رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی
رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

می 19, 2021 مشاوره خانواده

در این مقاله از سایت مشاوره باما به دلایل خیانت زناشویی و علل روابط نامشروع از نظر روانشناسی می‌پردازیم. به‌عنوان طبق بررسی سارا تولان، پژوهشگر دانشگاه ایالتی یوتا و همکارانش، خیانت زناشویی و برقراری رابطه نامشروع از مهمترین علل طلاق است. بااین‌حال، بر اساس نظر کالون، بسیاری از زوج‌های متأهل راضی و شاد، خیانت را پذیرفته‌اند و هرگز تصمیم به طلاق نگرفته‌اند. بر اساس آمار منتشره، حدود ده درصد زوجین در طول زندگی تجربه خیانت زناشویی را داشته و اوج آن 20 درصد برای زوج‌ها در 40 سالگی است. زوج‌هایی که متوجه خیانت همسر خود می‌شوند، آن را تجربه‌ای از جنس شکستن و خرد شدن ناگهانی می‌دانند و معتقدند که این اتفاق پایان ازدواج است. چنانچه زوج بخواهند رابطه‌ زناشویی خود را بهبود دهند، همسر خیانت‌ کار باید اقرار کند که پشیمان است و احساس گناه کند.

اعتقادات مذهبی یا شرایط جامعه ممکن است مانع از طلاق زوجین شود و آن‌ها را از تصمیم به طلاق منصرف کند. بااین‌حال، ممکن است زوج‌ها از اعتقادات مذهبی برای حل مشکلات و در برخورد با خیانت کمک بگیرند. آگاهی به این موضوع که خیانت زناشویی علامتی برای ازدواج ناخوشایند است، می‌تواند زن و شوهر را به‌سوی حل‌وفصل مشکلات سوق دهد و آن‌ها را به هم نزدیک‌تر کند. همه ما می‌دانیم برخی افراد در زندگی مشترک به همسر خود خیانت می‌کنند، اما سؤال این است، چرا آن‌ها چنین ریسک احساسی و عملی بزرگی را انجام می‌دهند؟ در یک نظرسنجی که توسط دکتر روانشناس دانشکده لوراس جولیا اومرزو و همکارانش انجام شد، از افرادی که درگیر روابط نامشروع بودند، خواسته شد که درباره تجربه‌های عاطفی خود در طول دوره رابطه خارج از ازدواج گزارش بدهند.

افراد موردتحقیق به‌طور غیر تصادفی از بزرگسالانی که تجربه خیانت به همسر خود را داشتند، به دست آمد؛ بنابراین، نتایج این تحقیق را نمی‌توان به‌طورکلی تعمیم داد. بااین‌حال، یافته‌های این تحقیق حاوی اطلاعات مفید و کاربردی است. از 77 نفر شرکت‌کننده که پاسخ دادند شامل 22 مرد و 55 زن در سنین 23 تا 63 سالگی بودند که 73٪ متأهل بودند. تعداد روابط نامشروع گزارش‌شده از 1 تا 22 و با میانگین حدود 4 مورد بود و بیشتر این روابط در حال حاضر وجود داشتند نه اینکه فقط یک‌بار باهم رابطه داشته باشند، حتی بیش از 1 سال و در برخی موارد تا ۵ سال نیز باهم بودند.

آن‌ها به‌احتمال‌زیاد با تلفن همراه تماس می‌گرفتند و بیشتر در هتل‌ها، خانه‌های همدیگر، محل کار یا اتومبیل‌ها قرار می‌گذاشتند. تقریباً دوسوم از روابط خارج از ازدواج به‌طور دوستانه به پایان می‌رسیدند و تقریباً نیمی از آن‌ها نیز به‌طور دوستانه باهم در ارتباط بودند. با توجه به این واقعیت‌های اساسی، بیایید ببینیم چرا افراد موردبررسی به یک رابطه نامشروع وارد می‌شوند. به‌طور خلاصه آن‌ها به دو دلیل شایع در این روابط وارد می‌شوند (شاید احتمالاً شما هم آن را حدس زده باشید): داشتن رابطه جنسی دلیل اصلی برقراری روابط فرا زناشویی است.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

افراد مشارکت‌کننده در این تحقیق به دنبال ارضای میل جنسی بودند یا مایل بودند که رابطه جنسی بیشتری داشته باشند. دلیل دیگر تمایل به خیانت زناشویی عدم برآورده شدن نیازهای عاطفی مرد یا زن از طرف همسر خود بود. شرکت‌کنندگان در تحقیق گزارش دادند که در روابط فعلی خود ازلحاظ عاطفی، احساس رضایت از زندگی زناشویی خود نمی‌کردند یا مایل بودند که ارتباط و اعتبار بیشتری کسب کنند.

در اکثر موارد، یافته‌ها مربوط به تحقیقات پیشین در مورد انگیزه برای خیانت و روابط نامشروع مطابقت دارد، یعنی این‌که زوجین در درجه اول برای ارضای نیاز جنسی و عاطفی به همسر خود خیانت می‌کنند.

یکی دیگر از دلایل خیانت زناشویی «انتقام سکسی» بود. افرادی که به این دلیل به دنبال برقراری رابطه نامشروع بودند، سعی داشتند با خیانت به همسر از او انتقام بگیرند. بازهم این به نظر قابل‌درک است، به‌خصوص با توجه به ماهیت این سایت مشاوره زناشویی که در آن افراد به‌طور عمدی دنبال روابط نامشروع بودند.

محققان وقتی فهمیدند که تقریباً 20٪ از افراد متأهل شرکت‌کننده در تحقیق به دلیل «هیجان خواهی» دنبال رابطه نامشروع بودند، شگفت‌زده شدند، به این معنی که آن‌ها به دنبال حس کنجکاوی یا احساس ناامیدی از همسر یا تنهایی در زندگی مشترک خود اقدام به خیانت کرده بودند. حالا ما می‌دانیم چرا افراد خیانت می‌کنند، اما سؤال این است که آن‌ها چه احساسی نسبت به روابط نامشروع دارند؟ آیا آن‌ها مانند قهرمان داستان‌ها احساس آرامش و راحتی می‌کردند؟ همان‌طور که معلوم شد، احساس افراد موردبررسی از احساسات مثبت تا منفی بود.

در سمت مثبت، افرادی که به دلایل جنسی خیانت کرده بودند، از نتیجه عمل خود احساس رضایت می‌کردند. آن‌ها همچنین در کل از زندگی احساس رضایت می‌کردند و ازلحاظ عاطفی احساس سرخوشی و رضایت داشتند.

فرد خیانت‌کار احساس ناامیدی نداشتند، اما از همسر خود (برای اینکه آن‌ها را خشنود و راضی نکرده بودند) و با این واقعیت که رابطه نامشروع آن‌ها را به همان اندازه که آن‌ها فکر می‌کردند راضی نکرده بود، احساس ناامیدی می‌کردند.

اضطراب رسوایی، ترس از رهاشدگی توسط فردی که با او رابطه نامشروع داشته‌اند، حسادت و افسردگی از دیگر احساسات نامطلوب بعد از خیانت بود. بااین‌حال، تعدادی از افراد هم به‌طور شگفت‌انگیزی گفتند که احساسات منفی ندارند. یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد، گروه قابل‌توجهی از افرادی که در روابط نامشروع وارد می‌شوند خیلی خوب از خودشان سلب مسئولیت می‌کنند. بسیاری ادعا می‌کردند که خیانت و روابط نامشروع موضوع متقابلی بود که آن را توجیه می‌کردند و هیچ احساس گناهی نمی‌کردند. بااین‌حال، روابط نامشروع نسبتاً بلندمدت بودند و افراد درگیر روابط اهمیت زیادی به آن قائل بودند. اگرچه برخی از افرادی که به همسر خود خیانت کردند هیچ احساس گناهی نمی‌کردند، اما اکثریت احساس گناه و اضطراب می‌کردند، حتی کسانی که در روابط مختلف بودند. اگر شما درگیر روابط نامشروع هستید یا قصد خیانت به همسر خود را دارید، به کدام‌یک از دلایل زیر وارد این رابطه شده‌اید؟ من برای هر یک از دلایل به جزئیات بیشتری در مورد آنچه افراد شرکت‌کننده در تحقیق بیان کردند می‌پردازم:

نداشتن رابطه زناشویی یا عدم رضایت از رابطه جنسی با همسر از شایع‌ترین دلیل خیانت زناشویی است که افراد موردمطالعه به آن اشاره کردند. به یاد بیاورید که اکثریت بزرگی از شرکت‌کنندگان زنان بودند. هر زن و مردی که وارد رابطه نامشروع می‌شود امیدوار است که زندگی زناشویی و جنسی خود را بهبود ببخشد. ممکن است از بسیاری فعالیت‌های متقابل دیگر لذت ببرند، اما به هر دلیلی، از سکس با همسر خود راضی نیستند.

این یک دلیل نسبتاً نادر است که توسط افراد در این مطالعه ذکرشده است. این احتمال وجود دارد که افراد بیشتری این دلیل را داشته باشند اما نمی‌خواستند به آن اعتراف کنند، زیرا این تمایل ازلحاظ اجتماعی پذیرفتنی نیست. به‌عنوان‌مثال، یک مرد در این تحقیق اظهار داشت که به‌عنوان پاداش خوب بودن احساس می‌کند نیاز به رابطه جنسی بیشتری دارد.

روابط صمیمیت زوج می‌تواند تقریباً به همان اندازه رابطه جنسی برای یک رابطه قانع‌کننده باشد. افراد شرکت‌کننده در تحقیق که گفته بودند دنبال کمبود محبت از طرف شوهر یا عدم تامین نیاز عاطفی زنان وارد رابطه نامشروع شدند، احساس می‌کردند که ارتباط خوب با همسر خود ندارند.

درک و تائید شدن، عاملی کلیدی در روابط احساسی است که زنان و مردان نسبت به یکدیگر احساس می‌کنند. پارتنرها ممکن است از هم جدا شوند، زیرا نمی‌توانند نیازهای همدیگر را در رابطه خود به رسمیت بشناسند.

این یک دلیل نسبتاً نادر در تحقیق بود، شاید به این دلیل که تعریف “عشق ” بسیار دشوار است. در درازمدت به نظر می‌رسد داشتن رابطه جنسی و صمیمیت عاطفی عشق را از بین می‌برد.

تعداد بسیار کمی از افراد گفته‌اند که باکسی که در ارتباط فرا زناشویی بوده‌اند، به‌طور ناگهانی عاشق شده‌اند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد صمیمیت عاطفی به‌علاوه نزدیکی جنسی عامل مهمی است که باعث خیانت همسر می‌شود.

در رابطه‌ای که طرفین اذیت و رنجیده‌خاطر شده‌اند، تمایل به انتقام از همسری که خیانت می‌کند (یا تصور بر این است که خیانت می‌کند) به نظر می‌رسد که خیانت و بی‌وفایی به‌طور فراوانی بیشتر از کمبود صمیمیت موجب افزایش خیانت و بی‌وفایی می‌شود. سینمای هالیوود از این تفکر “زیبایی آمریکایی ” بهره‌برداری می‌کند اما در واقعیت، تعداد اندکی از افراد موردتحقیق این را به‌عنوان عامل اصلی روابط فرا زناشویی عنوان کردند.

افرادی که به این دلیل اشاره‌کرده بودند احساس می‌کردند که آن‌ها چیزی جدید می‌خواهند، این انگیزه فراتر از کنجکاوی و به‌نوعی رقابت برای اندازه‌گیری توانایی جنسی خود است. ممکن است برای آن‌ها رقابت در زمین تنیس یا زمین گلف کمتر پیچیده باشد، اما جذابیت کسی و چیزی جدید باعث شده که آن‌ها این شکل خاص چالش را انتخاب کنند.

روابط نامشروع به‌وضوح نشان‌دهنده یک ترکیب پیچیده از میل، غم و اندوه و نیاز به نزدیکی و برقراری رابطه است. افراد به‌ندرت بدون درگیری و حتی ناراحتی وارد این روابط می‌شوند. ممکن است روابط نامشروع محصول یا علت پایان رابطه و طلاق باشد. زوج‌ های موفق ممکن است بخواهند که رابطه نامشروعی را تجربه کنند و همان‌طور که کالون مطالعه کرد و به این نتیجه رسید که زندگی زناشویی آن‌ها دست‌نخورده باقی می‌ماند حتی اگر بهبود نیابد. بااین‌حال، همان‌طور که در این مطالعات نشان داده‌شده است، این یک اقدام خطرناک است.

منبع: www.goodtherapy.org

برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناشسی کلیک کنید

برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144246886

2 هفته پیش

ژانویه 7, 2022

دسامبر 3, 2021

نوامبر 26, 2021

نوامبر 10, 2021

میخواستم راهنماییم کنید که برای گرفتن رهکار و راهنمایی بابت اینکه یه مرد زن و بچه دار دوستم داره و عاشقم شده چطوری میتونم بهش بگم که این رابطه به صلاحمون نیست؟ چون ما با هم همکار هم هستیم. خیلی اضطراب دارم. نمیدونم چه مشاوره ای در این خصوص باید بگیرم.

سلام خسته نباشید پارسال خانمم بهم خیانت کرد من بخشیدمش بازهم گفتم اشکال نداره بیا سره زندگیت الان که 1سال میگذره خیلی بد دهن شده اذیت میکنه میگه طلاق میخوام میخواد سکه هاش بزاره اجرا نمیدونم چکار کنم نمیتونم سکه بدم یا برم زندان من بهش گفتم تو برو شکایت کن گفتم اینطوری سکه بهش ندم به نظر شما چکار کنم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

Δdocument.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );

سایت مشاوره باما با هدف تحکیم بنیان خانواده در تلاش است با انتشار بهترین مطالب و مقالات روانشناسی در حوزه مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، انتخاب همسر ، مهارت های زندگی زناشویی ، ارتباط صحیح با همسر ، حل اختلافات و مشکلات زندگی مشترک ، روشهای تربیت کودک و نوجوان و راهکارهای پیشگیری از طلاق و بازسازی زندگی بعد از طلاق بپردازد.

پیآمدهای رابطهی نامشروع برای روح، روان و ایمان آدمی بدین قرار است:

1. از میان رفتن کرامت انسانی و غرق شدن در گرداب شهوتها که خود افزایش مفاسد و
جرم و جنایت را در پی دارد.

2. کاهش آرامش روانی و افزایش التهاب و اضطراب .

3. سرپیچی از دستور قرآن و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) که انسان را از پیروی هوا
و هوس باز میدارند.

غریزهی جنسی یکی از غریزههای طبیعی نفس بشری است که انسان باید به آن پاسخ بگوید.
خداوند هر یک از این غریزهها را بر اساس حکمت و هدفی در نهاد آدمی قرار داده است.
بنابراین، خوشبختی و دستیابی به آرامش واقعی انسان در گرو پاسخگویی متوازن و
متعادل به همهی این غریزهها است. در این میان، آدمی تنها با بهرهگیری از خرد
خویش میتواند این غریزهها را به کنترل درآورد. توجه بیش از اندازه به یک غریزه و
چیرگی آن بر همهی خواستههای عقلانی و فطری آدمی، همانند آن است که یکی از
اندامهای انسان، بیش از اندازه رشد کند و دیگر اعضا کوچک بماند. بدیهی است چنین
هیکلی از سلامت و زیبایی لازم برخوردار نیست و ناقص و بدمنظر خواهد بود.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

اینک پیآمدهای منفی رابطهی نامشروع برای روح، روان و ایمان انسان را بررسی
میکنیم:

اگر انسان با دید استقلالی، به غریزه و شهوتها به عنوان تنها هدف زندگی بنگرد، هر
عاملی که بهتر و بیشتر به شهوتها پاسخ دهد، جایز شمرده خواهد شد. در این صورت،
چشمچرانی، علاقهی شهوانی به همجنس، تماس جنسی فراتر از دایرهی ازدواج دایم و
موقت، خودارضایی، اعتیاد به عکسها و فیلمهای مبتذل و آزادی ارتباط شهوانی پسران و
دختران با یکدیگر، پسندیده خواهد بود، حتی اگر با ضابطههای عقلی و دینی در ستیز
باشد و به نابودی شرافت انسانی و جامعهی بشری بیانجامد.([1])

با نگاهی به جامعههای غربی، پیآمدهای منفی رابطهی نامشروع را بر فرد و جامعه به
خوبی درخواهید یافت. در این جامعهها، هدف انسان از زندگی و آیندهی روشن، از میان
رفته است و افزایش روز افزون قتل و جنایت، اعتیاد، خودفروشی، آشفتگی روحی و روانی و
دیگر آسیبهای اخلاقی و انسانی، در گسترش اصل لذتجویی و حکومت غریزه بر عقل آدمی،
ریشه دارد. در نتیجه، با از میان رفتن اهداف بلند انسانی و پدید آمدن مشکلات
اجتماعی، بنیاد پیوندهای خانوادگی رو به تزلزل نهاده است.

برخی صاحب نظران غربی همچون فروید([2]) و راسل،([3]) آزادیهای جنسی را عامل آرامش
روانی و زدودن عقدههای درونی میدانستند، ولی پس از اجرای فراگیر این راهکار در
غرب، شاهد افزایش روزافزون آمار بیماریهای روانی، خودکشی و جنایتهای ناشی از
ناکامیهای جنسی هستیم. بسی روشن است که گسترش محرّکهای جنسی، انسان را به
کامجویی بیشتر میکشاند و هر گونه شکست در این راه، به آسیب بس بزرگتری خواهد
انجامید.

استاد شهید مطهری(رحمهم الله) در اینباره میفرماید:

(این نوع روابط) هیجانها و التهابهای جنسی را فزونی میبخشد و تقاضای سکس را به
صورت یک عطش روحی و خواست اشباع نشدنی درمیآورد. غریزهی جنسی همچون آتشی است که
هرچه به آن بیشتر خوراک بدهند، شعلهورتر میشود. در نتیجه، با توجه به اینکه روح
بشر فوقالعاده تحریکپذیر است، اشتباه است که گمان کنیم تحریکپذیری روح بشر محدود
به حدّ خاصی است و از آن پس آرام میگیرد. هیچ فردی از تصاحب زیبا رویان و هیچ زنی
از متوجه کردن مردان و تصاحب قلب آنان و بالاخره هیچ دلی از هوس، سیر نمیشود.
تقاضای نامحدود خواه و ناخواه انجام ناشدنی است و همیشه مقرون به نوعی احساس
محرومیت و دست نیافتن به آرزوها و به نوبهی خود منجر به اختلالات روحی و
بیماریهای روانی میگردد که امروزه در دنیای غرب بسیار به چشم میخورد.([4])

جوانانی که پیش از ازدواج، رابطهی نامشروع را تجربه کرده باشند، هنگام ازدواج و
انتخاب همسر، به همه به دید شک و دودلی([5]) مینگرند. حتی پس از ازدواج نیز دل
کندن از لذتهای گذشته برای آنان مشکل است و تنوّعطلبی، روانشان را بیمار میسازد
و چه بسا پس از مدتی، دوباره به منجلاب فساد کشیده شوند. ویل دورانت میگوید:

فساد پس از ازدواج بیشتر محصول عادتهای پیش از ازدواج است.([6])

قرآن کریم و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) با اشاره به پیآمدهای منفی پیروی از هوا
و هوس و شهوتها، انسانها را از روی آوردن به آن برحذر داشتهاند.

نخستین گام در ایجاد رابطهی نامشروع، نگاههای هوسآلود و چشمچرانی است. به همین
دلیل، خدواند در قرآن، افراد با ایمان را از نگاه هوسآلود و شهوانی بازداشته
است.([7])سرپیچی از دستور الهی تنها زیانکاری در دنیا و آخرت را در پی دارد و
ایمان و معنویت را نابود میکند. در حدیثی از حضرت علی(علیه السلام)چنین آمده است:

حکمت و شهوت در یک قلب جمع نمیشود.([8])

همچنین در روایت دیگری فرموده است:

هیچ چیز به اندازهی چیرگی شهوت، تقوا را از بین نمیبرد.([9])

یا اینکه در حدیث دیگری از امیرالمؤمنینعلی(علیه السلام) تصریح شده است:

کسی که با شهوت همراه شود، جان و عقلش بیمار میشود.([10])

با توجه به آیات قرآن و احادیث معصومین(علیهم السلام) روشن میشود که انسان در
سایهی پیروی از آموزههای نورانی اسلام، به تکامل میرسد و در صورت سرپیچی از
دستورهای الهی و دست یازیدن به کردار خلاف شرع، از رحمت الهی دور میشود. آن گاه با
خاموش شدن نور الهی در خانهی وجودش، در جادهی فساد و تباهی گام مینهد.([11])

[1]. اسلام و ارضای غریزهی جنسی، محمدرضا امینزاده، قم، انتشارات در راه حق،
1377، چ 1، ص12.

[2]. نظریههای جمعیّت، چارلز کادور و دیگران، برگردان: احمد رضوانی، بخش سوم، ص
378. برای آگاهی از نظریههای فروید و راسل ر.ک: اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب،
مرتضی مطهری، انتشارات صدرا، صص 20 ـ 50.

[3]. جهانی که میشناسم، برتراند راسل، برگردان: روحالله عباسی، تهران، شرکت سهامی
کتابهای جیبی، 1357، ص 70.

[4]. مسألهی حجاب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا، 1374، چ 42، صص 84 ـ 87.

[5]. مشکلات جنسی جوانان، ناصر مکارم شیرازی، قم، انتشارات نسل جوان، ص 31.

[6]. لذات فلسفه، ویل دورانت، تهران، نشر دانشجویی، ص 94.

[7]. بقره، 30 و 31.

[8]. میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، ج 10، ص 386.

[9]. همان، ج 10، ص 386.

[10]. همان، ج 10، ص 378.

[11]- برای آگاهی بیشتر ر.ک: مسألهی حجاب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا، فصل
اول و پایانی; اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا;
مشکلات جنسی جوانان، ناصر مکارم شیرازی، قم، انتشارات نسل جوان; اسلام و ارضای
غریزه جنسی، محمدرضا امین زاده، قم، انتشارات در راه حق.

پیآمدهای رابطهی نامشروع برای روح، روان و ایمان آدمی بدین قرار است:

1. از میان رفتن کرامت انسانی و غرق شدن در گرداب شهوتها که خود افزایش مفاسد و @@N@@جرم و جنایت را در پی دارد.

2. کاهش آرامش روانی و افزایش التهاب و اضطراب .

3. سرپیچی از دستور قرآن و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) که انسان را از پیروی هوا @@N@@و هوس باز میدارند.

غریزهی جنسی یکی از غریزههای طبیعی نفس بشری است که انسان باید به آن پاسخ بگوید. @@N@@خداوند هر یک از این غریزهها را بر اساس حکمت و هدفی در نهاد آدمی قرار داده است. @@N@@بنابراین، خوشبختی و دستیابی به آرامش واقعی انسان در گرو پاسخگویی متوازن و @@N@@متعادل به همهی این غریزهها است. در این میان، آدمی تنها با بهرهگیری از خرد @@N@@خویش میتواند این غریزهها را به کنترل درآورد. توجه بیش از اندازه به یک غریزه و @@N@@چیرگی آن بر همهی خواستههای عقلانی و فطری آدمی، همانند آن است که یکی از @@N@@اندامهای انسان، بیش از اندازه رشد کند و دیگر اعضا کوچک بماند. بدیهی است چنین @@N@@هیکلی از سلامت و زیبایی لازم برخوردار نیست و ناقص و بدمنظر خواهد بود.

اینک پیآمدهای منفی رابطهی نامشروع برای روح، روان و ایمان انسان را بررسی @@N@@میکنیم:

اگر انسان با دید استقلالی، به غریزه و شهوتها به عنوان تنها هدف زندگی بنگرد، هر @@N@@عاملی که بهتر و بیشتر به شهوتها پاسخ دهد، جایز شمرده خواهد شد. در این صورت، @@N@@چشمچرانی، علاقهی شهوانی به همجنس، تماس جنسی فراتر از دایرهی ازدواج دایم و @@N@@موقت، خودارضایی، اعتیاد به عکسها و فیلمهای مبتذل و آزادی ارتباط شهوانی پسران و @@N@@دختران با یکدیگر، پسندیده خواهد بود، حتی اگر با ضابطههای عقلی و دینی در ستیز @@N@@باشد و به نابودی شرافت انسانی و جامعهی بشری بیانجامد.([1])

با نگاهی به جامعههای غربی، پیآمدهای منفی رابطهی نامشروع را بر فرد و جامعه به @@N@@خوبی درخواهید یافت. در این جامعهها، هدف انسان از زندگی و آیندهی روشن، از میان @@N@@رفته است و افزایش روز افزون قتل و جنایت، اعتیاد، خودفروشی، آشفتگی روحی و روانی و @@N@@دیگر آسیبهای اخلاقی و انسانی، در گسترش اصل لذتجویی و حکومت غریزه بر عقل آدمی، @@N@@ریشه دارد. در نتیجه، با از میان رفتن اهداف بلند انسانی و پدید آمدن مشکلات @@N@@اجتماعی، بنیاد پیوندهای خانوادگی رو به تزلزل نهاده است.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

برخی صاحب نظران غربی همچون فروید([2]) و راسل،([3]) آزادیهای جنسی را عامل آرامش @@N@@روانی و زدودن عقدههای درونی میدانستند، ولی پس از اجرای فراگیر این راهکار در @@N@@غرب، شاهد افزایش روزافزون آمار بیماریهای روانی، خودکشی و جنایتهای ناشی از @@N@@ناکامیهای جنسی هستیم. بسی روشن است که گسترش محرّکهای جنسی، انسان را به @@N@@کامجویی بیشتر میکشاند و هر گونه شکست در این راه، به آسیب بس بزرگتری خواهد @@N@@انجامید.

استاد شهید مطهری(رحمهم الله) در اینباره میفرماید:

(این نوع روابط) هیجانها و التهابهای جنسی را فزونی میبخشد و تقاضای سکس را به @@N@@صورت یک عطش روحی و خواست اشباع نشدنی درمیآورد. غریزهی جنسی همچون آتشی است که @@N@@هرچه به آن بیشتر خوراک بدهند، شعلهورتر میشود. در نتیجه، با توجه به اینکه روح @@N@@بشر فوقالعاده تحریکپذیر است، اشتباه است که گمان کنیم تحریکپذیری روح بشر محدود @@N@@به حدّ خاصی است و از آن پس آرام میگیرد. هیچ فردی از تصاحب زیبا رویان و هیچ زنی @@N@@از متوجه کردن مردان و تصاحب قلب آنان و بالاخره هیچ دلی از هوس، سیر نمیشود. @@N@@تقاضای نامحدود خواه و ناخواه انجام ناشدنی است و همیشه مقرون به نوعی احساس @@N@@محرومیت و دست نیافتن به آرزوها و به نوبهی خود منجر به اختلالات روحی و @@N@@بیماریهای روانی میگردد که امروزه در دنیای غرب بسیار به چشم میخورد.([4])

جوانانی که پیش از ازدواج، رابطهی نامشروع را تجربه کرده باشند، هنگام ازدواج و @@N@@انتخاب همسر، به همه به دید شک و دودلی([5]) مینگرند. حتی پس از ازدواج نیز دل @@N@@کندن از لذتهای گذشته برای آنان مشکل است و تنوّعطلبی، روانشان را بیمار میسازد @@N@@و چه بسا پس از مدتی، دوباره به منجلاب فساد کشیده شوند. ویل دورانت میگوید:

فساد پس از ازدواج بیشتر محصول عادتهای پیش از ازدواج است.([6])

قرآن کریم و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) با اشاره به پیآمدهای منفی پیروی از هوا @@N@@و هوس و شهوتها، انسانها را از روی آوردن به آن برحذر داشتهاند.

نخستین گام در ایجاد رابطهی نامشروع، نگاههای هوسآلود و چشمچرانی است. به همین @@N@@دلیل، خدواند در قرآن، افراد با ایمان را از نگاه هوسآلود و شهوانی بازداشته @@N@@است.([7])سرپیچی از دستور الهی تنها زیانکاری در دنیا و آخرت را در پی دارد و @@N@@ایمان و معنویت را نابود میکند. در حدیثی از حضرت علی(علیه السلام)چنین آمده است:

حکمت و شهوت در یک قلب جمع نمیشود.([8])

همچنین در روایت دیگری فرموده است:

هیچ چیز به اندازهی چیرگی شهوت، تقوا را از بین نمیبرد.([9])

یا اینکه در حدیث دیگری از امیرالمؤمنینعلی(علیه السلام) تصریح شده است:

کسی که با شهوت همراه شود، جان و عقلش بیمار میشود.([10])

با توجه به آیات قرآن و احادیث معصومین(علیهم السلام) روشن میشود که انسان در @@N@@سایهی پیروی از آموزههای نورانی اسلام، به تکامل میرسد و در صورت سرپیچی از @@N@@دستورهای الهی و دست یازیدن به کردار خلاف شرع، از رحمت الهی دور میشود. آن گاه با @@N@@خاموش شدن نور الهی در خانهی وجودش، در جادهی فساد و تباهی گام مینهد.([11])

[1]. اسلام و ارضای غریزهی جنسی، محمدرضا امینزاده، قم، انتشارات در راه حق، @@N@@1377، چ 1، ص12.

[2]. نظریههای جمعیّت، چارلز کادور و دیگران، برگردان: احمد رضوانی، بخش سوم، ص @@N@@378. برای آگاهی از نظریههای فروید و راسل ر.ک: اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، @@N@@مرتضی مطهری، انتشارات صدرا، صص 20 ـ 50.

[3]. جهانی که میشناسم، برتراند راسل، برگردان: روحالله عباسی، تهران، شرکت سهامی @@N@@کتابهای جیبی، 1357، ص 70.

[4]. مسألهی حجاب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا، 1374، چ 42، صص 84 ـ 87.

[5]. مشکلات جنسی جوانان، ناصر مکارم شیرازی، قم، انتشارات نسل جوان، ص 31.

[6]. لذات فلسفه، ویل دورانت، تهران، نشر دانشجویی، ص 94.

[7]. بقره، 30 و 31.

[8]. میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، ج 10، ص 386.

[9]. همان، ج 10، ص 386.

[10]. همان، ج 10، ص 378.

[11]- برای آگاهی بیشتر ر.ک: مسألهی حجاب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا، فصل @@N@@اول و پایانی; اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، مرتضی مطهری، قم، انتشارات صدرا; @@N@@مشکلات جنسی جوانان، ناصر مکارم شیرازی، قم، انتشارات نسل جوان; اسلام و ارضای @@N@@غریزه جنسی، محمدرضا امین زاده، قم، انتشارات در راه حق.

موضوع: ویژه مسائل زنان و خانواده

موضوع: فرهنگی, مسائل اجتماعی, دانشجویی


موضوع: علوم انسانی

برای مشاوره جلوگیری از رابطه نامشروع

از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
 

تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از کل کشور
 

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۵ عصر حتی ایام تعطیل

رابطه نامشروع یعنی رابطه ای که دو جنس مخالف بدون در نظر گرفتن موازین اخلاقی و عرفی وارد آن شده اند. در نگاه اول رابطه نامشروع چیز پیچیده ای به نظر نمی رسد و شاید افراد بگویند که یکبار تجربه آن را دارند و دیگر تکرار نمی کنند اما رابطه نامشروع مانند باتلاق شما را گرفتار می کند.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

عواقب رابطه نامشروع به قدری زیاد است که باعث می شود دیگر خودتان را دوست نداشته باشید و از جامعه کنار بروید. در دنیای امروز هیچ چیز مهمتر از این نیست که مواظب خودمان باشیم و نگذاریم برایمان عادی به نظر برسد.

رابطه نامشروع به رابطه بین زن و مرد نامحرم گفته می شود. رابطه ای که در آن مرز های قانونی و شرعی رد شده باشد و هیچ تعریف درستی از رابطه دیده نشود. دقت کنید که رابطه نامشروع فقط به معنی ارتباط جنسی زن و مرد نیست بلکه زنا یکی از ابعاد روابط نامشروع را شامل می شود. هر زن و مردی که ارتباط غیر اخلاقی و نامشروع با هم داشته باشند در همین لیست قرار می گیرند حتی اگر رابطه جنسی با هم نداشته باشند.

مثلاً یکی از مصادیق بارز در خصوص رابطه نامشروع در فضای مجازی است که با عناوین سکس چند در فضای مجازی شهرت یافته است. رابطه نامشروع فیزیکی رویکرد گسترده ای دارند و جسم و روح و آبرو افراد را درگیر می کنند. در واقع روابطی که شما مجبور به پنهان کردن آن از سایرین هستید و درگیر گناه و رفتارهای ناشایست می شوید بخشی از روابط نامشروع است. زنی که دارای همسر است و باز هم با مرد دیگر به صورت تلفنی، حضوری و یا مجازی رابطه برقرار می کند.

رابطه نامشروع جنسی به خوشی های یک شبه مشهور هستند که در ابتدا زن و مرد تصور می کنند که تجربه ای فوق العاده خواهند داشت اما به زودی احساس پشیمانی خواهند کرد. فضای مجازی و تصاویر بی حد و مرز آن بخش مهمی از این روابط را شامل می شود به طوری که سبب تحریک افراد به سمت اشتباه می شود.

رابطه نامشروع یا رابطه با نامحرم تنها مربوط به زن و مرد متاهل نیست بلکه بین جوانان مجرد و حتی نوجوانان نیز دیده می شود و گرایش به جنس مخالف بسیار وجود دارد. رابطه نامشروع معمولاً روابطی زودگذر هستند که پایه و اساس مشخصی ندارند. زن یا مرد سعی می کند در این روابط کم و کسری های خود را جبران نماید اما نتیجه برعکس شده و بیشتر سرخورده می شود.

 

 

عواقب روانی رابطه نامشروع به قدری زیاد است که کل زندگی را در بر می گیرد:

کاهش آرامش روانی:

اصلی ترین و مهمترین آسیب روانی رابطه نامشروع این است که دیگر نمی توانید آرامش همیشگی خود را داشته باشید. به قدری نگران و مضطرب خواهید شد که به امور ساده زندگی خود رسیدگی نمی کنید. دچار تپش قلب هستید و این موضوع باعث می شود که زندگی برای شما مفهوم عجیبی داشته باشد. حوصله خودتان و همسر و فرزندانتان را ندارید و همیشه به تنهایی پناه می برید.

افسردگی شدید:

افسردگی پس از روابط نامشروع بیشتر در بانوان دیده می شود به این ترتیب احساس بی ارزشی به آنها دست می دهد و دیگر برای خود ارزشی قائل نیستند دقت کنید که افسردگی شدید در بانوان بارها منجر به خودکشی شده است و این موضوع در بین دختران جوان بیشتر دیده می شود.

از بین رفتن آبرو:

معمولاً روابط نامشروع پنهان باقی نمی ماند و مشخص می شود به این ترتیب دیگر ارزشی در بین عزیزان خود ندارید و این موضوع باعث می شود که کرامت انسانی شما زیر سوال برود. حتی پدر و مادر و فرزندان شما هم دیگر علاقه و احترامی برای شما قائل نمی شوند.

از دست دادن شغل:

گاه آسیب های روحی رابطه نامشروع به قدری زیاد است که شخص دیگر نمی تواند به مسیر شغلی خود ادامه دهد و مشکلات زیادی برای او ایجاد می شود. از دست دادن شغل از موارد مهمی است که در خصوص روابط نامشروع دیده می شود و با احساس سرخوردگی همراه است.

هراس خوابی:

از بین رفتن تنظیم خواب و دیدن کابوس از دیگر آثار بد روابط نامشروع است به طوری که تصاویر عجیب و غریبی در ذهن شما تکرار می شود و خواب را از شما می گیرد. روابط نامشروع در سلول های مغزی شما نفوذ می کنند.

فکر می کنید برای جلوگیری از روابط نامشروع چه باید کرد؟ شاید بهتر باشد تکنیک هایی که کمک می کند تا از آسیب های رابطه نامشروع در امان باشیم را بررسی کنیم.

ارتباط بیشتر با خدا:

ارتباط با خدا با هر روشی که خودتان راحت تر هستید، کمک می کند تا از عواقب روانی سکس با نامحرم و در  روابط نامشروع در امان باشید. وقتی به خدا نزدیکتر می شوید ذهن شما از گناه دور می ماند و این موضوع کمک می کند تا بتوانید زندگی سالم تری داشته باشید. به زبان خود با خدا صحبت کنید و از او بخواهید شما را از اشتباه حفظ کند.

بیکار نمانید:

بیکاری منشا فساد است! خودتان را به کاری مشغول کنید و اجازه دهید که زمان برای شما تعریف درستی داشته باشد اگر علاقه ای به کار بیرون از منزل ندارید به کارهای داخل منزل بپردازید و یا به یکی از علایق خود اهمیت بیشتری دهید و آن را رشد دهید.

ورزش کنید:

انرژی مضاعف بدن انسان توسط ورزش از بین می رود بنابراین ورزش می تواند شاخص خوبی برای کنترل انرژی باشد می توانید یکی از ورزش هایی که علاقه زیادی به آن دارید را دنبال کنید و حتی به حد حرفه ای برسید.

برای خود چهارچوب تعریف کنید:

وقتی برای خود چهارچوب اخلاقی تعریف کنید به جسم و روح خود ارزش و احترام گذاشته اید به این ترتیب می توانید بهترین شرایط را برای خود در نظر بگیرید. چارچوب اخلاقی کمک می کند تا به محض ورود به گناه جلوی خود را بگیرید و سعی کنید شرایط را مدنظر قرار دهید.

از فضای مجازی فاصله بگیرید:

اگر فکر می کنید فضای مجازی روی شما تاثیر منفی میگذارد فاصله لازم را از آن رعایت کنید و خودتان را وابسته به فضای مجازی نکنید از یاد نبرید که فضای مجازی نباید زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

 

 

✔️ رابطه نامشروع به رابطه جنسی و عاطفی بین زن و مرد نامحرم گفته می شود که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

✔️ عواقب روانی رابطه نامشروع به قدری زیاد است که کل زندگی را در بر می گیرد که در متن مقاله در مورد آن شرح داده شده است.

✔️ تکنیک هایی وجود داشته که شما می توانید با استفاده ار آن ها از رابطه نامشورع جلوگیری کنید که در متن مقاله شرح داده شده است.

برای مشاوره جلوگیری از رابطه نامشروع

از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
 

تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از کل کشور
 

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۵ عصر حتی ایام تعطیل


راه های دوستیابی

اختلال خواب

سبک های فرزند پروری

کارل گوستاو یونگ

شخصیت intp چیست

ماه هشتم بارداری

ناتوانی یادگیری

بیماری صرع

علت خواب آلودگی

روان شناسی شخصیت

مصاحب یک سایت روانشناسی درباره موضوعات کودک ، خانواده ، ازدواج ، روان شناسی فردی و شغلی است . محتوای مقالات سایت بر اساس کتب روانشناسی معتبر و توسط کارشناسان و روانشناسان مجرب تولید می شود . امید است که با مطالعه محتوای تولید شده در این سایت مشکلات شخصی ، خانوادگی و اجتماعی کاربران مرتفع شود

تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است.

تجربه نشان می‌دهد که اگر رابطه نامشروع آشکارا بیان شود و زن و شوهر آن را کاملا پذیرفته باشند، با این وجود کار درمان راحت تر خواهد بود


در زمینه زوج درمانی قطعی، گاه زوج ها و کِیس هایی به ما ارجاع داده می شوند که دچار سوء عملکرد جنسی هستند که یکی از آنها خارج از چهارچوب ازدواج درگیر رابطه جنسی بوده است یا همچنان به رابطه ادامه می‌دهد. به یک معنا، این حالت بی ثبات ترین رابطه مثلثی است. به نظر می رسد که عقل سلیم این گونه توصیه می کند که فرد درگیر بین همسر و معشوق یکی را انتخاب کند، به شکلی که وضعیت پدید آمده برطرف شود.

 اگر چنین چیزی رخ ندهد، به هر حال از نگاه همسر غیر درگیر، وضعیت قابل قبول نیست. رابطه خارج از چارچوب زناشویی باعث تضعیف پیوند عاطفی و جنسی زن و شوهر می شود. باید توجه داشت که رابطه عاطفی و جنسی می تواند زمینه ساز تداوم و ثبات زندگی زناشویی شود.

 احساس گناه، تهمت، حسادت، گذشت، احساس ناایمنی، سطح بالای هیجان و فشار ممکن است همگی به میزان زیادی در وضعیت این چنینی وجود داشته باشد. با این وجود، در برخی موارد نادر، رابطه نامشروع، چنانچه درباره آن آشکارا صحبت شود، باعث نزدیکی بیشتر زن و شوهر و حتی ایجاد رابطه جنسی هیجان انگیز و باز می شود.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

این وضعیت، بیشتر از وضعیت های دیگر درمان جنسی، قضاوت و وجدان درمانگر را تحلیل می برد، و اتفاقاً به لحاظ نظری کمترین پاسخ ها در این وضعیت است. درمانگران نمی‌توانند به جای زن و شوهر تصمیم گیری کند. علیرغم این واقعیت، در مواردی که فرد به رابطه نامشروع اعتراف کرده است، همسر او غالبا او را شماتت می کند و فشار زیاد تصمیم گیری درباره آینده را برعهده می‌گیرد.

 افزون بر این، چنانچه برای ما روشن نباشد که آیا هر دو همسر متعهد رابطه خود هستند یا خیر، بسیار دشوار می توان برای کمک و  زوج درمانی قطعی، درمانی اقدام کرد. اگر یکی از آنها که در واقع درگیر رابطه نامشروع است، میل جنسی خود را از دست داده است، درمان بسیار کند و غالبا بی‌نتیجه پیش خواهد رفت.

تجربه نشان می‌دهد که اگر رابطه نامشروع آشکارا بیان شود و زن و شوهر آن را کاملا پذیرفته باشند، با این وجود کار درمان راحت تر خواهد بود. در چنین حتی اگر وضعیتی آزردگی ها باقی بماند؛ و طرف درگیر در رابطه نامشروع به دلیل اجبار به ترک آن، و طرف دیگر به دلیل بی‌وفایی همسرش عصبانی باشند، با این وجود، در این وضعیت امیدواری زیادی وجود دارد که شاید زن و شوهر سازش کنند و احساس جنسی نسبت به دیگر دوباره به حالت اول برگردد و زوج درمانی قطعی به وقوع بپیوندد.

 با این وجود، اگر رابطه نامشروع برای همسر فرد پوشیده بماند، این بدان معنا است که درمانگر و فرد را درگیر رابطه، رازی را می دانند که دیگری از آن بی اطلاع است. اگر درمانگر با توجه به قیود حرفه ای خود، حرفی نزند، ممکن است به زوج کمک کند که رابطه جنسی خود را بهبود بخشند، و شاید با بهبود رابطه جنسی زوج، اهمیت رابطه نامشروع کاهش یابد یا پیوند زناشویی تقویت شود که این روش نیز نوع دیگری از زوج درمانی قطعی می باشد.

 حتی اگر رابطه نامشروع ادامه یابد، در بعضی موارد این امکان وجود دارد که یک رابطه مثلثی پایدار به وجود آید و بنابراین هر دو رابطه به صورت موازی استمرار پیدا کند. واضح است که درمانگران در چنین موقعیتی با پرسشهای پیچیده‌ای درباره اخلاق و رازداری درمانی مواجه می‌شوند؛ با این وجود، می‌توان به خاطر داشت که صداقت بی‌پرده و خشن به ندرت به معنای پدیدآیی صمیمت است و نیز قضاوت و ارزیابی نهایی از میزان اشتراکاتی که آنها مایل هستند در رابطه زناشویی داشته باشند، به عهده خود زن و شوهر است.

نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

عصر حاضر انتخاب همسر جریانی نسبتاً آگاهانه است، به طوری که دو جوان به طور آگاهانه تصمیم میگیرند با هم ازدواج کنند. در بعضی از جوامع که قدرت انتخاب کم

مبادا طوری رفتار کنید که ببینید دیگر از گردش های دو نفره و شب نشینی های رمانتیک خبری نیست

طول آلت در حالت کاملاً تحریک شده بین ۹٫۶–۱۶ سانتیمتر می‌باشد.

معمولا سالها طول میکشد تا زن بفهمد که واقعا به چه راهی بهتر تحریک می شود

شب ادراری مکرر در بزرگسالان می تواند امری جدی باشد که باید به آن توجه کرد

وحشت زدگی شامل ترس های ناخودآگاه و یکباره هستند که بدون علائم قبلی رخ می دهند و فرد را درگیر علائم مختلفی می کند.

سکس تراپی یک نوعی درمان است که در اختیار افراد مجرد ، یا زوج ها قرار میگیرد تا مشکلاتی مانند مشکلات جنسی ، روابط زناشویی و مشکلاتی مانند اضطراب حین را

چنانچه مایل به دریافت نوبت و مشاوره روانشناسی٬ روانپزشکی و یا روان درمانی در هر یک از کلینیک های آرمیتا مشاور در تهران یا کرج می باشید ٬ جهت هماهنگی و رزرو ساعت ٬ روز و کلینیک مشاوره با شماره موبایل ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ هماهنگی فرمایید .

شیردل، م. (1385). عوامل گرایش زنان و مردان متاهل به رابطه نامشروع جنسی. رفاه اجتماعی, 6(22), 133-148. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56896

شیردل ملیحه. عوامل گرایش زنان و مردان متاهل به رابطه نامشروع جنسی. رفاه اجتماعی. 1385 [cited 2022February08];6(22):133-148. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56896

شیردل، م.، 1385. عوامل گرایش زنان و مردان متاهل به رابطه نامشروع جنسی. رفاه اجتماعی, [online] 6(22), pp.133-148. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56896.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط


Downloads-icon

خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با عذاب وجدان بعد از رابطه جنسی پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.

عذاب وجدان بعد از رابطه جنسی احساس بسیار ناخوشایندی است که از طرفی می‌تواند زندگی جنسی و روانی شما را تحت تاثیر قرار دهد و از طرف دیگر باعث افتادن در چرخه اعتیاد به رابطه جنسی شود. باید بدانید که ارضای نیاز جنسی یک غریزه طبیعی است که باید همچون نیاز به غذا، رفع شود. اما خیلی‌ها به دلیل ناتوانی در مدیریت این غریزه دست به کارهایی می‌زنند که احساس عذاب وجدان شدیدی برایشان به همراه خواهد داشت. ممکن است عذاب وجدان بعد از رابطه جنسی، با اختلال در کارکرد جنسی نیز ارتباط داشته باشد. با اگاهی از دلایل بروز این احساس، می‌توانید گامی موثر در جهت رفع و درمان آن بردارید. مشاوره جنسی یکی از راهکارهایی است که می تواند از بروز اختلالات جنسی جلوگیری نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.

عذاب وجدان معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که نباید یک کار انجام می‌دادید. نبایدها، همان موارد ممنوعه و تابوهایی هستند که جامعه، خانواده، باورهای مذهبی و ارزش‌های شخصی برای افراد تعیین می‌کنند. به طور کلی رابـطه جنسی یکی از تابوهایی است که در جامعه ما وجود دارد. مخصوصا رابطه جنسی ای که عنوان رابطه نامشروع را یدک کشیده و خلاف عرف و باورهای جامعه است. رابطه جنسی در دوران دوستی نمونه شایعی از روابط نامشروع می باشد که تبعات قانونی و اجتماعی و فردی بسیاری را به دنبال دارد. علاوه بر این توضیحات، می‌توان دلایل دیگری برای ایجاد این حس عذاب وجدان بیان کرد که عبارتند از:

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

شما نسبت به کسی که با او رابطه جنسی برقرار کرده‌اید، مسئولیت و وظیفه ای دارید و اگر نتوانید آن را ادا کنید، سرشار از عذاب وجدان خواهید شد. عذاب وجـدان در پسران و در روابطی که احساسات و علاقه در آن شدید است، به صورت پررنگ تری بروز پیدا می‌کند.

بیشترین عذاب وجدان بعد از رابطه جنسی، مربوط به کسانی است که در حال یا در گذشته، اعتقادات و باورهای مذهبی محکم و استواری داشته‌اند. در دین اسلام، رابطه با نامحرم در هر شکلی ممنوع و جزء گناهان کبیره محسوب می‌شود. بنابراین دختر یا پسری که صرفا از روی کنجکاوی، ارضای نیاز جنسی، علایق و احساسات شدید و حتی به اجبار، رابطه جنسی برقرار می‌کند، درگیری شدیدی با عذاب وجدان پیدا کرده و ممکن است هرگز خود را نبخشد. برخی افراد نیز به همین دلیل پس از اولین رابطه جنسی با همسرشان دچار عذاب وجدان می‌شوند.

بسیاری از افراد، رابطه جنسی را ضعف و نوعی ذلت به شمار می‌آورند. آن‌ها پس از رابطه، حس می‌کنند که عزت نفس و غرورشان خدشه دار شده است و نباید تسلیم وعده‌های نفس یا جذابیت‌های رابطه می‌شدند. این افراد فکر می‌کنند که دست دوم شده‌اند و با کسی که نباید، لذت برده‌اند. یکی از رفتارهای شایع در این مورد، گریه بعد از رابطه جنسی است که نشان از شکنندگی روحیات فرد دارد.

از همان اوایل تولد، کودک از طرف والدین خود با پیام‌های اخلاقی و ممنوعیت‌های ابراز مسائل مربوط به آلت جنسی یا رفتار جنسی مواجه می‌شود. از نظر روانکاوی، شخصیت انسان با ارضای مناسب و اندازه نیازهای جنسی در اوایل کودکی شکل می‌گیرد. همچنین تمایل نوزاد پسر به مادر (عقده ادیپ) و نوزاد دختر به پسر، باعث ایجاد عقده‌ها و شکل گیری تابوهایی در ذهن انسان می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عقده ادیپ کلیک کنید.

این مسائل ممنوعه، توسط فرد و جامعه سرکوب شده و به ناخودآگاه می‌روند. اگر فرد از باید و نبایدها و مرزهای خود تخطی کند، سرشار از احساس گنـاه و عذاب وجدان خواهد شد. رابطه جنسی نیز به خودی خود، ممکن است جز همین گناهان و مرزهای ممنوعه ای باشد که گذر از آن، شما را در عذابی فرساینده گرفتار خواهد کرد.

اعمال محدودیت‌های شدید مربوط به روابط جنسی و بیان آن به عنوان یک گناه یا قصور اخلاقی، فقط باعث ایجاد عقده‌های درونی افراد نسبت به این مسائل شده و ممکن است روی زندگی و رابـطه زناشویی نیز تاثیر منفی بگذارد.

عذاب وجدان جنسی عمدتا به دو دسته تقسیم می‌شود:

به این معنی است که فرد به وسیله هوشیاری و آگاهی خود، حس می‌کند که گناه یا اشتباهی مرتکب شده و ارزش‌های درونی خود را زیر پا گذاشته است. این نوع پشیمانی، ملایم‌تر است و افراد می‌توانند در صدد جبران برآمده و عذاب وجدان خود را کاهش دهند.

عذاب وجدان و احساس گناه پنهان، هرچیزی که مربوط به مسائل جنسی باشد را گناه و کاری کثیف می‌داند. در این مواقع فرد حتی با فکر رابطه جنسی و نه انجام دادن آن، دچار عذاب وجدان می‌شود. این احساسات معمولا باعث شده که افراد دچار عدم آگاهی از احساسات جنسی، ناتوانی در پذیرش تحریک جنسی، ناتوانی در تجربه ارگاسم و انواع اختلالات جنسی بشوند و در ازدواج به مشکل بربخورند.

نعوظ در مردان و ترشـحات واژن زنان، امری کاملا طبیعی و جسمانی است و همیشه بخاطر تحریک و برانگیختگی جنسی نیست. حتی این مسئله نیز در آن دسته از افرادی که گناه پنهان دارند، باعث عذاب وجدان می‌شود.در حالت کلی عذاب وجدان ناشی از رابطه مشروع جنسی، نشات گرفته از عدم آموزشهای لازم است. تابو بودن مسائل جنسی باعث می شود که کمتر به صورت آموزشی به این مقوله پرداخته شود. افراد از کودکی و نوجوانی با این نوع تربیت رشد می کنند که نباید در مورد مسائل جنسی کنجکاو باشند و یا سوالی بپرسند. به این ترتیب یافته های غلط جایگزین آموزش های صحیح شده و مشکلات روانی را ایجاد می کنند.

اینکه عذاب وجدان بعد از رابطه جنسی طبیعی است یا نه، کاملا بستگی به فرد و فرهنگ جامعه دارد. البته این حس تا حدود زیادی جهانی است اما در فرهنگ‌هایی که مسائل جنسی فیلتر شده اند، حس گناه شدیدتر است.

به طور کلی باید گفت که رفتار و غریزه جنسی، هم یکی از لذت بخش‌ترین و هم مشکل سازترین غرایز است. اما باید پذیرفت که این حس کاملا طبیعی بوده و هر فردی نیاز دارد که به نحوی این نیاز خود را ارضا کند. برخی با خود ارضـایی، برخی با روابط جنسی نامشروع و برخی حتی با ازدواج دچار عذاب وجدان می‌شوند. باید گفت که دو مورد اول شدیدا به فرد احساس گناه و عذاب وجدان می‌دهد و مورد سوم یا همان باورهای مخرب ازدواج می‌تواند در سن پایین، زمینه مشکلات عدیده آتی شود.

کاری که باید کرد، تربیت جنسیتی کودک و نوجوان در سنین مخصوص است. کودک باید بداند که این حس کاملا طبیعی است و نباید سرکوب شود، اما باید نحوه کنترل آن را نیز بداند و در شرایط ویژه از بدن خود در برابر متجاوزین، محافظت کند. بدین صورت والدین می‌توانند از عذاب وجدان مرضی در فرزندشان جلوگیری کنند. ریشه دواندن عذاب وجدان تنها منوط به رابطه جنسی نمی‌شود، بلکه فرد در بزرگسالی و در بخش‌های دیگر زندگی نیز دچار عذاب وجدان کاذب خواهد شد.

احساس عذاب وجدان پس از رابطه جنسی ناشی از باورهای عمیقی است که از کودکی در وجود انسان رشد کرده است. در صورتی که این حس کنترل نشود، در ابعاد مختلف زندگی همچون روابط زناشویی ایجاد مشکل می‌کند. به همین دلیل لازم است که افراد برای درمان حس عذاب وجدان بیهوده خود اقدام کنند. آموزش سکس مقوله ای است که کمتر به آن پرداخته می شود. اما این آموزش علاوه بر تکنیک های عملی هوش جنسی را تقویت نموده و  می‌تواند در زمینه باورهای منفی در ارتقاء سطح کیفی زندگی زناشویی کمک کند. روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با بررسی و ریشه یابی تخصصی، راهکارهای موثری به شما ارائه می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

معمولا قربانیان تجاوز و یا مرتکبین روابط غیر متعارف نمی دانند که رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است. با توجه به پیشرفت های علمی در پزشکی قانونی تشخیص روابط نامشروع بسیار ساده است. این امر می تواند در پیشگیری از شکل گیری روابط نامشروعی که به میل و اراده افراد ایجاد می شود و همچنین در جلوگیری از افکار مجرمانه متجاوزین به عنف موثر باشد. در حالت کلی روابط نامشروع به دلیل خارج از عرف بودن آن مشکلات روانی و جنسی بسیاری را به همراه دارد. احساسات ناخوشایند و اضطراب ناشی از آن می تواند سرد مزاجی جنسی و انزجار از رابطه را در ذهن افراد حک کند. کسانی که تجربه روابط نامشروع دارند همیشه در پس زمینه ذهن خود ترس و هراس بی پایانی را تحمل می کنند. مشاوره جنسی و روانشناسی می تواند در بهبود این مشکلات جنسی – روانی بسیار موثر باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.

 وقتی مرد و زنی که هیچ علقه زوجیتی بین آن ها وجود ندارد حد و مرز شرعی و قانونی را زیر پا گذاشته و مبادرت به انجام امور جنسی نمایند، رابطه نامشروع بین آن ها شکل گرفته است. البته باید توجه داشت که زنا رابطه جنسی میان دو نامحرم است که برای اثبات آن در قانون شرایط ویژه ای در نظر گرفته شده است و مجازات سنگین تری دارد. اما در هر حال ما در این مقاله با اطلاق عنوان رابطه نامشروع به هر گونه رابطه میان دو فرد نامحرم، به بیان مطالبی در این باب می پردازیم.  هر نوع عملی مانند ارسال پیامک در تلگرام، واتس اپ یا هر صفحه ی مجازی دیگر به فرد نامحرم و تماس تلفنی و ارتباط برقرار کردن جرم محسوب می شود که با عفت عمومی منافات دارد.

در قانون ایران زمانی که رابطه نامشروع بدون خواست خانم و با اکراه صورت گرفته شده باشد، دیگر زنا نیست بلکه تجاوز جنسی محسوب می‌شود و فقط اکراه کننده یا متجاوز مجازات می شود. البته زن باید بالای ۱۸ سال باشد تا نارضایتی او برای انجام عمل جنسی تجاوز محسوب شود و رابطه جنسی با زنان زیر ۱۸ سال رابطه جنسی با کودکان محسوب می‌شود و در هر صورت تجاوز به حساب می‌آید. همین طور آزار جنسی فردی که قدرت رضایت دادن نداشته باشد نیز تجاوز محسوب می شود. برای آگاهی بیشتر در خصوص کودک آزاری جنسی کلیک کنید.

 مجازات رابطه نامشروع تجاوز طبق قانون مجازات اسلامی (فقط برای متجاوز) یا زنا (برای هردو طرف) تا ۹۹ ضربه شلاق است. البته رابطه نامشروع جنبه عمومی هم دارد و دادستان می‌تواند بدون شکایت شاکی نیز به این جرم رسیدگی کند. در صورتی که رابطه نامشروع اثبات شود و فرزندی از این رابطه نامشروع به دنیا بیاید، در این صورت زن و مرد در حالت تاهل باشند یا نباشند مجازات این رابطه متفاوت است. با توجه به حساسیت موضوع رابطه نامشروع در قانون و فرهنگ ما هرگاه مردی همسرش را در حال زنا با مرد غریبه ببیند و علم به تمکین زن داشته باشد، می تواند در همان لحظه آن دو را به قتل برساند. در صورتی که زن مورد تجاوز قرار گرفته باشد فقط مرد را می تواند به قتل برساند.

اگر پزشکی قانونی بخواهد رابطه نامشروع زنا یا تجاوز را اثبات کند باید حداکثر ظرف ۷۲ ساعت به پزشکی قانونی مراجعه شود و اعلام شکایت شود و علاوه بر این لازم است مدارک و اسنادی هم برای اثبات این مدعا به همراه داشته باشند. متاسفانه اغلب خانم ها به دلیل بی اطلاعی و عدم شناخت درست یا به مراکز قضایی مراجعه نمی کنند و یا دیرتر از زمانی که برای تشخیص لازم است مراجعه می‌کنند. در اثبات تجاوز اصطلاحی به معنای (زمان طلایی) وجود دارد که همان ۷۲ ساعت است که می شود تجاوز را تشخیص داد. اگر کسی که به او تجاوز شده است و یا مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته دختر باشد، از علائم ایجاد شده می‌توان تا ۳ هفته زمان‌ تقریبی تجاوز جنسی را تشخیص داد و همینطور با مراجعه زودهنگام این افراد آثار ایجاد شده بر نواحی مختلف بدن هم قابل بررسی است. نهایتا تا پنج روز بعد از تجاوز هم اگر فرد به پزشکی قانونی مراجعه کند، شاید بتوان تجاوز را اثبات کرد. چون به هرحال بعد از این اتفاق فرد آن قدر آشفته است که شاید نتواند در ساعات اولیه به پزشکی قانونی مراجعه کند. البته ما پیشنهاد می کنیم که برای اثبات ادعای خویش هرچه سریع تر خود را به مقامات قضایی و پزشکی قانونی برساند.

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

خانم‌هایی که مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند در صورت مراجعه به مرکز پزشکی قانونی معاینه می شوند و نمونه های لازم برای بررسی های آزمایشگاهی هم از آن ها گرفته می‌شود. مثلا لباس یا دستمالی که به ترشحات مرد آلوده شده باشد. همینطور از طریق آزمایشات دی ان ای هم می توان تجاوز را اثبات کرد. از راه های تشخیص صحت ادعای خانم‌هایی که مورد تجاوز قرار گرفتند، آثار ضرب و جرح بر بدن آن هاست که می توان از روی آثاری که روی کل بدن آن ها قرار دارد متوجه شد که آیا تجاوز صورت گرفته است یا خیر. البته همیشه این طور نیست که کسانی که مورد تجاوز قرار می‌گیرند آثار ضرب و جرح داشته باشند. چون امکان دارد که فقط با ترساندن آن ها این تجاوز صورت گرفته باشد و ضرب و جرحی صورت نگرفته باشد. اما همانطور که گفتیم راه‌های دیگری هم برای اثبات وجود دارد. توصیه می شود که قربانی بعد از تجاوز لباس های خود را عوض نکند و به هیچ وجه دوش نگیرد. چون با این کار علائم تجاوز را پاک می کند. پزشکی قانونی همه مشاهدات را ثبت می کند تا از این طریق تجاوز را بتواند اثبات کند. اما متاسفانه آشفتگی و گنگی معمول بعد از تجاوز صورت گرفته باعث می شود که خود فردی که به او تجاوز شده است خیلی از نشانه ها را از بین ببرد. توصیه می شود مقاله درمان قربانیان آزار جنسی در بزرگسالی را مطالعه فرمایید.

باید گفت که بله؛ اگر در مدت زمان مشخص شده که ۷۲ ساعت تا نهایتا پنج روز بود به پزشکی قانونی مراجعه شود، اگر روی لباس قربانیان هنوز هم آثار متجاوز باقی مانده باشد، با استفاده از آزمایشات دی ان ای می توان اثبات کرد که دقیقا فردی که تجاوز را انجام داده کیست. در کل می توان گفت اگر فردی که مورد تجاوز قرار گرفته است با شرایط سختی که دارد بتواند خود را به پزشکی قانونی برساند یا شخصی باشد که به او کمک و او را راهنمایی کند تا نشانه ها را از بین نبرد و او را به پزشکی قانونی برساند، اثبات تجاوز و هم اینکه چه کسی این کار را انجام داده امکان پذیر است.

اولین توصیه این است که مادران دختربچه های خود را در مکان های مختلف مانند کوچه و خیابان تنها نگذارند یا آن ها را به تنهایی برای خرید نان و…. نفرستند. بسیاری از تجاوز ها به دختربچه ها بخاطر این نوع غفلت های افراد بزرگسال و مادران صورت گرفته شده است. برای زن های بزرگسال هم همین توصیه را داریم که تا حد امکان از تردد در ساعات دیروقت و در مکان های خلوت پرهیز کنند. برای تردد از خودروی ناآشنا و غریبه استفاده نکنند و این که دختران به راحتی به مرد ها اعتماد نکنند و به راحتی و بعد از آشنایی کوتاه با آن ها به مهمانی و باغ و…. نروند. حواسشان باشد که ممکن است نقشه ای در پس قرار های ساده وجود داشته باشد پس به راحتی اعتماد نکنند و از خودشان مراقبت کنند. اعتماد های نابه جا و غفلت ها ممکن است زمینه بلایایی شود که قابل جبران نیستند. بلد بودن ورزش هایی مانند دفاع شخصی یا هر ورزش رزمی که کمک کند زن بتواند از خود در مقابل تجاوز دفاع کند، به پیشگیری از تجاوز و مصون ماندن زنان کمک می کند؛ پس چه بهتر است که دختران را از سن پایین در این ورزش ها آموزش داد. برای کسب اطلاع در زمینه پیشگیری و درمان تجاوز کلیک کنید.

اثبات جرم رابطه نامشروع (زنا) به این دلیل که با عفت عمومی منافات دارد با اقرار طرفین، شهادت شاهدان و علم پیدا کردن قاضی با استفاده از مدارک و اسناد قابل اثبات است. این مدارک می‌تواند شامل تماس های طرفین، پیام ها و فیلم هایی که مبنی بر ایجاد رابطه بوده است باشد. همچنین می توان با مشاهده و پیگیری ارتباطات افراد در شبکه‌های مجازی هم روابطشان را اثبات کرد. همه این مواردی که به آن ها اشاره شد چنان سندیت دارد که از طرف هیچ کدام از طرفین قابل انکار نیست و قاضی با توجه به بدیهی بودن آن ها رای را صادر خواهد کرد. واضح است که تماس های مکرر بین دوطرف و تعداد بالای پیامک های رد و بدل شده بینشان و همین طور این که این پیام ها چه ساعتی رد و بدل شده اند که معمولا بعد از یک نیمه شب تا صبح است و همین طور عدم وجود رابطه فامیلی و عدم آشنایی عرفا و قانونا، اثبات کننده روابط غیر اخلاقی و نامشروع است. اگر فردی که ادعا کرده است دونفر رابطه ی نامشروع (زنا) داشته اند، نتواند ادعای خود را ثابت کند و مدرکی برای ادعای خود ارائه ندهد، خود فرد مشمول مجازات می شود پس بهتر است فردی که این ادعا را دارد حتما با اسناد و مدارکی اقدام به شکایت کند تا خودش را نیز به خطر نیندازد. البته به صرف تنها بودن زن و مرد در یک مکان نمی توان اثبات کرد که آن دو رابطه نامشروع داشته اند و به اسناد و مدارک دیگری هم نیاز هست.

وظیفه تشخیص این مسائل با مقامات قضایی است. قاضی و تحقیقات قضایی مشخص می‌کنند که آیا رابطه نامشروع صورت گرفته است یا خیر و اگر صورت گرفته است از نوع تجاوز است یا خیر.

در رابطه ی نامشروع بین زن و مرد نامحرم نوع مکالمات، مدت مکالمات، تکرار آن، سن طرفین که با همدیگر ارتباط برقرار کرده اند و مسائلی از این قبیل همه تاثیر زیادی در مقدار مجازات دارد. همین طور این که دوطرف چندبار با هم در مکان های عمومی خیابان و مکان های خصوصی مانند ماشین و …. توسط دوستان و آشنایان دیده شده باشند نیز در اثبات جرم و مقدار مجازات تاثیرگذار است.یکی از مسائل بسیار مهم وضعیت تاهل طرفین است. زمانی که یکی از طرفین یا هر دو متاهل باشند مانند رابطه با مرد متاهل، این وضعیت عنوان مجرمانه دیگری خواهد داشت و از عوامل تشدید کننده مجازات است. برای مطالعه مقاله رابطه با زن شوهر دار کلیک کنید.

فلسفه تعیین مجازات در دین اسلام درباره این مسئله این است که اگر دین اسلام کاری را حرام اعلام کرده باشد انجام آن کار در کشور اسلامی جرم است و باید پیگرد قانونی برای آن وجود داشته باشد. از آن جا که در قرآن حتی رد و بدل شدن نگاه بین دونامحرم گناه و حرام است، طبیعی است که اعمالی مانند پیام دادن در صفحات مجازی و تماس تلفنی و… جرم محسوب شود و قطعا پیگرد قانونی یا مجازات به دنبال داشته باشد. 1-در رابطه ی نامشروع (زنا) ضرورتی ندارد که دو طرف انجام دهنده ارتباط نامشروع حتما دو جنس مخالف باشند و همین که بتوان با اسناد و مدارک ثابت کرد دونفر رابطه نامشروع دارند. حتی اگر این دونفر هم جنس هم باشند با عناوین مجرمانه دیگر، روند رسیدگی به جرم آغاز می‌شود.2_ در اسلام درباره مسائل اخلاقی و جنسی سفارش شده که خیلی تحقیق نشود. بنابراین معمولاً زمانی که جرم جنبه علنی داشته باشد و آشکارا باشد بیشتر به آن رسیدگی خواهد شد. 3_ اثبات زنا با قوانین و رویه قضایی فعلی تقریبا بسیار دشوار است. مگر این که زنا به عنف صورت گرفته باشد یا اینکه طرفین خودشان ۴ بار در دادگاه و در نزد قاضی اعتراف کنند که این امری عجیب و دور از امکان است. 4_ رابطه نامشروع مثل قرار گذاشتن در کافی شاپ، پارک و …. هم هست. در صورتی که خانواده ها بی اطلاع باشند یا صیغه محرمیت خوانده نشود  و یا طرفین یا یکی از آن ها متاهل باشد رابطه نامشروع به حساب می‌آید و مجازات های تعیین شده ای دارد.برای مطالعه در خصوص حکم خیانت زن به شوهر در فضای مجازی کلیک کنید. روابط نامشروع عواقب روانی و اجتماعی بسیاری دارد. زمانی که فرد وارد یک رابطه نامشروع می شود در واقع برای آینده خود خطرات بالقوه ای را ایجاد می کند که مسلما زندگی او را تحت الشعاع قرار خواهد داد. زمانی که فرد به میل و خواسته خود وارد یک رابطه نامشروع شده باشد یا اینکه قربانی تجاوز واقع شده است، صدمات روانی و اضطراب های ناشی از آن می تواند اختلالات روانی جدی برای او به وجود آورد. در چنین مواقعی لازم است برای بازیابی آرامش و رهایی از افکار استرس زا با روان درمانگر های مجرب و متخصص مشورت کنید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی می تواند یاریگر شما در حل مشکلات و تنش های روانی باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.نی نی سایت

رابطه نامشروع از نظر روانشناسی
رابطه نامشروع از نظر روانشناسی

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *