تجدید نظر خواهی طلاق

تجدید نظر خواهی طلاق
تجدید نظر خواهی طلاق

021-86095462

9:00 تا 18:00

طلاق از جمله موضوعات حقوقی است که در صورت عدم موفقیت آن در دادگاه بدوی و عدم حصول نتیجه مطلوب در دادگاه اولیه حداقل دو مرحله قابل اعتراض (تجدیدنظر خواهی و فرجامخواهی) است (اگر رای اولیه غیابی باشد حکم طلاق قابل واخواهی هم هست).طلاق به درخواست زن (زوجه) معمولاً مطابق یک رویه قدیمی مستنبط از حقوق شرعی، با مقاومت قاضی و مرجع رسیدگی مواجه می شود و نتیجه بخش بودن آن سخت و دشوار است مگر اینکه یک وکیل خوب و متخصص و با تجربه شما را همراهی نماید.در ادامه یک نمونه لایحه اعتراض به حکم دادگاه بدوی در خصوص طلاق به درخواست زن (زوجه) که توسط وکلای دفتر وکالت دادگران حامی نگارش یافته است جهت اطلاع و استحضار مخاطبان گرامی تقدیم می گردد.

 

تجدید نظر خواهی طلاق

اطلاع از دلایل 9 گانه طلاق به درخواست زن – زوجه

بسمه تعالی

ریاست و مستشاران محترم دادگاه تجدید نظر استان تهران

احتراما اینجانب مسعود محمدی به وکالت از خانم ناهید…. در مقام تجدید نظر خواهی از دادنامه شماره ….. صادره از شعبه 267 دادگاه خانواده دو تهران که حکم به بطلان دعوای طلاق زوجه صادر نموده است مراتب زیر را به استحضار می رسانم:

 

1- موکل و زوج در تاریخ 25/09/1376 با یکدیگر ازدواج نمودند که حاصل این ازدواج دو دختر کبیر می باشد که هر دو از دایره حضانت خارج می باشند.

 

2- زوج از سال 90 تا زمانی که زندگی مشترک را ترک نمود به مدت 9 سال در منزل متعلق به زوجه زندگی می کرده و هیچ منزلی برای سکونت زوجه و فرزندان خود فراهم ننموده است.

 

3- در طی سال های زندگی مشترک زوج بصورت مکرر با موکل مشاجره و قهر می نموده است و حتی گاهی بیش از شش ماه با زوجه قهر می کرده است تا این که نهایتا در خرداد ماه سال 99 در پی اختلافی که با زوجه پیدا می کند منزل مشترک را به قهر ترک می نماید و تا کنون بیش از 11 ماه است که از ترک زندگی مشترک توسط زوج می گذرد و مستندا به استشهادیه پیوست لایحه، شهود نیز در این خصوص حاضر به ادای شهادت می باشند.(پیوست شماره یک)

 

4- پس از گذشت بیش از 6 ماه از ترک زندگی مشترک توسط زوج و با طرح دعوای طلاق توسط موکل به استناد ترک زندگی مشترک، زوج که از زمان تشدید اختلافات و ترک منزل، در منزل مادرش سکونت نموده بود و هیچ خبری از وی نبوده است، با دریافت دادخواست طلاق زوجه به استناد ترک زندگی مشترک،  برای توجیه اقدام خود در ترک زندگی مشترک ، با معرفی منزل مادرش برای زندگی و سکونت، اقدام به طرح دعوای الزام به تمکین می نماید که حکم الزام به تمکین زوجه منوط به فراهم شدن زمینه تمکین از جمله مسکن و اثاث البیت متناسب با شان زوجه می گردد و همچنین به موجب همین رای، اثر این حکم نسبت به اینده بوده و دلیلی بر نشوز زوجه در گذشته نمی باشد. (پیوست شماره دو)

 

5- از آن جا که این زوج بوده که زندگی مشترک را به قهر ترک نموده بوده و بیش از شش ماه از ترک زندگی مشترک توسط زوج می گذشته است  فلذا ماده 8 بند ب شروط عقدنامه که مقرر داشته: ” در صورتی که زوج 6ماه متوالی زندگی مشترک را ترک نماید زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر می یابد که خود را مطلقه نماید” محقق گردیده است و اقدام بعدی زوج در طرح دعوای الزام به تمکین ولو این که منجر به صدور حکم الزام به تمکین گردد نمی تواند وکالت بلاعزلی که محقق گردیده است را ساقط نماید. کما این که در دادنامه صادره در خصوص الزام به تمکین زوجه نیز قاضی محترم مقرر داشته اثر این حکم نسبت به آینده است و دلیل بر نشوز زوجه در گذشته نیست. و با توجه به این که زوج منزل مادرش را بعنوان محل سکونت معرفی نموده بوده قاضی محترم اجرای حکم را منوط به فراهم نمودن مسکن و اثاث البیت متناسب با شان زوجه نموده است.

اما دادگاه محترم بدوی بدون توجه به خواسته زوجه که طلاق به استناد ترک زندگی مشترک و عسر و حرج ناشی از آن بوده است و نیز بدون در نظر گرفتن مدارک ابرازی زوجه و استشهادیه ضمیمه دادخواست، حکم به بطلان دعوا صادر نموده است.

 

نظر به مراتب فوق و باعنایت به اولا سابقه اختلافات شدید و طولانی زوجین و ثانیا ترک زندگی مشترک برای بیش از شش ماه متوالی از سوی زوج و عسر حرج ناشی از آن و ثالثا تنفر و کراهت شدید زوجه نسبت به زوج به جهت بی مسئولیتی و عدم تعهد نسبت به زندگی مشترک به نحوی که بنا به گفته ی زوجه حاضر است بمیرد ولی دیگر با زوج زندگی نکند تا جایی که حاضر است با بذل 20 سکه از مهریه مافی القباله خود را مطلقه نماید و مستندا به ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی نقض دادنامه بدوی و صدور حکم به طلاق زوجه مستدعی می باشد.

با تشکر و تجدید احترام

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی خانواده

اطلاع از راه های شکایت و اعتراض به حکم طلاق

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.

موسسه حقوقی دادگران حامی (دفتر وکالت دادگران) از سال 1384 با همکاری جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران (حقوقدانان دارای پروانه وکالت دادگستری) تاسیس شد و تا به امروز با هدف قبول وکالت و اعطای مشاوره حقوقی به هموطنان ایرانی سراسر دنیا و خارجیان مقیم ایران، به حیات خود ادامه داده است. اعضای این مجموعه با سرلوحه قراردادن حق و عدالت و حرکت در چهارچوب قوانین و دوری از پرونده های موهوم و بی نتیجه، توانسته اند اعتماد مراجعین و موکلین را کسب نموده و صاحب اعتبار شوند.

اداممه مطلب …….

تلفن تماس با وکیل

ساعات کاری دفتر

در خصوص اعتراض به حکم و رای طلاق می توان گفت، حکم صادره از دادگاه خانواده با موضوع طلاق حداکثر به سه صورت قابل اعتراض است. البته تنها در فرضی که طلاق مبتنی بر توافق زوجین نباشد (یعنی یا زوج یا زوجه به تنهایی و بدون رضایت طرف مقابل تقاضای طلاق نموده باشند). این سه راه اعتراض عبارتند از : 1- واخواهی، 2- تجدیدنظرخواهی، 3- فرجام خواهی. معمولا وقتی طلاق با توافق زوجین انجام می شود (طلاق توافقی) زن و شوهر هر دو حق اعتراض را ساقط میکنند و البته اگر اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجامخواهی مورد غفلت قرار گیرد، طبیعتا حتی طلاق توافقی هم قابل اعتراض است.

 

تجدید نظر خواهی طلاق

اطلاع از راه های اعتراض به رای دادگاه (واخواهی،تجدید نظر خواهی،فرجام خواهی) 

منظور از واخواهی به عنوان یکی از راههای اعتراض به طلاق و سایر دعاوی خانواده، اعتراض به رای غیابی است و رای غیابی به رای گفته می شود که هیچ یک از اخطاریه ها به خوانده ابلاغ واقعی نشده و خوانده در هیچ یک از جلسات حضور نداشته باشد. 

 

راه دیگر اعتراض به رای طلاق و سایر آراء دادگاه خانواده ، تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است. رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان معمولا غیر حضوری بوده و قضات با توجه به لوایح اقدام به اتخاذ تصمیم می نمایند. 

 

فرجامخواهی در دیوان عالی کشور راه دیگر اعتراض به رای طلاق است. در این مرحله قضات دیوان صرفاً به رعایت مسائل شکلی و تشریفات دادرسی توجه می نمایند.

 

نکته : هر کدام از شکایت های سه گانه فوق مانع از اجرای حکم بوده و تا تعیین تکلیف نهایی حکم طلاق اجرا نمی شود. به عبارت دیگر حکم طلاق صادر شده در دادگاه خانوداه تنها پس از صدور رای دیوان یا پایان مهلت فرجام خواهی قطعی و لازم الاجرا است. 

نکته : آنچه در بندهای 1و 2 و 3 گفته شد طرق عادی و معمول شکایت از رای است و علاوه بر اینها مانند هر رسیدگی حقوقی رای طلاق نیز امکان اعمال و توسل به طرق غیر معمول و خلاف قاعده شکایت را دارد. این طرق عبارتند از: اعاده دادرسی، اعتراض ثالث و ….. .

 

 

مطالعه لایحه فرجام خواهی از رای طلاق

 

شعبه : هشتم دیوان عالی کشور               تاریخ تنظیم :  94/3/30

بسمه تعالی

فرجام خواه : آقای ………….. با وکالت مع الواسطه وکیل پایه یک دادگستری به نشانی: تهران – بلوار کشاورز

فرجامخوانده : خانم …………… با وکالت وکیل دادگستری آقای مسعود محمدی به نشانی تهران – میدان فاطمی – میدان گلها

فرجام خواسته : دادنامه شماره …………- 93/11/14  صادره از شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان تهران

تاریخ ابلاغ دادنامه به فرجامخواه : 93/12/4

تاریخ وصول دادخواست فرجامی : 93/12/23

مرجع رسیدگی: شعبه هشتم دیوان عالی کشور

هیات شعبه : آقایان …………. رئیس و …………….. مستشار و …………….. عضو معاون

 

یکم؛ در تاریخ 93/2/8  جناب آقای مسعود محمدی وکیل دادگستری به وکالت از خانم ………… با ارائه دادخواست به طرفیت آقای ………….. به خواسته طلاق با پیوست کردن تصویر غیر مصدق و ناخوانا از سند ازدواج طرفین توضیح داد: موکله در تاریخ 82/11/21 با خوانده ازدواج کرده و دارای یک فرزند دختر 4 ساله هستند. زوجین بعد از ازدواج برای ادامه تحصیل به خارج کشور (ظاهرا کشور نروژ) رفته و تا کنون در آنجا ساکن هستند. حسب اظهار موکله زوج در طی مدت زندگی مشترک با زوجه بدرفتار بوده به گونه ای که به جهت خشونت و سوء رفتار با زوجه توسط محاکم صالح کشور نروژ محکوم شد و دستور افتراق صادر و به علت یاد شده زوج از ارتباط با زوجه منع شده و سوء رفتار و خشونت مستمر زوج در طی زندگی مشترک موجب تنفر و کراهت زوجه از زوج گردید. به هیچ وجه قادر به ادامه زندگی مشترک نیست و حاضر است با بذل 200 سکه از صداق خود را مطلقه نماید تقاضای رسیدگی و صدور حکم به خواسته مزبور را دارد.

پس از ارجاع پرونده به شعبه 255 دادگاه خانواده تهران و ثبت به کلاسه ……….. و ارائه وکالتنامه توسط خانم ……… – وکیل دادگستری مع الواسطه از خوانده موصوف که اعلام داشته موکل خارج از ایران زندگی می کند در اولین جلسه مقرر رسیدگی 93/3/12 که وکلای طرفین حاضر شدند و تقاضای تجدید یک نوبت جلسه دادرسی جهت انجام مذاکرات اصلاحی نمودند که مورد موافقت دادگاه قرار گرفت در جلسه مقرر رسیدگی در تاریخ 93/4/10 خانم مینا کاویانی – وکیل دادگستری با ارائه وکالتنامه (که نام آقای مسعود محمدی – وکیل دادگستری به عنوان دیگر وکیل خواهان موصوف منفردا و مجتمعا درج شده است) به ضمیمه لایحه ای که در همان روز به شماره 2544 ثبت و ضمیمه شد مفاد دادخواست تقدیمی را تکرار کرد در جلسه یاد شده وکلای طرفین حاضر گردیدند؛ وکیل خوانده با ملاحظه لایحه مذکور وکیل خواهان گفت اظهارات وکیل زوجه را قبول ندارد، موکل او نسبت به زوجه هیچگونه سوء رفتار و کردار نداشته حالیه اگر زوجه اصرار به طلاق دارد باید کل مهریه خود را بذل کند و به این صورت موکل حاضر به طلاق است و الا حاضر به طلاق نمی باشد. طرفین یک دختر 4 ساله دارند که نزد مادر خود است؛ موکل خواستار ملاقات با فرزند خود است. حق ملاقات برای پدر طفل به شرح مقرر برای دو روز در هفته باشد. قرار ارجاع امر به داوری صادر شد به تقاضای وکلای طرفین دادگاه اقدام به نصب داور برای هریک از طرفین از طریق واحد داوری کرد که پس از طی تشریفات داوران هریک در نظریه علیحده اعلام کردند قادر به اصلاح ذات البین نشدند. وکلای طرفین هریک طی لایحه ای که به ثبت رسید و پیوست می باشد، مدافعات و اظهارات قبلی شان را تکرار کردند. دادگاه در این مرحله قرار استماع گواهی گواهان طرفین را صادر نمود در جلسه مقرر رسیدگی به تاریخ 93/7/16 به تقاضای وکیل خواهان از والدین خواهان به اسامی آقای …………. و خانم ………… به شرح اوراق جداگانه استماع شهادت شد، اجمالا اظهار نمودند زوج با زوجه سوء رفتار دارد و نسبت به مشارالیها فحاشی نموده و او را کتک می زند که باید از مهریه ات بگذری و تهدید می کرد او و فرزندش را می کشد؛ دخترشان تامین جانی ندارد و دو پلیس زوج را از منزل بیرون کرد. وکیل زوج اظهار کرد نتوانسته شهود خویش را حاضر کند استمهال برای معرفی شهود تمود وقت رسیدگی برای 93/9/1 جهت معرفی شهود خوانده صادر شد. در جلسه مقرر رسیدگی اخیر ابتدا به درخواست وکیل خوانده از آقایان …….. پدر زوج و ………. عموی زوج و ………… پسرعمه زوج و خانم …….. عمه زوج در اوراق جداگانه استماع گواهی شد. اظهارات آنان اجمالا حاکی است زمانی که زوجین مقیم ایران بودند مشکل نداشته ولی به نروژ رفتند مشکل پیدا کردند. زوج زن و فرزندش را دوست دارد و راضی به طلاق نیست و آقای …….. که خود را دوست و برادر زن برادر خواهان و آقای ………. خود را برادر خواهان معرفی کرد شهادت دادند از روز اول ازدواج طرفین شاهد اختلاف زوجین بودند و زوج به زوجه اجازه رفت و آمد با دیگران و اقوام و ….. نمیداد. بعد از مهاجرت به خارج از کشور، سوء رفتار زوج نسبت به زوجه بیشتر شد و تهمت ناروا می زد. دادگاه با اعلام ختم رسیدگی برابر دادنامه شماره …….. مورخ 93/9/5 بعداز شرح مختصر از دعوی و خواسته و احراز رابطه زوجیت طرفین برابر تصویر سند نکاحیه استنادی و درج خلاصه اظهارات وکلای طرفین و با التفات به اوراق پرونده و رسیدگی های به عمل آورده و عدم توفیق داوران در ایجاد صلح و سازش بین آنان و مقرون به صحت دانستن دعوی خواهان باستناد مواد 1119 و 1129 و 1130 و 1133 و 1146 قانون مدنی و نیز مواد 24 لغایت 29 و 31 و 32 و 33 قانون حمایت خانواده حکم طلاق خواهان در قبال طلاق بذل تعداد دویست سکه از صداق با احتساب خسارات دادرسی در حق خواهان طبق طعرفه قانونی جهت اجرای صیغه طلاق خلع بارعایت سایر مقررات شرعی و قانونی در یکی از دفاتر رسمی طلاق با اعتبار شش ماه گواهی صادر و از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجامی صادر و در صورت امتناع زوج در اجرای صیغه طلاق به سردفتر طلاق نمایندگی در اجرای صیغه طلاق داده شد رای صادره حضوری و ظرف مهلت قانونی قابل تجدیدنظرخواهی و پس از گذشت مهلت تجدیدنظرخواهی ظرف مهلت مقرر قانونی قابل فرجامخواهی اعلام شد.

دوم؛ پس از ثبت تجدیدنظرخواهی خانم ……….. – وکیل دادگستری به وکالت مع الواسطه زوج تجدیدنظرخواه در مهلت مقرر قانونی و ابلاغ قانونی مراتب به زوجه تجدیدنظرخوانده و عدم ارائه لایحه دفاعیه توسط مشارالیها یا وکلای موصوف او برابر دادنامه شماره ………. مورخ 93/11/14 در پرونده کلاسه …………. شعبه 111 دادگاه تجدیدنظر استان تهران با غیر مدلل دانستن اعتراض مذکور و رد آن و بلااشکال تشخیص دادن رای تجدیدنظرخواسته رای تجدیدنظر تایید و رای تجدیدنظری ظزف مهلت مقرر قانونی قابل فرجام خواهی اعلام گردید.

سوم؛ رای تجدیدنظری مذکور در تاریخ 93/12/4 به وکیل زوج تجدیدنظرخواه ابلاغ و فرجامخواهی آقای …………. وکیل دادگستری مع الواسطه از زوج موصوف در تاریخ 93/12/23 ثبت شد و پس از به ثبت رسیدن لایحه دفاعیه وکلای مع الواسطه زوجه فرجام خوانده پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به کلاسه بالا ثبت و به شعبه هشتم ارجاع شد. پرونده فرجامی هنگام شور توسط اعضای هیئت نیز مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.

هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش آقای ………. عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص دادنامه شماره مذکور فرجام خواسته مشاوره نموده چنین رای می دهد.

 

فرجام خواهی آقای ………..-وکیل دادگستری به وکالت مع الواسطه از آقای ……….. نسبت به دادنامه شماره ……….. مورخ 93/11/14 صادره از شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان تهران که در مقام تایید دادنامه بدوی متضمن مفادا حکم بر الزام زوج به طلاق زوجه فرجام خوانده انشاء گردید وارد و موجه نمی باشد زیرا وکلای مع الواسطه زوجه خواهان بدوی به شرح دادخواست تقدیمی و نیز اظهارات بعدی در جلسات دادرسی و لایحه ابرازی با اعلام اینکه زوجین موصوف دارای یک فرزند دختر مشترک 4 ساله است و هر دو ساکن کشور نروژ هستند موکله شان به علت سوء رفتار مستمر زوج به نحوی که توسط محاکم کشور نروژ محکوم و دستور افتراق صادر و زوج از ارتباط با زوجه منع شده و موکله به علت تنفر و کراهت از زوج به هیچ وجه قادر به ادامه زندگی مشترک نمی باشد و حاضر است با بذل تعداد 200 سکه بهار آزادی از صداق خود را مطلقه سازد و با توجه به جمیع اوراق و مندرجات پرونده امر هر چند که وکلای مع الواسطه طرفین در اولین جلسه مقرر دادرسی استمهال جهت مذاکرات اصلاحی نمودند ولی به علت عدم توفیق شان در اصلاح ذات البین در جلسه مقرر رسیدگی بعدی وکیل مع الواسطه زوج خوانده ضمن انکار سوء رفتار موکل خویش با زوجه خواهان افزود اگر زوجه اصرار به طلاق دارد باید کل مهریه را بذل کند در این صورت موکل حاضر به طلاق است که این مطلب نشانگر عدم علاقمندی زوج نسبت به زوجه و زندگی مشترک می باشد و مودای گواهی گواهان مورد تعرفه وکیل زوجه خواهان بدوی حکایت از وجود اختلاف فیمابین زوجین از ابتدای زندگی مشترک و تشدید این اختلاف پس از مهاجرت به کشور نروژ و کتک کاری زوج نسبت به زوجه به منظور وادار کردن زوجه به بذل مهریه اش و نداشتن تامین جانی مشارالیها و بیرون راندن زوج توسط پلیس نروژ از منزل مشترک می باشد و گواهان مورد تعرفه زوج خوانده به وجود مشکل فیمابین زوجین بعد از مهاجرت به کشور نروژ ادای شهادت نمودند و داوران نیز قادر به ایجاد سازش بین زوجین متخاصم نشدند لذا با مقرون به صحت دانستن خواسته خواهان به استناد مواد 1119 و 1129 و 1130 و 1133 و 1146 قانون مدنی و مواد 24 لغایت 29 و 31 و 32 قانون حمایت خانواده حکم به طلاق زوجه در قبال بذل تعداد دویست سکه از صداق برای طلاق خلع به شرح مرقوم صادر نموده است که به این استنباط و تشخیص قضایی دادگاه ایراد و اشکالی به نظر نمی رسد و رای فرجامخواسته با توجه به جامع اوراق پرونده و اقدامات و رسیدگی های معموله و ادله و قرائن و امارات استنادی حکم یاد شده، منطبق بر موازین قانونی اصدار یافته و ایراد و اشکال موثر در تخدیش بر دادنامه مرقوم مترتب نبوده و اعتراضات وکیل فرجام خواه که تکرار همان مطالب معنونه در مراحل قبلی رسیدگی می باشد در حدی نیست که به مبانی استنباط دادگاه و مالا به اساس دادنامه معترض عنه خدشه و خللی وارد و موجبات نقض آن را فراهم سازد فلذا ضمن رد فرجامخواهی به عمل آمده مستندا به ماده 370 قانون آیین دادرسی مدنی رای فرجام خواسته ابرام می گردد.

رییس شعبه هشتم دیوان عالی کشور – مستشار – عضو معاون

 

تماس و مشاوره با وکیل برای اعتراض به رای و حکم طلاق

 

1- راههای طلاق توافقی

تجدید نظر خواهی طلاق

2- دلایل و موارد 9 گانه طلاق به درخواست زن

3- حق طلاق زن، وکالت طلاق توافقی برای زوجه

45- چگونه یک وکیل خوب و مجرب برای طلاق و خانواده انتخاب کنم؟

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید. 

دفتر وکالت دادگران از سال 1384 با همکاری جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران تاسیس شد و تا به امروز با هدف قبول وکالت و اعطای مشاوره حقوقی به هموطنان ایرانی سراسر دنیا و خارجیان مقیم ایران، به حیات خود ادامه داده است.اعضای این مجموعه با سرلوحه قراردادن حق و عدالت و حرکت در چهارچوب قوانین و دوری از پرونده های موهوم و بی نتیجه، توانسته اند اعتماد مراجعین و موکلین را کسب نموده و صاحب اعتبار شوند.

ادامه مطلب …..

 

در این مقاله ما سعی برآن داریم شما را باین مباحث آشنا سازیم پس با ما همراه شوید:

اگر لایحه تجدید نظر خواهی طلاق از طریق زوجه باشد و در دادگاه اولی که برگزار میشود رای به نفع زوجه صادر شود و حکم تجدید نظر نیز به نفع زوجه صادر شود با توجه به این که حکم تجدید نظر قطعی باشد از همان لحظه حکم قابل اجرا است و میتوان برای طلاق اقدام نمود . و اگر زوج حضور نداشته باشد به صورت غیابی میتواند طلاق بگیرد. در خصوص اعتراض به حکم و رای طلاق می توان گفت، حکم صادره از دادگاه خانواده با موضوع طلاق حداکثر به سه صورت قابل اعتراض است. البته تنها در فرضی که طلاق مبتنی بر توافق زوجین نباشد (یعنی یا زوج یا زوجه به تنهایی و بدون رضایت طرف مقابل تقاضای طلاق نموده باشند). این سه راه اعتراض عبارتند از : 1- واخواهی، 2- تجدیدنظرخواهی، 3- فرجام خواهی. معمولا وقتی طلاق با توافق زوجین انجام میشود (طلاق توافقی) زن و شوهر هر دو حق اعتراض را ساقط میکنند و البته اگر اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی مورد غفلت قرار گیرد، طبیعتا حتی طلاق توافقی هم قابل اعتراض است.

منظور از واخواهی به عنوان یکی از راههای اعتراض به طلاق و سایر دعاوی خانواده، اعتراض به رای غیابی است و رای غیابی به رای گفته می شود که هیچ یک از اخطاریه ها به خوانده ابلاغ واقعی نشده و خوانده در هیچ یک از جلسات حضور نداشته باشد.

 فرجام خواهی در دیوان عالی کشور راه دیگر اعتراض به رای طلاق است. در این مرحله قضات دیوان صرفاً به رعایت مسائل شکلی و تشریفات دادرسی توجه می نمایند.

راه دیگر اعتراض به رای طلاق و سایر آراء دادگاه خانواده ، تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است. رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان معمولا غیر حضوری بوده و قضات با توجه به لوایح اقدام به اتخاذ تصمیم می نمایند. علاوه بر اینها مانند هر رسیدگی حقوقی رای طلاق نیز امکان اعمال و توسل به طرق غیر معمول و خلاف قاعده شکایت را دارد. این طرق عبارتند از: اعاده دادرسی، اعتراض ثالث و ….. .تجدید نظر خواهی طلاق

از مهم ترین پشتوانه زندگی زن مهریه است . بعد از خواندن خطبه عقد و مطابق با قانون مدنی میزان تعیین شده مهریه حق زن است و هر موقع بخواهد میتوان آن را درخواست کند و مرد موظف است تمام و کمال آن را بپردازد. در بیشتر موارد مهریه تعدادی سکه و برای برکت زندگی یک جفت کلام الله مجید و نبات و… تعیین میشود . ولی در قانون مدنی هر چیزی که بتوان مالک آن شدن و اختیار آن را در دست گرفت میتوان به عنوان مهریه شناخت این قانون طبق ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی است.  

باید توجه داشت اگر مهریه وجه نقد باشد بعد از گذشت چند سال طبق تورم حساب میشود و باید آن را طبق قیمت روز پرداخت کرد.

مهریه عندالمطالبه چیست؟ مهریه عندالمطالبه به این معنی است که اگر زن هر وقت مهریه خود را بخواهد باید کلا با توجه به تورم روز محاسبه شده و بپردازد . البته اگر همسر بتواند اثبات کند که توان پرداخت آن را ندارد میتوان درخواست اقساط داده و مهریه را به صورت اقساط پرداخت کند .که این نیز با توجه به درآمد همسر اقساط میشود.

مهریه عندالستطاعه چیست؟ مهریه عندالاستطاعه به این معناست که مرد باید توانایی پرداخت آن را به صورت یک جا را ندارد. و این وظیفه به عهده زوجه است که اثبات کند که همسر میتواند آن را پرداخت کند .البته باید دانست که میتوان مهریه را نصف آن به صورت عندالمطالبه و نصف آن را به صورت عندالاستطاعه پرداخت.

لایحه در خصوص رفع توقیف خودرو

وکیل برای تخلفات اداری

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آدرس: خیابان ولیعصر بالاتر از پل پارک وی خیابان خیام نبش کوچه قرنی ساختمان آریانا واحد ۴.۴

تلفن: 74 60 21 26 021

0912-485-75-72

ایمیل: info@layeheh.com

ما به عنوان گروهی از حقوقدان‌ها ، وکلا و اساتید دانشگاهی که هر یک در حوزه‌ای خاص تخصص داریم گرد هم آمده‌ایم تا در زمینه‌های محتلف حقوقی از قبیل تنظیم اظهارنامه، دادخواست، لایحه و غیره بدون آنکه نیازی به مراجعه حضوری متقاضی باشد، خدمت‌رسانی کنیم.

لازم به ذکر است خدمات ارائه شده توسط این مجموعه برای تمامی مردم عزیز کشورمان در هر کجای دنیا که باشند فراهم است. امید است از این رهگذر بتوانیم گامی هر چند کوچک در رفع مشکلات مردم خوب کشورمان بر داریم.

حکم طلاق از جمله احکامی است که در حالت طبیعی در دو مرحله قابل شکایت است (البته اگر حکم غیابی باشد قابل واخواهی نیز هست). مراحل اعتراض و شکایت به حکم طلاق عبارتند از تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر و فرجامخواهی در دیوان غالی کشور.نحوه رسیدگی به طلاق در تمامی مراجع یکسان نیست به طور خلاصه می توان گفت مرحله واخواهی از حکم طلاق عیناً شبیه مرحله بدوی است و مرحله تجدیدنظر صحت دلایل و مدارک و رعایت تشریفات رسیدگی و وجود حق مورد بررسی یا به تعبیر بهتر رسیدگی مجدد قرار می گیرد.مرحله فرجامی هم قاعدتاً فقط رسیدگی مجدد به شکل رسیدگی و رعایت تشریفات است هر چند که در عمل خلاف این هم دیده می شود و حتی سابقه داشته که دیوان اقدام به تشکیل جلسه رسیدگی بنماید.در ادامه یک نمونه متن لایحه پاسخ به تجدیدنظر خواهی از طلاق جهت اطلاع مخاطبان ارائه و تقدیم میگردد و توصیه می شود در صورت تصمیم به تقدیم دادخواست طلاق یا دفاع در مقابل خواسته طلاق و یا حتی تنظیم لایحه دفاعیه برای طلاق حتماً با یک وکیل متخصص دعاوی و امور خانواده مشورت نمایید.

اطلاع از راه های اعتراض و شکایت از رای و حکم طلاق

 

قضات و مستشاران عالی مقام دادگاههای تجدیدنظر استان تهرانتجدید نظر خواهی طلاق

در خصوص تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی بموجب دادخواست مورخ 13/10/93 موضوع پرونده کلاسه ….. (بدوی) و درپاسخ به لایحه تجدیدنظر خواهی تجدیدنظر خواه به عرض می رسانیم :

 

1- همانطور که در دادخواست خواهان آمده از تاریخ عقد (شروع زندگی مشترک) تا زمانیکه زوجین کنار یکدیگر زندگی می کرده اند، زوج به دفعات و بطور مستمر همسر خود را به بهانه های واهی و موهوم مورد فحاشی و تحقیر و توهین قرار می داده است و شدت این اقدامات به حدی بوده که در طول این زمان حدود 9 ساله زندگی مشترک موجب کراهت و تنفر شدید زوجه از زوج گردیده است و موکل راهی جز بخشش کل مهریه و توسل به طلاق خلع پیش روی خود ندیده است مؤید این مطلب شهادت شهود معرفی شده و اظهارات ایشان است با تأکید بر این که برخلاف اعتقاد وکیل تجدیدنظرخواه و اتقاء ایشان جائیکه قانونگذار در مورد تعداد و جنسیت شهود سکوت می نماید تعداد و جنسیت شهود  خصوصیت نداشته و تشخیص اصالت اظهارات ایشان بنظر محکمه است.

 

2- زوج خدمت نظام وظیفه را انجام نداده و به اصطلاح سرباز فراری می باشد و به همین دلیل شغل و درآمد مناسبی ندارد و تقریباً در تمام طول زندگی تأمین هزینه های زندگی مشترک با زوجه بوده است(در این خصوص به شهادت شهود و اقاریر ضمنی تجدید نظرخواه در صورتجلسات بدوی عنایت شود) و البته گاهاً هم پدر زوج کمک های مالی و وجه نقدی جهت گذران زندگی به زوجین می نموده است که این اقدامات برای موکل هیچگاه خوشایند و در خور شأن نبوده است.

 

3- حضور تجدیدنظرخواه در جلسات لهو و لعب خلاف شاًن (شرب خمر و استعمال افراط گونه تریاک) رابطه زوجین را از مسیر اعتدال خارج نموده و زوجه را در عسر و حرج شدیدی قرار داده است.

 

4- زوجین در تاریخ  92/10/23 که به نیت تغییر شهر محل سکونت به تهران مراجعت نموده و آپارتمانی را در نشانی تهران ….. اجاره می نمایند که چون پول پیش توسط زوجه پرداخت می شده است اجاره نامه بنام ایشان تنظیم گردیده و مطابق صورتجلسه مددکار (مطابق دستور دادگاه بدوی) در جلسه انعقاد اجاره نامه زوج حضور داشته ولی پس از اجاره منزل و آوردن قسمتی از اسباب منزل و پس ازگذشت کمتر از یکماه زوج منزل مشترک را ترک کرده و به منزل پدری خود در اهواز مراجعت می نماید (نشانی مندرج در دادخواست تجدیدنظرخواه) که با عنایت به این مسئله و با توجه به اینکه زوجین به اتفاق آپارتمان مذکور را در تهران اجاره کرده اند کسیکه منزل مشترک را ترک نموده شخص آقای زوج است.

ریاست محترم و مستشاران گرامی با عنایت به تمامی مراتب ذکر شده و همانطور که مورد تأکید قرار گرفت موکل هیچ انتظار و امیدی به وصول هیچیک از حقوق مالی خود ندارد و به گفته خود تمامی مهریه و تمامی نفقه گذشته و دوران عده و اجرات المثل و سایر حقوق مالی را در قبال طلاق و رهایی خویش از قید زوجیت جناب آقای مصطفی ….. بذل نموده و هیچ علاقه ای به ادامه زندگی مشترک با شخصی که نه شغل مناسبی دارد و نه دغدغه معیشت خانواده خود را دارد و نه از سلامت اجتماعی و اخلاقی برخوردار است و نه به الزمات شریعت و محرمات اهمیت می دهد،ندارد و به گفته خود (موکل) حتی اگر لازم باشد سالها با این وضعیت زندگی خواهد کرد و بارهاو بارها دادخواست خواهد و تن به اسارت مردی که از نظر ایشان دائم الخمر، پرخاشگر،مغرور،و بی قید است نمی دهد.

فلذا مستدعی است ضمن تدقیق در محتویات پرونده، دادنامه بدوی را مورد تأیید و تصدیق قرار دهید.

با نهایت سپاس و تجدید احترام

   

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده   

 چگونه یک وکیل خوب برای طلاق و خانواده پیدا کنم؟

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.

 

موسسه حقوقی دادگران حامی (دفتر وکالت دادگران) از سال 1384 با همکاری جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران (حقوقدانان دارای پروانه وکالت دادگستری) تاسیس شد و تا به امروز با هدف قبول وکالت و اعطای مشاوره حقوقی به هموطنان ایرانی سراسر دنیا و خارجیان مقیم ایران، به حیات خود ادامه داده است. اعضای این مجموعه با سرلوحه قراردادن حق و عدالت و حرکت در چهارچوب قوانین و دوری از پرونده های موهوم و بی نتیجه، توانسته اند اعتماد مراجعین و موکلین را کسب نموده و صاحب اعتبار شوند.

ادامه مطلب …..

منظور از فرجامخواهی، اعتراض به حکم و دیوان عالی کشور است.طلاق از جمله آرای حقوقی است که در هر حال چه نسبت به آن تجدیدنظر خواهی شده یا نشده باشد، ظرف 20 روز پس از صدور حکم دادگاه تجدیدنظر یا پایان تجدیدنظر خواهی قابل فرجامخواهی در دیوان عالی کشور است.اکثریت موضوعات حقوقی فقط در صورتی قابل فرجامخواهی هستند که طرف تقاضای تجدیدنظر ننموده باشد.در رسیدگی فرجامی دیوان عالی کشور صرفاً به جنبه شکلی دادرسی توجه می نماید یعنی توجه به اینکه آیا دلایل ابرازی مورد عنایت و توجه مرجع بدوی یا تجیدیدنظر قرار گرفته و اینکه آیا تشریفات دادرسی  و قواعد آیین دادرسی رعایت شده است یا نه.

 

اطلاع از راه های اعتراض و شکایت از رای طلاق

مطالعه رای دیوان عالی کشور در خصوص این پرونده

 

تجدید نظر خواهی طلاق

ریاست محترم دیوان عالی کشور

با سلام و تقدیم احترام

در خصوص دادنامه شماره …. (صادره از شعبه ۲۳ دادگاه تجدید نظر استان تهران)، که پس از ایراد و ارجاع شعبه 12 دیوان عالی کشور طی دادنامه شماره ….. تاریخ ۸۷/۱۱/۱ شعبه دوازدهم دیوان عالی کشور در خصوص دادنامه شماره …. (صادره از شعبه ۲۴ دادگاه تجدید نظراستان تهران)، صادر شده است مطالب ذیل را در دفاع از رأی فرجامخواسته به استحضار قضات شریف دیوان عالی  کشور می رسانم :

1- شعبه ۲۴ دادگاه محترم تجدید نظر در رأی اخیر خود (دادنامه شماره ….) در سطر۶ و ۷ رأی دادگاه بدوی را مطابق مستندات و قرین صحت دانسته است. در صورتی که رأی دادگاه بدوی و به خصوص دلایل این مرجع در صورت حکم به اجازه طلاق زوجه, از جهات مختلف مخدوش و عاری از دقت قضايي به نظر می رسد. یکی از دلایل مورد ادعای خواهان بدوی و نیز مورد توجه دادگاه عدم پرداخت نفقه است. لازم به ذکر است تا زمان صدور حکم بدوی (دادنامه شماره …. صادره از شعبه ۲۷۱ دادگاه عمومی شهرستان تهران) هرچن حکم به پرداخت نفقه داده شده بود. ما اجراییه که مصداق الزام مورد نظر قانونگذار در ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی می باشند صادر نشده بود.اجرائيه مورد نظر در تاریخ ۸۸/۲/۶ صادر شده و موکل در موعد مقرر در آن مبلغ مورد حکم را پرداخته است.

2- دلیل دیگر که خواهان آن را ادعا نموده و دادگاه بدوی نیزآن را موزه استناد قرار داده (سطر دوم و چهارم دادنامه بدوی) و دادگاه تجدیدنظر هم آن را تایید نموده سوء رفتار نامناسب و نامساعد (عین, مطلب داه‌خواست بدوی و رأی بدوی) است. که چیزی نیست جز ادعایی که نهر خواهان در هر دعوا ممکن است آن را.مطرح کند؛ ولی ادعا بدون ارائه دلیل و با انگار خوانده هیچ ارزش و اثری نمی توائد داشته باشد.

3- همچنین خواهان بدوی به عنوان دلیل طلاق متوسل به ادعای کراهت و تنفر از زوج و با بخشش 50 سکه از مهریه خود درخواست طلاق خلع نموده است. همانطور که قضات محترم دیوان استحضار دارند کراهت و تنفر امری نیست که به صرف ادعا مورد پذیرش قرار گیرد. در خصوص شرایط و ويژگي های کراهت و تنفر مورد نظر قانونگذار در ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی به تجویز ماده ۳ قانون آیین دادرسی مدنی نظر قضات محترم ندیوان را به مسأله ۱۳ به بعد کتاب خلع تحریر الوسیله امام (ره) جلب می نمایم که ضمن شرط دانستن کراهت شدید، در مسأله 14 چند مصداق از آن را بیان داشته اند که از آن جمله است : زشتی قيافه, بدی خلق و فقر. اگر دلیل دادگاه بدوی (شعبه ۲۷۱) و تجدید نظر (شعبه ۲۴) در قبول دادخواست اجازه طلاق تنفر و کراهت شدید زوجه از زوج باشد وکالت مندرج در بند الف از شروط ضمن عقد نکاح تحقق نمی یابد و علاوه بر اثبات ادعای کراهت و تنفر شدید. قبول مبلغ فدیه از حقوق زوج است؛ که ایشان هم بارها عدم تمایل خود را به مبلغ بخشیده شده از سوی زوج اعلام نموده اند. طلاق خلع همانطور که استحضار دارید ویژه موردی است که زوجه دلیلی برای طلاق ندارد. که با بخشش مبلغی که می تواند کمتر یا مساوی یا بیشتر از مهر باشد پس از قبول فدیه از سوی زوج. طلاق بگیرد. ولی متأسفانه مرجع بدوی و تجدید نظر به این مراتب توجه ننموده اند.

قضات محترم و شریف دیوان عالی کشور آیا به نظر شما منصفانه است که مردی هیچ اقدام خلاف قانونی ننموده باشد و مهریه همسر خود را هم تماماً پرداخت نموده باشد و در نهایت همسر وی بدون هیچ دلیلی طلاق خود را هم بگیرد (اگر زوجه دلیلی برای طلاق داشت حتماً تا به حال از آن طریق اقدام کرده بود).

4- اینکه در دادنامه صادره از دادگاه تجدید نظر آمده  زوجین حدود پنج سال است جدا از هم زندگی می کنند صحیح است ولی آیا برای صدور حکم طلاق کافی  است؟ ولی اینکه مرجع مذکور زوج را متهم به عدم اقدام عملی در جهت مراجعت زوجه به منزل مشترک نموده صحیح نیست. گذشته از اينکه زوجه خود و با میل خود منزل مشترک را ترک کرده. موکل بارها و به طرق گوناگون ایشان را به زندگی مشترک دعوت نموده ز آن جمله است اظهار نامه های مورخ 83/06/19 و 88/02/30 و نیز کلیه لوایح تقدیمی که در پروئده مربوطه ملاحظه می فرمایید؛ در تمامی آنها موکل همسر خود را به مراجعت و ادامه زندگی مشترک دعوت نموده است و نیز در این لایحه با حسن نیت کامل و با علم رویت لایحه توسط ایشان این دعوت را تکرار می نمایند.

5- موکل در کمال حسن نیت تمامی مهریه همسر خود را  پرداخته و نفقه ایشان را هم پس از صدور اجرائیه پرداخت نموده است و بارها جهت بازگشت ایشان به زندگی مشترک از زوجه محترم به طور رسمی (از طریق اظهار نامه) و غیر رسمی (از طریق مراجعه حضوری و فرستادن واسطه) درخواست نموده است. وحتی دو مرتبه دادخواست الزام ایشان به تمکین را داده است.کدامیک از موارد ذیل مصداق سوه رفتار یا کوتاهی در انجام وظایف زناشوئی است؟

با عنایت به مراتب فوق و با جلب توجه قضات شریف دیوان عالی کشور به لوایح پیشین مستدعی است تصمیم مقتضی و موافق با انصاف صادر فرمائید.

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.

دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی در سال 1383 با حضور و مشارکت جمعی از وکلای جوان تاسیس گردید. این دفتر از بدو تاسیس با هدف قراردادن پیگیری مستمر پرونده ها و با در نظر داشتن دستمزد منصفانه و اصرار به حصول نتیجه به نفع موکل و با امتناع از قبول پرونده های موهوم و پرونده هایی که حقی برای متقاضی متصور نیست، فعالیت خود را آغاز نمود.اعضای این مجموعه با سرلوحه قراردادن حق و عدالت و حرکت در چهارچوب قوانین و دوری از پرونده های موهوم و بی نتیجه، توانسته اند اعتماد مراجعین و موکلین را کسب نموده و صاحب اعتبار شوند.

ادامه مطلب ……

021-86095462

9:00 تا 18:00

اطلاع از مراحل، مدارک و شرایط طلاق توافقی

 

تجدید نظر خواهی طلاق

 پرونده کلاسه : ………..

مرجع رسیدگی : شعبه ۲۸۶ دادگاهخانوده مجتمع قضایی شهیدباهنر تهران

تصمیم نهایی شماره : ……….

خواهان : خانم آزاده …… با وکالت آقای مسعود محمدی    به نشانی : تهران.میدان فاطمی.میدان گلها …… .
خوانده : آقای مهران …… فرزند محمود با وکالت خانم مینا کاویانی   به نشانی : تهران.میدان فاطمی.میدان گلها …… .
خوسته : طلاق توافقی

گردشکار:خواهان دادخواستی بخواسته فوق بطرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی دادگاه با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و بشرح ذیل مبادرت به صدور رأی مینماید .

در خصوص دادخواست تقدیمی خواهان آزاده ….. فرزند علی با وکالت آقای مسعود محمدی به طرفیت مهران ….. فرزند مسیب با وکالت مینا کاویانی به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی ) جهت اجرای صیغه طلاق و ثبت آن  دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه سند نکاحیه به
شماره ترتیب …‏ مورخ ‎٩۱/۱۱/۱۲‏ دفتر رسمی ازدواج شماره ۳۷۴ تهران که رونوشت مصدق آن ضم پرونده گردیده و با احراز علقه زوجیت دائم فیمابین
و نظر به اصرار زوجین بر طلاق و از آنجا که حسب نظر کارشناس واحد مشاوره خانواده مستقر در مجتمع قضایی مثبوت به شماره …. مورخ ۹۶/۶/۴
تفریق و جدایی زوجین با ذکر دلایل و علل عدم تفاهم به مصلحت آنان اعلام شده . و اين دادگاه نیز نظر مزبور را مطابق ظواهر و احوال زوجین میداند لذا
تقاضای آنان را وارد تشخیص و مستندا به مواد ۰۳۵ ۲۶ و ‎۲٩‏ قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین و به شرح توافقات ذیل صادر می شود : وکیل زوجه به وکالت از موکله کل مهریه زوجه را در قبال طلاق خلع به زوج بذل و وکیل زوج قبول پذل نمود. زوجه حق رجوع به ما بذل را از خود سلب و ساقط نمود. زوجه در خصوص نفقه و اجرت المثل ادعایی ندارد. جهیزیه در اختیار زوجه می باشد؛ زوجین فاقد فرزند مشترک می باشند. زوجین در خصوص سایر حقوق مالی نسبت به یکدیگر ادعایی ندارند . زوجه حسب اقرار وکیل زوجه باردار نمی باشد . ارائه گواهی عدم بارداری در زمان اجرای صیغه طلاق از سوی زوجه به دفترخانه ضروری می باشد. طلاق واقع شده مستندا به ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی و کراهت زوجه از تداوم زندگی و بخشش حقوق مالی از نوع خلع می باشد . رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه محترم تجدید نظر استان تهران است. گواهی صادرة در اجزای ماده ۳۴ همان قانون طی سه ماه از تاریخ رای قطمی دارای اعتبار بوده و در صورتیکه تواهی صادره ظرف مهلت مزبور به دفتر رسمی طلاق جهت اجرای صیغه طلاق و ثبت آن تسلیم نگردد و یا تسلیم کننده گواهی به دفتر خانه: ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفتر خانه طلاق چهت اجرای صیغه طلاق حاضر نگردد و یا مدارک لازم را به دفتر خانه ارائه ننماید ,گواهی صادره از درجه اعتبار ساقط بوده و کلیه توافقات مندرج در این گواهی نیزملفی خواهد بود. اجرای صیغه طلاق حسب ماده ۳۷ قائون مذکور با رعایت جهات شرعی و با حضور سردفتر انجام خواهد گرفت.

رییس شعبه 286 دادگاه عمومی حقوقی تهران (خانواده)

دادنامه به اینجانبان مسعود محمدی وکیل زوجه و مینا کاویانی وکیل زوج در دفتر دادگاه حضوراً ابلاغ گردید و  نسبت به آن اعتراضی نداریم.حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی را از خود سلب و ساقط می نماییم.

بسمه تعالی – با توجه به مراتب فوق دادنامه موصوف در تاریخ 96/06/04 قطعی و لازم الاجرا می باشد.

مدیر شعبه 286 دادگاه خانواده تهران

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص طلاق توافقی

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.

در گروه وکلای دادگران حامی (دفتر وکالت دادگران) شما بدون اینکه دستمزد اضافی پرداخت نمایید جهت پیگیری بهتر و حصول نتیجه ی ارزشمندتر دو وکیل پایه یک دادگستری خواهید داشت و هر دو وکیل با تلاش و هم افزایی و هماهنگی، تمام تلاش خود را در جهت حصول نتیجه به نفع موکل بکار خواهند بست.

 

 

 

 

ادامه مطلب ……

راه های اعتراض به حکم و رای طلاق: به صورت کلی راه های اعتراض به رای طلاق ، چهار روش است .

تجدیدنظر خواهی ، فرجام خواهی ، اعاده دادرسی و واخواهی است.

در این مقاله راه های اعتراض را به شما معرفی میکنیم.

 

با گروه وکلای آسا همراه باشید.

تجدید نظر خواهی طلاق

 

 

پرونده های با موضوع طلاق در 3 مرحله در دادگاه رسیدگی می شوند ، مرحله اول دادگاه بدوی و یا همان دادگاه نخستین است که در مرحله اول به پرونده رسیدگی میکنند

پس از آن پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال می شود که پرونده زیر نظر 3 قاضی رسیدگی می شود . و نهایتا از رای صادر شده در دادگاه تجدیدنظر نیز ، می توان فرجام خواهی نمود.

 

 

اولین راه برای اعتراض به رای طلاق ، تجدیدنظر خواهی کردن از رای صادر شده از دادگاه بدوی است.

رای طلاق و سایر آراء صادره از دادگاه خانواده ،قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان  هستند.

رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان معمولا غیر حضوری بوده و قضات با توجه به لوایح اقدام به اتخاذ تصمیم می نمایند.

برای تجدید نظر کردن از رای صادر شده در دادگاه بدوی ، لازم است به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و در مهلت 20 روزه ای که به شما داده شده است، دادخواست تجدیدنظر خود را ثبت کنید.

 

 

منظور از واخواهی به عنوان یکی از راههای اعتراض به طلاق و سایر دعاوی خانواده، اعتراض به رای غیابی است و رای غیابی به رایی گفته می شود که هیچ یک از اخطاریه ها به خوانده ابلاغ واقعی نشده و خوانده در هیچ یک از جلسات حضور نداشته باشد

زمانی که رای غیابی صادر شود ، 20 روز از زمان ابلاغ رای به محکوم علیه ، امکان اعتراض به رای وجود دارد. که این اعتراض در اصطلاح حقوقی ، واخواهی گفته می شود.

 

 

 

در صورتی که خوانده دعوا ، سامانه ثنا داشته باشد و ابلاغیه های دادگاه را دریافت کند و آن را مشاهده کند ، دیگر نمی تواند مدعی عدم ابلاغ رای شود.

در صورتی که با وجود داشتن سامانه ثنا ، شخص ابلاغیه های خود را باز نکند  و رای به ضرر او صادر شود ، در این صورت رای غیابی خواهد بود.

 

ابلاغ واقعی چیست؟

ابلاغ واقعی به این معناست که ابلاغ وقت رسیدگی به خود فرد واقعا انجام شده باشد.

با توجه به سامانه ثنا ، لازم است ابلاغ واقعی را از 2 جهت بررسی کنیم.

در این صورت در صورتی که برگه ابلاغیه به فرد تحویل داده شود که  نشان می دهد خوانده از وجود دعوای علیه خود مطلع بوده و دیگر حق اعتراض واخواهی از وی گرفته می شود.

2. ابلاغ واقعی به شخصی که سامانه ثنا دارد.

در صورتی که فرد ، سامانه ثنا داشته باشد ، زمانیکه ابلاغیه را در سامانه ثنا مشاهده کند ، این امر به منزله ابلاغ واقعی است.

و نمی تواند با وجود دریافت ابلاغ ، اعلام دارد که از وجود پرونده و ابلاغیه بی اطلاع است.

زن یا مردی که در غیاب وی و بدون حضور وی در مورد وی حکم طلاق غیابی صادر شده از طرف دادگاه ظرف ۲۰ روز از زمان ابلاغ حکم‌ می تواند دادخواست اعتراض واخواهی خود را به دادگاه تقدیم کند.

پس از ثبت اعتراض دادگاهی که حکم اصلی را صادر کرده خود دوباره این دعوا را از سر می گیرد و دوباره بررسی می کند.

در صورت قبول واخواهی ، پرونده مجددا در دادگاه صادر کننده رای رسیدگی می شود.

 

 

اگر فرد خارج از مهلت  ۲۰ روزه دادخواست واخواهی بدهد،دادگاه آن را قبول نمی کند.

مگر آن که وی ادعا کند عذر موجه داشته یا اینکه از ابلاغ حکم بازهم خبر نداشته است که در این صورت مدارک و ادعای های خود را به همراه دادخواست به دادگاه تقدیم می کند

در این حالت بر خلاف حالتی که در زمان مشخص شده دادخواست واخواهی داده شده لازم است دادگاه قبل رسیدگی به دعوا تعیین تکلیف کند که آیا این واخواهی خارج از مهلت را قبول می کند یا خیر.تجدید نظر خواهی طلاق

 

-اگر ادله واخواه را قابل قبول بداند قرار قبولی واخواهی صادر می کند و به دعوای طلاق رسیدگی می کند.

-اما اگر آن را قبول نکند آن را رد می کند و دعوای واخواهی را قبول نمی کند.

 

 

 

 

 

 

پس از صدور رای در دادگاه تجدیدنظر و یا پس از صدور رای در دادگاه بدوی و طی شدن مهلت 20 روزه تجدیدنظر خواهی ، می توان نسبت به رای طلاق فرجام خواهی کرد.

فرجام خواهی در دیوان عالی کشور راه دیگر اعتراض به رای طلاق است. در این مرحله قضات دیوان صرفاً به رعایت مسائل شکلی و تشریفات دادرسی توجه می نمایند.

در صورتی که قضات دیوان به این نتیجه برسند که رای به درستی صادر نشده است ، پرونده راجهت رسیدگی به دادگاه صادر کننده رای می فرستند که نواقص پرونده را تکمیل کند.

 

 

 

بعد از صدور حکم و امضای آن توسط قاضی و تایپ رای توسط منشی دادگاه، حکم صادره را به طرفین یا وکلای آنها ابلاغ می گردد .

این ابلاغ رای ممکن است به صورت حضوری به طرفین باشد و یا در سامانه ثنا قرار گیرد.

در این مرحله برای اینکه سریع تر رای قطعی و قابل اجرا شود، عموما  طرفین یا وکلای آنها حق تجدیدنظر و فرجام خواهی را از خود ساقط نموده و جهت اجرای حکم صیغه طلاق توافقی در دفترخانه طلاق، از دفتر شعبه صادر کننده رای طلاق گواهی قطعیت حکم را بگیرند.

در غیر این صورت  اگر اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجامخواهی مورد غفلت قرار گیرد،  در مهلت های پیش بینی شده 20 روزه ، طلاق توافقی هم قابل اعتراض است.

نکته قابل توجه این موضوع است ، با توجه به این امر که در طلاق توافقی ، توافق و رضایت طرفین در تمام مراحل کار نیاز است ، اگر هر یک از زوجین برای ثبت طلاق به دفنر ثبت طلاق ، مراجعه نکنند ، عملا پس از گذشت 3 ماه از قطعیت رای ، آن رای طلاق توافقی اعتباری ندارد.

 

در خصوص زمان رسیدگی پرونده طلاق و اعتراض به حکم طلاق ، زمان دقیقی نمی توان پیش بینی کرد. در برخی اوقات در طی 1 ماه رای در دیوان تایید می شود و گاهی تا چندیدن ماه هیچ تصمیمی در خصوص آن اتخاذ نمی شود.

 

 

آخرین راه برای اعتراض به رای طلاق، درخواست اعاده دادرسی برای پرونده است. 

اعاده دادرسی روش فوق العاده رسیدگی به رای است. روش فوق العاده به این معناست که روش عادی برای اعتراض به رای نیست و فقط در موارد خاصی امکان پذیر است.

البته لازم به ذکر است که اکثر موارد اعاده دادرسی پذیرفته نمی شود .

 

 

جهت اخذ وکیل و مشاوره با وکیل خانواده تماس بگیرید.22350512 و 26766919

من سرور ثانی با بیش از نه سال تجربه وکالت، مدیریت گروه وکلای آسا را بر عهده دارم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

شماره موبایل *

گروه وکلای آسا مجموعه ای پویا از وکلای پایه یک دادگستری ، کارآموزان وکالت و کارشناسان حقوقی ، ثبتی و گمرکی است.

هدف گروه وکلای آسا ، ارائه خدمات حقوقی به سبکی نو اعم از مشاوره حقوقی ، تنظیم دادخواست و شکواییه ، تنظیم لوایح ، قبول وکالت در امور حقوقی  ، کیفری و ثبتی  با رویکرد آسان سازی و دسترسی راحت به وکیل است.

از این رو مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری اعم از وکیل ملکی ، وکیل تخصصی خانواده، وکیل طلاق توافقی و وصول مهریه، وکیل کیفری و …، تنظیم اوراق قضایی و همچنین اعطای وکالت به صورت حضوری و غیر حضوری محیا شده است.

 

نمــــاد های اعتماد 

لینکدونی

سعادت آباد، علامه طباطبایی شمالی،  نبش کوچه ۱۸ شرقی، برج علامه، طبقه ۸، واحدB

ساعت کاری : شنبه الی چهارشنبه 9 صبح تا 6 بعد از ظهر

مطالعه نکات مهم طلاق به درخواست مرد – زوج

 

بسمه تعالی

ریاست محترم و مستشاران معزز دادگاه تجدیدنظر استان تهرانتجدید نظر خواهی طلاق

باسلام

احتراماً ضمن تقدیم یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی، مراتب وکالت خویش را از جانب آقای امیر …. اعلام و همچنین در مقام پاسخ به لایحه تجدیدنظرخواهی مراتب را به شرح ذیل به استحضار عالی می رساند ؛

1- علم رغم اظهارات وکیل محترم تجدیدنظرخواه و بنابر اظهارات و بیانات موکل به هیچ وجه امکان ادامه زندگی مشترک وجود ندارد و دلیل اصلی درخواست طلاق توسط زوج (موکل)، وابستگی شدید زوجه به مواد مخدر از جمله حشیش، علف و گل می باشد.

2- زوجین از تاریخ سه آبان سال 1392 به عقد دائم یکدیگر درآمده اند لکن در طول این مدت صرفاً دوسال با هم زندگی مشترک داشته اند و به سبب سوء رفتار شدید زوجه، موکل منزل اجاره ای را که در آن ساکن بوده اند ترک نموده و با تمدید قرارداد اجاره آن را در اختیار زوجه قرارداده است چراکه زوجه بنابر اظهارات موکل علاوه بر وابستگی به مواد مخدر علاقه عجیبی به گربه خویش دارد به نحوی که گربه مزبور را به شخص یا هر امر دیگری ترجیح می دهد و تمام زندگی و عمر خویش را وقف آن نموده است در چنین شرایطی موکل نه تنها نمی توانسته محیط چنین خانه ای را تحمل کند بلکه حتی دیگر رغبتی به ادامه این زندگی به همراه یک حیوان خانگی که تمام حواس زوجه را به خود معطوف داشته ندارد و با این اوصاف اجرت المثلی به زوجه تعلق نخواهد گرفت چرا که امور منزل توسط ایشان انجام نشده است و بر فرض هم که کاری انجام داده باشند تنها در راستای مراقبت و ابراز علاقه به حیوان خانگی خود بوده است فلذا زوجه مستحق دریافت اجرت المثل ایام زوجیت نمی باشند و با عنایت به اینکه مدت زندگی مشترک ایشان نیز بسیار کوتاه بوده است فلذا تعلق نحله نیز منطقی نمی رسد.

3- نکته قابل توجه دیگر نیز آنکه، موکل دارایی و اموالی ندارد که بخواهد نصف آن را (تنصیف اموال) در اختیار زوجه قرار دهد و با عنایت به شرایط زندگی مشترک که بنابر اظهارات موکل در بندهای پیش به عرض رسید، امکان ثروت اندوزی و موفقیت به رغم تجدیدنظر خواه امری است محال و غیرممکن.

فلذا با توجه به مراتب فوق و با استناد به دلایل و مدارک موجود در پرونده بدوی و نظر به اینکه ادعاها و اظهارات تجدیدنظرخواه فاقد مدارک و مستند قانونی است از محضر دادگاه محترم ، تقاضای تأیید دادنامه بدوی مورد استدعاست.

باتشکر و تجدید احترام

وکلای تجدیدنظرخوانده

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای طلاق زوج و زوجه

Name (required)

Email (required)

من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

مسعود محمدی وکیل پایه یک دادگستری متولد سال 1358 است که تحصیلات عالیه خود را در مقاطع کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در دانشگاه تهران به اتمام رسانده است .

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید.

طراحی سایت: ایزی وب

در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع لایحه تجدید نظر خواهی طلاق بپردازیم. تجدید نظر کردن در اصطلاح به معنای پژوهش است به بیان دیگر به دوباره قضاوت کردن در مورد موضوعی که قبلا مورد محاکمه قرار گرفته است می­گویند که به عنوان یک راه کاملا رایج در شکایات محسوب می­شود. این کار یک راه اصلاحی ارزیابی شده است که در این مرحله پس از درخواست دوباره عملکرد قاضی مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.

به سوالات زیر باید پاسخ دهید:

بعد از این که دادگاه رای خود را صادر می­کنند زوج و زوجه می­توانند بر اساس موارد قانونی نسبت به رای قاضی درخواست تجدید نظر کنند. پس از این مرحله دادگاه تجدید نظر بر اساس دلایل ارائه شده و بر اساس نکاتی که در جلسه دادگاه پیشین مورد بررسی قرار گرفته بود رای نهایی را صادر می­کند.

اطلاعاتی که عموم مردم در رابطه با دادگاه تجدید نظر دارند کاملا درست نیست برای مثال بسیاری از افراد فکر می­کنند که با درخواست تجدید نظر می­توانند همچون دادخواست دادگاه بدوی تمامی خواسته ­هایی که دارند را اعلام کنند و دادگاه نیز همه مراحلی که در جلسات قبل انجام شده همچون اظهارات شهود، رسیدگی و جزئیات را مجدداً مورد تحقیق و بررسی قرار خواهد داد. در دادگاه تجدید نظر رسیدگی به موارد ذکر شده به هیچ وجه جزو وظایف قاضی نمی­باشد اما تعدادی از آن­ها بر اساس وظیفه ذاتی خویش این کار را به انجام خواهند رساند.

برخی تصور می­کنند که اگر در دادگاه بدوی حضور نداشته باشند و لایحه دفاعیه خود را به دادگاه تحویل ندهند می­توانند امیدوار باشند که با ارائه لایحه تجدید نظرخواهی به صورت قطع به یقین رای دادگاه را به نفع خود تغییر دهند.تجدید نظر خواهی طلاق

اما باید بدانند که این تصورات صحیح نمی­باشد و در دادگاه تجدید نظر نمی­توانند انتظار داشته باشند که قاضی به صورت کامل ماهیت پرونده را مورد بررسی قرار دهد. در حالت کلی می­توان گفت که دادگاه تجدید نظر تنها رای صادر شده در دادگاه بدوی را برای بار دوم مورد بررسی قرار خواهد داد.

دلایلی که برای درخواست تجدید نظر خواهی باید در لایحه یا دادخواست مورد بررسی قرار گرفته شود بر اساس قانون آیین مدنی و ماده ۳۴۸ به شرح زیر می­باشد:

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی اعلام عدم صلاحیت دادگاه از سوی یکی از طرفین دعوی می­تواند دلیلی بر دادخواست تجدید نظر خواهی باشد به عنوان مثال دادگاه رای را برای موضوع دادخواست طلاق صادر می­کند، با وجود این که همه اصول دادرسی را رعایت کرده و رای را با دقت و به شکلی صحیح به نفع خواهان پرونده اعلام کرده باشد اما با تمام این عوامل دادگاه ذکر شده صلاحیت رسیدگی به موضوع مورد بحث را نداشته باشد متقاضی می­تواند دادخواستی مبنی بر عدم صلاحیت دادگاه تنظیم نموده و درخواست تجدید نظر خواهی را داشته باشد.

بر اساس منطق طرفین دعوا معمولا افراد دادگاه پیشین هستند اما ممکن است بسته به شرایط و موضوع دعوی در مرحله دادگاه تجدید نظر اشخاص ثالثی نیز حضور یابند. طبق قانون آیین دادرسی مدنی و مطابق بند ۳۳۵ تنها طرفین دعوی (زوج یا زوجه) ونمایندگان قانونی (قیم، ولی یا وصی) آن­ها می­توانند دادخواست تجدید نظر بدهند. شخصی که در دادگاه بدوی رای به نفع او صادر شده باشد را در دادگاه تجدید نظر به عنوان تجدیدنظر خوانده می­خوانند.

برای شروع رسیدگی متقاضی باید دادخواست تجدید نظر خود را طی مدت زمان مقرر به دفتر دادگاه صادر کننده رای ارائه دهد و این مرجع باید بلافاصه بدون اتلاف وقت بعد از وصول دادخواست آن را ثبت و رسیدی را در این خصوص به متقاضی تقدیم کند.

مهلت زمانی که طرفین دعوی برای درخواست تجدید نظر می­توانند داشته باشند مطابق با قانون برای افرادی که در ایران زندگی می­کنند ۲۰ روز و برای اشخاصی که مقیم خارج از کشور هستند به مدت ۶۰ روز است که این مهلت بعد از تاریخ ابلاغ محاسبه می­شود. اگر یکی از طرفین که اجازه تجدید نظرخواهی را داشته قبل از به اتمام رسیدن مهلت دادخواست فوت شود، دادگاه مهلت جدیدی را به وارث یا نماینده قانونی وی خواهد داد.

افرادی بر این باورند که بعد از رای از دادگاه تجدید نظر به مدت ۲۰ روز زمان برای ارائه لایحه جدید و اعتراض به رای صادره وجود دارد. اما باید عنوان کرد که این موضوعی اشتباه است چون رای دادگاه تجدید نظر معمولا به صورت قطعی نیست و این امکان وجود ندارد که طرفین بتوانند نسبت به آن اعتراض کنند به جز زمانی که بر اساس ماده ۳۶۴ قانون آیین دادرسی، لایحه تجدید نظرخواهی به دادگاه تجدید نظر ارائه شود.

بر اساس این ماده چنانچه رای دادگاه تجدید نظر مبنی بر محکومیت خوانده باشد و وی یا وکیل او هیچکدام در دادگاه تجدید نظر حضور نداشته باشند بعد از صادر شدن رای و ابلاغ آن به محکوم، وی به مدت ۲۰ روز زمان دارد که اعتراض کرده و خواهان رسیدگی مجدد در همان دادگاه تجدید نظر باشد.

رایی که در دادگاه تجدید نظر صادر می­شود قطعی بوده و تنها به فردی که محکوم شده مهلت ۲۰ روزه داده خواهد شد و این امکان در شرایطی خاص (عدم حظور در دادگاه) برای وی در نظر گرفته می­شود که بعد از ابلاغ رای برای آخرین بار امکان اعتراض بر رای صادره وجود نخواهد داشت. پس بر اساس موارد ذکر شده ارائه لایحه تجدید نظر برای هر دو طرف دعوا ممکن نخواهد بود و تنها فردی که محکوم شده بر اساس شرایط قانونی می­تواند اعتراض کند.

در این زمینه نیازمند مشاوره هستید؟

نام و شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند:

نام شما

شماره تماس شما

گروه وکلای راهیان عدالت آماده ارایه انواع خدمات مشاوره و قبول وکالت در تمامی حوزه ها می باشد. 

ما با سابقه درخشان در این حوزه فعالیت میکنیم و معتقدیم حق گرفتنیست!

ارتباط با وکیل

ما در این مقاله قصد داریم موضوع لایحه تجدید نظر خواهی طلاق را مورد برسی قرار دهیم.

اگر لایحه تجدید نظر خواهی طلاق از طریق زوجه باشد و در دادگاه اولی که برگذار میشود رای به نفع زوجه صادر شود و حکم تجدید نظر نیز به نفع زوجه صادر شود با توجه به این که حکم تجدید نظر قطعی باشد از همان لحظه حکم قابل اجرا است و میتوان برای طلاق اقدام نمود . و اگر زوج حضور نداشته باشد به صورت غیابی میتواند طلاق بگیرد.

در ادامه مقاله به سوالاتی که ممکن از برای شما وجود داشته باشد پاسخ خواهیم داد :

 

باید توجه داشت که هیچ گونه وقت و موعود تعیین شده ای ندارد چرا که این زمان بستگی به شعبه استاد دارد که چه میزان کار هایی جلوی پرونده شما قرار دارد و پرونده شما به استان ارسال میشود و در نوبت بازرسی قرار میگیرد ، این زمان تقریبی حدودا یک یا دو ماه طول میکشد.تجدید نظر خواهی طلاق

 

 

 

زن و شوهر که صورت توافقی بخواهند از هم جدا شوند و ادامه زندگی مشترک برای آنها میسر نباشد هر دو به صورت توافقی در خواست طلاق میدهند و در دادگاه گواهی عدم سازش را پر کرده و در مورد تمام موارد زندگی از جمله طلا و مهریه و … به توافق می رسند. توجه داشته باشید منظور از طلاق توافقی این است که زوجه در مورد تمامی مسائل از جمله { امور مالی و غیر مالی ، مهریه ، نفقه ، و … } به نتیجه مشترک رسیده باشند ، که دادگاه بتواند طلاق را اجرایی کند.

 

بعد از ثبت درخواست طلاق در دادگاه با توجه به صلاح دید بر اساس محل سکونت زوجه درخواست طلاق را تعیین میکند.

بعد از این مراحل و ثبت ثنا در سامانه برای زوجه پیامی حاوی زمان و مکان حضور در دادگاه ارسال میشود .و هر دو زن و شوهر باید در وقت تعیین شده در دادگاه حضور داشته باشند و گواهی عدم سازش را مطرح کنند.

دادگاه موضف است طبق ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده در خواست طلاق توافقی زوجه را به مرکز مشاوره خانواده  ارجاع دهد . البته زوجه میتوانند از همان ابتدا در خواست طلاق توافقی را در مرکز مشاوره انجام دهند.

بعد از انجام این مراحل دادگاه از زوجه میخواهد که داورانی به دادگاه معرفی کنند اگر زوجه این کار را انجام ندهند دادگاه اقدام به اینکار میکند ولی زوجه میتوانند هر دو یک داور را معرفی کنند البته این داور باید شرایطی همچون مسلمان بودن و سن آن حداقل چهل سال و متاهل باشد.

این داوران موضف هستند که در یک یا دو جلسه زوجه را تشویق به ادامه زندگی کنند و در مدتی که دادگاه تعیین کرده سازش و عدم سازش خود را ارجاع دهند.

بعد از گذراندن این مراحل به دفتر خانه طلاق رفته و گواهی عدم سازش را ارجاع داده ، توجه داشته باشید که مدت اعتبار این گواهی سه ماه می باشد. و زوجین باید ظرف این سه ماه به دفتر خانه مراجعه کرده در غیر این صورت گواهی باطل میشود. و سپس خطبه  طلاق خوانده میشود.

از مهم ترین پشتوانه زندگی زن مهریه است . بعد از خواندن خطبه عقد و مطابق با قانون مدنی میزان تعیین شده مهریه حق زن است و هر موقع بخواهد میتوان آن را درخواست کند و مرد موظف است تمام و کمال آن را بپردازد.

در بیشتر موارد مهریه تعدادی سکه و برای برکت زندگی یک جفت کلام الله مجید و نبات و… تعیین میشود . ولی در قانون مدنی هر چیزی که بتوان مالک آن شدن و اختیار آن را در دست گرفت میتوان به عنوان مهریه شناخت این قانون طبق ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی است.

باید توجه داشت اگر مهریه وجه نقد باشید بعد از گذشت چند سال طبق تورم حساب میشود و باید آن را طبق قیمت روز پرداخت کرد.

 

مهریه عندالمطالبه به این معنی است که اگر زن هر وقت مهریه خود را بخواهد باید کلا با توجه به تورم روز محاسبه شده و بپردازد . البته اگر همسر بتواند اثبات کند که توان پرداخت آن را ندارد میتوان درخواست اقساط داده و مهریه را به صورت اقساط پرداخت کند .که این نیز با توجه به درآمد همسر اقساط میشود.

مهریه عندالاستطاعیه به این معناست که مرد باید توانایی پرداخت آن را به صورت یک جا را ندارد. و این وظیفه به عهده زوجه است که اثبات کند که همسر میتواند آن را پرداخت کند .البته باید دانست که میتوان مهریه را نصف آن به صورت عندالمطالبه و نصف آن را به صورت عندالاستطاعیه پرداخت.

 

در قانون جدید مهریه بیش از ۱۱۰ سکه بهار آزادی زندان ندارد و نمیتوان حکم جلب گرفت . ولی زوجه میتواند با اثبات درآمد همسر آن را درخواست کند ، ولی اگر همسر اثبات کند که نمیتوان بیش از ۱۱۰ سکه پرداخت کرد ، دیگر نیازی نیست که بیش از ۱۱۰ سکه پرداخت نمود.

 

این مقاله جهت بالا بردن اطلاعات شما عزیزان گرد آوری شده، امیدواریم که مورد رضایت قرار گرفته باشد. از انتخاب و همراهی شما صمیمانه سپاس گذاریم.

در این زمینه نیازمند مشاوره هستید؟

نام و شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند:

نام شما

شماره تماس شما

گروه وکلای راهیان عدالت آماده ارایه انواع خدمات مشاوره و قبول وکالت در تمامی حوزه ها می باشد. 

ما با سابقه درخشان در این حوزه فعالیت میکنیم و معتقدیم حق گرفتنیست!

ارتباط با وکیل

نی نی سایت

تجدید نظر خواهی طلاق
تجدید نظر خواهی طلاق

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *