انواع ارتباط از نظر روانشناسی

انواع ارتباط از نظر روانشناسی
انواع ارتباط از نظر روانشناسی

ثبت دیدگاه فقط برای اعضای سایت امکانپذیر است. لطفا
ثبت نام کنید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

مطالب مدیریت پروژه، استراتژی سرمایه گذاری و منابع انسانی

  بدون ارتباطات موثر، افراد حتی قادر به فعال کردن پتانسیل‌های واقعی خود نخواهند بود. رابطه معمولا به عنوان یک اتصال، اتحاد و یا مشارکت تعریف می‌شود. اما نکته مهم‌تر در خصوص ارتباطات این است که ما بایستی قادر به کنترل روابط خود باشیم؛ زیرا عدم کنترل روابط باعث بر هم خوردن تعادل در زندگی مان می‌شود.   در میان انواع مختلف ارتباطات پنج نوع ارتباط با اشیاء، ارتباط با دیگران، ارتباط با خانواده ، ارتباط با خویشتن و ارتباط با روح و روان از جمله مهم‌ترین ارتباطات در زندگی هر فرد است که می‌تواند پرورش یابد. اگر شما نتوانید هر کدام از 5 مورد بالا را ارتقا دهید، مطمئنا از عواقب نادیده گرفتن آن در زندگی خود رنج خواهید برد.  در این مطلب، راز نهفته در پس این روابط معنی دار را در قالب 5 مورد که به ترتیبِ کمترین اهیمت به بیشترین اهمیت هستند را توضیح خواهیم داد.

شاید تاکنون از افراد شنیده باشید که ” با مشت به رایانه خود بکوب تا درست کار کند” . این نشانه‌ی روشنی از نادیده گرفتن ارتباط با اشیاء است. اگر شما فکر می‌کنید که مشت کوبیدن به رایانه یک ترفند برای تربیت آن است، شما همچنان از واقعیت غافل مانده‌اید و بر عکس آن اگر فکر می‌کنید که مواد و اشیاء مهم هستند، با آنها با احترام رفتار خواهید کرد.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

   به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که آشغال را در هر مکانی رها می‌کند، در مقابل فردی که این رفتار را انجام نمی‌دهد؛ فردی که آشغال خود را در هر مکانی رها می‌کند هیچگاه در آرامش نخواهد بود (و نخواهد دانست چرا!). در مقابل فردی که حتی مسافتی را برای ریختن زباله خود در سطل طی می‌کند دارای آرامش ذهنی خواهد بود که قدرت انجام کارهای بیشتر و بزرگتری را به وی می‌دهد. اگر شما به هر چیزی در اطراف خود احترام بگذارید و مراقب اشیاء و لوازم خود باشید ، متوجه خواهید شد که اتفاقات بهتری برای شما می افتد و نعمت‌‎های بیشتری بر سر راه شما قرار خواهد گرفت .

 

 نحوه تفکر، نوع احساس و رفتاری که با دیگران دارید، عوامل شناخته شده‌ای از موفقیت شما هستند. اگر شما منبعی از احساسات نفرت، خشم، حسادت، انتقام و یا طمع باشید، هرگز راه خود را پیدا نخواهید کرد؛ زیرا در این حالت همواره به دنبال راهی برای صدمه زدن به هم‌نوعان خود هستید.از طرفی احساس شادی، ایمان، امید و عشق به صورت پویا نتایج مثبتی را در زندگی شما رقم می‌زند. بیشترِ افرادِ قابل اعتماد و با اعتماد به نفس، همیشه راهی برای تشویق دیگران و انتقال حس عشق و علاقه به آنها پیدا می‌کنند.

 

  در ارتباط با دیگران نکته این است که سطح عشق و دوست داشتن و یا نفرت شما توسط دیگران احساس می‌شود. برای مثال در ارتباطاتی که در محل کار دارید، وقتی که شما به داخل یک اتاق قدم می‌گذارید، بیشتر افراد متوجه حالات، احساسات و رفتار شما می‌شوند. آنها انرژی شما را احساس نموده و سریعاً می‌دانند چه عکس العملی چه به صورت خودآگاه و چه ناخودآگاه از خود نشان دهند. در کل تلاش کنید با دیگران در هر موقعیتی، ارتباط مؤثر برقرار کنید.

  شاید این پرسش برای شما بوجود آمده باشد چرا ما رابطه با دیگران و خانواده را از یکدیگر جدا کرده و حتی رابطه با خانواده را مهم‌تر از آن قلمداد می‌کنیم. پاسخ ساده و اما بسیار مهم است:

 “اگر شما رابطه خوبی با خانواده خود نداشته باشید، در رابطه با دیگران موفق نخواهید بود”.

  این یک واقعیت شناخته شده است که ممکن است بعضی افراد خانواده عاشق شما باشند و بعضی از شما متنفر باشند. شما مجبور نیستید عاشق تمام اعضای خانواده خود باشید اما در مقابل بایستی به آنها احساسات و انرژی مثبت ارسال کنید. مشکلات و چالش ها در تمام خانواده‌ها وجود دارد اما شما هیچ گاه نمی‌بایست از آنها دست بکشید، اگر خانواده بسیار نزدیک با روابط صمیمی دارید پس بهترین فرصت را از دست ندهید و اگر خانواده شما همواره در حال مجادله هستند این شانس را دارید که با آنها تمرین صبر و شکیبایی کنید، اگر چه ممکن است یک دردسر باشد اما آنها را ترک نکنید.این را به یاد داشته باشید که خانواده می تواند بهترین منبع انرژی و انگیزاننده شما در مسیر موفقیت‌تان باشد.

  شما تنها زمانی قادر خواهید بود که به خانواده، دیگران و حتی اشیاء احترام گذاشته و با آنها رابطه خوبی برقرار کنید که قادر به کنترل رابطه با خودتان باشید. در حقیقت می‌خواهیم این نکته را تشریح کنیم که شما در مسیر موفقیت خود نیاز دارید که روابط خود با اشیاء، دیگران و خانواده را بهبود بخشید که این کار تنها از طریق کنترل و بهبود رابطه با خود و آنچه که در قسمت بعدی می آید، میسر می‌شود .  اگر شما به خود اعتقاد داشته باشید، خواهید دید که هر فرد دیگر نیز به شما اعتقاد خواهد داشت. شما می‌توانید بهترین دوست و بدترین دشمن خود باشید”.

  هر روز یک جنگ دائمی در درون، ما را ترغیب به انتخاب‌های متعدد می‌کند. اگر تصمیم‌های مثبت ما بر تصمیم‌های منفی غلبه کنند، شانس ما برای موفقیت افزایش می یابد. در کوتاه مدت شما در نقطه مجموع تمام انتخاب‌های خود می ایستید. پس شما انتخاب‌های خود هستید و انتخاب می‌کنید امروز برنده و یا بازنده باشید.

  مورد آخر از جمله مهم‌ترین و زیر بنایی‌ترین روابط که بهبود و ارتقاء آن می‌تواند آغازی بر تغییر و تحولات اساسی در مسیر موفقیت‌تان باشد.  

  اینکه آیا شما به خدا و یا قوانین جهانی زندگی که حاکم آسمان‌ها و زمین است اعتقاد دارید یا نه، در هر دو حال رابطه با روح و روان خود به شما اجازه می دهد تا از آنچه که قابلیت دارید فراتر روید. در حقیقت هر چه بیشتر اجازه دهید تا روحتان شما را کنترل کند، توسط جهان قوی‌تر و پر نفوذتر خواهید شد.  شاید بسیاری از مردم نمی‌دانند جسم آنها بدن‌هایی روحانی است و از این رو در راه موفقیت شکست می‌خورند؛ زیرا تنها به خواسته‌های دنیای فیزیکی توجه می‌کنند. برای مثال اگر آنها از نظر عاطفی آسیب ببینند، به جای پرداختن به ریشه مشکل به پُرخوری، مواد مخدر و از این دست روی می‌آورند. در حالی که ممکن است روح آنها تشنه باشد.  در دنیای معنا هر عملی دارای پیامدی است، اگر شما بخواهید یک تجربه معنوی داشته باشید، لازم نیست سخت تلاش کنید. یک راه برای آن وجود دارد اما باید ذهن بازی داشته باشید. شما بایستی مایل باشید تا خود را به دست قدرتی بزرگتر از خود بسپارید و این را بدانید که هیچ آرامشی بالاتر از آرامش روح نیست.مهم نیست که شما که هستید و چه می‌کنید اما این پنج رابطه شرح داده شده شما را ساخته و پرداخته می‌کند. وقتی شما هر روز برای ارتقاء این 5 رابطه تمرکز می‌کنید، موانع را کنار می‌زنید و تبدیل به یک نیروی غیر قابل توقف در بقیه عمرتان خواهید شد.

تا به امروز شما در زندگی‌ و ارتباطات‌تان، به کدام یک از این ارتباطات بیشتر توجه کرده‌اید؟ از نظر شما چرا باید در زندگی به این 5 نوع ارتباط توجه ویژه کرد؟

صفحه‌ها برای ویرایشگران خارج‌شده از سامانه بیشتر بدانید

ارتباط (به انگلیسی: Communication) فرایند انتقال پیام از فرستنده به گیرنده به شرط همسان بودن معانی بین آن‌هاست. معنا در علم ارتباط شامل مفاهیم ذهنی و احساسات می‌شود. ارتباطات فرایندی است که در آن معنا بین موجودات زنده تعریف و به اشتراک گذاشته می‌شود که بسیاری بر این باورند که ریشه آن از یونان نشأت میگیرد.
ارتباط به یک فرستنده، پیام ، رسانه و گیرنده نیاز دارد. هرچند گیرنده نیاز ندارد حضور داشته باشد یا از منظور فرستنده برای برقراری ارتباط در زمان ارتباط آگاه باشد‍؛ بنابراین ارتباطات می‌تواند در سراسر مسافت‌های گستردهٔ زمانی و مکانی رخ دهد. ارتباطات نیازمند آن است که بخش‌های ارتباط، ناحیه‌ای از مشترکات ارتباطی را به اشتراک بگذارند.

برخی از دانشمندان و کارشناسان، در مورد این‌که ارتباطات یک علم است (Science) اختلاف نظر دارند. هنوز برخی از اساتید این حوزه مانند رابرت کریگ (Robert T. Craig) «ارتباطات» را یک حوزهٔ مطالعاتی (Communication Theory as a Field) می‌دانند. این دیدگاه می‌خواهد تأکید کند که ارتباطات به لحاظ وسعت، عمق و تنوعی که دارد نمی‌تواند در یک رشتهٔ علمی گنجانده شود، بلکه فراتر از آن باید به آن به عنوان یک حوزهٔ علمی و مطالعاتی چند رشته نگاه کرد که از آن چندین رشتهٔ علمی می‌تواند زاییده شود. به عبارت دیگر، باید به «علوم ارتباطات» قائل بود و نه «علم ارتباطات».

ارتباط عمل انتقال معانی مورد نظر از سوژه یا سازمان به دیگری از طریق فهم متقابل نشانه ها است.

مراحل مهم ذاتی هر ارتباط این است:

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

۸- تفسیر[۱]

مطالعهٔ علمی ارتباط می‌تواند تقسیم شود به:

. نظریه اطلاعات

. مطالعات ارتباطات که به ارتباط انسانی مرتبط است.

. بیوسمتیک که به‌طور عمومی ارتباط در و میان ارگانیزم زنده را بررسی می‌کند

مجرای ارتباط می‌تواند بینایی، شنوایی، لمسی (مانند بریل)، بویایی، الکترومغناطیسی و زیست شیمیایی باشد.

ارتباط انسانی برای استفادهٔ گسترده از زبان انتزاعی منحصر به فرد است. توسعهٔ تمدن رابطهٔ نزدیکی با پیشرفت ارتباط از دور دارد.

بشر گفتاری و تصویر زبان می‌تواند به عنوان یک سیستم از نمادها (گاهی اوقات به عنوان (lexemes)
شناخته می‌شود) و دستور زبان (قواعد) که در آن دستکاری از نشانه‌هاست توصیف کرد. کلمه “زبان”
هم چنین به مشخصات مشترک از زبان اشاره دارد. آموزش زبان به‌طور معمول بیشتر در سنین کودکی بشر رخ می‌دهد. بیش از هزاران زبان بشری الگوهایی از صدا یا حرکت را به کار می‌برند برای نمادهایی که قادر می‌سازد همراه با دیگران در اطراف آن‌ها ارتباط برقرار کند. زبان به نظر می‌رسد ویژگی‌های خاص خود را به اشتراک می‌گذارد اگر چه بسیاری از این‌ها شامل استثنائات هستند. بین زبان و لهجه هیچ خط تعریف شده‌ای وجود ندارد. زبان‌های ساخته شده مانند اسپرانتو، زبان‌های برنامه‌نویسی، و فرمول‌های مختلف ریاضی به ویژگی‌های به اشتراک گذاشته شده توسط زبان انسانی لزوماً محدود نمی‌باشد. تنوع به معنی شفاهی و غیر شفاهی از ارتباط وجود دارد مانند زبان بدن، تماس چشمی، زبان اشاره، paralanguage، ارتباطات لامسه‌ای، chronemics، و رسانه‌ها شامل تصاویر، گرافیک، صدا، و نوشتن.

مهم ترین نکته در برقراری ارتباط آن است که پیام به روشی مناسب ارسال شود به طوری که برداشت طرف مقابل، منطبق با هدف برقراری ارتباط باشد. برای برقراری یک ارتباط مؤثر، استفاده همزمان و متناسب از ارتباط کلامی و غیر کلامی لازم است.

ارتباطات غیر کلامی فرایند رساندن معنا را در صورت پیام‌های بدن از طریق ژست، زبان بدن یا استقرار؛ چهره و تماس چشمی، ارتباط جسم مانند لباس، مدل مو، معماری، نمادها
و سمبل‌ها، همچنین از طریق مجموع موارد فوق توصیف می‌کند. ارتباط غیرکلامی نیز به عنوان
سکوت زبان نامیده می‌شود و نقش کلیدی در زندگی روزمره بشر در روابط اشتغال به درگیری‌های
رمانتیک را دارد. گفتار همچنین دارای عناصر غیر کلامی معروف به para language است.
این خدمات شامل کیفیت صدا، احساسات و سبک صحبت کردن و همچنین ویژگی‌های عروضی مانند
ریتم، تکیه صدا و استرس است. به همین ترتیب، موضوعات نوشته شده شامل عناصر غیرکلامی
مانند شیوه دست خط، نظم معنایی از کلمات و استفاده از شکلک برای انتقال عبارات احساسی به
صورت تصویری است.

ارتباطات تصویری انتقال نظرها و اطلاعات از طریق ایجاد نمایش‌های تصویری است. در درجه اول با
تصاویر دو بعدی ، شامل علائم، فن چاپ، نقاشی، طراحی گرافیک، تصویر، رنگ‌ها ومنابع
الکترونیکی، ویدئو و تلویزیون همراه است. تحقیقات اخیر در این زمینه بر روی طراحی وب سایت و قابلیت
استفاده گرای گرافیکی متمرکز شده‌است. طراحان گرافیکی از روش‌های ارتباط تصویری
در عمل حرفه می‌کنند.

ارتباطات کلامی، در حالیکه در درجه اول به ارتباط کلامی سخن اشاره می‌کند گفته می‌شود،
به‌طور معمول در هر دو مورد،بر کمک‌های کلامی و غیر کلامی عناصر، برای حمایت از انتقال معنی
تکیه دارد. ارتباط کلامی شامل بحث و گفتگو، سخنرانی‌ها، نمایش‌ها، ارتباطات بین فردی و بسیاری از
انواع دیگر است. در ارتباطات چهره به چهره زبان بدن و چگونگی صدا نقش مهمی را بر عهده
دارد و ممکن است تأثیر بیشتری بر شنونده داشته باشد.(نسبت به محتوای در نظر گرفته شده از واژه‌هایی که گفته میشود.)
مجری ماهر باید توجه مخاطب و ارتباط با آن‌ها را در نظر بگیرد. به عنوان مثال از گفتن یک جک
توسط دو نفر یکی ممکن است مخاطب را با توجه به زبان بدنش و تن صدایش بسیار سرگرم کند در
حالیکه نفر دوم با استفادهٔ دقیق از همان کلمات شنوندگان را خسته و عصبانی کند[نیازمند نقل قول]
کمک‌های بصری می‌تواند به آسان کردن ارتباطات مؤثر کمک کند و تقریباً همیشه در سخنرانی‌ها
برای مخاطبان استفاده می‌شود.
به‌طور گسترده‌ای گفته شد و به‌طور گسترده شکلی که به اشتباه تفسیر شد استفاده شد تا اهمیت حالت
تحویل را تأکید کند”ارتباطات شامل ۵۵٪ زبان بدن، ۳۸٪ تن صدا، ۷٪محتوای کلمات،”به
اصطلاح”قانون ۷٪ـ۳۸٪ـ۵۵٪”[۱] با این حال این چیزی نیست که تحقیقات اخیر ذکر کردـ بلکه،
زمان انتقال احساسات، اگر زبان بدن، لحن صدا، و واژه ناسازگار باشند در آن هنگام زبان بدن و لحن
صدا را بیشتر از یک کلمه باور خواهند داشت‍[۲][نیازمند روشن] به‌طور مثال شخصی در حالی که من
من کنان، قوز کرده، با نگاه به دور می‌گوید”از ملاقات شما خوشحال هستم”به عنوان بی‌احترامی
تفسیر خواهد شد (بحث بیشتر در آلبرت محرابیان، سه عنصر از ارتباطات)
مدل ارتباطات:نوشته شده شفاهی تصویری الکترونیکی غیر شفاهی

در طول زمان اشکال و ایده‌هایی دربارهٔ ارتباط بین مراحل استفاده از تکنولوژی تولید شده‌است.
پیشرفت‌هایی شامل روانشناسی ارتباطات و و روانشناسی رسانه، پدیدار شدن رشته‌ای از مطالعه.
پیشرفت ارتباطات را به سه مرحله انقلابی به نام «انقلاب اطلاعات ارتباطات» تقسیم کرده‌اند. (نیازمند
منبع)
در طول مرحله اول ارتباطات کتبی ابتدا با استفاده از نشانه‌ها یا علائم تصویری پدیدار شدند. این
علائم تصویری از سنگ ساخته شده بودند، از این رو ارتباطات کتبی هنوز قابل حرکت نبودند.
در طی مرحله دوم نگارش با پدیدار شدن بر روی کاغذ، پاپیروس، خاک رس، موم و غیره آغاز شد.
الفبای عمومی مرسوم شده بود و برای یکسان بودن زبان در میان مسافت‌های طولانی پذیرفته شد.
یک جهش در تکنولوژی زمانی رخ داد که گوتنبرگ چاپ مطبوعات را در قرن ۱۵ اختراع کرد.
مرحله سوم با انتقال اطلاعات از طریق امواج و سیگنال‌های کنترل الکترونیکی مشخص می‌شود.
ارتباطات بنابراین فرایندی است که معنی اختصاصی داشته‌است و این تلاش را نقل می‌کند تا درک
مشترکی را به وجود آورد.
این فرایند که نیازمند به فهرست وسیعی از مهارت در پردازش فردی، گوش دادن، مشاهده
، صحبت کردن، سوا ل تجزیه و تحلیل حرکات و ارزیابی امکان مشارکت و همکاری است.
موانع ارتباط موفق شامل پیام اضافی (زمانیکه یک شخص پیام‌های بسیار زیادی در یک زمان دریافت
می‌کند)، و پیچیدگی پیام است.[۴]

همچنین ببینید:ارتباط‌شناسی (علم) و ارتباطات واقع در بین رشته‌های خاص
هر تبادل اطلاعات بین موجودات زنده به معنی تبادل علامت‌هایی که موجود زنده می‌فرستد و
دریافت می‌کند می‌تواند به عنوان یک شکل ارتباطی باشد؛ و حتی موجودات اولیه مانند مرجان‌ها
دارای سر رشته ارتباط هستند. ارتباطات غیرانسانی اغلب شامل سلول سیگنالینگ، ارتباط سلولی و
انتقال شیمیایی بین موجودات اولیه مانند باکتری‌ها و در داخل گیاهان و پادشاهی قارچ‌ها می‌باشد.

حوزه گسترده‌ای از ارتباطات حیوانی شامل بسیاری از مسائل ETHOLOGY است. ارتباطات
حیوانات می‌تواند به عنوان هر رفتار یک حیوان که به رفتار کنونی و آینده دیگر حیوانات تأثیر
می‌گذارد تعریف شود. به مطالعه ارتباطات حیوانی جانورشناسی گفته می‌شود (و تشخیص از انسان‌شناسی، مطالعه ارتباطات انسانی) نقش مهمی را درتوسعه نژادشناسی، جامعه‌شناسی و مطالعه
شناخت حیوانات بازی کرده‌است. ارتباطات حیوانات، در واقع مفهوم درستی از دنیای حیوانات است.
به‌طور کلی، دریک رشته به سرعت در حال رشد، و حتی در قرن ۲۱ میلادی تا کنون، بسیاری از
برداشت‌های اولیه مربوط به زمینه‌های مختلف از جمله استفاده از نام شخصی نمادین، احساسات
حیوانات، فرهنگ حیوانات و یادگیری، و حتی رفتار جنسی، در استدلال‌های طولانی تغییرات اساسی
به خوبی شناخته شده‌است.

ارتباطات در داخل سازمان گیاه مشاهده می‌شود یعنی در داخل سلول‌های گیاهی و بین سلول‌های
گیاهی، بین گیاهان از گونه‌های یکسان یا مرتبط و بین گیاهان و موجودات غیر گیاهی، به ویژه در
ناحیه ریشه. ریشه‌های گیاه هم‌زمان با ساقه زیرین باکتری‌ها، قارچ‌ها و با حشرات در خاک ارتباط
برقرار می‌کند. این نشانه همزمانی با واسطهٔ متقابل قواعد نحوی، عملی و معنایی را معین می‌کند
و ممکن است به خاطر سیستم عصبی گیاهان غیر متمرکز شود.
معنی اصلی کلمه «نورون» در یونانی «بافت گیاه» است و تحقیقات اخیر نشان داده‌است که بسیاری از
فرایندهای ارتباطات درون سازمان گیاه مانند دستگاه عصبی است[۵] گیاهان از طریق مواد فرار
ارتباط برقرار می‌کنند زمانیکه در معرض رفتار حمله گیاه‌خوار هستند تا به گیاهان همسایه هشدار
بدهند. هم‌زمان آن‌ها مواد فرار دیگری تولید می‌کنند تا انگل‌ها را به خود جذب کنند که به این گیاه‌خوارها حمله کنند.
در شرایط استرس گیاهان می‌توانند کد ژنتیکی که از والدینشان به ارث بردند بازنویسی کنند و به
بزرگانشان یا پدر بزرگ و مادر بزرگشان رجوع کنند.
قارچ‌ها برای هماهنگ‌کردن و سازماندهی رشد و توسعه خود از قبیل تشکیل رشته رشدکننده قارچ
و ثمره بدن ارتباط برقرار می‌کنند. قارچ‌ها همراه با گونه‌های همسان و مرتبط و هم چنین با
موجودات غیر قارچی در انواع زیادی از تعاملات زیستی، مخصوصاً همراه با باکتری‌ها، یوکاریوت‌های تک سلولی گیاهان و حشرات از طریق منشأ حیاتی نیمه شیمیایی ارتباط برقرار مکنند. ماشه‌های
نیمه شیمیایی به سازمان قارچی به شیوه‌ای خاص واکنش نشان می‌دهند، در حالیکه اگر مولکول‌های شیمیایی یکسان قسمتی از پیام حیاتی نباشند آن‌ها به ماشه‌های سازمان قارچی واکنش نشان
نمی‌دهند. این به این معنی است که سازمان قارچی می‌تواند در میان مولکول‌های شرکت‌کننده در
پیام‌های حیاتی و مولکول‌های مشابه که در این موقعیت بی ربط است، متفاوت باشد. تاکنون پنج
مولکول مختلف اولیه شناخته شده‌است تا الگوهای مختلف رفتار را از قبیل رشته‌ای، جفت‌گیری،
رشد و بیماری‌زایی هماهنگ کند. هماهنگی رفتاری و تولید مواد سیگنالینگ از طریق فرایند تفسیر
به دست می‌آید که سازمان را قادر می‌سازد تا بین خود و غیر خود، نماینده حیاتی، پیام حیاتی از
گونه مشابه، مرتبط، یا گونه‌های غیر مرتبط و حتی فیلتر کردن «صدا» یعنی مولکول‌های مشابه
بدون محتوای حیاتی متفاوت باشد.

اولین مدل عمده برای ارتباط به وسیله کلود شانون و وارن ویور برای آزمایشگاه‌های بل (۶)در سال
۱۹۴۹ آمد. مدل اصلی به جهت بازتاب کردن عملکرد رادیو و فناوری‌های تلفن طراحی شده بود.
مدل اولیه آن‌ها متشکل بود از سه بخش اصلی:فرستنده، کانال و گیرنده. فرستنده قسمتی از تلفنی بود که
شخص با آن صحبت می‌کرد، کانال خود تلفن بود، و گیرنده قسمتی از تلفن بود که در آن یک نفر
می‌تواند صدای فرد دیگری را بشنود. شانون و ویور همچنین پی برده بودند که بیشتر اوقات ایستگاهی
وجود دارد که مانع گوش دادن به یک مکالمه تلفنی می‌شود، که آن‌ها پنداشتند پارازیت است.
در یک مدل ساده، اغلب به عنوان مدل انتقال یا نمای استاندارد از ارتباطات، اطلاعات یا مضمون (برای
مثال یک پیام در زبان طبیعی) به چند شکل فرستاده می‌شود (بعنوان زبان گفتاری) از یک emisor /
فرستنده/رمزگذار به یک مقصد/گیرنده/رمز گشا. (این مفهوم معمولی از ارتباطات به راحتی ارتباط را
وسیله‌ای برای گرفتن و فرستادن اطلاعات می‌بیند) نقاط قوت این مدل سادگی، کلی گرایی و کمیت
گرایی است. دانشمندان اجتماعی کلود شانون و وارن ویور ساختار این مدل را بر اساس عناصر زیر
بیان کردند:

شانون و ویور استدلال کردند که در این نظریه سه سطح از مشکلات برای ارتباط وجود دارد.

نقد و بررسی مدل انتقال با بیان دانیل چندلر:

در سال ۱۹۶۰، دیوید برلو مدل خطی ارتباط شانون و ویور (سال ۱۹۴۹)را گسترش داد و مدل
ارتباط smcr را ایجاد کرد.[۷] مدل ارتباطی فرستنده ـ پیام ـ کانال ـ گیرنده ـ مدل را به درون بخش‌های متخصصی جدا می‌کند و توسط دانشمندان دیگر گسترش یافته‌است.
ارتباطات معمولاً همراه چند بعد اصلی توصیف می‌شود:پیام (چه نوع کارهایی ارتباط برقرار
می‌کند)، منبع /emisor / فرستنده/ رمزگذار (توسط اشخاص)، شکل (در فرم)، کانال (به واسطه
رسانه)، مقصد/ گیرنده/ هدف/ رمز گشا (به اشخاص)، و گیرنده. ویلبر اسکرم (۱۹۴۵)نیز نشان داد که
ما باید بررسی کنیم که یک پیغام (خواسته یا نا خواسته) در هدف پیام تأثیر دارد.[۸] میان
طرفین، ارتباطات شامل اعمالی نظیر دانش تجربی مشورت، ارائه مشاوره و فرمان، پرسش سؤال
می‌باشد و این اعمال ممکن است در یکی از راه‌های مختلف ارتباطات فرایندهای زیادی داشته باشد.
این شکل بستگی به توانایی ارتباط گروه دارد. محتوا و شکل ارتباط با هم می سازند پیامی را که به
سوی مقصد فرستاده می‌شود. هدف می‌تواند خود شخص، شخص یا موجود دیگر، نهاد دیگر (مانند یک
شرکت یا گروهی از موجودات) باشد. ارتباط می‌تواند به عنوان ادارهٔ فرایندهای انتقال اطلاعات به وسیله سه سطح از قواعد وابسته به
طبی دیده می‌شود:

بنابراین، ارتباطات متقابل اجتماع است جاییکه در آن حداقل دو عامل مورد تداخل یک مجموعه مشترک
از قواعد طب را به اشتراک می‌گذارند. این قوانین به‌طور معمول در بعضی از احساسات نادیده
گرفته می‌شود خود ارتباطی برگزار می‌شود. خود ارتباطی، شامل ارتباط درون فردی که از طریق
دفتر خاطرات روزانه یا صحبت کردن با خود است، هر دو پدیده ثانویه به دنبال فراگیری اولیه
توانایی‌ها و ظرفیت‌های ارتباطی در تعامل اجتماعی هستند.

با توجه به این نقاط ضعف، بارنلود(۲۰۰۸) یک مدل معاملاتی از ارتباط را پیشنهاد کرد.[۹]فرضیه
اصل مدل معاملاتی ارتباطات این است که ارسال و دریافت پیام را به صورت هم‌زمان بکار می‌گیرند.

یک فرستنده و یک گیرنده کمی پیچیده‌تر متقابلاً به یکدیگر وابسته هستند. این نگرش دوم از
ارتباطات، اشاره می‌کند به عنوان مدل تشکیل دهنده یا دیدگاه کسی که قانون را به طرز ویژه‌ای
تعبیر می‌کند، بر نحوه ارتباطات فرد به عنوان عامل تعیین‌کننده از راه پیامی که تفسیر خواهد شد
تمرکز می‌کند. ارتباط به عنوان یک کانال مشاهده می‌شود: که این اطلاعات سفر از یک فرد به فرد
دیگری تصویب می‌شود و این اطلاعات از ارتباط خود جدا می‌شوند. به عنوان یک مثال خاص از
ارتباط عمل سخنرانی نامیده می‌شود. فیلترهای شخصی فرستنده و فیلترهای شخصی گیرنده ممکن
است بسته به سنت‌های مختلف منطقه‌ای، فرهنگ، و جنسیت تغییر یابد؛ که ممکن است معنی در نظر
گرفته شده محتویات پیام تغییر پیدا کند. در حضور «صدای ارتباطات» در کانال انتقال (هوا در این
مورد) دریافت و رمز گشایی از مطالب ممکن است ناقص شود، به این ترتیب عمل سخنرانی ممکن
نیست به اثر مطلوبی دست پیدا کند. یک مشکل با این کدگذاری ـ فرستادن ـ دریافت ـ رمزگشایی مدل
این است که فرایندهای رمزگذاری و رمزگشایی اشاره می‌کنند که فرستنده و گیرنده دارای هر
چیزی است که این عملکردها به عنوان کد کتاب، و این که این‌ها کد دو کتاب هستند، خیلی کم، اگر
شباهت یکسان نیست. اگرچه چیزی شبیه کد کتاب‌ها توسط مدل ضمنی است، آن‌ها در هیچ جای مدل
ارائه نمی‌شوند، که مشکلات مفهومی زیادی را تولید می‌کند.

نظریه هایcoregulation توصیف می‌کند ارتباطات را به عنوان یک فرایند خلاق و پویا و مداوم،
به جای تبادل گسسته از اطلاعات است. رسانه‌های کانادایی محقق هارولد لنیس داشت نظریه‌ای که
مردم استفاده می‌کنند انواع مختلف رسانه‌ها به ارتباط و که یکی از آن‌ها انتخاب خواهد شد به
استفاده از امکانات مختلف برای شکل و دوام جامعه (وارک، مکنزی ۱۹۹۷) ارائه دهد. مثال معروف
او این است که با استفاده از مصر باستان و نگاه در راه‌های آن‌ها که خودشان به واسطه رسانه‌ها با
خواص خیلی مختلف سنگ و پاپیروس می‌ساختند. پاپیروس چیزی است که او «فضا صحافی»
می‌نامد. آن ساخته شده ممکن است انتقال دهد دستورها نوشته شده د رفضای امپراتوری و جنبش
لشکر کشی‌های نظامی دور و دولت استعماری را قادر می‌سازد. سنگ دیگر «زمان اتصال» است، از
طریق ساخت معبد و اهرام می‌تواند اقتدار نسل به نسل خود را حفظ کند، از طریق این رسانه‌ها
می‌توانند آن‌ها شکل ارتباط را در جامعه خود تغییر دهند (وارک، مکنزی ۱۹۹۷).

حوزه‌های تخصصی ارتباطات به مسایل مختلفی می‌پردازند از جمله:

مطالعات رسانه‌ای نام حوزه‌ای از علوم ارتباطات است که به مطالعه رسانه‌های جمعی و آثار آن‌ها بر افراد و جوامع می‌پردازد.
از پیشگامان این حوزه مارشال مک‌لوهان و استوارت هال هستند.
در ایران مطالعات رسانه‌ای به عنوان زیر مجموعه‌ای از علوم ارتباطات در دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می‌شود.

ارتباطات رشته‌ای دانشگاهی است که به بررسی پدیدهٔ ارتباط می‌پردازد.
ارتباط فرایند تبادل دادههاست که معمولاً از رهگذر سامانهای از نمادهای مشترک انجام می‌گیرد.
ارتباطات امروزه دارای دو حوزه کلی است، یکی ارتباطات به عنوان یکی از شاخه‌های علوم انسانی که شامل زیرشاخه‌هایی از جمله مطالعات ارتباطی و روزنامه‌نگاری و روابط عمومی است، و دیگری ارتباطات به عنوان یکی از شاخه‌های فناوری که مخابرات از زیرشاخه‌های آن به‌شمار می‌آید.

ارتباطات علم برقراری ارتباط است و دارای شاخه‌های گوناگون از جمله ارتباطات انسانی و ارتباطات همگانی است.
ارتباط به معنای ایجاد رابطه تعامل و گفتگو است.
در حال حاضر ارتباطات جزو مهم‌ترین و مورد علاقه‌ترین علوم است.

ارتباطات رشته‌ای دانشگاهی است که به بررسی پدیدهٔ ارتباط می‌پردازد. ارتباط فرایند تبادل داده‌هاست که معمولاً از رهگذر سامانه‌ای از نمادهای مشترک انجام می‌گیرد. ارتباطات امروزه دارای دو حوزه کلی است، یکی ارتباطات به عنوان یکی از شاخه‌های علوم‌انسانی که به ارتباطات اجتماعی معروف است و در ایران شامل زیرشاخه‌هایی از جمله تحقیق در ارتباطی جمعی، مدیریت رسانه، روزنامه‌نگاری، روابط عمومی، مدیریت رسانه خبرگزاری‌ها، تبلیغات بازرگانی و خود ارتباطات اجتماعی است و دیگری ارتباطات به عنوان یکی از شاخه‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات است که IT و ICT و مدیریت IT در ایران از زیرشاخه‌های آن به‌شمار می‌آید.

ارتباطات در ارتباطات اجتماعی بر اساس سیستم اجتماعی مورد نظر تعریف می‌شود به‌طور مثال در ارتباطات انسانی «تفهیم و تفاهم و تسهیم معنی» (علی اکبر فرهنگی) قابل کاربرد است ولی در رسانه‌ها از تعریف محسنیان راد استفاده می‌شود که می‌گوید «فراگرد انتقال پیام از گیرنده به فرستنده مشروط بر اینکه مفهوم متجلی شده در گیرنده شبیه معنی مورد نظر فرستنده باشد» البته برای موارد دیگر مانند موسیقی باید از تعاریف دیگری در ارتباطات استفاده کرد.

تعریف ارتباطات در علوم پایه از مدل شانون و ویور استفاده می‌کند و در آن انتقال سیگنال و اطلاعات از مهم‌ترین ارکان به‌شمار می‌آید.

رشته ارتباطات دارای گستره وسیعی است. نخستین کالج‌هایی که به آموزش علوم ارتباطات می‌پرداختند، مدارس روزنامه‌نگاری بودند. تا مدت‌ها میان متخصصین روزنامه‌نگاری و اندیشمندان رشته تازه ایجاد شده ارتباطات بر سر موضوع علم ارتباطات جدل وجود داشت. این موضوع کماکان به صورت کامل حل نشده‌است. از چالش‌های دیگر ارتباطات نسبت آن با حوزه‌های مثل جامعه‌شناسی، نقد ادبی، مطالعات فرهنگی، مطاعات فیلم و سینما و… است. واقعیت آن است که ارتباطات ماهیتی میان رشته ایی داشته و در ارتباطات با حوزه‌های متعدد علوم انسانی قرار دارد.

به‌طور کلی می‌توان گفت از نسبت میان علوم ارتباطات با سیاست، گرایشی تحت عنوان ارتباطات سیاسی از نسبت میان ارتباطات و توسعه گرایشی تحت عنوان ارتباطات و توسعه و از نسبت میان مدیریت و ارتباطات رشته روابط عمومی شکل گرفته‌است. رشته روزنامه‌نگاری نیز که بنیان اولیه این رشته محسوب می‌گردد. تحولات به وجود آمده در حوزه ارتباطات راه دور اینترنت و شبکه نیز موضوع و گرایش مهم دیگری در مطالعات ارتباطات است. مطالعه رسانه‌ها با رویکرد نقد فرهنگی از حوزه‌های دیگر این رشته‌است…

۱. ^ Mehrabian, Albert (1971). Silent Messages (1st ed.). Belmont, CA: Wadsworth.

۲. ^ Debunking the 55%, 38%, 7% Rule, by Judith E. Pearson

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

3. ^ [ruct/Communications/default.aspx “communication”]. office of superintendent of Public Instruction. Washington. ruct/Communications/default.aspx. Retrieved March ۱۴، ۲۰۰۸.
۴. ^Montana, Patrick J. & Charnov, Bruce H. ۲۰۰۸. Management. 4th ed. New York. Barron’s Educational Series, Inc. Pg 333.

۵. ^ Baluska, F. ; Marcuso, Stefano; Volkmann, Dieter (2006). Communication in plants: neuronal aspects of plant life. Taylor & Francis US. p. ۱۹. . http://books.google.com/books?id=IH9N4SKWTokC&pg=PA19&dq=plant+communication+processes+are+neuronal-like#v=onepage&q=plant%20communication%20processes%20are%20neuron-like&f=false. “…the emergence of plant neurobiology as the most recent area of plant sciences.”

۶. ^ Shannon, C. E. , & Weaver, W. (۱۹۴۹). The mathematical theory of communication. Urbana, Illinois: University of Illinois Press

7. ^ Berlo, D. K. (1960). The process of communication. New York, New York: Holt, Rinehart, & Winston.

۸. ^ Schramm, W. (۱۹۵۴). How communication works. In W. Schramm (Ed.), The process and effects of communication (pp. 3–26). Urbana, Illinois: University of Illinois Press.

۹. ^ Barnlund, D. C. (2008). A transactional model of communication. In. C. D. Mortensen (Eds.), Communication theory (2nd ed. , pp47–57). New Brunswick, New Jersey: Transaction.

۱۰. ^ Roy M. Berko, et al. , Communicating. 11th ed. (Boston, MA: Pearson Education, Inc. , ۲۰۱۰) ۹–۱۲

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

چه خوب است که ما در هر پستی که هستیم و هر نقشی که در جامعه داریم؛ ارتباط متفاوتی براساس آن بچینیم و انواع ارتباط ها را در جامعه بشناسیم و بر همان مبنا هم رفتار کنیم. در هستی چهار نوع ارتباط وجود دارد:

 ارتباط انسان با خود: این ارتباط حوزه های خود آگاهی، خود شناسی، خود کنترلی، خود آغازگری، خود رهبری و خود مدیریتی را در بر می گیرد. باید توجه کرد که اصل مدیریت بر ارتباطات در دنیای بیرون، به ارتباط با درون بر می گردد.

 ارتباط انسان با خدا

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

 ارتباط انسان با جهان هستی: ارتباطی است که ما با طبیعت، آنچه در اطراف ما وجود دارد، پدیده های مختلف، نعمت ها، بلاها و هر آنچه به چشم می آید و یا نمی آید برقرار می کنیم.

 ارتباط انسان با دیگر انسان ها: سه ارتباط قبل در این ارتباط نقش بسزایی ایفا می کنند.

برای بیان مطالب بیشتر دربارۀ ارتباط انسان با دیگران ابتدا به بیان تعریف ارتباطات می پردازیم.

ارتباط فرآیندی در لحظه است که شامل عناصری همچون:

فرستنده: کسی که پیام را منتقل می کند.

گیرنده: آن کس که پیام را دریافت می کند.

پیام: احساس، فکر و یا رفتاری که در ارتباط منتقل می شود. به طور مثال “من تو را دوست دارم” و یا “از دست فلان کار تو عصبانی هستم” یک پیام از نوع حسی است.

رسانه: شیوه انتقال پیام می باشد و از آنجایی که ما در دنیای ارتباطات زندگی می کنیم می توان گفت ارتباط یک نوع پیام رسانی به هستی است.

بر این اساس ارتباط مؤثر یعنی:

حال که تعریف ارتباط مؤثر بیان شد، لازم است مبانی و بنیان های را شناسایی و بیان کنیم.

? چهار دیدگاه دربارۀ ارتباط بین انسان و جهان هستی مطرح شده است که اعتقاد به هر کدام بسترساز انتخاب شیوه متفاوتی در زندگی و در ارتباط با خود، خدا، هستی و دیگران می باشد.

انسان معنادار در جهان بی معنا

انسان بی معنا در جهان معنادار

انسان بی معنا در جهان بی معنا: داستان هایی همچون بوف کور و سگ ولگرد بر اساس این نوع نگاه نوشته شده اند.

انسان معنادار در جهان معنادار: این نگاه دین بوده و در دین ارتباطات بر این اساس شکل می گیرد.

? ارتباط با خود و خدا زمینه ساز ارتباط با دیگران است. لذا برای اصلاح و مدیریت ارتباط با دیگران باید از درون یعنی ارتباط با خود و خدا شروع کرد نه از بیرون.

?اساسی ترین اصل در ارتباط مؤثر نیت و انگیزه ارتباط است. هنگامی که ارتباط را با “بسم ا… الرحمن الرحیم ” برقرار می کنیم، این ارتباط به منزله یک عبادت محسوب می گردد.

از آنجایی که بر اساس عقیده شیعه امام به اذن خدا بر تمام هستی و نعمت ها مدیریت دارد، هنگامی که در کنار نیت، قصد نیابت از امام هم کرده و بر اساس آن عمل می کنیم و امام خود این ارتباط را مدیریت می کنند.

? توجه به ارزش های موجود برای هر انسان و تکریم او جزء مبانی برقراری یک ارتباط مؤثر است.

ارتباط به دلایل مختلفی برقرار می شود. به برخی از این دلایل در این قسمت اشاره می کنیم:

تربیت

آموزش

مدیرت جمع یا مکان

کسب کار و درآمد

روابط خانوادگی و ازدواج

رفع سوء تفاهم های بوجود آمده،

 به طور مثال یکی از مشکلات در ارتباط های درون تشکیلاتی سوء تفاهم ها است. مثلاً در تشکیلات با نیت خالص مطلبی را به فردی نمی گوییم و در جلسه دعوت نمی کنیم تا به او فشار نیاید، اما او فکر می کند که او را به حساب نیاوردیم.

ریشه این سوء تفاهم عدم برقراری ارتباط مؤثر است. زمانی ماجرا سخت تر می شود که آن فرد با ده نفر دیگر صحبت می کند ولی به طرف مقابلش نمی گوید و بعد از یک ماه آفت ایجاد می شود.

و …

پرخاشگرانه: در این سبک فرد تهاجمی برخورد می کند و طرف مقابل محکوم خواهد بود.

منفعلانه: عکس حالت پرخاشگرانه است.

 فعال و جرأتمندانه: این سبک، سبک تعادل بوده و به آن برد مضاعف می گویند که دو طرف ارتباط پیروز خواهند بود.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی


نام کاربری یا آدرس ایمیل *


گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار

ورود


گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

نشریات تازه

warbletoncouncil

28 نوع ارتباط و ویژگی های آنها – روان شناسی

ارتباطات عمل تبادل اطلاعات است، یا بین دو یا چند نفر ، با هدف انتقال و دریافت اطلاعات (مکتوب ، احساسی و غیره). شخصی (یا اشخاص) که اطلاعات را ارسال می کند فرستنده است و شخصی که آن را دریافت کرده است گیرنده است. رسانه ای که پیام توسط آن منتقل می شود کانال است.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

اما این طرح نسبتاً ساده همه پیچیدگی های فرآیند را پوشش نمی دهد ، زیرا در واقع انواع مختلفی از ارتباطات وجود دارد ، نه فقط یک. در این مقاله ویژگی های آن و معنی دانستن اینکه چگونه می توان به خوبی بر آنها مهارت داشت را می بینیم.

برقراری ارتباط خوب کلید روابط شخصی است، در موفقیت شغلی حرفه ای خود و علاوه بر این ، سلامت عاطفی افراد. به عبارت دیگر ، داشتن یک ارتباط برقرار شایسته برای عملکرد موفقیت آمیز در این زندگی ضروری است.

و اگر چیزی مشخصه افراد شادتر باشد ، این است که آنها یک ارتباط برقرار شایسته هستند ، که به آنها کمک می کند تا با رضایت بخش ترین حالت با موقعیت های زندگی روزمره خود روبرو شوند. به عنوان مثال ، هنگام حل مشاجره با شریک زندگی خود یا هنگام ارائه نامزدی در مصاحبه شغلی. خوشبختانه مهارت های ارتباطی را می توان فرا گرفت.

اما … این مهارت های ارتباطی چیست؟ ارتباط گران خوب با تسلط بر این مهارت ها مشخص می شوند:

در مقاله ما می توانید به این جنبه ها بپردازید: “10 مهارت اساسی ارتباط”. اکنون ، برای اینکه به خوبی درک کنید چگونه می توانید از عمل برقراری ارتباط استفاده کنید ، شناخت انواع ارتباطات ضروری است.

همانطور که دیدیم ، فراتر از طرح اساسی فرایند انتقال پیام ، انواع مختلفی از ارتباطات وجود دارد ، زیرا فرستنده ها می توانند متفاوت باشند و اطلاعاتی که ارسال می شود و کانالی که از طریق آن گردش می کند نیز متفاوت است. در زیر می توانید طبقه بندی انواع مختلف ارتباطات را با توجه به معیارهای مختلف پیدا کنید:

دو نوع ارتباط که غالباً در مورد آنها زیاد صحبت می شود ، ارتباط کلامی و غیرکلامی است. این طبقه بندی دوگانه به این نکته گفته می شود که پیام کلامی است یا نه.

ارتباط کلامی با استفاده از کلمات مشخص می شود در تعامل بین فرستنده و گیرنده. دو نوع وجود دارد ، زیرا کلمات یا زبان را می توان به صورت گفتاری یا نوشتاری بیان کرد:

اگرچه ارتباط کلامی صریح ترین و واضح ترین است ، اما با توجه به اینکه با یک سری قوانینی تنظیم می شود که یادگیری ما چندین سال طول می کشد و به ما امکان انتقال واحدهای معنایی نسبتاً واضح و اغلب حتی مختصر را می دهد ، باید توجه داشته باشیم که پس از همچنین یکی دیگر از موارد مهم یا مهمتر از این وجود دارد که علاوه بر این ، می تواند معنای مورد اول را اصلاح کند. این در مورد ارتباطات غیرکلامی است که در زیر خواهیم دید.

این نوع زبان بدون استفاده از کلمات صورت می گیرد و در بسیاری از موارد ناخودآگاه حرکات بدن ، حالت ها ، نگاه ، نحوه نشستن یا راه رفتن برخی از این موارد است.

در بیشتر موارد ، هم صدور پیام و هم تفسیر این فرایندهایی است که به صورت خودکار و حتی ناخواسته انجام می شود. این بدان دلیل است که این نوع ارتباطات ارتباطی است که در طول تاریخ تکامل ما ، در مراحل تکاملی که استفاده از کلمات در آنها وجود نداشته است ، بیشترین اهمیت را داشته است.

با این اوصاف، پیام های مربوط به ارتباطات غیرکلامی نسبتاً مبهم هستند و تفسیر آن دشوار است ، زیرا برخلاف نوع قبلی ، هنجارهای توافقی و صریح آموخته شده اداره نمی شوند.

نوع ارتباطات ممکن است بسته به افرادی که در تعامل ارتباطی شرکت می کنند متفاوت باشد

در این نوع ارتباطات فقط فرستنده و گیرنده تعامل می کنند ، به عبارت دیگر ، ارتباط از فردی به فرد دیگر رخ می دهد. این چارچوبی از تعاملات است که با حفظ حریم خصوصی و عدم امکان تلاش برای تأثیرگذاری بر مخاطب یا شخص سومی که مشاهده می کند مشخص می شود.

این نوع ارتباط اتفاق می افتد وقتی بیش از دو نفر در حال تبادل پیام هستند. در این موارد ، ممکن است شرایطی پیش بیاید که علی رغم اینکه یک نفر در گفتار خود شخص دیگری را مخاطب قرار می دهد ، هدف آن ایجاد تأثیر نه بر او ، بلکه بر افراد دیگر است.

این نوع ارتباط زمانی رخ می دهد که فرد با خودش ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال ، وقتی کسی مجبور است تصمیمی بگیرد و راه حل ها را استدلال کند. در مورد اینکه آیا واقعاً می تواند ارتباطات تلقی شود ، بحث می شود.

ارتباطات بین فردی زمانی اتفاق می افتد که دو نفر ارتباط کلامی یا غیرکلامی برقرار کنند ، اساساً ابراز احساسات.

این نوع ارتباطات رخ می دهد هنگامی که دو یا چند نفر متعلق به یک گروه یا جمعی با هم ارتباط برقرار می کنندیا.

ارتباط بین گروهی به ارتباطی گفته می شود که بین گروه ها وجود دارد. به عنوان مثال ، بین مجریان و گروهی از تماشاگران.

ارتباط جمعی یا جمعی به تعامل بین یک فرستنده و یک گیرنده یا مخاطب انبوهبه. گیرنده باید: یک گروه بزرگ از افراد ، ناهمگن و ناشناس باشد.

با توجه به کانال حسی ، امکان تمایز انواع مختلف ارتباطات وجود دارد:

در این نوع ارتباطات ، پیام ها (به عنوان مثال ، ایده ها) از طریق رسانه تصویری و از طریق دید درک می شوند.

نوعی ارتباط است که در آن پیام ها و اطلاعات وجود دارد از طریق گوش درک می شود. مثلاً موسیقی. البته ، این یکی از پرکاربردترین نوع ارتباطات است ، زیرا می تواند دو نفر را از فاصله نسبتاً زیادی به هم متصل کند و علاوه بر این ، مکان یابی پیام را آسان می کند ، اتفاقی که به عنوان مثال با بویایی

در ارتباطات لمسی ، اطلاعات از طریق لمس درک می شوند، معمولاً روی پوست یا با نوشتن به خط بریل.

پیامی که از طریق بویایی دریافت می شود ارتباطات بویایی را شکل می دهد. به عنوان مثال ، عمل درک اطلاعاتی که فرد بو می دهد.

مانند ارتباط شنیداری ، پیام می تواند مسافت های طولانی را طی کند ، اما در این حالت تعیین محل منبع یا ایجاد توالی از اطلاعات آسان نیست. با این حال ، پیام در محیط بسیار طولانی تر از صداها باقی می ماند.

نوعی ارتباط است که در آن اطلاعات از طریق سلیقه ارسال می شود. به عنوان مثال ، هنگامی که یک “آشپز” یک دستورالعمل برای گروهی از غذاخوری ها درست می کند. متأسفانه ، در این نوع ارتباطات اطلاعات معمولاً به خواص شیمیایی عنصری که چشیده می شود محدود می شود و هیچ داده یا زنجیره اطلاعات دقیقی وجود ندارد.

بسته به کانال فناوری ، انواع ارتباطات می توانند:

این ارتباط است که از طریق تلفن انجام می شود. اعم از ثابت یا موبایل. به شما امکان می دهد با افراد دور ارتباط برقرار کنید.

ارتباطات مجازی یا دیجیتالی ارتباطی است که به لطف دنیای متصل به اینترنت تولید می شودتی این شامل مکالمه اسکایپ و نوشتن فرستنده و خواندن گیرنده از یک پست وبلاگ است.

ارتباطی که از طریق تلویزیون رخ می دهد این ارتباطات تلویزیونی است.

این ارتباط است که اتفاق می افتد از طریق صفحه بزرگ و به لطف فیلم های سینمایی یا تولیدات سینمایی.

بسته به هدف یا هدف ارتباطات ، ممکن است:

این نوع ارتباط زمانی رخ می دهد که شرکت پیامی را ارسال می کند ، معمولاً برای گروهی از مصرف کنندگان ، برای تبلیغ برند خود یا فروش یک محصول. در این حالت ، طرف اصلی علاقه مند ، صادر کننده است که کسی است که می خواهد چیزی را بفروشد.

این ارتباط است که این کار از طریق رسانه های مختلف انجام می شود به منظور اطلاع از گیرنده از دید روزنامه نگاری.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

محتوای این نوع ارتباطات آموزشی است.. به عنوان مثال ، هنگامی که دانش آموزی در کلاسی شرکت می کند که در آن استادش در حال تدریس یک موضوع است.

اطلاعات از این نوع ارتباطات سیاسی است و محتوا معمولاً به شدت ایدئولوژیک است. به عنوان مثال ، وقتی کسی در مناظره ای شرکت می کند که در آن سخنران سیاستمداری است که سعی در جلب رای آنها دارد. برخلاف تبلیغات ، تبلیغات برای تشویق خرید نیست ، بلکه برای تغییر ذهنیت گیرندگان است.

انواع دیگری از ارتباطات نیز وجود دارد:

این نوع ارتباطات اشاره دارد موردی که افراد ناشنوا و ناشنوا از آن استفاده می کنندو افراد اطرافش برای ایجاد یک کانال ارتباطی با محافل اجتماعی آنها ، خواه از ناشنوایان دیگر ساخته شود و هم از افراد بدون مشکل شنوایی.

ارتباطات سازمانی اشاره دارد ارتباطی که در داخل شرکت ها و از شرکت های خارج از کشور برقرار می شود. به آن ارتباطات شرکتی نیز گفته می شود.

ارتباط عمودی نوعی ارتباط است که بین سطوح مختلف یا موقعیت های سلسله مراتبی رخ می دهد در داخل یک سازمان دو نوع وجود دارد:

نوع دیگری از ارتباطات سازمانی که در همان سطح اتفاق می افتد. به عنوان مثال ، بین بخشهایی با درجه سلسله مراتب یکسان یا بین کارگران در همان دفتر.

محتوا ارتباط جنسی است. یا از طریق زبان کلامی یا از طریق ارسال عکس از طریق واتس اپ ، که به عنوان “ارسال پیام” شناخته می شود.

ارتباط عاطفی به احساسی بودن محتوا اشاره دارد. این می تواند کلامی باشد ، هنگام بیان احساسات ، یا غیر کلامی باشد ، به عنوان مثال ، هنگام خندیدن یا گریه.

جمله موضوعی چیست؟ 30 نمونه

درآمد فعلی چیست؟ (با مثالها)

نشریات تازه

warbletoncouncil

30 نوع ارتباط و ویژگی های آنها (نمونه ها) – علوم پایه

انواع ارتباطات همه راههایی هستند که از طریق آنها می توان اطلاعات خاصی را انتقال داد. تعداد زیادی از طبقه بندی های احتمالی وجود دارد که به متغیرهایی مانند تعداد گفتگوکنندگان ، نوع کانال مورد استفاده برای انتقال پیام یا هدف ارتباط بستگی دارد.

شناخت و درک انواع ارتباطات موجود برای درک همه امکاناتی که هنگام انتقال اطلاعات خاص داریم ، ضروری است. بعلاوه ، هر یک از این راهها مهارتهای خاص متفاوتی را می طلبد که می توان آنها را آموزش داد تا هنگام برقراری ارتباط موثرتر باشند.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که مهمترین انواع ارتباطات ، طبقه بندی شده بر اساس متغیرهای مختلف ، هستند. علاوه بر این ، ما به طور خلاصه توضیح خواهیم داد که آنها از چه چیزهایی تشکیل شده اند ، به همراه نمونه هایی از هر یک از آنها برای درک آسان تر تفاوت های آنها برای شما توضیح خواهیم داد.

یکی از اولین طبقه بندی هایی که می توان در انواع ارتباطات انجام داد ، استفاده از کلمات یا روش های جایگزین برای انتقال پیام است. بر این اساس می توان سه نوع ارتباط را تشخیص داد: شفاهی کلامی ، کلامی کلامی و غیرکلامی.

ارتباط کلامی شفاهی با استفاده از کلمات ، اصوات و اصطلاحات بلند برای انتقال پیام مشخص می شود. این یکی از اشکال اصلی ارتباط است. اما برخلاف آنچه بسیاری از ما فکر می کنیم ، کارشناسان معتقدند که فقط حدود 15٪ از ارتباطات ما به این گروه تعلق دارد.

به عنوان مثال ، وقتی در حال مکالمه با شخص دیگری هستیم ، کلماتی که استفاده می کنیم بخشی از ارتباط شفاهی شفاهی است. با این حال ، تمام عناصر دیگر وضعیت (مانند حالت یا میزان صدای ما) در دسته های دیگر قرار می گیرند.

هنوز هم ، ارتباط شفاهی شفاهی هنوز هم یکی از بهترین راه ها برای انتقال اطلاعات عینی است ، زیرا دقیق ترین صحیحی است که می توانیم از آن استفاده کنیم.

یک روش جایگزین برای انتقال داده ها ، افکار یا ایده ها نوشتن است. در دنیای مدرن ، بیشتر ارتباطاتی که امروزه از آن استفاده می کنیم مربوط به این نوع است. بنابراین ، اعمالی مانند نوشتن پیام ، خواندن کتاب یا انتشار پست در یک شبکه اجتماعی در این گروه قرار می گیرند.

هنگامی که ما کلامی به صورت کتبی ارتباط برقرار می کنیم ، بسیاری از اطلاعاتی که به صورت شفاهی انتقال می دهیم از بین می روند. این بدان دلیل است که ما فقط می توانیم پیام انضمامی را که با کلمات بیان می شود ، مشاهده کنیم و عناصر دیگری را که ممکن است در تبادل نظر برابر یا مهمتر باشند کنار بگذاریم.

در این طبقه بندی ، آخرین نوع ارتباط ، ارتباطی است که با تمام عناصر مرتبط مستقیم با کلمات ارتباط ندارد.

هنگامی که ما در حال مکالمه هستیم ، بسیاری از سطوح دیگر وجود دارد که می تواند ایده ها ، افکار و احساساتی را منتقل کند که هیچ ارتباطی با زبان شفاهی یا نوشتاری ندارد.

بنابراین ، به عنوان مثال ، برخی از عناصری که بخشی از ارتباطات غیرکلامی هستند ، لحن صدا ، حالت ، تماس چشمی یا نزدیکی با مخاطب ما است (عنصری که به عنوان “پروکسمیک” شناخته می شود). تخمین زده می شود که تقریباً 85٪ از تبادل اطلاعات در این سطح اتفاق می افتد.

یکی دیگر از رایج ترین طبقه بندی ها در مورد انواع ارتباطات ، طبقه بندی مربوط به افرادی است که در تبادل اطلاعات شرکت می کنند. در ادامه مهمترین انواع را مشاهده خواهیم کرد.

این نوع ارتباط فقط بین فرستنده و گیرنده اتفاق می افتد. در آن ، دو نفر بدون هیچگونه تظاهر تأثیر بر اشخاص ثالث یا مخاطبان احتمالی ، مستقیماً بین خود تبادل اطلاعات می کنند. برخی از ویژگی های آن این است که مستقیم و به طور کلی کارآمدتر است ، اما معمولاً نیز کندتر است.

نمونه هایی از ارتباطات فردی شامل سناریوهایی مانند مکالمه بین دو نفر ، تبادل پیام خصوصی از طریق یک برنامه یا ارتباط از طریق نامه یا ایمیل است.

ویژگی بارز ارتباط جمعی در مقایسه با ارتباطات فردی عمدتاً هدف صادرکننده است. در این نوع تبادل اطلاعات ، هر کسی که پیام را ایجاد می کند ، قصد دارد نه تنها بر یک مکالمه ، بلکه در چندین نفر تأثیر بگذارد.

این سایر شرکت کنندگان در فرآیند ارتباط می توانند هم گیرنده مستقیم و هم بیننده تبادل پیام باشند. بنابراین ، برخی از نمونه های ارتباط جمعی می تواند شامل مکالمات گروهی ، بلکه پخش مستقیم از تلویزیون یا یک ویدیوی YouTube باشد.

ارتباط درون فردی با انواع دیگر متفاوت است به این معنا که در آن ، فرستنده و گیرنده یک شخص هستند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فردی با خود صحبت کند ، چه در داخل (از طریق افکار و تصاویر داخلی) ، چه با صدای بلند و چه به صورت مکتوب (مانند مجله).

ارتباطات درون فردی دائماً اتفاق می افتد و رفتار ما را بسیار تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال ، برخی از کارشناسان س questionال می کنند که آیا واقعاً می توان آن را نوعی انتقال اطلاعات دانست ، زیرا فقط یک نفر را درگیر می کند.

این نوع ارتباط مخالف درون فردی خواهد بود.در آن ، انتقال اطلاعات بین حداقل دو نفر اتفاق می افتد. توجه به این نکته مهم است که بسته به سناریوی خاصی که در آن رخ می دهد ، می تواند فردی و جمعی باشد.

بنابراین ، به عنوان مثال ، مکالمه بین دو نفر نمونه ای از ارتباطات بین فردی است. اما یک گروه می تواند بین فردی جمعی باشد.

این نوع ارتباط زمانی اتفاق می افتد که دو یا چند عضو از یک گروه اطلاعات یا ایده ها را رد و بدل کنند. به دلیل تأثیرات مختلف روانشناختی ، پویایی که در هنگام تعلق گفتگو به یک گروه اتفاق می افتد با آنچه در موارد دیگر ظاهر می شود بسیار متفاوت است.

برخلاف دسته قبلی ، ارتباط بین گروهی زمانی اتفاق می افتد که بین اعضای دو گروه مختلف تبادل اطلاعات وجود داشته باشد. این سبک ارتباطی مثلاً در یک بحث ، در یک مذاکره یا در کلاس اتفاق می افتد.

بسته به ارتباط بین گروه های شرکت کننده ، پویایی موجود در این نوع ارتباطات در هر مورد کاملاً متفاوت خواهد بود.

آخرین نوع ارتباط بسته به مشارکت کنندگان ارتباطی است که هنگام ارسال یک پیام دهنده به تعداد زیادی از گیرندگان ناشناس برقرار می شود. تفاوت اصلی این سبک در این است که فرستنده در واقع نمی داند به چه کسی می رسد و اصولاً قصد دریافت پاسخ وجود ندارد.

نمونه هایی از ارتباط جمعی می تواند یک سخنرانی سیاسی باشد که از تلویزیون پخش می شود ، یک پست در یک شبکه اجتماعی مانند فیس بوک ، یک مقاله در یک روزنامه یا یک کتاب منتشر می شود.

در زمان های قدیم ، تنها راه انتقال اطلاعات رو در رو ، چه کلامی و چه غیر کلامی بود. امروز ، با این وجود ، تعداد زیادی گزینه جایگزین داریم که به ما امکان می دهد به شیوه ای بسیار متنوع تر ارتباط برقرار کنیم.

سنتی ترین روش ارتباطی و یکی از روشهایی که امروزه نیز مورد استفاده قرار می گیرد ، روشی است که شامل صدور پیام مستقیم در مقابل مخاطب ما است. این کار را می توان با صحبت کردن ، یا با استفاده از یکی از کدهای ذکر شده در بالا ، مانند اشاره و نوشتن انجام داد.

بنابراین ، یک مثال از ارتباط مستقیم کتبی می تواند تبادل یادداشت در یک کلاس دبیرستان باشد. و نسخه شفاهی آن به سادگی یک مکالمه رو در رو بین دو یا چند نفر است.

یکی از اولین ابزارهای ایجاد شده برای ارتباط از راه دور تلفن بود. اگرچه امروزه مانند گذشته رواج ندارد ، اما هنوز هم یکی از پر کاربردترین روش ها برای تبادل اطلاعات با افرادی است که از نظر جسمی حضور ندارند.

در میان ویژگی های ارتباط تلفنی ، در می یابیم که به ما امکان می دهد بخشی از اطلاعات غیرکلامی (مانند لحن صدا یا حالت خم شدن) را بدست آوریم ، اما عناصر مهم دیگری مانند وضعیت یا حالت چهره را نیز کنار می گذارد.

ما قبلاً دیده ایم که انواع خاصی از ارتباطات نوشتاری را می توان مستقیم تلقی کرد ، به شرط آنکه دو گفتگو فضای مشترکی داشته باشند. با این حال ، بیشتر تبادل اطلاعات با استفاده از زبان نوشتاری از راه دور انجام می شود.

در این گروه می توانیم به عنوان مثال ، مبادله پیام های متنی ، اما همچنین نوشتن در یک وبلاگ یا در یک رسانه چاپی مانند روزنامه یا یک دائرlopالمعارف را پیدا کنیم.

این یک شیوه ارتباطی است که هم از مزایایی برخوردار است (مانند بی واسطه بودن و امکان انتقال اطلاعات به هر قسمت از جهان) و هم از معایب (فقط شامل قسمت کلامی پیام است).

ارتباط تصویری تنها روش غیر از مستقیم است که امکان انتقال اطلاعات از دو کانال مختلف را فراهم می کند: بصری و شنیداری. بنابراین ، اگرچه به اندازه ارتباطات رو در رو کامل نیست ، اما برای بسیاری از افرادی که به این روش دسترسی ندارند ، یکی از گزینه های ارجح است.

در ارتباطات ویدئویی ، سبکهای مختلفی را می توان یافت: از یک طرفه ، مانند فیلمها یا سریالهای تلویزیونی ، تا دو طرفه که عمدتا شامل تماسهای ویدیویی است.

سبک ارتباطی که معمولاً مورد توجه قرار نمی گیرد ، سبکی است که فقط از هر نوع عکس ساکن و بدون هیچ نوع اطلاعات کلامی استفاده می کند. علیرغم عدم ارسال داده ها به اندازه سبک های دیگر ، این گزینه ای است که ما اغلب در روز به روز پیدا می کنیم.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

در این گروه ، ما می توانیم عناصر متنوعی مانند استفاده از سیگنال های بصری برای تنظیم میزان ترافیک و ارسال عکس از طریق برنامه های پیام رسانی فوری مانند WhatsApp یا بارگذاری تصاویر در شبکه های اجتماعی مانند Instagram را پیدا کنیم.

به دلیل وجود پنج کانال حسی ، انسان ها می توانند هم با هر یک از آنها به طور جداگانه و هم از طریق ترکیبی از چند یا همه همزمان اطلاعات را انتقال و دریافت کنند. بسته به کارمند ، ویژگی های ارتباطی اندکی متفاوت خواهد بود.

این سبک ارتباطی شامل دریافت اطلاعات از طریق بینایی است. بنابراین ، می تواند شامل هر دو کنش مانند مکالمه به زبان اشاره ، خواندن کتاب یا مقاله ، یا تأمل در مورد یک اثر هنری مانند یک مجسمه یا یک نقاشی باشد.

علاوه بر این ، بخشهای مهمی از ارتباط مستقیم مانند زبان غیر کلامی ، وضعیت بدنی یا پروگزمیک با چشم مشاهده می شود. در حقیقت ، پردازش تصویر ، بخش بزرگی از مغز ما را به طور نامتناسب اشغال می کند.

ارتباط شنیداری شامل انتقال و دریافت اطلاعات با استفاده از حس شنوایی است. در این گروه ، هر نوع مکالمه ای با استفاده از گفتار ، مانند گوش دادن به یک قطعه موسیقی یا تفسیر صدای اتومبیل برای آگاهی از نزدیک بودن آن ، یافت می شود.

اگرچه حس شنوایی به اندازه بینایی در انسان غالب نیست ، اما کانالی است که امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است.

لمس ، اگرچه به اندازه بینایی یا شنوایی در زندگی روزمره ما مهم نیست ، اما در بسیاری از شرایط ، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار می دهد.

یا از طریق تماس فیزیکی با یک مکالمه ، یا هنگام استفاده از این حس برای مطالعه هر عنصر از محیط اطراف ، لمس به ما امکان ارتباط موثرتر را می دهد.

نمونه هایی از ارتباط لمسی می تواند نوازش عزیزم باشد ، اما همچنین مصافحه ای است که به ما امکان می دهد شخصیت مکالمه خود را شهود کنیم ، یا حتی یک متن را به خط بریل بخوانیم.

انتقال اطلاعات از طریق بو در بسیاری از گونه های حیوانات مانند سگ از مهمترین آنهاست. اگرچه در انسان چندان اساسی نیست ، اما کارشناسان معتقدند که در سطح ناخودآگاه اطلاعات زیادی را از طریق این حس دریافت می کنیم.

بنابراین ، یک نظریه وجود دارد که انسان فرمون ، مواد شیمیایی تولید می کند که داده ها را در مورد وضعیت سلامتی ، خلق و خوی و سایر عناصر مشابه به افراد دیگر منتقل می کند. با این حال ، این حس یکی از کمترین مواردی است که می دانیم.

سرانجام ، حس چشایی احتمالاً نوعی احساس است که در زندگی روزمره حداقل به آن توجه می کنیم. حتی در این صورت ، از طریق آن می توانیم اطلاعات اساسی را از محیط خود دریافت کنیم ، هم از غذایی که می خوریم (برای بقای ما ضروری است) و هم از نزدیکترین افراد به ما.

بنابراین ، هر یک از چهار طعم دهنده اصلی (شیرین ، شور ، تلخ یا اسید) یک سری داده ها را به ما منتقل می کنند که در سطح ناخودآگاه تفسیر می شوند. در همان زمان ، هنگامی که کسی را می بوسیم ، این حس اطلاعاتی در مورد وضعیت شیمیایی وی در اختیار ما قرار می دهد که می تواند بر نحوه ارتباط ما با آن شخص تأثیر بگذارد.

تاکنون انواع ارتباطات که شامل یک کانال حسی است را بررسی کرده ایم. اما در دنیای واقعی ، بیشتر موقعیت ها همزمان شامل چندین حس هستند. به این ترتیب اطلاعاتی که دریافت می کنیم بسیار پیچیده تر و کامل تر هستند.

به عنوان مثال ، در یک مکالمه رو در رو ، بیشتر مبادلات در سطح شنوایی اتفاق می افتد. اما عناصری مانند ظاهر شخص دیگر ، بوی او و تماس فیزیکی احتمالی که ممکن است بین طرفین صحبت شود نیز در این امر تأثیر دارند.

یکی از مهمترین جنبه های ارتباطی ، هدفی است که می خواهید با آن بدست آورید. در این بخش خواهیم دید که رایج ترین دلایلی که می توانیم در پشت یک عمل ارتباطی پیدا کنیم چیست.

انگیزه اصلی در پشت اکثر مبادلات ارتباطی انتقال اطلاعات است. این نوع ارتباطات همان چیزی است که مثلاً در مکالمه بین گروهی از دوستان درباره آنچه در روزهای اخیر اتفاق افتاده است رخ می دهد ، اما همچنین هنگام مشاهده انواع خاصی از فیلم های YouTube یا هنگام خواندن یک رمان اتفاق می افتد .

از طرف دیگر ، ارتباطات آموزنده بسته به درجه ذهنی بودن صادر کننده می تواند بی طرفانه و جزئی باشد. با این حال ، اگر ذهنیت بسیار بالا باشد ، در بسیاری از موارد می توانیم در مورد ارتباط متقاعد کننده صحبت کنیم.

کمترین نوع ارتباطی ارتباطی است که صرفاً شامل تبادل اطلاعات با هدف سرگرمی و سرگرمی باشد ، بدون اینکه هدف محکم تری در ذهن داشته باشد. این در زمینه ای مشابه متن آموزنده اتفاق می افتد ، اما انواع آنها کمتر رسمی است.

به عنوان مثال ، هنگام مکالمه بی نتیجه با شخص دیگر ، تماشای یک فیلم طنز یا حضور در یک برنامه ، هدف اصلی ارتباطات اغلب سرگرمی است.

این نوع ارتباطات زمانی اتفاق می افتد که فرستنده قصد دارد در شکل گیری دانش جدید به گفتگوی خود کمک کند. هم در محیط های رسمی (مانند کلاس های کالج یا دانشگاه) و هم در محیط های غیررسمی (مانند کنفرانس ، کارگاه گروهی یا مکالمه ساده) ممکن است رخ دهد.

هدف اصلی ارتباط متقاعد كننده تغییر افكار ، عواطف یا نگرشهای فرد یا گروه است تا شباهت بیشتری به آنچه فرستنده می خواهد بدست آورد باشد. بیشتر مبادلات اطلاعاتی که روزانه در آنها شرکت می کنیم متعلق به این دسته است.

بنابراین ، به عنوان مثال ، یک بحث بین دوستان می تواند به راحتی به یک وضعیت ارتباطی اقناع کننده تبدیل شود. اما تجمعات سیاسی ، اخبار تلویزیونی یا مقالات نظری در روزنامه یا رسانه های دیجیتال نیز می تواند بخشی از این دسته باشد.

بسیاری از سناریوهای ارتباطی که قبلاً مشاهده کرده ایم ، شامل انتقال اطلاعات فقط در یک جهت است ، یا به این دلیل که گزینه پاسخ دادن به مکالمه داده نمی شود ، یا به دلیل اینکه امکان وقوع این امر مستقیم وجود ندارد.

بنابراین ، به عنوان مثال ، در یک کلاس استاد ، معلم در حال انجام یک کار ارتباط یک طرفه با دانش آموزان خود است. اما این نوع تبادل اطلاعات در رسانه های جمعی نیز اتفاق می افتد ، زیرا بینندگان امکان پرداختن به محتواسازان را ندارند.

نوع مخالف ارتباطی ارتباطی است که به معنای تبادل متقابل اطلاعات بین طرفین است. در این سبک ، صدور پیام توسط یکی از افراد درگیر پاسخ دیگری را برمی انگیزد ، به طوری که بازخورد داده شده بین آنها یکی از مهمترین قسمتهای فرآیند است.

نمونه هایی از ارتباط دو طرفه می تواند مکالمه ، موضوعی در یک انجمن یا زنجیره ای از نظرات در یک شبکه اجتماعی مانند توییتر یا فیس بوک باشد.

سرانجام ، برخی از انواع ارتباطات برای برخی از محیط ها مناسب تر از برخی دیگر است. در ادامه دو نوع مهم در این زمینه را خواهیم دید.

ارتباط رسمی این است که در محیط هایی اتفاق می افتد که در آن گفتگو کنندگان تصمیم گرفته اند با احترام خاصی با یکدیگر رفتار کنند ، به طور کلی به دلیل وجود نوعی سلسله مراتب قبلی. عموماً خود به خودی کمتر از انواع دیگر است و نیاز به آگاهی از برخی قوانین و پروتکل ها دارد.

برخی از نمونه های ارتباطات رسمی مواردی است که در جلسه مدیران ارشد یک شرکت یا در هنگام بازدید نماینده از یک کشور به سرزمین دیگر رخ می دهد.

ارتباطات غیررسمی در زمینه هایی اتفاق می افتد که در آنها هیچ نوع سلسله مراتبی بین طرفین وجود ندارد ، یا آنها اهمیت زیادی به آن نمی دهند. بسیار آزادتر از حالت رسمی است و اغلب به صورت خودجوش نیز رخ می دهد.

این سطح ارتباطات مثلاً در مکالمه بین دوستان یا در یک برنامه تلویزیونی برای کل خانواده رخ می دهد.

سرانجام ، برخی از کارشناسان در مورد سطح سوم ارتباطات صحبت می کنند که در محیط هایی رخ می دهد که گفتگو کنندگان به یکدیگر احترام نمی گذارند.به طور کلی بین افراد با وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین اتفاق می افتد ، اگرچه هر کسی می تواند از این نوع ارتباطات در زمان های خاص استفاده کند.

جمله موضوعی چیست؟ 30 نمونه

+125 جمله کوتاه و مشهور با معنا

تعریف ارتباط : ارتباط عبارت است از انتقال معنی از
فرستنده پیام به سوی گیرنده آن به طوری که معنی مورد نظر فرستنده پیام در
گیرنده آن ایجاد شود .

ارتباطات جمعی عبارت است از برقراری ارتباط از طریق وسایل ارتباط جمعی

وسایل ارتباط جمعی : وسایل ارتباط جمعی وسایل برقراری ارتباط با توده مردم که ناهمگون و غیرقابل شمارش اند است .

علوم ارتباطات :

ارتباطات فردی ، ارتباطات گروهی و ارتباطات جمعی را مورد بررسی قرار می دهد ولی تأکید آن بیشتر بر ارتباطات جمعی است .

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

وسایل ارتباط فردی که بین 2 نفر ارتباط برقرار می کنند وسایلی مانند تلفن را شامل می شود .

وسایل ارتباط گروهی که جمع محدود و قابل شمارش را در بر می گیرند مانند سینما

وسایل ارتباط جمعی شامل : 1ـ تلویزیون 2ـ رادیو 3ـ ماهواره 4ـ اینترنت 5ـ روزنامه هستند

شاخه ها و گرایش های علوم ارتباطات :

شاخه ها و گرایش های دانش ارتباطات عبارتند از :

 1ـ ارتباطات انسانی 2ـ ارتباطات سیاسی 3ـ ارتباطات بین
الملل 4ـ حقوق ارتباطات 5ـ جامعه شناسی وسایل  ارتباط جمعی 6ـ مدیریت
ارتباطات 7ـ روانشناسی ارتباطات 8ـ روابط عمومی 9ـ روزنامه نگاری 10 ـ
نظریه های ارتباطات 11ـ تکنولوژی های ارتباطات 12ـ تاریخ ارتباطات 13ـ
ارتباطات جمعی 

 ارتباطات انسانی :

ارتباطات انسانی شاخه ای از علوم ارتباطات است که به بررسی روابط انسانها در ابعاد میان فردی و جمعی می
پردازد . بررسی و مطالعه فرستنده ، پیام ، گیرنده ، موانع ارتباط ، مدل
های ارتباطی ، نشانه شناسی ، رمز و رمزگشایی و … از مواردی است که در
ارتباطات انسانی مورد مطالعه قرار می گیرد . ارتباطات انسانی که مطالعه
علمی و دقیق ارتباط است ، یکی از مباحث پراهمیت ، پایه ای و ریشه ای علوم
ارتباطات به شمار می رود و مطالعه ارتباطات جمعی و وسایل ارتباط جمعی که
تأکید اصلی علوم ارتباطات است بدون آگاهی از دانش ارتباطات انسانی به مقصد
نمی رسد . ارتباطات انسانی نباید با روابط انسانی و اجتماعی که در
روانشناسی و مردم شناسی مورد بحث است اشتباه گرفته شود . مردم شناسی مطالعه
خلق و خوی و فرهنگ ها است و روانشناسی به دنبال افزایش مهارتهای ارتباطی
از طرق بالا بردن اعتماد به نفس و رفع ضعف های شخصیتی است ولی ارتباطات
انسانی به مطالعه علمی خود ارتباط فی نفسه می پردازد و شیوه علمی و
مطالعاتی خاص خود را دارد .

ارتباطات سیاسی :

شاخه ای از دانش ارتباطات است که به بررسی و مطالعه نقش و
جایگاه وسایل ارتباط جمعی در ایجاد رابطه بین حاکمان و مردم می پردازد .
ارتباطات سیاسی نقش وسایل ارتباط جمعی را در سیاست داخلی کشورها مورد
مطالعه قرار می دهد . مطالعات صورت گرفته در این حوزه در کشور ما بسیار
ضعیف بوده و منابع اندکی در این زمینه موجود است . ارتباطات سیاسی مورد
مطالعه اندیشمندان علوم سیاسی نیز قرار می گیرد .

ارتباطات بین الملل :

شاخه ای از علوم ارتباطات است که به بررسی و مطالعه نقش و
شیوه عمل وسایل ارتباط جمعی در نظام و سیاست جهانی و بین المللی می پردازد .
امروزه پیشرفت وسایل ارتباط جمعی با کم رنگ کردن حاکمیت ملی کشورها شرایط
جدیدی را در جامعه جهانی ایجاد کرده اند و مفهوم دهکده جهانی را شکل داده
اند . ارتباطات بین الملل را نباید با روابط بین الملل که به مطالعه روابط
بین دولت ها و سازمانهای بین المللی می پردازد اشتباه گرفت .

حقوق ارتباطات :

حقوق ارتباطات از مباحث مشترک میان علم حقوق و علم
ارتباطات جمعی است . این دانش به بررسی قوانین و مقررات مربوط به حوزه های
تکنولوژی های ارتباطی از قبیل حقوق مطبوعات ، حقوق ارتباطات راه دور ، حقوق
اینترنت ، حقوق رادیو و تلویزیون ، حقوق ارتباطات ماهواره ای ، حقوق پست ،
حقوق مربوط به تلفن همراه مانند پیامک و بلوتوث و … می پردازد . مهمترین
موضوع مورد مطالعه حقوق ارتباطات ، حقوق وسایل ارتباط جمعی است .

جامعه شناسی وسایل ارتباط جمعی :

جامعه شناسی وسایل ارتباط جمعی ؛ تأثیرات وسایل ارتباط
جمعی بر جامعه و تأثیرپذیری آن را از جامعه با رویکردی جامعه شناختی مورد
بررسی قرار می دهد . درک این موضوع مستلزم آگاهی از نقش ها و کارکردهای
وسایل ارتباطی از یکسو و فهم ویژگی های جوامع جدید از سوی دیگر است .

مدیریت ارتباطات :

مدیریت ارتباطات از مباحث مشترک میان علم مدیریت و علم
ارتباطات جمعی است . این دانش به بررسی روش ها و فنون علمی اداره کردن
وسایل ارتباط جمعی می پردازد . نام دیگر مدیریت ارتباطات ؛ مدیریت رسانه
است .

ترجمه تخصصی متون ومقالات علمی رشته علم ارتباطات

همانطور که در مقاله ی مهارت های زندگی اشاره کردیم یکی از مهمترین مهارت ها ، برقراری ارتباط موثر می باشد.

انسان ها سه نیاز بنیادی دارند. نیاز به شایستگی ، خود مختاری و   نیاز به داشتن ارتباط با دیگران. شاخصه انسان سالم علاقه اجتماعی به دیگران و میل به برقراری رابطه است. اما ارتباطات اجتماعی در عین اینکه مزایای زیادی دارد، گاهی هم ممکن است دردسرهایی درست کند. مثلا اینکه درشرایطی رفتار دیگران ممکن است موجب خشم ما شود، گاهی در روابط خود ممکن است دچار تعارض شویم یا حتی در رابطه ای به بن بست برسیم.

سال ها پیش یکی از روان شناسان برای شبیه سازی این موضوع از یک مثال استفاده کرد. او روابط انسان ها را به زندگی جوجه تیغی ها تشبیه کرد. جوجه تیغی ها در فصل زمستان برای اینکه از سرما در امان بمانند باید تا حد ممکن به هم نزدیک شوند، این کار باعث می شود تا گرمای مناسبی تولید شود و سرما آن ها را اذیت نکند ولی باعث آسیب رساندن به بدنشان هم می شود چرا که تیغ ها باعث زخمی شدن پوست آن ها می شود. روابط ما هم همین طور هستند. همان قدر که به داشتن رابطه نیازمندیم، گاهی همین رابطه برای ما دردسر ساز می شود.

منظور از ارتباط موثر در واقع مدیریت کردن همین مشکلات است. اینکه بتوانیم احساس خود را به طرز صحیحی به طرف مقابل ابراز کنیم و یا مثلا مشکلات خود با دیگران را به شیوه برد – برد حل کنیم.

فهرست

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

در برقراری ارتباط موثر با دو مسئله رو به رو هستیم :

گاهی انسان ها نحوه برقراری ارتباط را می دانند ولی توانایی برقراری ارتباط را ندارند. دلیل این موضوع وجود یک سری مشکلات شخصیتی است که توانایی ارتباط موثر را از انسان می گیرد که در ادامه توضیح داده می شود.

خلق افسرده : شخصی که افسرده است دچار انزوای اجتماعی می شود و کمیت و کیفیت رابطه هایش به طرز محسوسی کاهش پیدا می کند.

اضطراب : افرادی که اضطراب زیادی را تجربه می کنند، از روابط اجتناب می کنند یا بر عکس به دلیل اضطراب زیاد ممکن است وارد حریم خصوصی افراد شوند.

شخصیت پارانوئید یا شکاک: این افراد رابطه کارآگاهی دارند و دائما در حال کنترل دیگران هستند. مدام فکر می کنند که سایرین در حال نقشه کشیدن برای آنها هستند و قصد دارند به آن ها صدمه بزنند.

شخصیت خود شیفته : این افراد رابطه فرماندهی دارند، به حالت دستور و تحکم با دیگران ارتباط برقرار می کنند.

افراد وابسته: این افراد در رابطه بیش از حد دچار وابستگی می شوند و برای خود و دیگران مشکلاتی درست می کنند.

شخصیت اسکیزوئید: شخصیت اسکیزوئید به شخصیتی گفته می شود که کاملا انزوا گزین است. این افراد در واقع هیچ میلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند.

در مواردی که با مشکلات بالا روبه رو هستیم باید با مشاوره و روان درمانی این مسئله رو حل کنیم تا بتوانیم به سطح مناسبی از ارتباط موثر برسیم. اما گاهی انسان ها از سلامت روان برخوردار هستند ولی از چگونگی برقراری ارتباط موثر اگاه نیستند. یعنی توانایی دارند ولی آگاهی ندارند.

برقراری ارتباط موثر و کارآمد شامل ۳ اصل اساسی می باشد. شما علاوه بر شناسایی موانع برقراری ارتباط موثر باید این اصول را به خوبی بدانید و در ارتباطات خود به صورت عملی از آنها استفاده کنید. این سه اصل شامل:

برای برقراری یک ارتباط باید یاد بگیریم پیشگام شویم و یا به اصطلاح خودمان سر صحبت را باز کنیم یا مواقعی پیشنهاد دوستی بدهیم. اما گاهی موانعی وجود دارد که مانع از این کار می شود. در مقاله خود آگاهی از یک مثلث شناختی صحبت کردیم و مفهوم باورهای بنیادین – خطاهای شناختی و افکار خود کار منفی را توضیح دادیم. گاهی همین موارد مانع از پیشگام شدن ما می شود. این افکار مواردی از این دست هستند:

ممکن است مرا تحویل نگیرند.

شاید دوست نداشته باشد با من رابطه داشته باشد.

چرا من اول باید رابطه برقرار کنم.

دلیلی برای شروع رابطه ندارم.

اگر پشیمان شدم چه طور قطع رابطه کنم.

حتما طرف مقابل دوست ندارد، رابطه شروع شود.

چه طوری شروع کنم؟ ممکنه این بار هم شکست بخورم.

ممکنه فکر کنه دارم چابلوسی می کنم.

این افکار در روابط ما اختلال ایجاد می کنند. برای توضیح بیشتر از مفهوم پیشگویی خودکام بخش استفاده می کنم. پیشگویی خود کام بخش سازه ای است که در روان شناسی اجتماعی مطرح شده است. پژوهشگران برای اینکه نقش افکار و پیش داوری انسان را در روابط نشان دهند یک موقعیت آزمایشی را طراحی کردند. در این موقعیت یک فرد که بسیار شخص صمیمی و برون گرایی هست در یک اتاق می نشیند و مسئول یک مصاحبه شغلی است . این فرد از هدف آزمایش بی اطلاع است.

در بیرون از اتاق سه نفر در انتظار هستند. دو نفر همدست آزمایش گر و یک نفر بی اطلاع از هدف آزمایش. نفر اول داخل اتاق می رود و هنگام خروج به سایرین می گوید شخص مصاحبه کننده بسیار فرد بد اخلاق و عبوسی است. نفر دوم هم همین گفته را تکرار می کند. وقتی شخص سوم که در واقع بی اطلاع از هدف آزمون است و داخل می رود ، رفتاری خشک و رسمی نشان می دهد ، متعاقب همین رفتار نیز شخص مصاحبه گر رفتاری رسمی تر نشان می دهد . در حالیکه در واقع این طور نبوده و تحت تاثیر شخص مقابل رفتار خود را تغییر داده است.

در واقع ما تحت تاثیر یک سری پیش داوری در روابط خود عمل می کنیم، دیگران نیز تحت تاثیر قرار گرفته و رفتار شان متفاوت می شود، این تغییر رفتار باعث می شود ما فکر کنیم که پیش داوری های ما درست بوده است . به این موضوع پیش گویی خود کام بخش گفته می شود. مثلا شخصی فکر می کند که دیگران دوست ندارند با او رابطه داشته باشند، به همین دلیل از دیگران کناره گیری می کند، سایرین نیز با مشاهده این رفتار دقیقا همین فکر را در مورد وی می کنند که او دوست ندارد با ما رابطه داشته باشد و ارتباط خود را کم تر می کنند و شخص تصور می کند که افکار او درست بوده است.

برای پیشگام شدن باید موانع شناختی که مانع می شود را بشناسیم و آن را برطرف کنیم.

منظور از شناخت، شناخت دنیای روانی انسان ها است. این شناخت لایه لایه است و باید اجازه دهیم تدریجی اتفاق بیفتد. ابتدا از لایه های سطحی تر تا کم کم به لایه های عمیق تر برسیم. این فرایند هم در مورد خودمون باید اتفاق بیافتد و هم در مورد دیگران. ابتدا باید نقاط ضعف و قوت خودمان را بشناسیم و سپس نقاط ضعف و قوت دیگران را . در برقراری یک ارتباط موثر بسیار مهم است که ویژگی های طرف مقابل را بشناسیم و با استفاده از همین ویژگی ها روابط خود را مدیریت کنیم.

وقتی نهالی را می کاریم خیلی حساس است. با هر بادی ممکن است آسیب ببیند. روابط ما هم همانند یک نهال به مراقبت احتیاج دارد. این مراقبت همیشگی است. حفاظت از رابطه به توانایی و آگاهی احتیاج دارد. هر دو این عوامل در حفاظت از رابطه مهم است. در ادامه به برخی از مواردی که به حفاظت از رابطه کمک می کند اشاره می شود.

مثلا وقتی خانمی از اینکه همسرش دیر به خانه آمده است عصبانی است برای ابراز صحیح این خشم می تواند از این گفت و گو استفاده کند :

وقتی دیر به خانه می رسی ( توصیف رفتار مقابل)، من نگران می شوم ( بیان احساس)، فکر می کنم که اتفاق بدی ممکن است برایت افتاده باشد ( بیان فکر زیربنایی) لطفا از این به بعد اگر قرار است دیر به خانه بیایی به من اطلاع بده (بیان درخواست به صورت مثبت و عینی )

این گفت و گو می تواند در موقعیت های مختلف تعمیم پیدا کند . در مواجهه با یک دوست، همکار و … اما نکته مهم این است که باید حتما تمرین کنیم تا بتوانیم در شرایط خاص این دیالوگ را به کار ببریم.

این نحوه مکالمه فواید زیادی دارد. از جمله اینکه خشم یا هر احساس منفی دیگه ای را به طور ساده بیان کرده ایم. از همه مهم تر اینکه تحت تاثیر احساس منفی خود به طرف مقابل توهین نکرده ایم و کیفیت رابطه تخریب نشده است. همین طور طرف مقابل دقیقا می فهمد که ما از او چه انتظاری داریم.

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

مواردی که در بالا ذکر شدن خلاصه ای از اصول مهم در برقراری یک رابطه موثر می باشد. اما باید یادمان باشد که هر مهارتی نیاز به تمرین کردن دارد و مواردی که گفته شد نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای کسب مهارت ارتباط موثر ، هر یک از اصول گفته شده را گام به گام تمرین کنید تا به تدریج بتوانید مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.

آیا این موارد در برقراری ارتباط موثر به شما کمک کرده است؟ نظر خود را در بخش زیر ارسال کنید! همچنین می توانید جهت دریافت ” مشاوره رایگان ” با متخصصین توان درمان ارتباط برقرار کنید.

وبسایت توان درمان در سال 1396 با هدف ارائه بهترین خدمات توانبخشی و درمانی در سراسر کشور تاسیس شده است. فعالیت تیم توان درمان در حیطه گفتاردرمانی، کاردرمانی، اعضای مصنوعی، فیزیوتراپی، روانشناسی و مشاوره، مددکاری اجتماعی می باشد. پشتیبانی توان درمان بصورت تمام وقت پاسخگوی مشکلات و سوالات کاربران می باشد.

قوانین و مقررات

کلیه حقوق متعلق به وبسایت توان درمان می باشد. 1396 -1400 All Rights Reserved © 2017 – 2021 Tavandarman.com

خانم هستم

آقا هستم

عضو انجمن روان شناسی ایران گفت: برای برقراری ارتباط موثر میان دو فرد عوامل متعددی باید در نظر گرفته شود، همچنین کسب برخی مهارت ها می تواند به بهتر شدن این روند کمک کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، فاطمه بوالی در دوره ارتباط موثر عنوان کرد: ارتباط یک تعامل و فرآیند دوطرفه شامل انتقال پیام است و ارتباط موثر یعنی گیرنده دقیقا همان پیامی که مدنظر فرستنده است را دریافت کند. در واقع ارتباط موثر ارتباطی است که در آن پیام بدون کم و کاست از طرف گیرنده و شنونده ادراک شود. 

وی اظهار کرد: مهارت های زندگی شامل مهارت خودآگاهی و همدلی، مدیریت استرس، روابط بین فردی و ارتباط موثر، مدیریت تصمیم گیری و حل مسئله، تفکر خلاق و تفکر نقاد، مهارت مدیریت زمان، جرات مندی و مهارت حل تعارض است. 

این متخصص روانشناسی عمومی خاطرنشان کرد: انواع ارتباط شامل “ارتباط موثر”، “عدم ارتباط”، “ارتباط ناقص” و “ارتباط تحریف شده” و عناصر تشکیل دهنده ارتباط شامل “فرستنده پیام” یا منبع ارتباط و آغازکننده ارتباط، “گیرنده پیام” یا شنونده، “پیام شامل” نظر و ایده فرستنده، و “کانال های ارتباطی” شامل ابزارهایی مانند دیدن شنیدن و یا لمس کردن که پیام به وسیله آنها به گیرنده می رسد. 

عضو سازمان روانشناسی و مشاوره ایران افزود: پاسخی که از طرف گیرنده پیام فرستاده می شود و فرستنده آن را دریافت می کند “بازخورد” نامیده می شود. بازخورد یا فیدبک همان اثر پیام و یا رفتار معینی است که دریافت کننده تحت تاثیر پیام از خود نشان می دهد. 

انواع ارتباط از نظر روانشناسی

بوالی تاکید کرد: ممکن است فرستنده پیام اشکالاتی داشته باشد و یا از کلمات و زبان بدنی استفاده کند که گیرنده نتواند پیام را به درستی دریافت و یا رمزگشایی کند.

وی با اشاره به نشانه های ارتباط سالم گفت: انواع ارتباط شامل کلامی و غیرکلامی است. جلب توجه افراد به اجزای کلامی و غیرکلامی، شناختن نقش اجزای غیر کلامی ارتباط و به کار بردن موثر اجزای غیر کلامی ارتباط شامل حرکات دست و صورت از جمله مهارت های ارتباطی است.

این روانشناس عنوان کرد: فرآیند برقراری ارتباط کلامی شامل چگونگی شروع صحبت، نحوه جمله بندی، زمان بندی ارتباط کلامی، ملاحظات موقعیتی، جمع بندی و ختم ارتباط می شود. حتی برای ارتباط فاصله مشخص در نظر گرفته شده است و فاصله مناسب باید رعایت شود تا هر دو طرف احساس راحتی کنند، بنابراین فاصله بین دو طرف ارتباط باید آرامش بخش و ایمن باشد.

این متخصص روانشناسی عمومی اظهار کرد: عناصر اصلی ارتباط (کلامی و غیرکلامی) شامل کلمات، تن صدا، بلندی صدا، تماس چشمی، حالات چهره، ژست ها و حالت بدن است.

فاطمه بوالی با ارائه توصیه هایی برای بهتر کردن ارتباط کلامی یادآور شد: به شنونده نگاه کنید، آنچه را می خواهید بگوئید واضح بیان کنید، تن و آهنگ صدای خود را تغییر دهید، پشت سر هم و به صورت مداوم صحبت نکنید، گاهی مکث کنید تا مطمئن شوید که شنونده برای سوال یا اظهار نظر فرصت کافی دارد، مبهم صحبت نکرده و با بیان جزئیات موضوع را پیچیده نکنید، از دیدن علائم آشفتگی در شنونده غفلت نکنید، اگر احساس کردید شنونده خسته شده یا حوصله اش سر رفته موضوع صحبت را عوض کنید و به او نیز اجازه حرف زدن بدهید.  

وی با اشاره به خودگویه های ذهنی افراد و تاثیرات آن گفت: باید سعی کنید خودتان را به جای شنونده قرار دهید و احساسات او را در نظر بگیرید.

در ادامه ی دوره فعالیت هایی برای دانستن تفاوت ارتباط یک سویه و دوسویه، عوامل موثر در ارتباط دو سویه، احساسات مرتبط با ارتباط دو سویه با هدف برقراری هر چه بهتر ارتباط بین اعضای شرکت کننده صورت گرفت. 

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

نی نی سایت

انواع ارتباط از نظر روانشناسی
انواع ارتباط از نظر روانشناسی

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *