هر انسانی نیازمند یک رابطه سالم هست. اما گاهی افراد نامناسبی را برای رسیدن به این خواسته انتخاب میکنیم و یا راهکارهای مناسبی که بتوانند ما را به چنین رابطهای برسانند را نمیشناسیم. رابطه سالم بهخودیخود ایجاد نمیشود و این شما هستید که میبایست هنر ایجاد چنین ارتباطاتی را داشته باشید. اگر به هر دلیلی احساس میکنید رابطه عاطفی شما از آنچه میخواهید فاصله دارد و یا نمیتوانید یک رابطه سالم و طولانیمدت برای خود ایجاد کنید، بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک میکنند تا رفتارهای اشتباه یا نقاط ضعف خود و طرف مقابل را بشناسید و برای بهبود آنها اقدام نمایید.
برای داشتن یک رابطه سالم ابتدا میبایست با ویژگیهای این شکل از رابطه آشنا باشیم. سعی کنید این ویژگیها را در رابطه خود بررسی کنید و به این سؤال پاسخ دهید که هریک از آنها تا چه میزان در رابطه شما وجود دارد؟ از این طریق خواهید توانست بخشهایی از رابطه که نیاز به توجه بیشتر دارند را شناسایی کنید. بعضی از مهمترین ویژگیهای یک رابطه سالم عبارتند از:
رابطه عاطفی سالم به شما احساس آرامش و رضایتخاطر خواهد داد. درواقع روابط سالم منبعی هستند که انرژی و آرامش روانی را برای شما به همراه میآورند. درنتیجه اولین و سادهترین ویژگی یک رابطه موفق این است که شما از بودن در آن احساس خوبی داشته باشید. البته این موضوع به معنای آن نیست که افراد دارای رابطه عاطفی سالم هرگز دچار مشکل نمیشوند و رابطه آنها همواره شکلی مثبت دارد، بلکه به معنای آن است که در اکثر مواقع آنها احساس مثبتی را به یکدیگر منتقل میکنند.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم یک رابطه سالم ابراز علاقه طرفین به یکدیگر است. کسانی که به یکدیگر علاقه دارند محبت را در کلام و همینطور رفتار به یکدیگر منتقل میکنند و به عبارتی این اطمینان را در یکدیگر ایجاد میکنند که طرف مقابل به آنها علاقه دارد.
احترام به طرف مقابل و حفظ حرمتها یکی دیگر از ویژگیهایی است که یک رابطه عاطفی موفق میبایست داشته باشد. وجود اختلافنظر و تفاوت میان همه افراد موضوعی طبیعی است. بااینحال آنچه یک رابطه مطلوب را از روابط بیمار جدا میکند این است که در این روابط طرفین به تفاوتهایی که با یکدیگر دارند احترام میگذارند و هیچیک از آنها سعی نمیکند دیگری را شبیه به خود کرده یا او را به دلیل طرز فکر و رفتارش مسخره کند.رابطه سالم از نظر روانشناسی
یکی از شایعترین مشکلات روابط ناسالم این است که در این روابط صرفاً یکی از طرفین برای جلب رضایت و آرامش طرف مقابل تلاش میکند. این موضوع بهتدریج باعث خواهد شد تا فرد احساس خستگی کرده و دیر یا زود از ادامه رابطه صرفنظر کند. اما در روابط سالم هر دو طرف برای جلب رضایت و موفقیت یکدیگر تلاش میکنند.
یکی از نشانههای عشق واقعی این است که طرفین در کنار رابطه عاطفی که با یکدیگر دارند برای رشد و پیشرفت یکدیگر تلاش میکنند و مانعی برای یکدیگر در این زمینهها ایجاد نمیکنند. به عبارتی هر دو طرف سعی میکنند تا آنچه در توان دارند برای موفقیت بیشتر طرف مقابل انجام دهند. برای آشنایی با روانشناسی عشق کلیک کنید.
باور به صداقت و تعهد طرف مقابل یکی از ویژگیهای اساسی است که در یک رابطه سالم وجود دارد. در این روابط اعضا به یکدیگر اعتماد کامل دارند و هیچیک از آنها سعی نمیکند با ایجاد محدودیت در زندگی یا بررسی حریم شخصی طرف مقابل نگرانیهای خود را از بین ببرد.
درک احساس یکدیگر و همراهی کردن در شرایط سخت را میتوان یکی از مهمترین نشانههای یک رابطه سالم دانست. در یک رابطه سالم هنگامیکه یکی از طرفین دچار مشکل یا ناراحتی میشود دیگری به او برای بهبود حال روحی کمک خواهد کرد و همینطور به وی نشان خواهد داد که متوجه شرایط روحی و نگرانیهای او هست.
پنهانکاری، دروغ یا فریب هرگز در یک رابطه سالم جایی ندارند. در این روابط طرفین با یکدیگر درنهایت صداقت برخورد میکنند. زیرا باور دارند طرف مقابل، آنها را همانگونه که هستند دوست دارد و نیازی نیست تا چیزی را از وی مخفی نگه دارند.
افرادی که یک رابطه عاطفی سالم را تجربه میکنند تمامی ساعات شبانهروز را با یکدیگر نمیگذرانند، بلکه هر یک از آنها زمانهایی را برای اختصاص به سایر مشغولیتهای زندگی اختصاص میدهد. برعکس در یک رابطه بیمارگون یکی از طرفین یا هردوی آنها به دلیل احساس ناامنی که دارد سعی میکند تا همواره شریک عاطفی را در کنارش نگه دارد و دوری از او باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در فرد خواهد شد.
بیشتر بخوانید : شروع رابطه عاشقانه | چگونه رابطه عاشقانه را بهترین مقدمه شروع کنیم؟
برای داشتن یک رابطه سالم سعی کنید در کلام و رفتارتان نسبت به طرف مقابل محبت داشته باشید. اگرچه برخی افراد اهمیتی به کلام محبتآمیز نمیدهند و حتی این تصور وجود دارد که نشان ندادن محبت بیشتر میتواند طرف مقابل را به سمت آنها جلب کند! مشاورین خانواده معتقدند با استفاده از کلام و رفتار محبتآمیز میتوانید دلگرمی و آرامش را به طرف مقابل هدیه کرده و او را تا حد زیادی نسبت به رابطه امیدوار نگه دارید.
یکی از اشتباهات رایج بسیاری از افراد این است که تصور میکنند نظرات آنها صحیحتر از دیگران است و به همین خاطر تلاش میکنند تا طرف مقابل را به صورتی که میخواهند تغییر دهند. علاوه بر اینکه شما هرگز موفق نمیشوید شخصیت کسی را عوض کنید این رفتار باعث خواهد شد تا طرف مقابلتان از شما رنجیده و رابطه شما دچار مشکلات جدی شود. به همین خاطر سعی کنید در یک رابطه انعطاف داشته باشید و به طرف مقابلتان این احساس را بدهید که او را به همان صورتی که هست دوست دارید و میپذیرید.
یکی از تواناییهای زوجینی که رابطه مثبتی با یکدیگر دارند این است که آنها بهخوبی میتوانند راجع به موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت کرده و به یک نتیجه مشترک برسند. صحبت کردن از خواستهها و ناراحتیها یکی از مهمترین نکاتی است که برای داشتن یک رابطه مطلوب باید به آن توجه داشته باشید. اگر احساس میکنید به هر دلیلی نمیتوانید با طرف مقابلتان بر سر مسائل مختلف صحبت کرده یا راجع به موضوعی به تفاهم برسید، بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید.
یکی از راهکارهای ایجاد علاقه و همینطور عمق بخشیدن به رابطه این است که با شریک احساسیتان خاطرات شیرینی داشته باشید. خاطرات تأثیر بسیاری در ایجاد صمیمیت میان انسانها دارند. به همین خاطر اگر به دنبال ساختن یک رابطه سالم هستید سعی کنید تا جای ممکن خاطرات شیرینی را در کنار طرف مقابل رقم بزنید.
توجه نشان دادن به موضوعاتی که برای طرف مقابل شما اهمیت دارند میتواند مزایای بسیاری داشته باشد. هنگامیکه شما به این موضوع اهمیت میدهید در درجه اول این پیغام را به شریک احساسیتان میرسانید که او و خواستههایش برای شما اهمیت دارند و همچنین این موضوع باعث خواهد شد تا شما بیشتر با دنیای ذهنی و احساسی طرف مقابلتان آشنا شوید.
یکی از نشانههای یک رابطه نامطلوب این است که یکی از طرفین دائماً دیگری را به برهم زدن رابطه تهدید میکند و یا به بهانههای مختلف برای مدتی قهر میکند. اینگونه رفتارها دیر یا زود باعث خواهد شد تا شریک احساسی شما خسته شده یا حتی تصمیم بگیرد رابطه را پایان بدهد.
درنتیجه سعی کنید از رفتارهای منفی مانند قهر، دعوا یا تهدید طرف مقابل هرگز استفاده نکنید. اگر موضوعی شما را ناراحت میکند بهتر است تلاش کنید برای آن راهحلی سازنده پیدا کنید. رفتارهای منفی هیچ پیغامی برای حل کردن مشکلات به طرف مقابل شما منتقل نخواهند کرد.
همانطور که گفته شد یکی از مهمترین مسائلی که برای داشتن یک رابطه سالم میبایست به آن توجه داشته باشید این است که با شریک احساسیتان همدلی داشته باشید. سعی کنید احساسات و خواستههای او را درک کنید و رفتار خود را بر اساس آنها تنظیم کنید. این کار باعث میشود تا طرف مقابل در کنار شما احساس رضایت و آرامش داشته و درنتیجه برای حفظ یا بهبود رابطه تلاش خواهد کرد.
شناخت نشانههای غیرکلامی به شما کمک میکند پیش از اینکه شریک احساسیتان از چیزی صحبت کند شما متوجه احساسات و حالات وی باشید. این موضوع علاوه بر اینکه در همدلی کردن و شناخت موقعیتهای مختلف به شما کمک میکند باعث ایجاد احساس نزدیکی میان شما میشود.
بیشتر بخوانید : دوستی دختر و پسر | فواید و مضرات دوست شدن دختران با پسران
همه ما گاهی در یک رابطه عاطفی دچار شک و تردید میشویم که آیا شخص مناسبی را برای خود انتخاب کردهایم یا خیر؟ برخی مواقع نیز ممکن است احساس کنیم متوجه دلیل مشکلات رابطه نشویم و یا بهتنهایی قادر به حل کردن آنها نباشیم. در چنین شرایطی معمولاً به دنبال مشورت گرفتن از دیگران خواهیم بود. اما متأسفانه برخی اوقات افرادی که برای مشورت انتخاب میکنیم راهکار صحیحی به ما ارائه نمیکنند. جانبداری، حسادت یا نداشتن علم و تجربه کافی باعث خواهد شد تا آنها نتوانند به شکل مناسبی به شما کمک کنند.
علاوه بر این گاهی به دلیل ترس از قضاوت شدن یا محرمانه دانستن برخی از مسائل نمیخواهیم با نزدیکانمان راجع به آن صحبت کنیم. به همین خاطر معمولاً توصیه میشود که اگر به دنبال رفع مشکلات در یک رابطه عاطفی هستید و یا میخواهید کیفیت رابطه خود را بیشتر کنید بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره رابطه دختر و پسر کلیک کنید. مشاورین در کنار علم و تجربهای که برای کمک به مشکل شما دارند این مزیت را دارند که شما میتوانید بدون ترس از قضاوت شدن با آنها صحبت کنید و همچنین مطمئن باشید که آنها جانبدارانه به مشکلات شما نگاه نمیکنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه عشق و رابطه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
احساس آرامش و رضایت خاطر هر دو طرف، اعتماد و تلاش متقابل برای موفقیت ازجمله ویژگیهای یک رابطه سالم هستند.
پسرا فقط به س ک س فکر می کنن و اصن نمیشه باهاشون رابطه سالم داشت والا من با هر پسری صحبت کردم غیر از رابطه اصن به چیز دیگه ای فگ نمیکرد ترجیح میدم اصن با کسی نباشم
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
تو شمارتو بده…
من هم مشهدی هم ۱۳ سالمه شماره تو بزار باهم حرف بزنیم عاشقت ش…
من میشم شماره تو بزار ۱۳ سالمه نزدیک ۱۴ تغریبا ۱۴ سالمه شمار…
سلام اشتباه فرض نکنید ، توی این صفحات درباره بلوغ هم مشخصه ک…رابطه سالم از نظر روانشناسی
سلام ببخشید من یک پسر هستم مگه س.ک.س باعث بارداری نمیشود . ا…
اگر امکان خواندن این مقاله را ندارید می توانید به فایل صوتی زیر گوش کنید.
در رابطه عاطفی سالم دو نفر با «هویت مستقل» «انتخاب» می کنند که در کنار یکدیگر باشند نه در مقابل یکدیگر! برای تحقق این خواسته یعنی شروع یک رابطه عاطفی سالم آزادانه انتخاب می کنند از استقلال، آزادی و خواستههای خود تا حدودی کاسته تا بتوانند با همکاری یکدیگر، با هم بودن را محقق سازند. در واقع دو انسان با دو دیدگاه و دو دنیای متفاوت در کنار یکدیگر قرار می گیرند بدون وابستگی ناسالم و چسبندگی های عاطفی دست و پاگیر. در یک عشق سالم و بالغانه همان قدر که « تنهایی من» مهم است « تنهایی تو» نیز مهم است. به همان اندازه که « مرزبندی من» مهم است «مرزبندی تو» نیزاهمیت دارد.
قرار نیست به واسطه رابطه عاشقانه و علاقه مندی یکدیگر را اشغال کنیم و احساس مالکیت نسبت به یکدیگر داشته باشیم .چرا که مالکیت همیشه از ترس های حل نشده و ضعف نشأت میگیرد. میتوانیم نسبت به رابطه و نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت و حساسیت داشته باشیم ولی مالکیت هرگز. مسئولیت شکل سالم تری دارد. در چنین رابطه ای دو نفر به هم کمک میکنند برای به اوج رسیدن. در عشق سالم شرایطی پیش میآید که خوشبختی طرف مقابل برای خوشبخت شدن شما ضروری است. آنچه که باید به خاطر داشته باشیم این حقیقت است که عشق بدون استقلال عین بردگی است! زمانی میتوانیم در مورد ویژگی های یک رابطه سالم صحبت کنیم که به «استقلال خود» و به «استقلال دیگری» باور داشته باشیم و اصولا ما زمانی در روابط دچار بحران می شویم که سعی میکنیم به بهانه دوست داشتن استقلال دیگری را از او بگیریم.
آدمها به دنبال خوشبختی می گردند از تنهایی فرار میکنند و به دنبال کسی هستند که زندگی آنها را کامل کند تا خوشبخت شوند اگر چنین خلائی در وجودتان احساس می کنید کسی جز خودتان نمی تواند آن را برطرف کنند روی خودتان کار کنید تا جایی که حتی وقتی تنها هستید احساس تنهایی پر قدرتی داشته باشید. ازدواج و رابطه خوب هر آنچنانی را آنچنان تر می کند. اگر دوران مجردی پرباری نداشته اید کلید خوشبختی شما در ازدواج نیست. وقتی که به خاطر ترس از تنها ماندن به رابطه های پیش پا افتاده پناه میبرید بدانید که هر رابطه می تواند زخمی تازه در کنار زخم پیشین باشد و در انتخاب همسر مناسب به مشکل بر میخورید.
رابطه سالم از نظر روانشناسی
شما اگر در رابطه هستید و در صدد هستید تصمیم مهمی برای آینده رابطه خود بگیرید دانستن این سه مهارت و استفاده از آنها در بسیار کمک کننده خواهد بود اینجا مهارتهایی را عنوان میکنیم که باور داریم افراد با به کارگیری این مهارت ها می توانند روابط عاطفی سالمی را تجربه کرده و رفتارهایی را که باعث روابط ناسالم میشوند کاهش دهند.۱) بینش: بینش به معنای درک و آگاهی نسبت به خود و دیگران است. اینکه چه کسی هستید؟ به چه چیزی احتیاج دارید؟ و چرا این رفتارها را در موقعیت های مختلف دارید؟بینش نوعی خودشناسی عمیق است که موجب میشود درک بیشتری از خود و طرف مقابل داشته باشید و عواقب مثبت و منفی رفتارهایتان را قبل از وقوع آن پیش بینی کنید و به نوعی به یک جور ذهن آگاهی برسید. دقیقا بدانید چه چیزی در رابطه برای شخص شما مناسب است و دنبال چه نوع رابطه ای هستید. مثلا فرض کنید روزی بی دلیل با همسرتان بدرفتاری می کنید ، در صورت برخورداری از بینش متوجه می شوید که حقیقتاً او مقصر نبوده و شما به علت مشغله کاری و استرس رفتار نامناسبی داشته اید. با بینشی که از خود و رابطه دارید می توانید ازایجاد تنش و یا تشدید آن را پیشگیری کنید بطور مثال بجای سرزنش یک دیگر در رابطه می توانید فرهنگ بخشش و عذر خواهی را در روابطتان پر رنگ تر کنید. بینش همچنین باعث میشود همسرتان را بیشتر بشناسید و بسیاری از سوء تفاهم ها حل می شود مثلاً همسر من شخصیتی دارد که همیشه و همه جا دیر میرسد و این مسئله در مورد من و رابطه با من نیست.
۲) موازنه بودن نیازها در رابطه: بدین معنا که بدانید هر دو طرف رابطه نیازهای خاص خود را دارند و نیازهای هر دو مهم هستند. با این مهارت می توانید نیازهایتان را واضح بیان کنید و احتمال به دست آوردن آنچه می خواهید را بالا ببرید . همچنین نیازهای همسرتان را در نظر بگیرید و هنگام تصمیم گیری برای رابطه نیازهای طرف مقابل را ببینید. به عنوان مثال فرض کنید باید به مهمانی استرسزا بروید و دوست دارید همسرتان همراه شما باشد می توانید مستقیماً به او بگوییم این مهمانی برای من استرس زا خواهد بود و دوست دارم تو همراه من باشی امکان دارد برنامه ات را خالی کنی با من بیای یا فرض کنید که او دوست دارد هر روز صبح باشگاه برود شما با این مهارت می توانید از او حمایت کنید.
۳) تنظیم هیجان: به معنای تنظیم کردن هیجان در برخورد با اتفاقات درون رابطه است با کمک این مهارت می توانید احساس های ناخوشایند را به آرامی بپذیرید و واکنش اغراق آمیزی نشان ندهید. می توانید بهتر فکر کنید و تصمیمات واضح تری بگیرید. به احترام گذاشتن به خود و متعهد بودن به نیازهایتان پایبند باشید. نوع خود گویی های شما در هنگام تصمیم گیری بسیار اهمیت دارد، به عبارتی یک قدم به عقب رفتن و از بیرون خود را دیدن. متوجه لحن گفتگو و شنیدن صدای درونتان هستید؟ توانایی دیدن خود را از بیرون دارید؟ این مهارت در تنظیم هیجان و در نتیجه تصمیم گیری بهتر شما تاثیر گذار است.
۱) رشد فردی در پی دارد در مقابل تفکر وسواس گونه و کنترلگری در رابطه ۲) دو طرف رابطه تمایل و فضای کافی برای رشد و پیشرفت خود و نفر مقابل را فراهم میکنند.۳)منافع مجزا، معاشرت با دوستان دیگر و برقراری روابط معنادار دیگر در آن وجود دارد. در مقابل زندگی اجتماعی محدود و بیتوجهی به دوستان قدیمی.۴) رابطه ای که دو نفر یکدیگر را به پیشرفت تشویق میکنند در مقابل وحشت از تغییر و مانع از پیشرفت دیگری شدن ۵) رابطه ای که در آن اعتماد کافی وجود داشته باشد در برابر احساس مالکیت ، رقابت و حسادت طرفین نسبت به یکدیگر۶) رابطهای که فردیت هر دو از سوی هر دو طرف مورد پذیرش و احترام واقع شده است. در مقابل تلاش در تغییر دیگری مطابق با تصویر ایدهآل خیالی از طرف مقابل در ذهن خود دارد.۷) رابطه ای که با تمام جوانب واقعیت و مسئولیت سر و کار دارد . در برابر رابطهای که بر پایه توهمات و اجتناب از موضوعات ناخوشایند قرار می گیرد.۸) رابطه ای که دو طرف از خودشان مراقبت می کنند و حالت هیجانی هر دو فرد وابسته به خلق و خوی طرف مقابل نمی باشد. در برابر انتظار همیشگی فرد برای بهتر شدن حالش از طرف مقابل، برطرف کردن تمام مشکلاتش نجات وی از چالش های روزانه.۹) رابطه ای که توجه و مراقبت سالم به شریک زندگی توأم با دادن آزادی در آن برقرار است در برابر غرق شدن در احساسات و مشکلات فرد مقابل.۱۰) رابطه ای که دو طرف توانایی لذت بردن از تنهایی و خلوت خویش را دارا باشند در برابر عجز و ناتوانی برای تحمل تنهایی و انزوا۱۱) رابطه ای که رابطه جنسی در آن یک انتخاب آزادانه و نشأت یافته از رفاقت و علاقه دو طرف می باشد و طرفین رابطه با یکدیگر صمیمیت جنسی دارند و به نیازهای یکدیگر احترام میگذارند . در برابر فشار در برقراری هر نوع رابطه ای از جمله رابطه جنسی به خاطر عدم احساس امنیت ، ترس و نیاز به ارضای فوری نیازها
همچنین بخوانید: تصمیم گیری درست در شرایط سخت
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δdocument.getElementById( “ak_js” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
برخورد با خیانت زن | نشانه های خیانت زن چیست؟
درمان افسردگی با آر تی ام اس (rtms)
برخورد با خیانت مرد
خیانت همسر و راه های جلوگیری از آن
داروهای ضد افسردگی
دارو های روان گردان
داروهای اختلال دو قطبی
هر آنچه که باید درباره rTMS بدانیم
https://drtaranehmoazeni.com/wp-content/uploads/2021/06/ویژگی-ارتباط-سالم.mp3
برای بسیاری از افراد در قدم اول وجود عشق و علاقه برای ساختن یک رابطه سالم و رشد دهنده، امری ضروری است اما عشق هنری است که باید برای آن انرژی صرف کنید، آن را یاد بگیرید و برای مهارت یافتن در آن تلاش کنید. داشتن یک رابطه سالم به عوامل زیادی بستگی دارد. تجربه گذشته شما از روابط عاطفی، تجارب احساسی دوران کودکیتان با والدین، باورها و نظراتتان درباره یک رابطه سالم و کامل، همه و همه بر کیفیت رابطه شما تاثیر میگذارند. رابطه سالم رابطهای است که هر دو طرف در آن برنده هستند و از بودن در کنار یکدیگر با تمام وجود لذت میبرند و در عین حال هیچکدام در این رابطه آسیب نمیبینند. مشاوره روابط عاطفی میتواند در این زمینه شما را راهنمایی کند.
1. در رابطه سالم هر دو طرف قادر هستند به صورت آزادانه و صادقانه با فرد مقابل خود صحبت کنند.
2. داشتن فضای شخصی و حریم خصوصی از نشانههای رابطه سالم است. عاشق هم بودن به این معنی نیست که هر دقیقه از زندگیتان را کنار عشقتان بگذرانید. در یک رابطه سالم هر دو طرف باید بتوانند علایق خود را داشته باشند و زمانهایی را به خود و دوستانشان اختصاص دهند.
3. داشتن اختلاف نظر امری طبیعی است و در رابطههای سالم نیز دعوا و بحث رخ میدهد. اگر هیچ اختلاف نظری نداشتهباشید، یک جای کار میلنگد.رابطه سالم از نظر روانشناسی
4. در روابط سالم افراد به طور سازگارانه اختلاف نظرهایشان را رفع میکنند و هیچ گاه یکدیگر را تحقیر نمیکنند. آنها سعی میکنند یکدیگر را درک کنند.
5. از نشانههای رابطههای سازنده این است که افراد پیش از هر چیز خود وجودیشان را دوست دارند و برای خود ارزش قائل میشوند.
6. رابطهای که در آن تنها یک نفر تصمیم گیرنده است و دیگری هیچ حق انتخابی ندارد میتواند بسیار آسیبزننده باشد و به رابطهای ناسالم تبدیل میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روابط ناسالم کلیک کنید.
7. زوجین در روابط سالم از بودن در کنار یکدیگر احساس لذت میکنند و زمینهی اصلی رابطهی آنها بر مبنای شادی است.
8. ممکن است گاه احساس کنید بسیار از همسر یا نامزد خود دور هستید و یا برای همدیگر وقت ندارید؛ ممکن است این امر به خاطر خصوصیات زندگیتان باشد اما مهم است که به طور کلی در زندگی با شریک خود احساس تعادل داشتهباشید.
9. مهمترین چیز در رابطه سالم داشتن اعتماد و اطمینان به یکدیگر است. رابطه عاشقانه و صمیمانه خالی از رازها و ابهامات است و زوجین در ذهن خود نسبت به طرف مقابل شک و تردید ندارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روابط دختر و پسر کلیک کنید.
قدم اول هر نوع رابطه عاطفی و یا مهمترین بخش آن، شناختن کسی است که دوست دارید. وقتی شما برای کسی که دوستش دارید میخواهید هدیهای بگیرید به این فکر میکنید که که او چه چیزی نیاز دارد یا از چه چیزی خوشش میآید. پس تا او را به خوبی نشناسید نمیتوانید انتخاب درستی داشته باشید. هر فردی بر اساس خصوصیات شخصیتی خود نیازهای متفاوتی دارد. برخی دوست دارند وقتی غمگین هستند در کنار کسانی باشند که دوستشان دارند، برخی بالعکس تنها بودن را به طور موقت ترجیح میدهند. پس برای شناخت طرف مقابلتان تلاش کنید و به او کمک کنید تا شما را بهتر بشناسد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراحل رابطه عاطفی کلیک کنید.
یکی از راههایی که میتوانید با او و نیازهایش آشنا شوید آن است که زمانی را برای صحبت درمورد گذشته و تجارب عاطفی و کاری با خانواده و دیگران بگذارید. نیازی نیست این موقعیت را به طور مصنوعی به وجود بیاورید. معمولا در رابطه حرف زدن درباره گذشته و یا دیگران خودبهخود به وجود میآید. از این فرصتها استفاده کنید. اگر به جزئیات دقت کنید میتوانید احساسات او را بفهمید و نیازهایش را درک کنید. شاید بد نباشد چیزهایی را که از او کشف میکنید در یک دفترچه بنویسید و با خود مرور کنید. مقاله تاثیر گذشته بر روابط توضیحات بیشتری در این زمینه داده است.
هر کس معمولا در روابط عاطفی خود از طرف مقابل انتظاراتی دارد. این انتظارات گاهی درست و طبیعی بوده و گاهی مشکل آفرینند و اغلب از باورهای غلط نشات میگیرند. مطالعه مقاله انتظارات غیر منطقی اطلاعات بیشتری در این زمینه به شما ارائه خواهد داد.
اگر نیازی دارید که باید در رفتارش به آن توجه کند، مثلا اگر دوست ندارید وقتی در محل کار هستید با شما طولانی تلفنی صحبت کند، تنها کافی است به او بگویید. اگر شما دانای کل نیستید طبیعی است که او هم نباشد. نمیتوانید از او انتظار داشته باشید که بدون هیچ اشارهای از نیاز شما آگاه شود. به خاطر داشته باشید افراد علاوه بر تفاوتهای جنسیتی تفاوتهایی دارند که از تجارب گذشته ناشی شده است. تفاوتهای زنان و مردان را بشناسید و در رابطه عاطفی خود آنها را مطرح کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر از تفاوت زن و مرد کلیک کنید.
وقتی شما با فرد جدیدی آشنا میشوید و به شخصیت و رفتارش علاقهمند میشوید معمولا به رفتار و شخصیتی که از او شناختهاید عادت میکنید و انتظار دارید همیشه همینطور باقی بماند. اما همه آدمها در شرایط مختلف زندگی تغییر میکنند و در برخی مواقع عقاید خود را مورد تجدید نظر قرار میدهند.
تغییر شخصیت یا عقاید و نظرات شما و یا طرف مقابل شما طبیعی است. اگر در او تغییری دیدید به این معنا نیست که دیگر به شما علاقه ندارد. در این مرحله نیاز است که باهم صحبت کنید تا بتوانید تغییر رخ داده را مدیریت کنید و شرایط جدیدی از رابطه خود بسازید. اما این بدان معنا نیست که به امید تغییر بعد از ازدواج یک رابطه ناسالم را ادامه بدهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تغییر دادن همسر بعد از ازدواج کلیک کنید.
بعضی زوجها بدون واقعبینی انتظار دارند طرف مقابلشان به همه مسائلی که آنها علاقه دارند علاقه داشته باشد و یا دقیقا مانند خودشان رفتار کند. این انتظار غیرواقعی است چون حتی دوقلوهای همسان نیز باهم تفاوت دارند. زمانی که افراد در رابطه علایق خود را به یکدیگر تحمیل میکنند، دوری از یکدیگر و شکست عشقی رخ میدهد. برای زمینههایی که باهم سلیقه مشترکی ندارید برنامهریزی کنید. شاید نیاز باشد اگر به فوتبال علاقه ندارید، برای فوتبال دیدن او منتظر بمانید و یا یک بار او با شما به دیدن فیلم مورد علاقهتان بیاید با این که آن را دوست نداشته، اما مراقب باشید تا یک طرف کفه سنگینی نکند.
بعضی از افراد تصور میکنند وقتی وارد یک رابطه میشوند همه مسائل خود را باید با حضور فرد مورد علاقهشان حل کنند و او نیز همینطور باید باشد. اما توجه کنید که افراد به ویژه مردان برای حل بعضی مسائل خود نیاز به تنها بودن کوتاه دارند و باید به خود و او فرصت تنهایی هم بدهید. تنها شدن و دور شدن کوتاه از یکدیگر به شما این فرصت را میدهد تا خود را بیشتر بشناسید و بتوانید رابطه را از بیرون تماشا کنید. هر از گاهی تنها قدم بزنید، تنها کافه، رستوارن یا سینما بروید. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه به مقاله نیازهای اساسی مردان مراجعه کنید.
محیطهای دوستانه، کاری و خانواده فرد بر روی رابطه عاطفی او اثر میگذارد. بنابراین اگر میخواهید رابطه سالمی داشته باشید و از تاثیر منفی عوامل بیرونی بر رابطه خود بکاهید باید آنها را مدیریت کنید. تعیین حد و مرز در رابطه به مدیریت این عوامل کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حد و مرز در رابطه کلیک کنید.
یکی از منابع عاطفی مهم که همه گذشته خود را در آن گذراندهاید و به شخصیت شما شکل میدهد خانواده شما است. نیاز است وقتی با کسی در رابطه عاطفی هستید زمینه خانوادگی او را بشناسید و وقتی درباره خانواده خود حرف میزند با او همدلی داشته باشید. یعنی به احساسات او نسبت به خانوادهاش احترام بگذارید اما درگیر آن احساسات نشوید. اگر او نسبت به عضوی از خانواده احساس بدی دارد شما او را درک میکنید اما مانند او با خانوادهاش برخورد نمیکنید؛ بلکه فردی مستقل در ارتباط با آنها هستید.
بعد از ورود به رابطه، درست نیست که همه دوستان خود را کنار بگذارید یا فقط با آنهایی رابطه داشته باشید که طرف مقابلتان در رابطه مانند شما به آنها علاقه دارد. اگر شما رابطه دوستی دارید که به رابطه عاطفی شما آسیب نمیزند اما شما و طرف مقابلتان به دوستتان احساس متفاوتی دارید میتوانید با شفافیت و پذیرش و بدون مخفی کاری ارتباطتان را با دوستتان ادامه دهید. وقتی دو نفر باهم در رابطه عاطفی هستند با افراد بیرون از رابطه خود ارتباطی مستقل و جداگانه دارند، اما برای حفظ رابطه عاطفی خود اولویتهایی را مشخص میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله رابطه با دوستان بعد از ازدواج مراجعه کنید.
کمک گرفتن از یک مشاور خوب در کنار رابطه عاطفیتان که دوام و سالم بودنش برای شما مهم است میتواند به اهداف شما کمک کند. میتوانید از یک مشاور خانواده باتجربه کمک بگیرید. همه افراد در روابط خود نیاز به مهارتهایی دارند که متخصصان خانواده میتوانند به رشد مهارتهای ارتباطی شما کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده و دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.
ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.
هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…
با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…
© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.
تجربه یک رابطه صمیمی و سالم را شاید بتوان آرزوی هر انسانی دانست چرا که داشتن یک رابطه خوب، اتفاقی پویا و سرشار از حال و هوای خوب است.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انتخاب نو، خیلی از افراد، اعتقادی به یک رابطه صمیمی دو طرفه ندارند و پایان آن را خوشایند نمی دانند. برخی هم زندگی را بدون علاقه پوچ و خالی می بینند. پیش بینی کردن دقیق مسیر یک رابطه صمیمی طبق نظر روانشناسان به علت پیچیدگیهای انسان کار راحتی نیست و پاسخ به این سوال که آیا این رابطه همیشگی است یا موقت را سخت میکند!؟ اما طبق تحقیقات و بررسیهای چند ساله روی زوجهای مختلف یکسری اصول بدست آمده است که می تواند یک رابطه مطلوب و مناسب را توصیف کند.
1) در یک رابطه صمیمانه واقعی، گفت وگو وجود دارد نه جر وبحث!
شاید بتوان یکی از اصول مهم یک رابطه سالم را نحوه گفت و گوی زوجین با یکدیگر دانست. قویترین عاملی که موجب نزدیکی زوج ها به یکدیگر می شود، برقراری ارتباط صحیح است. براساس نظر دکتر نسرین باقری، در یک ارتباط واقعی، افراد به دنبال مقصر نمیگردند بلکه سعی می کنند تا اتفاقات را از دریچه چشمان یکدیگر نگاه کنند چرا که می دانند هیچکدام قصد ندارند تا به یکدیگر آسیب وارد کنند بلکه به دنبال گوشی شنوا برای شنیده شدن هستند. یک گفت وگوی سالم نیاز به مهارت دارد و عدم توجه به این موضوع می تواند مشکل آفرین باشد. گویندگی و شنوندگی مؤثر میتواند حل کننده مشکلات باشد و برعکس، مکالمه نادرست می تواند مشکلات را بیشتر کند!
رابطه سالم از نظر روانشناسی
2) ستون یک رابطه سالم بر مبنای صداقت است نه دروغ و فریب!
از نگاه اریکسون اولین مرحله رشد روانی، اعتماد در برابر بیاعتمادی نام دارد. یعنی یک کودک برای رشد کردن نیاز دارد تا در ابتدا به مراقب خود اعتماد کند و اینگونه است که ترغیب می شود تا راه برود، بخندد و به پیش برود. همین موضوع در یک رابطه عاطفی هم صحت دارد. برای اینکه زوج ها پر پرواز یکدیگر باشند نه قیچی کننده آن؛ در مرحله اول براساس دیدگاه بهترین مشاور خانواده باید به یکدیگر اعتماد کنند و این اعتماد از طریق صداقت و راست گویی ایجاد می شود. پس از اعتماد کردن است که “من” جای “ما” را می گیرد و آن ها دغدغه رشد و پیشرفت یکدیگر را پیدا می کنند و در نهایت حامی همدیگر می شوند. صداقت به تدریج اشتباهات و مشکلات یک رابطه را کمتر میکند. چرا که زوجین میدانند حتی اگر درگیر موضوع یا مسئلهای هم شوند، با یکدیگر صادق خواهند بود و واقعیت را خواهند شنید. پس در چنین شرایطی از یکدیگر کمتر عصبی میشوند چرا که میدانند اتفاقی که پیش آمده، عمدی نبوده است.
3) افرادی که یکدیگر را دوست دارند تلاش میکنند تا به مرزهای یکدیگر احترام بگذارند.
صمیمیت یعنی: من با تو آنقدر راحتم که می خواهم در کنار تو خود واقعیام را زندگی کنم و از آسیبپذیر بودن نترسم! صمیمی بودن به معنای شکستن مرزها و بیا حترامی به یکدیگر نیست! در یک رابطه صمیمی، زوجین هوای همدیگر را دارند. به این معنی که به یکدیگر آزادی بیان و اجازهی ابراز وجود میدهند و ترسی از ابراز عقیده در بین آنها وجود ندارد. این احتمال وجود دارد که با یکدیگر مخالف باشند اما این احتمال وجود ندارد که به عقاید یکدیگر بیاحترامی کنند. آنها میدانند که هر یک دارای شخصیتی منحصر به فرد هستند که لایق احترام و محبت است.
4) خوشحال و سرشار از زندگی هستند.
از نشانههای یک رابطه سالم، سرزنده بودن و هیجان داشتن برای تجربههای جدید است. زوجین صمیمی براساس نظر آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت خواهان این هستند که خاطرات جدیدی را با یکدیگر رقم بزنند و دوست دارند تا لحظات مشترک بیشتری را با یکدیگر سپری کنند البته که آنها مجبور به این کار نیستند بلکه چون از با هم بودن لذت میبرند و برایشان خوشایند است، دوست دارند تا اتفاقات جدید را همراه با هم تجربه کنند.
5) در یک رابطه سالم؛ زوجین با یکدیگر برابر هستند!
در یک رابطه سالم، افراد با یکدیگر برابر و یکسان هستند. قرار نیست یکی رئیس و دیگری فرمان بردار و اطاعتکننده باشد! آنها میدانند که هیچ جایگاه بالاتری وجود ندارد بلکه هر انسانی بر اساس علایق و تواناییهای خود تصمیم میگیرد که میخواهد” زندگی خود” را چطور پیش ببرد. زوجین صمیمی، پشتیان و حامی یکدیگر هستند و تلاش میکنند تا در کنار یکدیگر باشند نه در مقابل هم!
در یک رابطه سالم، کنترل گری وجود ندارد بلکه اشخاص به فردیت و آزادی یکدیگر احترام میگذارند و تنها زمانی که از آنها خواسته شود نظر خود را همدلانه بیان میکنند. آنها به یکدیگر فرصت بودن میدهند و در تک تک رفتارهای خود با برابری رفتار میکنند نه با تحت فشار قرار دادن!
سخن پایانی
اگر تا به اینجای مقاله را خوانده اید و حس می کنید که این پنج مورد در رابطه شما جریان دارد، باید گفت که بسیار خبر خوب و خوشحال کنندهای است. اما اگر فکر میکنید که ویژگیهای یک رابطه سالم را ندارید؛ بهترین راه مراجعه به یک کلینیک روانشناسی مانند مرکز روانشناسی انتخاب نو است، زیرا این مرکز با داشتن روانشناسانی حاذق و حرفهای میتواند به شما دیدی واقعگرایانه نسبت به دغدغههای شما بدهد.
انتهای رپرتاژ آگهی
تلفن: 02188230956 تا 8 – 09109187028 | کانال تلگرام | اینستاگرام
“);
WinPrint.document.close();
WinPrint.focus();
setTimeout(function () {
WinPrint.print();
}, 500);
return false;
});
});
function initContactForm(contactEmailFieldValue, formTitle)
{
eds2_2(‘#dnn_ctr987_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_hfContactFormID’).val(contactEmailFieldValue);
eds2_2(‘#dnn_ctr987_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_pnlContactInputForm’).css(‘display’,’block’);
eds2_2(‘#dnn_ctr987_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_pnlContactFormMessageSent’).css(‘display’,’none’);
eds2_2(‘#dnn_ctr987_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_lblContactFormTitle’).html(formTitle);
}
eds2_2(function ($) {
if (typeof edn_fluidvids != ‘undefined’)
edn_fluidvids.init({
selector: [‘.edn_fluidVideo iframe’],
players: [‘www.youtube.com’, ‘player.vimeo.com’]
});
});
/*]]>*/
دوره مقدماتی CBT
مدرس: خانم دکتر حمیرا ورمقانی
تاریخهای برگزاری: چهارشنبه ها ۶، ۱۳، ۲۰، ۲۷
رابطه سالم از نظر روانشناسی
ساعت: ۱۵ الی ۱۸
هزینه: ۴۲۰.۰۰۰ تومان
اعطای مدرک معتبر پایان دوره
ارایه مدرک در پایان آموزش
پنجشنبه ۶ و ۱۳ آذر ( ۱۶ ساعت – ۹صبح الی ۱۷)
مدرس دکتر کمیل زاهدی تجریشی( عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران)
هزینه ثبتنام: ۴۳۲ هزار تومان
تخفیف ۱۰ درصدی دانشجویان
ثبتنام: تماس با ۰۲۱۸۸۲۳۰۹۵۶ الی ۸
تسهیلات مرکز زندگی برای توسعهی آموزش حرفهای روانشناسان و مشاوران
به لطف خدا و پشتیبانی متخصصان توانمند و نامآور و در سایه استقبال در خور توجه دانشجویان و دانشآموختگان روانشناسی کشور، گام های سودمندی را در آموزش حرفهای روانشناسی برداشته است.
با توجه به درخواست شرکتکنندگان در کارگاههای آموزشی و به منظور تسهیل حضور همکاران بیشتری از حرفه، مرکز زندگی در نظر گرفته است تسهیلات زیر را برای شرکت در کارگاه های آموزشی تخصصی روانشناسی زمستان ۱۳۹5 اعمال نماید.
1-به دلیل جایگاه رفیع فعالان عرصه آموزش، مشاوران شاغل در وزارت آموزش و پرورش میتوانند در دو کارگاه تخصصی از تخفیف ۱۰ درصدی برخوردار شوند.
2-برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به ازای هر کارگاه تخصصی تخفیف ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است.
3- چنانچه فردی تمایل به شرکت در بیش از یک کارگاه داشته باشد به ازای کارگاههای دوم به بعد ۵ درصد تخفیف اعمال خواهد شد.
4-روانشناسان و مشاوران معرفی شده از کلیه ارگانها و سازمانها، در صورتی که حداقل ۵ نفر باشند، به ازای هر کارگاه تخصصی تخفیف ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است.
تبصره: استفاده از تسهیلات بند ۲ و ۳ به صورت همزمان بلامانع است.
تسهیلاتی جدید برای شرکت کنندگان شهرستان ها
با توجه به اینکه گواهی شرکت در کارگاه ها با یک فاصله زمانی از سازمان نظام روانشناسی دریافت می شود بر این اساس مرکز زندگی در نظر گرفته است برای افراد متقاضی کارگاههای آتی که مقیم شهرستان ها هستند در صورت علاقمندی آنها با اخذ وجهی، مقدمات ارسال پستی گواهی ها را فراهم آورد.
قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی
جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.
لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی
قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم
جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.
لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی
تلفن 8-88230956 نمابر 88271987
طراحی سایت و سئو
طبق بررسی های انجام شده در حوزه ی روانشناسی خانواده در سال 2019 زمانی که خانواده در مسیر شادی و سلامت است همه چیز در درون خانواده صحیح به نظر می رسد . زمانی که ارتباط سالم در خانواده وجود دارد همه افراد خانواده می توانند در زندگی روزانه خود لذت کافی را ببرند اما طبق نظر دکتر روانشناس خانواده به دلیل وجود فشار های زندگی مدرن ، وجود چالش های پیش آمده برای هریک از افراد خانواده ، بحران های به وجود آمده در خانواده و یا حتی فشار های مالی ، جدال های رفتاری و … همگی می توانند رابطه سالم در هر خانواده ای را دچار مشکل کنند .
مشاور خانواده خوب در مرکز مشاوره خانواده چه کمکی به خانواده ها می کند ؟رابطه سالم از نظر روانشناسی
هیچ خانواده ای را نمی توان یافت که دردسر های گفته شده را نداشته باشد نکته مهم در داشتن رابطه سالم در خانواده دانستن و آگاه بودن نسبت به راه حل های موثر برای مقابله با مشکلات پیش آمده و داشتن دانش کافی نسبت به خصوصیات رابطه سالم و به کار بردن آن ها در خانواده است. بهترین مشاور خانواده انتخاب نو مشاوره خانواده رابه عنوان راه حلی که می تواند به افراد خانواده یعنی زوجین ، والدین ، نوجوانان و کودکان در یک خانواده برای داشتن رابطه سالم و موثر آن ها و در نتیجه کمک به بودن یک خانواده موفق در جامعه تبدیل شود. مشاور روانشناس خانواده در کلینیک روانشناسی خانواده انتخاب نو با در نظر گرفتن شرایط کلی خانواده و ریشه یابی و بررسی مشکلات و شناخت افراد خانواده از یکدیگر و ویژگی های شخصیتی خانواده مناسب ترین راهکار روانشناسی را ارائه می دهد اما در این میان برخی از خصوصیات که افراد خانواده می توانند با آگاه بودن نسبت به آن ها و رعایت کردن آن ها از به وجود آمدن بسیاری از ناراحتی ها و قضاوت ها و رنجیدن در زمان های بحرانی جلوگیری کند .
خصوصیات رابطه سالم در خانواده چیست ؟
بهترین روانشناس خانواده مرکز مشاوره رعایت موارد زیر را در ایجاد رابطه سالم مهم می داند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
1) سرزنش نکردن :
طبق نظر دکتر روانشناس خانواده خوب برای داشتن رابطه کار آمد سرزنش نکردن از ارکان اصلی آن می باشد. سرزنش کردن یکدیگر به خاطر اشتباهات گذشته افراد و مطرح کردن آن ها و یاد آوری مجدد در هر موقعیتی باعث ایجاد احساس گناه در فرد می شود و به عبارتی نوعی سوءاستفاده در رابطه به حساب می آید باید این را به خاطر داشت که سرزنش کردن به خاطر اشتباهات گذشته مشکلی را حل نخواهد کرد و فقط ناراحتی به وجود خواهد آورد.
2) بیان کردن شفاف خواسته ها و صادقانه صحبت کردن :
دکتر مشاور خانواده خوب بیان می کند که از نشانه های یک فرد بالغ و پخته این است که در صورتی که فرد از موضوعی احساس ناراحتی می کند صحبت کردن درباره آن مسئله و بیان کردن صریح و کامل آن باعث ایجاد اعتماد و در نهایت صمیمیت در افراد خانواده خواهد شد به عبارتی بیان کردن شفاف خواسته ها و ناراحتی ها از بروز بسیاری از سوءتفاهم ها و بدتر شدن رابطه و ایجاد رابطه ناسالم جلوگیری می کند.
3) حفظ احترام :
طبق نظر روانشناس خانواده کلینیک مشاوره خانواده انتخاب نو در رابطه سالم فاکتور اساسی دیگر حفظ احترام اعضای خانواده و به ویژه حفظ احترام بین زوجین می باشد زیرا که کودکان در محیط خانواده بزرگ می شوند و این رفتار ها را مشاهده کرده و الگو برداری می کنند به همین دلیل رعایت اصول اساسی نقش اساسی در کودکان و نوجوانان را ایجاد می کند و این که باید این حقیقت را قبول کرد که گاهی اوقات به وجود آمدن بحران ها درخانواده باعث بروز بسیاری مسائل می شوند و تنها موردی که در این بحران ها می تواند فشار آن را کمتر کند حفظ احترام خواهد بود .
رابطه سالم چیست ؟
بهترین مشاور خانواده تهران بیان می کند که رابطه سالم زوجین در خانواده برای پایدار ماندن خانواده لازم است . اما اصل وجود این رابطه سالم نیازمند دو فردی بالغ و پخته می باشد و باید هر دو فرد هویت خود را حفظ کنند و این رابطه سالم و رابطه موفق را به عنوان دو فرد مستقل و سالم پیش ببرند . مرکز مشاوره انتخاب نو با مدیریت آقای دکتر تابع جماعت و خانم دکتر باقری در زمینه مشاوره خانواده به خانواده ها برای آشنایی با اصول برای مقابله با تغییرات و تحولات و چالش ها ی خانواده مفید خواهد بود.
ایران، تهران، پاسداران، خیابان دولت، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پلاک29، واحد6، طبقه سوم – ساعت کاری: 9صبح تا 10شب
مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق
برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).
مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)
رابطه سالم از نظر روانشناسی
اما وقتی زندگی شما کمی سخت تر از حد معمول باشد، یا یک مسئله مدام برایتان مشکل ایجاد کند، خودبخود این سوال در ذهنتان ایجاد میشود که آیا در یک رابطه پایدار و سالم هستید یا نه؟ وقتی به این سوال میرسید مهم است که با وجود تمام مشکلات هنوز هم نشانه های رابطه پایدار را داشته باشید. روانشناسی رابطه پایدار، عنوان میکند که رابطه سالم، رابطه ای است که بر اساس وفاداری، اعتماد، ایمنی و ثبات ساخته شود.
وقتی به شریک زندگی خود اعتماد داشته باشید و شخصیت او را قبول داشته باشید، این رابطه پایه و اساس محکمی دارد. اگر به این احساس برسید، مهم نیست که در زندگی با چه سختی ها و ناملایماتی مواجه میشوید، زیرا شما یک رابطه پایدار و سالم دارید. در ادامه برخی ویژگی های رابطه سالم را بررسی میکنیم، اگر این ویژگیها در رابطه شما وجود دارد، حتی اگر شرایط در حال حاضر ناخوشایند باشد رابطه شما بادوام و محکم است.
بیشتر بخوانید: 13 راه برای اثبات عشق به همسر
یک رابطه سالم رابطه ای است که در آن نسبت پنج به یک رعایت شود. طبق این قانون، زن و شوهرهای خوشبختی که کنار هم می مانند برای هر لحظه سخت پنج لحظه خوب را تجربه میکنند. بنابراین یک روز معمولی خود را درنظر بگیرید. ممکن است چند اختلاف نظر یا بحث وجود داشته باشد. اما آیا اکثر اوقات شما با هم، لحظاتی شاد و آرام است؟ اگر چنین است، این یک نشانه عالی است که شما در یک رابطه با ثبات قرار دارید.
یکی از نشانه های زندگی با دوام و پایدار این است که از برقراری رابطه جنسی با همسرتان احساس رضایت داشته باشید. یک رابطه درست با وجود هیجان انگیز بودن احساس امنیت و راحتی هم در شما ایجاد میکند. این نوع رابطه جنسی زمانی اتفاق میفتد که شما کاملا به یکدیگر اعتماد دارید که نشانه ثبات در رابطه است.
بیشتر بخوانید: 9 راه برای انتقاد از همسر که حتما باید بدانید
همه زوجین بحث میکنند و این اشکالی ندارد. اما گاهی اوقات زوجین سعی میکنند تمام تقصیرات را گردن طرف مقابل بیندازند و ثابت کنند حق با آنها است. یکی از ویژگی های رابطه سالم این است که طرفین به این نتیجه برسند که مهم نیست حق با چه کسی است. وقتی زن و شوهر از این رقابت خارج شوند و در جهت سالم تر تلاش کنند به درک بهتری از دیدگاه های یکدیگر میرسند. بدین ترتیب امکان حرکت، درک و بینش و از همه مهمتر ارتباطات سالم را فراهم میشود.
اگر وقتی در اوج بحث و مشاجره میتوانید دیدگاه های همسرتان را درک کنید و در کنار او بمانید تبریک میگویم شما در یک رابطه عاطفی سالم قرار دارید. در واقع وقتی شما حتی در میان اختلافات، قادر به درک این موضوع هستید که چرا شریک زندگی شما به طریقی خاص فکر می کند یا واکنش نشان می دهد. این نشانه بسیار خوبی است. زیرا می توانید نسبت به شریک زندگی خود احساس همدلی داشته باشید، که این یک کلید برای داشتن روابط پایدار و شاد است.
نحوه عملکرد شما پس از اختلاف نظر می تواند چیزهای زیادی را در مورد ثبات رابطه شما نشان دهد. یک علامت بزرگ برای تداوم و پایداری رابطه شما، این است که پس از مشاجره، با یک گفتگوی صمیمی و دوستانه قادر به ترمیم شکاف های به وجود آمده، هستید. هنگامی که شما قادر به مکالمه و برقراری ارتباط هنگام ناراحتی هستید، رابطه شما با دوام و امن است.
یکی از راه های حفظ رابطه سالم این است که زن و شوهر هر دو ثبات اخلاقی داشته باشند. درچنین شرایطی تمام رفتارهای شما برای طرف مقابل قابل پیش بینی است. اما منظور از قابل پیش بینی بودن، خسته کننده نیست. منظور این است که شما هر دو به یک ثبات شخصیتی رسیده اید. درواقع حتی وقتی شرایط سخت میشود، به یک سری اصول پایبند هستید. همسرتان هم این اصول را میشناسد. به طور کلی اگر شریک زندگی شما سازگاری شخصیتی را با گذشت زمان نشان داده است، پس روابط شما ممکن است پایدارتر از آن باشد که فکر میکنید.
بیشتر بخوانید: چگونه از همسرم عذرخواهی کنم؟
یکی دیگراز نشانه های رابطه سالم این است که پس از ناملایمات، همیشه امید دارید که باز هم کنار هم بمانید و برای آینده برنامه ریزی کنید. درواقع برنامه ریزی برای آینده با هم، به معنای تمایل به همراهی شریک زندگی با وجود تمام پستی و بلندی ها است. این کار با گذشت زمان به شما فرصت میدهد تا یاد بگیرید چگونه رابطه پایدارتری برقرار کنید.
افرادی که در روابط پایدار هستند از داد زدن ، بی احترامی و سرزنش در هنگام مشاجره جلوگیری میکنند. در مقابل با استفاده از شوخ طبعی و صمیمیت اختلافات را کنترل میکنند. با انجام این کار، گام بزرگی در جهت حفظ رابطه سالم برداشته اید. شما میتوانید مقاله: 30 راه ویژه برای تشکر کردن از همسر را مطالعه کنید.
توجه کنید اگر مشکلاتی در زندگیتان وجود دارد به پایان دنیا نرسیده اید. اما این مشکلات چیزی است که شما باید به عنوان یک زن و شوهر به آن پرداخته و روی آن کار کنید. در حقیقت وقتی زن و شوهر قادر باشند به نیازهای طرف مقابل توجه کنند و برای رسیدگی به این نیازها گام بردارند، این نشانه آن است که در مسیر درستی قرار گرفته اند. برای چنین رابطه ای لازم است هر وقت فرصت مناسبی یافتید نیازهای خود را مطرح كنید. همچنین احساسات منفی را كنار بگذارید و سعی کنید یکدیگر را بفهمید.
آیا شما در تمام مسائل همسرتان از جمله مباحث مالی، شغلی، دوستانه، تحصیلی و… درگیر هستید؟ اگر در یک رابطه پایدار هستید، از جزئیات زندگی شریک زندگی خود آگاه هستید. این بدان معناست که شما برای گوش دادن به حرفهای همسرتان وقت میگذارید و همواره در کنار او هستید. فراموش نکنید برای حفظ رابطه سالم به همسرتان توجه کنید و گوش شنوا داشته باشید.
گاهی ممکن است افرادی خارج از رابطه شما، برایتان مشکلاتی را به وجود آورند. اما آنچه اهمیت دارد واکنش شریک زندگی شما در برابر آنها است. اگر شریک زندگی اتان پشت شماست، آنها باید آماده باشند تا در مقابل شما دو نفر بایستند. خصوصاً اگر شخصی در زندگی با شما رفتار بدی داشته یا به شما بی احترامی کند. در این حالت این نوع رابطه نیز یک رابطه سالم و با دوام است.
زن و شوهرهایی که در یک رابطه ناپایدار هستند، غالباً وقت و انرژی لازم برای ایجاد سنت های مشترک ندارند. بنابراین اگر شما دو نفر چند عادت مشترک دارید آن را به عنوان یک نشانه عالی در نظر بگیرید. روابط شاد، سالم و پایدار همه دارای آیین های مختلفی هستند که زوجین ایجاد کرده اند و آنها راحفظ می کنند. این آداب و رسوم برای هر زوج متفاوت است. مثلا ممکن است طبق قرار قبلی، یک تاریخ مشخص یا یک روز خاص شام را با هم بخورید. یا شما یک عادت ثابت را برای گذراندن تعطیلات آخر هفته داشته باشید. به طور کلی تا زمانی که هر دو نفر برای این عادت و سنت دو نفره ارزش قائل شوند، مهم نیست که این عادت چیست. هرچه این عادات بیشتر مشترک باشد، رابطه شما پایدارتر خواهد بود.
گذراندن زمان بدون نیاز به شریک زندگی، مستقل بودن و توانایی انجام کارهای خود، یکی از کلیدهای رابطه پایدار و سالم است. این نیز نشانه این است که همه چیز پایدار است، زیرا زوجینی که بیش از حد به هم وابسته اند، احساس ناتوانی دارند. این احساس ناتوانی و شکنندگی میتواند روی زندگی مشترک نیز تاثیرات منفی بگذارد.
بیشتر بخوانید: با فحاشی همسر خود چه کنیم؟
به یاد داشته باشید اگر چه مشکلاتی در زندگیتان وجود دارد، اما همواره باید به رفع نیازهایتان توجه کنید. معمولا اگر هر دو شریک زندگی احساس كنند كه هر آنچه را كه می خواهند از شخص مقابل دریافت میكنند، رابطه احتمالاً یك رابطه پایدار است.
لحظه ای که قدرت یکی از شما در زندگی مشترک بیشتر از دیگری است، رابطه خود را نابرابر و ناپایدار بدانید. اما اگر در روابط خود با همسرتان احساس تعادل و تساوی می کنید و نیازهای عاطفی هر دو نفر در اولویت است، احتمالاً در یک رابطه پایدار قرار دارید. حتی اگر شرایط زندگیتان در حال حاضر صد درصد عالی نباشد.
هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید. منبع: (Thank you note to spouse examples )ترجمه و تالیف(سوسن رئوف)
براي مشاوره در زمينه 15 راه سنجش یک رابطه سالم|آیا در یک رابطه پایدار و سالم هستید یا نه؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب
حتي ايام تعطيل
مطالب مرتبط با این نوشته:
مرکز مشاوره خانواده تلفنی
با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم؟
راهکارهای کاهش استرس در خانواده چیست؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
رابطه سالم از نظر روانشناسی
ایمیل
وب سایت
avijeee@
info@avije.org
براي تماس با مشاور کليک کنيد!
مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.
برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.
برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.
برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.
برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.
برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.
برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.
تهران – تهران – میرداماد
021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی
تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری
مشاهده
برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید
شروع گفتگو
مشاوره برای هموطنان خارج از کشور
شماره های تماس جهت تعیین نوبت
شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153
شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)رابطه سالم از نظر روانشناسی
02188253229-09360695153
شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)
02188253229-093606951530
تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369
مشاوره ازدواج
مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره خانواده
درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی
آموزش مهارت های زندگی
مشاوره کودک و نوجوان
بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان
مشاوره فردی
مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین
آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی
“);
WinPrint.document.close();
WinPrint.focus();
setTimeout(function () {
WinPrint.print();
}, 500);
return false;
});
});
function initContactForm(contactEmailFieldValue, formTitle)
{
eds2_2(‘#dnn_ctr433_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_hfContactFormID’).val(contactEmailFieldValue);
eds2_2(‘#dnn_ctr433_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_pnlContactInputForm’).css(‘display’,’block’);
eds2_2(‘#dnn_ctr433_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_pnlContactFormMessageSent’).css(‘display’,’none’);
eds2_2(‘#dnn_ctr433_ViewEasyDNNNewsMain_ctl00_lblContactFormTitle’).html(formTitle);
}
eds2_2(function ($) {
if (typeof edn_fluidvids != ‘undefined’)
edn_fluidvids.init({
selector: [‘.edn_fluidVideo iframe’],
players: [‘www.youtube.com’, ‘player.vimeo.com’]
});
});
/*]]>*/
رابطه سالم
در یک رابطه سالم چه به صورت روابط صمیمانه، دوستی، روابط عاشقانه، روابط خانوادگی، فامیل و … انتظار می رود رشد، عزت نفس، خوشی را موجب شود. یعنی رضایت و خوشحالی ایجاد نماید. واقعیت این است که روابط سالم تأثیرات مثبت زیادی بر انشان ها دارند و به همین دلیل است که یکی از عوامل تعیین کننده اساسی سلامت انسان ها چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روانی داشتن روابط سالم است. روابط سالم دارای ویژگیهایی هستند.
برخی از ویژگی های روابط سالم در زیر آورده شده اند؛
-بایکدیگر محترمانه برخورد می کنند.
-احساس امنیت و راحتی دارند.
-پرخاشگری و خصومت ندارند.
-اختلاف های خود را با آرامش حل می کنند.
-از اوقاتی که با هم می گذرانند لذت می برند.
-از همدیگر حمایت می کنند.
-به دیگری و زندگی وی اهمیت می دهند، از جمله سلامت، خانواده، کار و ….
-به حریم های شخصی یکدیگر احترام می گذارند.
-به هم اعتماد دارند.
-یکدیگر را مجبور نمی کنند بر خلاف مذهب، اخلاق، اعتقادات و عادات خود رفتار کنند. به بیانی دیگر در پی تغییر طرف مقابل نیستند.
-بیان نظرات و دیدگاه به صورت روشن و شفاف است.
-نامه ها، ایمیل ها و تلفن های شخصی دارند.
-یکدیگر را به رفتارهای سالم تشویق می کنند.
-یکدیگر را تشویق می کنند که ارتباطات و دوستی های دیگری نیز داشته باشند.
-اکثریت اطرافیان از وجود چنین رابطه ای خوشحال و راضی هستند.
-بیشتر اوقات رابطه آنها خوب است و نه بد.
رابطه سالم از نظر روانشناسی
مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی روان آوا در سال 1387 فعالیت خود را آغاز نمود. مهمترین خدمات این مرکز عبارتند از: مشاوره فردی، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی، مشاوره شغلی، مشاوره کودک، مشاوره نوجوان، فرزند پروری و … می باشد.
نی نی سایت
دیدگاهتان را بنویسید