارید. به همین دلیل است که ممکن است عاشق یک نفر شوید و ندانید اصلاً چرا عاشق او شده‌اید. مسئولیت با ذهن ناخودآگاه شماست.به همین دلیل است که عشق پدیده‌ای رمزآلود است و خیلی‌ها آن را به سرنوشتشان می‌سپارند. اما در واقعیت، این هیچ ارتباطی با سرنوشت ندارد، فقط به ذهن ناخودآگاه شما بستگی دارد که ارزیابی کند آن فرد با لیست شما هماهنگی دارد یا خیر. حقیقت ماجرا این است که هرچه اطلاعات و آگاهی‌تان از معیارهای ذهن ناخودآگاهتان بیشتر شود، می‌توانید خیلی سریع ارزیابی کنید که چرا عاشق یک نفر شده‌اید.در زیر به لیست جیم که مردی ۲۶ ساله است که نامزدهای زیادی در زندگی خود داشته، اشاره می‌کنیم. او ۲ سال است که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و در لندن کار می‌کند. از قرار گذاشتن و دوستی‌های کوتاه‌مدت با دخترهای مختلف خسته شده و به دنبال یک شریک‌زندگی جدی‌تر برای خود است. لیست جیم یا این ۴ معیار شروع می‌شود:۱- باید سطح تحصیلات او به من بخورد.۲- باید موهای قهوه‌ای داشته باشد (جیم یکبار عاشق دختری با موهای قهوه‌ای شده است و درنتیجه ذهن ناخودآگاهش آن را وارد لیست معیارهایش کرده است که کمکش کند شکست عشقی که قبلاً با آن دختر مو قهوه‌ای داشته را جبران کند).۳- باید به خانواده‌اش نزدیک باشد (خانواده و بچه برای جیم مهم‌اند و او به دنبال کسی است که بتواند مادر خوبی برای فرزندان او شود. می‌بینید ما جذب کسانی می‌شویم که خودمان می‌خواهیم و نیاز داریم).۴- باید مسافرت کردن را دوست داشته باشد.اگر جیم که الان مجرد است با دختر فوق‌العاده‌ای که موهای قرمز دارد روبرو شود، احتمالاً عاشق او نخواهد شد. بااینکه ممکن است آن دختر به نظرش خوب بیاید اما خودش هم نمی‌تواند بفهمد چرا نمی‌تواند عاشق آن دختر شود.فقط زمانی خواهید توانست عاشق شوید که آن فرد با اکثر موارد موجود در لیست ناخودآگاهتان همخوانی داشته باشد. آنوقت ذهن ناخودآگاهتان به شما کمک خواهد کرد در عشق با آن فرد بمانید و رابطه خوبی با او داشته باشید. چون ناخودآگاهتان خود را به این صورت به آن فرد می‌چسباند، به همین خاطر فراموش کردن کسی که دوست داشته‌اید حتی بعد از سالها تا این اندازه سخت است.

 

با استفاده از روانشناسی عشق می‌توانید کاری کنید کسی که می‌خواهید عاشقتان شود

 

۲. چطور برای اطمینان از عشق او به خودتان ذهنتان را کنترل کنیداینجا نمونه‌هایی از روش‌های قبلاً امتحان‌شده برایتان آورده‌ایم که کمکتان می‌کند کسی که می‌خواهید را عاشق خودتان کنید:۱- معیارهای او را در خودتان ایجاد کنید. همه ما این لیست یا نقشه عشق را در ذهنمان داریم. این لیست هر معیار اصلی که انتظار داریم طرف موردنظرمان داشته باشد را دارد. البته صددرصد نیست که هر کسی که معیارهای این لیست را داشته باشد، عاشقش شویم اما اگر کسی هیچکدام از این معیارها را نداشته باشد امکان اینکه عاشقش شویم وجود ندارد. قبل از اینکه تلاش کنید کسی را عاشق خودتان کنید، کمی درمورد او تحقیق کنید. همه اطلاعات اصلی درمورد پیشینه و علایقش را به دست آورید. هرچه بیشتر درمورد او بدانید و سعی کنید خودتان را با معیارهای او جور کنید بهتر است.۲- نیازهای برآورده‌نشده‌شان را برآورده کنید. وقتی افراد به دنبال یک رابطه جدید هستند، به دنبال فرد دیگری می‌گردند که به طرق مختلف شبیه به خودشان باشد. آنها به دنبال نقاط قوت خود و همچنین متضاد ضعف‌هایشان در آن فرد هستند. بعنوان مثال، کسی که احساس حقارت دارد اما فردی باهوش است به دنبال کسی است که در عین باهوش بودن اعتمادبه‌نفس داشته باشد تا بتواند آنها را به تعادل برساند. اگر سعی دارید کسی را عاشق خودتان بکنید که می‌دانید اختلال شخصیتی خودکم‌بینی دارد، اینکه خودتان را فردی بااعتمادبه‌نفس به او نشان دهید کمک می‌کند عاشقتان شود. وقتی نقش یک فرد بااعتمادبه‌نفس را بازی می‌کنید، به ذهن ناخودآگاه او پیام می‌فرستید که «من چیزی که دنبالش هستی را دارم»!۳- چقدر تلاش می‌کنید؟ خیلی‌ها دوست دارند بدانند که آیا پشتکار داشتن در این موارد واقعاً عمل می‌کند یا نه. اگر کسی که به دنبالش هستید وابستگی بیرونی داشته باشد، احتمال اینکه پشتکار داشتن روی او اثر کند هست. وابستگی بیرونی داشتن یعنی فرد برای اینکه حالش بهتر شود یا از موقعیت بدی در زندگی‌اش فرار کند به دیگران تکیه می‌کند. اگر کسی جزء این دسته افراد باشد، احتمال اینکه در هر موقعیتی بخواهند وارد یک رابطه جدید شوند وجود دارد. در این مورد، احتمال اینکه بتوانید او را عاشق خودتان بکنید بیشتر خواهد بود. خلاصه اینکه وقتی افراد آسیب‌پذیرتر باشند و نیاز به توجه و مراقبت احساس کنند، احتمال اینکه بتوانند سریعتر عاشق شما شوند بیشتر است.۴- از دوستان مشترکتان کمک بگیرید. اگر شما و کسی که دوستش دارید دوستان مشترکی دارید، باید از این امتیاز استفاده کنید. دلیل آن این است که ذهن ناخودآگاه وقتی منابع مورداعتماد (مثل دوستان) چیزی که قرار است در ذهنشان برنامه‌ریزی شود را تایید کنند، راحت‌تر آن برنامه‌ریزی جدید را می‌پذیرد. اگر دوستان او تصور کنند که شما فوق‌العاده‌اید، احتمال اینکه با آنها هم‌عقیده شود زیاد است. هرچه دوستان مشترکتان بیشتر درمورد فوق‌العاده بودن شما با او حرف بزنند، احتمال اینکه جایی در ذهن او باز کنید بیشتر خواهد بود.۵- ذهنشان را سیم‌پیچی کنید. هرچه چیزی را بیشتری برای کسی تکرار کنید، بهتر می‌توانید باعث شوید به آن چیز خاص فکر کند. چرا؟ خیلی ساده است، تکرار می‌تواند تاثیر فوق‌العاده‌ای روی ذهن ناخودآگاه داشته باشد. البته این به شما مجوز نمی‌دهد که هر ده دقیقه یکبار به او زنگ بزنید. این فقط می‌ترساندشان. با نشان دادن زیرکانه حضورتان، می‌توانید روی ذهنشان برنامه بریزید. باید جلو چشم باشید و به او این امکان را بدهید که تا می‌تواند شما را ببیند، اینکه با او حرف بزنید یا نه مهم نیست، فقط کافی است جایی بایستید که شما را ببیند.۶- تصور مثبت از خودتان بسازید. وقتی اسمتان در جمعی به زبان می‌آید، اولین کلمه‌ای که به ذهن دیگران می‌آید چیست؟ دیگران چه تصویری از شما دارند؟ فکر آنها در مورد شما فردی «قوی»، «شاد»، «بااعتمادبه‌نفس» یا چیزی منفی‌تر مثل «آویزان» است؟ هر چه جایگاه بهتری برای خودتان در ذهن افراد بسازید، دید آنها نسبت به شما بهتر خواهد شد. مهم نیست که هستید و چه ویژگی‌های منفی‌ای دارید، چیزی که مهم است درک آنها نسبت به شماست. باید کاری کنید که این تصور مثبت باشد.۳. آیا واقعاً چیزی به اسم عشق در نگاه اول وجود دارد یا همه اینها افسانه است؟البته عشق در نگاه اول وجود دارد، اگر کسی از همان ابتدا با معیارهایی که در ذهن ناخودآگاهتان لیست شده است همخوانی داشته باشد، احتمالاً در نگاه اول عاشق او خواهید شد.آنوقت به خودتان می‌گویید، «یک لحظه صبر کن، اگه تا حالا با او حتی حرف هم نزده‌ام پس از کجا می‌دانم که با معیارهای من جور است یا نیست؟»خیلی ساده است. معیارهای شما ممکن است شامل طریقه ایستادن، راه رفتن، حرف زدن یا حتی ارتباط او با دیگران باشد. اگر رفتارها، ظاهر یا هر چیز دیگر او شما را یاد کس دیگری بیندازد این اتفاق خواهد افتاد.مثلاً شما را یاد کسی که قبلاً عاشقش بودید بیندازد.ما معمولاً از یک الگو پیروی می‌کنیم و همیشه عاشق یک تیپ خاص از افراد می‌شویم. بنابراین اگر کسی شما را یاد کسی بیندازد که قبلاً عاشقش بودید، اما در خودآگاهتان ندانید که شما را یاد کسی از گذشته‌تان می‌اندازد، ممکن است در نگاه اول عاشق آن فرد شوید، بدون اینکه بدانید چرا. آنوقت ممکن است فکر کنید که سرنوشتتان بوده که عاشق او شوید.

 

منبع: مردمان

 

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

خریدو فروش آنی ارزدیجیتال بهترین نرخ تبادل

رزرو تور به سراسر دنیا به صورت اقساط

بهترین هتل رو با توجه به شرایطت انتخاب کن

سفر حالتو خوب میکنه..هر تعطیلی یه فرصته!

با یک کلیک پرواز کن!

گارانتی ارزانترین نرخ بلیط فقط در سفرمی

خرید بهترین نوع چای ساز گوسونیک

تور قشم | همه روزه + قیمت عالی + گشت جزیره

هتلتان برای سفر به استانبول رو انتخاب کنید

استرداد آنلاین بعد از رزرو بلیط هواپیما

پرسودترین ارزهای دیجیتال در کوتاه مدت

تبلیغات آنلاین باطراحی بنررایگان*رزروتلفنی

20% تخفیف ویژه تبلیغات آنلاین *تماس

تور کیش باهتلهای متنوع/تضمین بهترین قیمت

تو لیوانای خاص از مهمون هات پذیرایی کن

رزرو تور ارزان کیش با بیشترین خدمات

با تبلیغات،برای روز مرد فقط بفروش!

سرویس قابلمه 12 پارچه* تخفیف ویژه

فروشگاه اینترنتی خانه نو *بدون واسطه

وقتی تتربه بالاترین ارزش میرسه فروشنده باش

برنامه پرواز ها وقیمت بلیط درروزهای آتی

اینجا برای همه ی مقاصد بلیط ارزان است!

نظر روانشناسان در مورد عشق

صرافی ارز دیجیتال-فوری بخرید،فوری بفروشید

تور دبی – ارزان و لحظه آخری

سود 16برابری سرمایه در یک سال!

کالا ها و خدمات منتخب

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2022

نی نی سایت

نظر روانشناسان در مورد عشق
نظر روانشناسان در مورد عشق

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *