نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک
نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم غذایی دکتر کرمانی

می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست؟ اگر رژیم کتوژنیک برای لاغری، تازگی‌ها به گوشتان خورده است و هوس کرده‌اید برای لاغری سریع و کاهش وزن، این رژیم را امتحان کنید، بهتر است اول کاملا با آن آشنا شوید. رژیم کتوژنیک یا کتو، رژیمی کم کربوهیدرات، پرچرب و پرپروتئین است. رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی نیز مبنی بر همین مواد غذایی است. برای اینکه بیشتر با این رژیم آشنا شوید، ادامه مقاله را بخوانید.

برای اینکه رژیم کتوژنیک را بهتر درک کنید، یک ماشین دوگانه سوز را در نظر بگیرید. این ماشین هم قابلیت روشن شدن با گاز را دارد و هم بنزین. اما این ماشین همیشه با گاز کار کرده است، حالا وسط راه گازش تمام و خاموش می‌‌شود. شما باشید چه کاری می‌کنید؟ خوب مشخص است که دکمه‌ بنزین را می‌زنید؛ چون می‌توانید از سوخت جایگزین استفاده کنید.

حتی با بنزین، ماشینتان بهتر و سریع‌تر هم کار می‌کند. بدن ما نیز، شبیه به همین ماشین است. دو نوع سوخت دارد: کربوهیدرات و چربی. حالا وقتی کربوهیدراتش تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ مطمئنا شما را وسط راه نمی‌گذارد؛ چون می‌تواند به جای کربوهیدرات، از کتون استفاده کند. کتون مولوکی حاوی چربی است که در زمان نبود قند در بدن تولید می‌شود تا به عنوان سوخت برای تامین انرژی استفاده شود.

در این رژیم، میزان مصرف کربوهیدرات‌ها، به شدت کم می‌شود و به ۵ درصد می‌رسد؛ در حالی که میزان مصرف چربی‌ها، بسیار بالاست. شاید به نظرتان عجیب بیاید که یک رژیم غذایی با چربی بالا (منظور، چربی‌های سالم مثل روغن نارگیل، روغن زیتون و… است) چطور می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ در حالی که بارها و بارها شنیده‌ایم، برای لاغر شدن، نباید چربی مصرف کنیم؟ با ما همراه باشید تا این چالش را برای شما حل کنیم.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

 

این رژیم اولین بار، برای درمان بیماران صرعی به کار گرفته شد؛ اما در حال حاضر، یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های‌غذایی، برای کاهش وزن است. در رژیم لو کرب دایت، مصرف کربوهیدرات‌ها به شدت کاهش می‌یابد (چیزی حدود ۵ درصد) و چربی‌ها جایگزین آن خواهند شد. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ و افزایش مصرف چربی، بدن را در حالت کتوزیس قرار می‌دهد.

سوخت اصلی بدن برای تامین انرژی، کربوهیدرات است (قند یا گلوکز)؛ اما در رژیم کتوژنیک که خبری از کربوهیدرات نیست، بدن برای تامین سوخت سراغ چربی‌ها‌ می‌رود. اسم علمی این تغییر وضعیت بدن، از حالت گلوکز سوزی به چربی سوزی، کتوزیس است.

به طور کلی ۴ نوع رژیم کتوژنیک وجود دارد: رژیم کتوژنیک استاندارد، رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای، رژیم کتوژنیک هدفمند و رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا که در ادامه درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد.

در تعریف انواع این رژیم با عبارت درشت مغذی‌ها روبه‌رو خواهید شد که باید ابتدا آن را توضیح بدهیم. مواد غذایی که ما به صورت روزانه مصرف می کنیم، شامل دو دسته‌اند. ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌ها. درشت مغذی‌ها شامل سه دسته‌ اصلی چربی، پروتئین و کربوهیدرات و ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: منظور از ریزمغذی‌ها و درشت‌ مغذی‌ها چیست؟

نسبت درشت مغذی ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

این نوع رژیم شامل ۵ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۷۵ درصد چربی است؛ یعنی مقدار چربی آن بالاتر است. در رژیم کتوژنیک استاندارد، تمام وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها، بر اساس چربی‌هایی مثل آووکادو، کره، روغن‌های سالم، ماهی‌های چرب و گوشت‌ها، زیتون و روغن زیتون تنظیم می‌شوند. در این رژیم روزانه، میزان چربی مصرفی باید چیزی معادل سه چهارم فنجان روغن زیتون باشد.

بهتر است که از سبزی‌های غیر نشاسته‌ای، مثل هویج، اسفناج، کلم بروکلی و … ، میوه‌های کم کربوهیدرات، مثل توت و ملون استفاده کنید. همچنین، مقدار مصرف پروتئین متوسط است؛ یعنی، چیزی حدود ۱۱۲ گرم گوشت، ماهی یا مرغ در هر وعده.

در رژیم کتوژنیک سعی کنید از سبزیجات غیر نشاسته‌ای بیشتر استفاده کنید

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات در روزهای کتو یا لو کرب دایت؛ ۲۵ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵۰ درصد کربوهیدرات در روزهای آزاد.

رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای راه آسانتری، برای اضافه کردن چربی‌ها، به برنامه غذایی است. باعث می‌شود در روزهای آزاد، رژیم متعادل‌تری داشته باشید. یکی از انواع این رژیم دوره‌ای، شامل پنج روز رژیم کتوژنیک استاندارد و دو روز رژیم غیرکتوژنیک، در طول هفته‌ است. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند روزهای آزادشان را برای مناسبت‌های خاصی، مثل تعطیلات، تولد و عروسی نگه دارند.

توصیه‌ی ما این است که برای نتیجه‌ بهتر، در روزهای آزاد از کربوهیدرات‌های سالم، مثل میوه‌ها، سبزی‌های نشاسته‌ای، لبنیات و غلات کامل (به جز غذاهای فرآوری شده یا شیرین) استفاده کنید.

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۵ تا ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین ، ۱۰ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات.

رژیم کتوژنیک هدفمند، در بین ورزشکاران و افراد فعالی متداول است که رژیم کتو را انتخاب کرده‌اند و به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند. در این رژیم، افراد اجازه دارند قبل و بعد از ورزش، ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند شدت ورزششان را افزایش بدهند (مقدار کربوهیدرات مصرفی در کل روز ۷۰ تا ۸۰ گرم است).

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۰ تا ۶۵ درصد چربی، ۳۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

در این نوع رژیم کتو، لازم است روزانه ۱۲۰ گرم پروتئین یا چهار وعده ۱۱۵ گرمی گوشت قرمز، ماهی یا مرغ و حدود ۱۳۰ گرم چربی مصرف کنید. کربوهیدرات‌ها همچنان محدودند و کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه را به خود اختصاص می‌دهند. بسیاری از مردم، این رژیم را ترجیح می‌د‌هند؛ زیرا می‌توانند نسبت به رژیم کتو استاندارد، پروتئین بیشتر و چربی کمتری مصرف کنند. البته ممکن است این نوع رژیم، منجر به کتوز نشود؛ چون پروتئین هم درست مثل کربوهیدرات، می‌تواند به گلوکز و سوخت تبدیل شود. با این حال به طور کلی، این نوع رژیم کتوژنیک هم منجر به کاهش وزن می‌شود.

رژیم غذایی کتوژنیک فواید زیادی دارد. کمکتان می‌کند تا:

کبد چرب و رژیم کتوژنیک نیز رابطه خوبی باهم دارند. به این فواید، گزینه‌های زیر را نیز اضافه کنید:

رژیم کتو روش موثری برای کاهش وزن است. در این روش، بدون کالری شماری، به راحتی می‌شود وزن کم کرد. یکی از تحقیق‌ها نشان داد، افرادی که رژیم کتو داشتند، ۲/۲ برابر بیشتر از کسانی وزن کم کردند که رژیم کم‌چرب و کم کالری داشتند.

بیشتر بخوانید: برنامه یک روزه کاهش وزن + ۱۳ راهکار برای لاغری

کتوز برای کاهش اشتها هم گزینه‌ی خوبی است. اگر از یک رژیم غذایی استاندارد (پرکربوهیدرات) استفاده کنید، دچار نوسان‌های شدید قند خون می‌شوید. این موضوع، احساس گرسنگی را تشدید می‌کند. وقتی وارد فاز کتوز می‌شوید، برای تامین انرژی از چربی استفاده می‌کنید. قند خونتان در سطح پایین و سالمی می‌ماند. چربی سالم توسط کبد، به کتون تبدیل می‌شود. این فرآیند، گرسنگی شما را از بین می‌برد.

رژیم کتوژنیک مصرف پروتئین زیادی می‌طلبد.

کتوز، به طور طبیعی، سوخت و ساز را تقویت می‌کند؛ پس از کالری چربی‌ها نترسید. با این کار چربی‌های سالم را به کتون‌های مفید، برای مغز و قلب تبدیل و از آن‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کنید. طبق محاسبه‌های انجام شده در حالت کتوز، آقایان روزانه ۴۵۰ کالری و خانم‌ها ۱۵۰ کالری اضافه‌تر می‌سوزانند.

یکی از فواید رژیم کتو، از بین بردن چربی‌های اضافی بدن است. با توجه به اینکه این چربی‌های اضافه، ارتباط نزدیکی با دیابت نوع ۲ و پیش دیابت دارند، می‌توان نتیجه گرفت که این رژیم، برای افراد دیابتی خوب است. منظور از سندروم متابولیک، مجموعه‌ای از عوامل خطر مثل فشار خون بالا، سطح افزایش یافته انسولین، چربی اضافی در اطراف شکم و افزایش چربی خون است که با هم اتفاق می‌افتند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند. نکته‌ی مهم اینجاست که این رژیم به دیابتی‌های نوع ۱ توصیه نمی‌شود و دیابتی‌های نوع ۲ نیز باید با احتیاط و زیر نظر پزشک از این رژیم استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های سلول‌های سرطانی این است که برای رشدشان، از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند. وقتی رژیم کتو یا لو کرب دایت می‌گیرید، به دلیل کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها، قند خونتان هم پایین می‌آید. به این حالت، گرسنگیِ سلول‌های سرطانی می‌گویند. زمانی که سلول‌های سرطانی تغذیه نشوند یا به اصطلاح گرسنه بمانند، احتمال پیشرفت تومورها هم به حداقل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: چه کنیم تا سرطان نگیریم؟

یکی از دلایل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح انسولین است. وقتی سطح انسولین بالا برود، تخمدان از حد معمولی خود، بزرگ‌تر می‌شود و کیست‌هایی در اطرافش به وجود می‌آیند. رژیم غذایی کتوژنیک سبب کاهش سطح انسولین (به علت کاهش مصرف کربوهیدرات و در نتیجه کاهش سطح قند خون) در بدن می‌شود؛ بنابراین نقش مهمی در درمان این بیماری دارد.

رژیم کتو به درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند

ممکن است ابتدا با پیروی از این رژیم، وزن کاهش یابد؛ ولی خطراتی هم دارد که سلامت فرد را تهدید می‌کند. چون سوخت اصلی مغز و سیستم عصبی گلوکز است، با محدود شدن کربوهیدرات، کارایی سیستم عصبی به‌طور قابل توجه‌ای کاهش می‌یابد و بی‌حوصلگی، بی‌تمرکزی و پرخاشگری، فرد و اطرافیان را کلافه می‌کند. رژیم کتوژنیک عوارض زیر را دارد:

کاهش ماهیچه‌ها در رژیم کتوژنیک وجود دارد. مطالعه‌ها نشان می‌دهد افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند حتی در صورت انجام تمرین‌های مقاومتی، ماهیچه‌های خود را از دست می‌دهند. این امر ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که جهت عضله‌سازی پس از ورزش‌های مقاومتی، تاثیر پروتئین به تنهایی، از میزان تاثیر پروتئین و کربوهیدرات‌ها با هم کمتر است. در ضمن، طبق مطالعه‌ای، افرادی که به مدت سه ماه رژیم کتو می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که از رژیم‌های لاغری دیگر تبعیت می‌کنند، همان میزان وزن کم می کنند و حجم عضله از دست می‌دهند. با این تفاوت که افراد کتویی حجم بیشتری از عضله ساق پا را از دست می‌دهند.

از دست دادن توده عضلانی با افزایش سن ، عواقب جدی را به دنبال خواهد داشت. ضعف عضلانی عامل اصلی مرگ و میر ناشی از صدمه‌ها در افراد مسن است.

سنگ کلیه یک عارضه جانبی احتمالی رژیم کتوژنیک است. تحقیق‌ها منتشر شده در ژورنال عصب شناسی کودکان نشان داد، در بین کودکانی که رژیم کتو را به عنوان درمان بیماری صرع داشته اند، از بین ۱۹۵ بیمار، در ۱۳نفر آن‌ها سنگ کلیه ایجاد کرده است. اگر سابقه ابتلا به سنگ را دارید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

کربوهیدرات‌ها به کنترل میزان قند خون کمک می‌کنند. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به دیابت، اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه‌ای منتشر شده در ماه مه سال ۲۰۱۸، در ژورنال پزشکی دیابت نشان می‌دهد که رژیم غذایی کتو ممکن است، به کنترل سطح hba1c (میانگین دو تا سه ماه قند خون) کمک کند. همچنین ممکن است قسمت‌های هیپوگلیسمی را ایجاد کند که خطرافت قند خون را بوجود می‌آورد.

درباره مبتلایان به دیابت نوع ۲ نیز همین اتفاق می‌افتد. برخی تحقیق‌ها اولیه حاکی از آن است که رژیم کتو ممکن است، برای برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بی‌خطر و مؤثر باشد؛ اما همچنان خطر ابتلا به قند خون پایین، به خصوص برای افرادی وجود دارد که انسولین می‌زنند. رژیم کتو در بعضی از گروه‌های غذایی معلوم نیست که به نفع افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است یا ضرر بیمار. به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶، در مجله nutrients منتشر شد، اهمیت غلات کامل را برای کمک به کنترل وزن و همچنین کنترل قند خون بالا نشان می‌دهد. غلات کامل در این رژیم محدودند. بهترین راه عمل این است که قبل از شروع با پزشک متخصص مشورت کنید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک به مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود

كاهش كربوهیدرات‌ها، به طور ناگهانی، بدن شما را برای انواع مختلفی از عارضه آماده می کند. سوخت مورد علاقه مغز گلوکز است که به راحتی از کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود. در رژیم‌های کم کربوهیدرات، مغز مجبور است با استفاده از کتون‌های چربی‌های هضم شده، انرژی‌اش را تامین کند. برای کمک به این مساله، کلیه‌های شما با کاهش سطح انسولین، الکترولیت بیشتری را آزاد می‌کنند.

در نتیجه، آنچه به آنفلونزا کتو معروف است، رخ می‌دهد . آنفلونزا کتو می‌تواند باعث یبوست، حالت تهوع، سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری، گرفتگی و علائم دیگر شود.

البته، بسیاری از این علائم کوتاه مدت‌اند و فقط چند یا یک هفته می‌ماند. جهت کمک به بدن، برای مقابله با این علائم، حتما آب زیادی بنوشید. در صورت طولانی بودن علائم، خصوصاً حالت تهوع، با پزشک خود تماس بگیرید.

گرفتگی عضله‌ها، بیشتر گرفتگی عضله‌های پا، یکی از عوارض بسیار معمول رژیم لاغری کتوژنیک است. این گرفتگی بیشتر در صبح زود یا شب اتفاق می‌افتد. به طور کلی، این یک مسئله بسیار جزئی است.گرفتگی عضله‌ها کمبود مواد معدنی، به خصوص منیزیم، در بدن را نشان می‌دهد. به اندازه کافی مایعات بنوشید و در غذای‌تان نمک بریزید. این کار منیزیم را بیشتر می‌کند و این مشکل حل می‌شود.

این رژیم، در بعضی افراد، باعث ایجاد خارش و راش‌های پوستی می‌شود. برای حل این مشکل بهتر است لباس مناسب‌تری بپوشید و عرق کنید. همچنین خوب است پس از عرق کردن حمام کنید. بهتر است کربوهیدرات بیشتری بخورید یا فعالیت‌های بدنی خود را تغییر دهید.

یکی از عوارض رژیم کتوژنیک ایجاد راش‌های پوستی است

زمانی که بی‌کربنات، مایع خارج سلولی و به دنبال آن ph خون کاهش می‌یابد، خون اسیدی شده یا به اصطلاح اسیدوز صورت می‌گیرد. در این حالت، استخوان‌های بدن شروع به از دست دادن مواد معدنی خود کرده و به همین خاطر میزان کلسیم دفع شده در ادرار افزایش می‌یابد.

در رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف یک سری از غذاها و میوه‌ها مجاز نیست. منظور از این خوراکی‌ها، آن‌هایی است که درصد کربوهیدرات بالایی دارند. در ادامه لیستی از این غذاها بیان شده:

منظور از نوشیدنی‌های غیر مجاز در رژیم کتوژنیک، نوشیدنی‌هایی است که کربوهیدرات بالایی دارند. مانند:

برای میان‌وعده نیز می‌توانید، از خوراکی‌های کم کربوهیدرات، مثل تخم مرغ، پنیر و آووکادو استفاده کنید. البته، مطمئن شوید پنیر فرآورده شده استفاده نکنید. آجیل‌ها گزینه‌ی خوبی برای میان‌وعده‌اند؛ اما تقریبا هیچ کدام از آن‌ها کربوهیدرات پایینی ندارند. برای همین باید مراقب باشید و مصرفشان زیاده‌روی نکنید.

رژیم لو کرب دایت (low carb diet) یا کتو غذاهای زیادی را محدود یا حذف می‌کند. برای اینکه دچار فقر مواد مغذی نشوید، ناچارید مکمل مصرف کنید. البته، برخی از این مکمل‌ها، علائم تب کتو را نیز کاهش می‌دهند و عملکرد افراد را در تمرین‌های ورزشی بهبود می‌بخشند.

از جمله‌ی این مکمل‌ها می‌‌شود به منیزیم، روغن MCT، اسید چرب امگا ۳، ویتامین D، آنزیم‌های گوارشی و مکمل‌های تقویت کننده عملکرد ورزشی نام برد. MCTهمان تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط‌اند که توسط کبد شکسته و خیلی سریع وارد جریان خون می‌شوند. در آنجا می‌توانند به عنوان منبع انرژی، برای مغز و عضله‌ها استفاده شوند.

هرچند مصرف برخی از این مکمل‌ها ضروری نیست؛ اما به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد ورزشی کمک می‌کند.

رژیم کتو برخی از سلبریتی‌ها را هم به خود جذب کرده و طرفداران زیادی در میان آن‌ها دارد. برخی از سلبریتی‌های طرفدار کتو، مثل هلی بری، کورتنی کارداشیان، ونسا هاجنز، کیم کارداشیان، جنا جیمسون و آل راکر معتقدند که خلاف تصور منفی مردم نسبت به چربی‌ها، رژیم کتو فوق‌العاده‌است. جنا جیمسون بعد از به دنیا آمدن دخترش حسابی وزن اضافه کرده بود که البته با رژیم کتو توانست ۴۰ کیلو از وزنش راکم کند.

کیم کارداشیان از سلبریتی های طرفدار رژیم کتوژنیک است

این رژیم مورد علاقه‌ی همه ی سلبریتی‌ها نیست، مثلا کلی ریپا (هنرپیشه و مجری اهل ایالات متحده) معتقد است که ما نباید خودمان را به هیچ غذای خاصی محدود کنیم. کلی معتقد است که باید هرچیزی که دوست داریم را بخوریم؛ اما ورزش را از یاد نبریم. جیلیان مایکلز به حدی با این رژیم مخالف است که از آن به عنوان برنامه‌ی غذایی ناسالم یاد می‌کند و می‌گوید :«من به هیچ وجه این رژیم رو توصیه نمی‌کنم.»

حالا که می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست، اگر به آن برای لاغری علاقه پیدا کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید از این رژیم کم کربوهیدرات برای کاهش وزن استفاده کنید، باید بدانید درست است که رژیم کتوژنیک این روزها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده و از سلبریتی‌ها گرفته تا مردم عادی به دنبال این رژیم هستند، اما یادتان باشد که پیروی از این رژیم تنها برای مدت کوتاهی مجاز است و تنها راه ثابت نگه داشتن وزن پس از پایان دوره، پیروی از رژیم تثبیت وزن است. از طرفی بدن ما به تمام گروه‌های غذایی، حتی کربوهیدرات نیاز دارد. با این حال اگر همچنان به دریافت این رژیم علاقه‌مندید، می‌توانید رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی را امتحان کنید.

از آنجا که این رژیم بسیاری از غذاها را محدود می‌کند و این محدودیت برای طولانی مدت موجب آسیب به بدن می‌شود، نمی‌توان آن را برای مدت طولانی ادامه داد. پیشنهاد می‌شود تنها به مدت ۱ نهایتا ۳ ماه از این رژیم استفاده کنید.

بعد از رژیم کتوژنیک نیاز دارید برای ثابت ماندن وزن خود به سراغ رژیم تثبیت وزن بروید. در رژیم تثبیت وزن بعد از رژیم کتو، ممکن است چند کیلویی اضافه کنید که اصلا نگران کننده نیست و به زودی وزن شما پایین آمده و ثابت خواهد ماند.

اغلب افرادی که رژیم کتوژنیک می‌گیرند، در هفته‌ی اول نیم الی ۲٫۵ کیلو وزن کم می‌کنند. البته به خاظر داشته باشید که این وزن کم شده اغلب از آب ذخیره شده در بدن شماست، نه وزن چربی‌ها.

اگر قهوه را به صورت ساده و بدون شکر میل کنید، نوشیدن آن در رژیم کتو مانعی ندارد.

از آنجا که این رژیم، یک برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات است، بهتر است مصرف برنج و نان کنار گذاشته شود و از گوشت کم چرب یا چربی‌های سالم (مثل روغن زیتون، روغن نارگیل و …) استفاده کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

رژیم کتو فوق العاده اس من امتحان کردم

سلام،من ماه اول با این رژیم ۸ کیلو لاغر شدم ولی الان دو سه هفته ای میشه که تغییر نکردم.لطفا راهنماییم کنین.ممنون

سلام دوست عزیز
رژیم کتوژنیک برای مدت کوتاهی میتونه جواب میده
شما میتونید یا شوک ایجاد کنید یا رژیمتون رو تغییر بدید

چقدر مطالبتون جامع و مفید بود واقعا جاشه که بگم سایتون رو سر تحقیق کننده هایی مثل من مستدام ، به من خیلی کمک کرد برای تصمیم گیری درمورد اینکه چه رژیمی بگیرم دوباره تشکر میکنم ازتون لطفا به کارتون ادامه بدید همینقدر عالی و درمورد موضوع های مختلف ، مطمعنا من و امثال من سایت شما همیشه در ذهنشون خواهد بود ❤👐

سلام اقای دکتر.فرمودین که این رژیم باعث تحلیل عضلانی میشه خواستم ببینم در چه حد هستش این عارضه

سلام دوست عزیز
اگر به مدت طولانی ادامه پیدا کنه خطر جدی برای عضلات ایجاد می‌کنه

من ۱۸ سالمه و تازه پنج جلسس ک دارم میرم باشگاه و فیتنس کار میکنم ۷۱کیلوام وزن ایده عالم ۶۶ باید باشه میخواستم ببینم قبل و بعد ورزش چ چیزی مصرف کنم برای چربی سوزی

سلام دوست عزیز
باید یه برنامه غذایی داشته باشین چون ماده غذایی خاصی چربیسوزی انجام نمیده و اینکه بستگی داره شما در طول روز چند کالری، چقدر پروتئين و چقدر چربی و کربوهیدرات مصرف میکنین
بنابراین برای رسیدن به وزن ایده الت باید حتما رژیم داشته باشی.
نیم ساعت قبل از تمرین قهوه تلخ مصرف کن تا انرژی بیشتری برای چربیسوزی داشته باشی
بعد از ورزش هم پروتئین استفاده کن

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

رژیم غذایی دکتر کرمانی

می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست؟ اگر رژیم کتوژنیک برای لاغری، تازگی‌ها به گوشتان خورده است و هوس کرده‌اید برای لاغری سریع و کاهش وزن، این رژیم را امتحان کنید، بهتر است اول کاملا با آن آشنا شوید. رژیم کتوژنیک یا کتو، رژیمی کم کربوهیدرات، پرچرب و پرپروتئین است. رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی نیز مبنی بر همین مواد غذایی است. برای اینکه بیشتر با این رژیم آشنا شوید، ادامه مقاله را بخوانید.

برای اینکه رژیم کتوژنیک را بهتر درک کنید، یک ماشین دوگانه سوز را در نظر بگیرید. این ماشین هم قابلیت روشن شدن با گاز را دارد و هم بنزین. اما این ماشین همیشه با گاز کار کرده است، حالا وسط راه گازش تمام و خاموش می‌‌شود. شما باشید چه کاری می‌کنید؟ خوب مشخص است که دکمه‌ بنزین را می‌زنید؛ چون می‌توانید از سوخت جایگزین استفاده کنید.

حتی با بنزین، ماشینتان بهتر و سریع‌تر هم کار می‌کند. بدن ما نیز، شبیه به همین ماشین است. دو نوع سوخت دارد: کربوهیدرات و چربی. حالا وقتی کربوهیدراتش تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ مطمئنا شما را وسط راه نمی‌گذارد؛ چون می‌تواند به جای کربوهیدرات، از کتون استفاده کند. کتون مولوکی حاوی چربی است که در زمان نبود قند در بدن تولید می‌شود تا به عنوان سوخت برای تامین انرژی استفاده شود.

در این رژیم، میزان مصرف کربوهیدرات‌ها، به شدت کم می‌شود و به ۵ درصد می‌رسد؛ در حالی که میزان مصرف چربی‌ها، بسیار بالاست. شاید به نظرتان عجیب بیاید که یک رژیم غذایی با چربی بالا (منظور، چربی‌های سالم مثل روغن نارگیل، روغن زیتون و… است) چطور می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ در حالی که بارها و بارها شنیده‌ایم، برای لاغر شدن، نباید چربی مصرف کنیم؟ با ما همراه باشید تا این چالش را برای شما حل کنیم.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

 

این رژیم اولین بار، برای درمان بیماران صرعی به کار گرفته شد؛ اما در حال حاضر، یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های‌غذایی، برای کاهش وزن است. در رژیم لو کرب دایت، مصرف کربوهیدرات‌ها به شدت کاهش می‌یابد (چیزی حدود ۵ درصد) و چربی‌ها جایگزین آن خواهند شد. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ و افزایش مصرف چربی، بدن را در حالت کتوزیس قرار می‌دهد.

سوخت اصلی بدن برای تامین انرژی، کربوهیدرات است (قند یا گلوکز)؛ اما در رژیم کتوژنیک که خبری از کربوهیدرات نیست، بدن برای تامین سوخت سراغ چربی‌ها‌ می‌رود. اسم علمی این تغییر وضعیت بدن، از حالت گلوکز سوزی به چربی سوزی، کتوزیس است.

به طور کلی ۴ نوع رژیم کتوژنیک وجود دارد: رژیم کتوژنیک استاندارد، رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای، رژیم کتوژنیک هدفمند و رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا که در ادامه درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد.

در تعریف انواع این رژیم با عبارت درشت مغذی‌ها روبه‌رو خواهید شد که باید ابتدا آن را توضیح بدهیم. مواد غذایی که ما به صورت روزانه مصرف می کنیم، شامل دو دسته‌اند. ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌ها. درشت مغذی‌ها شامل سه دسته‌ اصلی چربی، پروتئین و کربوهیدرات و ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: منظور از ریزمغذی‌ها و درشت‌ مغذی‌ها چیست؟

نسبت درشت مغذی ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

این نوع رژیم شامل ۵ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۷۵ درصد چربی است؛ یعنی مقدار چربی آن بالاتر است. در رژیم کتوژنیک استاندارد، تمام وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها، بر اساس چربی‌هایی مثل آووکادو، کره، روغن‌های سالم، ماهی‌های چرب و گوشت‌ها، زیتون و روغن زیتون تنظیم می‌شوند. در این رژیم روزانه، میزان چربی مصرفی باید چیزی معادل سه چهارم فنجان روغن زیتون باشد.

بهتر است که از سبزی‌های غیر نشاسته‌ای، مثل هویج، اسفناج، کلم بروکلی و … ، میوه‌های کم کربوهیدرات، مثل توت و ملون استفاده کنید. همچنین، مقدار مصرف پروتئین متوسط است؛ یعنی، چیزی حدود ۱۱۲ گرم گوشت، ماهی یا مرغ در هر وعده.

در رژیم کتوژنیک سعی کنید از سبزیجات غیر نشاسته‌ای بیشتر استفاده کنید

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات در روزهای کتو یا لو کرب دایت؛ ۲۵ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵۰ درصد کربوهیدرات در روزهای آزاد.

رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای راه آسانتری، برای اضافه کردن چربی‌ها، به برنامه غذایی است. باعث می‌شود در روزهای آزاد، رژیم متعادل‌تری داشته باشید. یکی از انواع این رژیم دوره‌ای، شامل پنج روز رژیم کتوژنیک استاندارد و دو روز رژیم غیرکتوژنیک، در طول هفته‌ است. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند روزهای آزادشان را برای مناسبت‌های خاصی، مثل تعطیلات، تولد و عروسی نگه دارند.

توصیه‌ی ما این است که برای نتیجه‌ بهتر، در روزهای آزاد از کربوهیدرات‌های سالم، مثل میوه‌ها، سبزی‌های نشاسته‌ای، لبنیات و غلات کامل (به جز غذاهای فرآوری شده یا شیرین) استفاده کنید.

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۵ تا ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین ، ۱۰ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات.

رژیم کتوژنیک هدفمند، در بین ورزشکاران و افراد فعالی متداول است که رژیم کتو را انتخاب کرده‌اند و به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند. در این رژیم، افراد اجازه دارند قبل و بعد از ورزش، ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند شدت ورزششان را افزایش بدهند (مقدار کربوهیدرات مصرفی در کل روز ۷۰ تا ۸۰ گرم است).

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۰ تا ۶۵ درصد چربی، ۳۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

در این نوع رژیم کتو، لازم است روزانه ۱۲۰ گرم پروتئین یا چهار وعده ۱۱۵ گرمی گوشت قرمز، ماهی یا مرغ و حدود ۱۳۰ گرم چربی مصرف کنید. کربوهیدرات‌ها همچنان محدودند و کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه را به خود اختصاص می‌دهند. بسیاری از مردم، این رژیم را ترجیح می‌د‌هند؛ زیرا می‌توانند نسبت به رژیم کتو استاندارد، پروتئین بیشتر و چربی کمتری مصرف کنند. البته ممکن است این نوع رژیم، منجر به کتوز نشود؛ چون پروتئین هم درست مثل کربوهیدرات، می‌تواند به گلوکز و سوخت تبدیل شود. با این حال به طور کلی، این نوع رژیم کتوژنیک هم منجر به کاهش وزن می‌شود.

رژیم غذایی کتوژنیک فواید زیادی دارد. کمکتان می‌کند تا:

کبد چرب و رژیم کتوژنیک نیز رابطه خوبی باهم دارند. به این فواید، گزینه‌های زیر را نیز اضافه کنید:

رژیم کتو روش موثری برای کاهش وزن است. در این روش، بدون کالری شماری، به راحتی می‌شود وزن کم کرد. یکی از تحقیق‌ها نشان داد، افرادی که رژیم کتو داشتند، ۲/۲ برابر بیشتر از کسانی وزن کم کردند که رژیم کم‌چرب و کم کالری داشتند.

بیشتر بخوانید: برنامه یک روزه کاهش وزن + ۱۳ راهکار برای لاغری

کتوز برای کاهش اشتها هم گزینه‌ی خوبی است. اگر از یک رژیم غذایی استاندارد (پرکربوهیدرات) استفاده کنید، دچار نوسان‌های شدید قند خون می‌شوید. این موضوع، احساس گرسنگی را تشدید می‌کند. وقتی وارد فاز کتوز می‌شوید، برای تامین انرژی از چربی استفاده می‌کنید. قند خونتان در سطح پایین و سالمی می‌ماند. چربی سالم توسط کبد، به کتون تبدیل می‌شود. این فرآیند، گرسنگی شما را از بین می‌برد.

رژیم کتوژنیک مصرف پروتئین زیادی می‌طلبد.

کتوز، به طور طبیعی، سوخت و ساز را تقویت می‌کند؛ پس از کالری چربی‌ها نترسید. با این کار چربی‌های سالم را به کتون‌های مفید، برای مغز و قلب تبدیل و از آن‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کنید. طبق محاسبه‌های انجام شده در حالت کتوز، آقایان روزانه ۴۵۰ کالری و خانم‌ها ۱۵۰ کالری اضافه‌تر می‌سوزانند.

یکی از فواید رژیم کتو، از بین بردن چربی‌های اضافی بدن است. با توجه به اینکه این چربی‌های اضافه، ارتباط نزدیکی با دیابت نوع ۲ و پیش دیابت دارند، می‌توان نتیجه گرفت که این رژیم، برای افراد دیابتی خوب است. منظور از سندروم متابولیک، مجموعه‌ای از عوامل خطر مثل فشار خون بالا، سطح افزایش یافته انسولین، چربی اضافی در اطراف شکم و افزایش چربی خون است که با هم اتفاق می‌افتند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند. نکته‌ی مهم اینجاست که این رژیم به دیابتی‌های نوع ۱ توصیه نمی‌شود و دیابتی‌های نوع ۲ نیز باید با احتیاط و زیر نظر پزشک از این رژیم استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های سلول‌های سرطانی این است که برای رشدشان، از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند. وقتی رژیم کتو یا لو کرب دایت می‌گیرید، به دلیل کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها، قند خونتان هم پایین می‌آید. به این حالت، گرسنگیِ سلول‌های سرطانی می‌گویند. زمانی که سلول‌های سرطانی تغذیه نشوند یا به اصطلاح گرسنه بمانند، احتمال پیشرفت تومورها هم به حداقل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: چه کنیم تا سرطان نگیریم؟

یکی از دلایل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح انسولین است. وقتی سطح انسولین بالا برود، تخمدان از حد معمولی خود، بزرگ‌تر می‌شود و کیست‌هایی در اطرافش به وجود می‌آیند. رژیم غذایی کتوژنیک سبب کاهش سطح انسولین (به علت کاهش مصرف کربوهیدرات و در نتیجه کاهش سطح قند خون) در بدن می‌شود؛ بنابراین نقش مهمی در درمان این بیماری دارد.

رژیم کتو به درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند

ممکن است ابتدا با پیروی از این رژیم، وزن کاهش یابد؛ ولی خطراتی هم دارد که سلامت فرد را تهدید می‌کند. چون سوخت اصلی مغز و سیستم عصبی گلوکز است، با محدود شدن کربوهیدرات، کارایی سیستم عصبی به‌طور قابل توجه‌ای کاهش می‌یابد و بی‌حوصلگی، بی‌تمرکزی و پرخاشگری، فرد و اطرافیان را کلافه می‌کند. رژیم کتوژنیک عوارض زیر را دارد:

کاهش ماهیچه‌ها در رژیم کتوژنیک وجود دارد. مطالعه‌ها نشان می‌دهد افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند حتی در صورت انجام تمرین‌های مقاومتی، ماهیچه‌های خود را از دست می‌دهند. این امر ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که جهت عضله‌سازی پس از ورزش‌های مقاومتی، تاثیر پروتئین به تنهایی، از میزان تاثیر پروتئین و کربوهیدرات‌ها با هم کمتر است. در ضمن، طبق مطالعه‌ای، افرادی که به مدت سه ماه رژیم کتو می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که از رژیم‌های لاغری دیگر تبعیت می‌کنند، همان میزان وزن کم می کنند و حجم عضله از دست می‌دهند. با این تفاوت که افراد کتویی حجم بیشتری از عضله ساق پا را از دست می‌دهند.

از دست دادن توده عضلانی با افزایش سن ، عواقب جدی را به دنبال خواهد داشت. ضعف عضلانی عامل اصلی مرگ و میر ناشی از صدمه‌ها در افراد مسن است.

سنگ کلیه یک عارضه جانبی احتمالی رژیم کتوژنیک است. تحقیق‌ها منتشر شده در ژورنال عصب شناسی کودکان نشان داد، در بین کودکانی که رژیم کتو را به عنوان درمان بیماری صرع داشته اند، از بین ۱۹۵ بیمار، در ۱۳نفر آن‌ها سنگ کلیه ایجاد کرده است. اگر سابقه ابتلا به سنگ را دارید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

کربوهیدرات‌ها به کنترل میزان قند خون کمک می‌کنند. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به دیابت، اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه‌ای منتشر شده در ماه مه سال ۲۰۱۸، در ژورنال پزشکی دیابت نشان می‌دهد که رژیم غذایی کتو ممکن است، به کنترل سطح hba1c (میانگین دو تا سه ماه قند خون) کمک کند. همچنین ممکن است قسمت‌های هیپوگلیسمی را ایجاد کند که خطرافت قند خون را بوجود می‌آورد.

درباره مبتلایان به دیابت نوع ۲ نیز همین اتفاق می‌افتد. برخی تحقیق‌ها اولیه حاکی از آن است که رژیم کتو ممکن است، برای برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بی‌خطر و مؤثر باشد؛ اما همچنان خطر ابتلا به قند خون پایین، به خصوص برای افرادی وجود دارد که انسولین می‌زنند. رژیم کتو در بعضی از گروه‌های غذایی معلوم نیست که به نفع افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است یا ضرر بیمار. به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶، در مجله nutrients منتشر شد، اهمیت غلات کامل را برای کمک به کنترل وزن و همچنین کنترل قند خون بالا نشان می‌دهد. غلات کامل در این رژیم محدودند. بهترین راه عمل این است که قبل از شروع با پزشک متخصص مشورت کنید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک به مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود

كاهش كربوهیدرات‌ها، به طور ناگهانی، بدن شما را برای انواع مختلفی از عارضه آماده می کند. سوخت مورد علاقه مغز گلوکز است که به راحتی از کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود. در رژیم‌های کم کربوهیدرات، مغز مجبور است با استفاده از کتون‌های چربی‌های هضم شده، انرژی‌اش را تامین کند. برای کمک به این مساله، کلیه‌های شما با کاهش سطح انسولین، الکترولیت بیشتری را آزاد می‌کنند.

در نتیجه، آنچه به آنفلونزا کتو معروف است، رخ می‌دهد . آنفلونزا کتو می‌تواند باعث یبوست، حالت تهوع، سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری، گرفتگی و علائم دیگر شود.

البته، بسیاری از این علائم کوتاه مدت‌اند و فقط چند یا یک هفته می‌ماند. جهت کمک به بدن، برای مقابله با این علائم، حتما آب زیادی بنوشید. در صورت طولانی بودن علائم، خصوصاً حالت تهوع، با پزشک خود تماس بگیرید.

گرفتگی عضله‌ها، بیشتر گرفتگی عضله‌های پا، یکی از عوارض بسیار معمول رژیم لاغری کتوژنیک است. این گرفتگی بیشتر در صبح زود یا شب اتفاق می‌افتد. به طور کلی، این یک مسئله بسیار جزئی است.گرفتگی عضله‌ها کمبود مواد معدنی، به خصوص منیزیم، در بدن را نشان می‌دهد. به اندازه کافی مایعات بنوشید و در غذای‌تان نمک بریزید. این کار منیزیم را بیشتر می‌کند و این مشکل حل می‌شود.

این رژیم، در بعضی افراد، باعث ایجاد خارش و راش‌های پوستی می‌شود. برای حل این مشکل بهتر است لباس مناسب‌تری بپوشید و عرق کنید. همچنین خوب است پس از عرق کردن حمام کنید. بهتر است کربوهیدرات بیشتری بخورید یا فعالیت‌های بدنی خود را تغییر دهید.

یکی از عوارض رژیم کتوژنیک ایجاد راش‌های پوستی است

زمانی که بی‌کربنات، مایع خارج سلولی و به دنبال آن ph خون کاهش می‌یابد، خون اسیدی شده یا به اصطلاح اسیدوز صورت می‌گیرد. در این حالت، استخوان‌های بدن شروع به از دست دادن مواد معدنی خود کرده و به همین خاطر میزان کلسیم دفع شده در ادرار افزایش می‌یابد.

در رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف یک سری از غذاها و میوه‌ها مجاز نیست. منظور از این خوراکی‌ها، آن‌هایی است که درصد کربوهیدرات بالایی دارند. در ادامه لیستی از این غذاها بیان شده:

منظور از نوشیدنی‌های غیر مجاز در رژیم کتوژنیک، نوشیدنی‌هایی است که کربوهیدرات بالایی دارند. مانند:

برای میان‌وعده نیز می‌توانید، از خوراکی‌های کم کربوهیدرات، مثل تخم مرغ، پنیر و آووکادو استفاده کنید. البته، مطمئن شوید پنیر فرآورده شده استفاده نکنید. آجیل‌ها گزینه‌ی خوبی برای میان‌وعده‌اند؛ اما تقریبا هیچ کدام از آن‌ها کربوهیدرات پایینی ندارند. برای همین باید مراقب باشید و مصرفشان زیاده‌روی نکنید.

رژیم لو کرب دایت (low carb diet) یا کتو غذاهای زیادی را محدود یا حذف می‌کند. برای اینکه دچار فقر مواد مغذی نشوید، ناچارید مکمل مصرف کنید. البته، برخی از این مکمل‌ها، علائم تب کتو را نیز کاهش می‌دهند و عملکرد افراد را در تمرین‌های ورزشی بهبود می‌بخشند.

از جمله‌ی این مکمل‌ها می‌‌شود به منیزیم، روغن MCT، اسید چرب امگا ۳، ویتامین D، آنزیم‌های گوارشی و مکمل‌های تقویت کننده عملکرد ورزشی نام برد. MCTهمان تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط‌اند که توسط کبد شکسته و خیلی سریع وارد جریان خون می‌شوند. در آنجا می‌توانند به عنوان منبع انرژی، برای مغز و عضله‌ها استفاده شوند.

هرچند مصرف برخی از این مکمل‌ها ضروری نیست؛ اما به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد ورزشی کمک می‌کند.

رژیم کتو برخی از سلبریتی‌ها را هم به خود جذب کرده و طرفداران زیادی در میان آن‌ها دارد. برخی از سلبریتی‌های طرفدار کتو، مثل هلی بری، کورتنی کارداشیان، ونسا هاجنز، کیم کارداشیان، جنا جیمسون و آل راکر معتقدند که خلاف تصور منفی مردم نسبت به چربی‌ها، رژیم کتو فوق‌العاده‌است. جنا جیمسون بعد از به دنیا آمدن دخترش حسابی وزن اضافه کرده بود که البته با رژیم کتو توانست ۴۰ کیلو از وزنش راکم کند.

کیم کارداشیان از سلبریتی های طرفدار رژیم کتوژنیک است

این رژیم مورد علاقه‌ی همه ی سلبریتی‌ها نیست، مثلا کلی ریپا (هنرپیشه و مجری اهل ایالات متحده) معتقد است که ما نباید خودمان را به هیچ غذای خاصی محدود کنیم. کلی معتقد است که باید هرچیزی که دوست داریم را بخوریم؛ اما ورزش را از یاد نبریم. جیلیان مایکلز به حدی با این رژیم مخالف است که از آن به عنوان برنامه‌ی غذایی ناسالم یاد می‌کند و می‌گوید :«من به هیچ وجه این رژیم رو توصیه نمی‌کنم.»

حالا که می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست، اگر به آن برای لاغری علاقه پیدا کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید از این رژیم کم کربوهیدرات برای کاهش وزن استفاده کنید، باید بدانید درست است که رژیم کتوژنیک این روزها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده و از سلبریتی‌ها گرفته تا مردم عادی به دنبال این رژیم هستند، اما یادتان باشد که پیروی از این رژیم تنها برای مدت کوتاهی مجاز است و تنها راه ثابت نگه داشتن وزن پس از پایان دوره، پیروی از رژیم تثبیت وزن است. از طرفی بدن ما به تمام گروه‌های غذایی، حتی کربوهیدرات نیاز دارد. با این حال اگر همچنان به دریافت این رژیم علاقه‌مندید، می‌توانید رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی را امتحان کنید.

از آنجا که این رژیم بسیاری از غذاها را محدود می‌کند و این محدودیت برای طولانی مدت موجب آسیب به بدن می‌شود، نمی‌توان آن را برای مدت طولانی ادامه داد. پیشنهاد می‌شود تنها به مدت ۱ نهایتا ۳ ماه از این رژیم استفاده کنید.

بعد از رژیم کتوژنیک نیاز دارید برای ثابت ماندن وزن خود به سراغ رژیم تثبیت وزن بروید. در رژیم تثبیت وزن بعد از رژیم کتو، ممکن است چند کیلویی اضافه کنید که اصلا نگران کننده نیست و به زودی وزن شما پایین آمده و ثابت خواهد ماند.

اغلب افرادی که رژیم کتوژنیک می‌گیرند، در هفته‌ی اول نیم الی ۲٫۵ کیلو وزن کم می‌کنند. البته به خاظر داشته باشید که این وزن کم شده اغلب از آب ذخیره شده در بدن شماست، نه وزن چربی‌ها.

اگر قهوه را به صورت ساده و بدون شکر میل کنید، نوشیدن آن در رژیم کتو مانعی ندارد.

از آنجا که این رژیم، یک برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات است، بهتر است مصرف برنج و نان کنار گذاشته شود و از گوشت کم چرب یا چربی‌های سالم (مثل روغن زیتون، روغن نارگیل و …) استفاده کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

رژیم کتو فوق العاده اس من امتحان کردم

سلام،من ماه اول با این رژیم ۸ کیلو لاغر شدم ولی الان دو سه هفته ای میشه که تغییر نکردم.لطفا راهنماییم کنین.ممنون

سلام دوست عزیز
رژیم کتوژنیک برای مدت کوتاهی میتونه جواب میده
شما میتونید یا شوک ایجاد کنید یا رژیمتون رو تغییر بدید

چقدر مطالبتون جامع و مفید بود واقعا جاشه که بگم سایتون رو سر تحقیق کننده هایی مثل من مستدام ، به من خیلی کمک کرد برای تصمیم گیری درمورد اینکه چه رژیمی بگیرم دوباره تشکر میکنم ازتون لطفا به کارتون ادامه بدید همینقدر عالی و درمورد موضوع های مختلف ، مطمعنا من و امثال من سایت شما همیشه در ذهنشون خواهد بود ❤👐

سلام اقای دکتر.فرمودین که این رژیم باعث تحلیل عضلانی میشه خواستم ببینم در چه حد هستش این عارضه

سلام دوست عزیز
اگر به مدت طولانی ادامه پیدا کنه خطر جدی برای عضلات ایجاد می‌کنه

من ۱۸ سالمه و تازه پنج جلسس ک دارم میرم باشگاه و فیتنس کار میکنم ۷۱کیلوام وزن ایده عالم ۶۶ باید باشه میخواستم ببینم قبل و بعد ورزش چ چیزی مصرف کنم برای چربی سوزی

سلام دوست عزیز
باید یه برنامه غذایی داشته باشین چون ماده غذایی خاصی چربیسوزی انجام نمیده و اینکه بستگی داره شما در طول روز چند کالری، چقدر پروتئين و چقدر چربی و کربوهیدرات مصرف میکنین
بنابراین برای رسیدن به وزن ایده الت باید حتما رژیم داشته باشی.
نیم ساعت قبل از تمرین قهوه تلخ مصرف کن تا انرژی بیشتری برای چربیسوزی داشته باشی
بعد از ورزش هم پروتئین استفاده کن

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

رژیم غذایی دکتر کرمانی

می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست؟ اگر رژیم کتوژنیک برای لاغری، تازگی‌ها به گوشتان خورده است و هوس کرده‌اید برای لاغری سریع و کاهش وزن، این رژیم را امتحان کنید، بهتر است اول کاملا با آن آشنا شوید. رژیم کتوژنیک یا کتو، رژیمی کم کربوهیدرات، پرچرب و پرپروتئین است. رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی نیز مبنی بر همین مواد غذایی است. برای اینکه بیشتر با این رژیم آشنا شوید، ادامه مقاله را بخوانید.

برای اینکه رژیم کتوژنیک را بهتر درک کنید، یک ماشین دوگانه سوز را در نظر بگیرید. این ماشین هم قابلیت روشن شدن با گاز را دارد و هم بنزین. اما این ماشین همیشه با گاز کار کرده است، حالا وسط راه گازش تمام و خاموش می‌‌شود. شما باشید چه کاری می‌کنید؟ خوب مشخص است که دکمه‌ بنزین را می‌زنید؛ چون می‌توانید از سوخت جایگزین استفاده کنید.

حتی با بنزین، ماشینتان بهتر و سریع‌تر هم کار می‌کند. بدن ما نیز، شبیه به همین ماشین است. دو نوع سوخت دارد: کربوهیدرات و چربی. حالا وقتی کربوهیدراتش تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ مطمئنا شما را وسط راه نمی‌گذارد؛ چون می‌تواند به جای کربوهیدرات، از کتون استفاده کند. کتون مولوکی حاوی چربی است که در زمان نبود قند در بدن تولید می‌شود تا به عنوان سوخت برای تامین انرژی استفاده شود.

در این رژیم، میزان مصرف کربوهیدرات‌ها، به شدت کم می‌شود و به ۵ درصد می‌رسد؛ در حالی که میزان مصرف چربی‌ها، بسیار بالاست. شاید به نظرتان عجیب بیاید که یک رژیم غذایی با چربی بالا (منظور، چربی‌های سالم مثل روغن نارگیل، روغن زیتون و… است) چطور می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ در حالی که بارها و بارها شنیده‌ایم، برای لاغر شدن، نباید چربی مصرف کنیم؟ با ما همراه باشید تا این چالش را برای شما حل کنیم.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

 

این رژیم اولین بار، برای درمان بیماران صرعی به کار گرفته شد؛ اما در حال حاضر، یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های‌غذایی، برای کاهش وزن است. در رژیم لو کرب دایت، مصرف کربوهیدرات‌ها به شدت کاهش می‌یابد (چیزی حدود ۵ درصد) و چربی‌ها جایگزین آن خواهند شد. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ و افزایش مصرف چربی، بدن را در حالت کتوزیس قرار می‌دهد.

سوخت اصلی بدن برای تامین انرژی، کربوهیدرات است (قند یا گلوکز)؛ اما در رژیم کتوژنیک که خبری از کربوهیدرات نیست، بدن برای تامین سوخت سراغ چربی‌ها‌ می‌رود. اسم علمی این تغییر وضعیت بدن، از حالت گلوکز سوزی به چربی سوزی، کتوزیس است.

به طور کلی ۴ نوع رژیم کتوژنیک وجود دارد: رژیم کتوژنیک استاندارد، رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای، رژیم کتوژنیک هدفمند و رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا که در ادامه درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد.

در تعریف انواع این رژیم با عبارت درشت مغذی‌ها روبه‌رو خواهید شد که باید ابتدا آن را توضیح بدهیم. مواد غذایی که ما به صورت روزانه مصرف می کنیم، شامل دو دسته‌اند. ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌ها. درشت مغذی‌ها شامل سه دسته‌ اصلی چربی، پروتئین و کربوهیدرات و ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: منظور از ریزمغذی‌ها و درشت‌ مغذی‌ها چیست؟

نسبت درشت مغذی ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

این نوع رژیم شامل ۵ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۷۵ درصد چربی است؛ یعنی مقدار چربی آن بالاتر است. در رژیم کتوژنیک استاندارد، تمام وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها، بر اساس چربی‌هایی مثل آووکادو، کره، روغن‌های سالم، ماهی‌های چرب و گوشت‌ها، زیتون و روغن زیتون تنظیم می‌شوند. در این رژیم روزانه، میزان چربی مصرفی باید چیزی معادل سه چهارم فنجان روغن زیتون باشد.

بهتر است که از سبزی‌های غیر نشاسته‌ای، مثل هویج، اسفناج، کلم بروکلی و … ، میوه‌های کم کربوهیدرات، مثل توت و ملون استفاده کنید. همچنین، مقدار مصرف پروتئین متوسط است؛ یعنی، چیزی حدود ۱۱۲ گرم گوشت، ماهی یا مرغ در هر وعده.

در رژیم کتوژنیک سعی کنید از سبزیجات غیر نشاسته‌ای بیشتر استفاده کنید

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات در روزهای کتو یا لو کرب دایت؛ ۲۵ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵۰ درصد کربوهیدرات در روزهای آزاد.

رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای راه آسانتری، برای اضافه کردن چربی‌ها، به برنامه غذایی است. باعث می‌شود در روزهای آزاد، رژیم متعادل‌تری داشته باشید. یکی از انواع این رژیم دوره‌ای، شامل پنج روز رژیم کتوژنیک استاندارد و دو روز رژیم غیرکتوژنیک، در طول هفته‌ است. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند روزهای آزادشان را برای مناسبت‌های خاصی، مثل تعطیلات، تولد و عروسی نگه دارند.

توصیه‌ی ما این است که برای نتیجه‌ بهتر، در روزهای آزاد از کربوهیدرات‌های سالم، مثل میوه‌ها، سبزی‌های نشاسته‌ای، لبنیات و غلات کامل (به جز غذاهای فرآوری شده یا شیرین) استفاده کنید.

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۵ تا ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین ، ۱۰ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات.

رژیم کتوژنیک هدفمند، در بین ورزشکاران و افراد فعالی متداول است که رژیم کتو را انتخاب کرده‌اند و به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند. در این رژیم، افراد اجازه دارند قبل و بعد از ورزش، ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند شدت ورزششان را افزایش بدهند (مقدار کربوهیدرات مصرفی در کل روز ۷۰ تا ۸۰ گرم است).

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۰ تا ۶۵ درصد چربی، ۳۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

در این نوع رژیم کتو، لازم است روزانه ۱۲۰ گرم پروتئین یا چهار وعده ۱۱۵ گرمی گوشت قرمز، ماهی یا مرغ و حدود ۱۳۰ گرم چربی مصرف کنید. کربوهیدرات‌ها همچنان محدودند و کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه را به خود اختصاص می‌دهند. بسیاری از مردم، این رژیم را ترجیح می‌د‌هند؛ زیرا می‌توانند نسبت به رژیم کتو استاندارد، پروتئین بیشتر و چربی کمتری مصرف کنند. البته ممکن است این نوع رژیم، منجر به کتوز نشود؛ چون پروتئین هم درست مثل کربوهیدرات، می‌تواند به گلوکز و سوخت تبدیل شود. با این حال به طور کلی، این نوع رژیم کتوژنیک هم منجر به کاهش وزن می‌شود.

رژیم غذایی کتوژنیک فواید زیادی دارد. کمکتان می‌کند تا:

کبد چرب و رژیم کتوژنیک نیز رابطه خوبی باهم دارند. به این فواید، گزینه‌های زیر را نیز اضافه کنید:

رژیم کتو روش موثری برای کاهش وزن است. در این روش، بدون کالری شماری، به راحتی می‌شود وزن کم کرد. یکی از تحقیق‌ها نشان داد، افرادی که رژیم کتو داشتند، ۲/۲ برابر بیشتر از کسانی وزن کم کردند که رژیم کم‌چرب و کم کالری داشتند.

بیشتر بخوانید: برنامه یک روزه کاهش وزن + ۱۳ راهکار برای لاغری

کتوز برای کاهش اشتها هم گزینه‌ی خوبی است. اگر از یک رژیم غذایی استاندارد (پرکربوهیدرات) استفاده کنید، دچار نوسان‌های شدید قند خون می‌شوید. این موضوع، احساس گرسنگی را تشدید می‌کند. وقتی وارد فاز کتوز می‌شوید، برای تامین انرژی از چربی استفاده می‌کنید. قند خونتان در سطح پایین و سالمی می‌ماند. چربی سالم توسط کبد، به کتون تبدیل می‌شود. این فرآیند، گرسنگی شما را از بین می‌برد.

رژیم کتوژنیک مصرف پروتئین زیادی می‌طلبد.

کتوز، به طور طبیعی، سوخت و ساز را تقویت می‌کند؛ پس از کالری چربی‌ها نترسید. با این کار چربی‌های سالم را به کتون‌های مفید، برای مغز و قلب تبدیل و از آن‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کنید. طبق محاسبه‌های انجام شده در حالت کتوز، آقایان روزانه ۴۵۰ کالری و خانم‌ها ۱۵۰ کالری اضافه‌تر می‌سوزانند.

یکی از فواید رژیم کتو، از بین بردن چربی‌های اضافی بدن است. با توجه به اینکه این چربی‌های اضافه، ارتباط نزدیکی با دیابت نوع ۲ و پیش دیابت دارند، می‌توان نتیجه گرفت که این رژیم، برای افراد دیابتی خوب است. منظور از سندروم متابولیک، مجموعه‌ای از عوامل خطر مثل فشار خون بالا، سطح افزایش یافته انسولین، چربی اضافی در اطراف شکم و افزایش چربی خون است که با هم اتفاق می‌افتند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند. نکته‌ی مهم اینجاست که این رژیم به دیابتی‌های نوع ۱ توصیه نمی‌شود و دیابتی‌های نوع ۲ نیز باید با احتیاط و زیر نظر پزشک از این رژیم استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های سلول‌های سرطانی این است که برای رشدشان، از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند. وقتی رژیم کتو یا لو کرب دایت می‌گیرید، به دلیل کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها، قند خونتان هم پایین می‌آید. به این حالت، گرسنگیِ سلول‌های سرطانی می‌گویند. زمانی که سلول‌های سرطانی تغذیه نشوند یا به اصطلاح گرسنه بمانند، احتمال پیشرفت تومورها هم به حداقل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: چه کنیم تا سرطان نگیریم؟

یکی از دلایل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح انسولین است. وقتی سطح انسولین بالا برود، تخمدان از حد معمولی خود، بزرگ‌تر می‌شود و کیست‌هایی در اطرافش به وجود می‌آیند. رژیم غذایی کتوژنیک سبب کاهش سطح انسولین (به علت کاهش مصرف کربوهیدرات و در نتیجه کاهش سطح قند خون) در بدن می‌شود؛ بنابراین نقش مهمی در درمان این بیماری دارد.

رژیم کتو به درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند

ممکن است ابتدا با پیروی از این رژیم، وزن کاهش یابد؛ ولی خطراتی هم دارد که سلامت فرد را تهدید می‌کند. چون سوخت اصلی مغز و سیستم عصبی گلوکز است، با محدود شدن کربوهیدرات، کارایی سیستم عصبی به‌طور قابل توجه‌ای کاهش می‌یابد و بی‌حوصلگی، بی‌تمرکزی و پرخاشگری، فرد و اطرافیان را کلافه می‌کند. رژیم کتوژنیک عوارض زیر را دارد:

کاهش ماهیچه‌ها در رژیم کتوژنیک وجود دارد. مطالعه‌ها نشان می‌دهد افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند حتی در صورت انجام تمرین‌های مقاومتی، ماهیچه‌های خود را از دست می‌دهند. این امر ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که جهت عضله‌سازی پس از ورزش‌های مقاومتی، تاثیر پروتئین به تنهایی، از میزان تاثیر پروتئین و کربوهیدرات‌ها با هم کمتر است. در ضمن، طبق مطالعه‌ای، افرادی که به مدت سه ماه رژیم کتو می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که از رژیم‌های لاغری دیگر تبعیت می‌کنند، همان میزان وزن کم می کنند و حجم عضله از دست می‌دهند. با این تفاوت که افراد کتویی حجم بیشتری از عضله ساق پا را از دست می‌دهند.

از دست دادن توده عضلانی با افزایش سن ، عواقب جدی را به دنبال خواهد داشت. ضعف عضلانی عامل اصلی مرگ و میر ناشی از صدمه‌ها در افراد مسن است.

سنگ کلیه یک عارضه جانبی احتمالی رژیم کتوژنیک است. تحقیق‌ها منتشر شده در ژورنال عصب شناسی کودکان نشان داد، در بین کودکانی که رژیم کتو را به عنوان درمان بیماری صرع داشته اند، از بین ۱۹۵ بیمار، در ۱۳نفر آن‌ها سنگ کلیه ایجاد کرده است. اگر سابقه ابتلا به سنگ را دارید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

کربوهیدرات‌ها به کنترل میزان قند خون کمک می‌کنند. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به دیابت، اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه‌ای منتشر شده در ماه مه سال ۲۰۱۸، در ژورنال پزشکی دیابت نشان می‌دهد که رژیم غذایی کتو ممکن است، به کنترل سطح hba1c (میانگین دو تا سه ماه قند خون) کمک کند. همچنین ممکن است قسمت‌های هیپوگلیسمی را ایجاد کند که خطرافت قند خون را بوجود می‌آورد.

درباره مبتلایان به دیابت نوع ۲ نیز همین اتفاق می‌افتد. برخی تحقیق‌ها اولیه حاکی از آن است که رژیم کتو ممکن است، برای برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بی‌خطر و مؤثر باشد؛ اما همچنان خطر ابتلا به قند خون پایین، به خصوص برای افرادی وجود دارد که انسولین می‌زنند. رژیم کتو در بعضی از گروه‌های غذایی معلوم نیست که به نفع افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است یا ضرر بیمار. به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶، در مجله nutrients منتشر شد، اهمیت غلات کامل را برای کمک به کنترل وزن و همچنین کنترل قند خون بالا نشان می‌دهد. غلات کامل در این رژیم محدودند. بهترین راه عمل این است که قبل از شروع با پزشک متخصص مشورت کنید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک به مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود

كاهش كربوهیدرات‌ها، به طور ناگهانی، بدن شما را برای انواع مختلفی از عارضه آماده می کند. سوخت مورد علاقه مغز گلوکز است که به راحتی از کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود. در رژیم‌های کم کربوهیدرات، مغز مجبور است با استفاده از کتون‌های چربی‌های هضم شده، انرژی‌اش را تامین کند. برای کمک به این مساله، کلیه‌های شما با کاهش سطح انسولین، الکترولیت بیشتری را آزاد می‌کنند.

در نتیجه، آنچه به آنفلونزا کتو معروف است، رخ می‌دهد . آنفلونزا کتو می‌تواند باعث یبوست، حالت تهوع، سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری، گرفتگی و علائم دیگر شود.

البته، بسیاری از این علائم کوتاه مدت‌اند و فقط چند یا یک هفته می‌ماند. جهت کمک به بدن، برای مقابله با این علائم، حتما آب زیادی بنوشید. در صورت طولانی بودن علائم، خصوصاً حالت تهوع، با پزشک خود تماس بگیرید.

گرفتگی عضله‌ها، بیشتر گرفتگی عضله‌های پا، یکی از عوارض بسیار معمول رژیم لاغری کتوژنیک است. این گرفتگی بیشتر در صبح زود یا شب اتفاق می‌افتد. به طور کلی، این یک مسئله بسیار جزئی است.گرفتگی عضله‌ها کمبود مواد معدنی، به خصوص منیزیم، در بدن را نشان می‌دهد. به اندازه کافی مایعات بنوشید و در غذای‌تان نمک بریزید. این کار منیزیم را بیشتر می‌کند و این مشکل حل می‌شود.

این رژیم، در بعضی افراد، باعث ایجاد خارش و راش‌های پوستی می‌شود. برای حل این مشکل بهتر است لباس مناسب‌تری بپوشید و عرق کنید. همچنین خوب است پس از عرق کردن حمام کنید. بهتر است کربوهیدرات بیشتری بخورید یا فعالیت‌های بدنی خود را تغییر دهید.

یکی از عوارض رژیم کتوژنیک ایجاد راش‌های پوستی است

زمانی که بی‌کربنات، مایع خارج سلولی و به دنبال آن ph خون کاهش می‌یابد، خون اسیدی شده یا به اصطلاح اسیدوز صورت می‌گیرد. در این حالت، استخوان‌های بدن شروع به از دست دادن مواد معدنی خود کرده و به همین خاطر میزان کلسیم دفع شده در ادرار افزایش می‌یابد.

در رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف یک سری از غذاها و میوه‌ها مجاز نیست. منظور از این خوراکی‌ها، آن‌هایی است که درصد کربوهیدرات بالایی دارند. در ادامه لیستی از این غذاها بیان شده:

منظور از نوشیدنی‌های غیر مجاز در رژیم کتوژنیک، نوشیدنی‌هایی است که کربوهیدرات بالایی دارند. مانند:

برای میان‌وعده نیز می‌توانید، از خوراکی‌های کم کربوهیدرات، مثل تخم مرغ، پنیر و آووکادو استفاده کنید. البته، مطمئن شوید پنیر فرآورده شده استفاده نکنید. آجیل‌ها گزینه‌ی خوبی برای میان‌وعده‌اند؛ اما تقریبا هیچ کدام از آن‌ها کربوهیدرات پایینی ندارند. برای همین باید مراقب باشید و مصرفشان زیاده‌روی نکنید.

رژیم لو کرب دایت (low carb diet) یا کتو غذاهای زیادی را محدود یا حذف می‌کند. برای اینکه دچار فقر مواد مغذی نشوید، ناچارید مکمل مصرف کنید. البته، برخی از این مکمل‌ها، علائم تب کتو را نیز کاهش می‌دهند و عملکرد افراد را در تمرین‌های ورزشی بهبود می‌بخشند.

از جمله‌ی این مکمل‌ها می‌‌شود به منیزیم، روغن MCT، اسید چرب امگا ۳، ویتامین D، آنزیم‌های گوارشی و مکمل‌های تقویت کننده عملکرد ورزشی نام برد. MCTهمان تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط‌اند که توسط کبد شکسته و خیلی سریع وارد جریان خون می‌شوند. در آنجا می‌توانند به عنوان منبع انرژی، برای مغز و عضله‌ها استفاده شوند.

هرچند مصرف برخی از این مکمل‌ها ضروری نیست؛ اما به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد ورزشی کمک می‌کند.

رژیم کتو برخی از سلبریتی‌ها را هم به خود جذب کرده و طرفداران زیادی در میان آن‌ها دارد. برخی از سلبریتی‌های طرفدار کتو، مثل هلی بری، کورتنی کارداشیان، ونسا هاجنز، کیم کارداشیان، جنا جیمسون و آل راکر معتقدند که خلاف تصور منفی مردم نسبت به چربی‌ها، رژیم کتو فوق‌العاده‌است. جنا جیمسون بعد از به دنیا آمدن دخترش حسابی وزن اضافه کرده بود که البته با رژیم کتو توانست ۴۰ کیلو از وزنش راکم کند.

کیم کارداشیان از سلبریتی های طرفدار رژیم کتوژنیک است

این رژیم مورد علاقه‌ی همه ی سلبریتی‌ها نیست، مثلا کلی ریپا (هنرپیشه و مجری اهل ایالات متحده) معتقد است که ما نباید خودمان را به هیچ غذای خاصی محدود کنیم. کلی معتقد است که باید هرچیزی که دوست داریم را بخوریم؛ اما ورزش را از یاد نبریم. جیلیان مایکلز به حدی با این رژیم مخالف است که از آن به عنوان برنامه‌ی غذایی ناسالم یاد می‌کند و می‌گوید :«من به هیچ وجه این رژیم رو توصیه نمی‌کنم.»

حالا که می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست، اگر به آن برای لاغری علاقه پیدا کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید از این رژیم کم کربوهیدرات برای کاهش وزن استفاده کنید، باید بدانید درست است که رژیم کتوژنیک این روزها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده و از سلبریتی‌ها گرفته تا مردم عادی به دنبال این رژیم هستند، اما یادتان باشد که پیروی از این رژیم تنها برای مدت کوتاهی مجاز است و تنها راه ثابت نگه داشتن وزن پس از پایان دوره، پیروی از رژیم تثبیت وزن است. از طرفی بدن ما به تمام گروه‌های غذایی، حتی کربوهیدرات نیاز دارد. با این حال اگر همچنان به دریافت این رژیم علاقه‌مندید، می‌توانید رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی را امتحان کنید.

از آنجا که این رژیم بسیاری از غذاها را محدود می‌کند و این محدودیت برای طولانی مدت موجب آسیب به بدن می‌شود، نمی‌توان آن را برای مدت طولانی ادامه داد. پیشنهاد می‌شود تنها به مدت ۱ نهایتا ۳ ماه از این رژیم استفاده کنید.

بعد از رژیم کتوژنیک نیاز دارید برای ثابت ماندن وزن خود به سراغ رژیم تثبیت وزن بروید. در رژیم تثبیت وزن بعد از رژیم کتو، ممکن است چند کیلویی اضافه کنید که اصلا نگران کننده نیست و به زودی وزن شما پایین آمده و ثابت خواهد ماند.

اغلب افرادی که رژیم کتوژنیک می‌گیرند، در هفته‌ی اول نیم الی ۲٫۵ کیلو وزن کم می‌کنند. البته به خاظر داشته باشید که این وزن کم شده اغلب از آب ذخیره شده در بدن شماست، نه وزن چربی‌ها.

اگر قهوه را به صورت ساده و بدون شکر میل کنید، نوشیدن آن در رژیم کتو مانعی ندارد.

از آنجا که این رژیم، یک برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات است، بهتر است مصرف برنج و نان کنار گذاشته شود و از گوشت کم چرب یا چربی‌های سالم (مثل روغن زیتون، روغن نارگیل و …) استفاده کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

رژیم کتو فوق العاده اس من امتحان کردم

سلام،من ماه اول با این رژیم ۸ کیلو لاغر شدم ولی الان دو سه هفته ای میشه که تغییر نکردم.لطفا راهنماییم کنین.ممنون

سلام دوست عزیز
رژیم کتوژنیک برای مدت کوتاهی میتونه جواب میده
شما میتونید یا شوک ایجاد کنید یا رژیمتون رو تغییر بدید

چقدر مطالبتون جامع و مفید بود واقعا جاشه که بگم سایتون رو سر تحقیق کننده هایی مثل من مستدام ، به من خیلی کمک کرد برای تصمیم گیری درمورد اینکه چه رژیمی بگیرم دوباره تشکر میکنم ازتون لطفا به کارتون ادامه بدید همینقدر عالی و درمورد موضوع های مختلف ، مطمعنا من و امثال من سایت شما همیشه در ذهنشون خواهد بود ❤👐

سلام اقای دکتر.فرمودین که این رژیم باعث تحلیل عضلانی میشه خواستم ببینم در چه حد هستش این عارضه

سلام دوست عزیز
اگر به مدت طولانی ادامه پیدا کنه خطر جدی برای عضلات ایجاد می‌کنه

من ۱۸ سالمه و تازه پنج جلسس ک دارم میرم باشگاه و فیتنس کار میکنم ۷۱کیلوام وزن ایده عالم ۶۶ باید باشه میخواستم ببینم قبل و بعد ورزش چ چیزی مصرف کنم برای چربی سوزی

سلام دوست عزیز
باید یه برنامه غذایی داشته باشین چون ماده غذایی خاصی چربیسوزی انجام نمیده و اینکه بستگی داره شما در طول روز چند کالری، چقدر پروتئين و چقدر چربی و کربوهیدرات مصرف میکنین
بنابراین برای رسیدن به وزن ایده الت باید حتما رژیم داشته باشی.
نیم ساعت قبل از تمرین قهوه تلخ مصرف کن تا انرژی بیشتری برای چربیسوزی داشته باشی
بعد از ورزش هم پروتئین استفاده کن

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

رژیم غذایی دکتر کرمانی

می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست؟ اگر رژیم کتوژنیک برای لاغری، تازگی‌ها به گوشتان خورده است و هوس کرده‌اید برای لاغری سریع و کاهش وزن، این رژیم را امتحان کنید، بهتر است اول کاملا با آن آشنا شوید. رژیم کتوژنیک یا کتو، رژیمی کم کربوهیدرات، پرچرب و پرپروتئین است. رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی نیز مبنی بر همین مواد غذایی است. برای اینکه بیشتر با این رژیم آشنا شوید، ادامه مقاله را بخوانید.

برای اینکه رژیم کتوژنیک را بهتر درک کنید، یک ماشین دوگانه سوز را در نظر بگیرید. این ماشین هم قابلیت روشن شدن با گاز را دارد و هم بنزین. اما این ماشین همیشه با گاز کار کرده است، حالا وسط راه گازش تمام و خاموش می‌‌شود. شما باشید چه کاری می‌کنید؟ خوب مشخص است که دکمه‌ بنزین را می‌زنید؛ چون می‌توانید از سوخت جایگزین استفاده کنید.

حتی با بنزین، ماشینتان بهتر و سریع‌تر هم کار می‌کند. بدن ما نیز، شبیه به همین ماشین است. دو نوع سوخت دارد: کربوهیدرات و چربی. حالا وقتی کربوهیدراتش تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ مطمئنا شما را وسط راه نمی‌گذارد؛ چون می‌تواند به جای کربوهیدرات، از کتون استفاده کند. کتون مولوکی حاوی چربی است که در زمان نبود قند در بدن تولید می‌شود تا به عنوان سوخت برای تامین انرژی استفاده شود.

در این رژیم، میزان مصرف کربوهیدرات‌ها، به شدت کم می‌شود و به ۵ درصد می‌رسد؛ در حالی که میزان مصرف چربی‌ها، بسیار بالاست. شاید به نظرتان عجیب بیاید که یک رژیم غذایی با چربی بالا (منظور، چربی‌های سالم مثل روغن نارگیل، روغن زیتون و… است) چطور می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ در حالی که بارها و بارها شنیده‌ایم، برای لاغر شدن، نباید چربی مصرف کنیم؟ با ما همراه باشید تا این چالش را برای شما حل کنیم.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

 

این رژیم اولین بار، برای درمان بیماران صرعی به کار گرفته شد؛ اما در حال حاضر، یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های‌غذایی، برای کاهش وزن است. در رژیم لو کرب دایت، مصرف کربوهیدرات‌ها به شدت کاهش می‌یابد (چیزی حدود ۵ درصد) و چربی‌ها جایگزین آن خواهند شد. کاهش مصرف کربوهیدرات‌ و افزایش مصرف چربی، بدن را در حالت کتوزیس قرار می‌دهد.

سوخت اصلی بدن برای تامین انرژی، کربوهیدرات است (قند یا گلوکز)؛ اما در رژیم کتوژنیک که خبری از کربوهیدرات نیست، بدن برای تامین سوخت سراغ چربی‌ها‌ می‌رود. اسم علمی این تغییر وضعیت بدن، از حالت گلوکز سوزی به چربی سوزی، کتوزیس است.

به طور کلی ۴ نوع رژیم کتوژنیک وجود دارد: رژیم کتوژنیک استاندارد، رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای، رژیم کتوژنیک هدفمند و رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا که در ادامه درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد.

در تعریف انواع این رژیم با عبارت درشت مغذی‌ها روبه‌رو خواهید شد که باید ابتدا آن را توضیح بدهیم. مواد غذایی که ما به صورت روزانه مصرف می کنیم، شامل دو دسته‌اند. ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌ها. درشت مغذی‌ها شامل سه دسته‌ اصلی چربی، پروتئین و کربوهیدرات و ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: منظور از ریزمغذی‌ها و درشت‌ مغذی‌ها چیست؟

نسبت درشت مغذی ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

این نوع رژیم شامل ۵ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۷۵ درصد چربی است؛ یعنی مقدار چربی آن بالاتر است. در رژیم کتوژنیک استاندارد، تمام وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها، بر اساس چربی‌هایی مثل آووکادو، کره، روغن‌های سالم، ماهی‌های چرب و گوشت‌ها، زیتون و روغن زیتون تنظیم می‌شوند. در این رژیم روزانه، میزان چربی مصرفی باید چیزی معادل سه چهارم فنجان روغن زیتون باشد.

بهتر است که از سبزی‌های غیر نشاسته‌ای، مثل هویج، اسفناج، کلم بروکلی و … ، میوه‌های کم کربوهیدرات، مثل توت و ملون استفاده کنید. همچنین، مقدار مصرف پروتئین متوسط است؛ یعنی، چیزی حدود ۱۱۲ گرم گوشت، ماهی یا مرغ در هر وعده.

در رژیم کتوژنیک سعی کنید از سبزیجات غیر نشاسته‌ای بیشتر استفاده کنید

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۷۵ درصد چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات در روزهای کتو یا لو کرب دایت؛ ۲۵ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵۰ درصد کربوهیدرات در روزهای آزاد.

رژیم کتوژنیک سیکلیکال یا دوره‌ای راه آسانتری، برای اضافه کردن چربی‌ها، به برنامه غذایی است. باعث می‌شود در روزهای آزاد، رژیم متعادل‌تری داشته باشید. یکی از انواع این رژیم دوره‌ای، شامل پنج روز رژیم کتوژنیک استاندارد و دو روز رژیم غیرکتوژنیک، در طول هفته‌ است. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند روزهای آزادشان را برای مناسبت‌های خاصی، مثل تعطیلات، تولد و عروسی نگه دارند.

توصیه‌ی ما این است که برای نتیجه‌ بهتر، در روزهای آزاد از کربوهیدرات‌های سالم، مثل میوه‌ها، سبزی‌های نشاسته‌ای، لبنیات و غلات کامل (به جز غذاهای فرآوری شده یا شیرین) استفاده کنید.

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۵ تا ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین ، ۱۰ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات.

رژیم کتوژنیک هدفمند، در بین ورزشکاران و افراد فعالی متداول است که رژیم کتو را انتخاب کرده‌اند و به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند. در این رژیم، افراد اجازه دارند قبل و بعد از ورزش، ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند شدت ورزششان را افزایش بدهند (مقدار کربوهیدرات مصرفی در کل روز ۷۰ تا ۸۰ گرم است).

نسبت درشت مغذی‌ها در این رژیم: ۶۰ تا ۶۵ درصد چربی، ۳۰ درصد پروتئین، ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات.

در این نوع رژیم کتو، لازم است روزانه ۱۲۰ گرم پروتئین یا چهار وعده ۱۱۵ گرمی گوشت قرمز، ماهی یا مرغ و حدود ۱۳۰ گرم چربی مصرف کنید. کربوهیدرات‌ها همچنان محدودند و کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه را به خود اختصاص می‌دهند. بسیاری از مردم، این رژیم را ترجیح می‌د‌هند؛ زیرا می‌توانند نسبت به رژیم کتو استاندارد، پروتئین بیشتر و چربی کمتری مصرف کنند. البته ممکن است این نوع رژیم، منجر به کتوز نشود؛ چون پروتئین هم درست مثل کربوهیدرات، می‌تواند به گلوکز و سوخت تبدیل شود. با این حال به طور کلی، این نوع رژیم کتوژنیک هم منجر به کاهش وزن می‌شود.

رژیم غذایی کتوژنیک فواید زیادی دارد. کمکتان می‌کند تا:

کبد چرب و رژیم کتوژنیک نیز رابطه خوبی باهم دارند. به این فواید، گزینه‌های زیر را نیز اضافه کنید:

رژیم کتو روش موثری برای کاهش وزن است. در این روش، بدون کالری شماری، به راحتی می‌شود وزن کم کرد. یکی از تحقیق‌ها نشان داد، افرادی که رژیم کتو داشتند، ۲/۲ برابر بیشتر از کسانی وزن کم کردند که رژیم کم‌چرب و کم کالری داشتند.

بیشتر بخوانید: برنامه یک روزه کاهش وزن + ۱۳ راهکار برای لاغری

کتوز برای کاهش اشتها هم گزینه‌ی خوبی است. اگر از یک رژیم غذایی استاندارد (پرکربوهیدرات) استفاده کنید، دچار نوسان‌های شدید قند خون می‌شوید. این موضوع، احساس گرسنگی را تشدید می‌کند. وقتی وارد فاز کتوز می‌شوید، برای تامین انرژی از چربی استفاده می‌کنید. قند خونتان در سطح پایین و سالمی می‌ماند. چربی سالم توسط کبد، به کتون تبدیل می‌شود. این فرآیند، گرسنگی شما را از بین می‌برد.

رژیم کتوژنیک مصرف پروتئین زیادی می‌طلبد.

کتوز، به طور طبیعی، سوخت و ساز را تقویت می‌کند؛ پس از کالری چربی‌ها نترسید. با این کار چربی‌های سالم را به کتون‌های مفید، برای مغز و قلب تبدیل و از آن‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کنید. طبق محاسبه‌های انجام شده در حالت کتوز، آقایان روزانه ۴۵۰ کالری و خانم‌ها ۱۵۰ کالری اضافه‌تر می‌سوزانند.

یکی از فواید رژیم کتو، از بین بردن چربی‌های اضافی بدن است. با توجه به اینکه این چربی‌های اضافه، ارتباط نزدیکی با دیابت نوع ۲ و پیش دیابت دارند، می‌توان نتیجه گرفت که این رژیم، برای افراد دیابتی خوب است. منظور از سندروم متابولیک، مجموعه‌ای از عوامل خطر مثل فشار خون بالا، سطح افزایش یافته انسولین، چربی اضافی در اطراف شکم و افزایش چربی خون است که با هم اتفاق می‌افتند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند. نکته‌ی مهم اینجاست که این رژیم به دیابتی‌های نوع ۱ توصیه نمی‌شود و دیابتی‌های نوع ۲ نیز باید با احتیاط و زیر نظر پزشک از این رژیم استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های سلول‌های سرطانی این است که برای رشدشان، از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند. وقتی رژیم کتو یا لو کرب دایت می‌گیرید، به دلیل کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها، قند خونتان هم پایین می‌آید. به این حالت، گرسنگیِ سلول‌های سرطانی می‌گویند. زمانی که سلول‌های سرطانی تغذیه نشوند یا به اصطلاح گرسنه بمانند، احتمال پیشرفت تومورها هم به حداقل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: چه کنیم تا سرطان نگیریم؟

یکی از دلایل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح انسولین است. وقتی سطح انسولین بالا برود، تخمدان از حد معمولی خود، بزرگ‌تر می‌شود و کیست‌هایی در اطرافش به وجود می‌آیند. رژیم غذایی کتوژنیک سبب کاهش سطح انسولین (به علت کاهش مصرف کربوهیدرات و در نتیجه کاهش سطح قند خون) در بدن می‌شود؛ بنابراین نقش مهمی در درمان این بیماری دارد.

رژیم کتو به درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند

ممکن است ابتدا با پیروی از این رژیم، وزن کاهش یابد؛ ولی خطراتی هم دارد که سلامت فرد را تهدید می‌کند. چون سوخت اصلی مغز و سیستم عصبی گلوکز است، با محدود شدن کربوهیدرات، کارایی سیستم عصبی به‌طور قابل توجه‌ای کاهش می‌یابد و بی‌حوصلگی، بی‌تمرکزی و پرخاشگری، فرد و اطرافیان را کلافه می‌کند. رژیم کتوژنیک عوارض زیر را دارد:

کاهش ماهیچه‌ها در رژیم کتوژنیک وجود دارد. مطالعه‌ها نشان می‌دهد افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند حتی در صورت انجام تمرین‌های مقاومتی، ماهیچه‌های خود را از دست می‌دهند. این امر ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که جهت عضله‌سازی پس از ورزش‌های مقاومتی، تاثیر پروتئین به تنهایی، از میزان تاثیر پروتئین و کربوهیدرات‌ها با هم کمتر است. در ضمن، طبق مطالعه‌ای، افرادی که به مدت سه ماه رژیم کتو می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که از رژیم‌های لاغری دیگر تبعیت می‌کنند، همان میزان وزن کم می کنند و حجم عضله از دست می‌دهند. با این تفاوت که افراد کتویی حجم بیشتری از عضله ساق پا را از دست می‌دهند.

از دست دادن توده عضلانی با افزایش سن ، عواقب جدی را به دنبال خواهد داشت. ضعف عضلانی عامل اصلی مرگ و میر ناشی از صدمه‌ها در افراد مسن است.

سنگ کلیه یک عارضه جانبی احتمالی رژیم کتوژنیک است. تحقیق‌ها منتشر شده در ژورنال عصب شناسی کودکان نشان داد، در بین کودکانی که رژیم کتو را به عنوان درمان بیماری صرع داشته اند، از بین ۱۹۵ بیمار، در ۱۳نفر آن‌ها سنگ کلیه ایجاد کرده است. اگر سابقه ابتلا به سنگ را دارید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

کربوهیدرات‌ها به کنترل میزان قند خون کمک می‌کنند. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به دیابت، اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه‌ای منتشر شده در ماه مه سال ۲۰۱۸، در ژورنال پزشکی دیابت نشان می‌دهد که رژیم غذایی کتو ممکن است، به کنترل سطح hba1c (میانگین دو تا سه ماه قند خون) کمک کند. همچنین ممکن است قسمت‌های هیپوگلیسمی را ایجاد کند که خطرافت قند خون را بوجود می‌آورد.

درباره مبتلایان به دیابت نوع ۲ نیز همین اتفاق می‌افتد. برخی تحقیق‌ها اولیه حاکی از آن است که رژیم کتو ممکن است، برای برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بی‌خطر و مؤثر باشد؛ اما همچنان خطر ابتلا به قند خون پایین، به خصوص برای افرادی وجود دارد که انسولین می‌زنند. رژیم کتو در بعضی از گروه‌های غذایی معلوم نیست که به نفع افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است یا ضرر بیمار. به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶، در مجله nutrients منتشر شد، اهمیت غلات کامل را برای کمک به کنترل وزن و همچنین کنترل قند خون بالا نشان می‌دهد. غلات کامل در این رژیم محدودند. بهترین راه عمل این است که قبل از شروع با پزشک متخصص مشورت کنید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک به مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود

كاهش كربوهیدرات‌ها، به طور ناگهانی، بدن شما را برای انواع مختلفی از عارضه آماده می کند. سوخت مورد علاقه مغز گلوکز است که به راحتی از کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود. در رژیم‌های کم کربوهیدرات، مغز مجبور است با استفاده از کتون‌های چربی‌های هضم شده، انرژی‌اش را تامین کند. برای کمک به این مساله، کلیه‌های شما با کاهش سطح انسولین، الکترولیت بیشتری را آزاد می‌کنند.

در نتیجه، آنچه به آنفلونزا کتو معروف است، رخ می‌دهد . آنفلونزا کتو می‌تواند باعث یبوست، حالت تهوع، سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری، گرفتگی و علائم دیگر شود.

البته، بسیاری از این علائم کوتاه مدت‌اند و فقط چند یا یک هفته می‌ماند. جهت کمک به بدن، برای مقابله با این علائم، حتما آب زیادی بنوشید. در صورت طولانی بودن علائم، خصوصاً حالت تهوع، با پزشک خود تماس بگیرید.

گرفتگی عضله‌ها، بیشتر گرفتگی عضله‌های پا، یکی از عوارض بسیار معمول رژیم لاغری کتوژنیک است. این گرفتگی بیشتر در صبح زود یا شب اتفاق می‌افتد. به طور کلی، این یک مسئله بسیار جزئی است.گرفتگی عضله‌ها کمبود مواد معدنی، به خصوص منیزیم، در بدن را نشان می‌دهد. به اندازه کافی مایعات بنوشید و در غذای‌تان نمک بریزید. این کار منیزیم را بیشتر می‌کند و این مشکل حل می‌شود.

این رژیم، در بعضی افراد، باعث ایجاد خارش و راش‌های پوستی می‌شود. برای حل این مشکل بهتر است لباس مناسب‌تری بپوشید و عرق کنید. همچنین خوب است پس از عرق کردن حمام کنید. بهتر است کربوهیدرات بیشتری بخورید یا فعالیت‌های بدنی خود را تغییر دهید.

یکی از عوارض رژیم کتوژنیک ایجاد راش‌های پوستی است

زمانی که بی‌کربنات، مایع خارج سلولی و به دنبال آن ph خون کاهش می‌یابد، خون اسیدی شده یا به اصطلاح اسیدوز صورت می‌گیرد. در این حالت، استخوان‌های بدن شروع به از دست دادن مواد معدنی خود کرده و به همین خاطر میزان کلسیم دفع شده در ادرار افزایش می‌یابد.

در رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف یک سری از غذاها و میوه‌ها مجاز نیست. منظور از این خوراکی‌ها، آن‌هایی است که درصد کربوهیدرات بالایی دارند. در ادامه لیستی از این غذاها بیان شده:

منظور از نوشیدنی‌های غیر مجاز در رژیم کتوژنیک، نوشیدنی‌هایی است که کربوهیدرات بالایی دارند. مانند:

برای میان‌وعده نیز می‌توانید، از خوراکی‌های کم کربوهیدرات، مثل تخم مرغ، پنیر و آووکادو استفاده کنید. البته، مطمئن شوید پنیر فرآورده شده استفاده نکنید. آجیل‌ها گزینه‌ی خوبی برای میان‌وعده‌اند؛ اما تقریبا هیچ کدام از آن‌ها کربوهیدرات پایینی ندارند. برای همین باید مراقب باشید و مصرفشان زیاده‌روی نکنید.

رژیم لو کرب دایت (low carb diet) یا کتو غذاهای زیادی را محدود یا حذف می‌کند. برای اینکه دچار فقر مواد مغذی نشوید، ناچارید مکمل مصرف کنید. البته، برخی از این مکمل‌ها، علائم تب کتو را نیز کاهش می‌دهند و عملکرد افراد را در تمرین‌های ورزشی بهبود می‌بخشند.

از جمله‌ی این مکمل‌ها می‌‌شود به منیزیم، روغن MCT، اسید چرب امگا ۳، ویتامین D، آنزیم‌های گوارشی و مکمل‌های تقویت کننده عملکرد ورزشی نام برد. MCTهمان تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط‌اند که توسط کبد شکسته و خیلی سریع وارد جریان خون می‌شوند. در آنجا می‌توانند به عنوان منبع انرژی، برای مغز و عضله‌ها استفاده شوند.

هرچند مصرف برخی از این مکمل‌ها ضروری نیست؛ اما به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد ورزشی کمک می‌کند.

رژیم کتو برخی از سلبریتی‌ها را هم به خود جذب کرده و طرفداران زیادی در میان آن‌ها دارد. برخی از سلبریتی‌های طرفدار کتو، مثل هلی بری، کورتنی کارداشیان، ونسا هاجنز، کیم کارداشیان، جنا جیمسون و آل راکر معتقدند که خلاف تصور منفی مردم نسبت به چربی‌ها، رژیم کتو فوق‌العاده‌است. جنا جیمسون بعد از به دنیا آمدن دخترش حسابی وزن اضافه کرده بود که البته با رژیم کتو توانست ۴۰ کیلو از وزنش راکم کند.

کیم کارداشیان از سلبریتی های طرفدار رژیم کتوژنیک است

این رژیم مورد علاقه‌ی همه ی سلبریتی‌ها نیست، مثلا کلی ریپا (هنرپیشه و مجری اهل ایالات متحده) معتقد است که ما نباید خودمان را به هیچ غذای خاصی محدود کنیم. کلی معتقد است که باید هرچیزی که دوست داریم را بخوریم؛ اما ورزش را از یاد نبریم. جیلیان مایکلز به حدی با این رژیم مخالف است که از آن به عنوان برنامه‌ی غذایی ناسالم یاد می‌کند و می‌گوید :«من به هیچ وجه این رژیم رو توصیه نمی‌کنم.»

حالا که می‌دانید رژیم کتوژنیک چیست، اگر به آن برای لاغری علاقه پیدا کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید از این رژیم کم کربوهیدرات برای کاهش وزن استفاده کنید، باید بدانید درست است که رژیم کتوژنیک این روزها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده و از سلبریتی‌ها گرفته تا مردم عادی به دنبال این رژیم هستند، اما یادتان باشد که پیروی از این رژیم تنها برای مدت کوتاهی مجاز است و تنها راه ثابت نگه داشتن وزن پس از پایان دوره، پیروی از رژیم تثبیت وزن است. از طرفی بدن ما به تمام گروه‌های غذایی، حتی کربوهیدرات نیاز دارد. با این حال اگر همچنان به دریافت این رژیم علاقه‌مندید، می‌توانید رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی را امتحان کنید.

از آنجا که این رژیم بسیاری از غذاها را محدود می‌کند و این محدودیت برای طولانی مدت موجب آسیب به بدن می‌شود، نمی‌توان آن را برای مدت طولانی ادامه داد. پیشنهاد می‌شود تنها به مدت ۱ نهایتا ۳ ماه از این رژیم استفاده کنید.

بعد از رژیم کتوژنیک نیاز دارید برای ثابت ماندن وزن خود به سراغ رژیم تثبیت وزن بروید. در رژیم تثبیت وزن بعد از رژیم کتو، ممکن است چند کیلویی اضافه کنید که اصلا نگران کننده نیست و به زودی وزن شما پایین آمده و ثابت خواهد ماند.

اغلب افرادی که رژیم کتوژنیک می‌گیرند، در هفته‌ی اول نیم الی ۲٫۵ کیلو وزن کم می‌کنند. البته به خاظر داشته باشید که این وزن کم شده اغلب از آب ذخیره شده در بدن شماست، نه وزن چربی‌ها.

اگر قهوه را به صورت ساده و بدون شکر میل کنید، نوشیدن آن در رژیم کتو مانعی ندارد.

از آنجا که این رژیم، یک برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات است، بهتر است مصرف برنج و نان کنار گذاشته شود و از گوشت کم چرب یا چربی‌های سالم (مثل روغن زیتون، روغن نارگیل و …) استفاده کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

رژیم کتو فوق العاده اس من امتحان کردم

سلام،من ماه اول با این رژیم ۸ کیلو لاغر شدم ولی الان دو سه هفته ای میشه که تغییر نکردم.لطفا راهنماییم کنین.ممنون

سلام دوست عزیز
رژیم کتوژنیک برای مدت کوتاهی میتونه جواب میده
شما میتونید یا شوک ایجاد کنید یا رژیمتون رو تغییر بدید

چقدر مطالبتون جامع و مفید بود واقعا جاشه که بگم سایتون رو سر تحقیق کننده هایی مثل من مستدام ، به من خیلی کمک کرد برای تصمیم گیری درمورد اینکه چه رژیمی بگیرم دوباره تشکر میکنم ازتون لطفا به کارتون ادامه بدید همینقدر عالی و درمورد موضوع های مختلف ، مطمعنا من و امثال من سایت شما همیشه در ذهنشون خواهد بود ❤👐

سلام اقای دکتر.فرمودین که این رژیم باعث تحلیل عضلانی میشه خواستم ببینم در چه حد هستش این عارضه

سلام دوست عزیز
اگر به مدت طولانی ادامه پیدا کنه خطر جدی برای عضلات ایجاد می‌کنه

من ۱۸ سالمه و تازه پنج جلسس ک دارم میرم باشگاه و فیتنس کار میکنم ۷۱کیلوام وزن ایده عالم ۶۶ باید باشه میخواستم ببینم قبل و بعد ورزش چ چیزی مصرف کنم برای چربی سوزی

سلام دوست عزیز
باید یه برنامه غذایی داشته باشین چون ماده غذایی خاصی چربیسوزی انجام نمیده و اینکه بستگی داره شما در طول روز چند کالری، چقدر پروتئين و چقدر چربی و کربوهیدرات مصرف میکنین
بنابراین برای رسیدن به وزن ایده الت باید حتما رژیم داشته باشی.
نیم ساعت قبل از تمرین قهوه تلخ مصرف کن تا انرژی بیشتری برای چربیسوزی داشته باشی
بعد از ورزش هم پروتئین استفاده کن

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

رژیم غذایی دکتر کرمانی

اخیرا به دلیل پژوهش هایم رژیم کتوژنیک را شروع کردم. بیشتر چیزی که در طول هفته درباره اش صحبت می کردم، برنامه غذایی کتوژنیک بود مخصوصا چیزهایی که نمی توانستم بخورم. در این بین خانواده و دوستان، سوالات زیادی درباره برنامه غذایی کتوژنیک از من می پرسیدند اما یک سوال بود که خودم بیشتر از دیگران درگیرش بودم: آیا بین رژیم کتوژنیک و اتکینز، تفاوتی هم وجود دارد؟

با اینکه می دانستم این دو برنامه غذایی، اساسا کم کربوهیدرات هستند اما نمی دانستم ورودی ها و خروجی هایی که این دو برنامه را از هم متفاوت می کردند دقیقا چه مواردی هستند ( آیا اصلا فرقی هم داشتند؟ ). بنابراین حس کردم باید تحقیق کنم – بیشتر به این دلیل که می خواستم جواب درستی به دیگران بدهم. خودم هم بسیار کنجکاو بودم که متوجه این تفاوت بشوم. در ادامه به شما خواهم گفت به چه چیزهایی دست یافتم.

ثبت نام رژیم اینترنتی به اندام دکتر کرمانی

با اینکه هر دو رژیم، بدن را در شرایط کتوز قرار می دهند. کمبود پروتئین بدن را مجبور به تغییر حالت به کتوز می کند. طی این فرآیند، بدن برای تامین انرژی به جای کربوهیدرات چربی می سوزاند. اما این دو دقیقا یک رژیم با نام های متفاوت نیستند. برنامه غذایی کتوژنیک در سال ۱۹۲۴ و توسط دکتر راسل ویلدر و به عنوان راه حلی غیر دارویی برای درمان صرع ابداع شد. برنامه غذایی اتکینز بعدا و در سال ۱۹۶۰ توسط دکتر رابرت کولمن اتکینز ابداع شد (نام برنامه غذایی نیز از فامیلی این پزشک می آید). هدف اصلی اتکینز ایجاد برنامه ای بود که دریافت کربوهیدرات را محدود کند تا راهی سریع برای چربی سوزی ایجاد شود.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

 

برای هر دو برنامه غذایی، ستون موفقیت روی کاهش کربوهیدرات بدن ( گلیکوژن ) متمرکز است. تا بدن به جای کربوهیدرات، چربی ها را به عنوان منبع تامین انرژی بسوزاند. با این حال در پروتکل هایی که این دو برنامه غذایی دنبال می کنند تا به این فرآیند برسند، تفاوت هایی وجود دارد. اتکینز روی یک فاز خاص مقدماتی متمرکز است و کربوهیدرات را به شدت محدود می کند ( معمولا زیر ۱۵ تا ۳۰ گرم در روز ).

طوری که بدن مجبور به رفتن به حالت کتوز شود. این در ابتدا شبیه به رژیم کتوژنیک است. با این حال بعد از اینکه فاز مقدماتی تکمیل شد، رژیم اتکینز تغییر می کند. سپس به حالت کاهش وزن مداوم می رود، سپس مرحله جلوگیری و بالاخره مرحله تثبیت نهایی می رسد. تمام این مراحل به مواد مغذی مختلفی نیاز دارند. اما برنامه کتوژنیک از ابتدا تا آخر، یک حالت را دنبال می کند.

 

تفاوت اصلی بین دو برنامه غذایی، تجزیه مواد غذایی و راهنمای آنها است. در رژیم اتکینز می توانید بیشتر کالری دریافتی خود را از پروتئین ها دریافت کنید در حالی که در برنامه کتوژنیک مقدار متعادلی پروتئین دریافت می کنید و بیشتر کالری روزانه تان را چربی ها تشکیل می دهند. هر دو رژیم، پروتکل های بسیار محدود کننده ای را دنبال می کنند اما رژیم اتکینز در مورد گروه های غذایی انعطاف بیشتری دارد. به همین دلیل دنبال کردنش برای بسیاری از مردم ساده تر است. از سوی دیگر غذای دریافتی در برنامه غذایی کتوژنیک، با دقت بیشتری مورد اندازه گیری قرار می گیرد و از این رو برای تثبیت وزن مناسب تر است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

این سوالات مرتب از سوی کاربران پرسیده میشود لذا تصمیم گرفتم مختصری در این خصوص صحبت کنم. البته من در اینجا نمی‌خواهم بگویم رژیم کتوژنیک از نظر دکتر کرمانی چیست بلکه میخوام نظر شما را به این جلب کنم که در علم، نظر فردی اهمیتی ندارد حتی اگر معروف ترین متخصص تغذیه دنیا هم در مورد رژیم کتوژنیک صحبتی کند باید آن صحبت، بر اساس مطالعات و تحقیقات باشد و مستند صحبت کند.

بنابراین هر فردی می تواند هر نظری داشته باشد مثلاً من به عنوان متخصص تغذیه ممکن است رژیم کتوژنیک را قبول نداشته باشم و آن را رد کنم، یا ممکن است متخصصی، تنها چون خودش این رژیم را تجویز نمی‌کند آن را رد کند تا مردم تنها از رژیم های مرسوم کالری شمار خودش استفاده کنند.

در حقیقت تا کنون صدها مقاله علمی در مجلات پزشکی در خصوص رژیم کتوژنیک چاپ شده است و همکنون در درمان و کنترل شماری بیماری ها از تشنج و سرطان گرفته تا چاقی های مفرط در دنیا، توسط متخصصان تغذیه و پزشکان در مراکز درمانی اجرا می شود.

البته توجه کنید رژیم کتوژنیک تخصصی و زیر نظر متخصص مد نظر است.

در نهایت، یک نسخه را نمی توان به همه داد یعنی نمی توان گفت کلاً رژیم کتوژنیک خوب است یا کلاً بد. بلکه این رژیم ممکن است برای بعضی مناسب نباشد و در مقابل برای کسانی  مناسب است. برای کسانی هم که مناسب است باید تحت نظر اجرا شود، نه اینکه هر فردی سرخود و یا از گوگل یا اینستاگرام از فردی که ممکن است حتی تحصیلات اندکی در خصوص تغذیه و رژیم درمانی ندارند، رژیم بگیرد.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

دکتر روشن ضمیر هستم، متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). رژیم آنلاینی را طراحی کرده‌ام که افراد بتوانند در طول دوره با شخص خود من بطور دائم در ارتباط باشند و علاوه بر رژیم‌های معمول رژیم‌های تخصصی مثل کتوژنیک نیز ارائه دهم.

سایت آردایت یک سایت علمی با تمرکز بر تولید محتوای علمی در زمینه تغذیه و رژیم درمانی در کلیه شرایط از جمله بیماری‌ها، دوران‌های مختلف زندگی و در اهداف گوناگون از قبیل مدیریت وزن و اهداف ورزشی می‌باشد. همچنین در این سایت رژیم های غذایی و درمانی تخصصی مثلاً رژیم کتوژنیک، گیاهخواری، بدون گلوتن، DASH، مدیترانه ای و … در تمام بیماری‌های مرتبط با تغذیه نیز ارائه می شود.

نیاز به رژیم تخصصی دارید؟

فقط یک شماره بگذارید:


آخرین مقالات

کپی رایت © 1400 آردایت. تمامی حقوق برای وبسایت رژیم آنلاین تخصصی دکتر روشن ضمیر (آردایت) محفوظ است.

اگر قصد ثبت نام در رژیم دارید اما سوالات یا مشکلاتی در این زمینه دارید پیام دهید


رژیم کتوژنیک pdfDownloads-icon


میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک

لبنیات در رژیم کتوژنیک

اگر هم خودتان این رژیم را گرفته اید و دچار استپ وزن شده اید پیشنهاد می کنم مقاله زیر را مطالعه فرمائید:

ممکن است به مطلب زیر نیز علاقه مند باشید:

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

دکتر روشن ضمیر هستم، متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). رژیم آنلاینی را طراحی کرده‌ام که افراد بتوانند در طول دوره با شخص خود من بطور دائم در ارتباط باشند و علاوه بر رژیم‌های معمول رژیم‌های تخصصی مثل کتوژنیک نیز ارائه دهم.

سایت آردایت یک سایت علمی با تمرکز بر تولید محتوای علمی در زمینه تغذیه و رژیم درمانی در کلیه شرایط از جمله بیماری‌ها، دوران‌های مختلف زندگی و در اهداف گوناگون از قبیل مدیریت وزن و اهداف ورزشی می‌باشد. همچنین در این سایت رژیم های غذایی و درمانی تخصصی مثلاً رژیم کتوژنیک، گیاهخواری، بدون گلوتن، DASH، مدیترانه ای و … در تمام بیماری‌های مرتبط با تغذیه نیز ارائه می شود.

نیاز به رژیم تخصصی دارید؟

فقط یک شماره بگذارید:


آخرین مقالات

کپی رایت © 1400 آردایت. تمامی حقوق برای وبسایت رژیم آنلاین تخصصی دکتر روشن ضمیر (آردایت) محفوظ است.

اگر قصد ثبت نام در رژیم دارید اما سوالات یا مشکلاتی در این زمینه دارید پیام دهید


رژیم کتوژنیک pdfDownloads-icon


رژیم کتوژنیک pdfDownloads-icon

اینترنت پر از داستان‌هایی است که نشان می‌دهد بسیاری افراد از ستاره‌های سینما گرفته تا مردم عادی با رژیم کتوژینک وزن کم کردند و به اندام ایده‌آل خود رسیدند. برخی معتقدند این رژیم غذایی می‌تواند به مدیریت دیابت و پیشگیری از آلزایمر هم کمک کند. این‌طور که به نظر می‌رسد که با یک رژیم معجزه آسا مواجه هستیم به نظر شما چقدر از این ادعا‌ها درست است؟ در این مطلب ما به بررسی کم و کیف این رژیم غذایی می‌پردازیم و یک نمونه رژیم کتوژنیک را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “رژیم کتوژنیک چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “یک رژیم غذایی به همراه مصرف حجم بالای چربی است که استفاده از پروتئین و کربوهیدرات را به میزان قابل توجهی محدود می‌کند. در این رژیم غذایی کربوهیدرات‌ها”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “عوارض رژیم کتوژنیک چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “رژیم کتوژنیک عوارض و پیامدهایی نیز برای بدن دارد. از جمله‌ عوارض رژیم کتو می‌توان به:
۱. ابتلا به آنفولانزای کتو
۲. اسهال
۳. ایجاد حالت کتو اسیدوز
۴. بازگشت به وزن اولیه
۵. تشنگی دائمی
۶. فشار به کلیه‌ها
۷. …”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “خواص رژیم کتوژنیک چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که این رژیم می‌تواند به کاهش وزن و بهبودی سلامت عمومی افراد کمک کند، حتی این رژیم قادر است برای مقابله با دیابت، سرطان و ….”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “با رژیم کتوژنیک چقدر کم میکنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “رژیم کتوژنیک نسبت به رژیم‌های کم‌چرب تاثیر زیادی در کاهش وزن دارد. این رژیم گرسنگی و اشتها را کم و به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند اما برای این که بتونید این رژیم رو …..”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چرا با رژیم کتوژنیک لاغر نمی شوم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “کربوهیدرات‌ها منابع اصلی تامین انرژی بدن ما هستند. وقتی فرد کربوهیدرات جدیدی دریافت نمی‌‌کند بدن برای تامین انرژی چربی را به….”
}
}]
}

یک رژیم غذایی به همراه مصرف حجم بالای چربی است که استفاده از پروتئین و کربوهیدرات را به میزان قابل توجهی محدود می‌کند. در این رژیم غذایی کربوهیدرات‌ها با چربی‌های طبیعی جایگزین می‌شوند. این رژیم با توصیه‌های عمومی غذایی که مصرف چربی و کربوهیدرات را زیان بار می‌داند در تضاد است، با این وجود حدود یک قرن است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری به اثرگذاری آن ایمان دارند.

بسیاری مواد غذایی مفید مثل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، شیر و ماست در کنار مواد مغذی مقادیر زیادی کربوهیدرات هم دارند که باعث می‌شود استفاده از آن‌ها در بسیاری رژیم‌ها محدود شود. در رژیم کتوژنیک مصرف منابع کربوهیدرات‌ها به شدت محدود می‌شوند.

در انواع رژیم هدف، کاهش ۵۰ درصدی کربوهیدرات‌ها نان و غلات حذف می‌شوند و مصرف میوه و سبزیجات حاوی کربوهیدرات هم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کنند. برای اغلب مردم رعایت نمونه رژیم کتوژنیک با تغییرات عمده‌ای در شیوه تغذیه آن‌ها همراه است.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

درست است که رژیم کتوژنیک به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند ولی این رژیم به عنوان یک رژیم کوتاه ‌مدت مطرح می‌شود و بیشتر از سه ماه نباید از این رژیم استفاده کرد.

۴ دسته رژیم کتوژنیک داریم که با توجه به هدفی که هر فرد دارد می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

این رژیم برای کسانی که به تازگی رژیم را شروع کرده‌اند مناسب است. در این رژیم مقدار بسیار کمی کربوهیدرات و مقدار زیادی چربی و مقدار متوسطی پروتئین می‌توان مصرف کرد. در این رژیم وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها بر اساس چربی‌های سالم مثل ماهی‌های چرب، گوشت‌ها، زیتون و روغن آن، کره و آووکادو چیده شده اند.

مصرف میوه‌ها و سبزیجات هم در این نوع از رژیم کتوژنیک شامل سبزیجات غیر نشاسته‌ای مثل هویج، بروکلی و اسفناج و میوه‌هایی مثل توت و ملون که کم‌کربوهیدرات هستند می‌شود.

این رژیم مناسب ورزشکاران است و کربوهیدرات در این رژیم بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال در طول یک هفته پنج روز رژیم کتوژنیک دارید و دو روز می‌توانید به میزان بیشتری کربوهیدرات مصرف کنید.

در این رژیم در دوره‌های محدود مثل ۵ روزه کربوهیدرات حداقلی دریافت شده و ۲ روز در هفته اجازه می‌دهد فرد کربوهیدرات بیشتری را دریافت کند.

این رژیم برای بدنسازها گزینه‌ی مناسبی‌ است. در این رژیم اجازه دارید تا کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید. در طول این رژیم ورزشکاران می‌توانند قبل از ورزش و بعد از آن ۲۰ تا ۳۰ درصد کربوهیدرات مصرف کنند تا بتوانند میزان و شدت ورزش خود را افزایش دهند.

این نوع رژیم برای افرادی مفید است که فعالیت بدنی شدیدی دارند. رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا مشابه رژیم استاندارد است با این تفاوت که میزان پروتئین بیشتری دارد.

این رژیم ممکن است منجر به کتوز نشود، زیرا پروتئین هم مثل کربوهیدرات به گلوکز تبدیل شده و سپس می‌سوزد.

در رژیم کتوژنیک کربوهیدرات‌ها به کمتر از نصف می‌رسند و چربی‌ها به عنوان سوخت اول بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در چنین حالتی کتوزیس برای بدن رخ می‌دهد. کتوزیس فرآیندیست که در آن بدن از کتون‌ها به عنوان منبع اصلی سوخت استفاده می‌کند. کتون مولکولی است که در کبد در اثر مصرف چربی هنگامی که مصرف قند کاهش می‌یابد تولید می‌شود.

رژیم کتوژنیک نسبت به رژیم‌های کم‌چرب تاثیر زیادی در کاهش وزن دارد. این رژیم گرسنگی و اشتها را کم و به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند.

کربوهیدرات‌ها منابع اصلی تامین انرژی بدن ما هستند. وقتی فرد کربوهیدرات جدیدی دریافت نمی‌‌کند بدن برای تامین انرژی چربی را به کتون تجزیه می‌کند. سپس کتون‌ها برای سوخت و ساز بدن مصرف می‌شوند. کتون یک حالت متابولیک است که در آن بدن شما به جای کربوهیدرات از چربی برای سوخت استفاده می‌کند.

کتون‌ها انرژی مورد نیاز قلب، کلیه و سایر ماهیچه‌ها را تامین می‌کنند. همچنین این ماده غذایی انرژی لازم برای فعالیت مغز را هم فراهم می‌کند. این الگوی غذا خوردن چربی مازاد بدن را سوزانده و ضمن کاهش وزن به سلامت عمومی بدن کمک می‌کند.

رژیم غذایی کتوژنیک یک روزه غذایی جزئی است که بر عکس سایر رژیم‌های غذایی به بدن گرسنگی نداده و از ذخیره چربی‌ها انرژی مورد نیاز انسان را تامین می‌کند. در این رژیم کتون‌ها منبع جایگزین تامین انرژی می‌شوند و توده عضلانی بدن حفظ شده، فقط چربی‌ها می‌سوزند.

رژیم آنابولیک بسیار شبیه کتوژنیک است. در این رژیم کربوهیدرات کم مصرف می‌شود. در رژیم آنابولیک بدن به جای کربوهیدرات از چربی‌ها به عنوان سوخت استفاده می‌کند و به‌جای قندسوزی به سمت چربی سوزی تغییر پیدا می‌کند. به این ترتیب به جای اینکه ماهیچه‌ها را از دست بدهید می‌توانید از میزان چربی بدن خود کم کنید.

در رژیم آنابولیک هر نوع گوشتی را مجاز هستید که مصرف کنید. در این رژیم می‌توانید از نوشابه‌های رژیمی و شیرین کننده‌های مصنوعی نیز استفاده کنید. ولی از خوردن سبزیجات نشاسته‌دار باید خودداری کنید. این رژیم برای ورزشکاران و بدنسازان توصیه می‌شود و به افراد عادی که هدفشان کاهش وزن است توصیه نمی‌شود.

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که این رژیم می‌تواند به کاهش وزن و بهبودی سلامت عمومی افراد کمک کند، حتی این رژیم قادر است برای مقابله با دیابت، سرطان، صرع و آلزایمر مفید باشد. این رژیم غذایی ۱۰۰ سال است مورد استفاده قرار می‌گیرد و به مدیریت بیماری صرع و اختلالاتی که با تشنح همراه است کمک می‌کند.

مطالعات جدیدی که انجام شده نشان می‌دهد این رژیم غذایی برای مقابله با چاقی و دیابت بسیار مفید است. این رژیم همچنین به کاهش سرعت رشد بیماری آلزایمر کمک می‌کند. این رژیم غذایی به کارآمدی بدن کمک کرده و سبب می‌شود بدن برای سوزاندن چربی جهت تامین انرژی مورد نیاز خود آماده شود.

رژیم کتوژنیک فواید متعددی دارد از جمله این فواید می‌توان به بهبود آکنه‌های پوستی و بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد که به دلیل سطح مقاومت به انسولین و افزایش حساسیت بدن نسبت به آن و تنظیم انسولین در بدن به وجود می‌آید.

این رژیم باعث کاهش وزن شده در مقابل سرطان، بدن را مقاوم می‌کند. رژیم کتوژنیک باعث افزایش چربی خوب و کاهش چربی بد می‌شود. علاوه بر این به کنترل قند خون و بهبود بیماری دیابت کمک فراوانی می‌کند. در درمان صرع و رفع اختلالات عصبی نیز مفید است. همچنین سیستم گوارش در این رژیم بهبود پیدا می‌کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این رژیم غذایی می‌تواند پیامدهای آسیب‌های مغزی را بهبود بخشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که تحقیقات درمورد بسیاری از این زمینه‌ها هنوز قطعی نیست. برای بررسی اثرات طولانی مدت این رژیم به مطالعات تحقیقاتی دقیق‌تری نیاز است.

رژیم کتوژنیک عوارض و پیامدهایی نیز برای بدن دارد. از جمله‌ عوارض رژیم کتو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آنفولانزای کتو عین واقعیت است. کاهش میزان مصرف کربوهیدرات و رفتن به فاز کتو دارای عوارض بسیاری چون سردرد، خستگی، درد ماهیچه‌ها، حالت تهوع و اسهال است. این عوارض، نتیجه‌ی تغییر فاز بدن از فاز کربوهیدرات سوزی به چربی سوزی برای تولید انرژی است.

اسهال نیز در این رژیم به دلیل ایجاد مشکلات کیسه صفرا به وجود می‌آید. دلیل آن هم این است که در رژیم کتو با کمبود فیبر مواجه هستیم و به همین دلیل این اختلال به وجود می‌آید.

اگر به دیابت نوع یک یا دو مبتلا هستید، این رژیم برای شما مجاز نیست، زیرا حالت کتو اسیدوز ایجاد می‌کند که به کبد، کلیه و مغز ممکن است آسیب می‌رساند و اگر این عوارض سریع درمان نشود ممکن است منجر به مرگ شود.

این رژیم یک رژیم محدود کننده است و بیشتر افراد پس از مدتی رژیم را رها می‌کنند و دوباره به وزن قبلی برگشته دچار اضافه وزن می‌شوند.

از عوارض کلی رژیم کتوژنیک برای کبد چرب می‌توان به تجمع بافت چربی احشایی، التهاب و  افزایش مقاومت به انسولین اشاره کرد که باعث التهاب شده و به سلول‌های کبدی آسیب می‌رساند.

کاهش مصرف سبزیجات، میوه‌ها و غلات سبوس دار هم می‌تواند خطر ابتلا به یبوست را افزایش دهد. اغلب افرادی که رژیم غذایی کتوژنیک را امتحان می‌کنند باید از مکمل فیبر استفاده کنند تا عملکرد روده منظمی داشته باشند و مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

خطرات استفاده طولانی مدت از رژیم کتوژنیک ابتلا به بیماری سنگ کلیه، بیماری‌های کبد و کمبود ویتامین و مواد معدنی است. محدود کردن کربوهیدرات به حذف سبزیجات و میوه‌ها منجر می‌شود که ممکن است به کمبود ویتامین A ،C، K و آهن بدن منجر شود.

مصرف میزان بالای چربی در این رژیم غذایی ممکن است خطر بیماری‌های قلبی را در برخی افراد افزایش دهد اما در این مورد مطالعه علمی دقیقی انجام نشده است. فراموش نکنید معایب این رژیم در مقایسه با مزایای آن بسیار محدود است و اگر زیر نظر یک متخصص تغذیه رژیم بگیرید می‌توانید از بروز مشکلات آتی پیشگیری کنید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

اگر رژیم کتوژنیک گرفتید و مدام تشنه شدید، اصلا تعجب نکنید.خارج شدن مقدار آب زیادی  از بدن موجب تشنگی شما می شود. برای این‌که در رژیم کتوژنیک چه مقدار باید آب بخورید، وجود ندارد ولی رنگ ادرار را شفاف می‌کند.

علاوه بر این برخی علائم کوتاه مدت مثل ناراحتی معده، سردرد، خستگی و افسردگی ممکن است حین استفاده از این رژیم در افراد مختلف دیده شود که بسیار شبیه علائم آنفولانزا هستند. برخی افراد هم حین رعایت این رژیم غذایی مشکلات خواب را تجربه می‌کنند.

کلیه‌ها نقش مهمی در متابولیز پروتئین‌ها دارند و مصرف بیش از حد پروتئین، اثر منفی بر روی عملکرد آن‌ها دارد. رژیم کتو بیشتر چربی بوده تا پروتئین، امابرخی از افراد فقط سمت مصرف گوشت می‌روند.  به همین دلیل پروتئین بیشتری دریافت می‌کنند.

در یک رژیم غذایی نرمال، میزان انسولین شما پس از مصرف غذاهای حاوی گلوکز بالا می‌رود، اما در فاز کتوز، میزان انسولین شما افت می‌کند. این افت انسولین موجب آزاد شدن اسیدهای چرب بیشتری از بافت چربی‌ها و آزاد شدن آن‌ها به عنوان سوخت می‌شود.

از آن‌جا که در این رژیم، از چربی‌ها و نه کربوهیدرات‌ها به عنوان اولین منبع سوخت استفاده می‌شود، چربی بیشتری سوزانده می‌شود که در نهایت منجر به کاهش وزن می‌شود.

از آن‌جا که در این رژیم غذایی، میزان مصرف پروتئین‌های شما به دلیل مصرف گوشت و آجیل افزایش خواهد یافت، در طول روز احساس گرسنگی کمتری خواهید داشت. اما فرای این موضوع، رژیم کتوژنیک نقش مهمی در سرکوب اشتها خواهد داشت و یکی از دلایل آن هم این است که بدن شما به رژیم کتوژنیک همانند روزه پاسخ می‌دهد.

بدین معنا که بدن خود را با سوزاندن چربی ها به عنوان سوخت، سازگار می کند و در نتیجه کتون را به خون وارد می کند. افزایش خون در کتون، مراکز اشتهای موجود در مغز را سرکوب و منجر به از بین بردن اشتها می شود.

کتون ممکن است دارای عوارض جانبی ناگواری همچون آنفولازای کتو باشد. آنفلانزای کتو، علائمی‌‍ است که در نتیجه‌ی جایگزینی کربوهیدرات با چربی رخ می‌دهد. عوارض جانبی احتمالی چنین مشکلی عبارتند از سر درد، حالت تهوع، گرفتگی ماهیچه‌ها و خستگی که سندروم محرومیت از کربوهیدرات نامیده می‌شود.

رژیم کتوژنیک ممکن است تاثیری بر روی بوی دهان برخی از افراد نداشته باشد، اما برخی دیگر ممکن است بوی بد دهان خود را احساس کنند که در این صورت می‌توانند قرص نعناع مصرف کنند.

دلیل چنین بوی بدی چیست؟ یکی از موادی که از کتون در بدن حاصل می‌شود، استون است که دارای بوی بدی می‌باشد. بسیاری از افرادی که در کتوز تغذیه‌ای هستند، تغییری در بوی دهان خود احساس نمی‌کنند، بنابراین نمی‌توان به طور قطع گفت که همه‌ی افرادی که این رژیم را می‌گیرند، به این عارضه‌ی جانبی نیز دچار می‌شوند.

اگر در طول رژیم کتوژنیک، به اندازه‌ی کافی فیبر و مواد مغذی دیگر مصرف نکنید، ممکن است دچار مشکلات گوارشی شوید. یکی از مشکلات افرادی که این رژیم را می‌گیرند، این است که دچار یبوست می‌شوند که آن هم به دلیل کمبود فیبر می‌باشد. برای کاهش این علائم، می‌توانید یک مکمل فیبر کم کربوهیدرات مصرف کنید.

اگر ورزشکار باشید، ممکن است در مراحل اولیه‌ی این رژیم بدن شما کند عمل کند. وقتی شما سعی می‌کنید خود را با رژیم جدید تطبیق دهید، حتی اگر ورزشکار نباشید، کمی احساس خستگی به شما دست می‌دهد.

اما همین که بدن شما به آن عادت کند، راحت‌تر می‌توانید به سراغ تمرین‌های قدرتی بروید. بسیاری از ورزشکاران، احساس می‌کنند که تمرین‌های شدید موجب کتوز بهتر می‌شود و بهبود وضعیت بدنشان ارزش این روزهای خشن را داشته است.

البته باید توجه داشته باشید که این علائم، همه را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بنابراین اگر به کتو علاقه مندید، بد نیست امتحان کنید و ببینید چه احساسی به شما دست می‌دهد. اگر می‌خواهید به رژیم نرمال خود بازگردید، باید به آرامی کربوهیدرات‌ها را وارد رژیم خود کنید. به هیچ وجه یک شبه به عادت‌های گذشته‌ی خود بازنگردید، چرا که ممکن است به یکباره دچار افزایش وزن شوید.

رژیم کتوژنیک یک روش عالی برای کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیمای‌های مختلف است. تحقیقات نشان می‌دهد که این رژیم می‌تواند به اندازه یک رژیم کم چربی به کاهش وزن کمک کند. میزان کالری مصرفی شما بر حسب سن و وزن در این رژیم قابل تعریف است و می‌توانید به کمک آن به وزن دلخواه خود برسید.

کاهش کربوهیدرات سرعت کاهش وزن را افزایش می‌دهد و گاهی از رژیم‌های کم چربی سریع‌تر عمل می‌کند. این رژیم به کاهش سطح گلیسرید خون هم کمک می‌کند. یک تحقیق که روی افراد مسن انجام شده نشان می‌دهد که پس از ۸ هفته رعایت این رژیم ۵ برابر بیشتر از افراد دیگر کاهش چربی خون داشتند و البته افرادی که از این رژیم غذایی پیروی می‌کنند گرسنگی کمتری را هم تجربه می‌کنند.

میزان کالری سوزی در رژیم کتوژنیک به برنامه غذایی و فعالیت روزانه جسمی فردی که از آن پیروی می‌کند بستگی مستقیم دارد.

در این رژیم مصرف هر ماده غذایی حاوی کربوهیدرات بالا باید محدود شود. در این‌جا به لیستی از غذاهایی که در رژیم غذایی کتوژنیک باید کاهش یابند یا حذف شوند اشاره می‌کنیم:

در نمونه رژیم کتوژنیک از خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند غلات، قندها، حبوبات، برنج ، سیب زمینی، آب نبات، آب میوه و حتی بیشتر میوه‌ها خودداری کنید.

شما باید بیشتر وعده‌های غذایی خود را بر اساس این مواد غذایی تنظیم کنید:

بهتر است رژیم غذایی خود را عمدتا بر اساس غذاهای کامل با کم‌ترین مواد اولیه تشکیل دهنده تنظیم کنید. متخصصان توصیه می‌کنند بیشتر رژیم غذایی خود را بر اساس غذاهای تهیه شده با گوشت، ماهی، تخم مرغ، کره، آجیل، روغن‌های سالم، آووکادو و مقدار زیادی سبزیجات در رژیم کم کربوهیدرات تنظیم کنید.

در این‌جا یک نمونه رژیم کتوژنیک که در یک هفته می‌توانید از آن استفاده کنید را معرفی می‌کنیم. فراموش نکنید این مثال فقط برای ایده گرفتن شما است و برای پیروی از رژیم غذایی صحیح باید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید که دستور غذایی مخصوص متناسب با شرایط جسمی شما تنظیم کند.

این یک نمونه رژیم کتوژنیک برای لاغری است، حتما به ذهنتان رسیده که هزینه این رژیم بالا است بله آووکادو و انواع گوشت تازه گران هستند اما ارزشش را دارد پس از پایان رژیم تغییرات خوبی در بدن خود احساس خواهید کرد. می‌توانید انواع

آجیل را جایگزین آووکادو کرده و به جای انواع ماهی و گوشت قرمز که گران‌تر هستند از مرغ و گوشت‌های ارزان‌تر استفاده کنید.

سه دسته شیرین کننده در رژیم کتوژنیک وجود دارد که شامل شیرین کننده‌های طبیعی، الکل‌های قندی و شیرین کننده‌های مصنوعی هستند. مصرف شیرین کننده‌ها بعد از مدتی در این رژیم کم شده و اگر چه در ابتدای کار ممکن است دشوار به نظر بیاید ولی ولع مصرف آن پس از مدتی از بین می‌رود.

در رژیم کتوژنیک به این دلیل که نباید از مواد قندی و کربوهیدرات بالا برای ناهار استفاده کرد مصرف سوپ جو توصیه نمی‌شود، ولی سوپ مرغ را با حذف کربوهیدرات مثل رشته و مواد قندی می‌توانید به راحتی مصرف کنید.

این رژیم برای مادران باردار و شیرده مضر است و پیشنهاد نمی‌شود، زیرا بعضی از مواد غذایی مهم و حیاتی مثل میوه و غلات را محدود می‌کند. عدم مصرف غلات، سیب‌زمینی، نشاسته و حبوبات برای سلامت روده و باکتری‌های روده مضر است. به دلیل اهمیت سلامت مادر و نوزاد این رژیم را به مادران شیرده و باردار توصیه نمی‌کنند.

بعضی از فست فودهای مجاز در رژیم کتوژنیک به این شکل هستند که شما می توانید آنها را بدون نان مصرف کنید، مثلاً ساندویچ‌ها را به صورت پرسی به شکل سالاد به همراه روغن زیتون یا ساندویچ مرغ و رست بیف و کباب ترکی و همبرگر را به جای نان در کاهو بپیچید. سالاد سزار را نیز می‌توانید بدون تکه‌های نان تست مصرف کنید.

رعایت نمونه رژیم کتوژنیک برای افرادی که بیماری‌های زیر را دارند توصیه نمی‌شود:

 

رژیم غذایی کتوژنیک نوعی سبک غذایی است که بر روی کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها و افزایش مصرف چربی‌ها تاکید می‌کند. هدف از این رژیم نگه داشتن بدن در حالت کتو است، یعنی وضعیتی که در آن بدن از چربی‌ها به عنوان تامین سوخت استفاده می‌کند. هرچند این موضوع در افراد مختلف متفاوت است، اما در کل به معنای تامین ۶۰ تا ۷۵ درصد از کالری‌ها از چربی، ۱۵ تا ۳۰ درصد از پروتئین و ۵ تا ۱۰ درصد از کربوهیدرات می‌باشد.

نظر متخصصان تغذیه در مورد این رژیم متفاوت است. مثلا اسکات کیتلی می‌گوید من با ایده‌ی تغییر رژیم غذایی با گذر زمان و تجدید نظر در مورد غذاها کاملا موافقم. اکنون، زمان بسیار خوبی‌ است تا احساسات را از روی غذاها برداریم. زمانی که رژیم غذایی کتوژنیک را انتخاب می‌کنید، مجبورید به حدی ریاضیات انجام دهید که کاملا احساسات را کنار خواهید گذاشت.

به علاوه، شکستن عادت‌های بد برای یک مدت، موجب جایگزین کردن آن با عادت‌های خوب می‌شود. هدف این نیست که تا ابد در حالت کتو باقی بمانید، بلکه هدف این است که غذاهای سالم‌تری مصرف کنید.

اگر می‌خواهید در عادت‌های غذایی خود تجدید نظر کنید، اما فکر می‌کنید رژیم کتو برای شما مناسب نیست، پیشنهاد کیتلی این است که به خود بگویید چرا در غذا خوردن زیاده روی می‌کنید و از خود بپرسید که آیا یک رژیم افراطی مثل کتو عادت‌های بد شما را تقویت می‌کند؟ در این صورت بازگشت به پرخوری و جایگزین کردن برخی از آن‌ها با غذاهای کم انرژی مثل میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین‌های کم چرب آسان‌تر است.

وارن نیز بر روی مصرف غذاهای گیاهی تاکید دارد و معتقد است این به معنای افراطی گرایی نیست، بلکه تمرکز بر روی غذاهای کامل، میوه‌ها و سبزیجات است که از پرخوری جلوگیری می‌کند و فرد را به مدت بیشتری سیر نگه می‌دارد. به علاوه موجب کاهش وزن نیز می‌شود.

بسیاری از سلبریتی‌ها نیز از این روش برای کاهش وزن و کاهش ولع به شیرینی جات استفاده کرده‌اند که یکی از آن‌ها کورتنی کارداشیان است. او بعد از یک بار گرفتن رژیم کتوژنیک و رها کردن آن، دوباره آن را انتخاب کرده است.

کورتنی در مقاله‌ی وبسایت پوش بیان کرد که دوباره به رژیم کتوژنیک بازگشته تا یک سبک زندگی سالم را رقم بزند. وی در سال ۲۰۱۷ به مدت ۲ ماه این رژیم را گرفت. او چنین نوشته: “با تجربه به این نتیجه رسیدم که بهترین روش برای مقابله با ولع شیرینی‌جات، سوزاندن چربی‌ها و کاهش وزن، پیروی از رژیم کتوژنیک است.

او معتقد است که هیچ‌گاه به اندازه‌ی این دو ماه احساس خوبی به بدن خود نداشته است. این روش برای کورتنی یک روش بسیار موثر برای کاهش وزن است. او تصمیم گرفته مصرف کربوهیدرات، غلات، حبوبات و لوبیاها را به حداقل برساند. به علاوه سعی می‌کند بیشتر از سبزیجات تازه و پروتئین‌های کم چرب استفاده کند. کورتنی در روز ۳ وعده اصلی بدون هیچ میان وعده‌ای مصرف می‌کند.

به نظر شما نمونه رژیم کتوژنیک استاندارد چگونه باید باشد؟ آیا تجربه استفاده از رژیم غذایی با چربی بالا را داشته‌اید؟ اگر سوالی در خصوص نمونه رژیم کتوژنیک دارید می‌توانید مطرح کنید تا کارشناسان تغذیه ما به آن پاسخ دهند.

من 106 کیلو بودم، هیچ لباسی اندازه‌م نمی‌شد! بالاخره زیر نظر متخصص تغذیه‌ برنافیت رژیم گرفتم و در 8 ماه، 27 کیلو لاغر شدم. رژیم برنافیت، آخرین رژیم زندگیم بود!

برنافیت، ارائه دهنده‌ی رژیم غذایی دکترکرمانی است که رژیم غذایی و برنامه غذایی را به صورت گروهی و زیر نظر پشتیبان اختصاصی ارائه می‌دهد.

دکتر کرمانی

دریافت رژیم لاغری

سایت دکتر کرمانی

رژیم دکتر کرمانی

سیاست حفظ حریم خصوصی

کالری غذاها

دریافت رژیم

نتایج رژیم

پشتیبان اختصاصی

رژیم گروهی

راهنمای ثبت نام و دریافت رژیم 

محاسبه bmi دکتر کرمانی

گروه لاغری و تناسب اندام برنافیت یکی از بزرگترین گروه های درمانی چاقی و لاغری می باشد که با ارائه رژیم گروهی با استفاده از بروز ترین متد های لاغری به شما در رسیدن به لاغری و تناسب اندام کمک میکند.

یکی از زیر مجموعه‌های وبسایت دکتر کرمانی که در زمینه تغذیه و لاغری توانسته است، هزاران افراد را به تناسب اندام دلخواه خودشان برساند، مجموعه برنافیت است. در برنافیت با دنیایی از مطالب درمورد تغذیه و لاغری روبه‌رو خواهید شد و  هر آن‌چه درمورد تغذیه و لاغری است را در این‌جا می‌توانید پیدا کنید.

هنگام ورود به سایت برنافیت با انواع رژیم لاغری روبه رو می‌شوید از جمله: رژیم تثبیت وزن برنافیت، برنامه‌غذایی روزانه برنافیت، رژیم غذایی برای لاغری، رژیم غذایی رایگان، رژیم غذایی لاغری برای دموی‌ها، رژیم فستینگ، رژیم فشرده لاغری، رژیم کاهش وزن، رژیم کتوژنیک، رژیم گروهی برنافیت، رژیم لاغری 20 کیلویی، رژیم لاغری رایگان، رژیم لاغری سریع، رژیم مایر، رژیم سیب، رژیم شیر، رژیم، رژیم افزایش وزن برنافیت، رژیم آنلاین، رژیم بارداری و شیردهی، رژیم برای بلغمی‌ها، رژیم برای دموی‌ها، رژیم پروتئین، بارهنگ برای لاغری است که تنوع رژیم‌ها باعث شده به یک مجموعه بسیار قوی در حوزه لاغری و تغذیه شناخته شود.

تمامی دستورات برنامه‌های غذایی زیر نظر کارشناسان دکتر کرمانی ارائه می‌شود و دستورات مصرف هر خوراکی با مقدار کالری مورد نیاز نیز در برنامه غذایی برای هر شخص به صورت جداگانه گفته می‌شود. مانند: طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری، ماسالای چینی برای لاغری، سیر سیاه لاغری، سرکه سیب برای لاغری ، زردچوبه برای لاغری شکم، چای سبز برای لاغری، دانه چیا، دمنوش‌های لاغری و…. خواص میخک برای لاغری.

برنامه غذایی برای هر شخصی متفاوت است و با توجه به شرایط جسمانی هر فرد برنامه غذایی جداگانه به آن داده می‌شود مانند: برنامه رژیم غذایی 7 روزه، برنامه غذایی برای افزایش وزن، برنامه غذایی برای بدنسازی، برنامه غذایی برای کاهش وزن.

در مجموعه برنافیت امکاناتی نظیر: مشاور تغذیه آنلاین، مشاوره رایگان رژیم لاغری، دریافت رژیم به صورت آنلاین، کاهش وزن سریع، آب کردن چربی شکم، نرم افزار رژیم غذایی رایگان برنافیت، ورزش برای لاغری، پشتیبان اختصاصی رژیم، چالش رژیم لاغری،  کالری مواد غذایی برنافیت، محاسبه bmi دکتر کرمانی، دوچرخه ثابت برای لاغری،  قوی‌ترین رژیم لاغری، کاهش چربی، کاهش وزن، گروه لاغری برنافیت، لاغری سریع، لاغری سریع 10روزه، لاغری سریع در یک هفته، لاغری و تناسب اندام، چاقی، زیبایی اندام، ورزش لاغری، ورزش و تناسب اندام، نمونه رژیم دکتر کرمانی، پیج اصلی دکتر کرمانی، رژیم دکتر کرمانی رایگان‌ و انواع روش‌های لاغری.

راه ارتباطی با مجموعه برنافیت از طریق سایت برنافیت، اینستاگرام برنافیت و واتساپ برنافیت امکان پذیر است و همراهی شما عزیزان باعث شده است تا یک خانواده بزرگی کنار هم تشکیل دهیم.

برنافیت، ارائه دهنده‌ی رژیم غذایی دکترکرمانی است که رژیم ها را به صورت گروهی و زیر نظر کارشناس اختصاصی ارائه می‌دهد.

گروه لاغری و تناسب اندام برنافیت یکی از بزرگترین گروه های درمانی چاقی و لاغری می باشد که با ارائه رژیم گروهی با استفاده از بروز ترین متد های لاغری به شما در رسیدن به لاغری و تناسب اندام کمک میکند.

کلیه حقوق متعلق به مجموعه برنافیت می باشد.

مشخصات شما با موفقیت ارسال شدهمکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت

دریافت مشاوره رایگان رژیم

اگه می‌خوای به وزن دلخواهت برسی، شماره‌ات رو ثبت کن تا از کارشناس‌های برنافیت دکترکرمانی مشاوره‌ رایگان بگیری!

اگر در مورد کاهش وزن و لاغری در اینترنت سرچ کرده و یا از اقوام و دوستان درباره‌ی یک برنامه‌ی غذایی پرس و جو کرده باشید، غیرممکن است که نامی از رژیم لاغری دکتر کرمانی نبرده باشد. پیش از آن‌که به سراغ نمونه رژیم دکتر کرمانی برویم و با اصطلاحاتی که در این رژیم به کار رفته آشنا شوید، ابتدا انواع رژیم‌ لاغری دکتر کرمانی را برای شما توضیح خواهیم داد. با برنافیت همراه باشید.

به طور کلی انواع رژیم دکتر کرمانی به دسته‌های زیر تقسیم بندی می‌شوند:

رژیم کاهش وزن دکتر کرمانی یکی از معروف‌ترین و به روز ترین رژیم‌های دنیاست. ایشان با ۲۵ سال تجربه‌ در زمینه‌ی رژیم لاغری توانسته بیش از یک میلیون نفر را به تناسب اندام برساند. متد ایشان برای کاهش وزن بر پایه‌ی فاکتورهایی همچون وزن، سن، قد، جنسیت و سطح فعالیت بنا شده که موجب می‌شود هیچ کس در طول رژیم بدنش آسیب نبیند و یا دچار کمبود ویتامین نشود.

رژیم گروهی برنافیت دکتر کرمانی یک خدمت بی‌نظیر است که در ایران حرف اول را می‌زند. وجود افرادی با درد مشترک و دغدغه‌های یکسان، میزان پایبندی را به برنامه‌ی غذایی دوچندان کرده و احتمال خطا و لغزش را به صفر می‌رساند. برای آشنایی بیشتر با رژیم گروهی برنافیت میتونید وارد لینک زیر بشید.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم افزایش وزن دکتر کرمانی نیز یکی از رژیم‌های موفق است که بر پایه‌ی تغذیه‌ی سالم بنا شده. این رژیم به هیچ وجه به پرخوری و مصرف غذاهای ناسالم برای افزایش وزن تاکید نمی‌کند. اساس این رژیم بر پایه‌ی دریافت بیش‌ترین کالری از کم‌ترین میزان غذا است. از آن‌جا که علت کمبود وزن بسیاری از افراد ناشی از بی اشتهایی آن‌ها است، این رژیم به روشی هوشمندانه راه‌حل‌هایی برای افزایش اشتها معرفی می‌کند تا افراد به راحتی بتوانند غذا مصرف کنند.

تجربه نشان داده که زنان در دوران بارداری دچار بیشترین میزان افزایش وزن ناخواسته می‌شوند. این اضافه وزن بی‌دلیل است و هیچ ارتباطی به وزن جنین  و سلامت آن ندارد. در دوران بارداری تنها میزان اضافه وزن باید مربوط به وزن جنین و متعلقات آن باشد، نه وزن مادر. رژیم بارداری به مادران کمک می‌کند که نه تنها دچار اضافه وزن ناخواسته نشوند، بلکه سلامت جنین را نیز تضمین کنند.

۲۴ عدد زیتون سبز متوسط

شش عدد خرما یا ۳۰  گرم توت خشک

صبحانه ۲

صبحانه ۳

۶۰ گرم نان+یک و نیم عدد تخم مرغ آب پز+ گوجه+ چای

۶۰ گرم نان+ ۳۰ گرم پنیر+ یک و نیم عدد گردو+ چای

ساعت ۱۰ صبح

ساعت ۱۰ صبح

۸۰ گرم برگه زردآلو

۲۰۰ کالری( نوع ماده‌ی غذایی به دلخواه شماست)

عصرانه ۲

عصرانه ۳

چهار عدد بیسکوییت ساقه طالیی + چای

۱۱۵ گرم بستنی پاستوریزه

 

رژیم دیابت دکتر کرمانی تنها مختص افرادیست که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. در این رژیم توصیه‌هایی ذکر شده تا افراد دیابتی دچار افت قند خون و یا بالا رفتن ناگهانی آن نشوند. افراد مبتلا به دیایت نو ۱ مجاز به گرفتن این رژیم نیستند.

رژیم شیردهی یک رژیم منحصر به فرد و فوق‌العاده حساب شده از دکتر کرمانی است که از اضافه وزن مادران بعد از بارداری پیشگیری می‌کند. از آنجه که سلامت مادر و نوزاد برای ما اهمیت زیادی دارد، زمان گرفتن این رژیم به شش ماه دوم شیردهی ماکول شده است.

نصف قاشق غذا خوری روغن زیتون

شش عدد خرما یا ۳۰  گرم توت خشک

صبحانه ۲

صبحانه ۳

۴۰ گرم نان + یک عدد تخم مرغ آب پز + گوجه + چای

۵ گرم نان + دو قاشق مربا خوری خامه + یک قاشق مربا خوری عسل +
چای

ساعت ۱۰ صبح

ساعت ۱۰ صبح

یک واحد میوه + یک عدد بیسکوییت ساده پتی بور

پنج عدد بیسکوییت ترد

عصرانه ۲

عصرانه ۳

یک عدد خرما + یک عدد کیک یزدی( کوچک) + چای

یک بسته(۲۵ گرمی) کاپوچینو + یک عدد بیسکوییت ساده پتی بور

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

رژیم تثبیت مختص افرادیست که وزن کم کرده‌اند و می‌خواهند این وزن کم شده را ثابت نگه دارند و یا وزن مناسبی دارند و می‌خواهند در همین وزن باقی بمانند.

رژیم فستینگ یا روزه‌داری یک رژیم مناسب برای افرادیست که قصد شکستن استپ وزن را دارند و یا در ماه رمضان می‌خواهند در کنار روزهه به رژیم خود نیز پایبند باشند.

میان وعده ۲

میان وعده ۳

سه چهارم لیوان آب پرتقال تازه

دو عدد بیسکوییت کرمدار + چای

دو عدد بیسکوییت ساقه طلایی + چای

۵ عدد پسته + چای

۳۰ گرم نان + ۱۵ گرم پنیر + یک قاشق مربا خوری عسل یا مربا + چای

۳۰ گرم نان + ۱۵ گرم پنیر + یک عدد گردو + چای

رژیم کتوژنیک یک رژیم کم‌کربوهیدرات و پرچربی است که بدن را از فاز قندسوزی به چربی‌سوزی تبدیل می‌کند. اساس این رژیم بر مصرف چربی‌های سالم همچون روغن نارگیل، روغن زیتون، آووکادو و … و پروتئین‌هاست و مصرف کربوهیدرات را به ۵% می‌رساند.

جالب است بدانید که برخلاف تصور عموم، در رژیم دکتر کرمانی تنها به کالری شماری پرداخته نشده و مواردی چون سن، جنسیت، میزان فعالیت، قد و سطح فعالیت، نقش مهم و کلیدی در تعیین کالری‌های مورد نیاز افراد دارد. به ای ترتیب که میزان کالری مورد نیاز یک ورزشکار، یک آقا، یک کودک و یک فرد قد بلند بیشتر از موارد مخالف آنهاست.

علاوه بر این یک فرد ۱۰۰ کیلویی نسبت به یک فرد ۷۰ کیلویی به کالری بیشتری نیاز دارد تا بتواند وزن کم کند. این میزان کالری زمانی کمتر می‌شود که او وزن بیشتری از دست بدهد و بتواند بدن خود را با غذای کمتر سازگار کند.

دکتر کرمانی با در نظر گرفتن و احترام به تمامی سلایق، انواع مختلفی از لیست‌های غذایی را تهیه کرده که به شرح زیر است:

۱. لیست غذایی پرپروتئین

۲. لیست غذایی کم پروتئین

۳. لیست غذایی عادی

همانطور که از اسم هر کدام پیداست، در هر لیست، منویی از غذاهایی به کار رفته که با اسم آن همخوانی دارد. در لیست پرپروتیئن، منویی از غذاهای حاوی پروتئین بالا به کار رفته که برای ورزشکاران و افراد مبتلا به بیماری‌های خاص بسیار مفید است.

لیست کم پروتئین و عادی نیز برای افراد عادی و آن دسته از افراد است که به هر دلیل تمایل به مصرف پروتئین ندارند. با انتخاب هر یک از این دسته‌ها، می‌توانید از روزمنو یا لیست دلخواه آن استفاده کرده و نهایت لذت را از رژیم خود ببرید.

در رژیم دکتر کرمانی اهمیت خاصی به وعده‌های اصلی  و میان وعده‌ها شده، دلیل آن هم این است که شعار و تمرکز این مجموعه بر سبک زندگی سالم یا عبارت “کم بخور اما، همه چیز بخور” است. به این ترتیب هیچ ماده‌ی غذایی حذف نشده و تمامی ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

نکته‌ی دیگر در خصوص میان وعده‌ها فاصله‌ی بین آنهاست که بسیار هوشمندانه انتخاب شده. این فاصله‌ی زمانی نه آنقدر زیاد تعریف شده که موجب گرسنگی و پرخوری شما در وعده‌ی بعدی شود و نه آنقدر کوتاه تعریف شده که موجب افزایش وزنتان شود.

اصطلاحات خاصی در رژیم دکتر کرمانی به کار رفته که بد نیست با آنها آشنا شوید. یکی از این اصطلاحات، سهمیه‌هاست. در رژیم دکتر لاغری کرمانی، علاوه بر وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها، سه سهمیه برای شما در نظر گرفته شده که به شرح زیر است:

منظور از سهمیه‌ی قندها، میزان قند، خرما، کشمش، توت خشک، نقل، نبات و امثال آن است که شما علاوه بر لیست غذایی خود می‌توانید در رژیم نوش جان کنید. این میزان سهمیه با توجه به فاکتورهای جسمی افراد مختلف است و برای همه به میزان یکسان در نظر گرفته نشده است.

سهمیه‌ی چاشنی‌ها تمام چاشنی‌ها مثل انواع سس، انواع روغن و …. را شامل می‌شود که یک فرد مجاز به مصرف آن در طول شبانه روز است. درست مثل سهمیه‌ی قندها، این سهمیه نیز با توجه به ویژگی‌های جسمی افراد تعریف می‌شود.

سهمیه‌ی لبنیات نیز همانطور که از اسمش پیداست مربوط به میزان مجاز مصرف لبنیاتی همچون ماست، دوغ، شیر، کشک، بستنی و … است که اجازه‌ی مصرف آن را در کنار وعده‌های اصلی و میان وعده دارید.

دسته‌ای از غذاها در رژیم دکتر کرمانی به عنوان غذاها یا خوراکی‌های آزاد تعریف شده‌اند که باید با آنها آشنا شوید. علت اینکه نام آنها را خوراکی آزاده گذاشته‌اند این است که کالری بسیار کمی دارند و همان میزان کالری ناچیز صرف جویدن و هضم آن ماده‌ی غذایی می‌شود. لیست خوراکی‌های آزاد در رژیم لاغری دکتر کرمانی به شرح زیر است:

این نمونه رژیم دکتر کرمانی برای یک خانم با وزن ۷۵ کیلو، قد ۱۶۰ و سطح فعالیت متوسط تعریف شده است:

صبحانه: ۴۰ گرم نان +۱۵ گرم پنیر + ۱ عدد گردو

میان وعده‌ی صبح: ۱ عدد کیک یزدی کوچک

قبل از ظهر: ۱ عدد سیب با پوست + دو لیوان آب

نهار: ۷ قاشق غذاخوری استانبولی پلو + سالاد فصل

میان وعده عصر: ۱ عدد میوه + ۷ عدد بادام زمینی + ۱ لیوان ذرت بوداده

شام: یک چهارم پیتزا قارچ و گوشت

بعد از شام: ۱ عدد میوه + ۵ عدد بادام + ۵ عدد بسته

سهمیه‌ی قند: ۶ عدد خرما یا ۱۲ عدد قند

سهمیه‌ی لبنیات: ۲ لیوان ماست یا شیر نیم چرب (۱.۵ درصد)

سهمیه‌ی چاشنی: ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون + ۱ قاشق غذاخوری سس کچاپ

برنافیت، ارائه دهنده‌ی رژیم غذایی دکترکرمانی است که رژیم غذایی و برنامه غذایی را به صورت گروهی و زیر نظر پشتیبان اختصاصی ارائه می‌دهد.

دکتر کرمانی

دریافت رژیم لاغری

سایت دکتر کرمانی

رژیم دکتر کرمانی

سیاست حفظ حریم خصوصی

کالری غذاها

دریافت رژیم

نتایج رژیم

پشتیبان اختصاصی

رژیم گروهی

راهنمای ثبت نام و دریافت رژیم 

محاسبه bmi دکتر کرمانی

گروه لاغری و تناسب اندام برنافیت یکی از بزرگترین گروه های درمانی چاقی و لاغری می باشد که با ارائه رژیم گروهی با استفاده از بروز ترین متد های لاغری به شما در رسیدن به لاغری و تناسب اندام کمک میکند.

یکی از زیر مجموعه‌های وبسایت دکتر کرمانی که در زمینه تغذیه و لاغری توانسته است، هزاران افراد را به تناسب اندام دلخواه خودشان برساند، مجموعه برنافیت است. در برنافیت با دنیایی از مطالب درمورد تغذیه و لاغری روبه‌رو خواهید شد و  هر آن‌چه درمورد تغذیه و لاغری است را در این‌جا می‌توانید پیدا کنید.

هنگام ورود به سایت برنافیت با انواع رژیم لاغری روبه رو می‌شوید از جمله: رژیم تثبیت وزن برنافیت، برنامه‌غذایی روزانه برنافیت، رژیم غذایی برای لاغری، رژیم غذایی رایگان، رژیم غذایی لاغری برای دموی‌ها، رژیم فستینگ، رژیم فشرده لاغری، رژیم کاهش وزن، رژیم کتوژنیک، رژیم گروهی برنافیت، رژیم لاغری 20 کیلویی، رژیم لاغری رایگان، رژیم لاغری سریع، رژیم مایر، رژیم سیب، رژیم شیر، رژیم، رژیم افزایش وزن برنافیت، رژیم آنلاین، رژیم بارداری و شیردهی، رژیم برای بلغمی‌ها، رژیم برای دموی‌ها، رژیم پروتئین، بارهنگ برای لاغری است که تنوع رژیم‌ها باعث شده به یک مجموعه بسیار قوی در حوزه لاغری و تغذیه شناخته شود.

تمامی دستورات برنامه‌های غذایی زیر نظر کارشناسان دکتر کرمانی ارائه می‌شود و دستورات مصرف هر خوراکی با مقدار کالری مورد نیاز نیز در برنامه غذایی برای هر شخص به صورت جداگانه گفته می‌شود. مانند: طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری، ماسالای چینی برای لاغری، سیر سیاه لاغری، سرکه سیب برای لاغری ، زردچوبه برای لاغری شکم، چای سبز برای لاغری، دانه چیا، دمنوش‌های لاغری و…. خواص میخک برای لاغری.

برنامه غذایی برای هر شخصی متفاوت است و با توجه به شرایط جسمانی هر فرد برنامه غذایی جداگانه به آن داده می‌شود مانند: برنامه رژیم غذایی 7 روزه، برنامه غذایی برای افزایش وزن، برنامه غذایی برای بدنسازی، برنامه غذایی برای کاهش وزن.

در مجموعه برنافیت امکاناتی نظیر: مشاور تغذیه آنلاین، مشاوره رایگان رژیم لاغری، دریافت رژیم به صورت آنلاین، کاهش وزن سریع، آب کردن چربی شکم، نرم افزار رژیم غذایی رایگان برنافیت، ورزش برای لاغری، پشتیبان اختصاصی رژیم، چالش رژیم لاغری،  کالری مواد غذایی برنافیت، محاسبه bmi دکتر کرمانی، دوچرخه ثابت برای لاغری،  قوی‌ترین رژیم لاغری، کاهش چربی، کاهش وزن، گروه لاغری برنافیت، لاغری سریع، لاغری سریع 10روزه، لاغری سریع در یک هفته، لاغری و تناسب اندام، چاقی، زیبایی اندام، ورزش لاغری، ورزش و تناسب اندام، نمونه رژیم دکتر کرمانی، پیج اصلی دکتر کرمانی، رژیم دکتر کرمانی رایگان‌ و انواع روش‌های لاغری.

راه ارتباطی با مجموعه برنافیت از طریق سایت برنافیت، اینستاگرام برنافیت و واتساپ برنافیت امکان پذیر است و همراهی شما عزیزان باعث شده است تا یک خانواده بزرگی کنار هم تشکیل دهیم.

برنافیت، ارائه دهنده‌ی رژیم غذایی دکترکرمانی است که رژیم ها را به صورت گروهی و زیر نظر کارشناس اختصاصی ارائه می‌دهد.

گروه لاغری و تناسب اندام برنافیت یکی از بزرگترین گروه های درمانی چاقی و لاغری می باشد که با ارائه رژیم گروهی با استفاده از بروز ترین متد های لاغری به شما در رسیدن به لاغری و تناسب اندام کمک میکند.

کلیه حقوق متعلق به مجموعه برنافیت می باشد.

مشخصات شما با موفقیت ارسال شدهمکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت

دریافت مشاوره رایگان رژیم

اگه می‌خوای به وزن دلخواهت برسی، شماره‌ات رو ثبت کن تا از کارشناس‌های برنافیت دکترکرمانی مشاوره‌ رایگان بگیری!

به نقل از نت نوشت؛ در رژیم کتوژنیک، شخص به سرعت به تناسب اندام می رسد و تقریبا این کاهش وزن حفظ می شود. در این رژیم شخص احساس گرسنگی نمی کند و تقریبا تمام غذاهایی را که دوست دارد می تواند بخورد. محدودیت کالری هم در این رژیم وجودندارد و نیازی به ورزش های سنگین نیست. تنها کاری که شخص انجام می دهد کالیبره کردن یا تنظیم کردن بدنش است تا به یک ماشین چربی سوزی تبدیل شود.

یکی از رژیم های مهم چربی سوزی و تناسب اندام رژیم کتوژنیک Ketogenic یا به اختصار کتو Keto است. به دلیل میزان چربی بسیار کم در این رژیم فرصت کاهش وزن فوری برای شخص فراهم می شود. شخص به سرعت به تناسب اندام می رسد و تقریبا این کاهش وزن حفظ می شود. در این رژیم شخص احساس گرسنگی نمی کند و تقریبا تمام غذاهایی را که دوست دارد می تواند بخورد.

محدودیت کالری هم در این رژیم وجود ندارد و نیازی به ورزش های سنگین نیست. تنها کاری که شخص انجام می دهد کالیبره کردن یا تنظیم کردن بدنش است تا به یک ماشین چربی سوزی تبدیل شود.

اساس این رژیم از نظر علم و متخصصان بر کارآیی موثر سوخت و ساز سلولی، سلامت عمومی بدن، چربی سوزی و از بین بردن بیماری ها است. در نت نوشت امروز بخوانید.

اساس این رژیم بر پایه دریافت مواد غذایی است تا چربی های انباشته شده که بخش زیادی ناشی از گلوکز یا همان  شکر معروف است از بین ببرد. گلوکز منبع انرژی بدن است و به سرعت جذب و به سرعت هم می سوزد و تبدیل به انرژی می شود. ولی مشکل این جاست که باعث تولید رادیکال های آزاد یعنی منشا سرطان، التهاب و پیری زودرس هم می شود.

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

حتی اگر سعی کنیم رژیم غذایی مان حاوی رادیکال های آزاد نباشد یا حداقل خیلی کم باشد به هر حال از طریق آب و هوا و نور خورشید رادیکال های آزاد را جذب می کنیم.

ولی خودمان می توانیم با حذف انواع دود، الکل و غذاهای حاوی کربوهیدرات از یک طرف و ورزش و سبک زندگی سالم از طرف دیگر تا حد زیادی مانع از بروز استرس و در نتیجه کاهش رادیکال های آزاد بدن شویم. از طرف دیگر تغذیه سالم باعث می شود تا رادیکال های آزاد جذب شده به میزان زیادی از بدن دفع شود.

رژیم کتو که امروز با آن آشنا می شوید روش خوبی برای از بین بردن چربی های انباشته شده و رسیدن به تناسب اندام است.

در رژیم کتو باید مرحله به مرحله کاری کنیم که انرژی های ذخیره شده به شکل چربی شروع به سوختن کند. یادمان نرود حتی وقتی شکر و غذاهای شیرین می خوریم کالری زیادی جذب می کنیم و بدن ناچار است آن ها را به صورت چربی ذخیره کند.

در رژیم کتو متابولیسم یا سوخت و ساز سلولی را بدون آن که اذیت شوید به صورت انعطاف پذیری در می آورید تا چربی های انباشته شده بدن به سرعت از بین برود.

در طی هفته اول باید غذاهای شیرین، غلات، چربی های اشباع شده، غذاهای پرکالری و پرچربی را شناسایی کنید و میزان مصرف آن ها را کم کنید. روزی ۵۰ گرم از کربوهیدرات و انواع غذاهای شیرین را از برنامه غذایی تان کم کنید.

ما ایرانی ها نان و برنج منبع عمده کربوهیدرات در رژیم غذایی مان است. با حذف روزی ۵۰ گرم از میزان مصرفی کربوهیدرات های برنج و نان باید آن را به میزانی برسانیم که مورد نیاز بدن است. به همین دلیل رژیم کتو برای حذف کربوهیدرات ها یکی از موفق ترین رژیم ها است. مصرف کربوهیدارت در طی هفته اول تا آخر رژیم باید به ۲۰ تا ۳۰ گرم در روز برسد.

در هفته دوم سبک زندگی تان را باید عوض کنید که شامل نحوه فعالیت بدنی، خواب و مدیریت استرس است. می توانید از روزی ۱۰ دقیقه پیاده روی شروع کنید و آن را تا آخر هفته به ۳۰ دقیقه برسانید. یا در خانه از ۱۰ دقیقه نرمش هاش کششی استفاده کنید و باز هم آن را به ۳۰ دقیقه در روز برسانید.

یا یک روز پیاده روی یک روز انجام حرکات کششی تا تنوع داشته باشد. در مورد خواب هم بارها در نت نوشت برای تان گفته ایم که می توانید با مراجعه به سایت و جست و جو مطالب مربوط به کم خوابی و بدخوابی را پیدا و مطالعه کنید. مهم این است که بتوانید یک خواب شبانه خوب ۷ تا ۹ ساعته داشته باشید.

در هفته آخر یک باره کربوهیدرات را حذف می کنید و خود را با دنیای جدید غذاهای کم چربی، بدون شکر و کربوهیدرات وقف دهید. دقت کنید فقط یک هفته از کربوهیدرات و انواع شیرینی ها استفاده نمی کنید.

اگر برای تان سخت است و گرسنه می شوید می توانید بین ۱۰ تا ۲۰ گرم کربوهیدرات را به طور روزانه مصرف کنید. به جای شکر سفید می توانید از کمی شکر قهوه ای یا بهتر از آن عسل استفاده کنید. شیرینی به هیچ وجه میل نکنید.

آشامیدن آب بین ۸ تا ۱۰ لیوان را فراموش نکنید.

برای شروع رژیم غذایی کتو پیشنهاد می کنیم  از اول ماه شروع کنید تا دقیقا بتوانید برای ۳ هفته یا ۲۱ روز برنامه ریزی کنید. البته اگر در ابتدای کار روش ۶ هفته ای را انتخاب کنید بهتر است.

توضیحاتی را که در قسمت قبل داده ایم روی یک برگه یادداشت و روی در یخچال بچسبانید. یعنی دقیقا بنویسید در هفته اول، دوم و سوم چه تغییراتی باید ایجادکنید.

بیشتر بخوانید: نمونه برنامه رژیم کتوژنیک

برای میان وعده ها و تامین کالری مورد نیاز یا وقت هایی که دل تان می خواهد چیزی بخورید از انواع آجیل، تخمه و میوه استفاده کنید.

از روغن زیتون برای چاشنی سالاد و آماده کردن غذاهای تان استفاده کنید.

بعد از این مدت ( حالا به انتخاب خودتان ۳ یا ۶ هفته ای) به اندازه کافی وزن کم کرده اید. حالا می توانید به مدت یک هفته به روش قبلی غذا خوردن تان برگردید. مثلا بعد از ۲۱ روز رژیم می توانید جمعه یک کیک شکلاتی خامه ای میل کنید یا میان وعده هایی مثل پفک و چیپس بخورید. ولی تعادل را  رعایت کنید.

به محض این که احساس کردید دوباره دارید اضافه وزن پیدا می کنید یا دوباره سرو کله التهابات پیدا  شد دوباره رژیم کتو را شروع کنید. به این ترتیب همیشه یک روش انعطاف پذیر برای سوخت و ساز سلولی دارید و پس از کاهش وزن همیشه تناسب اندام دارید و دوباره چاق نمی شوید.

رژیم کتو خیلی ساده تر از چیزی است که فکر می کنید. در طول سه هفته یعنی در پایان روز ۲۱ چنان تغییری در بدتان احساس می کنید که دیگر حاضر نیستید سراغ غذاهای غیر سالم بروید. با این رژیم در طی سه هفته بین ۵ تا ۷ کیلو وزن کم می کنید.

اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات۱۹ بهمن در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:…

آدرس : تهران، خیابان مطهری، بین میرزای شیرازی و
سنایی، پلاک ۳۷۰

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

سیر تا پیاز رژیم کتوژنیک برای لاغر شدن + نمونه برنامه PDF

رژیم غذایی کتوژنیک یا کتو یک برنامه غذایی محبوب و شناخته شده برای سریع لاغر شدن است و افراد مشهور زیادی برای کاهش وزن از این رژیم لاغری استفاده کردند. رژیم کتوژنیک شاید در نگاه اول یک رژیم لاغری به‌نظر نرسد، چون یک رژیم کاهش وزن با کربوهیدرات کم و چربی بالا است!

چطور میشه با خوردن چربی، لاغر شد؟ در رژیم کتوژنیک منبع سوخت و ساز بدن از کربوهیدرات به چربی تغییر می‌کند که به آن کتوزیس گفته می‌شود. یعنی شما چربی سالم (چربی‌های اشباع نشده) می‌خورید تا چربی بسوزانید.

چطور کتوژنیک را شروع کنیم؟ در این مطلب نکات اولیه برای شروع رژیم کتوژنیک را توضیح دادیم و همچنین در پایان، کتاب کتوژنیک را برای افرادی که می‌خواهند کتوژنیک را حرفه‌ای شروع کنند، معرفی کرده‌‌ایم.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

کتوژنیک، رژیم کیتو یا رژیم کتون‌زا (Keto Diet)، یک برنامه غذایی با چربی بالا؛ رژیم کم کربوهیدرات و پروتئین متوسط است که برای کاهش وزن سریع بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در رژیم غذایی کتو، سوزاندن چربی‌های اضافی و انباشته بدون اینکه شخص احساس گرسنگی کند، انجام می‌شود.

روش کار رژیم کتوژنیک اینطور است که شما کالری بیشتری را از پروتئین و چربی بدست آورید و کربوهیدرات کمتری را مصرف کنید. شما در رژیم کتو باید بیشتر کربوهیدراتی که هضم آنها آسان است مانند شکر، نوشابه، شیرینی‌ها و نان سفید را حذف کنید.

در حالت طبیعی سوخت تامین کننده‌ی انرژی بدن از کربوهیدرات‌ها (فرآورده‌های قندی) بدست می‌آید. اما در این رژیم، سوخت بدن از ذخایر چربی و در صورت لزوم از پروتئین تامین می‌شود. در واقع استفاده از بافت چربی به عنوان سوخت، موجب کاهش وزن می‌شود. در رژیم کتو اساس رژیم بر کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها (فرآورده‌های قندی، نشاسته، برنج، نان و… ) و افزایش مصرف پروتئین و چربی است.

در رژیم کتوژنیک باید روزانه کمتر از 50 گرم از کربوهیدرات‌ها را مصرف کنید، در نهایت انرژی بدن شما (قندخون که بدن می‌تواند سریع مصرف کند) تمام می‌شود. این معمولا بین 3 تا 4 روز طول می‌کشد. سپس بدن برای انرژی شروع به شکستن پروتئین و چربی می‌کند که می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

کتوژنیک، شاید آسان‌ترین رژیم غذایی نباشد، اما در صورتی که دستورالعمل‌های آن را در برنامه غذایی خود ایجاد کنید، طولی نخواهد کشید که بدن شما شروع به چربی سوزی کند. در ادامه درباره کاهش وزن با کتوژنیک بیشتر توضیح داده‌ایم.

انواع رژیم کتوژنیک عبارتند از:

با اینکه بیشتر مطالعات بر روی رژیم استاندارد و پروتئین بالا صورت گرفته‌ است، ولی رژیم هدفمند و دوره‌ای روش‌های پیشرفته‌تری هستند و عمدتا توسط ورزشکاران و بدنسازان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کتوژنیک در میان 39 رژیم غذایی در رده‌بندی U.S.News رتبه 37 را کسب کرده است. سایر رتبه‌ها را در ادامه می‌بینید:

با توجه به این مقایسه، آیا رژیم کتوژنیک خطرناک است؟

رژیم‌های غذایی باید در کنار کاهش وزن، روی سلامت کلی بدن تاثیر مثبت بگذارند، مانند رژیم دش با رتبه 2 یا رژیم مدیترانه‌ای که رتبه 1 است. اما روش کار رژیم کتوژنیک مصرف چربی و کاهش مصرف کربوهیدرات است که همین موضوع می‌تواند بر روی سلامت کلی بدن تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل رژیم کتوژنیک برای همه مناسب نیست.

کتوژنیک برای چه کسانی ممنوع است؟

رژیم غذایی کتوژنیک برای کسانی که دارای اضافه وزن هستند، مبتلایان به دیابت یا کسانی که به دنبال بهبود سوخت و ساز بدن خود هستند، فوق‌العاده است. اما برای ورزشکاران حرفه‌ای، کسانی که قصد عضله سازی در بدن خود دارند و یا به دنبال افزایش وزن هستند، رژیم مناسبی نیست. این رژیم غذایی هم مانند تمام رژیم‌های غذایی دیگر تنها زمانی موثر خواهد بود که به مدت طولانی به آن پایبند باشید.

رژیم کیتو به مانند بسیاری از رژیم‌های غذایی فواید و عوارض جانبی دارد:

اگر می‌خواهید درباره‌ی فواید و مزایای رژیم کتوژنیک بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب فواید رژیم کتوژنیک را بخوانید.

اگر می‌خواهید درباره عوارض جانبی کتو بیشتر بخوانید، در یک مطلب جداگانه درباره عوارض رژیم کتوژنیک توضیح داده‌ایم.

تا اینجا درباره عملکرد این رژیم غذایی توضیح دادیم، اما چطور باید کتوژنیک را شروع کرد؟ اگرچه روش‌های مختلف زیادی برای شروع کتو وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید، اما بهترین نتایج معمولاً از 5 مرحله زیر به دست می‌آید:

شما سال‌های سال به یک الگوی غذایی عادت داشته‌اید. رژیمی که در آن گندم و برنج بخش عمده غذایتان را تشکیل می‌داد. حالا ماجرا متفاوت شده است. قرار است برخلاف معمول چربی بیشتر و کربوهیدرات کمتر مصرف کنید. این تغییر برای بسیاری از افراد گیج کننده است. توصیه می‌کنیم که اگر برایتان مقدور است، قبل از شروع رژیم با متخصص مشورت کنید.

نمونه هرم غذایی کتوژنیک

در رژیم کتو، مصرف هر غذایی که میزان زیادی کربوهیدرات داشته باشد باید محدود شود. در اینجا لیستی از غذاهایی که مصرف آن‌ها در رژیم غذایی کتوژنیک باید محدود یا حذف شود آورده‌ایم.

در رژیم کیتو مواد غذایی با کربوهیدرات کم اما چربی بالا انتخاب شود، در ادامه لیستی از خوراکی‌هایی که باید حجم اصلی وعده‌‌های غذایی شما را تشکیل دهند را تهیه کرده‌ایم.

مواد غذایی شما باید دربرگیرنده 70 درصد چربی، 25 درصد پروتئین و 5 درصد کربوهیدرات باشند. معمولاً در همه جا بین 20 تا 30 گرم کربوهیدرات خالص در رژیم روزانه توصیه شده است. اما هرچه شما کربوهیدرات و گلوکز کمتری مصرف کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید. اگر شما رژیم کتو را برای کاهش وزن می گیرید، بهتر است هم کربوهیدرات کل مصرفی و هم کربوهیدرات خالص مصرفی را کنترل کنید. پروتئین و باقیمانده چربی روزانه شما باید به اندازه نیاز مصرف شود.

کربوهیدرات خالص چیست؟ کربوهیدرات خالص مجموع کربوهیدرات غذایی منهای مجموع فیبر است. توصیه می‌کنیم مصرفی کربوهیدرات کل خود را زیر 35 گرم و کربوهیدرات خالص را زیر 25 گرم نگه دارید.

اگر در بین وعده‌های غذایی تان احساس گرسنگی کردید، در زیر نمونه‌های خوبی از میان وعده‌های مناسب برای کاهش وزن متناسب با رژیم کتوژنیک آمده است:

در ادامه نمونه برنامه‌ی یک هفته‌ای رژیم کتوژنیک را ببینید:

شنبه

یکشنبه

دوشنبه

سه شنبه

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

چهارشنبه

پنج شنبه

جمعه

این نمونه برنامه فقط برای آشنایی شما با رژیم کتوژنیک است و نباید از آن استفاده کنید. در رژیم کتوژنیک خودتان باید برنامه غذایی را تهیه کنید و برای یک هفته یا 30 روز خودتان برنامه‌ریزی کنید.

برای اینکه بتوانید رژیم غذایی مناسب خودتان را داشته باشید، باید لیست غذاهای مجاز و غیرمجاز کتوژنیک را بشناسید و با توجه به شرایط جسمانی و مالی خودتان، وعده‌های غذایی را مشخص کند.

نکته مهم  این است که باید بدانید مواد غذایی شما باید دربرگیرنده 70 درصد چربی، 25 درصد پروتئین و 5 درصد کربوهیدرات باشند.

توصیه‏ نهایی‏ به افرادی که قصد شروع این رژیم غذایی را دارند:

اگر دوست دارید رژیم کتوژنیک را شروع کنید اما هنوز مطمئن نشدید، برای آشنایی بیشتر با رژیم کتوژنیک و شروع کاهش با این برنامه غذایی، پیشنهاد می‌کنیم کتاب رژیم کتوژنیک را در ادامه تهیه کنید و همراه خودتان داشته باشید.

برای دانلود محتوای همین مطلب بصورت فایل PDF اینجا کلیک کنید. همچنین توصیه می‌کنیم برای شروع اصولی این رژیم غذایی، کتاب کتوژنیک را تهیه کنید.

مزایای خرید کتاب کتونیک برای شما عبارتند از:

حرف پایانی

در این مطلب درباره رژیم کتوژنیک و نکاتی که باید برای شروع بدانید، توضیح دادیم. امیدواریم خواندن این مطلب به شما برای شروع رژیم کتوژنیک کمک کرده باشد. اگر نکته‌ای یا تجربه‌‌ای درباره رژیم کتوژنیک دارید لطفاً با ما به اشتراک بگذارید.

آیا خواندن این مطلب برای شما مفید بود؟

برای حمایت از محتوایی که می‌پسندید، لطفاً به اشتراک بگذارید:

سلام، میزان مصرف کربوهیدرات در کل روز مهم هستش و اینطور نیست که فقط با چهار قاشق برنج (حداکثر 9 گرم کربوهیدرات) از فاز کتو خارج بشید!

اگر در هفته گذشته شرایط خوبی داشتید و طبق برنامه جلو رفتید، می‌تونید ادامه بدید اما با کنترل بیشتر.

سلام، این کتاب نسخه ترجمه شده کتابی است که در آمازون وجود دارد. البته این کتاب در مقابل نسخه اصلی بسیار کاملتر است و توضیحات بیشتری در آن درج شده است.

اگر دنبال نسخه کتابی هستید می‌توانید جستجو کنید اما با نسخه‌ای که روی سایت منتشر شده متفاوت است.

سلام، ممنونیم از خرید شما.

در این کتاب بسیاری از دستورهای غذایی و مواد غذایی مورد نیاز که جایگزینی داشتند رو اصلاح کردیم.

رژیم غذایی کتوژنیک، رژیم گرونی هستش و بعضی مواد غذایی مورد نیاز در این رژیم وارداتی هستند مثل کرم نارگیل به همین علت مصرف برخی مواد غذایی ممکن است باعث تعجب بشه. به عنوان مثال بیکن توسط چند شرکت در داخل ایران تولید میشه، سوسیس خانگی که از اسمش مشخص هستش و باید در خانه تولید بشه (در خارج از کشور هم سوسیس آماده در این رژیم بهتر هست استفاده نشه).

در کتابی که تهیه کردید هدف یاد گیری اصولی رژیم کتوژنیک هستش نه استفاده از دستورهای غذایی. شما بعد از اینکه با شرایط این رژیم غذایی آشنا شدید خودتون باید سعی کنید با توجه به شرایط مالی، جسمی و محیطی که دارید برای خودتون برنامه غذایی با مواد غذایی مناسب تهیه کنید.

با احترام

سلام، می‌تونید از محتواهایی رایگانی که در سایت درباره رژیم کتوژنیک منتشر شده برای آشنایی با رژیم غذایی استفاده کنید.

پیشنهاد دیگر هم خرید کتاب رژیم کتوژنیک است که می‌توانید در لینک زیر تهیه کنید:

https://zoomlife.ir/shop/865-keto-ebook.html

سلام، هیچ رژیمی فقط برای از بین بردن چربی شکم وجود نداره اما ورزش‌هایی وجود داره که مربوط به ناحیه شکم هستش و با انجامشون در کنار رژیم غذایی مثل کتوژنیک، می‌تونید در کنار کاهش وزن، چربی بیشتری از ناحیه شکم رو بسوزونید.

سلام، کتوژنیک برای چربی سوزی گزینه بسیار خوبی است اما اینطور نیست که فقط با رژیم غذایی بتوانید چربی ناحیه شکم را از بین ببرید.

چون وزن مناسبی دارید و فقط می‌خواهید چربی شکم را از بین ببرید، پیشنهاد می‌کنم مطلب زیر را بخوانید:

https://zoomlife.ir/health/227-eliminating-fats-around-the-abdomen.html

همچنین توصیه می‌کنیم برای حفظ وزن و سلامت بدن از رژیم‌های غذایی سالم استفاده کنید:

رژیم دش

https://zoomlife.ir/health/diet/564-dash-diet.html

رژیم مدیترانه ای

https://zoomlife.ir/health/diet/567-mediterranean-diet.html

سلام، بله کمک می‌کند.

علت کبد چرب معمولاً به دلیل تجمع چربی DNL است. یعنی بدن شما کربوهیدرات یا پروتئین اضافی را به چربی تبدیل می‌کند. با توجه به اینکه در رژیم کتوژنیک یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات است، می‌تواند به کاهش وزن و درمان کبد چرب گرید 2 کمک کند. اما باید قبل از شروع رژیم کتوژنیک حتماً از یک متخصص داخلی مشورت بگیرید تا مشکل دیگری بجز کبد چرب نداشته باشید.

همچنین می‌توانید مطلبی با عنوان آیا رژیم کم کربوهیدرات مانند کتوژنیک برای درمان کبد چرب موثر است را در لینک زیر بخوانید:

https://zoomlife.ir/health/diet/1214-keto-and-low-carb-diets-for-fatty-liver-disease.html

سلام، تفاوت این رژیم غذایی با سایر رژیم‌های لاغری در این است که بعد از آشنایی کامل با رژیم کتوژنیک خودتان می‌توانید با در نظر گرفتن شرایطی که دارید، رژیم کتو را شروع کنید.

برای آشنایی اصولی با رژیم غذایی پیشنهاد می‌کنیم کتاب رژیم کتوژنیک رو از طریق لینک زیر تهیه کنید.

https://zoomlife.ir/shop/865-keto-ebook.html

سلام، درباره وزن کم نکردن پیشنهاد می‌کنیم مطلبی که با عنوان دلایل علت استپ وزنی و لاغر نشدن با رژیم کتوژنیک منتشر کردیم رو بخونید.

تغییری که در رژیم دادید و 5 روز کتو و 2 روز آزاد هستید به هیچ‌وجه روش مناسبی نیست و نتیجه‌ای برای شما نداره و حتی تغییر دادنش هم بسیار سخت‌تر میشه چون بدن به این روش عادت میکنه و حتی ممکنه بعد از 2 الی 3 ماه بتونید دوباره رژیم کتوژنیک رو شروع کنید.

سلام، رژیم کتوژنیک به این شکل نیست و محدودیتی در تعداد وعده غذایی، زمان مصرف ندارد.

رژیمی که شروع کردید بیشتر شبیه رژیم فستینگ ۱۶:۸ هستش که در مطلب جداگانه‌ای با عنوان رژیم فستینگ چیست؟ درباره این نوع رژیم‌های غذایی توضیح دادیم.

 

آخرین مطالب را در ایمیل خود دریافت کنید.

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

ورود کاربران

نی نی سایت

نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک
نظر دکتر کرمانی در مورد رژیم کتوژنیک

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *