
رابرت گرین (Robert Greene) در کتاب “قوانین نفوذ” روش هایی را که اغواگران بزرگ تاریخ از کلئوپاترا تا کازانووا به کار گرفته اند، مورد بررسی قرار داده است. در این مقاله، 24 قانون نفوذ را گرد هم آورده ایم. این قوانین چندان ساده به نظر نمی رسند، اما استفاده از همین قوانین برای تاثیرگذاری روی دیگران ممکن است تاثیر شگرفی رویپیشرفت شغلی مان داشته باشد یا اگر کسی می خواست از آنها برعلیه شما استفاده کند به موقع متوجه شوید و اجازه ندهید مورد سوء استفاده قرار بگیرید.
با یوکن همراه باشید که به شما بگوییم چگونه تاثیرگذاری روی دیگران را بیاموزید.
فرد موردنظر شما ممکن است مسئولِاستخدام ، یک مشتری یا مدیری باشد که اختیار ترفیع شما را دارد. به اعتقاد گرین، باید افرادی را انتخاب کنید که می توانید خلا آنها را پر کنید. نقشه کشیدن برای تحت تاثیر قرار دادن کسانی که برای جلب نظرتان تلاش می کنند را کنار بگذارید زیرا این افراد معمولا در مقابل کارشان چیزی از شما می خواهند. باید به دنبال افرادی باشید که نشانه های ملایمی نشان می دهند، مثلا افرادی که در حضور شما خجالتی به نظر می رسند؛ تاثیرگذاری روی این افراد ساده تر است.
شاید وقتی می خواهید با یک مدیر یا مشتری تاثیرگذار وارد رابطه شوید، در مواجهه با تلاش تان برای برقراری ارتباط و اعلام خواسته تان مقاومت کند. قبل از اینکه خواسته تان را مطرح کنید به شکل غیرمستقیم با او وارد رابطه شوید و به سراغ شخص سومی بروید. ابتدا خواسته تان را با او در میان نگذارید، بلکه اول رابطه ی دوستانه و معمولی برقرار کنید و به او اطمینان بدهید هیچ قصدی از نزدیک شدن به او ندارید.
بعد از اینکه با فرد موردنظر وارد رابطه شدید، جلوه ای مرموز از خودتان به نمایش بگذارید تا همچنان علاقه ی او را به خودتان حفظ کنید؛ مثلا در دیدار با فردی که به دنبال ملحق شدن شما به جمع کارشناسان حرفه ای است، خود را روشنفکر و رده بالا نشان دهید اما با ابراز نظرهای شوخ طبعانه به عمق شخصیت تان بیفزایید.جلب توجه دیگران
همه ی مردم به دنبال افراد معروف و سرشناس هستند، مشتری ها هم جذب معروف ترین و جذاب ترین شرکت ها و مدیرها می شوند. نباید خود را ساده لوح نشان دهید، اما برای جذب دیگران از خود تواضع و فروتنی به نمایش بگذارید، در عین حال موفقیت هایتان را با افتخار معرفی کنید.
وقتی افراد از همه چیز راضی باشند، نمی توان آنها را اغوا کرد. باید به طرف مقابل بفهمانید کمبودی وجود دارد و سپس به او نشان دهید چطور می توانید آن کمبود را برطرف کنید. برای مثال، به مشتری توضیح دهید چطور پول شرکت به روش های مختلف هدر می رود، سپس به او بگویید چگونه می تواند با ایجاد چند تغییر، اوضاع شرکت را دگرگون کند.
اگر در تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران صادق و روراست باشید و مستقیم بروید سر اصل مطلب، ممکن است او را بترسانید یا حتی دیدش را نسبت به خودتان منفی کنید. به اعتقاد گرین بهترین راه برای اینکه دیگران را همراه خود کنید این است که بدون نشان دادن نیت اصلی تان، هدف تان را در طی زمان پیش ببرید، در حالی که طرف مقابل فکر می کند تصمیم گیرنده ی اصلی خودش است.
برای جلب نظر دیگران و آوردن شان به سمت خودتان، در ابتدا به میل و خواست آنها رفتار کنید. اگر در پی جلب نظر یک مشتری برای سرمایه گذاری در شرکت تان هستید، آینه ای از او باشید و دقیقا همانند او رفتار کنید.
نقطه ضعف هدف تان را پیدا کنید و از آن بهره ببرید. ابتدا باید خواسته ای که او برایش تلاش می کند را شناسایی کنید و به او بقبولانید که شما می توانید او را به خواسته اش برسانید.
همان لحظه که دیگران بفهمند به دنبال چه چیزی هستید، برتری تان را از دست می دهید. باید جذابیت خود را با غافلگیری های مداوم برایشان حفظ کنید.
در هنگام ارائه مثلا برای جلب موافقت دیگران، دقیقا همان چیزی را بگویید که آنها دوست دارند بشنوند. با افزایش جذابیت گفته هایتان آنها را قانع کننده تر نشان دهید.
سعی کنید کارها و تصمیمات بزرگ در مقابل هدف تان به سادگی آب خوردن باشد. در مصاحبه ی شغلی به جزئیات چگونگی نمایش خودتان توجه کنید، شاید بهتر باشد موارد مهم را در گوشی یا تبلت تان یادداشت کنید و همراه خود داشته باشید. بعد از اتمام مصاحبه با یک یادداشت تشکر رسمی تصویری را که از خود به نمایش گذاشتید، کامل کنید.
با غرزدن های دائمی به هیچ جایی نمی رسید. کاری کنید حضورتان به تجربه های خوشایند و لذت بخش بیانجامد و دیگران دل شان برایتان تنگ شود. در مصاحبه ی شغلی به گونه ای باشید که هر تعامل تان به یادماندنی شود اما خیلی هم زیاده روی نکنید، مثلا در مورد یادداشت تشکرتان دیگر با ایمیل یا تماس تلفنی پیگیر نباشید.
به جای نمایش قدرت، غرورتان را کنار بگذارید. حتی اگر دقیقا این طور نباشد، به گونه ای رفتار کنید که انگار طرف مقابل در موضع قدرت قرار دارد. با داشتن غرور و تفاخر در مقابل مدیران بالارده، نمی توانید به ترفیع برسید و از پله ی سلسله مراتب سازمانی بالا بروید.
به عقیده ی گرین: انسان ها تمایل دارند خارق العاده ها را باور کنند. هر آنچه ارائه می دهید، چه ایده باشد چه محصول واقعی، شگفت انگیز و خارق العاده اما با بیانی در واقعیت جلوه دهید.
افراد وقتی به این باور می رسند از دیگران جدا هستند، آسیب پذیرتر می شوند. وقتی برای شغلی درخواست می دهید، به گونه ای بنویسید و حرف بزنید که انگار شغل موردنظر تنها شغلی است که شما می خواهید. باید در معرفی محصولات و خدمات خود کاری کنید مشتری احساس کند تنها اوست که اهمیت دارد.
اگر فرد مقابل با احساس تردید و دودلی شروع به عقب نشینی کرد با تغییر رویه تان و کمک به او، ارزش تان را به او نشان دهید.
حتی افراد درست کار هم کنجکاوی خاصی نسبت به کارهای ممنوع دارند. برای اینکه هیجان بودن در فضایی مبهم را به کسی منتقل کنید، نیاز نیست حتما کار غلطی انجام دهید؛ مثلا در تلاش برای جلب موافقت طرف مقابل بگویید چنین معامله ای بی سابقه بوده است و به قدری ارزشمند است که فعلا باید محرمانه و بین خودمان بماند.
هر رابطه ای که بخواهید با مدیر، کارمند، مشتری یا هر فرد دیگری برقرار کنید، طرف مقابل تان رابطه ی مشابهی در گذشته داشته است. پس به دنبال این باشید او چه تجربه یا خاطره ای از شخص قبل از شما داشته است و سعی کنید از این طریق طرف مقابل را تحریک کنید.
هدف تان هر چه باشد، اگر فقط در مورد یک موضوع خاص حرف بزنید ممکن است کلام تان یکنواخت و کم ارزش به نظر برسد. پس اخلاق و معنویات را چاشنی کلام تان کنید که هدف تان معنادارتر و بااهمیت تر به نظر برسد. برای مثال، می توانید آینده ی شغلی تان را در شرکت به عنوان گام بعدی در مسیری کاری تان معرفی کنید.
در موقعیت های کاری نیاز نیست بیش از اندازه مودب باشید زیرا ناخواسته باعث می شوید ریاکار به نظر برسید. باید در حالی که محترمانه صحبت می کنید، قاطع و روراست هم باشید.
وقتی طرف مقابل در جبهه ی شماست و بعد از مدتی به این وضعیت عادت می کند، با فاصله گرفتن به جذابیت تان بیفزایید و کاری کنید که خواهان تان شوند. برای مثال، اگر به دنبال ارتقای شغلی هستید و از شرکت دیگر هم پیشنهاد کار داید، به رئیس تان بفهمانید با جدیت به پیشنهاد شرکت رقیب فکر می کنید، حتی اگر واقعا این طور نباشد.
ظاهر زیبا و جذابی داشته باشید، لبخند بزنید و با اعتماد به نفس صحبت کنید. با شیک پوشی و ظاهر زیبا تمام نگاه ها را به سمت خود می کشانید.
وقتی روی طرف مقابل تاثیر گذاشتید و مطمئن شدید کاملا جذب تان شده است، با جسارت تمام خواسته تان را بیان کنید. به جای اینکه با تردید اوضاع را بدتر کنید، با بیانی قاطع درخواست تان را بگویید. قاطعانه توضیح دهید چرا شما بهترین گزینه برای شرکت هستید یا چرا مشتری ها برای غلبه بر رقبا باید به سراغ شما بیایند.
بعد از اینکه به هدف تان رسیدید با استفاده از تکنیک های تاثیرگذاری کار کنید ارتباط تان با طرف مقابل قطع نشود و او ارتباطش را با شما ادامه دهد.
اگر می خواهید برای تشکیل زندگی مشترک روی طرف مقابل تاثیر بگذارید، بهتر است بعد از جلب توجه او، کمی روراستی داشته باشید. اما در دنیای حرفه ای وضعیت را بسنجید و اگر به نفع تان هست گاهی هم بدجنس باشید.
منبع: businessinsider
آیا به نظر شما این مطلب مفید بود؟
مجله موفقیت یوکن، مجله ای است ویدیویی که تلاش می کند هر آنچه انسان های موفق درباره موفقیت از دیروز تا به امروز تجربه کسب کرده اند را به آسان ترین شکل ممکن در اختیار شما بگذارد. هدف ما در یوکن گردآوری بروزترین روش های موفقیت فردی، سازمانی و تجاری است تا مرجع کاملی باشیم برای مخاطبین و افرادی که سعی دارند موفق شوند.
در جوامع مختلف، جلب توجّه دیگران، از منظر روابط اجتماعی، متنوع و به لحاظ روان شناختی، تقریبا دارای ابعاد مشترکی است و در فرهنگ جامعه ما نیز این مسئله از جایگاه
ویژه ای برخوردار است. این که اشخاص در نظر دیگران چگونه ظاهر شوند و دیگران نسبت به آنها چه فکری داشته باشند، اهمیّت زیاد دارد. به لحاظ اجتماعی، «جلب توجّه
دیگران» نوعی ابراز وجود کردن و اعلام موجودیت است و این عامل، مساوات و برابری را در میان انسان ها افزایش می دهد و برای رسیدن به اهداف خاصّی صورت می گیرد.
موفقیّت یا عدم موفقیّت فرد در انجام دادن کارهای روزمره، تا اندازه ای به نحوه تعامل با دیگران، وابسته است و جلب توجّه دیگران در این تعامل، نقش مهمی ایفا می کند.
در کنار نیازهای اولیّه و ثانویه انسان، نیازهای طبیعی دیگری نیز وجود دارد. حس نوع دوستی، زیبادوستی و کمال خواهی و حتّی جلب توجّه دیگران را می توان از این دسته
نیازها دانست. در واقع، جلب توجّه دیگران، فرآیند نوعی نیاز طبیعی انسان جهت برآورده ساختن نیازهای اجتماعی و احتیاجات روحی و روانی است. منتها چگونگی برآوردن
این نیازها مهم است که از چه طریقی و چگونه باید تأمین شود تا از چارچوب هنجارها و ارزش های رایج جامعه خارج نشود. اصولاً ابعاد شخصیّتی وجود انسان در تعامل و
معاشرت و ایجاد ارتباط با دیگران شکل می گیرد و پیشرفت می کند و موفقیّت در جلب نظر اطرافیان به صورت صحیح و کارآمد، نقش بسزایی در شکل گیری این شخصیّت و
رفتارهای فرد دارد. این که افراد چه اندازه و چگونه در جلب توجّه دیگران موفق باشند، به خصوصیّات تربیتی و ویژگی های رفتاری آنها بستگی دارد و عواملی مثل محیط
تربیتی، خانواده، مدرسه و دوستان در آن دخالت دارند و اگر این عوامل، نقش خود را درست ایفا کنند، شخص می تواند ضمن برقرار کردن یک ارتباط صحیح، نسبت به برآوردن
نیازهای خود (از قبیل: گزینش همسر، کاریابی، انتخاب دوست و…) تلاش نماید.
گاهی جلب توجّه دیگران از آن محدوده طبیعی خارج می شود. یعنی همه ما برای زندگی کردن مجبوریم نظر رئیس، معلم، دوست و همسر خود را جلب کنیم تا بتوانیم
توانایی های خود را به آنها نشان دهیم و در کنار این کار، هم زمینه تعامل و هم زمینه پیشرفت خود را فراهم نماییم ؛ اما گاهی مشاهده می شود که کسی بیش از حد برای جلب
توجّه دیگران تلاش می کند. شاید جوانانی را که در میانه بزرگ راه ها وسایل نقلیه خود، اقدام به حرکت های متهوّرانه می کنند، دیده اید یا چاپلوسی بیش از حد بعضی از افراد را
در اداره ها مشاهده کرده اید و نمونه هایی از این دست، آیا این نوع جلب توجّه نیز در شمار رفتارهای بهنجار گنجانده می شود؟ آیا تاکنون به علت چنین رفتارهایی اندیشیده اید؟
البته رفتارهای انسان، بسیار پیچیده هستند و نمی شود در مورد همه افراد به یک گونه قضاوت نمود ؛ اما گاهی بعضی علل، فراگیرند. مثلاً مشکل «خود کم بینی» در بعضی
مواقع می تواند به عنوان علت برای این رفتارهای نمایشی باشد؛ یعنی تلاش به شیوه هایی متفاوت برای جلب توجّه شخص خاص یا گروهی خاص، که گاه این تلاش در سطح
جامعه نیز شکل می گیرد.
البته اشتباه نشود؛ احساس خود کم بینی در حدّی مفید است، چرا که اگر این احساس نباشد، دیگر کسی برای کامل شدن و بهتر شدن تلاش نمی کند. به همین دلیل، تا وقتی
این احساس، باعث تلاش و کوشش شود، مطلوب و حتی مورد نیاز است.
اگر «جلب توجّه دیگران» حالت افراطی پیدا کرد و این امر به خاطر عقده حقارت و خودکم بینی باشد، یعنی شخص و دیگران به گونه ای متوجه این امر بشوند (مخصوصا خود
آن فرد)، در این صورت، یک وظیفه به عهده خود اوست که با مراجعه به مشاوری آگاه و متخصص، در پی حل مشکل خویش باشد ؛ اما بی شک اطرافیان نیز تأثیر دارند. درست
است که عقده حقارت می تواند به عنوان یک عامل برای «رفتارهای نمایشی» قرار گیرد ، اما واکنش ها یا بازخوردهای ما نیز بی اثر نیستند. اگر رئیس متوجه شد که کارمند او
دچار این مشکل است، باید سعی کند با یک روش احترام آمیز به او بگوید که اولاً وی برایش محترم و ارزشمند است. ثانیا این احترام را با همدلی و درک طرف مقابل، همراه
نماید و به او بفهماند که نیاز به این همه چاپلوسی نیست و ممکن است این «جلب توجّه افراطی»، واکنش معکوس نیز ایجاد کند و نه تنها باعث پیش رفت او نشود، بلکه باعث
واپس رَوی شغلی او نیز بشود.جلب توجه دیگران
حال اگر رئیس به هر دلیلی، از چاپلوسی این افراد جلوگیری نکند، طبیعتا در راستای تقویت مشکل کارمند خویش گام برداشته است که این امر، باعث تثبیت این رفتار در
شخص خواهد شد؛ اگرچه این رفتار، خود، معلول ده ها عامل شخصیتی و تحولی در طول زندگی این فرد است.
1 . Abraham Maslow.
2 . راهنمای نظریه های روان شناسان بزرگ، ورنون هال،
تهران: رشد، 1369، ص 164 .
3 . ر. ک به: رفتار با نوجوان، زهرا معتمدی، تهران: لک لک، 1376. ص 52 .
در جوامع مختلف، جلب توجّه دیگران، از منظر روابط اجتماعی، متنوع و به لحاظ روان شناختی، تقریبا دارای ابعاد مشترکی است و در فرهنگ جامعه ما نیز این مسئله از جایگاه@@N@@ویژه ای برخوردار است. این که اشخاص در نظر دیگران چگونه ظاهر شوند و دیگران نسبت به آنها چه فکری داشته باشند، اهمیّت زیاد دارد. به لحاظ اجتماعی، «جلب توجّه@@N@@دیگران» نوعی ابراز وجود کردن و اعلام موجودیت است و این عامل، مساوات و برابری را در میان انسان ها افزایش می دهد و برای رسیدن به اهداف خاصّی صورت می گیرد.@@N@@موفقیّت یا عدم موفقیّت فرد در انجام دادن کارهای روزمره، تا اندازه ای به نحوه تعامل با دیگران، وابسته است و جلب توجّه دیگران در این تعامل، نقش مهمی ایفا می کند.
در کنار نیازهای اولیّه و ثانویه انسان، نیازهای طبیعی دیگری نیز وجود دارد. حس نوع دوستی، زیبادوستی و کمال خواهی و حتّی جلب توجّه دیگران را می توان از این دسته@@N@@نیازها دانست. در واقع، جلب توجّه دیگران، فرآیند نوعی نیاز طبیعی انسان جهت برآورده ساختن نیازهای اجتماعی و احتیاجات روحی و روانی است. منتها چگونگی برآوردن@@N@@این نیازها مهم است که از چه طریقی و چگونه باید تأمین شود تا از چارچوب هنجارها و ارزش های رایج جامعه خارج نشود. اصولاً ابعاد شخصیّتی وجود انسان در تعامل و@@N@@معاشرت و ایجاد ارتباط با دیگران شکل می گیرد و پیشرفت می کند و موفقیّت در جلب نظر اطرافیان به صورت صحیح و کارآمد، نقش بسزایی در شکل گیری این شخصیّت و@@N@@رفتارهای فرد دارد. این که افراد چه اندازه و چگونه در جلب توجّه دیگران موفق باشند، به خصوصیّات تربیتی و ویژگی های رفتاری آنها بستگی دارد و عواملی مثل محیط@@N@@تربیتی، خانواده، مدرسه و دوستان در آن دخالت دارند و اگر این عوامل، نقش خود را درست ایفا کنند، شخص می تواند ضمن برقرار کردن یک ارتباط صحیح، نسبت به برآوردن@@N@@نیازهای خود (از قبیل: گزینش همسر، کاریابی، انتخاب دوست و…) تلاش نماید.
گاهی جلب توجّه دیگران از آن محدوده طبیعی خارج می شود. یعنی همه ما برای زندگی کردن مجبوریم نظر رئیس، معلم، دوست و همسر خود را جلب کنیم تا بتوانیم@@N@@توانایی های خود را به آنها نشان دهیم و در کنار این کار، هم زمینه تعامل و هم زمینه پیشرفت خود را فراهم نماییم ؛ اما گاهی مشاهده می شود که کسی بیش از حد برای جلب@@N@@توجّه دیگران تلاش می کند. شاید جوانانی را که در میانه بزرگ راه ها وسایل نقلیه خود، اقدام به حرکت های متهوّرانه می کنند، دیده اید یا چاپلوسی بیش از حد بعضی از افراد را@@N@@در اداره ها مشاهده کرده اید و نمونه هایی از این دست، آیا این نوع جلب توجّه نیز در شمار رفتارهای بهنجار گنجانده می شود؟ آیا تاکنون به علت چنین رفتارهایی اندیشیده اید؟@@N@@البته رفتارهای انسان، بسیار پیچیده هستند و نمی شود در مورد همه افراد به یک گونه قضاوت نمود ؛ اما گاهی بعضی علل، فراگیرند. مثلاً مشکل «خود کم بینی» در بعضی@@N@@مواقع می تواند به عنوان علت برای این رفتارهای نمایشی باشد؛ یعنی تلاش به شیوه هایی متفاوت برای جلب توجّه شخص خاص یا گروهی خاص، که گاه این تلاش در سطح@@N@@جامعه نیز شکل می گیرد.
البته اشتباه نشود؛ احساس خود کم بینی در حدّی مفید است، چرا که اگر این احساس نباشد، دیگر کسی برای کامل شدن و بهتر شدن تلاش نمی کند. به همین دلیل، تا وقتی@@N@@این احساس، باعث تلاش و کوشش شود، مطلوب و حتی مورد نیاز است.
اگر «جلب توجّه دیگران» حالت افراطی پیدا کرد و این امر به خاطر عقده حقارت و خودکم بینی باشد، یعنی شخص و دیگران به گونه ای متوجه این امر بشوند (مخصوصا خود@@N@@آن فرد)، در این صورت، یک وظیفه به عهده خود اوست که با مراجعه به مشاوری آگاه و متخصص، در پی حل مشکل خویش باشد ؛ اما بی شک اطرافیان نیز تأثیر دارند. درست@@N@@است که عقده حقارت می تواند به عنوان یک عامل برای «رفتارهای نمایشی» قرار گیرد ، اما واکنش ها یا بازخوردهای ما نیز بی اثر نیستند. اگر رئیس متوجه شد که کارمند او@@N@@دچار این مشکل است، باید سعی کند با یک روش احترام آمیز به او بگوید که اولاً وی برایش محترم و ارزشمند است. ثانیا این احترام را با همدلی و درک طرف مقابل، همراه@@N@@نماید و به او بفهماند که نیاز به این همه چاپلوسی نیست و ممکن است این «جلب توجّه افراطی»، واکنش معکوس نیز ایجاد کند و نه تنها باعث پیش رفت او نشود، بلکه باعث@@N@@واپس رَوی شغلی او نیز بشود.
حال اگر رئیس به هر دلیلی، از چاپلوسی این افراد جلوگیری نکند، طبیعتا در راستای تقویت مشکل کارمند خویش گام برداشته است که این امر، باعث تثبیت این رفتار در@@N@@شخص خواهد شد؛ اگرچه این رفتار، خود، معلول ده ها عامل شخصیتی و تحولی در طول زندگی این فرد است.
@@N@@@@T@@1 . Abraham Maslow.
2 . راهنمای نظریه های روان شناسان بزرگ، ورنون هال، @@N@@@@T@@تهران: رشد، 1369، ص 164 .
3 . ر. ک به: رفتار با نوجوان، زهرا معتمدی، تهران: لک لک، 1376. ص 52 .
موضوع: ویژه مسائل زنان و خانواده
موضوع: فرهنگی, مسائل اجتماعی, دانشجویی
موضوع: علوم انسانی
Welcome, Login to your account.
1
×
دو
=
.hide-if-no-js {
display: none !important;
}
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
دانشگاه زندگی – آموزش سخنرانی،فن بیان،سخنوری
جلب توجه دیگران
زمانی که صحبت می کنید کسی به حرف شما گوش می دهد؟ چه احساسی هنگام صحبت کردن با دیگران دارید؟ آیا حس می کنید دیگران منتظر تمام شدن صحبت های شما هستند تا زودتر از دست شما خلاص شوند؟ همان طور که می دانید ما روزانه با افراد زیادی سر وکار داریم. بی توجه به بودن به آدم های اطراف برای ما چندان فایده ای ندارد. بالاخره روزی می آید که ناچار به تعامل با آن ها می شویم و نیاز داریم از آن ها و تجربیاتشان استفاده کنید. اگر چه گاهی باعث بی توجهی طرف مقابل نسبت به شما خود او می باشد اما بد نیست ما هم در شیوه سخن گفتن یا فن بیان خود تجدید نظر کنیم؛ چرا که جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان از نتایج بدیهی این مهارت گسترده می باشد.
اگر یک دانشجو هستید و می خواهید در ارائه، کنفرانس و پایان نامه خود چذاب تر عمل کنید و از خستگی و یکنواختی جو بکاهید، اگر یک سخنران هستید و می خواهید توجه دیگران را به سمت صحبت های خود جلب کنید، اگر در محیط کار خود نیاز به ارتباط گیری با مدیر دارید یا می خواهید از ترفند های افزایش حقوق با فن بیان استفاده کنید اما طرز بیانتان چندان دلچسب نیست توصیه می کنیم با درس امروز دانشگاه زندگی همراه باشید. در درس امروز تکنیک های جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان را فرا می گیرید.
پیش از این که با تکنیک های جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان آشنا شوید ابتدا مشکلات و چالش های خود را دربرقراری ارتباط با دیگران ارزیابی کنید. برخی از مشکلاتی که افراد در برقراری ارتباط با دیگران دارند و نمی توانند توجه دیگران را نسبت به خود جلب کنند عبارتند از:
اگر شما هم با این مشکلات درگیر هستید به یاد داشته باشید که بخشی از این چالش ها برای هر فردی تا حد خاصی طبیعی است؛ چرا که ما در جامعه مدرن، ماشینی و تا حد زیادی افسرده زندگی می کنیم و مردم تمایل به عجله و تمام کردن کارهایشان دارند. اما اگر احساس می کنید این موارد تا حد زیادی موجب رنجش خاطر شما شده است از تکنیک های جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان غافل نشوید.
برخی از دانشمندان معتقدند بیش ترین مسافت در طول سفرهایی که هر انسان در طول زندگی خود می گذراند مسافت 18 اینچی مغز و قلب او می باشد. به دلیل ناتوانی اغلب مردم در گذراندن این سفر افراد تمایل دارند به شیوه های مختلف خود را نمایان کنند تا در نظر دیگران بد جلوه نکنند. به بیانی دیگر شاید ریشه مشکلات در تلاش های انسان ها برای جلب توجه و تحت تاثیر قرار دادن دیگران جهت جلب احترام می باشد.
شاید شما هم دیده باشید که وقتی یک خبر ناگهانی به شما می رسد چه قدر ممکن است شوکه شوید یا از ارتباط با طرف مقابل امتناع ورزید. یا این که دیدگاه خوبی نسبت به چنین افرادی نداشته باشید. توصیه ما این است که ابتدا از اصل ارتباط گیری برای جلب توجه دیگران استفاده کنید. پیش نیاز شما برای این که منظورتان را به خوبی به طرف مقابل برسانید برقراری ارتباط عاطفی پیش از ارتباط کلامی می باشد.
نگران نباشید! منظور از ارتباط گیری به هیچ وجه به اشتراک گذاری اسرار و مسائل شخصی نیست؛ بلکه تنها توصیه می کنیم از حس شوخ طبعی، آرامس خاطر، فروتنی و تواضعتان به خوبی بهره مند شوید.
در سال 1956 جورج میلر، روانشانس معروف، کتابی درباره حافظه انسان ها نوشت. او در نطق خود اعلام کرد که حافظه انسان ها 7 واحد محدود و منحصر به فرد دارد و ظرفیت نگهداری اطلاعات در همین 7 واحد خلاصه می شود. در علم فن بیان هم از همین نظق الهام گرفته شد و ظرفیت انسان ها را به یک نردبان 7 پله های تشبیه کردند. پله های این نردبان همین مسیر ناهمواری است که برای جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان باید طی شود. زمانی که انسان به پله هفتم رسید تازه تلاش های اصلی شروع خواهد شد و باید برای حفظ جایگاه خود در راس این پله ها تلاش کند!
از آن جایی که حافظه افراد محدود است، صبر آن ها نیز برای شنیدن حرف های شما حد و مرز خاصی دارد. اگر بخواهیم خیلی استاندارد و علمی بحث کنیم بهتر است منظور اصلی و هدف شما در 7 کلمه ساده خلاصه شود تا قابل درک باشد.
اگر به شبکه های اجتماعی هم نگاهی بیندازید می بینید که اصولا پست هایی جذاب تر هستند که کوتاه تر باشند. ما به دنبال مطالبی می رویم که خلاصه تر باشد و شاید به همین دلیل است که خیلی اهل کتاب خواندن نیستیم. اما لااقل می توانیم از این تمایل خود در جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان و نهایت قانع کردن انسان ها در اطرافمان استفاده کنیم!
هیچ چیز بهتر از روایت یک داستان قانع کننده در طول صحبت کردن نیست! هر داستان خوب عناصر خاص خود را دارد. اگر قرار است برای جلب توجه دیگران یک نویسنده باشید ابتدا لازم است که معضل خود را به نحوی بیان کنید که در بیان اول دیگران با شما همدردی کنند. روش های قانع کردن دیگران گسترده هستند. برخی با بیان موقعیت و شرایط به نتیجه می رسند و برخی با تغییر داستان و اغراق در جملات!
به نحوی با دیگران ارتباط برقرار کنید که شرایط شما موجب جلب توجه آن ها شود. اگر می خواهید یک داستان نگران کننده را با ارشد خود در میان بگذارید حالات چهره و زبان بدن در فن بیان را فراموش نکنید. از هر چیزی که اطراف شما وجود دارد استفاده کنید و سعی کنید خود را در همان موقعیتی که هستید برای دیگران توصیف کنید.
شما به عنوان یک سخنگو فقط نمی توانید با سخنان خود به آگاهی افراد بیافزایید؛ بلکه می توانید فرمانروایی کنید! منظور از فرمانروایی به دیگران تذکر دادن برای توجه به شما نیست. شما با مهارت خود باید کاری کنید که دیگران نتوانند حضور شما را در جمع نادیده بگیرند. این سبک از فن بیان یک نوع فرماندهی است؛ نه رفتار خشونت بار یا تحکم آمیز!
اگر به دنبال جلب توجه دیگران با استفاده از فن بیان هستید باید فرمانروا باشید؛ اما در عین حال باید حس خشونت خود را نیز کنار بگذارید.
به طور کلی 3 نوع واکنش می تواند در هر جمع توسط افراد دیده شود: واکنش فعال، واکنش منفعلی و واکنش پرخاشگرانه. اگر قرار است جلب توجه کنید باید فقط واکنش فعال داشته باشید. به علاوه در انتخاب کلمات نیز دقت کنید. قدرت کلمات را نادیده نگیرید! اگر به جای کلمه تمایل از واژه تنفر استفاده کنید می توانید تحول منفی را در برخورد دیگران با خودتان را مشاهده کنید.
توجه همه جانبه به نکات زیر به شما کمک می کند تا در محیط های مختلف حضور بهتری در جمع داشته باشید.
مقاله قبلی
استراتژی های مشتری مداری با فن بیان که هر کسی باید بداند
مقاله بعدی
اشتباهات خطرناک در فن بیان که باعث رویگرداندن دیگران از شما می شوند
با روش های جذب مخاطب ، توجه از دست رفته آنها را برگردانید
“اثر نورپردازی” پدیدهای در فن بیان و سخنرانی
4 مرحله اصلی تا تسلط بر مهارتهای سخنرانی
تفکر انتقادی
Your email address will not be published.
جلب توجه دیگران
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
+
دو
=
5
.hide-if-no-js {
display: none !important;
}
سایت دانشگاه زندگی در تلاش است تا در زمینه روانشناسی خانواده، حقوق خانواده و فنبیان آموزشهای کاربردی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
تلفن همراه: 09128114868
تلفن ثابت: 44635830-021
دانشگاه زندگی در زمینه مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده خدمات بهینه ای را به شما همراهان عزیز عرضه می کند.
Welcome, Login to your account.
1
×
دو
=
.hide-if-no-js {
display: none !important;
}
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
پیشرفت در زندگی و کار
خودنما، پرهیجان، پر رنگ و لعاب، نمایشی، خصوصیات افرادی است که در نگاه اول و نه چندان عمیق در یک مهمانی یا جمع دوستانه حتی محیط کار اجتماعی، خونگرم یا حتی کاریزماتیک تصور میشود. پرحرف، تن صدای بالا، عشوه گری در حرف زدن و رفتار، پوشش و آرایش زننده و نامتعارف، علاقه به مسائل رمانتیک و رمانتیک سازی روابط به طرز اغراق آمیز، انتقام گیری در روابط، روابط سطحی و ناپایدار، نوسانات خلقی شدید، تهدید به خودکشی، اعتماد به نفس پایین، ریاکاری در نشان دادن چهره واقعی خود، عاشق تملق و چاپلوسی و مورد تعریف واقع شدن و … این ها برخی از خصوصیات فردی مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی یا یک شخصیت نمایشی با ویژگیهای نمایشی بودن است.
فرد با شخصیت نمایشی دارای ویژگی هایی برای جلب توجه دیگران است ولی شخصی که دچار اختلال شخصیت نمایشی است ، این ویژگی ها در او بسیار پررنگ تر جلوه میکند. در مقاله «دوست دارم جلب توجه کنم | اختلال شخصیت نمایشی»به بررسی ویژگیهای فرد با شخصیت نمایشی و فرد دچار اختلال شخصیت نمایشی میپردازیم.
اگر ویژگیهای فوق، فردی را به خاطر شما آورد، حتما روزی را به خاطر میآورید که در جمعی با دیدن شما چنان هیجان زده و پراشتیاق شما را به آغوش کشید ولی زمانی دیگر در همان جمع نگاهی به شما نینداخت تا مجبور به سلامی نشود. بله! این شخصیت به ظاهر محبوب و کانون توجه، ممکن است فردی مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک یا نمایشی باشد که همانند ستارگان سینما نقشی مبالغه آمیز در مورد خود ایفا میکند. و گاهی حتی ممکن است به ظاهر یک شخصیت کاریزماتیک تصور شود. شخصی با چنین اختلالی اغلب دچار عشقهای پر سوز و گداز اما گذرا میشود. زمانی که فردی از جنس مخالف نظر وی را جلب کرد تمام تلاش خود را برای به دست آوردن وی خواهد کرد و بعضا پس از به دست آوردن او، به سادگی به رابطه خاتمه و وی را رها میکند. این بیماری در خانمها بیشتر از آقایان رواج دارد و در سنین نوجوانی به بعد قابل تشخیص میباشد.
جلب توجه دیگران
برای تشخیص بیماری در دوستانتان عجله نکنید زیرا ممکن است پارتنر یا دوست شما فردی با “شخصیت نمایشی” باشد، نه فردی دچار “اختلال شخصیت نمایشی”. تشخیص، نیاز به روشها و ابزارهای دقیق روانشناسی دارد و حتماً توسط متخصص روانشناسی بالینی صورت میگیرد.
احساساتی بودن و توجه طلبی مفرط به صورت الگویی نافذ و فراگیر که از اوایل بزرگسالی شروع شده باشد و در زمینههای مختلف تظاهر یابد که نشانهاش وجود حداقل پنج مورد از موارد زیر است:
در مواردی که مرکز توجه نیست، ناراحت باشد و در رنج و مشقت به سر برد.
مشخصه تعاملش با دیگران، رفتار نامتناسب به صورت اغواگری جنسی یا تحریک کنندگی جنسی باشد.
ابراز احساساتش به سرعت تغییر کند و سطحی باشد.
همواره از ظاهر جسمی خود برای جلب توجه دیگران استفاده کند.
سبک تکلمش به نحوی افراطی مبتنی بر حدس و گمان ( impressionistic) و فاقد جزئیات باشد.
خودنما و نمایشی باشد و در ابراز احساسات مبالغه کند.
القا پذیر (suggestible) باشد، یعنی به راحتی تحت تاثیر افراد یا موقعیت ها قرار گیرد.
روابط را خودمانی تر از آنچه واقعا هستند، بپندارد.
این مقاله را هم بخوانید
افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، وضعیت روحی ناپایداری دارند. آنها دوست دارند جلب توجه کنند و وضعیت فردی و خود باوری در آنها، متأثر از توجه دیگران به آنهاست. در اجتماع دوست دارند جلب توجه کنند و در مرکز توجه باشند. در سبک معاشرت خود نیز سعی میکنند جلب توجه کنند و بقیه آنها را تأیید کنند و اگر غیر از این باشد، سرخورده میشوند.
اختلال شخصیت نمایشی
با اینکه عامل یا عوامل اصلی پیدایش بیماری هنوز مشخص نشده است ولی نظریاتی مبنی بر این که عوامل ژنتیکی یا عوامل محیطی در به وجود آوردن آن تاثیرگذارند، وجود دارد. 1.عوامل ژنتیکی یا ارثی : برخی مطالعات نشان میدهد نوعی حساسیت ژنتیکی در برابر این اختلال به طور ژنتیکی در برخی از خانوادههای فرد بیمار دیده میشود و فرزند با دیدن الگوی تکرار شونده رفتارهای نمایشی پدر یا مادر، آنها را فراگرفته و انجام میدهد. 2.عوامل محیطی یا تربیت : یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد این بیماری عدم تنبیه شدن در کودکی است. همچنین توجه غیر قابل پیشبینی پدر و مادر به فرزند به نحوی که کودک به یک عدم درک همیشگی از اینکه چه رفتاری تائید پدر و مادر را در پی خواهد داشت، برسد، میتواند در بروز بیماری در آینده نقش بسزایی ایفا کند و همینطور عدم مهرورزی متناسب و مورد توجه قرار نگرفتن توسط والدین (به خصوص مادر) در شکلگیری این اختلال اهمیت فراوانی دارد.
تست تشخیص اختلال شخصیت نمایشی زیر را انجام دهید تا میزان این اختلال را در خود بسنجید.
فرد با شخصیت نمایشی در وهله اول خوش مشرب، جذاب، رمانتیک و خوش تیپ قلمداد میشود و سبب جلب توجه شما و دیگران میشود یا حتی ممکن است عشقی با وی در سر بپرورانید. کسی که به ظاهرش میرسد هر روز شما را هیجانی، سرگرم و شاد میکند. به نظر مشکلی وجود ندارد، ولی زمانی متوجه غیرعادی بودن شرایط میشوید که رفتار متفاوت، احساسات متغیر و هیجانهای غیر قابل پیشبینی وی یا شاید اغواگریها و عشوه گریهای جنسی و زننده در میان دوستان و خانوادهتان مشاهده کنید. همین طور تعریف و تمجیدهای بی حد و حساب او از خود و تواناییهایش موجب شرمساری شما گردد. هیچ جای تعجبی ندارد، اگر یک روز که مورد توجه و تائید شما قرار نگیرد، به طور عجیبی عصبانی یا ناراحت شود و هیچ عجیب نیست وسط یک مهمانی شلوغ واکنشی مانند گریه شدید و فریاد کمک خواهی یا حتی تهدید به خودکشی از خود نشان دهد.
حتما بخوانید
ویژگی اختلال شخصیت پارانوئید، شکاک بودن و بیاعتمادی به دیگران است و به شکلی غیرموجه کارهای دیگران را که گویا به قصد تحقیر یا تهدید بیمار انجام شده است، تفسیر میکنند. این اختلال از اوایل بزرگسالی شروع میشود و در زمینههای مختلفی خودش را نشان میدهد. افراد مبتلا به این اختلال تقریباً همیشه منتظرند که دیگران به طریقی آنها را استثمار کنند یا به آنها ضرر برسانند.
اختلال شخصیت پارانوئید
اگر شما نیز فردی با مشخصات هیستریونیک یا نمایشی هستید، ممکن است این ازدواج ایده آل باشد! بدون گمان بهترین حالت ازدواج برای افرادی با شخصیت نمایشی، ازدواج با فردی نمایشی است. اما ازدواج با فردی مبتلا به “اختلال شخصیت نمایشی” هرگز توصیه نمیشود زیرا فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی همانند سایر مبتلایان به اختلالهای شخصیتی در سطح بالایی از عدم پذیرش درمان و آگاهی از بیماری قرار دارد پس طبیعتاً همکاری پایینی در درمان دارد و گاها درمان ناپذیرند.
اگر روزی برای ازدواج یا ارتباط عاطفی با فردی نمایشی آماده شدید برای کاستن از تنشها و پیامدهای منفی این انتخاب، این شرایط را برای همسر یا پارتنر خود فراهم آورید. 1.همیشه حامی و پشتیبان وی باشید و از نقاط قوت واقعی او تعریف و تمجید و از زحماتش همیشه قدردانی به عمل بیاورید. 2.زندگی هیجانی و رمانتیکی برایش فراهم کنید. 3.برای شرکت در برنامههای اجتماعی با او، پیش قدم باشید. 4.آزادی عمل را فراموش نکنید زیرا او به شدت به آزادی عمل و برونریزی خویش نیاز دارد. 5.هیچگاه موجب تحریک حسادتش نشوید و او را با دیگران مقایسه نکنید زیرا یکی از ویژگیهای او، انتقامجویی است.
به ندرت فردی با تشخیص اختلال شخصیت نمایشی در پی درمان برمیآید. زیرا همانطور که قبلاً اشاره شد، این افراد مقاومت زیادی در پذیرش بیماری و بینش نسبت به آن از خود نشان میدهند. در صورت همکاری بیمار، درمان بر دو وجه استوار است :
یک درمانگر، فردی را که روش روان درمانی را برای درمان اختلال شخصیت نمایشی برمیگزیند همراهی میکند. در این نوع درمان، درمانگر بیمار را در شناسایی و تشخیص انگیزهها و ترسهای مربوط به افکار و رفتارهایش یاری میکند. همچنین کمک به او در برقراری ارتباطات موثر و ساختن تعاملات مثبت و سازنده و کارآمد از بخشهای درمان وی میباشد. همچنین روانشناس میتواند از گروه درمانی و سایر درمانها برای بالا بردن عملکرد اجتماعی در جهت صحیح برای بیمار بهره جوید.
زمانی که این بیماری با بیماری دیگری مثل نوسانات خلقی، اختلال اضطراب فراگیر ، دوقطبی، افسردگی، اضطراب و … همزمان رخ داده باشد روانپزشک با توجه به نوع بیماری همراه، میتواند داروهای ضدافسردگی، ضداضطراب و یا تنظیم کننده خلق تجویز نماید.
نشانههای اختلال شخصیت نمایشی در اکثر مواقع ممکن است با سایر اختلالهای شخصیت مانند اختلال شخصیت ضد اجتماعی ( ASPD ) ، اختلال شخصیت خودشیفته ، اختلال شخصیت مرزی و اختلال جسمانی سازی، همپوشانی داشته باشد. همین طور فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی همزمان میتواند دچار اختلال شخصیت مرزی یا جسمانی سازی باشد. ضمناً در تشخیص افتراقی این بیماری حتما باید توجه داشت که مصرف مزمن برخی مواد مخدر مانند کوکائین میتواند علائمی مانند اختلال شخصیت نمایشی ایجاد کند. نکته دیگری که در تشخیص صحیح حتماً باید لحاظ گردد، این است که بسیاری از افراد عادی ممکن است صفات شخصیت نمایشی را از خود بروز دهند. فقط زمانی که این صفات دائمی و انعطاف ناپذیر باشند و آسیب کارکردی، عملی و اجتماعی و پریشانی ذهنی در پی داشته باشند، اختلال شخصیت نمایشی محسوب میشود.
پیشنهاد میشود پادکست دوست داری مورد توجه باشی؟ را نیز بشنوید.
عالی بود من این مشکل دارم نه در حد اختلال با روان درمانم تا تهش رفتم 0 0
ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.
پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد
نظر خود را بنویسید
پربازدیدترینهای پیشرفت در زندگی و کار:
آخرین ویدیو ها
جلب توجه دیگران
دوره رهبری
کارگاه اصول و فنون مذاکره
پادکست های علی میرصادقی
خودشکوفایی
پربازدیدترین های تحصیلی :
بهترین منابع کنکور
مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی
معرفی رشته های دانشگاهی
تکنیک های تست زنی
دبیرستان های بارسا
سید مهدی غرضی هستم .مدیرعامل شرکت سریرپارس سبا که حوزه فعالیت شرکت ما در زمینه خرید و فروش آهن آلات ،لوله و اتصالات پلی اتیلن و موادپلی اتیلن میباشد.همچنین در زمینه صادرات و واردات فعالیت داشته ایم.
این مطلب تمرین کلاس بازاریابی دیجیتال آقای عادل طالبی می باشد.
برای جذب و تشویق مخاطب جهت توجه نمودن به ما تکنیک های رفتاری در فضای بازاریابی دیجیتال وجود دارد که در زیر به آنها می پردازیم.
روش اول تکی تاکا یا پاسکاری،در این روش فردی از تیم ما در یک سایت یا شبکه مجازی یک پست تخصصی را در تعریف یا نقد درباره موضوعی قرار می دهد. افراد دیگرتیم که هماهنگی بین آنها صورت گرفته است شروع به طرح انواع سوال یا تایید ویا انتقاد از مطلب آن شخص می نمایند، ودر این هنگام آن فرد با جواب دادن به این واکنش ها مورد توجه دیگران قرار میگیرد.جلب توجه دیگران
تکنیک دوم پیرفرزانه نام دارد. در این تکنیک شخص به تولید محتوا یا گزاردن کامنت هایی زیر پست افرادی که مخاطب بالایی دارند می پردازد.در این تکنیک افراد تیم که هماهنگی کامل دارند به تایید آن شخص در سطح بالایی می پردازند
روش سوم که به آن سای لنت گفته می شود، در آن بدین گونه عمل می شود که آن فردی که در تکنیک پیر فرزانه مورد توجه قرار گرفته بود ، برای مدتی اصلا در فضای مجازی حضور پیدا نمی کند، بدین ترتیب کانت ها وعکس ها پاک می شوند و در وض به جای عکس این فرد لوگوی شرکت گزارده می شود. این روش برای کسب و کارهای بی تو بی بسیار مناسب است .
تکنیک چهارم گله گرگ ها نام دارد. شخصی زیر پست یک فرد مشهور یک انتقاد نرم می گزاردو چند نفر از هم تیمی هایش به شدت به او حمله می کنند، و او را مورد مواخذه قرار می دهند. بدین ترتیب این شخص مورد توجه دیگران قرار می گیرد.
روش پنجم که به روش گروه سگ ها معروف است، بدین صورت انجام می پذیرد که شخصی یک پست می- -گزارد و تعدادی از هم تیمی های او به صورت گسترده او را لایک می کنند و به این ترتیب میزان لایک پست فرد بالا می رود و نتیجتا تعدادفالور ها یا دنبال کنندگان این فرد بالا می رود.
ما اکنون در یک گروه تلگرامی که در زمینه تامین محصولات فولادی فعالیت می کنند از تکنیک روش پنجم استفاده کرده ایم ،که در ادامه واکنش افراد را نشان می دهیم .(البته من با نام حمید سهیل پور در گروه هستم)
سید مهدی غرضی هستم .مدیرعامل شرکت سریرپارس سبا که حوزه فعالیت شرکت ما در زمینه خرید و فروش آهن آلات ،لوله و اتصالات پلی اتیلن و موادپلی اتیلن میباشد.همچنین در زمینه صادرات و واردات فعالیت داشته ایم.
مطلبی دیگر از این نویسنده
مطلبی دیگر در همین موضوع
بر اساس علایق شما
صفحه اصلی موفقیت و انگیزشی چرا از خودنمایی و جلب توجه دیگران لذت میبریم؟
بیشتر مردم مورد توجه قرار گرفتن را دوست دارند و به خودنمایی روی میآورند. به همین دلیل دست به کارهای احمقانه میزنند که نتیجه عکس دارد. با عزت نفس میتوانید توجه اطرافیان را در جهت مثبت جلب کنید.
بیشتر افراد دوست دارند که در مرکز توجه باشند و تمام تمرکز بقیه روی آنها باشد. اکثرا به نوعی دنبال خودنمایی هستند. برای در خیابان با پول و ماشینهای خود اینکار را انجام میدهند. برخی در شبکههای اجتماعی سعی به خودنمایی دارند و بیشتر اوقات هم چیزی را نشان میدهند که واقعی نیست.
اما این خلا در زندگی ما انسانها از کجا ناشی میشود؟ چرا به دنبال تایید شدن از طرف بقیه هستیم و چیزی را به نمایش میگذاریم که واقعی نیست؟ مگر خود واقعی ما چه مشکلی دارد؟
اکثر آدمها دوست دارند خودنمایی کنند. این امری طبیعی است. آنها میخواهند تصویر خاصی از خود ایجاد کنند که اغلب یک ماسک و پوشش است. آنها میخواهند نزد دوستان و غریبهها جلب توجه کنند. احساس ارزشمندی ما چگونه تقویت یا تخریب میشود؟ آیا موفق به انجام چنین کاری میشوند یا نتیجهای برعکس خواستهشان میبینند؟جلب توجه دیگران
این بستگی به عملکردشان دارد. شما از اهمیت اعتماد به نفس در زندگی روزمره و میزان تاثیرگذاری آن اطلاع دارید. اگر کار خوب یا تحسینبرانگیزی انجام داده باشید، ممکن است توجه دیگران را به خود جلب کنید. اما این همیشه درست نیست.
فردی را در نظر بگیرید که با سرعت بالا رانندگی میکند و مردم میگویند: “چه راننده خوبی است. او بدون هیچ ترسی میتواند به خوبی ماشینش را کنترل کند.” حقیقت این است که اغلب مردم جور دیگری فکر میکنند. آنها میگویند: “چقدر او احمق است که برای جلب توجه دیگران بدون هیچ پروایی رانندگی میکند. طرز رانندگی او خطرناک است.”
اجازه بدهید که یک مثال دیگر بزنیم. یک پسر جوانی را در نظر بگیرید که در جمع دوستانش سیگار میکشد. او فکر میکند که سیگار کشیدن او را بزرگتر نشان میدهد و اینگونه خودنمایی میکند، به ویژه زمانی که دختران هم او را ببینند. تصور او این است که سیگار کشیدن نمادی از اقتدار، قدرت و مهم بودن هست.
آیا دوستانش هم اینگونه درموردش فکر میکنند؟ و با احترام بیشتری با او رفتار میکنند؟ حتی ممکن است که نظر دخترها در این مورد این باشد که او چقدر بوی سیگار میدهد. شما قضاوت میشود. چگونه بر ترس از قضاوت شدن توسط دیگران غلبه کنیم؟
در هر دو مثال فردی که سعی به جلب توجه دیگران و خودنمایی را دارد، درواقع عکسالعمل برعکسی را از سوی مردم میگیرد. اگر به مردم اطراف خود نگاه کنید، این موارد را بسیار میبینید. مردم آگاهانه یا ناآگاهانه میخواهند تصویر خاصی از خودشان بسازند چرا که اینکار باعث افزایش عزت نفسشان میشود. گاهی در این کار موفق میشوند و گاهی نه.
چرا افزایش عزت نفس اهمیت دارد؟ اکثر افراد میخواهند بهتر از آنچه که هستند، نشان داده شوند و جلب توجه کنند. آنها اینکار را با شیوههای مختلفی انجام میدهند؛ با صدای بلند حرف میزنند، به طرز متفاوتی لباس میپوشند، به شیوهای خاص رفتار میکنند یا کارهای احمقانهای انجام میدهند.
اغلب هر کسی دوست دارد که حس مهم بودن داشته باشد و سعی میکند که خود را به گونهای جلوه دهد که خود واقعیاش نیست. بیشتر رفتارهایی که مردم دارند، تصوراتی که میخواهند شکل دهند، به وجود نمیآورد. فرد شاید طرز فکر خاصی داشته باشد و به شیوهای ویژه عمل کند، اما مردم از دید خودشان او را قضاوت میکنند. به عبارتی دیگر ممکن است که فکر کند با کار خود دیگران را تحت تاثیر قرار میدهد، درحالیکه برعکس است.
شما نمیدانید که دیگران درمورد شما چه طرز فکری دارند و آیا اصلا توجه آنها به شما جلب میشود یا نه! غریبهها معمولا به شما چیزی نمیگویند. نزدیکان هم نمیخواهند که احساسات شما را جریحهدار کنند و نظر واقعی خود را درمورد رفتارتان به شما نمیگویند. این خودنمایی و نیاز به توجه است که باعث میشود شما احساس مهم بودن و مورد احترام بودن داشته باشید.
کارهای احمقانهای انجام دهید که نتیجهای وارونه به بار میآورد. اگر میخواهید دیگران را تحت تاثیر قرار دهید، کارهای مفید و سودمند انجام دهید. این کار ارزش شما را بیشتر میکند تا اینکه بخواهید رفتارهای نابخردانه داشته باشید.
از خودتان این سوالات را بپرسید آیا میخواهید جلب توجه و خودنمایی کنید و دیگران را تحت تاثیر خود قرار دهید و اگر بله، علتش چیست؟ آیا اگر کسی از شما قدردانی کند احساس مهم بودن و قدرت میکنید؟ چرا به اندازه کافی دارای دوره اعتماد به نفس و عزت نفس نیستید و آن را منوط به نظر دیگران میدانید؟ چقدر مطابق علاقه و روحیات واقعی خودتان زندگی میکنید؟
شما میتوانید احساس مهم بودن و قدرت داشته باشید، دارای اعتماد به نفس کودکان و عزت نفس باشید بدون اینکه نیازی به خودنمایی باشد. میتوانید بدون هیچ بازی و نمایشی زندگی بسیار خوبی داشته باشید. با افزایش قدرت درونی و پیدا کردن ارزش خود میتوانید این کار را انجام دهید. خودنمایی همانند باد کردن یک بالون است که هر لحظه امکان منفجر شدنش وجود دارد. قدرت واقعی متفاوت است.
با توجه به اهمیت اعتماد به نفس و رابطه مستقیم آن با استرس، موفقیتها و شکستها در زندگی شغلی و شخصی، آکادمی بازار تلاش نموده بسته آموزشی: «موفقیت دست یافتنی است» را برای شما تهیه نماید که راههای افزایش و ساختن اعتماد به نفس را به شیوهای ساده ارائه میدهد.
چرا خیلی از احساس لذت ما از کارها منوط به جلب توجه دیگران هست؟ مثلا اگر عکسی از سفر برای بقیه بگذاریم لذت ما از سفر بیشتر میشه.
سلام مهدی عزیز
کاملا درست میگید. جهان امروزه کم کم داره به این سمت میره تا با انجام کارهای خاص و یا عادی نظر دیگران رو جلب و یا از فیدبک اونها استفاده کنیم. و این موجب سخت شدن تصمیم گیری و کم شدن حریم خصوصی میشه.
این اتفاقات کم کم پیامدهای بسیار بد و خطرناکی رو به همراه داره. ما امیدواریم و تمام تلاشمون رو در این زمینه میکنیم تا افراد و جامعه ذهنیتشون تغییر کرده و به سمت درستی شکل بگیره.
هرکاریم کنیم با حرف هست و باز هم قضاوت میشیم پس چه بهتر که خودمون کاریو که فکر میکنیم درسته بکنیم
سلام عباس عزیز
ممنون از اینکه دیدگاه خودت رو با ما به اشتراک گذاشتی
خب همیشه دیدگاه دیگران نسبت با ما با طرز تفکر خودمون زمین تا اسمون فرق داره
سلام مرتضی عزیز
ممنون از ارائه نظرتون
B nazare mnm adamaye sigari aslan jazzb nistan
سلام کاربر عزیز
ممنون از اشتراک نظرتون
فقط جلب توجه و خودنمایی نیست که میتونه عزت نفس رو زیاد کنه بلکه مثل خویشتن داری هم یکی از کارهاییه که میتونه تو افزایش عزت نفس کمک کنه
سلام کاربر عزیز
نظرتون بسیار متینه
به موضوع خوبی پرداختید ازتون ممنونم
سلام مسعود عزیز
ممنون از حسن توجه شما
این حسه مقبولیت رو همه ادما تو وجودشون دارن یعنی دلشون میخواد که دیگران اونارو تایید کنن اما خب تو یکی بیشتر بروز میکنه تو یکی کمتر
سلام کاربر عزیز
ممنون از اینکه نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی
گاهی اوقات به خاطر جلب محبت هست که ادما اقدام به خودنمایی میکنن متاسفانه
سلام کاربر عزیز
نظرتون متینه
Asln nazar digaran hich ahamiati baraye mn ndre
سلام کاربر عزیز
ممنون از ارائه دیدگاهتون
من به شخصه هیچ وقت نخواستم در مرکز توجه باشم و همیشه سرم تو کار خودم بوده
سلام طالب عزیز
ممنون از اینکه تجربه خودت رو با ما به اشتراک گذاشتی
مرسی واقعا مفید و بینهایت عالی بود
خوشحالیم مورد توجه شما قرار گرفته است
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *جلب توجه دیگران
دیدگاه
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به موسسه فرصت آفرینان بازار است | طراحی سایت و سئو توسط گروه آکادمی بازار
برای مشاوره درمان نیاز به جلب توجه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۵ عصر حتی ایام تعطیل
همه ما از این که توجه دیگران را به خود معطوف کنیم یا در مرکز توجه باشیم، لذت می بریم، اما زمانی که از جلب توجه کردن به صورت افراطی آن صحبت می کنیم، قضیه کمی فرق می کند. نیاز به جلب توجه کردن را به صورت کودکی تصور کنید که جیغ می زند و خواهر کوچکتر خود را کتک می زند تا توجه پدر و مادرش را به دست بیاورد. جلب توجه دیگران
جلب توجه کردن صرفا مختص به کودکان نیست و این رفتار در بزرگسالان نیز دیده می شود. یک مثال عینی که امروزه در دنیای فضای مجازی، بسیار مشاهده می کنیم، مردان و زنانی هستند که تجملات زندگی، ماشین ها و خانه های لوکس و غیره خود را در صفحات شخصی خود به نمایش می گذارند. تمامی این موارد نوعی جلب توجه محسوب می شوند. در این مقاله به موضوع نیاز به جلب توجه به صورت ریشه ای پرداخته شده است.
دانشمندان معتقدند که: ” ما همان قدر که به غذا و آب برای ادامه زندگی نیاز داریم، به توجه نیز نیاز داریم”. این جمله کاملا درست است زیرا ما زندگی اجتماعی داریم و نیاز داریم که در جامعه مان مورد توجه قرار گیریم. اما زمانی که این تمایل طبیعی ما برای جلب توجه از حد اعتدال خارج شود، می تواند به یک نابهنجاری رفتاری و یا حتی اختلال روانی تبدیل شود.
در واقع رفتار جلب توجه، انجام هر گونه رفتاری است (چه مثبت، چه منفی) و به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه برای قرار گرفتن در مرکز توجه انجام می گیرد و گاهی اوقات نیز برای به دست آوردن اعتبار یا تحسین دیگران صورت می گیرند. اگر این رفتار ها به ناهنجاری تبدیل شود به شکل نمایشگری، اغراق آمیز بودن رفتارها و عواطف، تحریک جنسی یا هرزگی و انجام اقدامات خود تخریبی مانند سو مصرف مواد یا حتی خودزنی خود را نشان می دهد.
رفتار های جلب توجه به هر حال در جامعه وجود دارند و رفته رفته به اختلالات شخصیتی تبدیل می شوند، بنابراین به جای بی اهمیت بودن نسبت به آنها، بهتر است علت های زیربناییشان را بشناسیم تا بتوانیم تا حد امکان از بروز این گونه رفتار ها جلوگیری کنیم. در این بخش از مقاله دلایلی که می توانند باعث بروز رفتار جلب توجه شوند بیان شده است.
عزت نفس پایین: عزت نفس اصطلاحی گسترده است که انواع مختلفی از حالتهای روانی پیچیده را در بر می گیرد و به طور کلی شامل چگونگی نگاه به خود است. هنگامی که مرد یا زنی معتقد باشد که نادیده گرفته شده است، دچار اضطراب و کمبود عزت نفس می شود. پس دست به رفتار های جلب توجه می زند تا از این طریق این کمبود را جبران کند.
حسادت: یک مثال واضح در این زمینه کودکی است که به برادر خود حسودی می کند، بنابراین هر گونه رفتار جلب توجهی را انجام می دهد تا توجه والدینش را به خود جلب کند. مثال دیگری که در مورد بزرگسالان صدق می کند، رفتار های مردان و زنانی است که به دلیل توجه همسرشان به زن یا مرد دیگر، حسادت می کنند و شروع به خودنمایی و رفتار های جلب توجه می کنند.
تنهایی: به طور کلی تنهایی و انزوا می تواند یکی از دلایل تمایل به جلب توجه باشد.
بعضی اوقات رفتار جلب توجه نتیجه اختلالات شخصیتی خوشه B است، مانند:
اختلال شخصیت هیستریونیک
اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت خودشیفته
تکنیک های رفتاری بهترین گزینه برای درمان و برطرف کردن مشکلات جلب توجه و خودنمایی است. در این بخش از مقاله چند راهکار موثر در این زمینه مطرح شده است که به کمک آن ها می توانید رفتار جلب توجه را در اطرافیانتان از بین ببرید.
رفتارهای جلب توجه را نادیده بگیرید.
ارائه حداقل توجه ممکن، از ادامه دار شدن رفتار جلب توجه جلوگیری می کند و یک راهکار مقابله ای است. معمولا مرد یا زنی که رفتار جلب توجه را نشان می دهد به دنبال هدفی است و در صورتی که متوجه شود که با آن رفتار به خصوص نمی تواند به هدف خود که جلب کردن توجه شماست، برسد مطمئنا تصمیم می گیرد رفتارش را تغییر داده و روش دیگری را امتحان کند.
یک جایگزین مناسب برای رفتار جلب توجه داشته باشید.
همانطور که بیان شد، زمانی که رفتار فرد نادیده گرفته می شود و به اصطلاح تیرش به سنگ می خورد تلاش می کند که رفتار دیگری را نشان دهد، این درست زمانی است که شما باید آن رفتار را به او نشان دهید. برای این منظور می توانید به فرد دیگری توجه نشان دهید که رفتار جلب توجه را نشان نمی دهد.
رفتار جلب توجه را تنبیه یا توبیخ نکنید.
به یاد داشته باشید که برای درمان و مقابله با رفتار جلب توجه به هیج عنوان از تنبیه استفاده نکنید. تنبیه، توبیخ و هر گونه واکنش منفی ای به هر حال نوعی توجه است. بنابراین حتی اگر در مقابل رفتار های مرد، زن یا کودکی که خواهان جلب توجه شماست، واکنش منفی نشان دهید، او را به خواسته اش رسانده اید.
کلام آخر
به طور کلی رفتار جلب توجه در حد طبیعی و نرمال آن در وجود تمامی انسان ها قرار دارد و در واقع دریافت توجه دیگران لذت بخش است. اما اگر این رفتار از حد بگذرد و حالتی بیمار گونه پیدا کند، زمان آن است که به طور ریشه ای این مشکل را بررسی و علت یابی کنیم و در صورتی که رفتار جلب توجه کردن اطرافیانمان آزار دهنده است با تکنیک های رفتاری مانند بی توجهی و غیره این مشکل را برطرف کنیم.
✔️ نیاز به جلب توجه هر گونه عمل عمدی یا ناخودآگاه برای جلب توجه دیگران و دریافت تحسین آن هاست که نکات تکمیلی در این رابطه در متن مقاله بیان شده است.
✔️ این مشکل رفتاری می تواند علت های متفاوتی از جمله کم بودن عزت نفس، حسادت و غیره داشته باشد که در مقاله به طور کامل ذکر شده اند.
✔️ برای درمان این مشکل از تکنیک های رفتاری مانند نادیده گرفتن و غیره استفاده می شود که در مقاله توضیح داده شده اند.
برای مشاوره درمان نیاز به جلب توجه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۵ عصر حتی ایام تعطیل
جلب توجه دیگران
درمان بیش فعالی
اختلال شخصیت خودشیفته
تقویت حافظه
طرحواره معیار های سرسختانه
تجربیات مصاحبه های استخدامی
نقش پدر در تربیت کودک
ترس از شکست
عفونت گوش در کودکان
اختلال کندن پوست
ازدواج با مطلقه
مصاحب یک سایت روانشناسی درباره موضوعات کودک ، خانواده ، ازدواج ، روان شناسی فردی و شغلی است . محتوای مقالات سایت بر اساس کتب روانشناسی معتبر و توسط کارشناسان و روانشناسان مجرب تولید می شود . امید است که با مطالعه محتوای تولید شده در این سایت مشکلات شخصی ، خانوادگی و اجتماعی کاربران مرتفع شود
تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است.
همهی انسانها نیاز دارند که در یک یا چند زمینه احساس قدرت و مهارت کنند و با این قدرت شناخته شوند، اما گاهی پیش میآید که مهارتی در کار نیست و فرد برای جبران این نیاز از روشهای متفاوتی برای تایید و توجهطلبی و ارضاء این نیاز استفاده میکنند.
حتماً در جمع اقوام و دوستان با کسانی برخورد کردهاید که پیوسته مخالف جمع هستند و بر آن اصرار میورزند و دست آخر هم احتمالاً با دلخوری و کدورت میپذیرند که تابع باشند. بله درست متوجه شدهاید این افراد به این وسیله توجه میگیرند. مخالفت کردن مهارتی نمیخواهد فقط کمی کج خلقی لازم دارد ولی در عین حال کلی توجه به جیب میزنند.
این افراد تلاش بیشتری برای گرفتن توجه به خرج میدهند، آنها سعی میکنند در جمع مطیعترین فرد و به اصطلاح امروزی “مالهکِشترین” افراد در گروهها هستند، تلاش میکنند برای همه کوتاه بیایند و همه را با هم خوب کنند. از حق خود به نفع همه میگذرند و نظر و ایده خود را فدای همه میکنند تا این برچسب نصیب آنها شود که او خیلی مهربان است، او خیلی دلسوز است، او واقعاً انسان بزرگیست!
اینگونه افراد شبیه مخالفتورزها هستند اما آنها هم تلاش بیشتری میکنند و آن اینست که سعی میکنند به عنوان یک عقل کل در جمع ظاهر شوند و با نظرات و پیشنهادات خود جمع را پیش ببرند. این افراد درست برعکس ویژگی رهبرانه عمل میکنند. آنها به شدت انتقادگر هستند و اغلب با انواع انتقاد و سرزنش دیگران را مجبور میکنند تا به اهداف خود در گروه برسند و زمانی توجه کامل و ارضاکننده بدست میآورند که در آخر کار از فکر خود به نتیجه مطلوب رسیدهاند و این پیروزی برهانی برای ادامه کنترلگری و البته توجهطلبی بکار میبرند.
اگر همیشه ما در جمع در گوشهایی بشینیم و یا سکوت کنیم خلاف جهت بقیه عمل کردهایم و این خود باعث ارضا نیاز به توجه است. چرا که افراد اغلب خواهان رابطه با ما خواهند شد و برای اینکه ما را وادار به مشارکت در گروه کنند اصرار خواهند کرد یا شرایط را برای ما فراهم خواهند کرد.شاید با این تعاریف شما به یاد ویژگیهای افراد درونگرا یا برونگرا بیافتید؛ که بدون هیچ توجهطلبی خواهن چنین ارتباطاتی بر اساس ویژگی شخصیتی خود هستند . دقیقاً به همین دلیل در ابتدا عرض کردم که “مهارتی” وجود ندارد. چرا که همه ما لازم است مهارتهای ارتباطی را بیاموزیم و تمرین کنیم.جلب توجه دیگران
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : salamatnews.com
.باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس مجاز می باشدنی نی سایت
دیدگاهتان را بنویسید