نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم
نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

نرخ ارز مبادله ای

قیمت طلا

قیمت سکه

قیمت خودرو

«مسعود مردانی» عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع کرونا در کشور به  ایلنا گفت: وضعیت کنترل بیماری کرونا خوشبختانه بسیار مطلوب است و موارد جدید بیماری و میزان مرگ و میر رفته رفته رو به کاهش است. نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

مردانی افزود: همچنین بستری در بیمارستان ها بسیار کاهش پیدا کرده است و آی سی یو ها بیشتر بیماری غیر کووید می‌پذیرند و بیماران کرونایی که نیاز به آی سی یو داشته باشند، بسیار کم شده است و به طور کلی روند رو به کاهش کاملاً محسوس است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با اشاره به خطر بازگشایی های سراسری افزود: با بازگشایی ها و شرکت مردم در تجمعات و مسافرت هایی که ممکن است کاری یا تفریحی باشد حتماً دغدغه‌ در مورد افزایش موارد ابتلا وجود دارد و باید تجربه کشورهای اروپایی را مدنظر داشته باشیم. در کشورهای اتحادیه اروپا مانند آلمان، بلژیک، فرانسه و اتریش، به معنای واقعی کلمه بازگشایی ها صورت گرفت و فکر کردند کرونا تمام شده است. بنابراین در حال حاضر دوباره با طغیان بیماری کرونا در این کشورها مواجه هستیم، درحالی که حتی بسیاری از این کشورها واکسیناسیون سراسری کرونا را مدتها پیش از ما انجام داده بودند، اما افزایش موارد ابتلا به کرونا دوباره اتفاق افتاد.  

مردانی ادامه داد: دوم اینکه به ما ثابت شده است که واکسن های ساخته شده براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم، برکت یا بهارات چهارماه بعد از دز دوم معمولاً دیگر آنتی بادی برای محافظت ندارند. بنابراین ممکن است افرادی که این واکسن ها را دریافت کرده اند، بعد از این مدت گرفتار بیماری شوند. براین اساس اساتید توصیه می‌کنند که افرادی که حتی دو دوز واکسن شان را زده اند، حتماً چهارماه بعد دز دوم نسبت به تزریق واکسن یادآور اقدام کنند. زیرا در غیر این صورت، ممکن است دوباره مبتلا شوند. 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: نکته دیگر حائز اهمیت این است که افرادی که واکسن نزده اند، هرچه سریعتر به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند. از طرفی افرادی که واکسیناسیونشان کامل انجام شده است، تا کنترل کامل بیماری باید حتما رعایت پروتکل ها از جمله زدن‌ ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست و عدم شرکت در تجمعات را در نظر داشته باشند. 

او در پاسخ به این سوال که آیا برای مقابله با جهش های جدید ویروس کرونا لازم نیست افرادی که دو دوز واکسن ویروس کشته شده دریافت کرده‌اند، از پلتفرم های دیگری برای افزایش ایمنی زایی نسبت به این ویروس استفاده کنند، گفت: یکی از پیشنهاداتی که مطرح شده، این است که افرادی که دوز اولیه واکسن شان، براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم یا برکت و بهارات بوده است، از پلتفرم های دیگری استفاده کنند. یکی از پلتفرم هایی که توصیه می شود «وکتور بیس» ها و یا واکسن های «پروتئین بیس» هستند که آینده واکسن کرونا را در دنیا رقم می‌زنند و می‌توانند برای دوز یادآور این واکسن ها استفاده شود. 

مردانی افزود: ما در کشور دو تا سه  واکسن پروتئین بیس داریم. مانند واکسن پاستوکووک، اسپایکوژن و واکسن نورا که در آینده به واکسن های مورد استفاده اضافه خواهند شد. این ثابت شده است برای افرادی که می‌خواهند دوز یادآور تزریق کنند استفاده از واکسن هایی با این پلتفرم ها می تواند موثر باشد. 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با رد این مساله که ورود احتمالی سویه «اومیکرون» به کشور، می تواند دستاوردهای به دست آمده از واکسیناسیون گسترده در ایران را از بین ببرد، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که به نظر نمی‌رسد سویه اومیکرون تهدید جدی برای دنیا باشد و بیشتر مواردی که تاکنون از ابتلا به این سویه گزارش شده است، موارد سبک و کم علامت بیماری کرونا بوده اند. 

مردانی در ارتباط با میزان نظارت بر موارد مشکوک ابتلاء به این سویه در مرزهای کشور گفت: تمام اقدامات احتیاطی مانند زمانی که اوج کرونا بوده است، باید ادامه پیدا کند و اینگونه نیست که فکر کنیم به این دلیل که موارد بیماری کم شده است، دیگر کار ما برای مقابله با همه گیری کرونا نیز به پایان رسیده است.

***

وزارت بهداشت: خبر تقلبی بودن واکسن های آسترازنکای استفاده شده در ایران صحت ندارد 

رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: تمامی واکسن هایی که در نظام واکسیناسیون کشور در مراکز و پایگاه های کشور استفاده شده اعم از آسترازنکا و یا دیگر واکسن ها؛ مستقیما از شرکت های تولید کننده در دنیا خریداری شده و با نظارت دقیق در سطح کشور توزیع و مصرف شده است.

به گزارش ایرنا، دکتر سید محسن زهرایی در خصوص خبری که اخیرا در فضای مجازی با عنوان ” در سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است که واکسن آسترازنکا که در ایران استفاده شده، تقلبی بوده است” منتشر شده، گفت: طبیعتا این خبر باعث نگرانی می شود لذا توضیحاتی جهت رفع هر نگرانی ارائه می کنم.

رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در ادامه افزود: زمانی که به این خبر مراجعه می کنیم متوجه می شویم که هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این است که واکسن آسترازنکایی که خارج از سیستم قانونی واکسیناسیون کشور استفاده شده است تقلبی و پر شده بوده است.

وی تاکید کرد: اگر به سایت های خبری داخل کشور در رسانه ها و صدا و سیما مراجعه کنید متوجه می شوید که در تابستان اخباری اعلام شد که گروه ها و باند های کلاه برداری با گرفتن مبالغ زیاد واکسن پر شده، تقلبی و یا واکسن هایی که احیانا به صورت قاچاق وارد کرده بودند، در خارج از سیستم واکسیناسیون کشور، در خانه، شرکت و یا جاهای زیرزمینی و غیرقانونی با گرفتن مبالغی به افراد تزریق کردند و این افراد متاسفانه در دام این کلاهبرداران افتادند.

رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در ادامه گفت: این موضوع در واقع هشداری است که بسیار خطرناک است و افراد هوشیار باشند و واکسیناسیون خارج از سیستم کشور را انجام ندهند.

زهرایی با بیان این که این مورد تجربه ای است که ممکن است در کشورهای دیگر نیز رخ بدهد، افزود: به همین دلیل نیز سازمان بهداشت جهانی این نکته را منتشر کرده است تا افراد و کشورها به چنین مخاطراتی که می تواند کشورها را تهدید کند، توجه داشته باشند.

وی در پایان تاکید کرد: تمامی واکسن هایی که در نظام واکسیناسیون کشور در مراکز و پایگاه های واکسیناسیون کشور استفاده شده است اعم از آسترازنکا و یا دیگر واکسن ها؛ مستقیما از شرکت های کشورهای تولید کننده خریداری شده است و با نظارت دقیق در سطح کشور توزیع و مصرف شده است و از این جهت هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

تاریخ تولد:۱۳۵۸/۷/۱۹

محل تولد:البرز

تحصیلات:کارشناسی تئاتر

زمینه فعالیت:بازیگری، تدریس بازیگری، موسیقی

وضعیت تاهل:متاهل

سمت:شاعر

ملیت:ایرانی

دوران:سامانیان

شغل:زرگری

یکی از خاندان های اصیل ایران به نام خاندان سامانی میباشد که در نسل بهرام چوبین سردار معروف ساسانی می زیست. شاهان این خاندان، تلاش بسیاری در احیاء سنن قدیم ایران، احترام به میهن و بزرگداشت مراسم ملی و در ترویج زبان پارسی داشتند و درواقع تمام خصلت های شاعران و نویسندگان و مترجمان را در زمان تشویق و مدح آن ها بیان می کردند. ابواسحاق جویباری از شاعرانی بشمار می رفت که در قید حیات در این دوره بود.

لقب:امُّ البنین

مذهب:شیعه

نسب:قبیله بنی کلاب

وفات:۱۳ جمادی الثانی ۶۴ق

محل دفن:مدینه ، بقیع

زاده: ۱۰ فروردین ۱۳۳۷

زادگاه: اصفهان

پیشه: موسیقی دان ، آهنگساز و خواننده

وضعیت تاهل: متاهل

ملیت: ایرانی

لقب:قطب الدین

نام:محمود

نسب:ابن مسعود بن مصلح

زاد روز:صفر ۶۳۳ قمری

زادگاه:کازرون

تاریخ مرگ:یکشنبه ۱۷ یا ۲۴ رمضان ۷۱۰ قمری( ۲۶ بهمن یا ۳ اسفند ۶۸۹)

نام خانوادگی:جلوه قاضیانی

متولد:۱۳۸۰

قد:۲:۱۰

ملیت:ایرانی

ویژگی:عضو تیم ملی والیبال نوجوانان و جوانان ایران

افتخارات:قهرمانی در مسابقات والیبال نوجوانان جهان در سال ۱۳۹۶ ـ قهرمانی در مسابقات والیبال جوانان آسیا در سال ۱۳۹۷

پست:فوتبالیست

زاده:۸ اسفند ۱۳۸۰

زادگاه:گرگان

ملیت:ایران

قد:۱٫۸۳ متر

زادگاه:تهران

تاریخ تولد:۲۲ دی ۱۳۶۱

همسر:رامبد جوان

سالهای فعالیت:از ۱۳۷۷ تاکنون

ملیت:ایرانی

زاده:۷ اکتبر ۱۹۸۵

زادگاه:اوورلند پارک، کانزاس، ایالات متحده

ملیت:آمریکایی ایرانی تبار

شناخته شده برای:تاسیس دراپ باکس

وضعیت تأهل:مجرد

… به دست آوردن آرمان‌های الهی و انسانی ایجاد شد؟!!؟

بعد از تخلف فرزند ۱۱ ساله و مرگ ۳ نفر یعنی چه!؟
کودک ۱۱ ساله گناهی نکرده و جنایتی مرتکب نشده
هادی می

آقایونی که هر لحظه حرفتان را عوض میکنید میدانید با روحیه و اعصاب مردم بازی میکنید؟چرا یارانه ها را ک

خب دیگه شماهایی که سنگ سوریه رو به سینه میزنید تحویل بگیرید

آقای محترم اتفاقا شما توهم زده‌ای که هنوز سیاسی بازی را نمی خواهی کنار بگذاری ومتوجه شوی که این مشکل

10 سوال کلیدی درباره واکسن کرونا در گفت‌وگو با دکتر مسعود مردانی

آقای دکترمردانی؛ این روزها جسته و گریخته خبر ابتلای افرادی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند اما باز هم به کرونا مبتلا شده‌اند را می‌شنویم. بنابراین این خبرها گاهی مردم را نسبت به کارایی واکسن‌ها نگران می‌کند. نظر شما درباره این اتفاق چیست؟

عمده افرادی که این روزها بعد از تزریق واکسن به کرونا مبتلا می‌شوند، افرادی هستند که 15 ، 16 ماه در خانه‌هایشان قرنطینه بودند و با هیچ‌کس تماس نداشته‌اند(عمدتا افراد میانسال یا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها) بعد با اعلام نوبت واکسن به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند و از طرف دیگر الان سویه دلتا در کشور شیوع پیدا کرده که سریعا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین این افراد در معرض ویروس که قرار بگیرند، سریعا مبتلا می‌شوند. عده‌ای هم تصور می‌کنند که بعد از تزریق واکسن دیگر نیازی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند. این افراد هم در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. با این حال عمدتا کسانی که واکسن می‌زنند، اگر مریض هم بشوند، یک مریضی خفیف خواهند گرفت و به نوع شدید بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند و در آی‌سی‌یو هم بستری نخواهند شد.

اگر شخصی دوز اول واکسن را تزریق کرده باشد و در فاصله بین دوز اول و دوم واکسن به کرونا مبتلا شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا دوز اول واکسن بی‌اثر می‌شود و واکسیناسیون باید از اول تکرار شود؟نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

نیاز به تکرار نیست، چون واکسن بی‌اثر نمی‌شود. فقط ممکن است همزمان با ابتلا به کرونا، تولید پادتن در بدن یک مقدار دچار اشکال شود که با تزریق مجدد واکسن این موضوع جبران خواهد شد. بنابراین کسانی که بعد از تزریق نوبت اول واکسن به کرونا مبتلا می‌شوند، موظف هستند که 6 هفته بعد از ابتلا به کرونا، دوز دوم واکسن را بزنند.

اگر بعد از تزریق دو دوز واکسن، باز هم به کرونا مبتلا شویم، چطور؟ آیا کارکرد واکسن دچار اختلال می‌شود و باید دوباره واکسینه شد؟

خیر، اگر فردی بعد از تزریق دوز دوم واکسن به کرونا مبتلا شود، بعد از بهبودی همچنان اثر واکسن در بدنش وجود دارد و نیازی به دوباره واکسینه‌شدن وجود ندارد.

واکسن‌ها تا چه زمانی اثرگذاری دارند؟ آیا مادام‌العمر هستند یا موقت؟

همه واکسن‌هایی که امروزه در جهان تولید شده‌اند، ایمنی مادام‌العمر ایجاد نمی‌کنند. آن چیزی که تا الان مشخص شده این است که واکسن‌ها حداقل بین 6ماه تا یک‌سال ایمنی مطلوب را می‌دهند.

فردی به کرونا مبتلا می‌شود و در همین زمان هم نوبت تزریق واکسنش فرا می‌رسد. در این شرایط آیا می‌توان واکسن را همزمان با بیماری کرونا دریافت کرد یا خیر؟

نه‌تنها کسانی که به کرونا مبتلا می‌شوند بلکه هر فردی که بیماری حاد تب‌دار داشته باشد و بیماری‌اش همزمان با نوبت تزریق واکسن می‌شود، به هیچ‌وجه نباید واکسن بزند. اگر بیمار‌اش کرونا باشد که توضیح دادم 6 هفته بعد از ابتلا می‌توان واکسن را دریافت کرد. اگر بیماری‌اش غیر از کرونا باشد نیز، باید 2 هفته بعد از بهبودی برای تزریق واکسن اقدام کند.

آقای دکتر از آنجایی که گفته می‌شود عده‌ای به کرونا مبتلا می‌شوند اما چون بدون علایم هستند، خودشان از بیماری‌شان خبر ندارند. در این شرایط اگر این فرد برای تزریق واکسن کرونا اقدام کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ببینید وقتی فردی به کرونا مبتلا می‌شود، سیستم ایمنی بدن با این عامل خارجی(ویروس کرونا) شروع به جنگیدن می‌کند. حالا در این شرایط جنگی تصور کنید که با تزریق واکسن، یک آنتی‌ژن هم وارد بدن شود که می‌خواهد پادتن ایجاد کند. در این شرایط سیستم ایمنی بدن نه می‌تواند به خوبی علیه ویروس کرونا واکنش نشان دهد و نه علیه پادتن.

یعنی اگر بدن همزمان با ابتلا به ویروس کرونا واکسن دریافت کند، خطرناک است؟

خیر، اتفاق خطرناکی نمی‌افتد و فقط ممکن است که فرآیند تولید آنتی‌بادی و پادتن در بدن با تأخیر انجام شود.

با توجه به اینکه هنوز هیچ‌کدام از واکسن‌های ایرانی به‌خصوص واکسن کووبرکت که در مرحله واکسیناسیون عمومی قرار گرفته، تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارند. تأییدیه این سازمان چقدر اهمیت دارد؟  

تأییدیه این سازمان بسیار اهمیت دارد؛ نه‌تنها برای ما بلکه برای همه دنیا مهم است که از این سازمان مجوز بگیرند. سازمانی که بسیار کارآمد است و همه مسائل مربوط به حوزه بهداشت و به‌خصوص در این شرایط خاص واکسیناسیون را رصد می‌کند. بنابراین واکسن‌هایی که تأییدیه این سازمان را داشته باشند، بهتر از این است که تأییدیه‌ای از این سازمان نگیرند. همین‌طور در کشور ما، سازمانی وجود دارد به نام سازمان غذا و دارو که واکسن‌ها حتما می‌بایست تأییدیه این سازمان را هم داشته باشند.

درحال حاضر چه واکسنی از همه واکسن‌های تولیدشده در جهان بهتر است؟

من معتقد هستم که در زمان اپیدمی، بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است.

آقای دکتر بعد از تزریق دو دوز واکسن، چطور می‌شود فهمید سطح ایمنی بدن ما در مقابله با کرونا به چقدر رسیده؟ اساسا آزمایشی برای تشخیص اثرگذاری و میزان کارایی واکسن بعد از تزریق وجود دارد؟

می‌توان با تست آنتی‌بادی میزان کارایی واکسن را آزمایش کرد. با این حال چون میزان آنتی‌بادی استاندارد نیست.

 

 

 

 

فعالیت این سایت بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. تمام حقوق برای پیشخوان محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر این سایت فقط با ذکر نام پیشخوان و درج لینک به این سایت مجاز است.دربارهٔ ما | تبلیغات در پیشخوان

©2012-2022 https://www.pishkhan.com

تهران – ایرنا – عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: سازمان بهداشت جهانی واکسن سینوفارم چین را تایید کرد.

مسعود مردانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسن سینوفارم کرونا ساخت چین و از نوع واکسن های ساخته شده با ویروس غیر فعال است. این واکسن به صورت دو دوزی با فاصله ۲۸ روز برای گروه های سنی بالای ۱۸ سال کاربرد دارد و اثربخشی آن حدود ۷۹ درصد است.

وی ادامه داد: این واکسن برای افرادی که سابقه آلرژی به این واکسن دارند یا سابقه واکنش های حساسیتی یا بیماری مزمن شدید دارند یا افراد دچار بیماری حد متوسط تا شدید با یا بدون تب هستند تا زمان بهبودی ممنوعیت مصرف واکسن دارد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خانم ها در دوران بارداری و شیردهی نیز در مورد واکسن سینوفارم منع مصرف دارند.

وی افزود: افرادی که باید با احتیاط و با مشورت پزشک این واکسن را تزریق کنند نیز شامل افراد مبتلا به اختلالات انعقادی یا کاهش پلاکت خون هستند که باید با نظر پزشک معالج واکسن تزریق کنند و بعد از تزریق واکسن باید مراقب محل تزریق از نظر خونریزی باشند.نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

مردانی ادامه داد: بیماران هموفیلی نیز بعد از تزریق فاکتور انعقادی، واکسن بزنند. افرادی که صرع، بیماری های عصبی پیش رونده یا سابقه «گیلن باره» دارند نیز حتما برای تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنند.

وی گفت: درد محل تزریق از عوارض خیلی شایع این واکسن است و تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق نیز از عوارض تزریق این واکسن است که دیده شده است.

این متخصص بیماری عفونی افزود: راش پوستی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب آلودگی و گیجی نیز در موارد معدودی پس از تزریق این واکسن دیده شده که از عوارض غیر شایع آن است.

مردانی ادامه داد: بهتر است افرادی که این واکسن را تزریق می کند، بعد از تزریق واکسن تا ۳۰ دقیقه در محل واکسیناسیون بمانند و در صورت بروز عوارض خفیف مانند درد، تب و آبریزش بینی از مسکن مانند استامینوفن یا آنتی هیستامین استفاده کنند و در صورت بروز عوارض شدید با مرکزی که واکسن تزریق کرده، تماس بگیرند.

تهران- ایرنا- پسروی آب دریای خزر پدیده جدیدی نیست، دوره ساسانیان تراز…

تهران – ایرنا – رییس جمعیت هلال احمر در دیدار با زهره الهیان نماینده…

تهران – ایرنا – رئیس کل دادگستری استان تهران بر لزوم استفاده از «نهادهای…

تهران – ایرنا – رئیس سازمان حج و زیارت گفت: پیش ثبت نام سفرهای عتبات…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید

شفقنا زندگی– دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته ستاد پیشگیری کرونا تاکید کرد: وقتی دو دوز واکسن سینوفارم می زنید تنها 20% بر علیه بیماری اومیکرون مقاوم می شوید ولی با دوز سوم میزان آنتی بادی 40 تا 45 برابر افزایش پیدا می کند. از این رو تاکید می شود کسانی که دوز سوم را نزده اند حتما بروند و واکسینه شوند.

متن گفت وگوی خبرنگار شفقنا زندگی با دکتر مردانی را می خوانید:

_ پیک اومیکرون چقدر جدی است؟ با وجود اینکه بسیاری از هموطنان واکسن زده اند اما همچنان هشدار هایی در مورد احتمال موج بعدی کرونا وجود دارد..

خطر در مورد کسانی است که واکسن نزده اند یا دوز سوم را نزده اند کاملا جدی است و حتی ابتلا می تواند منجر به مرگ آنها شود. اما برای کسانی که واکسن زده اند بیماری می تواند به شکل یک سرماخوردگی خفیف در بدن آنها ظاهر شود ولی شرایط در مورد هر کسی متفاوت از دیگری است.

_ تعداد کسانی که واکسن نزده اند زیاد نیست آیا این رقم از افراد جامعه می توانند به شکل گرفتن موج بعدی ابتلا به کرونا در کشور کمک کنند؟نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

این مساله در ایران مطالعه شده است. وقتی دو دوز واکسن سینوفارم می زنید تنها 20% بر علیه بیماری اومیکرون مقاوم می شوید ولی با دوز سوم میزان آنتی بادی 40 تا 45 برابر افزایش پیدا می کند. از این رو تاکید می شود کسانی که دوز سوم را نزده اند حتما بروند و واکسینه شوند.

_ در مورد بچه ها مساله چطور است؟

بچه ها آسیب پذیر هستند و در معرض خطر هستند. لزوم واکسیناسیون بچه ها مورد تاکید بود ولی هنوز پروتکل اجرایی ابلاغ نشده است.

_ آیا با آغاز پیک بعدی کرونا مدارس تعطیل خواهند شد؟

بله حتما مدارس باید تعطیل شوند.

_ از نگاه شما پایان پاندمی کرونا چه زمانی است؟

ما پایان کرونا نداریم. کرونا خواهد ماند و جزو بیماری های بومی می شود و حتی وقتی آب ها از آسیاب افتاد مثل یک بیماری بومی می شود. مثل گلودردی چرکی یا مثل سرماخوردگی و سالی چند نفر بیمار خواهند شد. ولی این همه مرگ و میر و بگیر و ببند رانخواهد داشت.

_ آیا می توان میزان خطر جهش های جدید را پیش بینی کرد؟

هر چه به طرف کنترل بیماری می روید و انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر اتفاق نمی افتد جهش ها کمتر می شود. جهش تنها وقتی اتفاق می افتد که بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

_ واکسیناسیون به چه شکلی تجدید خواهد شد؟ آیا دوزهای چهارم و پنجم و … هم در راه است؟

سازمان جهانی بهداشت در مورد دوز سوم به اجماع رسیده و توصیه می کند همه واکسینه شوند اما در مورد دوز چهارم بجز اسرائیل در هیچ کشوری به صورت معمول در نیامده است.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

Δdocument.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );

شفقنا زندگی– دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره سویه جدید اومیکرون گفت: طینت خاصی که این ویروس دارد به این صورت است که گویی موارد ابتلا و بستری این ویروس چندان در فرم حاد و شدید نیست و با توجه به اینکه مردم ما واکسن زده اند انشاا… شاهد موارد شدید ابتلا و اشغال شدن تخت های آی سی یو نباشیم.

متن گفت وگوی خبرنگار شفقنا زندگی با دکتر مردانی را می خوانید:

_ واکسیناسیون 80 درصد از مردم جامعه به تازگی انجام شده است آیا در چنین شرایطی انتشار سویه اومیکرون می تواند خطرناک و همراه با مرگ و میر باشد؟

ورود موج جدید اجتناب ناپذیر است. همانطور که در دلتا در بریتانیا و در آلفا امواجی متوسط با شیوع بیماری در دنیا داشتیم، فرق این بیماری با بقیه سویه های کرونا در این است که سرعت انتشار آن بالاتر از بقیه گونه ها است پس امکان ورود موج جدید صددرصد است. اما در این مورد که تعداد زیادی در بیمارستان ها بستری شوند و برای بخش بهداشت و درمان گرفتاری ایجاد کنند کمتر است وانشاا… که اتفاق نیفتد و این به رعایت کردن مردم بستگی دارد. طینت خاصی که این ویروس دارد به این صورت است که گویی موارد ابتلا و بستری این ویروس چندان در فرم حاد و شدید نیست و با توجه به اینکه مردم ما واکسن زده اند انشاا… شاهد موارد شدید ابتلا و اشغال شدن تخت های آی سی یو نباشیم.

_ گفته می شود حتما باید دوز سوم زده شود آیا دوز اول و دوم مصونیت ایجاد نمی کند؟نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

سیستم واکسیناسیون در ویروس ضعیف شده سه واکسنه است نه دو واکسن!

در ایران شایعترین واکسن ها سینوفارم و برکت بود که هر دو ویروس ضعیف شده است، سیستم واکسیناسیون در ویروس ضعیف شده سه واکسنه است نه دو واکسن! شما باید دو واکسن بزنید و سه تا چهار ماه بعد واکسن سوم را بزنید تا بگویید واکسیناسیون ما کامل شده است پس عزیزان هر چه سریعتر بروند و واکسن سوم را بزنند.

_ آیا احتمال مرگ و میر بر اثر ابتلا به اومیکرون در کسانی که دو واکسن زده اند وجود دارد؟

دیده شده کسانی که حداقل دو دوز واکسن زده اند و یا کسانی که قبلا مبتلا شده اند، فرم شدید بیماری را نمی گیرند.

_ ابتلا در کودکان چطور خواهد بود؟

کودکان در معرض ابتلای بالایی هستند

ممکن است تا دو سه هفته دیگر در کشور ما با این وضعیت روبرو شویم

کودکان در معرض ابتلای بالایی هستند خبری که امروز سی بی سی آمریکا گزارش کرد نشان می داد میزان بستری کودکان در بخش های اطفال بیمارستان های لندن 39% افزایش پیدا کرده است. گونه اومیکرون در آمریکا شایع ترین گونه کرونا است در صورتی که هفته پیش گونه دلتا شایع تر بود. پس شوخی نیست و ممکن است تا دو سه هفته دیگر در کشور ما با این وضعیت روبرو شویم.

_ در مورد واکسیناسیون کودکان چطور عمل خواهد شد؟

فعلا واکسیناسیون کودکان 7 تا 12 سال در ایران به اجماع رسیده و اعلام شده است ولی در مورد زیر 5 سال تا به حال به اجماع نرسیده اند و بی خطری آن در بچه در تمام به اثبات رسیده است.

_ علایم در این بیماری به چه صورتی است؟

عمدتا با حالت سرماخوردگی است و همچنین ضعف و سستی و سردرد و بی حالی و مجموع علایم یک سرماخوردگی خفیف که خوشبختانه فرم شدید ندارد.

_ تشخیص ابتلا به کرونا اومیکرون به چه صورتی است؟

فقط با تست های پی سی آر و اگر شک کردند باید ژنوم ویروس و توالی ژنتیکی آن کاملا مشخص شود و بفهمند اومیکرون است یا خیر.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

Δdocument.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک نقش بسزایی در کاهش و کنترل کرونا دارد، گفت: اشخاصی که از دریافت واکسن به واسطه برخی شایعات خودداری می‌کنند سخت در اشتباه هستند، زیرا واکسن بهترین راه مقابله با کرونا و اومیکرون است.مسعود مردانی با بیان اینکه بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی حدود ۳۰ کشور دنیا به ویروس اومیکرون آلوده شده است، افزود: براساس اعلام پزشکان آفریقایی اومیکرون از سرعت بسیار بالای انتقال به دیگران برخوردار است، اما از ویروس کرونا خفیف‌تر بوده و بیشتر در کودکان کم سن و سال دیده شده است.وی اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اکنون یک اکیپ بسیار مجرب و قوی در زمینه ویروس شناسی در زمینه شناخت مشخصات بالینی، نحوه بهتر درمان، راه‌های انتقال و … در خصوص اومیکرون فعال هستند که پس از اخذ و بررسی نهایی به جامعه جهانی اطلاع رسانی خواهد شد.مردانی با تاکید بر اینکه مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند، تصریح کرد: ویروس اومیکرون نیز همانند کرونا است و اگر مردم واکسن‌های خود را به موقع زده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی نیست.وی ادامه داد: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی که سه روز پیش اعلام شد، برای مقابله با اومیکرون نیازی به ساخت واکسن‌های جدید نیست، زیرا که به احتمال زیاد واکسن‌های ساخته شده پاسخگوی ویروس اومیکرون نیز هست.فوق تخصص بیماری‌های عفونی به زنان خانه دار نیز گفت: با توجه به هوای سرد، سعی کنند در طول روز برای جابجایی هوای منازل خود پنجره‌ها را برای مدت چند دقیقه باز کنند و در این ایام کرونایی از غذا‌های سبک، کم حجم، مقوی، سبزیجات تازه و میوه استفاده کرده و از غذا‌های چرب، سرخ کردنی و گوشت قرمز تا حدود زیادی خودداری کنند.در حال حاضر در ایران واکسن آسترازنکا، سینوفارم، اسپوتنیک، بهارات و برکت تزریق می‌شود. به گزارش ایرنا، سازمان جهانی بهداشت پنجمین حرف یونانی اومیکرون را به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شناسایی‌شده، اختصاص داد. سازمان جهانی بهداشت این سویه را نگران‌کننده خوانده و کارشناسان بهداشت عمیقاً نگران سرایت اومیکرون هستند، زیرا دارای مجموعه‌ای غیرعادی از جهش‌ها است و مشخصاتی متفاوت از سایر سویه‌های نگران‌کننده دارد.گرچه سازمان جهانی بهداشت هنوز جزییاتی از میزان سرایت سویه اومیکرون ویروس کرونا را اعلام نکرده، یک متخصص بیماری‌های همه‌گیر احتمال داد که میزان سرایت این سویه نسبت به سویه دلتا ۵۰۰ درصد بیشتر باشد.سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید کرده که هنوز برای اعلام میزان نگرانی در مورد شیوع سویه اومیکرون زود است و مساله پس انجام مطالعات لازم و بررسی عملکرد واکسن‌های موجود در قبال آن روشن خواهد شد.دانشمندان نیز بر پایه تجربیات گذشته یادآور شده‌اند که ویروس‌ها همواره جهش پیدا می‌کنند، اما گاهی در جهش ضعیف‌تر شدن و گاهی در مسیر ماهرتر شدن برای فرار از پادتن و از کارآیی انداختن واکسن‌ها.تا روز شنبه ۱۳ آذر ماه طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در ۳۶ کشور، اومیکرون شناسایی شده است.

FF86769C2C2EF847ECF38DBC7817A9660349CCD3E793797B86B5C31C3F550500

تمامی حقوق مادی ومعنوی سایت متعلق به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران می‌باشد

با توجه به تغییر چهره دادن ویروس کرونا و افزایش ابتلای کودکان به این ویروس، بسیاری از ویروس شناسان تزریق واکسن به افراد زیر ۱۸ سال را توصیه کردند تا در صورت واکسینه شدن گروه‌های پرخطر، این گروه از جمعیت نیز در برابر این ویروس مقاوم شوند.

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، شهین مردانی: در حالی‌که واکسیناسیون جمعیت بزرگسال اغلب کشورها در مقابل کووید ۱۹ در حال انجام است و در برخی از کشورها جمعیت قابل قبولی تاکنون واکسینه شده‌اند، در آستانه بازگشایی مدارس تزریق واکسن به کودکان زیر ۱۸ سال نیز در برخی کشورها آغاز شده و البته این در حالی است که هنوز بسیاری از مناطق جهان دسترسی به واکسن کووید ندارند و این سوال که آیا به راستی واکسینه کردن کودکان یک امتیاز در مقابله با این بیماری همه‌گیر خواهد بود یا نه مطرح می‌شود.

از روزهای نخست همه‌گیری کووید، این واقعیت که کودکان و افراد زیر ۱۸ سال کمتر طعمه ویروس و نوع حاد بیماری می‌شوند، مطرح بود، اما در ماه های اخیر که ویروس کرونا با جهش های مختلف تغییر چهره داده، بسیاری از افراد زیر ۱۸ سال به نوع شدید بیماری مبتلا و حتی نرخ مرگ و میر نیز در این گروه سنی بیشتر شده است؛ از این رو بسیاری از ویروس شناسان تزریق واکسن به افراد زیر ۱۸ سال را توصیه کردند تا در صورت واکسینه شدن گروه‌های پرخطر، این گروه از جمعیت نیز در برابر این ویروس مقاوم شوند.

در ایران نیز با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در کشور از اواسط مرداد ماه و واکسیناسیون معلمان و کادر اجرایی مدارس، کم کم زمزمه‌ها برای بازگشایی مدارس بالا گرفت و براساس تصمیماتی که اخیرا گرفته شده، روند واکسیناسیون دانش‌آموزان با یک دز از واکسن سینوفارم آغاز می‌شود، در این گزارش به کشورهایی که واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال را آغاز کرده‌اند و همچنین نوع واکسنی که مورد استفاده قرار گرفته، می‌پردازیم:

* چین

نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

۱. سینوفارم

وبسایت «scmp» اول هفته جاری با انتشار گزارشی نوشت: داده‌های مرحله یک و دو آزمایشات بالینی منتشر شده در  «The Lancet Infectious Diseases» نشان داده واکسنی که توسط موسسه محصولات بیولوژیکی سینوفارم در پکن تهیه شده در شرکت کنندگان سه تا ۱۷ ساله بی خطر است.براساس اطلاعات منتشر شده، این واکسن توانسته ایمنی قابل قبولی در کودکان این گروه سنی ایجاد کند، اما  این مطالعه که توسط محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین و سازنده واکسن انجام شده به دلیل فقدان داده‌ها در مورد پاسخ ایمنی به انواع مختلف واریانت‌های کرونا، محدود شد و با وتجه به اینکه ارزش واکسن‌های چینی با داده‌های واقعی روشن می شود، داده‌های بیشتر در مرحله سوم مطالعات در امارات متحده عربی جمع آوری می‌شود ، جایی که کودکان سه ساله در برنامه ایمن سازی قرار دارند.

جین دانگیان، ویروس شناس از دانشگاه هنگ کنگ می‌گوید: تصمیم گیری در مورد واکسیناسیون کودکان باید هرگونه خطر ناشی از واکسیناسیون را در برابر خطر ابتلا به کووید ۱۹  که معمولاً بیماری شدید در کودکان ایجاد نمی‌کند در نظر بگیرد، با این حال آزمایشات بالینی بسیاری نشان داده واکسن‌های غیر فعال چین ایمن است و نگرانی ایجاد نمی‌کند. به گفته ویروس شناس دانشگاه هنگ کنگ علیرغم فقدان داده‌های روشن در مورد اینکه چگونه واکسن‌های ساخت چین مانع از انتقال می‌شوند، مشخص است که دریافت واکسن احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد. آزمای بالینی واکسن سینوفارم که در استان هنان برگزار شد، شامل ۲۸۸ کودک در مرحله اول آزمایش و ۷۲۰ کودک در مرحله دوم بود. عوارض جانبی عمدتا خفیف تا متوسط بودئو یک واکنش آلرژیک شدید در بین کودکانی با سابقه حساسیت غذایی مشاهده شد. به طور کلی واکسن سینوفارم در ماه اوگوست برای استفاده اضطراری در کودکان بین ۳ تا ۱۷ سال توسط مجوز دولتی چین تأیید شده است.

 

۲. واکسن سینوواک

 مقامات چین تزریق واکسن  سینوواک را در ماه ژوئن  برای کودکان تایید کردند؛ لذا چین اولین کشوری شد که مجوز استفاده از واکسن را برای کودکان سه ساله صادر کرده است؛  به گفته شرکت سینوواک، نتایج اولیه آزمایشات بالینی فاز نخست و دوم این واکسن نشان می دهد واکسن می‌تواند باعث ایجاد واکنش ایمنی در کودکان شود. همچنین تاکنون عوارض جانبی این واکسن خفیف بوده است.بنابر تصمیم دولت چین کودکان  بالای 3 سال این کشور از خردادماه در حال واکسینه شدن با واکسن سینوواک هستند.

این کشور هدف نهایی واکسیناسیون ۸۰ درصد از ۱.۴ میلیارد جمعیت خود را تا پایان سال تعیین کرده، رقمی که بدون تعداد زیادی از افراد زیر ۱۸ سال نمی‌توان به آن رسید. از نظر تئوری واکسن کووید در چین داوطلبانه است، اگرچه برخی از مقامات محلی اعلام کرده‌اند که دانش آموزان اجازه نخواهند داشت در این دوره به مدرسه بروند مگر اینکه تمام خانواده آن‌ها واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.  واکسن سینوواک همچنین در بسیاری از کشور‌های آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

* انگلیس

طبق توصیه مقامات ارشد پزشکی انگلیس، کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله انگلیسی می‌توانند علیه همه‌گیری کرونا واکسینه شوند؛ واکسنی که برای ایمن سازی جمعیت کودک این کشور در نظر گرفته شده فایزر است؛ در ماه مه، آژانس دارویی اروپا (EMA) واکسن فایزر را برای کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله تأیید کرد. از آن زمان، کشورهای مختلف اتحادیه اروپا در حال تزریق این واکسن به گروه‌های سنی مورد نظر هستند. پس از واکسن فایزر آژانس دارویی اروپا واکسن مدرنا را برای استفاده در گروه سنی ۱۲-۱۷ تأیید کرد.

* دانمارک 

اداره بهداشت دانمارک در ماه ژوئن تصمیم به واکسیناسیون کودکان در محدوده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال گرفت و براساس تصمیم دولت واکسیناسیون  این کودکان در ماه ژوئیه آغاز شد. دانمارک هفته گذشته همه محدودیت های باقی مانده را لغو کرد. ۸۳.۵ درصد از افراد بالای ۱۲ سال در این کشور به طور کامل واکسینه شده‌اند.

* اسپانیا

روند واکسیناسیون کودکان و نوجونان در اسپانیا نیز همچون دانمارک فعال است و این کشور نوجوانان ۱۹ تا ۱۲ سال خود را با تزریق حداقل یک دز از واکسن واکسینه کرده است.

* فرانسه 

فرانسه از جمله کشورهایی است که در بحث واکسیناسیون کرونا سرعت‌عمل داشته است؛ براساس داده‌های موجود ۶۶ درصد از گروه سنی ۱۷ تا ۱۲ سال در این کشور حداقل یک دز از واکسن را دریافت کرده‌اند و ۵۲ درصد آنها به صورت کامل واکسینه شده‌اند.  از ماه اکتبر نیز افراد زیر ۱۸ سال به گذرنامه سلامت احتیاج دارند به این معنی که همه نوجوانان برای دسترسی به مکان‌هایی مانند سینما، موزه‌ها، رستوران‌ها و مراکز خرید داخلی باید مدارک واکسیناسیون یا آزمایش منفی کووید را نشان دهند.

* آلمان 

مشاوران علمی آلمان در ماه ژوئن توصیه کردند که واکسن فقط باید برای کودکان 12 تا 15 ساله با بیماری‌های زمینه ای ارائه شود، اما در ماه آگوست پس از گسترش بیشتر نوع دلتا عرضه واکسن به همه افراد بالای 12 سال گسترش یافت.نهاد تخصصی که به دولت آلمان در زمینه واکسن مشاوره می دهد در بیانیه ای اعلام کرد که این تصمیم پس از بررسی داده های جدید ایمنی، به ویژه از ایالات متحده، پس از واکسیناسیون حدود ۱۰ میلیون نوجوان گرفته شد.

* سوئد

در سوئد کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله تنها در صورت داشتن بیماری ریوی، آسم شدید یا سایر بیماری‌های پرخطر واجد شرایط واکسن هستند که روند واکسیناسیون آنها از اواخر پاییز آغاز خواهد شد؛ استفان لوفون، نخست وزیر سوئد به همراه لنا هالنگرن، وزیر بهداشت و آنا اکستروم، وزیر آموزش و پرورش این کشور باور دارند تنها از طریق واکسیناسیون است که می‌توان به زندگی عادی بازگشت.واکسن کووید ۱۹ در حال حاضر برای همه افراد بالای ۱۶ سال در سوئد تزریق می‌شود و در این گروه سنی ۷۳ درصد افراد هر دو دز را دریافت کرده‌اند.نخست وزیر این کشور طی یک سخنرانی گفته است: در طول مبارزه با همه گیری، ما به وضوح اعلام کردیم که مدارس باید آخرین چیزی باشند که بسته می‌شوند (به عنوان بخشی از  اعمال محدودیت‌ها با هدف مهار ویروس) و  باید اولین چیزی باشند که باز می‌شوند.

وزیر آموزش و پروش این کشور نیز باور دارد، واکسن از کودکان در برابر بیماری‌های جدی محافظت و کمک می‌کند تا مدارس بازگشایی شوند؛ تجربه آموزش آنلاین در دوران همه‌گیری نشان داده که کلاس‌های حضوری و حضور در محیط آموزشی مدرسه تا چه حد برای یادگیری دانش‌آموزان حائز اهمیت است. 

 

* نروژ

در نروژ  که بخشی از اتحادیه اروپا نیست، عرضه واکسن به تازگی برای کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله آغاز شده است؛ دولت این کشور در اوایل ماه جاری میلادی ( حدود سه هفته پیش) تصمیم گرفت از توصیه موسسه بهداشت عمومی نروژ برای ارائه واکسیناسیون کرونا به نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله پیروی کند.

موسسه بهداشت عمومی نروژ (NIPH)  می‌گوید: کودکان و نوجوانان به ندرت دوره بیماری شدید کووید را تجربه می‌کنند و اکثریت قریب به اتفاق علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند. در زمانی که انتقال این بیماری در این گروه سنی بالاست تصمیم درست این است که این گروه سنی نیز واکسینه شوند تا در برابر سیر بیماری شدید محافظت شوند.

این موسسه تاکید می‌کند: «انتقال  ویروس در بین کودکان و نوجوانان در حال افزایش است و نوجوانان ارتباطات اجتماعی زیادی دارند. هنگامی که بسیاری از افراد آلوده هستند، تعدادی دیگر نیز در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان خواهند بود. برخی نیز ممکن است دچار عارضه نادر و جدی MISC شوند که یک بیماری التهابی است که حدود ۶-۲ هفته پس از بیماری کووید ۱۹ رخ دهد. بنابراین، ما به دولت توصیه کرده‌ایم که برنامه ایمن سازی کرونا گسترش یابد تا به کودکان ۱۲-۱۵ ساله واکسن داده شود». 

بنابر این تصمیم و با توجه به اینکه واکسن‌ فایزر در حال تجویز برای کودکان کشورهای اتحادیه است، دولت نروژ  با توجه به عارضه التهاب قلبی ناشی از واکسن فایزر که عارضه تایید شده آن هست، فعلا تصمیم به تزریق یک دز از واکسن گرفته و پس از بررسی شرایط ممکن است دز دوم آن نیز برای ایمن‌سازی جمعیت کودکان توصیه شود. 

ینس استولتنبرگ، سیاست‌مدار نروژی می‌گوید: دریافت یک دز از واکسن محافظت خوبی در برابر دوره بیماری شدید ایجاد می‌کند و احتمالاً در نوجوانان در این سن بهتر از گروه‌های سنی بالاتر محافظت ایجاد می‌شود.

او توضیح می‌دهد که موسسه بهداشت عمومی نروژ قبل از توصیه‌ای برای دز دوم برای این گروه سنی با دانش به روز در مورد عوارض جانبی، پیشرفت بیماری و وضعیت کلی ارزیابی‌های جدیدی را انجام خواهد داد.عارضه جانبی نادر  میوکاردیت پس از استفاده از واکسن‌های mRNA به ویژه در افراد جوان گزارش شده و براساس داده‌های موجود عوارض جانبی عمدتا پس از دز دوم رخ می‌دهد، بنابراین فعلا به تزریق یک دز از واکسن اکتفا می‌شود.

 دولت نروژ  با توجه به عارضه التهاب قلبی ناشی از واکسن فایزر که عارضه تایید شده آن هست، فعلا تصمیم به تزریق یک دز از واکسن برای کودکان گرفته است.

* شیلی

شیلی  از جمله کشورهاییست که دارای بالاترین نرخ واکسیناسیون در جهان است و واکسن‌هایی برای افراد ۱۲ سال به بالا در دست تولید دارد. واکسن سینوواک چین در این کشور قبلاً برای استفاده در کودکان شش ساله تأیید شده؛ این شرکت اخیراً آزمایشات بالینی را برای آزمایش واکسن خود بر روی کودکان در آفریقای جنوبی از شش ماه تا 17 سال  نیز آغاز کرده است. شیلی به عنوان نخستین کشور آمریکای لاتین مجوز مصرف واکسن سینوواک در کودکان را در اوایل ماه جاری میلادی صادر کرد. 

 هریبرتو گارسیا، مدیر موسسه بهداشت عمومی شیلی گفته است، این نهاد با پنج رای موافق و یک رای مخالف این اقدام جدید را تأیید کرده و در حال حاضر دانشگاه کاتولیک شیلی 4 هزار کودک 3 تا 17 ساله  را تحت بررسی قرار داده تا اثرات سینوواک بر آنها را مطالعه کند.  ضمن اینکه کارشناسان موسسه بهداشت عمومی در حال مرور اطلاعات داده شده توسط آزمایشگاه سینوواک و اطلاعات منتشر شده در مجلات پزشکی هستند.نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

* آمریکا

نهادهای نظارتی ایالات متحده واکسن کووید ۱۹ فایزر را در ماه مه برای کودکان ۱۲ ساله تایید کرد و براساس این تصمیم گروه سنی یاد شده از ماه بعد آن در برابر کرونا واکسینه شدند؛متخصصان می‌گویند واکسینه کردن نوجوانان اقدامی اساسی در برقراری ایمنی جمعی در ایالات‌متحده است. تا پایان ماه ژوئیه، ۴۲ درصد از نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله اولین دز خود را دریافت کردند در حالی که ۳۲ درصد نیز با دریافت هر دو دز در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند. واکسن‌های  تزریقی به کودکان فایزر و مدرنا بوده و مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده همچنان توصیه می‌کند همه افراد بالای ۱۲ سال باید واکسینه شوند. تلاش برای واکسیناسیون کودکان زمانی آغاز شد که ایالات متحده با افزایش عفونت‌های ناشی از نوع دلتا مواجه شد.

در آخرین گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمده است، تعداد کودکانی که با کووید در بیمارستان بستری شده‌اند بین ۳.۴ تا ۳.۷ برابر بیشتر از ایالت‌هایی است که با کمترین پوشش واکسیناسیون بوده است.تعدادی از اعضای هیئت مدیره مدارس ایالات متحده با وجود مخالفت برخی از والدین، شرط حضور دانش‌آموزان بالاتر از ۱۲ سال را واکسیناسیون اعلام کردند.

در آخرین گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمده است، تعداد کودکانی که با کووید در بیمارستان بستری شده‌اند بین ۳.۴ تا ۳.۷ برابر بیشتر از ایالت‌هایی است که با کمترین پوشش واکسیناسیون بوده است.

 

شرکت فایزر  آزمایش واکسن کووید خود را روی کودکان کوچکتر نیز آغاز کرده؛ شرکت‌های داروسازی فایزر و بیواِن تِک روز دوشنبه ۲۹ شهریور اعلام کردند نتایج پژوهش‌های بالینی جدید ثابت کرده که واکسن کرونا محصول این دو شرکت برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله امن و موثر است و به زودی درخواست تایید آن را به نهادهای مسئول ارائه می کنند. اطلاعات مربوط به نوزادان شش ماهه تا چهار ساله نیز تا پایان سال به دست می‌آید.

* کوبا

کوبا در اقدامی بی‌سابقه به عنوان نخستین کشور جهان واکسینه کردن کودکان خردسال را آغاز کرده و قصد گشایش مرزهای خود را دارد. قرار است تا ماه نوامبر ۹۰ درصد شهروندان کوبایی با واکسن‌های ساخت کوبا علیه ابتلا به بیماری کووید۱۹ واکسینه شوند.این کشور پس از تکمیل آزمایشات بالینی بر روی خردسالان با واکسن های آبدالا و سوبرانا، جمعه دو هفته پیش کمپین واکسیناسیون کودکان از ۱۲ سال به بالا را آغاز کرد و چند روز پس از آن واکسیناسیون کودکان در گروه سنی ۲ تا ۱۱ سال را نیز شروع کرد.کشورهایی مانند چین، امارات متحده عربی و ونزوئلا اعلام کرده‌اند که قصد واکسیناسیون کودکان خردسال را دارند، اما کوبا اولین کشوری است که این کار را انجام داد.

 

* امارات 

دولت امارات ماه گذشته، اعلام کرد واکسن ساخت چین سینو فارم را برای تزریق کودکان و نوجوانان در رده سنی ۳ تا ۱۷ سال تایید کرده است.سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی و بحران فوری امارات در بیانیه‌ای گفت: این تصمیم پس از آزمایشات بالینی و ارزیابی‌های گسترده و بر اساس مجوز استفاده اضطراری و ارزیابی‌های محلی مطابق با مقررات مصوب گرفته شده است. وزارت بهداشت و پیشگیری امارات برای مطالعه میزان ایمنی‌زایی واکسن سینوفارم برای کودکان سه تا ۱۷ ساله، تزریق آزمایشی این واکسن به ۹۰۰ کودک داوطلب را آغاز کرده و در حال بررسی میزان اثرگذاری واکسن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ در این گروه سنی است.

 منابع:

 

انتهای پیام/

نی نی سایت

نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم
نظر دکتر مردانی در مورد واکسن سینوفارم

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *