اندومتریوز از نظر دکتر نصر

اندومتریوز از نظر دکتر نصر
اندومتریوز از نظر دکتر نصر

آندومتریوز چیست؟

 

آندومتریوز عارضه بسیار شایعی است که سلول‌های پوشاننده جدار داخلی رحم (آندومتر)، در جای دیگر، معمولاً در لگن و اطراف رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های رحمی یافت می‌شوند و در طی سال­‌های باروری بیشتر زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین می­‌تواند بر روی زنان از هر گروه اجتماعی و یا نژادی تأثیرگذار باشد. آندومتریوز یک عفونت نیست و مُسری یا واگیردار نمی‌باشد و این‌که آندومتریوز سرطان نیست.

 

آندومتریوز در مورد من چه معنایی دارد؟

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

 

علائم مهم آندومتریوز عبارتند از درد لگنی، درد در حین یا بعد از رابطه جنسی، قاعدگی­‌های دردناک و گاهی سنگین، در برخی زنان مشکل در باردار شدن.

آندومتریوز ممکن است بسیاری از جنبه‌های زندگی زنان مثل سلامت کلی، احساسی، و زندگی روزمره آن­‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

آندومتریوز شایع است و در بسیاری از زنان ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. در یک تخمین، حدود دو ملیون نفر در انگلیس این مشکل را دارند.

آندومتریوز مشکلی است که در تمام طول دوران باروری (از شروع پریود تا یائسگی)، و در تمامی سنین، زنان را از هر طبقه اجتماعی و نژادی تحت تأثیر قرار می­‌دهد.

 

زنانی که علائم دارند، ممکن است یک یا بیشتر این حالت­‌ها را داشته باشند:

 

 

برخی زنان به هیچ وجه علائمی ندارند.

 

درد علامت شایع آندومتریوز است. درد ممکن است به صورت مبهم در پایین شکم، لگن و یا پایین کمر باشد. درد در زنان متفاوت است: مکان درد، زمان و میزان درد فرق می­‌کند. درد و اثرات آندومتریوز ممکن است موجب احساس افسردگی در شما گردد.

اغلب زنان مبتلا به آندومتریوز در ناحیه لگن و بالای پاها درد دارند. برخی زنان تنها در مواقع خاصی مثل دوران پریود، زمان نزدیکی یا اجابت مزاج درد دارند. باقی زنان همیشه درد دارند.

برخی زنان مبتلا به آندومتریوز به‌راحتی باردار می­‌شوند، در حالی که برخی دیگر به سختی حامله می­‌شوند. در طول بارداری، درد ممکن است که بهتر شود و بعد پس از تولد بچه دوبار عود کند. برخی زنان درمی­‌یابند که دردشان بدون هیچ درمانی بهبود یافته است.

 

علت آندومتریوز چیست؟

 

در طول دوره قاعدگی، تحت تأثیر هورمون­‌های زنانه استروژن و پروژسترون، لایه داخلی رحم (آندومتر) به منظور آمادگی برای تخم بارور شده ضخیم می‌گردد. اگر بارداری رخ ندهد، این لایه به عنوان خون قاعدگی ریزش می‌کند.

آندومتریوز زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های لایه داخلی رحم در جای دیگری از بدن، که معمولاً لگن است، یافت می­‌شوند. در هر ماه این بافت­‌های خارج از رحم به همان شیوه لایه داخلی رحم ضخیم می­‌گردند و فرو می­‌ریزند و خونریزی می­‌کنند. این خونریزی داخلی در داخل لگن، مثل پریود راهی برای خروج از بدن ندارند. این حالت باعث التهاب، درد و تخریب اورگان‌های تناسلی می­‌گردد.

 

آندومتریوز عموماً در لگن ایجاد می‌شود. ممکن است در مکان­‌های زیر هم یافت شود:

 

 

چرا آندومتریوز رخ می­‌دهد؟

 

هنوز معلوم نیست که چرا آندومتریوز ایجاد می‌شود. چندین نظریه پیشنهاد شده است ولی هیج کدام ثابت نشده است. رایج­‌ترین نظریه پذیرفته شده این است که در حین قاعدگی، برگشت اندکی خون رحم از طریق لوله­‌های رحمی، بافت رحم را به محوطه لگن منتقل می‌کند. به این رخداد قاعدگی رو به عقب می­‌گویند.

 

چقدر ممکن است زود به تشخیص برسم؟

 

در مورد بسیاری از زنان، سال­‌ها ممکن است طول بکشد تا به تشخیص برسند. پزشکان می‌گویند به این  علت است که هیچ‌کدام از علائم یا مجموعه‌­ای از علائم قطعاً تشخیص آندومتریور را تأیید نمی‌کند.

علائم آندومتریوز شایع هستند و ممکن است بیماری‌های دیگر مثل سندروم روده تحریک‌­پذیر (IBS) یا بیماری التهاب لگن(PID) علت باشند. زنان متفاوت علائم متفاوتی دارند. برخی زنان اصلاً علامتی ندارند.

هیچ آزمایش ساده‌­ای برای آندومتریوز وجود ندارد. تنها راه برای تشخیص قطعی، یک جراحی کوچک به نام لاپاراسکوپی است که برای هر خانمی انجام نمی‌شود.

اگر تنها پریودهای دردناک دارید و هیچ علامت دیگری ندارید، قبل از هر جراحی تشخیصی و یا درمانی، ممکن است پزشک به شما پیشنهاد کند که یک ضد درد را امتحان کنید.

زندگی کردن بدون تشخیص می­‌تواند عذاب‌آور باشد. بسیاری از زنان در مورد این‌که چرا درد دارند و یا این‌که چرا در رابطه با بارداری مشکل دارند، ممکن است ترس بیشتری داشته باشند. حتی ممکن است فکر کنند که سرطان دارند.

 

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

وقتی یک متخصص را می‌بینم چه اتفاقی می‌افتد؟

 

در زمان ملاقات‌تان، ممکن است از شما در مورد پریودها و مسائل جنسی­‌تان سؤالات خاصی پرسیده شود. مهم است تا آنجایی که امکان دارد اطلاعاتی را جمع‌آوری کنید تا به پزشک‌تان کمک کند که به تشخیص درست برسد. ممکن است نوشتن علائم از قبل و آوردن یادداشت‌­ها در روز ویزیت کمک‌کننده باشد. این‌گونه مطمئن خواهید بود که تمام اطلاعات مورد نیاز را به همراه دارید. برخی همراه بودن یک دوست یا شریک جنسی را کمک‌کننده می‌دانند. شما هم باید فرصتی برای پرسیدن سؤالات داشته باشید.

 

به من چه آزمایشاتی ممکن است پیشنهاد شود؟

 

باید اطلاعاتی کامل از آزمایشات موجود به شما داده شود. این آزمایشات موارد زیر هستند:

 

سونوگرافی:

 

به شما سونوگرافی توصیه شود. این کار می‌تواند مشخص کند که آیا کیست آندومتریوز در تخمدان‌ها وجود دارد یا نه. یک سونوگرافی نرمال، آندومتریوز را غیرمحتمل نمی‌کند.

 

لاپاراسکوپی:

 

در مورد اغلب زنان، لاپاراسکوپی تنها راه برای رسیدن به تشخیص مطمئن است. به همین خاطر، اغلب به عنوان آزمایش استاندارد طلایی به آن رجوع می‌شود. لاپاراسکوپی یک جراحی کوچک است که تحت بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد. یک برش کوچک در نزدیکی ناف ایجاد می­‌شود، بعد یک تلسکوپ (که به عنوان لاپاراسکوپ نامیده می‌شود) که به ضخامت یک قلم است در داخل قرار داده می‌شود. این کار به متخصص زنان اجازه می­‌دهد که اورگان‌های لگنی را به وضوح ببیند و به دنبال آندومتریوز بگردد. این عملی است که نیاز به بستری در شب ندارد.

مثل هر عمل جراحی خطرات و فوایدی دارد. این مسائل باید به طور کامل برای شما توضیح داده شود.

وقتی لاپاراسکوپی دارید، باید در مورد نتایج آن توضیحات کاملی به شما داده شود.

 

تصمیم‌گیری در مورد درمان:

 

در مورد گزینه‌های درمانی باید اطلاعات کاملی به شما داده شود. درباره خطرات و فواید هر روش درمانی باید اطلاعاتی داده شود.

 

فاکتورهای متعددی ممکن است روی تصمیم شما اثر بگذارد که شامل موارد زیر است:

 

 

ممکن است به این نتیجه برسید که بهترین راه این است که هیچ درمانی را در پیش نگیرید. این به این دلیل است که علائم شما خفیف هستند، مشکل بارداری ندارید و یا نزدیک دوران یائسگی هستید که ممکن است علائم بهبود یابند.

 

چه درمانی می­‌توانم بگیرم؟

 

گزینه‌‌های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

 

ضد درد:

 

داروهای ضد درد التهاب را کاهش می‌دهند و کمک می‌کنند تا درد کم شود.

 

درمان هورمونی:

 

گستره‌ای از درمان‌­های هورمونی وجود دارد که تخمک‌­گذاری را متوقف می‌کند یا کاهش می­‌دهد و آندومتریوز را کوچک می‌کند یا از بین می‌برد.

 

روش‌های درمانی زیر، داروهای ضد بارداری هستند و از حاملگی شما جلوگیری خواهند کرد:

 

قرص یا چسب ضد بارداری ترکیبی خوراکی:

 

این­‌ها شامل هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند و از طریق ممانعت از تخمک­‌گذاری عمل می‌کنند و می‌توانند پریود شما را سبک‌تر، کوتاه‌تر و کم دردتر سازند.

 

وسایل داخل رحمی(IUS):

 

یک وسیله کوچک T شکل که هورمون پروژسترون آزاد می‌کند، کمک می‌کند تا درد کاهش یابد و پریودها سبک‌‌تر گردند. برخی خانم‌ها اصلاً پریود نمی‌شوند.

 

شیوه­‌های هورمونی زیر خاصیت ضد بارداری ندارند، پس اگر نمی‌خواهید باردار شوید، باید از روش‌های ضد بارداری استفاده کنید:

 

استفاده از هورمون پروژسترونی یا مشتقات تستوسترون:

 

GnRh آگونیست، این دسته از داروها، تولید استروژن از تخمدان‌ها را متوقف می­‌کنند و یائسگی موقت یا قابل برگشت را موجب می­‌شوند.

 

جراحی:

 

برای خارج کردن مناطق آندومتریوز جراحی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. جراحی هیسترکتومی (درآوردن رحم)، همیشه به طور موفقیت‌آمیز آندومتریوز را خارج نمی‌کند. براساس این‌که آندومتریوز در کجا قرار دارد و چقدر وسعت دارد، انواع مختلفی از جراحی وجود دارد. موفقیت جراحی متفاوت است و ممکن است به جراحی دیگری نیاز پیدا کنید. قبل از هر عمل جراحی متخصص زنان شما در این مورد با شما صحبت خواهد کرد.

 

جراحی لاپاراسکوپی (جراحی بسته):

 

متخصص زنان تکه‌های آندومتریوز را با از بین بردن یا بریدن آن‌ها خارج می‌کند.

 

لاپاراتومی (جراحی باز):

 

اگر آندومتریوز شدید و یا وسیع است، ممکن است به شما لاپاراتومی پیشنهاد شود. این جراحی بزرگی است که شامل یک برش بر روی شکم و معمولاً بر روی خط بیکینی است.

 

هیسترکتومی(برداشتن رحم):

 

برخی زنان برای برداشتن تخمدان‌ها یا رحم خود نیاز به جراحی دارند. داشتن این جراحی به این معنی است که دیگر بعد از عمل قادر به داشتن بچه نخواهید بود. براساس شرایط شما، اگر تخمدان­‌ها بیرون آورده شده‌­اند، پزشک هورمون درمانی جایگزینی (HRT) را به شما پیشنهاد خواهد کرد.

 

اگر در باردار شدن مشکل دارم، چه کار باید بکنم؟

 

برای برخی از زنانی که آندومتریوز دارند، باردار شدن ممکن است مشکل باشد. پزشک اطلاعات کاملی در مورد گزینه‌­های دیگر مثل روش­‌های کمکی باروری را به شما خواهد داد.

 

آیا عارضه جانبی دارد؟

 

به شما اطلاعات کاملی در مورد روند جراحی و درمان­‌های پیشنهاد شده داده خواهد شد. عوارض جانبی از زنی به زن دیگر متفاوت است.

 

زندگی با آندومتریوز:

 

همه بیماران مبتلا به آندومتریوز نمی‌توانند درمان شوند و در مورد برخی از زنان، دیگر درمانی وجود ندارد که به آن­‌ها کمک کند. با حمایت می­‌توانند شیوه زندگی‌­شان را پیدا کنند و بتوانند این شرایط را اداره کنند.

 

حمایت:

 

مؤسسات حمایتی مشاوره، حمایت و توصیه‌های با ارزشی را تدارک می‌بینند.

 

درمان‌های تکمیلی:

 

درمان‌های تکمیلی شامل شناخت عکس ­العمل­‌ها، درمان سنتی چینی، درمان­‌های گیاهی و هومئوپاتی هستند. این­‌ها ممکن است در تسکین درد مؤثر باشند. در بسیاری از خانم‌ها تغییرات رژیم غذایی مثل حذف یک نوع غذای خاص مانند لبنیات یا محصولات گندم ممکن است به تسکین درد کمک کند. درمان‌هایی همچون طب سوزنی، ویتامین ب۱ و منیزیوم به برخی زنان در پریودهای دردناک کمک می‌کند. در حال حاضر شواهد کافی که نشان دهد چنین درمان‌هایی در کاهش دردهای همراه با آندومتریوز مؤثر است وجود ندارد.

 

آیا چیز دیگری هست که من باید بدانم؟

 

مصرف قرص‌ها یا چسب‌­های جلوگیری ترکیبی علائم آندومتریوز را درمان می‌کند.

در صورت بارداری، آندومتریوز بعید است که خطری برای حاملگی شما داشته باشد.

برخی زنان دریافته‌اند که ورزش­‌هایی که به طور تفریحی انجام می­‌شود، سلامتی­‌شان را بهبود می‌­بخشد، که این ممکن است به بهبود بعضی از علائم آندومتریوز کمک کند.

هیچ ضمانتی وجود ندارد که درمان‌ها در مورد همه، همیشه مؤثر باشند.

گروه‌هایی محلی را که برای زنان مبتلا به آندومتریوز اداره می‌شوند حمایت کنید.

محیط‌های اینترنتی ممکن است اولین جایی باشند که زنان برای حمایت به آن روی می‌آورند. کیفیت اطلاعات ممکن است متفاوت باشد.

دکتر رضا نصر
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی و لاپاراسکوپی. عضو کالج سلطنتی جراحان زنان و زایمان انگلستان

شیراز جنوبی پایین تر از همت، خیابان 68 شرقی، پلاک 6. مرکز مام

در انتخابات انجام شده روز  دهم اسفند ماه 1396 آقای دکتر رضا نصر به عنوان عضو هیات م

۱۳۹۶/۱۲/۱۳

سخنرانی “دکتر رضا نصر” در کنگره بین‌المللی آندومتریوز که در تاریخ 4 تا 6 آبان ماه

۱۳۹۵/۰۷/۲۱

سخنرانی “دکتر رضا نصر” در مورد سلامت جنین طی همایشی که در تاریخ 29 مهرماه 1395 در شهر

۱۳۹۵/۰۷/۲۱

تعیین وقت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر رضا نصر میباشد.

شماره موبایل شما

شناخت آندومتریوز:

 

آندومتریوز با تلفظ (en – doh – mee – tree – oh – sis) به شرایطی که در آن سلول‌های مشابه سلول‌های پوشاننده رحم در هر جای دیگر بدن یافت شوند، می گویند. این سلول‌ها هر ماه به منظور پوشاندن رحم ایجاد شده، سپس شکسته و دچار خونریزی می‌شوند. بر خلاف سلول‌های درون رحم که خونریزی ناشی از آن‌ها، هر ماه توسط دوره عادت ماهیانه از بدن خارج می‌شود، این خون هیچ راهی برای خارج شدن ندارد. این بیماری مزمن و ناتوان‌کننده است که باعث سنگین شدن و دردناک‌تر شدن دوره عادت ماهیانه می‌شود. همچنین این بیماری ممکن است به ناباروری، خستگی و عفونت‌های روده و مثانه منجر شود. حدود ۵/۱ میلیون زن در انگلستان در حال حاضر با این شرایط زندگی می‌کنند. آندومتریوز می‌تواند روی تمام زنان و دختران از سن باروری بدون در نظر گرفتن نژاد و قوم تاثیر بگذارد.

 

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

 

بدن زنان هر ماه دچار تغییرات هورمونی می‌شود. هورمون‌ها به طور طبیعی به منظور ایجاد پوشش دیواره رحمی آزاد شده تا میزان آماده‌سازی یک تخمک بارور را افزایش دهند. اگر بارداری رخ ندهد، این پوشش دیواره رحم شکسته شده و خونریزی را ایجاد می‌کند که راه خروج این خونریزی از طریق عادات ماهیانه می‌باشد.

 

در آندومتریوز سلول‌های مشابه سلول‌های پوشاننده دیواره رحم در هر جای دیگر بدن به‌جز رحم رشد می‌کنند. این سلول‌ها هر ماه به سیکل عادت ماهیانه واکنش نشان داده و دچار خونریزی می‌شوند، با این تفاوت که راه خروجی از بدن ندارند؛ در نتیجه درد، التهاب و بافت اسکار را تشکیل می‌دهند.

 

آندومتریوز می‌تواند دارای نشانه‌هایی چون :

 

 

با این حال با درک راهکار‌های معالجه این بیماری می‌توان علائم آن‌را کنترل کرد.

 

نکات مهم این است که به‌یاد داشته باشید‌:

 

 

علائم و نشانه‌های آندومتریوز:

 

شدت علائم آندومتریوز در هر زن می‌تواند متفاوت باشد و مقدار آندومتریوز همیشه با میزان درد مطابقت ندارد. برخی زنان تجربه علائمی از آندومتریوز را دارند که دیگران ندارند.

 

بهترین نمونه از نشانه‌های آندومتریوز عبارتند از‌:

 

 

زنان دچار بیماری آندومتریوز معمولاً علائم زیر را گزارش می‌دهند:

 

 

تمام علائم ذکر شده در بالا ممکن است علل دیگری داشته باشد یا لزوماً از علائم آندومتریوز نباشد. مسئله مهم آن است که به دنبال توصیه‌های پزشکی برای روشن شدن علائم و نشانه‌ها باشیم. اگر نشانه‌ها پس از تشخیص تغییر کردند، حتماً با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید. درمان اندومتریوز با توجه به شدت اندومتریوز ، شدت علائم بیماری ، تمایل به فرزندآوری و درخواست بیمار کاملا متفاوت است.

دکتر رضا نصر
جراح و متخصص زنان و زایمان، نازایی و لاپاراسکوپی. عضو کالج سلطنتی جراحان زنان و زایمان انگلستان

شیراز جنوبی پایین تر از همت، خیابان 68 شرقی، پلاک 6. مرکز مام

در انتخابات انجام شده روز  دهم اسفند ماه 1396 آقای دکتر رضا نصر به عنوان عضو هیات م

۱۳۹۶/۱۲/۱۳

سخنرانی “دکتر رضا نصر” در کنگره بین‌المللی آندومتریوز که در تاریخ 4 تا 6 آبان ماه

۱۳۹۵/۰۷/۲۱

سخنرانی “دکتر رضا نصر” در مورد سلامت جنین طی همایشی که در تاریخ 29 مهرماه 1395 در شهر

۱۳۹۵/۰۷/۲۱

تعیین وقت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر رضا نصر میباشد.

شماره موبایل شما

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

سلام دوستان کسی برای آندومتریوز پیش دکتر نصر رفته؟ مییتونه بدون عمل و آی وی اف به بارداری کمک کنه؟

منم پیشش رفتم

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

باردار شدم

زایمان زودرس داشتم، بچم نموند

دستش خیلی سبکه، برای من دارویی نداده بود

ولی الان میگن خودش نمیاد

پس چیکار کنم منم صارم میرم الان ولی فقط مکمل واسم نوشته، من خوندم واسه آندومتریوز خوبه که زود تشخیص بدن و درمان کنن، من که الان تشخیص آندومتریوز دادن، دلم قرار نمیگیره هیچ کاری نکنم و دست رو دست بذارم

توکل بخدا . حالا خودم دارم درمان میکنم خودمو دیگه خبره شدم

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید،

 خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید  

عزیزم مشکلت چی بود؟

آره

خیلی بده

همش چیزهای منفی میگه

برعکس خود دکتر نصر

انشالله به زودی نتیجه بگیری عزیزم🙏🙏🙏🙏

اره  اقعا ازش بدم میاد . دیگه نمیرم مرکز 

من اون زمان بهم میگفتن تخمک ندارم

اخه ذخیرم پایین هست

بماند این هشت سال هر مشکلی که فکرشو بکنی، بهم برچسب زدن

من تعریف دکتر حقگو رو شنیدم برای اندومتریوز حالا وقت گرفتم بهم اسفند وقت دادن،منم تازه فهمیدم کیست اندومتریوز دارم

من رفتم نصر آزمایش نوشت واسم البته خودش نبود، به قول خوشدون تیم پزشکیشون بود

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

دکتره من یه سونوگرافی برام نوشت وحتما گفت برو پیشه این دکتر امروز رفتم ولی از بس شلوغ بود برگشتم،چیزی که برام جالب بود تو ۳ ساعتی که اونجا نشسته بودم این بودکه همینطور خانومایه باردار میومدن که از ivf پیشه ایشون نتیجه گرفته بودن،من خودم نشد برم پیششون ولی احساس کردم برای تشخیص و درمان نازایی دکتره خوبی هستن،گفتم اینحا مطرح کنم شاید کسی بره پیشش ونتیجه بگیره،البته خیلی دیر وقت میدن هر کی زنگ میزد میگفت تا سال بعد وقت نداریم

آی وی اف و سونوگرافی رنگیش حرف نداره

ولی طبق تخصصش هر کسی که بابت ناباروری بهش مراجعه کنه سریعا پیشنهادش آی وی اف هستاندومتریوز از نظر دکتر نصر

اخه خودش که نمیتونه پانکچر  و انتقالو انجام بده 

پس چجوری موفقیت امیزه؟

من خودم نرفتم پیشش اصلا نمیدونم چطوریه کارش ولی میدیم خیلیا نتیجه گرفتن

من برای آندومتریوز رفتم پیشش مشکل آندومتریوز رودمو تایید کرد ولی برام عجیب بود مستقیم پیشنهاد  ivf نداد گفت شش ماه اقدام کن نشد برو ivf اتفاقا منم روزی که رفتم خانمی که پیشش انجام داده بود با دوقلوهاش اومد مطب با یه سبد گل خیلی بزرگ حس خوبی بود .به نظرم پزشک خوبیه وقت میزاره و بااخلاقه

منم تعریفشو خیلی شنیدم ولی هزینه هاش یه خورده بالاست

منم مشکل چسبندگی دارم دکترم موقع سزارین دید که لوله هام چسبندگی داره برای همین گفت برم اینجا سونوگرافی بدم ببینه زیاد شده یا نه 

متخصص زنانه؟؟یاسوندگزاف؟؟؟

من پيشش زايمان كردم عاشقشم ماهه

بیشتر تو زمینه ی نازایی فعالیت داره ولی میگن تو مطبش خودش سونو هم میکنه

منم امروز دو نفرو دیدم با جعبه شیرینی اومدم خیلی حسه خوبی بود چون خودمم دو سال طول کشید تا باردار شدم 

چه خوب پس چسبندگی لوله رو هم میبینه به من گفت تخمدان چپت چسبندگی داره و کف لگنت و روده ت ولی از لوله ها چیزی نگفت 

در کل دکتر خیلی معروف و کار بلدیه 

منم پیش ایشون انتقال دادم باردار شدم و زایمان کردم همه کارهارو هم خودشون انجام میدن از لحاظ پزشکی و اخلاق فوق العاده هستن ارامششون و علم پزشکیشون حرف نداره

سلام جهت عضویت درگروه بیماران دکتر نصر فقط کسانی که ویزیت دارن پیش ایشون و بیمارشون هستن به ایدی ادمین پیام بدهند

Da97mi@

دکتر خوش برخوردی هستند ولی بنظرم سیستم کاری ایشان مشکل داره،من ۲۷ سالمه پیش ایشان دوبار آی وی اف کردم و ناموفق بود . در قالب یک نظر خواهی و صرفا بیان تجربیات شخصی معایب سیستم کاری ایشان را بیان میکنم :

۱) سیستم وقت دهی مطب بسیار بی نظم و بی قاعده است .

۲) منشی های مطب و دستیار ایشان پاسخگو نیستند. و با حالت طلبکارانه با بیمار برخورد میکنند

۳) بدلیل شلوغ بودن مطب وقت کمتری برای بیماران میگذارد و خیلی از آزمایشهای اولیه نمینویسند. من مشکل تیروید داشتم و ایشان دوبار بدون اینکه آزمایش تیروید از من بخواهد اآوی وی اف کردم و هر دوبار نا موفق بود. بعد از مراجعه به موسسه رویان اصفهان با آزمایش تخصصی مشکل تیروید منو تشخیص دادند. موسسه رویان رو پیشنهاد میکنم.

بله موافقم پزشک محترمی هستند، ولی به نظرم مهمتر از کار بلد بودن احساس مسولیت در قبال هزینهای که بیمار داره میکه. کیفیت سرویس دهی مطب. مخصوصا منشی ها و دستیار ایشان

ولی من دوبار به مطب ایشان مراجعه کردم و بار دار نشدم😒

هه هه واقعا که شما ها به چه چیزهایی دل خوشید فکر میکنید آوی اف فقط به سو نوگرافیه؟؟ این سونگرافی که ایشان انجام میده پزشک های متخصص ایشان نیز انجام میدن به یک چهارم قیمت.

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

میشه بگی عاشق چیه دکترنصر شدی عزیزم؟؟ کروات ، خنده،؟؟

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

اندومتریوز بیماری‌ای است که تاکنون درمان موثر و قطعی برای آن پیدا نشده و بیش از یک صد میلیون زن در سراسر جهان با این بیماری زندگی می‌کنند.

اندومتریوز یعنی بافت رحم در جایی بیرون رحم وجود دارد، ممکن است درهر جایی از حفره لگنی وجود داشته و فعالیت کنند، بر روی تخمدان ها، لوله های فالوپ، دیواره لگن، واژن، روده، مثانه در موارد نادر بر کلیه و آپاندیس و ریه هم ممکن است وجود داشته باشند.

این بیماری باعث دردهای بسیار شدید به ویژه در دوره پریود می شود. درد حین رابطه جنسی و هنگام دفع ادرار و مدفوع، تهوع و سردرد و دردهای عضلانی از دیگر علایمی است که برای این بیماری برشمرده می شود. اگر این بافت نابجای رحمی در تخمدان باشد منجر به تشکیل کیست‌هایی پر از خون و عفونت می شود که به آن کیست شکلاتی می گویند و در صورتی که پاره شود و محتویات آن وارد شکم شود مشکلات بسیار جدی برای بیمار ایجاد می کند.

افسردگی و خستگی مفرط از دیگر عوارض این بیماری است.

من هم یکی از دو میلیون زنی هستم که در بریتانیا با این بیماری زندگی میکنم.اندومتریوز از نظر دکتر نصر

پریود بسیار دردناک و خونریزی شدید سالها گریبانم را گرفته بود.

بارها درطول سالیان به پزشک چه در ایران چه در لندن مراجعه کردم، اما هر بار پاسخ یکی بود، ‘بیشتر زنها از درد پریود رنج می برند، کاری نمی‌شود کرد با مسکن تحمل کن.’

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی

برنامه ها

پایان پادکست

سال ۲۰۱۴ بود که به دلیل تب بالا و تهوع به بیمارستان منتقل شدم. تشخیص عفونت آپاندیس داده شد. از اتاق عمل که بیرون آمدم، جراح بالای سرم حاضر شد و گفت: ‘اندومتریوز داری، میدانی چیست؟’

من متعجب نگاهش کردم و او گفت: ‘بیماری که درمانی براش وجود ندارد، باید تحت نظر باشید، متاسفم.’

از آن زمان تا کنون یک بار تحت جراحی لاپارسکوپی قرار گرفتم و لایه های درگیر برداشته شد.

لاپارسکوپی نوعی جراحی است که بدون باز کردن شکم، با ایجاد سه سوراخ و فرستادن دوربین و وسایل جراحی به درون بدن، جراحی انجام می‌شود.

پزشک در بیمارستان به من گفت که بیماری ام بسیار پیشرفته است. گفت ممکن است برای مدتی این جراحی بتواند به کاهش درد کمک کند، اما مجدد دردها و مشکلات بر خواهد گشت.

دردها برگشت، افسردگی هم به همراهش.

حس ناامنی این بیماری یکی از عمده مشکلات مبتلایان به اندومتریوز است. دل پیچه ای در خیابان می تواند دنیا را تیره کند، تهوع و سردردی که باعث از حال رفتن شود.

یک بار به پزشکم گفتم: “اگر سرطان داشتم می دانستم دوره ای تحت شیمی درمانی هستم و دارو و بیماری ممکن است از بین برود ولی با این بیماری همیشه نگرانی و استرس دایمی دارم .”

لبخند تلخی زد و گفت: “فقط می توانم بگویم متاسفم.”

چندی پیش گروهی از زنان مبتلا به اندومتریوزدر مجلس بریتانیا نسبت به عدم رسیدگی موثر پزشکی به این بیماران اعتراض کردند.

یکی از انتقادهای مطرح شده این است که شناسایی و تشخیص بیماری بسیار کند است و معمولا ده سال طول می‌کشد تا بیماری تشخیص داده شود و بعد از آن اقدامات درمانی تاثیر قابل توجهی در بهبود بیمار ندارند.

هورمن، مسکن و کیسه‌های آب گرم، برای کنترل دردهای این بیماری

در ایران نیز این بیماری چند سالی است که مورد توجه قرارگرفته است.

آمارها حاکی است که بیش از سه میلیون زن در ایران با اندومتریوز دست و پنجه نرم می کنند.

وزارت بهداشت ایران در سال ۱۳۹۱ کلینیک اندومتریوز در پژوهشگاه ابن سینا راه اندازی کرد.

یکی از بیمارانی که برای درمان به این مرکز مراجعه کرده است می گوید: ‘سالهاست پریود دردناک دارم، پس از ازدواج به مرکز مراجعه کردم برای اینکه نمی توانم جنین را نگه دارم. اینجا متوجه شدند اندومتریوز دارم، بعد از یک سال تحت نظر بودن، حامله شده ام و همه چیز تحت کنترل است. هر چند پزشک گفته احتمال اینکه بعد از زایمان بیماری بازگردد وجود دارد، اما از اینکه توانستم بچه داشته باشم خوشحالم.’

یک بیمار دیگر که در تلاش است برای رسیدگی به بیماری‌‌اش به آمریکا برود، می گوید: “دو بار جراحی کرده‌ام، زندگی‌ام کاملا مختل شده است، یکی از اقوام که پزشک است به من گفت آمریکا توانسته به موفقیت‌هایی در زمینه کنترل بیماری برسد، می خواهم به آنجا بروم شاید کمی از مشکلاتم کم شود.”

این بیمار یک سال است که به دلیل بیماری‌اش استعفا داده است.

این در حالی است که به گفته برخی از پزشکان اروپا در این حوزه نسبت به آمریکا پیشرفته‌تر است و در حال حاضر ایتالیا به عنوان یکی از کشورهای پپیشرو در حوزه اندومتریوز شناخته می‌شود

به گفته دکتر شاهین خزعلی، مدیرکلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا درتهران و عضو هیات علمی دانشگاه رویال هالوی لندن ‘بیماری اندومتریوز از جمله بیماری های زنان است که به جز باروری، زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان را تحت الشعاع قرار می دهد.’

برخی از زنان مبتلا به این بیماری شاغل هستند و نگرانی از امنیت شغلی یکی از مشکلات پیش روی این زنان است. شاید تصویب قوانینی حمایتی در قانون کار بتواند کمی از استرس آنها بکاهد و کارفرما موظف باشد در مواردی که تشخیص بیماری قطعی شده شرایط خاص این زنان را در نظر بگیرد.

زنان مبتلا به اندومتریوز نیازمند درمان های طولانی و در مواردی جراحی های مکرر هستند بنابراین پوشش و حمایت بیمه برای این که کمی از درد و رنج این زنان کاسته شود اهمیت اساسی دارد.

در عین حال کمبود مراکز حمایتی از این بیماران از انتقادهای مطرح شده مبتلایان اندومتریوز است.

هر چند در لندن چندین مرکز برای حمایت از بیماران فعالیت می‌کند، اما از آنجایی‌ که گردانندگان اصلی این مراکز مبتلایان هستند، برخی مواقع به دلیل مشکلات این بیماری فعالیت این مراکز غیر دولتی متوقف می‌شود.

در ایران انجمنی برای حمایت از زنان مبتلا به اندومتریوز وجود دارد اما نیازمند حمایت است تا وبسایتی فعال را راه اندازی کند و مطالب آموزشی در اختیار این زنان قرار دهد، به پرسشهای آنها پاسخ دهد و برای بهبود کیفیت زندگی به آنها کمک کند. حتی راه اندازی خدماتی مثل صدای مشاور برای سه میلیون زن ایرانی هم کاری معقول به نظر می رسد.

اندومتریوز درمان قطعی ندارد، اما حمایت از مبتلایان به این بیماری در سطوح مختلف می‌تواند راهی برای کاهش مشکلات این بیماران باشد.

© 2022 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

به گفته متخصصان هر چه بیماری اندومتریوز پیشرفته‌تر باشد شانس فرد برای نازایی بیشتر است از این رو با اجرای دو جراحی آنلاین در یکی از بیمارستان‌های کشور، متخصصان با روش‌های جراحی کم تهاجمی برای درمان این بیماری آشنا خواهند شد.

دکتر رضا نصر، متخصص زنان، زایمان و نازایی درحاشیه کارگاه آموزشی «کاربردهای منابع انرژی در جراحی لاپاراسکوپی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه بیماری “اندومتریوز” یک بیماری جدید نیست و طی میلیون‌ها سال با انسان همراه بوده است، افزود: امروزه تشخیص این بیماری بر خلاف 10 تا 15 سال قبل با استفاده از روش‌های کم تهاجمی است و این تفاوت روش تشخیصی، موجب شده تا مجبور نباشیم که برای تشخیص از روش‌های لاپاراسکوپی استفاده کنیم.

وی با اشاره به معایب روش‌های تشخیصی با لاپاراسکوپی یادآور شد: در گذشته بسیاری از افراد مبتلا، به دلیل ترس از لاپاراسکوپی اقدام به درمان بیماری خود نمی‌کردند ولی امروزه با استفاده از سونوگرافی قادر به تشخیص بیماری اندومتریوز هستیم.

نصر درعین حال تشخیص دقیق بیماری اندومتریوز از طریق سونوگرافی را مشروط دانست و در این باره توضیح داد: مهمترین شرط تشخیص از طریق سونوگرافی است. ضمن آنکه باید سونوگرافی از طریق فردی مطلع و آگاه انجام شود و تجربه و آگاهی کاف و کاملی در زمینه این بیماری داشته باشد.

این متخصص با ابراز تاسف از اینکه تعداد این افراد متبحر در کشور کم است، اظهار کرد: ولی با توحه به آموزش‌های ارائه شده در آینده‌ای نزدیک تشحیص دقیق از طریق سونوگرافی صورت خواهد گرفت.اندومتریوز از نظر دکتر نصر

وی با اشاره به اثرات این بیماری در نازایی، اظهار کرد: بیماری اندومتریوز 3 علامت خاص دارد که اولین آن «بی علامتی» است به این معنی که فرد هیچ علائم خاصی ندارد ولی سونوگرافی وی حاکی از بیماری پیشرفته اندومترویوز دارد.

نصر نازایی را از دیگر علایم این بیماری نام برد و افزود: در همه بیماران مبتلا به اندومتریوز نازایی ایجاد نمی‌شود ولی نسبتی میان شدت بیماری و احتمال نازایی وجود دارد به این صورت که در اندومتریوز پیشرفته فرد حتما نازا خواهد شد.

این متخصص نازایی دردهای شدید در دوره قاعدگی را از دیگر علائم این بیماری نام برد و یادآور شد: خوشبختانه شیوع اندومتریوز همراه با درد شیوع کمی دارد ولی درمان این دسته از مبتلایان سخت‌تر است.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی «کاربردهای منابع انرژی درجراحی لاپاراسکوپی» افزود: در این نشست سخنرانی من در این زمینه است که چگونه در سونوگرافی علایمی را مشاهده کنیم تا بتوانیم اندومتریوز را تشخیص دهیم و چگونه می‌توانیم از این بیماری نقشه برداری کنیم.

نصر اصول جراحی لاپاراسکوپی در اندومتریوزهای متوسط و پیشرفته را از دیگر مباحث مطرح در این کارگاه آموزشی نام برد و گفت: در این گردهمایی دو جراحی زنده انجام خواهد شد که یکی از آنها جراحی بر روی اندومتریوز بسیار پیشرفته است که روده، واژن، تخمدان و پشت رحم را درگیر کرده است.

وی ادامه داد: بیمار دیگر بیمار مبتلایی است که درجات چسبندگی آن نسبت به بیمار اول کمتر است.

به گفته وی این جراحی آنلاین در بیمارستان گاندی انجام خواهد شد. 

انتهای پیام 

 

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی_ابن سینا، دکتر رویا پادمهر جراح و فلوشیپ زنان، زایمان و لاپاروسکوپی و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در تشریح بیماری آندومتریوز به عنوان یکی از مهم ترین علل دردهای لگنی گفت: آندومتریوز جزو آن دسته از بیماری هایی است که علت اصلی آن شناخته شده نیست و در واقع یک بافت به نام آندومتر در داخل حفره رحم است که جنین بر روی آن رشد می کند و در هر قاعدگی تخریب شده و با اتمام خونریزی مجددا رشد می کند.

 دکتر پادمهر همچنین افزود: علت اصلی بیماری آندومتریوز ناشناخته است. بافت آندومتر در بیماران آندومتریوز بطور نابجا در نقاط مختلف لگن و شکم کاشته می شود و رشد می کند. این بیماری می تواند نقاط مختلف لگن و شکم و حتی بافت ریه را درگیر کند. درگیری تخمدان سبب ایجاد کیست شکلاتی یا آندومتریوما می شود. درگیری در لیگامانهای نگهدارنده رحمی در پشت رحم و در روده بزرگ و در روی لوله های حالب که ادرار را از کلیه به مثانه منتقل می کند، می تواند ایجاد شود.این نقاط به دلیل نفوذ عمقی بافت آندومتریوز به زیر چادرینه شکم  درگیر آندومتریوز می شوند و درد شدید لگنی ایجاد می کنند.

وی اولین اقدام در تشخیص آندومتریوز گرفتن شرح حال دقیق از بیماران عنوان کرد و گفت: پرسش در مورد نظم قاعدگی ،لکه بینی قبل از قاعدگی، لکه بینی بعد قاعدگی، دردهای لگنی در حول وحوش قاعدگی و شدت آنها، سابقه کیست تخمدانی در خود بیمار و فامیل بیمار مهم است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، بیان کرد: واقعیت این است که بیماری آندومتریوز در سنین باروری اتفاق می افتد و به هورمون های زنان در این سن بستگی دارد. بنابراین به طور عام باید گفت که بیماری از سنین بلوغ شروع می شود و به تدریج پیشرفت می کند به گونه ای که تشخیص این بیماری در همه دنیا 7 تا 10 سال دیرتر از زمان شروع رشد آن صورت می گیرد.

وی در خصوص چگونگی تشخیص و درمان دردهای غیر طبیعی لگنی تشریح کرد: در واقع دردهای شدید لگنی چندین روز قبل و همچنین بعد از شروع قاعدگی در برخی زنان وجود دارد که به آن ها دردهای بیمارگونه می گوییم، به ویژه در بیماری آندومتریوز با این دردها مواجه هستیم که معمولا به علت ضایعات عمیق آندومتریوز است که 5 میلی متر زیر لایه صفاق که احشا داخلی شکم را پوشانده است قرار گرفته و با نفوذ به این لایه، اعصاب ریشه ای لگن را به صورت دائم تحریک می کنند و دردهای غیرقابل تحملی را برای بیماران ایجاد می کنند. این دردها در مواقعی  همچون اجابت مزاج وادرار کردن قبل یا بعد از قاعدگی نیز ایجاد می شوند. به همین منظور ما برای  تشخیص درست، از بیماران زمان شروع درد و مدت زمان آن را سوال می کنیم و عدد درد را در بیمار به دست می آوریم .

دکتر پادمهر با اشاره به اینکه علت آندومتریوز به صورت دقیق مشخص نیست، افزود: نداشتن علت به معنای عدم توانایی در درمان نیست و اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود درمان پذیر است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا جهاددانشگاهی با بیان اینکه درمان بیماری آندومتریوز می تواند درمان دارویی و یا درمان جراحی باشد، یادآورشد: درمان در هر بیمار با توجه به شرایط همان بیمار انجام می شود و نمی توان درمان واحدی را برای همه بیماران توصیه کرد.پس از اینکه با شرح حال کامل شک به بیماری آندومتریوز ایجاد شد لازم است یک سونوگرافی داخلی در خانمهایی که ازدواج کرده اند  و یا از طریق مقعد در دختر خانمها توسط پزشک رادیولوژیست و متخصص، تشخیص آندومتریوزانجام شود و سونوگرافی از کلیه نیز باید برای همه بیماران انجام شود. به این ترتیب اعضای درگیر آندومتریوز مشاهده و نقشه بیماری مشخص می شود و در این صورت تیم جراحی لاپاروسکوپی آندومتریوز قبل از عمل اطلاعات کاملی از گسترش بیماری دارند. بنابراین کلیه تمهیدات لازم برای عمل جراحی کامل بیماران از قبل فراهم می شود .

دکتر پادمهر تصریح کرد: موضوع مهم این است که بیمار آندومتریوز باید یک بار عمل شود و عمل وی کامل ترین عمل باشد و نحوه انجام عمل جراحی لاپاروسکوپی با تیم جراحی آندومتریوز باشد و عمل جراحی باز در درمان این بیماری جایی ندارد.

 وی در ادامه تاکید کرد: درمان آندومتریوز یک درمان  فوق تخصصی است به همین علت این درمان چه به صورت دارویی و چه عمل جراحی باید در مراکز تخصصی آندومتریوز انجام شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در خصوص بهترین زمان برای درمان بیماری آندومتریوز، تصریح کرد: شروع علائم ابتلا به آندومتریوز معمولا به صورت دردهای قاعدگی بیمارگونه و یا ناباروری و یا هر دو علامت با هم می باشد.در مورد هر بیمار تصمیم مستقل گرفته می شود و ممکن است بیمار تحت درمان دارویی یا جراحی لاپاروسکوپی قرار بگیرد.

وی همچنین افزود: در خصوص شانس بیماریهای بدخیم در تخمدان، شانس بدخیمی در تخمدان خانمهای مبتلا به آندومتریوز حدود یک درصد بیشتر از خانمهای بدون ابتلا به آندومتریوز می باشد.

 این جراح و فلوشیپ زنان، زایمان و لاپاروسکوپی، تاکید کرد: هرچند آندومتریوز بر روی شکل و ساختار لگن و لوله های رحمی و باروری افراد تاثیر می گذارد و بر روی بافت و فولیکول های تخمدان تاثیر مخرب دارد اما این به آن معنا نیست که بیماران مبتلا به آندومتریوز لزوما همگی نابارور هستند. ما در فرآیند درمان بیماران آندومتریوز همیشه باروری افراد را در نظر می گیریم و حفظ باروری از درمان آندومتریوز جدا نیست. بنابراین در مرکز ناباروری ابن سینا که به صورت تخصصی کلینیک آندومتریوز در آن فعالیت دارد برای درمان در ابتدا حفظ باروری بیمار مدنظر قرار می گیرد و پس از آن درمان های دارویی و یا جراحی توصیه می شود. 

دکتر اعظم محمد اکبری،جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری و سقط مکرر و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، با اشاره به اینکه به غیر از اندومتریوز علل دیگری برای دردهای لگنی وجود دارد، گفت: هرگونه  آسیب در احشاء لگن از جمله دستگاه  گوارش، ادراری و تناسلی می تواند منشا دردهای مزمن لگنی باشد.

وی در تشریح اینکه آیا همه دردهای لگنی غیرطبیعی هستند یا خیر، عنوان کرد: حدود 60 درصد زنان دردهای قاعدگی را تجربه می کنند. این دردها  از حدود یک الی دو سال پس از شروع قاعدگی احساس می شوند. دردهای قاعدگی که به صورت دوره ای اتفاق می افتند و از یک الی دو ساعت قبل از قاعدگی  شروع شده و تا دو الی سه روز پس از آن ادامه پیدا می کنند دردهای لگنی طبیعی یا به عبارتی فیزیولوژیک  هستند و زنانی که درد قاعدگی را تجربه می کنند معمولا در روزهای دیگر آن ماه درد لگنی ندارند زیرا هیچگونه آسیب داخلی در محوطه لگن وجود ندارد. در واقع دردهای قاعدگی به دنبال نوسانات نرمال هورمونی ایجاد میشوند. اما اگر در یک ماه زمان درد در زنان به صورت نامنظم و طولانی اتفاق بیفتد و میزان درد لگنی آنقدر شدید باشد که سبب مراجعه بیمار به پزشک شود ، در واقع دردهای لگنی غیرطبیعی محسوب می شوند.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه شیوع واقعی بیماری آندومتریوز به طور دقیق بیان نشده است، گفت: دردهای لگنی ناشی از آندومتریوز در بسیاری موارد تشخیص داده نمی شود. در بسیاری مواقع ممکن است بیمار به موقع مراجعه نکرده و تحت بررسی های کافی قرار نگیرد و یا پزشک برای مشکل وی تشخیص های دیگری غیر از آندومتریوز بدهد، بنابراین شیوع واقعی این بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما به طور کلی گفته می شود حدود ده درصد از زنانی که در سنین باروری هستند درگیر مشکل آندومتریوز هستند البته شیوع بیماری اندومتریوز در میان زنان نابارور بیشتر است . همچنین آمار مبتلایان به آندومتریوز در کشور ما نسبت به دیگر کشورهای دنیا چندان متفاوت نیست.

دکتر محمد اکبری با بیان اینکه درد مزمن لگن به تنهایی یک تشخیص محسوب می شود، تشریح کرد: در واقع درد در قسمتهای دیگر بدن را به عنوان علامتی می دانیم که ممکن است ما را به تشخیص دیگری برساند اما در خصوص دردهای مزمن لگنی حالت ناهمگون است. یعنی پیچیدگی های خاصی دارد و مجموعه ای از اعضا در آن قسمت درگیر درد هستند و ما نمی توانیم بگوییم که در حال حاضر این درد مزمن لگن به این علت است و ما آن علت را درمان کنیم. بنابراین باید یکسری از موارد مختلف را به  صورت همزمان در نظر بگیریم و برای آن که به درمان بهتری برسیم، مهم ترین بخش را دریافت شرح حال از بیمار و بر اساس مشخصات درد مبنی بر این که این درد در کدام قسمت لگن بیشتر احساس می شود و در چه صورت بیشتر شده و یا کاهش می یابد، آیا در طول شبانه روز میزان درد تغییر می یابد و یا از فعالیت فیزیکی بیمار تاثیر می پذیرد؟ و سوالاتی از این دست قرار می دهیم.

وی همچنین افزود: علائم همراه با درد نیز  در کنار دریافت شرح حال از بیمار بررسی می شود. مثلا به همراه درد علائم گوارشی، ادراری، خونریزی های غیرطبیعی نیز مورد توجه قرار می گیرد و پس از آن معاینه فیزیکی دقیق بیمار می تواند نقاط حساس و دردناک بیمار را نشان دهد. بعد از آن، بررسی های آزمایشگاهی و تصویری مثل سونوگرافی و ام آر آی انجام

می شود که نهایتا درمان دارویی، جراحی و حمایتی (روانپزشکی) لازم برای این بیماران صورت می گیرد.

 

نشانی:

خیابان انقلاب اسلامي – روبروي درب اصلي دانشگاه تهران -دفتر مركزي جهاددانشگاهي

پست الکترونیکی:

secretariat@acecr.ac.ir

تلفن:

اداره كل روابط عمومی: 7-66488515 تلفنخانه: 66462002-66467718-66497571- 66952949 دبیرخانه: 66495016

دورنگار:

66488518

صندوق پستی:

4364 – 14155

ساعات پاسخگویی:

۸ الی ۱۶


راهنمای تلفن های دفتر مرکزی

© کلیه حقوق متعلق به جهاد دانشگاهی است. نقل مطالب با ذکر منبع مجاز است. | آخرین بروزرسانی: سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰

خیابان ولیعصر – سه راه توانیر – روبروی بیمارستان دی – ساختمان پزشکان دی – طبقه 11

دکتر رضا نصر

تخصص: زنان و زایمان

فلوشیپ: نازایی، IVF و جراحی لاپاراسکوپی

حوزه تخصصی: درمان نازایی با دارو و روشهای جراحی، لاپاراسکوپی، هیستروسکوپی

محل اخذ مدرک تحصیلی:  University College London Hospital لندن

اندومتریوز از نظر دکتر نصر

زمان‌های حضور در مطب: شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی ۱۹

آدرس مطب: تهران، خیابان ولیعصر، سه راه توانیر، ساختمان پزشکان دی

تلفن مطب: ۰۲۱۸۸۸۷۱۰۴۴

نوبت‌دهی اینترنتی: برای مشاهده‌ی زمان‌های خالی و دریافت نوبت روی بیمارستان، کلینیک و یا مطب مورد نظر کلیک نمایید:


مشاهده‌ی سایر متخصصان زنان و زایمان نوبت‌دهی اینترنتی شفاداک

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

نی نی سایت

اندومتریوز از نظر دکتر نصر
اندومتریوز از نظر دکتر نصر

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *