رابطه از نظر روانشناسی

رابطه از نظر روانشناسی
رابطه از نظر روانشناسی

داشتن یک رابطه سالم و دوستانه با شریک عاطفی‌مان همواره یکی از مسائلی است که توجه خاصی به آن داریم. در این راستا روانشناسی رابطه به شما کمک می‌کند تا به بررسی رفتارها و ویژگی‌هایی بپردازید که می‌توانند به تحکیم روابطتان کمک کنند و یا با بیان دلایلی شما را آگاه کرده که بهتر است از ادامه آن خودداری کنید. همچنین روانشناسی رابطه از جمله عوامل مهمی است که افراد قبل از ازدواج باید از آن بهره برده تا زندگی موفقی را شکل دهند. مشاوره ازدواج می تواند در این زمینه برای شما سودمند باشد. برای کسب اطلاعات در خصوص مشاوره ازدواج کلیک کنید.

پیدا کردن یک همراه که بتوانیم زندگی‌مان را با او تقسیم کنیم، اگرچه پدیده‌ای بسیار عالی می‌باشد، با این ‌حال گاهی اوقات نیز، بسیار سخت است. برای پیدا کردن چنین فردی، ممکن است در فضای مجازی یا دنیای واقعی به دنبال فردی بگردید که مشخصاتی مطابق معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه شما را داشته باشد. در این میان افراد بسیاری هستند که ممکن است به‌صورت بالقوه بتوانند در جایگاه شریک عاطفی شما قرار بگیرند، شما می‌بایست در میان آن‌ها با دقت جستجو کرده و یکی را انتخاب نمایید.

یک سوال مهم در این زمینه این است که طرف مقابلمان می‌باید چه خصوصیاتی را داشته باشد یا چه ویژگی‌هایی را نداشته باشد؟ پاسخ به این سوال به دیدگاه‌ها و علاقه‌مندی‌های شما مربوط است با این حال، برخی نکات مهم در زمینه شروع رابطه عاشقانه شامل موارد زیر هستند.

رابطه از نظر روانشناسی

برای شناخت طرف مقابلتان، می‌بایست زمانی را با او بگذرانید. مدت آشنایی ازدواج مهم‌ترین عاملی است که به شما کمک می‌کند ویژگی‌های طرف مقابلتان را در موقعیت‌های مختلف ببینید و بررسی کنید. در نتیجه در روزهای اول رابطه سعی کنید قبل از گرفتن هر تصمیم مثبت یا منفی مدتی را به آشنایی اختصاص دهید. در این زمان سعی کنید تا طرف مقابلتان را در موقعیت‌های مختلف با دقت مشاهده کرده و بسنجید.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک شریک عاطفی خوب این است که به دنبال تجربه فعالیت‌های جدید و پیشرفت در مسیر خود و توســعه فردی باشد. افرادی که به‌صورت ایستا و متوقف به زندگی نگاه نمی‌کنند، می‌توانند خــودباوری خود و طرف مقابلشان را گسترش داده و پیشرفت‌هایی را برای هر دو نفر ایجاد کنند. در مقابل افرادی که دغدغه ندارند و همواره سرخورده و تسلیم در برابر شرایط هستند، نمی‌توانند به رشد طرف مقابل نیز کمکی داشته باشند.

این افراد پس از مدتی شما را خسته خواهند کرد. یک رابــطه سالم و پویا، ارتباطی است که در آن، هردو نفر در حال پیشرفت و بهبود وضعیت باشند. افراد دسته دوم، معمولاً انگیزه‌ای به تغییر دادن شرایط ندارند.

یکی دیگر از این نشانه‌ها، اعتماد به‌ نفس فرد است. ارتباط داشتن با افرادی که بیش‌ از حد به نظر و رضایت دیگران اهمیت می‌دهند و دائماً به دنبال تاییــد شدن از سوی دیگران هستند و یا در این نگرانی به سر می‌برند که کسی را رنجانده باشند؛ می‌تواند بسیار سخت باشد. آن‌ها از شما هم توقع خواهند داشت بسیاری از مواقع از حقوق خود به نفع دیگران بگذرید یا مطابق میل آن‌ها رفتار کنید.

رفتارهای شک گرایانه یا وارسی‌های مداوم یکی از نشانه‌هایی هستند که در صورت مواجهه با آن‌ها بهتر است رابطه را ادامه ندهید. از نشانه‌های این رفتار این است که آن‌ها معمولاً سعی می‌کنند با سوال کردن‌های بیش‌ از حد از شما، مطمئن شوند که دروغ نگفته‌اید. تمایل به وارسی کردن، کنترل کردن، دستور دادن و لحن آمرانه می‌تواند از نشانه‌های این رفتار باشد. در واقع وجود شک و عدم اعتماد در رابطه از نشانه های رابطه بی سرانجام است که ادامه ندادن چنین رابطه ای به نفع طرفین است.

اینکه یک فرد تا حد زیادی تلاش می‌کند راجع به مسائل مختلف خود، مثل میزان درآمد، اعضای خانواده، محل کار یا سکونت و یا حتی اتفاقات روزمره زندگی اطلاعاتی در اختیار شما نگذارد و یا جواب سوال‌هایتان را با پاسخ‌های کلی بدهد به این معناست که احتمالاً شما با یکدیگر دچار مشکل خو‌اهید شد. این قبیل افراد حتی اگر در حال پنهان کردن چیزی از شما نباشند به‌ طور کلی دارای شخصیت کم‌حرف و درونــگرایی هستند که ممکن است ارتباط برقرار کردن با آن‌ها برایتان سخت باشد. درنتیجه با دقت به این مسئله توجه داشته باشید که آیا می‌توانید با این رفتار کنار بیایید یا خیر.

نحوه تعامل فرد با دیگران و رعایت یا عدم رعایت آداب معاشرت در زندگی توسط شریک عاطفی، به شکل قوی نشان‌دهنده نحوه تعامل او با شما خواهد بود. اگر طرف مقابل شما، در ارتباط با دیگران گذشت و محبت نشان می‌دهد یا به‌ سرعت از کوره در می‌رود یا حتی احساس می‌کنید نسبت به دیگران اعتمادی ندارد به این رفتارها توجه داشته باشید؛  چرا که در آینده این رفتارها نسبت به شما و در روابـــط اجتماعی فرد نیز اعمال خواهد شد.

یکی دیگر از ویژگی‌های یک شریک عاطفی مناسب این است که تا چه حد به احساسات و نیازهای شما توجه دارد و شما را درک می‌کند. افرادی که به دنبال هر اشتباه یا تفاوت نظری به‌سرعت عصبانی می‌شوند و رفتار نامناسبی نشان می‌دهند یا افرادی که احساس می‌کنید شما را درک نمی‌کنند، برای برقراری ارتباط مناسب نیستند. مسلما زندگی با فرد عصبی می تواند مشکلات بسیاری به همراه داشته باشد و نیازمند مهارت های خاصی برای کنار آمدن با چنین فردی است.

یک تصور اشتباه در میان جوانان این است که فکر می‌کنند باگذشت زمان و آشنایی بیشتر می‌توانند موجب تغــییر رفتار طرف مقابل شده و او را با دیدگاه‌های خودشان تطبیق بدهند. به خاطر داشته باشید که هیچ‌کس، هرگز نمی‌تواند دیگران را شبیه به خود کند. طرف مقابل شما یا احساساتتان را درک می‌کند یا درک نمی‌کند و حالتی در این میان وجود ندارد.

دیدگاه طرف شما در مورد مسائل عاطفی یک نکته بسیار مهم است. متخصصان معتقدند ضربه‌های عاطفی کودکی معمولاً باعث می‌شود که فرد نتواند در آینده روابط مناسبی داشته باشد. این قبیل افراد ممکن است روابط بسیار صمیمانه با دیگران برقرار کنند، به‌ شدت در روابط عاطفی خود با دیگران غرق‌ شده و یا رفتارهای وابستگی بیش‌ از حد را نشان دهند. یا بالعکس ممکن است به‌طورکلی از ارتباط برقرار کردن با دیگران گریزان باشند و به شما اجازه عمیق‌تر کردن ارتباط را ندهند. این قبیل رفتارها نشان‌دهنده نداشتن اعتماد به نفس در رابطه و وجود مشکلات عاطفی جدی درگذشته فرد است که احتیاج دارد به آن‌ها با دقت رسیدگی کنید.

 

با وجود اینکه روابط می‌توانند شکل‌های مختلفی داشته باشند بااین‌حال برخی ویژگی‌ها در میان تمامی روابط موفق دیده می‌شود که شامل موارد زیر هستند.

روابط سالم به‌طور عمیقی براساس تعهد و مراقبت از یکدیگر ایجاد می‌شود. اولین قدم برای شروع یک رابطه مناسب این است که هر دو طرف اعتماد داشته باشند که شریک عاطفی‌شان زمان و توجه بسیاری را در رابطه صرف می‌کند. تعهد صرفاً به معنی خیانت نکردن به یکدیگر نیست؛ بلکه به معنای تلاش برای خوشحالی فرد مقابل و بهبود روابط عاطفی نیز می‌باشد. تعهد می‌بایست به‌صورت متقابل وجود داشته باشد در غیر این صورت یکی از طرفین دیر یا زود خسته شده و از رابطه خارج می‌شود. در مواقعی ممکن است فرد به دلیل ترس از تعهد در رابطه از جدی شدن رابطه جلوگیری نماید و صرفا یک رابطه سطحی و بی هدف را با طرف مقابل ایجاد کند. در چنین شرایطی ادامه یک رابطه بی سرانجام شاید به نوعی اتلاف وقت باشد که لازم است طرفین نسبت به آن به نقطه نظر مشترکی برسند.

در یک رابطه، هر دو نفر باید پذیرای تفاوت‌هایی که با یکدیگر دارند باشند. اگر برخی از رفتارها یا عقاید طرف مقابلتان را نمی‌پسندید، می‌توانید در این زمینه‌ها با وی همراهی نکنید، اما نمی‌توانید او را به خاطر عقایدش مورد سرزنش قرار دهید و یا اشتباه بزرگی به نام امید داشتن به تغییر همسر بعد از ازدواج را مرتکب شوید. طرفین باید بپذیرند که فرد مقابل صد در صد مطابق خواسته و سلیقه آن ها رفتار نخواهد کرد. این امری کاملا طبیعی است. امروز برخلاف گذشته اهمیت انعطاف در برابر ویژگی‌های روانی و خلقیات طرف مقابل در رابطه، به‌اندازه مسائل جسمی اهمیت دارد.

برای مثال هنگامی‌که طرف مقابل شما فشار روانی بسیاری را تجربه می‌کند از شما توقع دارد مهارت هـــمدلی کردن داشته باشید و شرایط را درک کنید. این در حالی است که در سال‌های گذشته وظایف هر فرد صرفاً برعهده خودش بوده و انتظار می‌رفت که به‌تنهایی آن‌ها را انجام دهد. مثال معروفی نظیر اینکه مشکلات محل کارتان را پشت در گذاشته و وارد خانه شوید بیانگر همین مسئله است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک زوج موفق و زندگی سالم این است که آن‌ها هرروز زمانی را به صحبت کردن با یکدیگر اختصاص می‌دهند. صحبت کردن با یکدیگر را نباید با صحبت درزمینهٔ مسائل خانواده یا زندگی مشترک یکسان دانست. صحبت کردن به این معناست که شما همواره می‌بایست در مورد دیدگاه‌ها و مسائلتان با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشید.مهارت گفتــگو موثر بین زوجین کمک می‌کند تا ارتباط عمیق‌تری میانتان شکل‌گرفته و به‌خوبی با یکدیگر و دیدگاه‌های طرف مقابل آشنا شوید.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط انجمن روانشناسی آمریکا، یکی از ویژگی‌های زوجین موفق این است که اجازه عادی شدن و یکنواختی در ازدواج و  زندگی‌شان را نمی‌دهند و زندگی را همواره جذاب نگه می‌دارند. به عبارتی اگر می‌خواهید همسرتان همواره کنار شما مانده و به شما خیانت نکند، سعی کنید برنامه‌های جذابی را برای زندگی مشترکتان در نظر بگیرید.

این برنامه‌ها می‌تواند با توجه به شرایط زندگی و روحیات شما و همسرتان، متفاوت باشد. شما می‌توانید غذا خوردن بر روی میز را برای مدتی با غذا خوردن در ایوان یا حیاط معاوضه کنید و یا برای مدتی به سفر بروید.

 

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌بایست به آن توجه داشته باشید، روابط گذشته طرف مقابل شماست. افرادی که درگذشته سابقه طلاق و یا جدایی‌های عاطفی داشته‌اند، این زنگ خطر را برای شما به صدا درآورده‌اند که درزمینهٔ برقراری رابطه ضعف‌هایی دارند. تنــوع‌طلبی جنسی، مشکلات جنسی و یا وجود اختلالات خــلقی و شخصیتی، از جمله دلایلی هستند که ممکن است در این میان وجود داشته باشد. البته شما می‌بایست گذشته فرد را در کنار شرایط حال حاضر رابطه خودتان بررسی کنید. با این‌ حال بهتر است از کنار این مسائل به‌سادگی عبور نکنید. پیشنهاد می کنیم در این رابطه مقاله کنار آمــدن با گذشته همسر را مطالعه فرمایید.

فردی که در مدت آشنایی به شما دروغ می‌گوید، این حقیقت را نشان می دهد که هر زمان دیگری نیز ممکن است به‌سادگی دروغ گفته و شما را فریب دهد. به همین خاطر با توجه به حساسیت موضوعی که از شما پنهان‌شده و همچنین در دیدگاه کلی تر با توجه به تاثیر دروغ در زندگی مشترک، بهتر است در این زمینه تصمیم بگیرید.

یکی از ویژگی‌هایی که ادامه ارتباط را سخت می‌کند، خساست طرف مقابل است. خساست شاید پیش از شروع زندگی مشترک چندان به چشم شما نیاید، بااین‌حال با شروع زندگی مشترک، مشکلات بسیاری برایتان ایجاد خواهد کرد و نهایتا زندگی مشترک محکوم به طلاق به خاطر خساست خواهد بود.

افراد بیش‌ازحد وابسته که نمی‌توانند به‌تنهایی تصمیم بگیرند، شهامت ایستادن پای تصمیم‌ها و یا مخالفت با آنچه نمی‌پسندند را ندارند، یا در نقطه مقابل، افراد بیش‌ از حد خودرأیی که به دیگران توجهی ندارند، ازجمله گروه‌هایی هستند که بهتر است با آن‌ها وارد رابطه نشوید. برای آگاهی بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم مقاله افراد نامناسب برای ازدواج را مطالعه فرمایید.

سخن پایانیشروع یک رابطه باید با توجه به فاکتورهای متعدد و معیارهای خاص هر فرد انجام شود. تصمـیم گیری احساسی در این زمینه و توجه نداشتن به واقعیت های زندگی می تواند مشکلات فراوانی را برای آینده در پی داشته باشد. بنابراین ضروری است با مشاوره تخصصی نزد روانشناس ضمن شناخت بیشتر روحیات خود انتخاب مناسبی برای شروع رابطه و تشکیل زندگی مشترک داشته باشید. مشاوران حامی هنر زندگی در کنار شما هستند تا یاریگر شما باشند. در صورت تمایل برای مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

 

شما می‌بایست ویژگی‌های طرف مقابلتان را به‌دقت بررسی کرده و به‌تناسب این ویژگی‌ها باشخصیت خودتان بیندیشید. افرادی که وابسته به دیگران هستند، تمایلی برای حرکت و بهبود شرایط ندارند، نمی‌توانند فرد مناسبی برای شروع یک رابطه باشند. همچنین می‌بایست به نحوه تعامل طرف مقابل با دیگران و نحوه عکس‌العمل نشان دادن وی توجه داشته باشید.

ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.

سلام به شخصی براز چت سکس نیاز وترم

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

آنچه در بخش روانشناسی رابطه خواهید آموخت :

نوع خاصی از ارتباط بین دو یا چند موجودیت یا پدیده. یک ارتباط الزام آور ، معمولاً مستمر بین افراد که در آن یکی بر احساسات یا اعمال دیگری تأثیر می گذارد.

رابطه : “ازدواج یک نوع معمول رابطه است.”

منبع : psychologydictionary

در زندگی به سختی می توان به تنهایی زندگی کرد. داشتن کسی که به او تکیه کنیم می تواند تلخ ترین ضربه های زندگی را نیز قابل تحمل کند. تحقیقات حتی نشان می دهد که روابط به اندازه تغذیه خوب و ورزش منظم ، شاید هم بیشتر ، برای سلامتی ما حیاتی و ضروری است.

رابطه از نظر روانشناسی

عشق یکی از عمیق ترین احساساتی است که بشر می شناسد. عشق انواع مختلفی دارد ، اما بسیاری از افراد بیان آن را در یک رابطه عاشقانه با یک شریک زندگی سازگار (یا شریک زندگی) جستجو می کنند. برای این افراد ، روابط عاشقانه یکی از معنی دارترین جنبه های زندگی را تشکیل می دهد و منشأ تحقق عمیقی است.

در حالی که به نظر می رسد نیاز به ارتباط انسانی ذاتی است ، توانایی ایجاد روابط دوستانه و سالم یاد گرفته می شود. برخی شواهد نشان می دهد که توانایی ایجاد یک رابطه پایدار از همان نوزادی ، در اولین تجارب کودک با مراقبی که به طور قابل اعتماد نیازهای کودک به غذا ، مراقبت ، گرما ، محافظت ، تحریک و تماس اجتماعی را تأمین می کند ، شکل می گیرد. چنین روابطی سرنوشت ساز نیستند . اما برای ایجاد الگوهای کاملاً ریشه دار رابطه با دیگران نظریه پردازی شده اند. با این حال ، پایان یک رابطه غالباً باعث ناراحتی روانی زیادی می شود.

حفظ یک رابطه قوی مستلزم مراقبت و ارتباط مداوم است . و مشخص شده است که ویژگی های خاصی برای تقویت روابط سالم دخیل هستند. برای مبتدیان ، هر یک از افراد باید اطمینان داشته باشند که شریک زندگی آنها مایل است وقت و توجه خود را به دیگری اختصاص دهد. آنها هر دو باید متعهد به سازگاری اختلافات خود باشند. حتی اگر این اختلافات با گذشت زمان تغییر کند.

در قرن بیست و یکم ، روانشناسی روابط خوب معمولاً با انصاف عاطفی و جسمی مشخص می شود . به ویژه در توزیع کارهای لازم برای نگهداری از خانه. شرکای روابط قوی همچنین نسبت به یکدیگر احساس قدردانی می کنند . صریحاً محبت می کنند و عشق می ورزند و در مورد رابطه جنسی صادقانه بحث می کنند.

در روابط خوب ، شرکا سعی می کنند شریک زندگی خود را از مزایای شک و تردید مطلع کنند . این باعث می شود که شما در یک تیم باشید. این احساس که در طولانی مدت حفظ می شود ، می تواند به زوجین کمک کند تا از چالشهایی که به ناچار با هم روبرو خواهند شد ، عبور کنند.

اینکه چگونه عشق خود را پیدا کنیم یکی از مهمترین و پرکاربردترین موضوعات روانشناسی رابطه است .یافتن شریکی که بتوانیم زندگی مشترکی با او داشته باشیم روندی شگفت آور اما غالباً دشوار است. چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری انجام شود . جستجو، احتمالاً فردی را برای مواجهه با شرکای احتمالی به سمت موقعیت های ناآشنا سوق می دهد. برای موفقیت ، اغلب لازم است که از منطقه راحتی فرد خارج شوید.

تعیین اینکه آیا یک فرد خاص به عنوان یک همسر بالقوه مناسب است؟ و آیا ارتباطی نشان دهنده شیفتگی موقتی یا عشق واقعی است ؟ می تواند چالش برانگیز باشد. اما تحقیقات نشان می دهد که سرنخ های آشکاری در رفتار وجود دارد.

یکی از شاخص های احتمالی ضد شهودی یک تطابق بالقوه ، احساس خود شخص بودن است. کسی که شریک زندگی خوبی ایجاد می کند ممکن است فردی را به کشف فعالیت ها یا باورهای جدید سوق دهد. که خودپنداره خود را گسترش دهد. دال اولیه دیگر ممکن است استرس باشد : تعامل مکرر با کسی که تأثیر عمیقی برای ما دارد می تواند به اضطراب دامن بزند. از دیگر شاخص های مثبت می توان به داشتن انگیزه برای دیدن شخص و سرمایه گذاری مقدار قابل توجهی از زمان ، احساسات و انرژی برای ایجاد جوانه زدن رابطه  اشاره کرد.

در روانشناسی رابطه ، هر رابطه ای نشان دهنده یک جهش ایمانی برای حداقل یک شریک زندگی است. و حتی در خوشبخت ترین زوج ها ، ویژگی هایی که زمانی آنها را به سمت یکدیگر جذب می کرد ، در نهایت می توانند آزاردهنده باشند. و آنها را از هم دور کنند. به دست آوردن مهارت هایی برای ایجاد دوام در ارتباط کار سختی است و ممکن است تهدیدها بدون اطلاع قبلی ظاهر شوند. در روابط کوتاه مدت و گاه به گاه ، هیچ یک از دو شریک ممکن است آینده ای طولانی مدت با هم نداشته باشند که واقعاً پویا باشد . اما اغلب فقط یکی از آنها دست به اقدام می زند .

برای برخی از زوج ها ، خیانت اولین و آخرین قطره است ، اما تعداد شگفت انگیزی از روابط از خیانت جان سالم به در می برند . برخی فقط به این دلیل است که ارتباط آنها با تهدیدهای روزمره مانند از دست دادن علاقه به صمیمیت جسمی ، یا کاهش احساس مثبت در در پی انتقاد مداوم ، تحقیر یا دفاع صورت می پذیرد. حتی چند دهه ماندن در کنار یکدیگر تضمینی برای ادامه رابطه زن و شوهر نیست : میزان طلاق برای زوج های بالای 50 سال از سال 1990 دو برابر شده است.

برخی از افراد می توانند از سالها ازدواج فاصله بگیرند و بلافاصله احساس سنگینی بار می کنند. از نظر دیگران ، پایان رابطه ای که فقط چند قرار ملاقات طول کشید ، می تواند صدمات عاطفیِ را تحریک کند که سالها ادامه داشته است. هرچند که جدایی اتفاق بیفتد ، می تواند یک عامل اصلی استرس زا باشد و بر خود و عزت نفس تأثیر بگذارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.

تست روانشناسی رابطه ، چیزی است که برای ارزیابی روانشناسی یک رابطه جالب است. این مهم است زیرا در این صورت ، شما فقط می دانید که چرا نوع خاصی از افراد را به خود جذب می کنید ، چرا روابط شما کار نمی کند و چرا اغلب با شرکای خود نادرست رفتار می کنید. بنابراین ، باید هر جند وقت یکبار در یک تست روانشناسی رابطه شرکت کنید و درباره روانشناسی رابطه بیشتر بدانید.

الف – یک هفته

ب – چند روز

ج – یک ماه

د – 3 ماه

الف – این برای زنان و مردان ضروری است.

ب – این همان چیزی است که رابطه را جذاب می کند.

ج- ابزاری عالی برای جلب رضایت زنان است.

د- خسته کننده است.

الف – مادرت

ب- خواهر و برادر شما

ج – بهترین دوست شما

د – معشوق شما

4- فکر می کنید بهترین بازوی اغواگری شما چیست؟

الف – پول شما

ب – نحوه صحبت شما

ج. نگاه شما

د – کاریزمای شما

5- در مورد افرادی که بیشترین جذب را دارند چه چیزی را  بیشتر دوست دارید؟

الف مهربانی آنها

ب – عشق آنها به شما

ج – کمرویی آنها

د – کمبود تجربه آنها

الف. کسی که در دوران نوجوانی داشتید.

رابطه از نظر روانشناسی

ب – اونی که تو بیست سالگی داشتی.

ج – همانی که اکنون دارید.

د- شما هرگز رابطه ای طولانی نداشته اید

7-چه عاملی شما را به جدایی از عاشقانتان سوق می دهد؟

الف) عدم بهداشت آنها.

ب – دروغ های آنها

ج – خیانت های آنها.

د – بی پولی آنها.

الف- 12

ب- 8

ج – 15

د- 22

الف – قد بلند و خوش تیپ / زیبا.

ب- قد بلند و مهربان.

د- مثل یک ستاره هالیوود.

الف – بوسه زبانی.

ب- مالیدن لبها.

ج – لیسیدن لب ها.

د – قفل شدن زبان و لب ها.

اما در روانشناسی رابطه بین زن و مرد حقایق و یافته های عجیبی وجود دارد :

روانشناسی رابطه : نقشه مغز رابطه ، نقش بوسیدن ، چگونگی به نظر رسیدن زوجین ، چه چیزی رابطه را از بین می برد و موارد دیگر …

یک پنجم ثانیه طول می کشد تا مواد شیمیایی محرک سرخوشی هنگام شروع کار بر روی مغز ، آغاز به کار کنند.

مطالعات تصویربرداری از مغز در مورد عشق نشان می دهد که 12 منطقه مختلف مغز درگیر هستند.

هنگام جستجوی عزیز یا فکر کردن در مورد یکی از عزیزان ، این مناطق انتقال دهنده های عصبی، از جمله اکسی توسین ، دوپامین ، وازوپرسین و آدرنالین، را از طریق مغز آزاد می کنند .

مغز همان ضربه ای را از عشق می گیرد که از مقدار کمی کوکائین دریافت می کند.

اولین مطالعه ای که به بررسی تفاوت عصبی بین عشق و میل جنسی می پردازد ، همپوشانی های قابل توجه و تفاوت های مشخصی دارد.

نتایج نشان داد که برخی از شبکه های مغزی کاملاً مشابه با عشق و میل جنسی فعال می شوند.

مناطقی که درگیر احساسات ، انگیزه و افکار سطح بالاتر بودند ، فعال شدند.

این روانشناسی عشق حاکی از آن است که میل جنسی فراتر از یک احساس اساسی نیست ، بلکه شامل انگیزه ای هدفمند و بکارگیری افکار پیشرفته تر است.

عشق در بالای این مدارها ساخته شده است ، و یک منطقه اصلی تفاوت در جسم مخطط یا استریاتوم یا نئواستریاتوم است. این ناحیه از مغز معمولاً با تعادل بین عملکردهای سطح بالاتر و پایین تر مرتبط است.

دو مطالعه جدید در مورد بوسیدن نشان داده است که بوسیدن علاوه بر سکسی بودن ، به افراد در انتخاب شریک زندگی کمک می کند – و آنها را حفظ می کند.

در یک نظرسنجی ، زنان ، به ویژه ، بوسیدن را مهم ارزیابی کردند ، اما اعضای بی ادب تر هر دو جنس ، بوسیدن را به عنوان یک روش بسیار مهم در آزمایش همسر جدید ارزیابی کردند.

اما بوسیدن فقط در آغاز رابطه مهم نیست. همچنین در حفظ رابطه نقش دارد.

محققان ارتباطی بین میزان بوسیدن طولانی مدت شرکا و کیفیت رابطه آنها پیدا کردند.

این رابطه بین رابطه جنسی بیشتر و بهبود رضایت از رابطه مشاهده نشده است.

افرادی که 25 سال با یکدیگر زندگی می کنند ممکن است از ویژگی های صورت مشابهی برخوردار شوند.

یک مطالعه در مورد روانشناسی عشق نشان داده است که بیش از 25 سال از ازدواج ، ویژگیهای صورت زوجین شبیه به یکدیگر است ، همانطور که توسط ناظران مستقل قضاوت می شود.

این ممکن است به دلیل شباهت در رژیم غذایی ، محیط ، شخصیت یا حتی نتیجه همدلی با همسرتان در طول سالها باشد.

بر اساس تحقیقات جدید ، برخلاف خرد دریافت شده ، روابط از راه دور می تواند کارساز باشد.

دو عاملی که به زنده نگه داشتن روابط از راه دور کمک می کند این است که این زوجین:

اطلاعات صمیمی تری را به یکدیگر بگویند.

دید ایده آل تری نسبت به شریک زندگی خود داشته باشند.

در نتیجه ، کسانی که در روابط از راه دور هستند اغلب از رضایت و ثبات رابطه ای مشابه افرادی که از نظر جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند برخوردارند.

بیش از 40 سال است که روانشناس پروفسور جان گاتمن روانشناسی عشق را تجزیه و تحلیل می کند.

او دهه ها در بسیاری از مطالعات روانشناسی زوج ها را دنبال کرده است تا ببیند چه نوع رفتارهایی پیش بینی می کند که آنها با هم بمانند.

چهار چیز وجود دارد که روابط را سُست می کنند : انتقادات مکرر ، بسیاری از اظهارات تحقیرآمیز مانند کنایه ، دفاعی بودن و سنگ اندازی ، که در این صورت است که ارتباطات تقریباً کاملاً از بین می روند.

براساس تحقیقات جدید ، در طول سالها چهره ازدواج به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

قبلاً بیشتر تأمین امنیت و استحکام بود ، اکنون مردم خواهان تحقق اهداف روانی از ازدواج خود هستند.

بیش از هر زمان دیگر مردم انتظار دارند که ازدواج بیشتر سفری به سوی خودشکوفائی و تحقق بخشیدن به خود باشد.

متأسفانه در مقابل این خواسته ها ، زوجین برای رسیدن به این رشد وقت و تلاش کافی نمی گذارند.

الی فینکل (Eli Finkel) ، نویسنده مطالعه ، توضیح داد:

اگر رابطه شما به کمی زمان نیاز دارد ، ممکن است دیگر نیازی به درمان نباشد – تماشای چند فیلم با هم می تواند این مشکل را حل کند.

یک مطالعه جدید سه ساله نشان می دهد که با تماشای فیلم های مربوط به روابط و بحث درباره آنها ، میزان طلاق بیش از نصف شده است.

رونالد روگ  (Ronald Rogge) ، نویسنده اصلی این تحقیق ، گفت:

حتی پس از طلاق ، روابط لزوماً پایان نمی یابند ، خصوصاً اگر فرزندی وجود داشته باشد.

مطالعه ای درمورد مشارکت والدین پس از طلاق نشان داده است که می تواند یکی از پنج راه را دنبال کنند ، سه روش اول نسبتاً کاربردی در نظر گرفته می شود :

-جان جوزف پاول ، نویسنده کتاب راز عاشق ماندن

– چارلز اف. گلاسمن ، نویسنده کتاب  مغزی را تخریب کنید که می تواند زندگی شما را تغییر دهد

-رابین ویلیامز

-دونالد میلر

-امی گرانت

-جان مارک گرین

-لیندا آلفیوری

-دینکار کالوترا

-گلوریا استاینم

-برن براون

– شاکتی گاوین

-آلبر کامو

– آنتوان دو سنت اگزوپری Antoine de Saint-Exupéry

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

آنچه در بخش روانشناسی رابطه خواهید آموخت :

نوع خاصی از ارتباط بین دو یا چند موجودیت یا پدیده. یک ارتباط الزام آور ، معمولاً مستمر بین افراد که در آن یکی بر احساسات یا اعمال دیگری تأثیر می گذارد.

رابطه : “ازدواج یک نوع معمول رابطه است.”

منبع : psychologydictionary

در زندگی به سختی می توان به تنهایی زندگی کرد. داشتن کسی که به او تکیه کنیم می تواند تلخ ترین ضربه های زندگی را نیز قابل تحمل کند. تحقیقات حتی نشان می دهد که روابط به اندازه تغذیه خوب و ورزش منظم ، شاید هم بیشتر ، برای سلامتی ما حیاتی و ضروری است.

رابطه از نظر روانشناسی

عشق یکی از عمیق ترین احساساتی است که بشر می شناسد. عشق انواع مختلفی دارد ، اما بسیاری از افراد بیان آن را در یک رابطه عاشقانه با یک شریک زندگی سازگار (یا شریک زندگی) جستجو می کنند. برای این افراد ، روابط عاشقانه یکی از معنی دارترین جنبه های زندگی را تشکیل می دهد و منشأ تحقق عمیقی است.

در حالی که به نظر می رسد نیاز به ارتباط انسانی ذاتی است ، توانایی ایجاد روابط دوستانه و سالم یاد گرفته می شود. برخی شواهد نشان می دهد که توانایی ایجاد یک رابطه پایدار از همان نوزادی ، در اولین تجارب کودک با مراقبی که به طور قابل اعتماد نیازهای کودک به غذا ، مراقبت ، گرما ، محافظت ، تحریک و تماس اجتماعی را تأمین می کند ، شکل می گیرد. چنین روابطی سرنوشت ساز نیستند . اما برای ایجاد الگوهای کاملاً ریشه دار رابطه با دیگران نظریه پردازی شده اند. با این حال ، پایان یک رابطه غالباً باعث ناراحتی روانی زیادی می شود.

حفظ یک رابطه قوی مستلزم مراقبت و ارتباط مداوم است . و مشخص شده است که ویژگی های خاصی برای تقویت روابط سالم دخیل هستند. برای مبتدیان ، هر یک از افراد باید اطمینان داشته باشند که شریک زندگی آنها مایل است وقت و توجه خود را به دیگری اختصاص دهد. آنها هر دو باید متعهد به سازگاری اختلافات خود باشند. حتی اگر این اختلافات با گذشت زمان تغییر کند.

در قرن بیست و یکم ، روانشناسی روابط خوب معمولاً با انصاف عاطفی و جسمی مشخص می شود . به ویژه در توزیع کارهای لازم برای نگهداری از خانه. شرکای روابط قوی همچنین نسبت به یکدیگر احساس قدردانی می کنند . صریحاً محبت می کنند و عشق می ورزند و در مورد رابطه جنسی صادقانه بحث می کنند.

در روابط خوب ، شرکا سعی می کنند شریک زندگی خود را از مزایای شک و تردید مطلع کنند . این باعث می شود که شما در یک تیم باشید. این احساس که در طولانی مدت حفظ می شود ، می تواند به زوجین کمک کند تا از چالشهایی که به ناچار با هم روبرو خواهند شد ، عبور کنند.

اینکه چگونه عشق خود را پیدا کنیم یکی از مهمترین و پرکاربردترین موضوعات روانشناسی رابطه است .یافتن شریکی که بتوانیم زندگی مشترکی با او داشته باشیم روندی شگفت آور اما غالباً دشوار است. چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری انجام شود . جستجو، احتمالاً فردی را برای مواجهه با شرکای احتمالی به سمت موقعیت های ناآشنا سوق می دهد. برای موفقیت ، اغلب لازم است که از منطقه راحتی فرد خارج شوید.

تعیین اینکه آیا یک فرد خاص به عنوان یک همسر بالقوه مناسب است؟ و آیا ارتباطی نشان دهنده شیفتگی موقتی یا عشق واقعی است ؟ می تواند چالش برانگیز باشد. اما تحقیقات نشان می دهد که سرنخ های آشکاری در رفتار وجود دارد.

یکی از شاخص های احتمالی ضد شهودی یک تطابق بالقوه ، احساس خود شخص بودن است. کسی که شریک زندگی خوبی ایجاد می کند ممکن است فردی را به کشف فعالیت ها یا باورهای جدید سوق دهد. که خودپنداره خود را گسترش دهد. دال اولیه دیگر ممکن است استرس باشد : تعامل مکرر با کسی که تأثیر عمیقی برای ما دارد می تواند به اضطراب دامن بزند. از دیگر شاخص های مثبت می توان به داشتن انگیزه برای دیدن شخص و سرمایه گذاری مقدار قابل توجهی از زمان ، احساسات و انرژی برای ایجاد جوانه زدن رابطه  اشاره کرد.

در روانشناسی رابطه ، هر رابطه ای نشان دهنده یک جهش ایمانی برای حداقل یک شریک زندگی است. و حتی در خوشبخت ترین زوج ها ، ویژگی هایی که زمانی آنها را به سمت یکدیگر جذب می کرد ، در نهایت می توانند آزاردهنده باشند. و آنها را از هم دور کنند. به دست آوردن مهارت هایی برای ایجاد دوام در ارتباط کار سختی است و ممکن است تهدیدها بدون اطلاع قبلی ظاهر شوند. در روابط کوتاه مدت و گاه به گاه ، هیچ یک از دو شریک ممکن است آینده ای طولانی مدت با هم نداشته باشند که واقعاً پویا باشد . اما اغلب فقط یکی از آنها دست به اقدام می زند .

برای برخی از زوج ها ، خیانت اولین و آخرین قطره است ، اما تعداد شگفت انگیزی از روابط از خیانت جان سالم به در می برند . برخی فقط به این دلیل است که ارتباط آنها با تهدیدهای روزمره مانند از دست دادن علاقه به صمیمیت جسمی ، یا کاهش احساس مثبت در در پی انتقاد مداوم ، تحقیر یا دفاع صورت می پذیرد. حتی چند دهه ماندن در کنار یکدیگر تضمینی برای ادامه رابطه زن و شوهر نیست : میزان طلاق برای زوج های بالای 50 سال از سال 1990 دو برابر شده است.

برخی از افراد می توانند از سالها ازدواج فاصله بگیرند و بلافاصله احساس سنگینی بار می کنند. از نظر دیگران ، پایان رابطه ای که فقط چند قرار ملاقات طول کشید ، می تواند صدمات عاطفیِ را تحریک کند که سالها ادامه داشته است. هرچند که جدایی اتفاق بیفتد ، می تواند یک عامل اصلی استرس زا باشد و بر خود و عزت نفس تأثیر بگذارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.

تست روانشناسی رابطه ، چیزی است که برای ارزیابی روانشناسی یک رابطه جالب است. این مهم است زیرا در این صورت ، شما فقط می دانید که چرا نوع خاصی از افراد را به خود جذب می کنید ، چرا روابط شما کار نمی کند و چرا اغلب با شرکای خود نادرست رفتار می کنید. بنابراین ، باید هر جند وقت یکبار در یک تست روانشناسی رابطه شرکت کنید و درباره روانشناسی رابطه بیشتر بدانید.

الف – یک هفته

ب – چند روز

ج – یک ماه

د – 3 ماه

الف – این برای زنان و مردان ضروری است.

ب – این همان چیزی است که رابطه را جذاب می کند.

ج- ابزاری عالی برای جلب رضایت زنان است.

د- خسته کننده است.

الف – مادرت

ب- خواهر و برادر شما

ج – بهترین دوست شما

د – معشوق شما

4- فکر می کنید بهترین بازوی اغواگری شما چیست؟

الف – پول شما

ب – نحوه صحبت شما

ج. نگاه شما

د – کاریزمای شما

5- در مورد افرادی که بیشترین جذب را دارند چه چیزی را  بیشتر دوست دارید؟

الف مهربانی آنها

ب – عشق آنها به شما

ج – کمرویی آنها

د – کمبود تجربه آنها

الف. کسی که در دوران نوجوانی داشتید.

رابطه از نظر روانشناسی

ب – اونی که تو بیست سالگی داشتی.

ج – همانی که اکنون دارید.

د- شما هرگز رابطه ای طولانی نداشته اید

7-چه عاملی شما را به جدایی از عاشقانتان سوق می دهد؟

الف) عدم بهداشت آنها.

ب – دروغ های آنها

ج – خیانت های آنها.

د – بی پولی آنها.

الف- 12

ب- 8

ج – 15

د- 22

الف – قد بلند و خوش تیپ / زیبا.

ب- قد بلند و مهربان.

د- مثل یک ستاره هالیوود.

الف – بوسه زبانی.

ب- مالیدن لبها.

ج – لیسیدن لب ها.

د – قفل شدن زبان و لب ها.

اما در روانشناسی رابطه بین زن و مرد حقایق و یافته های عجیبی وجود دارد :

روانشناسی رابطه : نقشه مغز رابطه ، نقش بوسیدن ، چگونگی به نظر رسیدن زوجین ، چه چیزی رابطه را از بین می برد و موارد دیگر …

یک پنجم ثانیه طول می کشد تا مواد شیمیایی محرک سرخوشی هنگام شروع کار بر روی مغز ، آغاز به کار کنند.

مطالعات تصویربرداری از مغز در مورد عشق نشان می دهد که 12 منطقه مختلف مغز درگیر هستند.

هنگام جستجوی عزیز یا فکر کردن در مورد یکی از عزیزان ، این مناطق انتقال دهنده های عصبی، از جمله اکسی توسین ، دوپامین ، وازوپرسین و آدرنالین، را از طریق مغز آزاد می کنند .

مغز همان ضربه ای را از عشق می گیرد که از مقدار کمی کوکائین دریافت می کند.

اولین مطالعه ای که به بررسی تفاوت عصبی بین عشق و میل جنسی می پردازد ، همپوشانی های قابل توجه و تفاوت های مشخصی دارد.

نتایج نشان داد که برخی از شبکه های مغزی کاملاً مشابه با عشق و میل جنسی فعال می شوند.

مناطقی که درگیر احساسات ، انگیزه و افکار سطح بالاتر بودند ، فعال شدند.

این روانشناسی عشق حاکی از آن است که میل جنسی فراتر از یک احساس اساسی نیست ، بلکه شامل انگیزه ای هدفمند و بکارگیری افکار پیشرفته تر است.

عشق در بالای این مدارها ساخته شده است ، و یک منطقه اصلی تفاوت در جسم مخطط یا استریاتوم یا نئواستریاتوم است. این ناحیه از مغز معمولاً با تعادل بین عملکردهای سطح بالاتر و پایین تر مرتبط است.

دو مطالعه جدید در مورد بوسیدن نشان داده است که بوسیدن علاوه بر سکسی بودن ، به افراد در انتخاب شریک زندگی کمک می کند – و آنها را حفظ می کند.

در یک نظرسنجی ، زنان ، به ویژه ، بوسیدن را مهم ارزیابی کردند ، اما اعضای بی ادب تر هر دو جنس ، بوسیدن را به عنوان یک روش بسیار مهم در آزمایش همسر جدید ارزیابی کردند.

اما بوسیدن فقط در آغاز رابطه مهم نیست. همچنین در حفظ رابطه نقش دارد.

محققان ارتباطی بین میزان بوسیدن طولانی مدت شرکا و کیفیت رابطه آنها پیدا کردند.

این رابطه بین رابطه جنسی بیشتر و بهبود رضایت از رابطه مشاهده نشده است.

افرادی که 25 سال با یکدیگر زندگی می کنند ممکن است از ویژگی های صورت مشابهی برخوردار شوند.

یک مطالعه در مورد روانشناسی عشق نشان داده است که بیش از 25 سال از ازدواج ، ویژگیهای صورت زوجین شبیه به یکدیگر است ، همانطور که توسط ناظران مستقل قضاوت می شود.

این ممکن است به دلیل شباهت در رژیم غذایی ، محیط ، شخصیت یا حتی نتیجه همدلی با همسرتان در طول سالها باشد.

بر اساس تحقیقات جدید ، برخلاف خرد دریافت شده ، روابط از راه دور می تواند کارساز باشد.

دو عاملی که به زنده نگه داشتن روابط از راه دور کمک می کند این است که این زوجین:

اطلاعات صمیمی تری را به یکدیگر بگویند.

دید ایده آل تری نسبت به شریک زندگی خود داشته باشند.

در نتیجه ، کسانی که در روابط از راه دور هستند اغلب از رضایت و ثبات رابطه ای مشابه افرادی که از نظر جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند برخوردارند.

بیش از 40 سال است که روانشناس پروفسور جان گاتمن روانشناسی عشق را تجزیه و تحلیل می کند.

او دهه ها در بسیاری از مطالعات روانشناسی زوج ها را دنبال کرده است تا ببیند چه نوع رفتارهایی پیش بینی می کند که آنها با هم بمانند.

چهار چیز وجود دارد که روابط را سُست می کنند : انتقادات مکرر ، بسیاری از اظهارات تحقیرآمیز مانند کنایه ، دفاعی بودن و سنگ اندازی ، که در این صورت است که ارتباطات تقریباً کاملاً از بین می روند.

براساس تحقیقات جدید ، در طول سالها چهره ازدواج به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

قبلاً بیشتر تأمین امنیت و استحکام بود ، اکنون مردم خواهان تحقق اهداف روانی از ازدواج خود هستند.

بیش از هر زمان دیگر مردم انتظار دارند که ازدواج بیشتر سفری به سوی خودشکوفائی و تحقق بخشیدن به خود باشد.

متأسفانه در مقابل این خواسته ها ، زوجین برای رسیدن به این رشد وقت و تلاش کافی نمی گذارند.

الی فینکل (Eli Finkel) ، نویسنده مطالعه ، توضیح داد:

اگر رابطه شما به کمی زمان نیاز دارد ، ممکن است دیگر نیازی به درمان نباشد – تماشای چند فیلم با هم می تواند این مشکل را حل کند.

یک مطالعه جدید سه ساله نشان می دهد که با تماشای فیلم های مربوط به روابط و بحث درباره آنها ، میزان طلاق بیش از نصف شده است.

رونالد روگ  (Ronald Rogge) ، نویسنده اصلی این تحقیق ، گفت:

حتی پس از طلاق ، روابط لزوماً پایان نمی یابند ، خصوصاً اگر فرزندی وجود داشته باشد.

مطالعه ای درمورد مشارکت والدین پس از طلاق نشان داده است که می تواند یکی از پنج راه را دنبال کنند ، سه روش اول نسبتاً کاربردی در نظر گرفته می شود :

-جان جوزف پاول ، نویسنده کتاب راز عاشق ماندن

– چارلز اف. گلاسمن ، نویسنده کتاب  مغزی را تخریب کنید که می تواند زندگی شما را تغییر دهد

-رابین ویلیامز

-دونالد میلر

-امی گرانت

-جان مارک گرین

-لیندا آلفیوری

-دینکار کالوترا

-گلوریا استاینم

-برن براون

– شاکتی گاوین

-آلبر کامو

– آنتوان دو سنت اگزوپری Antoine de Saint-Exupéry

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

آنچه در بخش روانشناسی رابطه خواهید آموخت :

نوع خاصی از ارتباط بین دو یا چند موجودیت یا پدیده. یک ارتباط الزام آور ، معمولاً مستمر بین افراد که در آن یکی بر احساسات یا اعمال دیگری تأثیر می گذارد.

رابطه : “ازدواج یک نوع معمول رابطه است.”

منبع : psychologydictionary

در زندگی به سختی می توان به تنهایی زندگی کرد. داشتن کسی که به او تکیه کنیم می تواند تلخ ترین ضربه های زندگی را نیز قابل تحمل کند. تحقیقات حتی نشان می دهد که روابط به اندازه تغذیه خوب و ورزش منظم ، شاید هم بیشتر ، برای سلامتی ما حیاتی و ضروری است.

رابطه از نظر روانشناسی

عشق یکی از عمیق ترین احساساتی است که بشر می شناسد. عشق انواع مختلفی دارد ، اما بسیاری از افراد بیان آن را در یک رابطه عاشقانه با یک شریک زندگی سازگار (یا شریک زندگی) جستجو می کنند. برای این افراد ، روابط عاشقانه یکی از معنی دارترین جنبه های زندگی را تشکیل می دهد و منشأ تحقق عمیقی است.

در حالی که به نظر می رسد نیاز به ارتباط انسانی ذاتی است ، توانایی ایجاد روابط دوستانه و سالم یاد گرفته می شود. برخی شواهد نشان می دهد که توانایی ایجاد یک رابطه پایدار از همان نوزادی ، در اولین تجارب کودک با مراقبی که به طور قابل اعتماد نیازهای کودک به غذا ، مراقبت ، گرما ، محافظت ، تحریک و تماس اجتماعی را تأمین می کند ، شکل می گیرد. چنین روابطی سرنوشت ساز نیستند . اما برای ایجاد الگوهای کاملاً ریشه دار رابطه با دیگران نظریه پردازی شده اند. با این حال ، پایان یک رابطه غالباً باعث ناراحتی روانی زیادی می شود.

حفظ یک رابطه قوی مستلزم مراقبت و ارتباط مداوم است . و مشخص شده است که ویژگی های خاصی برای تقویت روابط سالم دخیل هستند. برای مبتدیان ، هر یک از افراد باید اطمینان داشته باشند که شریک زندگی آنها مایل است وقت و توجه خود را به دیگری اختصاص دهد. آنها هر دو باید متعهد به سازگاری اختلافات خود باشند. حتی اگر این اختلافات با گذشت زمان تغییر کند.

در قرن بیست و یکم ، روانشناسی روابط خوب معمولاً با انصاف عاطفی و جسمی مشخص می شود . به ویژه در توزیع کارهای لازم برای نگهداری از خانه. شرکای روابط قوی همچنین نسبت به یکدیگر احساس قدردانی می کنند . صریحاً محبت می کنند و عشق می ورزند و در مورد رابطه جنسی صادقانه بحث می کنند.

در روابط خوب ، شرکا سعی می کنند شریک زندگی خود را از مزایای شک و تردید مطلع کنند . این باعث می شود که شما در یک تیم باشید. این احساس که در طولانی مدت حفظ می شود ، می تواند به زوجین کمک کند تا از چالشهایی که به ناچار با هم روبرو خواهند شد ، عبور کنند.

اینکه چگونه عشق خود را پیدا کنیم یکی از مهمترین و پرکاربردترین موضوعات روانشناسی رابطه است .یافتن شریکی که بتوانیم زندگی مشترکی با او داشته باشیم روندی شگفت آور اما غالباً دشوار است. چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری انجام شود . جستجو، احتمالاً فردی را برای مواجهه با شرکای احتمالی به سمت موقعیت های ناآشنا سوق می دهد. برای موفقیت ، اغلب لازم است که از منطقه راحتی فرد خارج شوید.

تعیین اینکه آیا یک فرد خاص به عنوان یک همسر بالقوه مناسب است؟ و آیا ارتباطی نشان دهنده شیفتگی موقتی یا عشق واقعی است ؟ می تواند چالش برانگیز باشد. اما تحقیقات نشان می دهد که سرنخ های آشکاری در رفتار وجود دارد.

یکی از شاخص های احتمالی ضد شهودی یک تطابق بالقوه ، احساس خود شخص بودن است. کسی که شریک زندگی خوبی ایجاد می کند ممکن است فردی را به کشف فعالیت ها یا باورهای جدید سوق دهد. که خودپنداره خود را گسترش دهد. دال اولیه دیگر ممکن است استرس باشد : تعامل مکرر با کسی که تأثیر عمیقی برای ما دارد می تواند به اضطراب دامن بزند. از دیگر شاخص های مثبت می توان به داشتن انگیزه برای دیدن شخص و سرمایه گذاری مقدار قابل توجهی از زمان ، احساسات و انرژی برای ایجاد جوانه زدن رابطه  اشاره کرد.

در روانشناسی رابطه ، هر رابطه ای نشان دهنده یک جهش ایمانی برای حداقل یک شریک زندگی است. و حتی در خوشبخت ترین زوج ها ، ویژگی هایی که زمانی آنها را به سمت یکدیگر جذب می کرد ، در نهایت می توانند آزاردهنده باشند. و آنها را از هم دور کنند. به دست آوردن مهارت هایی برای ایجاد دوام در ارتباط کار سختی است و ممکن است تهدیدها بدون اطلاع قبلی ظاهر شوند. در روابط کوتاه مدت و گاه به گاه ، هیچ یک از دو شریک ممکن است آینده ای طولانی مدت با هم نداشته باشند که واقعاً پویا باشد . اما اغلب فقط یکی از آنها دست به اقدام می زند .

برای برخی از زوج ها ، خیانت اولین و آخرین قطره است ، اما تعداد شگفت انگیزی از روابط از خیانت جان سالم به در می برند . برخی فقط به این دلیل است که ارتباط آنها با تهدیدهای روزمره مانند از دست دادن علاقه به صمیمیت جسمی ، یا کاهش احساس مثبت در در پی انتقاد مداوم ، تحقیر یا دفاع صورت می پذیرد. حتی چند دهه ماندن در کنار یکدیگر تضمینی برای ادامه رابطه زن و شوهر نیست : میزان طلاق برای زوج های بالای 50 سال از سال 1990 دو برابر شده است.

برخی از افراد می توانند از سالها ازدواج فاصله بگیرند و بلافاصله احساس سنگینی بار می کنند. از نظر دیگران ، پایان رابطه ای که فقط چند قرار ملاقات طول کشید ، می تواند صدمات عاطفیِ را تحریک کند که سالها ادامه داشته است. هرچند که جدایی اتفاق بیفتد ، می تواند یک عامل اصلی استرس زا باشد و بر خود و عزت نفس تأثیر بگذارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.

تست روانشناسی رابطه ، چیزی است که برای ارزیابی روانشناسی یک رابطه جالب است. این مهم است زیرا در این صورت ، شما فقط می دانید که چرا نوع خاصی از افراد را به خود جذب می کنید ، چرا روابط شما کار نمی کند و چرا اغلب با شرکای خود نادرست رفتار می کنید. بنابراین ، باید هر جند وقت یکبار در یک تست روانشناسی رابطه شرکت کنید و درباره روانشناسی رابطه بیشتر بدانید.

الف – یک هفته

ب – چند روز

ج – یک ماه

د – 3 ماه

الف – این برای زنان و مردان ضروری است.

ب – این همان چیزی است که رابطه را جذاب می کند.

ج- ابزاری عالی برای جلب رضایت زنان است.

د- خسته کننده است.

الف – مادرت

ب- خواهر و برادر شما

ج – بهترین دوست شما

د – معشوق شما

4- فکر می کنید بهترین بازوی اغواگری شما چیست؟

الف – پول شما

ب – نحوه صحبت شما

ج. نگاه شما

د – کاریزمای شما

5- در مورد افرادی که بیشترین جذب را دارند چه چیزی را  بیشتر دوست دارید؟

الف مهربانی آنها

ب – عشق آنها به شما

ج – کمرویی آنها

د – کمبود تجربه آنها

الف. کسی که در دوران نوجوانی داشتید.

رابطه از نظر روانشناسی

ب – اونی که تو بیست سالگی داشتی.

ج – همانی که اکنون دارید.

د- شما هرگز رابطه ای طولانی نداشته اید

7-چه عاملی شما را به جدایی از عاشقانتان سوق می دهد؟

الف) عدم بهداشت آنها.

ب – دروغ های آنها

ج – خیانت های آنها.

د – بی پولی آنها.

الف- 12

ب- 8

ج – 15

د- 22

الف – قد بلند و خوش تیپ / زیبا.

ب- قد بلند و مهربان.

د- مثل یک ستاره هالیوود.

الف – بوسه زبانی.

ب- مالیدن لبها.

ج – لیسیدن لب ها.

د – قفل شدن زبان و لب ها.

اما در روانشناسی رابطه بین زن و مرد حقایق و یافته های عجیبی وجود دارد :

روانشناسی رابطه : نقشه مغز رابطه ، نقش بوسیدن ، چگونگی به نظر رسیدن زوجین ، چه چیزی رابطه را از بین می برد و موارد دیگر …

یک پنجم ثانیه طول می کشد تا مواد شیمیایی محرک سرخوشی هنگام شروع کار بر روی مغز ، آغاز به کار کنند.

مطالعات تصویربرداری از مغز در مورد عشق نشان می دهد که 12 منطقه مختلف مغز درگیر هستند.

هنگام جستجوی عزیز یا فکر کردن در مورد یکی از عزیزان ، این مناطق انتقال دهنده های عصبی، از جمله اکسی توسین ، دوپامین ، وازوپرسین و آدرنالین، را از طریق مغز آزاد می کنند .

مغز همان ضربه ای را از عشق می گیرد که از مقدار کمی کوکائین دریافت می کند.

اولین مطالعه ای که به بررسی تفاوت عصبی بین عشق و میل جنسی می پردازد ، همپوشانی های قابل توجه و تفاوت های مشخصی دارد.

نتایج نشان داد که برخی از شبکه های مغزی کاملاً مشابه با عشق و میل جنسی فعال می شوند.

مناطقی که درگیر احساسات ، انگیزه و افکار سطح بالاتر بودند ، فعال شدند.

این روانشناسی عشق حاکی از آن است که میل جنسی فراتر از یک احساس اساسی نیست ، بلکه شامل انگیزه ای هدفمند و بکارگیری افکار پیشرفته تر است.

عشق در بالای این مدارها ساخته شده است ، و یک منطقه اصلی تفاوت در جسم مخطط یا استریاتوم یا نئواستریاتوم است. این ناحیه از مغز معمولاً با تعادل بین عملکردهای سطح بالاتر و پایین تر مرتبط است.

دو مطالعه جدید در مورد بوسیدن نشان داده است که بوسیدن علاوه بر سکسی بودن ، به افراد در انتخاب شریک زندگی کمک می کند – و آنها را حفظ می کند.

در یک نظرسنجی ، زنان ، به ویژه ، بوسیدن را مهم ارزیابی کردند ، اما اعضای بی ادب تر هر دو جنس ، بوسیدن را به عنوان یک روش بسیار مهم در آزمایش همسر جدید ارزیابی کردند.

اما بوسیدن فقط در آغاز رابطه مهم نیست. همچنین در حفظ رابطه نقش دارد.

محققان ارتباطی بین میزان بوسیدن طولانی مدت شرکا و کیفیت رابطه آنها پیدا کردند.

این رابطه بین رابطه جنسی بیشتر و بهبود رضایت از رابطه مشاهده نشده است.

افرادی که 25 سال با یکدیگر زندگی می کنند ممکن است از ویژگی های صورت مشابهی برخوردار شوند.

یک مطالعه در مورد روانشناسی عشق نشان داده است که بیش از 25 سال از ازدواج ، ویژگیهای صورت زوجین شبیه به یکدیگر است ، همانطور که توسط ناظران مستقل قضاوت می شود.

این ممکن است به دلیل شباهت در رژیم غذایی ، محیط ، شخصیت یا حتی نتیجه همدلی با همسرتان در طول سالها باشد.

بر اساس تحقیقات جدید ، برخلاف خرد دریافت شده ، روابط از راه دور می تواند کارساز باشد.

دو عاملی که به زنده نگه داشتن روابط از راه دور کمک می کند این است که این زوجین:

اطلاعات صمیمی تری را به یکدیگر بگویند.

دید ایده آل تری نسبت به شریک زندگی خود داشته باشند.

در نتیجه ، کسانی که در روابط از راه دور هستند اغلب از رضایت و ثبات رابطه ای مشابه افرادی که از نظر جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند برخوردارند.

بیش از 40 سال است که روانشناس پروفسور جان گاتمن روانشناسی عشق را تجزیه و تحلیل می کند.

او دهه ها در بسیاری از مطالعات روانشناسی زوج ها را دنبال کرده است تا ببیند چه نوع رفتارهایی پیش بینی می کند که آنها با هم بمانند.

چهار چیز وجود دارد که روابط را سُست می کنند : انتقادات مکرر ، بسیاری از اظهارات تحقیرآمیز مانند کنایه ، دفاعی بودن و سنگ اندازی ، که در این صورت است که ارتباطات تقریباً کاملاً از بین می روند.

براساس تحقیقات جدید ، در طول سالها چهره ازدواج به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

قبلاً بیشتر تأمین امنیت و استحکام بود ، اکنون مردم خواهان تحقق اهداف روانی از ازدواج خود هستند.

بیش از هر زمان دیگر مردم انتظار دارند که ازدواج بیشتر سفری به سوی خودشکوفائی و تحقق بخشیدن به خود باشد.

متأسفانه در مقابل این خواسته ها ، زوجین برای رسیدن به این رشد وقت و تلاش کافی نمی گذارند.

الی فینکل (Eli Finkel) ، نویسنده مطالعه ، توضیح داد:

اگر رابطه شما به کمی زمان نیاز دارد ، ممکن است دیگر نیازی به درمان نباشد – تماشای چند فیلم با هم می تواند این مشکل را حل کند.

یک مطالعه جدید سه ساله نشان می دهد که با تماشای فیلم های مربوط به روابط و بحث درباره آنها ، میزان طلاق بیش از نصف شده است.

رونالد روگ  (Ronald Rogge) ، نویسنده اصلی این تحقیق ، گفت:

حتی پس از طلاق ، روابط لزوماً پایان نمی یابند ، خصوصاً اگر فرزندی وجود داشته باشد.

مطالعه ای درمورد مشارکت والدین پس از طلاق نشان داده است که می تواند یکی از پنج راه را دنبال کنند ، سه روش اول نسبتاً کاربردی در نظر گرفته می شود :

-جان جوزف پاول ، نویسنده کتاب راز عاشق ماندن

– چارلز اف. گلاسمن ، نویسنده کتاب  مغزی را تخریب کنید که می تواند زندگی شما را تغییر دهد

-رابین ویلیامز

-دونالد میلر

-امی گرانت

-جان مارک گرین

-لیندا آلفیوری

-دینکار کالوترا

-گلوریا استاینم

-برن براون

– شاکتی گاوین

-آلبر کامو

– آنتوان دو سنت اگزوپری Antoine de Saint-Exupéry

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

آنچه در بخش روانشناسی رابطه خواهید آموخت :

نوع خاصی از ارتباط بین دو یا چند موجودیت یا پدیده. یک ارتباط الزام آور ، معمولاً مستمر بین افراد که در آن یکی بر احساسات یا اعمال دیگری تأثیر می گذارد.

رابطه : “ازدواج یک نوع معمول رابطه است.”

منبع : psychologydictionary

در زندگی به سختی می توان به تنهایی زندگی کرد. داشتن کسی که به او تکیه کنیم می تواند تلخ ترین ضربه های زندگی را نیز قابل تحمل کند. تحقیقات حتی نشان می دهد که روابط به اندازه تغذیه خوب و ورزش منظم ، شاید هم بیشتر ، برای سلامتی ما حیاتی و ضروری است.

رابطه از نظر روانشناسی

عشق یکی از عمیق ترین احساساتی است که بشر می شناسد. عشق انواع مختلفی دارد ، اما بسیاری از افراد بیان آن را در یک رابطه عاشقانه با یک شریک زندگی سازگار (یا شریک زندگی) جستجو می کنند. برای این افراد ، روابط عاشقانه یکی از معنی دارترین جنبه های زندگی را تشکیل می دهد و منشأ تحقق عمیقی است.

در حالی که به نظر می رسد نیاز به ارتباط انسانی ذاتی است ، توانایی ایجاد روابط دوستانه و سالم یاد گرفته می شود. برخی شواهد نشان می دهد که توانایی ایجاد یک رابطه پایدار از همان نوزادی ، در اولین تجارب کودک با مراقبی که به طور قابل اعتماد نیازهای کودک به غذا ، مراقبت ، گرما ، محافظت ، تحریک و تماس اجتماعی را تأمین می کند ، شکل می گیرد. چنین روابطی سرنوشت ساز نیستند . اما برای ایجاد الگوهای کاملاً ریشه دار رابطه با دیگران نظریه پردازی شده اند. با این حال ، پایان یک رابطه غالباً باعث ناراحتی روانی زیادی می شود.

حفظ یک رابطه قوی مستلزم مراقبت و ارتباط مداوم است . و مشخص شده است که ویژگی های خاصی برای تقویت روابط سالم دخیل هستند. برای مبتدیان ، هر یک از افراد باید اطمینان داشته باشند که شریک زندگی آنها مایل است وقت و توجه خود را به دیگری اختصاص دهد. آنها هر دو باید متعهد به سازگاری اختلافات خود باشند. حتی اگر این اختلافات با گذشت زمان تغییر کند.

در قرن بیست و یکم ، روانشناسی روابط خوب معمولاً با انصاف عاطفی و جسمی مشخص می شود . به ویژه در توزیع کارهای لازم برای نگهداری از خانه. شرکای روابط قوی همچنین نسبت به یکدیگر احساس قدردانی می کنند . صریحاً محبت می کنند و عشق می ورزند و در مورد رابطه جنسی صادقانه بحث می کنند.

در روابط خوب ، شرکا سعی می کنند شریک زندگی خود را از مزایای شک و تردید مطلع کنند . این باعث می شود که شما در یک تیم باشید. این احساس که در طولانی مدت حفظ می شود ، می تواند به زوجین کمک کند تا از چالشهایی که به ناچار با هم روبرو خواهند شد ، عبور کنند.

اینکه چگونه عشق خود را پیدا کنیم یکی از مهمترین و پرکاربردترین موضوعات روانشناسی رابطه است .یافتن شریکی که بتوانیم زندگی مشترکی با او داشته باشیم روندی شگفت آور اما غالباً دشوار است. چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری انجام شود . جستجو، احتمالاً فردی را برای مواجهه با شرکای احتمالی به سمت موقعیت های ناآشنا سوق می دهد. برای موفقیت ، اغلب لازم است که از منطقه راحتی فرد خارج شوید.

تعیین اینکه آیا یک فرد خاص به عنوان یک همسر بالقوه مناسب است؟ و آیا ارتباطی نشان دهنده شیفتگی موقتی یا عشق واقعی است ؟ می تواند چالش برانگیز باشد. اما تحقیقات نشان می دهد که سرنخ های آشکاری در رفتار وجود دارد.

یکی از شاخص های احتمالی ضد شهودی یک تطابق بالقوه ، احساس خود شخص بودن است. کسی که شریک زندگی خوبی ایجاد می کند ممکن است فردی را به کشف فعالیت ها یا باورهای جدید سوق دهد. که خودپنداره خود را گسترش دهد. دال اولیه دیگر ممکن است استرس باشد : تعامل مکرر با کسی که تأثیر عمیقی برای ما دارد می تواند به اضطراب دامن بزند. از دیگر شاخص های مثبت می توان به داشتن انگیزه برای دیدن شخص و سرمایه گذاری مقدار قابل توجهی از زمان ، احساسات و انرژی برای ایجاد جوانه زدن رابطه  اشاره کرد.

در روانشناسی رابطه ، هر رابطه ای نشان دهنده یک جهش ایمانی برای حداقل یک شریک زندگی است. و حتی در خوشبخت ترین زوج ها ، ویژگی هایی که زمانی آنها را به سمت یکدیگر جذب می کرد ، در نهایت می توانند آزاردهنده باشند. و آنها را از هم دور کنند. به دست آوردن مهارت هایی برای ایجاد دوام در ارتباط کار سختی است و ممکن است تهدیدها بدون اطلاع قبلی ظاهر شوند. در روابط کوتاه مدت و گاه به گاه ، هیچ یک از دو شریک ممکن است آینده ای طولانی مدت با هم نداشته باشند که واقعاً پویا باشد . اما اغلب فقط یکی از آنها دست به اقدام می زند .

برای برخی از زوج ها ، خیانت اولین و آخرین قطره است ، اما تعداد شگفت انگیزی از روابط از خیانت جان سالم به در می برند . برخی فقط به این دلیل است که ارتباط آنها با تهدیدهای روزمره مانند از دست دادن علاقه به صمیمیت جسمی ، یا کاهش احساس مثبت در در پی انتقاد مداوم ، تحقیر یا دفاع صورت می پذیرد. حتی چند دهه ماندن در کنار یکدیگر تضمینی برای ادامه رابطه زن و شوهر نیست : میزان طلاق برای زوج های بالای 50 سال از سال 1990 دو برابر شده است.

برخی از افراد می توانند از سالها ازدواج فاصله بگیرند و بلافاصله احساس سنگینی بار می کنند. از نظر دیگران ، پایان رابطه ای که فقط چند قرار ملاقات طول کشید ، می تواند صدمات عاطفیِ را تحریک کند که سالها ادامه داشته است. هرچند که جدایی اتفاق بیفتد ، می تواند یک عامل اصلی استرس زا باشد و بر خود و عزت نفس تأثیر بگذارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.

تست روانشناسی رابطه ، چیزی است که برای ارزیابی روانشناسی یک رابطه جالب است. این مهم است زیرا در این صورت ، شما فقط می دانید که چرا نوع خاصی از افراد را به خود جذب می کنید ، چرا روابط شما کار نمی کند و چرا اغلب با شرکای خود نادرست رفتار می کنید. بنابراین ، باید هر جند وقت یکبار در یک تست روانشناسی رابطه شرکت کنید و درباره روانشناسی رابطه بیشتر بدانید.

الف – یک هفته

ب – چند روز

ج – یک ماه

د – 3 ماه

الف – این برای زنان و مردان ضروری است.

ب – این همان چیزی است که رابطه را جذاب می کند.

ج- ابزاری عالی برای جلب رضایت زنان است.

د- خسته کننده است.

الف – مادرت

ب- خواهر و برادر شما

ج – بهترین دوست شما

د – معشوق شما

4- فکر می کنید بهترین بازوی اغواگری شما چیست؟

الف – پول شما

ب – نحوه صحبت شما

ج. نگاه شما

د – کاریزمای شما

5- در مورد افرادی که بیشترین جذب را دارند چه چیزی را  بیشتر دوست دارید؟

الف مهربانی آنها

ب – عشق آنها به شما

ج – کمرویی آنها

د – کمبود تجربه آنها

الف. کسی که در دوران نوجوانی داشتید.

رابطه از نظر روانشناسی

ب – اونی که تو بیست سالگی داشتی.

ج – همانی که اکنون دارید.

د- شما هرگز رابطه ای طولانی نداشته اید

7-چه عاملی شما را به جدایی از عاشقانتان سوق می دهد؟

الف) عدم بهداشت آنها.

ب – دروغ های آنها

ج – خیانت های آنها.

د – بی پولی آنها.

الف- 12

ب- 8

ج – 15

د- 22

الف – قد بلند و خوش تیپ / زیبا.

ب- قد بلند و مهربان.

د- مثل یک ستاره هالیوود.

الف – بوسه زبانی.

ب- مالیدن لبها.

ج – لیسیدن لب ها.

د – قفل شدن زبان و لب ها.

اما در روانشناسی رابطه بین زن و مرد حقایق و یافته های عجیبی وجود دارد :

روانشناسی رابطه : نقشه مغز رابطه ، نقش بوسیدن ، چگونگی به نظر رسیدن زوجین ، چه چیزی رابطه را از بین می برد و موارد دیگر …

یک پنجم ثانیه طول می کشد تا مواد شیمیایی محرک سرخوشی هنگام شروع کار بر روی مغز ، آغاز به کار کنند.

مطالعات تصویربرداری از مغز در مورد عشق نشان می دهد که 12 منطقه مختلف مغز درگیر هستند.

هنگام جستجوی عزیز یا فکر کردن در مورد یکی از عزیزان ، این مناطق انتقال دهنده های عصبی، از جمله اکسی توسین ، دوپامین ، وازوپرسین و آدرنالین، را از طریق مغز آزاد می کنند .

مغز همان ضربه ای را از عشق می گیرد که از مقدار کمی کوکائین دریافت می کند.

اولین مطالعه ای که به بررسی تفاوت عصبی بین عشق و میل جنسی می پردازد ، همپوشانی های قابل توجه و تفاوت های مشخصی دارد.

نتایج نشان داد که برخی از شبکه های مغزی کاملاً مشابه با عشق و میل جنسی فعال می شوند.

مناطقی که درگیر احساسات ، انگیزه و افکار سطح بالاتر بودند ، فعال شدند.

این روانشناسی عشق حاکی از آن است که میل جنسی فراتر از یک احساس اساسی نیست ، بلکه شامل انگیزه ای هدفمند و بکارگیری افکار پیشرفته تر است.

عشق در بالای این مدارها ساخته شده است ، و یک منطقه اصلی تفاوت در جسم مخطط یا استریاتوم یا نئواستریاتوم است. این ناحیه از مغز معمولاً با تعادل بین عملکردهای سطح بالاتر و پایین تر مرتبط است.

دو مطالعه جدید در مورد بوسیدن نشان داده است که بوسیدن علاوه بر سکسی بودن ، به افراد در انتخاب شریک زندگی کمک می کند – و آنها را حفظ می کند.

در یک نظرسنجی ، زنان ، به ویژه ، بوسیدن را مهم ارزیابی کردند ، اما اعضای بی ادب تر هر دو جنس ، بوسیدن را به عنوان یک روش بسیار مهم در آزمایش همسر جدید ارزیابی کردند.

اما بوسیدن فقط در آغاز رابطه مهم نیست. همچنین در حفظ رابطه نقش دارد.

محققان ارتباطی بین میزان بوسیدن طولانی مدت شرکا و کیفیت رابطه آنها پیدا کردند.

این رابطه بین رابطه جنسی بیشتر و بهبود رضایت از رابطه مشاهده نشده است.

افرادی که 25 سال با یکدیگر زندگی می کنند ممکن است از ویژگی های صورت مشابهی برخوردار شوند.

یک مطالعه در مورد روانشناسی عشق نشان داده است که بیش از 25 سال از ازدواج ، ویژگیهای صورت زوجین شبیه به یکدیگر است ، همانطور که توسط ناظران مستقل قضاوت می شود.

این ممکن است به دلیل شباهت در رژیم غذایی ، محیط ، شخصیت یا حتی نتیجه همدلی با همسرتان در طول سالها باشد.

بر اساس تحقیقات جدید ، برخلاف خرد دریافت شده ، روابط از راه دور می تواند کارساز باشد.

دو عاملی که به زنده نگه داشتن روابط از راه دور کمک می کند این است که این زوجین:

اطلاعات صمیمی تری را به یکدیگر بگویند.

دید ایده آل تری نسبت به شریک زندگی خود داشته باشند.

در نتیجه ، کسانی که در روابط از راه دور هستند اغلب از رضایت و ثبات رابطه ای مشابه افرادی که از نظر جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند برخوردارند.

بیش از 40 سال است که روانشناس پروفسور جان گاتمن روانشناسی عشق را تجزیه و تحلیل می کند.

او دهه ها در بسیاری از مطالعات روانشناسی زوج ها را دنبال کرده است تا ببیند چه نوع رفتارهایی پیش بینی می کند که آنها با هم بمانند.

چهار چیز وجود دارد که روابط را سُست می کنند : انتقادات مکرر ، بسیاری از اظهارات تحقیرآمیز مانند کنایه ، دفاعی بودن و سنگ اندازی ، که در این صورت است که ارتباطات تقریباً کاملاً از بین می روند.

براساس تحقیقات جدید ، در طول سالها چهره ازدواج به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

قبلاً بیشتر تأمین امنیت و استحکام بود ، اکنون مردم خواهان تحقق اهداف روانی از ازدواج خود هستند.

بیش از هر زمان دیگر مردم انتظار دارند که ازدواج بیشتر سفری به سوی خودشکوفائی و تحقق بخشیدن به خود باشد.

متأسفانه در مقابل این خواسته ها ، زوجین برای رسیدن به این رشد وقت و تلاش کافی نمی گذارند.

الی فینکل (Eli Finkel) ، نویسنده مطالعه ، توضیح داد:

اگر رابطه شما به کمی زمان نیاز دارد ، ممکن است دیگر نیازی به درمان نباشد – تماشای چند فیلم با هم می تواند این مشکل را حل کند.

یک مطالعه جدید سه ساله نشان می دهد که با تماشای فیلم های مربوط به روابط و بحث درباره آنها ، میزان طلاق بیش از نصف شده است.

رونالد روگ  (Ronald Rogge) ، نویسنده اصلی این تحقیق ، گفت:

حتی پس از طلاق ، روابط لزوماً پایان نمی یابند ، خصوصاً اگر فرزندی وجود داشته باشد.

مطالعه ای درمورد مشارکت والدین پس از طلاق نشان داده است که می تواند یکی از پنج راه را دنبال کنند ، سه روش اول نسبتاً کاربردی در نظر گرفته می شود :

-جان جوزف پاول ، نویسنده کتاب راز عاشق ماندن

– چارلز اف. گلاسمن ، نویسنده کتاب  مغزی را تخریب کنید که می تواند زندگی شما را تغییر دهد

-رابین ویلیامز

-دونالد میلر

-امی گرانت

-جان مارک گرین

-لیندا آلفیوری

-دینکار کالوترا

-گلوریا استاینم

-برن براون

– شاکتی گاوین

-آلبر کامو

– آنتوان دو سنت اگزوپری Antoine de Saint-Exupéry

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

COPYRIGHT © 2018 – 2022 Psycho Darman ALL RIGHTS RESERVED
– تماس با ما : 36624082 – 031

چالش در رابطه عاطفی اجتناب‌ناپذیر است. هر چقدر هم حس کنیم به شریک عاطفی خود نزدیکیم و با هم شباهت داریم، باز هم مشکلات و چالش‌ها به سراغ‌مان می‌آیند.

یک روز ممکن است درباره‌ی حریم شخصی و حد و حدود آن بحث کنیم، روزی دیگر در مورد حفظ یا قطع ارتباط با یک دوست مشترک.

یک بار درباره‌ی مسائل سیاسی اختلاف‌نظر پیدا می‌کنیم و یک بار هم درباره‌ی ماندن یا استعفا دادن از شغل فعلی.

گاهی این‌که شریک عاطفی‌مان سر در موبایل برده و برای حرف زدن با ما وقت نمی‌گذارد خود می‌تواند منشاء یک بحث و جدال تازه باشد و گاهی، تغییر نظر شریک عاطفی‌مان در مورد داشتن یا نداشتن فرزند.

فهرست چالش‌های رایج در روابط عاطفی بسیار طولانی است و اگر کسی بگوید در رابطه عاطفی هرگز چنین چالش‌هایی به وجود نمی‌آید احتمالاً هیچ‌وقت چنین رابطه‌‌هایی را تجربه نکرده است.

رابطه از نظر روانشناسی

درباره‌ی مشکلات رابطه عاطفی بسیار گفته‌اند و نوشته‌اند. بخشی از این نوشته‌ها بر پایه‌ی مشاهدات و تجربیات گوینده هستند و برخی دیگر بر پایه‌ی مطالعات علمی شکل گرفته‌اند. رابطه عاطفی آن‌قدر پیچیده است که نمی‌توان انتظار داشت مطالعات علمی بتوانند همه‌ی جنبه‌های آن را پوشش دهند. اما در عین حال، دستاوردهای علمی هم در این زمینه کم نبوده‌اند.

در این درس می‌خواهیم به مدل ذهنی درباره‌ی رابطه بپردازیم و ببینیم این بحث چگونه می‌تواند به ما در کاهش نارضایتی از رابطه کمک کند.

بحث مدل ذهنی درباره‌ی رابطه را نخستین بار ریموند نی (Raymond Knee) مطرح کرد و پس از او محققان متعددی آن را توسعه دادند (+).

کارول دوک در دهه‌ی نود میلادی به شدت روی موضوع طرز فکر یا مدل ذهنی متمرکز بود و مقالات متعددی را در این زمینه منتشر کرد. دوک انسان‌ها را در یک طیف قرار می‌داد که در یک سر آن ذهنیت ثابت (Fixed Mindset) و در انتهای دیگر آن ذهنیت رشد (Growth Mindset) قرار داشت.

دستاوردهای این مطالعات نهایتاً یک دهه بعد در قالب کتاب Mindset منتشر شد که آن را جداگانه به صورت کامل معرفی کرده‌ایم (کتاب طرز فکر).

تلاشی که دوک از دهه‌ی نود میلادی آغاز کرد باعث شد فضای جدیدی در تحلیل مدل ذهنی انسان‌ها باز شود.

پس از دوک محققان بسیاری سعی کردند ایده‌ی تئوری‌های ضمنی را در حوزه‌های دیگر به‌کار ببرند و آزمایش کنند و اتفاقاً بسیاری از آن‌ها موفق هم شدند. ریموند نی یکی از این افراد بود. او از خود پرسید:

آیا می‌توان گفت ذهنیت ثابت و ذهنیت رشد در رابطه عاطفی هم وجود دارد و روی آن تأثیر می‌گذارد؟

مثلاً می‌توانیم بگوییم مهناز و بهداد در رابطه با شریک عاطفی خود مشکل مشابهی داشتند، اما تفاوت در مدل ذهنی باعث شد که به شکل‌های بسیار متفاوتی رفتار کنند؟

او نتیجه‌ی مطالعاتش را در قالب یک مقاله منتشر کرد و نشان داد که تفاوت در مدل ذهنی می‌توان به تفاوت‌های جدی در رفتار و عملکرد منتهی شود. او به این سوالات پاسخ داد:

پیش از این‌که بحث را جلو ببریم، لازم است دو مدل مختلف نگاه به رابطه عاطفی را کمی بیشتر شرح دهیم:

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های حمایت اجتماعی و رابطه عاطفی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. به عنوان عضو ویژه‌ی متمم به مجموعه درس‌های بسیار بیشتری از جمله درس‌های زیر دسترسی پیدا می‌کنید:

  فهرست درس‌های متمم

ضمناً از میان دوستان متممی، کسانی که درس‌های حمایت اجتماعی و رابطه عاطفی را مطالعه کرده‌اند، به درس‌ها و موضوعات زیر نیز علاقه نشان داده‌اند:

  مدیریت استرس  |  مهارت ارتباطی  |  کوچینگ

  شخصیت شناسی | خودشناسی  |  مدیریت تعارض

  چگونه شاد باشیم | عزت نفس  | هوش هیجانی

  تحلیل رفتار متقابل  |  روانشناسی مثبت گرا  |  حل مسئله

تمرین و مشارکت در بحث

تجربه‌ی شما از این دو ذهنیت چیست؟ بیشتر به کدامیک از آن‌ها تکیه کرده‌اید؟

بر اساس خاطرات و تجربیات شما، هر یک از این دو ذهنیت چه فرصت‌ها و تهدیدها، یا مزیت‌ها و هزینه‌ایی می‌توانند ایجاد کنند؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری حمایت اجتماعی به شما پیشنهاد می‌کند:

متمم مخففِ محل توسعه مهارتهای من است؛ یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه‌ی درباره متمم مراجعه کنید.

ما برای هر یک از درس‌های متمم، یک نقشه راه داریم که به یادگیری آن درس کمک می‌کند.

می‌توانید با مراجعه‌ به صفحه‌ نقشه راه یادگیری، عنوان درس‌های مختلف متمم را ببینید.

همچنین می‌توانید دوره MBA متمم را ببینید.

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به چیزی در حدود نصف درسهای متمم دسترسی خواهید داشت.

پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به کاربر ویژه تبدیل شوید.

رابطه از نظر روانشناسی

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۷۴ هزار تومان)، فصلی (۱۹۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۳۴۵ هزار تومان) و یکساله (۵۸۵ هزار تومان) بخرید.

برای اطلاعات بیشتر لطفاً به صفحه‌ی ثبت نام مراجعه کنید.

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

ثبت‌نام | اطلاعات بیشتر     فهرست درس‌های متمم

صرفا چون متمم تجربه شخصی رو می خواست من این مطلب رو می نویسم و ابتدا عرض  کنم قصدم خدای نکرده اهانت به رشته تحصیلی یاقشر خاصی نیست.

من خودم در رشته تجربی درس خوندم و در همون گرایش ادامه تحصیل دادم منتها  همسرم رشته انسانی بودند.شاید این ضعف من بود که فقط روی تحصیلات دانشگاهی تمرکز کرده بودم .اما فکر میکنم رشته ایشون امکان بیشتری برای مطالعه خارج درس فراهم می کرد.(بازم می گم این یک توجیهه). در مورد یک مشکل ساده می تونست  خیلی شفاف و قابل فهم صحبت کنه.  یکی از جالب ترین اتفاقات این بود که از همون اوایل بهم پیشنهاد کتاب می داد مثلا اولین کتابی که بهم داد کتاب “طاعون” بود. (16 سال پیش)بعد از تموم کردنش ازم پرسید بنظرت طاعون ممکنه دوباره به اون شهر برگرده؟ و من …؟؟؟ همسرم گفت که وقتی کتابی رو تموم می کنی سعی کن مصداق های اونو تو زندگی پیدا کنی. شهری که مستعد گرفتن طاعون بوده امکان برگشت دوباره اون حتما وجود داره . تو شروع زندگی هم قطعا مشکلاتی خواهیم داشت ولی از اول بهم قول بدیم که راجع بهش صحبت کنیم. چون مشکلات همیشه دلیل مشخصی ندارند و باید ریشه ای به اونها نگاه کنیم. یکی دیگه از کتابهایی که اوایل حتما اصرار داشت بخونم کتاب ” ارتباط متقابل” بود.

شاید اگر من به شیوه خودم پیش می رفتم بیشتر شبیه ذهنیت ثابت عمل می کردم ولی این دیدگاه باعث شد منفعلانه با قضایا برخورد نکنم.

دور وبرخودمون افراد زیادی رو می بینیم که با خوندن چندین کتاب روانشناسی و …. ادعا می کنند آدم شناس قابلی شدند و شخصیت آدم ها رو می تونن بخوبی تشخیص بدهند. اما وقتی  وارد رابطه های مختلف می شوند ،همچنان ناپختگی و بی تجربگی خودشون رو ثابت می کنند و در تمام رابطه ها یکنواخت عمل می کنند و انعطاف ندارند.قسمت جالب قضیه اینجاست که بر آدم شناس بودن خود اصرار دارند و نصایح اطرافیان رو مورد توجه قرار نمی دهند و حاضر به تغییر الگوی فکری خودشون نیستند.

شاید این تعریف ابن سینا مکمل این بحث باشه:

“خردورزی یعنی اینکه دنیای ذهنی انسان برداشتی باشد از دنیای عینی “

دنیای عینی دایم درحال تغییره پس ذهن ماهم نیاز به رشد و تغییر داره.

 

شناسه کاربری:

پسورد:

نام و نام خانوادگی

شناسه کاربری:

ایمیل:

پسورد:

لطفا معادله زیر را تکمیل نمایید:

2 + هفت =

شناسه کاربری یا ایمیل خود را وارد نمایید.در صورت صحیح بودن، پسورد جدید به ایمیلتان ارسال خواهد شد

شناسه کاربری یا ایمیل:


متمم چیست؟Downloads-icon


یک مقالهDownloads-icon

رابطه همه انسانها نیازمند رابطه و برقراری ارتباط با دیگران هستند. چرا که انسان اصالتا موجودی است اجتماعی و حیات و زندگی پویا و مولد آدمی در گروه روابط بین فردی و ارتباطات موثر و مفید و متقابل با دیگران است. به سخن دیگر بدون ارتباطات موثر و مفید و متقابل با دیگران است. به […]

رابطه

همه انسانها نیازمند رابطه و برقراری ارتباط با دیگران هستند. چرا که انسان اصالتا موجودی است اجتماعی و حیات و زندگی پویا و مولد آدمی در گروه روابط بین فردی و ارتباطات موثر و مفید و متقابل با دیگران است. به سخن دیگر بدون ارتباطات موثر و مفید و متقابل با دیگران است. به سخن دیگر بدون ارتباطات موثر اجتماعی و تعامل بین فردی انسان نمی تواند به رشد مطلوب و شکوفایی شخصیت خود برسد.

بخش قابل توجهی از تبلور استعدادها و شکفته شدن توانمندی ها، و معنا یافتن قابلیت ها و مسوولیت پذیریها و تحول شخصیت متعادل و متعالی انسان در نتیجه حیات اجتماعی، به برداشت های مشاهده ای، پیوند های خانوادگی، اکتسابهای آموزشگاهی و تجارب زندگی جمعی فراهم می گردد به طوری که هرگونه محرومیت از روابط مطلوب و منطقی با دیگران و دورماندن از زندگی پویایی اجتماعی زمینه اضطراب و افسردگی و عقب ماندگی فرهنگی را هموار می نماید.

اما اولین جوانه های ارتباط بین انسانها در حریم خانواده پدیدارمی گردد، و اگر بخواهیم دقیق تر سخن بگوییم ونقطه آغازین ارتباط و روابط دو انسان را به تصویر بکشیم. زیباترین تصور نمایشی از تاثیر پذیری فرزند( جنین) در داخل رحم از خلق و خوی مادر خواهد بود.

رابطه از نظر روانشناسی

روابط درون خانوادگی از اهمیت و حساسیت فوق العاده ای برخوردار است و چگونگی این روابط نقش بسزایی در شکل گیری نگرشها وبازخوردهای اجتماعی، آمادگی و توسعه مهارتهای اجتماعی اعضای خانواده خواهد داشت.

به طور کلی چگونگی روابط درون خانوادگی بیشترین تاثیر را در توان و نحوه برقراری و استمرار رابطه با دیگران را در بین اعضای خانواده خواهد داشت.

پایه و اساس روابط درون خانوادگی بر محور رابطه زن و شوهر( پدر و مادر) استوار است.

نحوه ارتباط فی مابین زنها و شوهرها می تواند ترسیمگر چگونگی روابط بین پدرها، پسرها، مادرها و دخترها، خواهرها و برادرها و بلکه عروسکها ومادرشوهرها و نوه ها ومادربزرگها و…. باشد.

رابطه خوشایند و آرام بخش زنها و شوهرها نه تنها مناسب ترین بستر رشد و شکوفایی و تعالی شخصیت آنها را فراهم می نماید، بلکه چنین رابطه ای بین پدرها و مادرها نیاز همیشه فرزندان را به رابطه ی گرم و خوشایند و دوست داشتنی با اولیای خود تامین می نماید.

برقراری رابطه خوشایند و موثر و پایدار و تعالی بخش بین انسانها به ویژه اعضای یک خانواده متعادل و متعالی از بیشترین اهمیت برخوردار است.

در این مجموعه سعی گردید، به گونه ای که مقدور و میسور بوده است روابط موجه و مطلوب درون خانوادگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. اما قبل از آن که به تشریح و تحلیل برخی از روابط مهم درون خانوادگی بپردازیم. بسیار مناسب خواهد بود که به طور خلاصه به مبانی و عوامل موثر در برقراری ارتباط و حفظ و استمرار یک رابطه موثر و انتقال پیامها و ارزشها اشاره گردد.

عوامل موثر در برقراری ارتباط و استمرار رابطه ها

به طور کلی برای اینکه بتوانیم بستر مناسبی برای برقراری ارتباط و حفظ و استمرار یک رابطه پایدار و موثر با دیگران، بالاخص با اعضای خانواده و نزدیکان و آشنایان و همکاران و معاشران پدید آوریم، ناگریز می بایست به عوامل موثر در برقراری، حفظ و تقویت روابط انسانی و ارتباطات اجتماعی توجه خاص مبذول داشته باشیم. با عنایت به اینکه در هر ارتباط و رابطه ای با دیگران آگاهانه و ناخودآگاه به طور مستقیم و غیر مستقیم، خواسته و ناخواسته پیامی را با کلام و یا رفتار انتقال داده شده و گوشه هایی از باورها و ارزشهای حاکم به اندیشه ها درتعامل قرار میگیرند می بایست در برقراری رابطه با دیگران و تامین نیاز ارتباطی مخاطبان ضمن آشنایی با ویژگی ها و نیازهای حاکم بر نفسانیان انسانها خود را به موثرترین شیوه ها و روش های روانشناختی ارتباط مسلح نمائیم چرا که هر نوع تقویت، تغییر، کنترل و هدایت رفتار موثر در کوچکترها و  بزرگترها مستلزم برقراری ارتباط با ایشان و متاثر کردن حوزه شناختی و عواطف و احساسات آنان است. بدیهی است در این رهگذر تاثیرپذیری کودکان و نوجوانان در نتیجه برقراری ارتباط متقابل و خوشایند،فراگیر و دوست داشتنی با الگوهای محبوب و مطلوب فوق العاده قابل ملاحظه است. در هر حال برخی از عوامل موثر در برقراری ارتباط و حفظ و استمرار یک رابطه مطلوب و خوشایند با دیگران بخصوص اعضای خانواده از این قرارند.

۱_ ویژگیهای شخصیتی و نیازهای روانی و اجتماعی معاشران و مخاطبان

۲_ موضوع و یا محتوای پیام مورد نظر در فرایند ارتباط

۳_ شرایط و موقعیت برقراری ارتباط

۴_ روش برقراری ارتباط و انتقال پیام

۵_ ویژگی های الگوهای بزرگسال و مروجان ارزش های اخلاقی

که در اینجا به اختصار شماره یک را توضیح خواهیم داد 

۱_ ویژگیهای شخصیتی و نیازهای روانی و اجتماعی معاشران و مخاطبان

توجه به ویژگی ها و نیازهای عاطفی و روانی همه معاشران و مخاطبان به ویژه اعضای خانواد، نزدیکان و خویشان، بزرگترها و کوچکترها، کودکان و نوجوانان، از مهم ترین مبانی روان شناختی اجتماعی و اولین گام در روان شناسی ارتباط است. در برقراری و حفظ یک ارتباط  قوی، پایدار و سازنده و پویا با شناخت ویژگیهای زیستی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی، تمایلات، علائق و انگیزه ها، بازخورد ها و نگرش ها، نیازهای روانی معاشران و مخاطبان از نزدیکان و وابستگان، کودکان و نوجوانان و نظام ارزشی حاکم به اندیشه و افکار ایشان، اساسی ترین عامل در جهت رسیدن به اهداف برقراری ارتباط است.

در همین ارتباط می بایست توجه داشت که از جمله ویژگیهای حاکم به نفسانیات انسانها این است که همه انسانها، کوچکتر و بزرگترها، بجه ها، نوجوانها، دخترها و پسرها، زنها و مردها، جوانها و میان سالها، پیرزنها و پیرمرد ها، نزدیکان و آشناها، همسایه ها و غریبه ها، فامیلها و همشهریها، نیازمند توجه و تکریم و محبت اند.آری قانون حاکم به نفسانیان آدمی چنین است که:

همه ی انسانها فطرتا محبت پذیر و قهر ستیزند.

همه ی انسانها تشویق پذیر و تنبیه گریزند.

همه ی انسانها تایید طلب و انتقاد گریزند.

همه ی انسانها تکریم پذیرند و تحقیر گریزند.

همه ی انسانها دوستدار محبت و تعلق خاطرند.

همه ی انسانها دوستدار وحدت شخصیت و رهایی از تعارض ها و تضادها هستند.

همه ی انسانها آرامش خواه و امنیت طلبند.

همه ی انسانها دوست دارند در محیطی سرشار از صمیمیت و صفا زندگی کنند.

همه ی انسانها دوستدار موفقیت و گریزان از شکست و ناکامی هستند.

همه ی انسانها دوست دارند اعتماد به نفس قوی داشته باشند.

همه ی انسانها، به خصوص بچه ها دوست دارند با رفتار و گفتار و اندیشه ی خود ابراز وجود کنند.

همه ی انسانها دوست دارند به هویت فردی و ویژگی های شخصیتی آنها توجه شود.

همه ی انسانها فطرتا دوستدار مهربانی و صمیمیت هستند.

همه ی انسانها، به خصوص کوچکترها دوست دارند با الگوهای محبوب رفتاری همانند سازی کنند.

همه ی انسانها، به ویژه نوجوانان و جوانان دوست دارند سرمشق و الگوی مهربانی برای چگونه زیستن داشته باشند.

همه ی انسانها، به خصوص کودکان و نوجوانان دوست دارند که همواره مورد حمایت و پشتیبانی الگوهای بزرگسال و محبوب خود باشند.

همه ی بچه ها دوست دارند که پدران و مادران آنها مهربان ترین پدرها و مادر ها باشند.

رابطه از نظر روانشناسی

همه پدرها و مادرها دوست دارند فرزندانشان سالم و صالح و مهربان و صمیمی باشند.

همه دوست دارند با آنها صمیمانه و متواضعانه و شفیقانه و حکیمانه صحبت نمایند.

و همه از رفتار مغرضانه و متکبرانه، غریبانه و حاکمانه و تنبیه گرانه و تهدید گرانه ناخرسند و گریزانند.

همه دوست می دارند نقطه آغازین ارتباط با ایشان به دور از زبان انتقاد و با اذعان به ویژگی های مثبت و توانمندیهای ارزشمند آنها باشد.

به عبارت دیگر در برقراری ارتباط با دیگران شایسته و بایسته آن است که با انگیزه و اراده و نیت و هدفی متعالی، بیانی گیرا و لین و پرجاذبه و با بهره گیری از واژه های مثبت و خوشایند و تایید گر نقاط قوت شخصیت طرف مقابل به میدان ارتباطات موثر انسانی وارد شویم. هرگز در مقام ارشاد و هدایت و تربیت و اصلاح رفتار معاشران به ویژه کودکان و نوجوانان، در ارتباط اولیه با قیافه ای عبوس و گرفته و حالتی عصبانی و پرخاشگر با ایشان مواجه نشویم و شخصیت آنان را تحقیر ننمائیم. بنابراین تلاش کنیم که در آغاز ارتباط کلامی و هنگام مخاطب قرار دادن نزدیکان و دوستان بالاخص کودکان و نوجوانان به صورت حاکمانه به وعظ و نصیحت ننشینیم و به طور مستقیم نقاط ضعف و یا ناتوانیهای احتمالی آنان را مورد توجه قرار نداده و متذکر نشویم.

بدون تردید در بین معاشران ما کودکان و نوجوانان بیشتر از دیگران به رابطه صمیمانه و رفیقانه با الگوهای محبوب بزرگسال نیاز دارند. آنان با همه وجود خریدار چهره متبسم و مصمم ما و گل واژه های محبت هستند. بنابراین به رغم همه مشکلات و نارساییهای احتمالی، همواره باید خودمان را به واژه ها و عبارت مهر آمیز و تایید گر شخصیت و نقاط قوت رفتاری ایشان مجهز کنیم. چرا که تجربه نشان داده است بسیاری از رفتارهای نامطلوب و سازش نایافته و یا کجرویهای اجتماعی برخی از کودکان و نوجوانان و جوانان عمدتا ناشی از آن است که معاشران بزرگسال ایشان به نیازهای روانی و عاطفی آنها توجه چندانی مبذول نداشته و وجودشان را از بذرهای مهر و محبت، تایید و تشویق و تکریم شخصیت خالی گذاشته اند، و همین خلا عاطفی و پریشانی خاطر زمینه بروز غالب اختلالات رفتاری است.

بدیهی است بعضا به هنگام برقراری ارتباط با کودکان و نوجوانان و یا جوانانی که به دلیل برخی از رفتارهای نامطلوب ایشان نسبت به آنها نگرش یا بازخورد چندان مثبتی نداریم یکپارچگی شخصیت و همه نیازهای عاطفی و روانی آنها را نادیده می پنداریم و در نهایت  کم توجهی زبانی جز زبان تهدید و انتقاد به کارمان نمی آید. درحالی که همان گونه که بیشتر اشاره گردید همه انسانها، سالم و خطاکار، آرام و پرخاشگر، با ادب و بی ادب به زبان تایید و محبت و تکریم دیگران نیاز دارند. و زبان تایید و تشویق و تکریم و رفتار محبت آمیز می تواند موثرترین داروی درمان برای بسیاری از رفتارهای نابهنجار و کژرویهای فردی و انحرافات اجتماعی باشد. لذا همیشه باید به نیازهای عاطفی و روانی معاشران و مخاطبان خود از کودکان و بزرگسالان و نیز ایشان به تایید و تکریم توجه داشته باشیم.

 

بریده ای از کتاب: روانشناسی رابطه ها

نویسنده: دکتر غلامعلی افروز استاد ممتاز دانشگاه تهران

انتشارات: دانشگاه تهران

چاپ: ششم

برای مطالعه ی ادامه ی این مطلب و سفارش کتاب می توانید با شماره ی ۰۲۱۸۸۳۰۵۰۲۸

۰۹۰۳۲۰۲۹۲۳۵ تماس حاصل فرمایید.

 

فرزندپروری مؤثر( بخش ۲) : توضیح دادن در حالت ذهنی هیجانی : نوجوان یا والدینی که کاملاً منطقی کار می‌کنند، برنامه‌ریزی یا تصمیم‌گیری می‌کنند، در مورد وقایع و منطق فکر می‌کنند و تأثیر هیجانات را روی شرایط و تصمیمات در نظر نمی‌گیرند. اگر عملکرد شما بیشتر منطقی باشد، نمی‌توانید بفهمید که چرا وقتی کسی واکنشش […]

چرا نیاز به مراقبت و شفقت نسبت به خود داریم ؟ یکی از دستاوردهای روانشناسی و حوزهی سلامت روان در سالهای اخیر، برجسته کردن نقش بهزیستی، نوع دوستی، شفیق بودن نسبت به خود و دیگران و مراقبت در رشد روانی و جسمانی انسانهاست. به عبارت دیگر، استرسها و فشارهای روانی نقطهی مقابل سلامت و بهداشت […]

تشخیص اضطراب اجتماعی :اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) که گاهی با عنوان فوبیا یا ترس اجتماعی نیز شناخته می شود؛ یک موقعیت معمول است ولی ممکن است تشخیص آن سخت باشد و یا حتی با دیگر مشکلات ذهنی اشتباه گرفته شود. شخصی که این اختلال را متحمل می شود زمانیکه که در موقعیتهای اجتماعی قرار می […]

انسان متعالی شاید بتوان گفت که ما انسان را با هیجاناتش تعریف می کنیم ، انسان حرکت می کند ، از حرکت باز می ایستد که پاسخ گوی نیازهایش باشد ، در هر لحظه انسان در جهت پاسخ گویی به نیازها و احساساتش قدم بر میدارد پس می توان گفت که ما زنده ایم چون […]

هوش عاطفی اجتماعی اصطلاح هوش عاطفی به نظر می رسد که برای نخستین بار در سال ۱۹۶۴ در مقاله ای که توسط مایکل بلدوچ نشر یافت استفاده شد و سپس در سال ۱۹۶۶ این اصطلاح در مقاله ای با عنوان: “تمرین روانشناسی و روانپزشکی کودک” توسط بی. لنر در مجله رواندرمانی ظاهر شد. در سال […]

پاسخ گویی به سوال ها و مشکلات در زمینه روانشناسی

برای ورود اینجا کلیک کنید

هر انسانی نیازمند یک رابطه سالم هست. اما گاهی افراد نامناسبی را برای رسیدن به این خواسته انتخاب می‌کنیم و یا راهکارهای مناسبی که بتوانند ما را به چنین رابطه‌ای برسانند را نمی‌شناسیم. رابطه سالم به‌خودی‌خود ایجاد نمی‌شود و این شما هستید که می‌بایست هنر ایجاد چنین ارتباطاتی را داشته باشید. اگر به هر دلیلی احساس می‌کنید رابطه عاطفی شما از آنچه می‌خواهید فاصله دارد و یا نمی‌توانید یک رابطه سالم و طولانی‌مدت برای خود ایجاد کنید، بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک می‌کنند تا رفتارهای اشتباه یا نقاط ضعف خود و طرف مقابل را بشناسید و برای بهبود آن‌ها اقدام نمایید.

برای داشتن یک رابطه سالم ابتدا می‌بایست با ویژگی‌های این شکل از رابطه آشنا باشیم. سعی کنید این ویژگی‌ها را در رابطه خود بررسی کنید و به این سؤال پاسخ دهید که هریک از آن‌ها تا چه میزان در رابطه شما وجود دارد؟ از این طریق خواهید توانست بخش‌هایی از رابطه که نیاز به توجه بیشتر دارند را شناسایی کنید. بعضی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک رابطه سالم عبارتند از:

رابطه عاطفی سالم به شما احساس آرامش و رضایت‌خاطر خواهد داد. درواقع روابط سالم منبعی هستند که انرژی و آرامش روانی را برای شما به همراه می‌آورند. درنتیجه اولین و ساده‌ترین ویژگی یک رابطه موفق این است که شما از بودن در آن احساس خوبی داشته باشید. البته این موضوع به معنای آن نیست که افراد دارای رابطه عاطفی سالم هرگز دچار مشکل نمی‌شوند و رابطه آن‌ها همواره شکلی مثبت دارد، بلکه به معنای آن است که در اکثر مواقع آن‌ها احساس مثبتی را به یکدیگر منتقل می‌کنند.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم یک رابطه سالم ابراز علاقه طرفین به یکدیگر است. کسانی که به یکدیگر علاقه دارند محبت را در کلام و همین‌طور رفتار به یکدیگر منتقل می‌کنند و به عبارتی این اطمینان را در یکدیگر ایجاد می‌کنند که طرف مقابل به آن‌ها علاقه دارد.

احترام به طرف مقابل و حفظ حرمت‌ها یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که یک رابطه عاطفی موفق می‌بایست داشته باشد. وجود اختلاف‌نظر و تفاوت میان همه افراد موضوعی طبیعی است. بااین‌حال آنچه یک رابطه مطلوب را از روابط بیمار جدا می‌کند این است که در این روابط طرفین به تفاوت‌هایی که با یکدیگر دارند احترام می‌گذارند و هیچ‌یک از آن‌ها سعی نمی‌کند دیگری را شبیه به خود کرده یا او را به دلیل طرز فکر و رفتارش مسخره کند.

رابطه از نظر روانشناسی

یکی از شایع‌ترین مشکلات روابط ناسالم این است که در این روابط صرفاً یکی از طرفین برای جلب رضایت و آرامش طرف مقابل تلاش می‌کند. این موضوع به‌تدریج باعث خواهد شد تا فرد احساس خستگی کرده و دیر یا زود از ادامه رابطه صرف‌نظر کند. اما در روابط سالم هر دو طرف برای جلب رضایت و موفقیت یکدیگر تلاش می‌کنند.

یکی از نشانه‌های عشق واقعی این است که طرفین در کنار رابطه عاطفی که با یکدیگر دارند برای رشد و پیشرفت یکدیگر تلاش می‌کنند و مانعی برای یکدیگر در این زمینه‌ها ایجاد نمی‌کنند. به عبارتی هر دو طرف سعی می‌کنند تا آنچه در توان دارند برای موفقیت بیشتر طرف مقابل انجام دهند. برای آشنایی با روانشناسی عشق کلیک کنید.

باور به صداقت و تعهد طرف مقابل یکی از ویژگی‌های اساسی است که در یک رابطه سالم وجود دارد. در این روابط اعضا به یکدیگر اعتماد کامل دارند و هیچ‌یک از آن‌ها سعی نمی‌کند با ایجاد محدودیت در زندگی یا بررسی حریم شخصی طرف مقابل نگرانی‌های خود را از بین ببرد.

درک احساس یکدیگر و همراهی کردن در شرایط سخت را می‌توان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های یک رابطه سالم دانست. در یک رابطه سالم هنگامی‌که یکی از طرفین دچار مشکل یا ناراحتی می‌شود دیگری به او برای بهبود حال روحی کمک خواهد کرد و همین‌طور به وی نشان خواهد داد که متوجه شرایط روحی و نگرانی‌های او هست.

پنهان‌کاری، دروغ یا فریب هرگز در یک رابطه سالم جایی ندارند. در این روابط طرفین با یکدیگر درنهایت صداقت برخورد می‌کنند. زیرا باور دارند طرف مقابل، آن‌ها را همان‌گونه که هستند دوست دارد و نیازی نیست تا چیزی را از وی مخفی نگه دارند.

افرادی که یک رابطه عاطفی سالم را تجربه می‌کنند تمامی ساعات شبانه‌روز را با یکدیگر نمی‌گذرانند، بلکه هر یک از آن‌ها زمان‌هایی را برای اختصاص به سایر مشغولیت‌های زندگی اختصاص می‌دهد. برعکس در یک رابطه بیمارگون یکی از طرفین یا هردوی آن‌ها به دلیل احساس ناامنی که دارد سعی می‌کند تا همواره شریک عاطفی را در کنارش نگه دارد و دوری از او باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در فرد خواهد شد.

بیشتر بخوانید : شروع رابطه عاشقانه | چگونه رابطه عاشقانه را بهترین مقدمه شروع کنیم؟

برای داشتن یک رابطه سالم سعی کنید در کلام و رفتارتان نسبت به طرف مقابل محبت داشته باشید. اگرچه برخی افراد اهمیتی به کلام محبت‌آمیز نمی‌دهند و حتی این تصور وجود دارد که نشان ندادن محبت بیشتر می‌تواند طرف مقابل را به سمت آن‌ها جلب کند! مشاورین خانواده معتقدند با استفاده از کلام و رفتار محبت‌آمیز می‌توانید دلگرمی و آرامش را به طرف مقابل هدیه کرده و او را تا حد زیادی نسبت به رابطه امیدوار نگه دارید.

یکی از اشتباهات رایج بسیاری از افراد این است که تصور می‌کنند نظرات آن‌ها صحیح‌تر از دیگران است و به همین خاطر تلاش می‌کنند تا طرف مقابل را به صورتی که می‌خواهند تغییر دهند. علاوه بر اینکه شما هرگز موفق نمی‌شوید شخصیت کسی را عوض کنید این رفتار باعث خواهد شد تا طرف مقابل‌تان از شما رنجیده و رابطه شما دچار مشکلات جدی شود. به همین خاطر سعی کنید در یک رابطه انعطاف داشته باشید و به طرف مقابل‌تان این احساس را بدهید که او را به همان صورتی که هست دوست دارید و می‌پذیرید.

یکی از توانایی‌های زوجینی که رابطه مثبتی با یکدیگر دارند این است که آن‌ها به‌خوبی می‌توانند راجع به موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت کرده و به یک نتیجه مشترک برسند. صحبت کردن از خواسته‌ها و ناراحتی‌ها یکی از مهم‌ترین نکاتی است که برای داشتن یک رابطه مطلوب باید به آن توجه داشته باشید. اگر احساس می‌کنید به هر دلیلی نمی‌توانید با طرف مقابل‌تان بر سر مسائل مختلف صحبت کرده یا راجع به موضوعی به تفاهم برسید، بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید.

یکی از راهکارهای ایجاد علاقه و همین‌طور عمق بخشیدن به رابطه این است که با شریک ‌احساسی‌تان خاطرات شیرینی داشته باشید. خاطرات تأثیر بسیاری در ایجاد صمیمیت میان انسان‌ها دارند. به همین خاطر اگر به دنبال ساختن یک رابطه سالم هستید سعی کنید تا جای ممکن خاطرات شیرینی را در کنار طرف مقابل رقم بزنید.

توجه نشان دادن به موضوعاتی که برای طرف مقابل شما اهمیت دارند می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد. هنگامی‌که شما به این موضوع اهمیت می‌دهید در درجه اول این پیغام را به شریک احساسی‌تان می‌رسانید که او و خواسته‌هایش برای شما اهمیت دارند و همچنین این موضوع باعث خواهد شد تا شما بیشتر با دنیای ذهنی و احساسی طرف مقابلتان آشنا شوید.

یکی از نشانه‌های یک رابطه نامطلوب این است که یکی از طرفین دائماً دیگری را به برهم زدن رابطه تهدید می‌کند و یا به بهانه‌های مختلف برای مدتی قهر می‌کند. این‌گونه رفتارها دیر یا زود باعث خواهد شد تا شریک احساسی شما خسته شده یا حتی تصمیم بگیرد رابطه را پایان بدهد.

درنتیجه سعی کنید از رفتارهای منفی مانند قهر، دعوا یا تهدید طرف مقابل هرگز استفاده نکنید. اگر موضوعی شما را ناراحت می‌کند بهتر است تلاش کنید برای آن راه‌حلی سازنده پیدا کنید. رفتارهای منفی هیچ پیغامی برای حل کردن مشکلات به طرف مقابل شما منتقل نخواهند کرد.

همان‌طور که گفته شد یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای داشتن یک رابطه سالم می‌بایست به آن توجه داشته باشید این است که با شریک احساسی‌تان همدلی داشته باشید. سعی کنید احساسات و خواسته‌های او را درک کنید و رفتار خود را بر اساس آن‌ها تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود تا طرف مقابل در کنار شما احساس رضایت و آرامش داشته و درنتیجه برای حفظ یا بهبود رابطه تلاش خواهد کرد.

شناخت نشانه‌های غیر‌کلامی به شما کمک می‌کند پیش از اینکه شریک احساسی‌تان از چیزی صحبت کند شما متوجه احساسات و حالات وی باشید. این موضوع علاوه بر اینکه در همدلی کردن و شناخت موقعیت‌های مختلف به شما کمک می‌کند باعث ایجاد احساس نزدیکی میان شما می‌شود.

بیشتر بخوانید : دوستی دختر و پسر | فواید و مضرات دوست شدن دختران با پسران

همه ما گاهی در یک رابطه عاطفی دچار شک و تردید می‌شویم که آیا شخص مناسبی را برای خود انتخاب کرده‌ایم یا خیر؟ برخی مواقع نیز ممکن است احساس کنیم متوجه دلیل مشکلات رابطه نشویم و یا به‌تنهایی قادر به حل کردن آن‌ها نباشیم. در چنین شرایطی معمولاً به دنبال مشورت گرفتن از دیگران خواهیم بود. اما متأسفانه برخی اوقات افرادی که برای مشورت انتخاب می‌کنیم راهکار صحیحی به ما ارائه نمی‌کنند. جانب‌داری، حسادت یا نداشتن علم و تجربه کافی باعث خواهد شد تا آن‌ها نتوانند به شکل مناسبی به شما کمک کنند.

علاوه بر این گاهی به دلیل ترس از قضاوت شدن یا محرمانه دانستن برخی از مسائل نمی‌خواهیم با نزدیکانمان راجع به آن صحبت کنیم. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود که اگر به دنبال رفع مشکلات در یک رابطه عاطفی هستید و یا می‌خواهید کیفیت رابطه خود را بیشتر کنید بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره رابطه دختر و پسر کلیک کنید. مشاورین در کنار علم و تجربه‌ای که برای کمک به مشکل شما دارند این مزیت را دارند که شما می‌توانید بدون ترس از قضاوت شدن با آن‌ها صحبت کنید و همچنین مطمئن باشید که آن‌ها جانب‌دارانه به مشکلات شما نگاه نمی‌کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه عشق و رابطه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

احساس آرامش و رضایت خاطر هر دو طرف، اعتماد و تلاش متقابل برای موفقیت ازجمله ویژگی‌های یک رابطه سالم هستند.

پسرا فقط به س ک س فکر می کنن و اصن نمیشه باهاشون رابطه سالم داشت والا من با هر پسری صحبت کردم غیر از رابطه اصن به چیز دیگه ای فگ نمیکرد ترجیح میدم اصن با کسی نباشم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تو شمارتو بده…

من هم مشهدی هم ۱۳ سالمه شماره تو بزار باهم حرف بزنیم عاشقت ش…

من میشم شماره تو بزار ۱۳ سالمه نزدیک ۱۴ تغریبا ۱۴ سالمه شمار…

سلام اشتباه فرض نکنید ، توی این صفحات درباره بلوغ هم مشخصه ک…

رابطه از نظر روانشناسی

سلام ببخشید من یک پسر هستم مگه س.ک.س باعث بارداری نمیشود . ا…

 

zil.ink/jooyan 👀 Former SEO Expert, Maybe Feature Developer | Psychology, Blogging | ENFJ

من در این مطلب میخوام درباره خاموش شدن یهویی آتیش رابطه صحبت کنم. اینکه چرا ماه عسل زود تموم میشه تو رابطمون؟

همچنین درباره تفاوت های مرد و زن از نظر فکر و رفتار و واکنش نشون دادن در رابطه عاشقانه صحبت میکنم.

آخر این مطلب شما نکات بسیار مهم و جدیدی درباره رابطه عاشقانه تون متوجه میشید و میتونید با دونستن همین نکات، رابطه تون رو بهتر کنید.

رابطه از نظر روانشناسی

اغلب مشکلاتی که زوج ها با هم دارند، بر سر یه موضوع مهمه که هردو فراموش میکنند.

اون موضوع مهم، اینه که اصولا زن و مرد با هم تفاوت دارند.

خب خب خب… موضوع بعدی یکم قراره حالتون رو بگیره. ولی خب بعدش که خوب درکش کنید، متوجه میشید اصلا چیز بدی نیست.

میخوام به عرض تون برسونم که روزای اول و عشق زیاد و ماه عسلِ رابطه، یه هفته ، دو هفته، یه ماه یا دیگه خیلی طول بکشه، 6 ماه عمر میکنه.

بعدش باید با رابطه ی واقعی دست و پنجه نرم کنید.

تو دوران ماه عسل، اره دوست دارم اسمش رو همین بذارم. تو دوران مه عسل، همه نقاب میزنن. همه همو درک میکنن. همه تفاوت های هم رو نمیبینن. همه تلاش میکنن اشتراکات رو بزرگ ببینن.

اما وقتی ماه عسل تموم بشه، این تویی که با دنیایی از اختلاف نظر و اختلاف رفتار و سلیقه مواجه میشی!

پس از الان، خودت رو برای این دوره آماده کن. یا اگه این دوره رو سپری کردی، حواست باشه که اون یه دوره گذرا بوده و اگه الان مثل اون موقع نیستید، اصلا جای نگرانی نداره.

ممکنه روزای اول طرف حسابی برات وقت بذاره. حسابی از کار و زندگی خودش رو بندازه و تلاش کنه بیشترین تایم رو باهات بگذرونه. اما حواست باشه که این طرفِ خوش شانس، بالاخره باید بره سراغ کار و زندگی خودش و قرار نیست تا ابد بتونه همه چیزش رو بذاره کنار و با تو فقط باشه!

بخوای یکم آینده نگر هم باشی، اگر بخواید ازدواج کنید یا زیر یه سقف زندگی کنید، نیاز دارید از نظر شغلی و اجتماعی، به سطح خوبی رسیده باشید. به قول معروف، دستتون به دهنتون برسه برای تشکیل زندگی.

یه جمله ی معروف هست که میگه:

عشق سحرآمیز میتونه همیشگی باشه، به شرط اینکه متوجه تفاوت هامون باشیم و بهشون احترام بذاریم.

اغلب زنا و مردا دو تا شخصیت معروف دارند. این دو شخصیت در بین کلی شخصیت ها (بهتره بگیم رول های شخصیتی) دیگه قرار میگیرند و در زمان های مختلف، میان بالا و کنترل اتفاقات رو برعهده میگیرند.

آقای مشکل گشا در مردا

خانومِ اصلاح و تربیت در زنا

آقای مشکل گشا همونیه که تا میای باهاش حرف بزنی، از وسطای حرفت دنبال راه حل میره و دیگه کاری نداره میخوای ادامه بدی یا نه. ایشون تا وقتی راه حل نده و قضیه رو حل نکنه، ول کن داستان نیست.

این آقا، کلا بر اساس حل کردن و بستن پرونده، قضاوت میکنه. اگه بتونه حل کنه، احساس خوبی بهش دست میده. اگه نتونه پرونده و مشکل رو حل کنه، کج خلق و بهم ریخته میشه.

اصولا مردها به خاطر نوع ساختارشون، در تلاش هستند همه ی مشکلات رو حل کنند. وقتی یه مردی سراغ مرد دیگه میره، اونیکه داره میشنوه، باید بتونه راه حل ارائه بده. و الا اصلا مفید واقع نمیشه و انتخاب خوبی برای صحبت نبوده.

اصولا در دنیای مردانه، صحبت کردن یعنی دعوت به مذاکره کردن. اگر مردی با مرد دیگه صحبت میکنه، یعنی خودش به نتیجه نرسیده یا میخواد درباره نتیجه، با شخص دیگه ای مشورت کنه.

اون موقع هست که مرد دوم، میشه آقای مشکل گشا و شروع میکنه با تحلیل مسئله، راه حل پیشنهاد میده.

باید بهتون بگم که خانوما اصلا این آقای مشکل گشا رو دوست ندارند! چرا؟ چون ساختار اونها متفاوت از آقایونه.

اصولا خانوما وقتی که به سراغ کس دیگه میرن، هدف اصلیشون الزاما این نیست که راه حل دریافت کنند. اونا خیلی وقتا دوست دارند فقط صحبت کنند و تخلیه بشن.

خانوما از راه صحبت کردن درباره موضوع و تفسیر و بزرگ نمایی اون موضوع، آرامش پیدا میکنند. اصولا خانوما غرق در یک مسئله میشن تا بتونن جزییاتش رو تماما ببینند.

یه خانوم وقتی سراغ یه مرد میره، نیاز داره شنیده بشه. اگر مرد دانش رابطه عاطفی نداشته باشه، شروع میکنه به راه حل دادن و زن رو عصبی میکنه.

پس دفعه بعدی که خانوم اومد سراغ شما تا درد دل کنه یا حتی غُر بزنه، فقط گوش بدید. بذارید تمام حرفاش تموم بشه. سعی کنید شنونده ی فعال باشید. واکنش نشون بدید به دیالوگ هاش و سعی کنید اون رو مشتاق کنید که بیشتر صحبت کنه. میدونم که این کار برای شما خیلی سخته. ولی راهش همینه.

خانوما اگر زمانی به سراغ یک مرد رفتین و بعد از کمی صحبت، مرد شروع کرد به راه حل دادن، صحبتش رو قطع کنید و بگید که : عزیزم الان من دنبال راه حل نیستم. نیاز دارم تخلیه بشم. فقط گوش بده. آخرش با هم درباره راه حلش همفکری میکنیم.

رابطه از نظر روانشناسی

یا اگر تونستید، به راه حل هاش گوش بدید و بذارید اون مرد هم آروم بگیره و احساس مفید بودن بکنه. بعد دوباره به صحبت ادامه بدید.

یه اشتباه دیگه ای که آقایون میکنند، اینه که وسط صحبت، میگن: این مسئله که اونقدر ها هم بزرگ نیست! بابا بیخیال این رو خیلی جدی گرفتی. بسه بابا ناراحت نباش. میشه این بحث رو تموم کنی؟

حواستون باشه! خانوما خوششون نمیاد وقتی دارند درد دل میکنند یا غُر غُر میکنند، هی بگید بسه و جدی نگیر! یادتون نره که اونا موضوع رو بزرگ میکنند. درش غرق میشن تا آرامش پیدا کنند.

مردا اصولا وقتی مسئله ای رو بهش میرسن و درگیرش میشن، میرن تو خودشون. به اصطلاح میگن غار تنهایی. لازم دارند دورشون رو خلوت کنند و فقط به اون موضوع فکر کنند.

اصولا مردا در این موارد 95 درصد فکرشون درگیر اون موضوع هست و با 5 درصد باقی، کارهای روزمره رو دست و پا شکسته انجام میدند. این درصد ها برای فهم بهتر موضوع هست و زیاد به اعدادش توجه نکنید.

مردا از کسی کمک نمیگیرند، مگر نیاز داشته باشند. اگر زمانی به مردی کمک کردید و اون عصبانی شد، تقصیر شماست. چون اونو به خوبی درک نکردید و تلاش کردید با این کمک، کم ارزشش کنید.

مردا دوست دارند سوپرمن دنیای خودشون باشند. دوست دارند مثل یک ابرقهرمان، مشکلات رو تنهایی حل کنند.

زمانی به کار تیمی علاقه دارند که واقعا احساس نیاز کنند.

پس اگر زمانی مردی، خلوت نیاز داشت؛ ساکت شد؛ یا حس کردید فکرش درگیره، بهش کاری نداشته باشید و فقط اعلام کنید اگر نیاز داشت، کنارش خواهید بود. بذارید خودش از غارش به موقع میاد بیرون و همه چیز به روال قبل برمیگرده.

فراموش نکنید که این غار تنهایی، باید همیشگی نباشه و فقط در زمان های خاصی و به مدت کوتاه مثلا یک روز یا نهایتا دو روز، طول بکشه.

خانوم اصلاح و تربیت رولی هست که اغلب خانوم ها میگیرند. این رول کارش اینه که عزیزان و دوستان نزدیک رو، بهتر و بهتر کنه. اصولا نیازی به درخواست کمک نیست و این رول خودکار احساس مسئولیت میکنه تا به دیگران برای آدم بهتری شدن، کمک کنه.

خانوما عاشق این هستند که عزیزانشون رو بهبود بدند. اصولا یه خانوم وقتی به دیگری نقد میکنه یا پیشنهاد میده، خانوم دوم اغلب گاردی نمیگیره. چون کمک کردن در دنیای زنونه اصلا نشانه ضعف نیست. بلکه نشانگر محبت و صمیمیت و اهمیت دادنِ دو طرف هست.

یه خانوم، بیشتر از همه، به معشوقه خودش کمک میکنه. یعنی دوست داره مردش رو بهتر کنه. اصولا مردا از این خوششون نمیاد. چرا؟ چون احساس کنترل شدن بهشون دست میده.

حتما بارها تجربه کردید که مردی اعتراض کنه و بگه: ولم کن! اینقدر سعی نکن من رو تغییر بدی! یا بگه : ای بابا! چقدر تو غُر میزنی!

اینجور وقتاست که مردا باید بدونن خانومشون از روی علاقه داره این پیشنهادات و انتقادات رو میده. و خانوم هم باید بدونه این پیشنهادات، تنها زمانی باید ارائه بشه که مرد از اون درخواست میکنه.

اصولا مردا زمانی گاردشون برای تغییر بازه، که بهشون احساس ارزشمندی بدی. یه مرد یکی از درهای قلبش، ارزشمندی و تقدیرشدن هست.

مردت رو ستایش کن، مردت رو ببین؛ اونوقت خواهی دید که چقدر میتونی بهبودش بدی!

تو دنیای مردونه، تغییر، نشانه ضعفه! مردا تا وقتی چیزی خراب نشه، دست به تغییرش نمیزنند.

اصولا زمانی یه مرد چیزی رو تغییر میده، که مطمئن بشه شکسته شده.

وقتی مرد زندگیت رو تغییر میخوای بدی، این پیام رو داری بهش میدی که تو شکسته شدی. ارزشت کم شده. واسه همینه گارد میگیره.

?بهت کمک کرد؟ مفید بود؟ جایی بود که ابهام داشته باشه؟ این پایین بنویس برام

zil.ink/jooyan 👀 Former SEO Expert, Maybe Feature Developer | Psychology, Blogging | ENFJ


مطلبی دیگر از این نویسنده


مطلبی دیگر در همین موضوع

افزایش بازدید بر اساس علاقه‌مندی‌های شما

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)


رابطه از نظر روانشناسی

راه های رابطه عاشقانه میتواند نسبت به هر فرهنگی و آئین و سبک زندگی متفاوت و متنوع باشد. گاهی افراد ناگهان احساس خود را درگیر فردی میبینند و تلاش میكنند که به او ابراز عشق کنند . میخواهند فرد مقابل را از غلیان احساسی که به واسطه او در آنها آغاز شده مطلع کنند. برای رسیدن به این هدف راهی جز برقرار کردن ارتباط با فرد مقابل وجود نخواهد داشت. در این شرایط فرد به دلیل قرار گرفتن در جو احساسی که سرتاسر وجود او را فرا گرفته است، ممکن است نتواند به خوبی ارتباط سازی با فرد مقابل را انجام دهد. همانطور که گفته شد راه های رابطه عاشقانه باید متناسب فرد مقابل باشد. بنابراین به افراد توصیه میشود که برای بالا بردن کیفیت رابطه احساسی خود حتما در مورد علایق و سلایق فرد مورد نظر اطلاعات کافی را کسب کنند.

بایدهای رابطه عاشقانه مواردی است که حتما لازم است رعایت شود تا یک رابطه عاطفی به حد مطلوبی از کیفیت برسد و البته در همان حد باقی بماند. در ادامه به تعدادی از بایدهای رابطه عاشقانه اشاره میکنیم:

نبایدهای رابطه عاشقانه نیز لازم است مراعات شود تا یک رابطه در روند مثبت قرار بگیرد و با اگر از کیفیت خوبی برقرار است بهتر شود. از جمله ممنوعیت های یک رابطه احساسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس رابطه عاشقانه بسیار حس لذت بخش و خاصی است.  بر هیچ کس پوشیده نیست که زمانی که فرد احساس رابطه عاشقانه را تجربه میکند، زندگی برای او زیباتر و جذاب تر از زمانی است که او از این فضا به دور است. اما نکته اینجاست که این اتفاق شاید در ابتدا بدون برنامه ریزی رخ دهد یعنی فرد بدون اینکه از قبل بداند ناگهان احساس خود را وابسته یک فرد دیگر میابد اما پایداری یک رابطه و دایمی بودن این حس خرسندی بیشتر ساختی است.

یعنی یک رابطه خوب و نتیجه بخش حتما در زمان و شرایط مناسب شکل میگیرد. رابطه احتیاج به مراقبت دارد و البته دانشی که برای مدریت رابطه از ملزومات حذف نشدنی است. بهترین پیشنهاد برای رسیدن به این هدف مخصوصا برای افراد کم تجربه میتواند این باشد که به محض احساس شکل گرفتن عشقی در دل خود موضوع را از ابتدا به کمک مشاوره مدیریت کنند.

ابراز رابطه عاشقانه یا بهتر بگوییم بیان عشق بهتر است از یک سری ویژگی‌های خاص برخوردار باشد تا بتوان احساسات خود را بهتر با طرف مقابل در میان گذاشت. افراد حتما باید در بیان عشق خود به نکاتی خوب توجه کنند:

بدون شک از مهمترین عواملی که پایه های یک رابطه عاشقانه را محکم میکند صداقت و راستگویی میباشد. این صداقت باید از همان لحظه اول شروع رابطه و زمانی که افراد در حال ابراز علاقه و گفتن شرایط خود برای رابطه هستند وجود داشته باشد. زمانی که در رابطه عشقی صداقت وجود داشته باشد خود به خود و به صورت اتوماتیک وار اعتماد در رابطه نیز شکل میگیرد که از ملزومات اصلی رابطه است.

گاهی پیش می آید که برخی افراد شاید فقط از روی دوست داشتن و این که میخواهد احتمال قبول کردن ابراز علاقه خود را از سمت کسی که دوستش دارند بالا ببرند از دروغ و حرف های پوچ استفاده میکنند. مثلا در مورد خود ویژگی‌هایی را مطرح میکنند که متعلق به آنها نیست یا وعده هایی را میدهند که محقق کردن آنها ممکن نیست. این رفتار شاید به صورت موقت فرد را به خواسته اش برساند اما قطعا آثار مخرب او در رابطه در آینده نمایان خواهد شد.

رابطه عاطفی علاوه بر تمام زیبایی ها و جذابیت هایی که دارد همواره با آسیب های گوناگون و متنوعی تهدید میشود. ازجمله مهمترین این آسیب ها که به احتمال زیاد رابطه را از بین میبرد و به آن خاتمه میدهد خیانت است. فرقی نمیکند دونفری که عاشق هم هستند در چه سن و سالی قرار دارند، کم تجربه هستند یا باتجربه و حتی مهم نیست که از چه سطح فرهنگی و اجتماعی برخوردارند. خیانت در هر شرایط و موقعیتی از نبایدهای رابطه عاشقانه است. بنابراین رابطه باید به طور کلی در این رابطه هم مورد مراقبت قرار بگیرد. زوجین باید توجه داشته باشند که از هر گونه مسئله ای که احتمال بروز این آسیب را بالا میبرد جلوگیری کنند. از جمله این پیشگیری ها میتوان به حذف کردن مواردی که ممکن است باعث شک و تردید یا دلسردی یکی از طرفین شود اشاره کرد.

به یاد داشته باشید که حتما قبل از ابراز رابطه عاشقانه و علاقه به شخصی که احساس میکنید که مورد علاقه شماست ، حتما کاملا از خودتان و احساستان راجع به او مطمئن شوید. در غیر این صورت ممکن است که فرد مقابل تحت تاثیر حرف های احساسی شما درگیر و وابسته شما شود . اگر بعد از مدتی شما بفهمید که دیگر آن شخص و آن رابطه را نمی خواهید هم وقت و احساس خود را بیهوده هزینه کرده اید و هم یک شخص دیگر را در بلاتکلیفی قرار میدهید که ممکن است باعث شود فرد را تا حد زیادی به افسردگی و آسیبهای ناشی از آن نزدیک کند .

چه موقع باید به فرد مورد نظر خود ابراز علاقه کنیم ؟

ابراز احساسات خود در مورد طرف مقابل تان را حتما در مکان و زمان مناسب انجام دهید. گاهی ابراز علاقه ما به افراد به این خاطر که در شرایط خوبی صورت نمی پذیرد نتیجه بخش نیست.

صداقت چه چیزی را در رابطه به دنبال خود می آورد ؟

 زمانیکه در رابطه عشقی صداقت وجود داشته باشد خود به خود و به صورت اتوماتیک وار اعتماد در رابطه نیز شکل میگیرد که از ملزومات اصلی رابطه است.

در یک رابطه عاشقانه چه کارهایی را نباید انجام دهیم ؟

هیچگاه خط قرمزهای تعریف شده در رابطه خود را نادیده نگیرید. همیشه سعی کنید با رعایت کردن آنها احترام و ارزشی را که برای فرد مقابل قائل هستید را به نمایش بگذارید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:14 Secrets to a Great Relationship 

براي مشاوره در زمينه رازهای یک رابطه عاشقانه عالی چیست؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

نکات ضروری در دوست داشتن همسر تان چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه *

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

رابطه از نظر روانشناسی

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور

در ظاهر انواع متفاوتی از عشق و دوست
داشتن وجود دارد مانند عشق والدین به فرزندان، صمیمیت بین دوستان، عشق به خود یا
کار و عشق رمانتیک. از نظر روانشناسی عشق در واقع ماهیت تمام این عشق‌ها یکی است و
فقط موضوعشان متفاوت است. ماهیت عشق به هر چیز عبارت است از توجه و دلسوزی، مسئولیت،
احترام و دانایی کامل به موضوع عشق. کسی که با خود و دنیای خارج رابطه عاشقانه برقرار
می‌کند، با حس مسئولیت و احترامی که شرط عشق است به دنبال شناخت کامل معشوق خود می‌باشد
و تلاش می‌کند او را به کمال برساند. چنین انسانی با حرارت عشق خود دنیای اطرافش را
زیباتر می‌کند و هر روز بر قدرت روحی خود نیز می‌افزاید.

رابطه از نظر روانشناسی

روانشناسی عشق رمانتیک

عشق رمانتیک که توجه زیادی را از سوی جامعه و پژوهشگران حوزه روانشناسی عشق به خود جلب
کرده است یک حالت عاطفی شدید بین زن و مرد است که شامل جذبه و کشش، شوق جنسی و توجه
عمیق نسبت به دیگری می‌باشد. برای وجود عشق سه شرط عمده ذکر شده است:

از نظر روانشناسی، رفتار محبت آمیز
یا عاشقانه رفتاری است خود خواسته و ارادی و شوق انگیز که در جهت تامین خواسته‌های
محبوب صورت می‌گیرد. این رفتار نه به طور ناگهانی که به صورت پلکانی ایجاد می‌شود.
این مراحل عبارتند از:

ا- انتخاب معشوق

معشوق کسی است که توجه عاشق را به خود
جلب کرده است. این جذابیت اولیه براساس عواملی مانند همجواری و مجاورت فیزیکی یا جذابیت
جسمانی به وجو می‌آید. گاهی نیز عاملی که جذابیت را افزایش می‌دهد معامله به مثل یا
دوست داشتن کسی است که ما را دوست دارد. این توجه اولیه به هر دلیلی که ایجاد شود،
در فرد حس خوشایندی به وجود می‌آورد و او را آماده می‌کند تا معشوق را بشناسد.

2- شناخت معشوق

بعد از این که ذهن متوجه معشوق شد و او
را کشف کرد به مرحله‌ شناخت می‌رسد. در این مرحله شخص به هرآنچه که به معشوق مربوط
است توجه کرده و سعی می‌کند بیش از پیش او و ویژگی‌هایش را بشناسد.

3- پذیرش آنچه که شاخته است

از نظر روانشناسی عشق فرق عشق و هوس در
اینجا نمایان می‌شود. هوس لحظه‌ای است و عشق پایدار. فرد عاشق معشوق را برای تمام
عمر خود می‌خواهد، او را آنگونه که هست می‌پذیرد و به او مانند اسباب دست یا ملک
خویش نمی‌نگرد.


4- مراعات معشوق و داشتن مسئولیت نسبت به او

در این مرحله است که عاشق در جهت
خواسته‌ها و ویژگی‌های معشوق حرکت می‌کند و نسبت به او احساس مسئولیت و تعهد دارد.

زاک روبین یکی از نخستین روانشناسانی
است که به روانشناسی عشق پرداخت. وی رابطه عاشقانه را دربردارنده چهار ویژگی اصلی زیر
می‌داند:

1- افراد عاشق خود را نیازمند یکدیگر می‌دانند
و در هنگام تنهایی، نخستین فکری که به ذهن آنها خطور می‌کند، یافتن طرف مقابل است.

2- آنها علاقمندی و دغدغه‌خاطر را تجربه
می‌کنند و تمایل دارند که برای یکدیگر کاری انجام دهند.

3- آنها احساس اعتماد می‌کنند و معتقدند
که می‌توانند با امنیت مطالب خود را به یکدیگر بگویند.

4- افراد عاشق تحمل خطاهای یکدیگر را
دارند.

روبین دریافت کسانی که خود را عاشق
توصیف می‌کنند، نسبت به سایر زوج‌ها زمان بیشتری به چشمان یکدیگر نگاه می‌کنند و
ویژگی‌های بالا را در عمل نشان می‌دهند. 

(آن کس که گفت بهر تو مردم دروغ گفت/ من راست گفتم که برای تو زنده‌ام)

از نظر روبین عشق رمانتیک از سه عنصر زیر
تشکیل شده‌است:

اما رابرت استرنبرگ، روانشناس و نظریه پرداز
روانشناسی عشق، مثلث عشق را با اضلاع دیگری تعریف کرده است. از نظر او مثلث عشق
دارای یک ضلع شور یا کشش جنسی، یک ضلع صمیمیت و احساس راحتی در کنار هم و یک ضلع تعهد و مسئولیت پذیری است. از دیدگاه استرنبرگ اگر هر کدام از اينها وجود نداشته باشد، يک جای کار می‌لنگد اما بعید است هر سه ضلع این مثلث در انسان‌ها کاملا مساوی با هم باشد. بر
حسب این که کدام ضلع بلندتر است ماهیت عشق و شکل رابطه عاشقانه تغییر می‌کند و بر
این اساس، روابط زیر شکل می‌گیرند:

رابطه از نظر روانشناسی

۱- فقدان عشق: زمانی است که ابعاد سه گانه عشق در روابط افراد بسیار کمرنگ است یا اصلا وجود ندارد. مثل بسیاری از روابط رسمی که افراد مرتبط با یکدیگر دارند. با توجه به روانشناسی عشق اگر احساس شخص نسبت به شریک زندگی از این نوع باشد، این رابطه در معرض خطر است.

۲- دوست داشتن: زمانی است که فقط عامل صمیمیت وجود داشته باشد و از دو بعد دیگر خبری نیست یا بسیار کمرنگ است. این نوع عشق، احساس ایجاد یک رابطه دوستی عمیق و حقیقی می‌باشد. در این حالت احساس دلسوزی، رفاقت، گرمی، مهر و علاقه و هیجانات مثبت وجود دارد. اما احساس شور و تعهد وجود ندارد.

۳- شیفتگی (دلباختگی): در این نوع عشق بعد شور (شهوت) بر روابط افراد یا احساس یک فرد نسبت به دیگری حاکم است. یک حالت شدید شور و اشتیاق است که در آن فرد به شدت و به طور افراطی مجذوب شده، درحالی که تعهد و صمیمیت واقعی وجود ندارد. از نظر روانشناسی عشق در این نوع عشق درجه بالایی از برانگیختگی فیزیولوژی و روانی وجود دارد. این نوع عشق با وصل به معشوق به شدت پایان می‌پذیرد و ممکن است به تنفر تبدیل شود.

۴- عشق پوچ (تهی): در این نوع عشق فقط بعد تعهد وجود دارد و سایر ابعاد وجود ندارد یا بسیار کمرنگ است. به طور معمولی این نوع عشق در یک رابطه بلند مدت راکد وجود دارد که در آن زوج‌ها رابطه هیجانی و عاطفی متقابل را از دست داده‌اند. این نوع عشق در ازدواج‌های از پیش ترتیب داده شده نیز دیده می‌شود.

۵- عشق رمانتیک: این نوع عشق ترکیبی از
صمیمیت و شور و شوق است که بر اساس دو جنبه جذابیت فیزیکی و عاطفی استوار است. در این
حالت اعتماد بسیار بالایی نسبت به همسر وجود دارد و به لحاظ عاطفی به شدت به او نزدیک
است. در این نوع عشق خود افشایی بسیار بالاست و شخص بدون ترس از طردشدن، عقاید و افکار
خود را با همسرش درمیان می‌گذارد و حالت شور و شوق را در اوج خود تجربه خواهد کرد.
با این حال به دلیل نداشتن بینش و تعهد، امکان تداوم این عشق اندک است. با توجه به
روانشناسی عشق در صورتی که رابطه به علت ارضای نیازهای زوجین تداوم یابد به مرور زمان
تعهد در روابط آن‌ها به وجود می‌آید.

۶- عشق رفاقتی: این نوع عشق ترکیبی از صمیمیت و تعهد است. یک رابطه دوستانه پایدار، طولانی مدت و متعهدانه که همراه با مقدار زیادی صمیمیت است. در این نوع عشق تصمیم بر آن است که شخص همسرش را دوست داشته باشد و به باقیماندن با او متعهد می‌باشد. بسیاری از عشق‌های آرمانی که دوام یابد و پایدار شود، تبدیل به عشق رفاقت آمیز خواهد شد. این نوع عشق بین یک زوج که دارای فرزندانی هستند مشاهده می‌گردد.

۷- عشق ابلهانه: این نوع عشق، از ترکیب شور (شهوت) و تعهد به وجود می‌آید و صمیمیت درآن دیده نمی‌شود. زوجین صرفاً براساس حالت شور (شهوت) نسبت به هم متعهد هستند. از نظر استرنبرگ دراین حالت افراد در نگاه اول عاشق یکدیگر می‌شوند و خیلی زود بدون اینکه همدیگر را بشناسند به داشتن یک رابطه طولانی متعهد می‌گردند. این عشق خیلی شدید و اغلب وسواس گونه است.

۸- عشق کامل (آرمانی): این نوع عشق ترکیبی از سه حالت صمیمیت، شور (شهوت) و تعهد است. در این حالت فرد همسر خود را به عنوان یک انسان دوست می‌دارد و به او احترام می‌گذارد، به او متعهد است و از طریق برقراری ارتباط درست با او احساس نزدیکی می‌کند. رفتار دوستانه، رفاقت آمیز، محبت آمیز و مراقبت آمیز خواهد داشت. روابط زناشویی همراه با تعهد به وفاداری و اوج لذت بدون احساس گناه تجربه می‌شود. استرنبرگ رسیدن به این مرحله را آسان اما نگهداشتن آن را سخت می‌داند.

تجربه عشق برای زنان و مردان و از فرهنگی به فرهنگ دیگر فرق دارد.
برخی پژوهشگران روانشناسی عشق مدعی هستند که اگر قرار باشد عشق دوام بیاورد، باید
از حالت شدیدا رمانتیک به عشقی دوستانه، عمیق‌تر و محبت‌آمیزتر تبدیل شود.

گردآوری: مجله اینترنتی وب

نی نی سایت

رابطه از نظر روانشناسی
رابطه از نظر روانشناسی

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *